Mamy marzec 2016. Część IV :) - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-25, 16:41   #1231
_emma
Zakorzenienie

Dot.: Mamy marzec 2016. Część IV :)

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
Wizyta przyszłych teściów bardzo udana, polubili się z moją mamą, przyjechali wczoraj na 15:00 i siedzieliśmy do północy, nikomu się do łóżka nie spieszyło i w sumie przed chwilą pojechali
Super, że spotkanie się udało Rodzice pomogą Wam finansowo przy weselu? Salę radziłabym zarezerwować jeszcze w tym roku jeśli zależy Ci na sierpniu u nas jest dużo świeżo upieczonych żonek więc na pewno będziesz mogła liczyć na ich rady

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Wreszcie godzina na wizażu zgadza się z aktualnym czasem
Stary 2015-10-25, 16:55   #1232
Smerfetka1990
Raczkowanie

Jeśli chodzi o salę to my mieliśmy problem z terminem na rok do przodu. Ale nie wiem jak jest u was i na pewno łatwiej jest, jak się robi małe wesele. U nas było 160 osób i wybór sal był ograniczony rozmiarem. Na pewno w tym samym czasie trzeba rezerwować orkiestrę, fotografa i raczej kościół bo oni też mają kolejki. A jak to jest to reszta już na spokojnie może czekać

Wkładek jeszcze nie noszę ale coraz częstej się zastanawiam nad nimi i jakimiś wygodnymi stanikami po domu bo też codziennie chodzę z mokrymi plamkami...
Smerfetka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-25, 16:59   #1233
misia880
Zakorzenienie

Ja tez poltora roku do przodu rezerwowalam sale. A slub we wrzesniu. Tak samo fotograf i orkiestra, jak chcesz fajnych to oni maja terminy..

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-25, 17:06   #1234
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smerfetka1990 Pokaż wiadomość
Wkładek jeszcze nie noszę ale coraz częstej się zastanawiam nad nimi i jakimiś wygodnymi stanikami po domu bo też codziennie chodzę z mokrymi plamkami...
Mi jeszcze nic nie leci ale może chociaż waciki? Bo wkładki są dość duże.
Stary 2015-10-25, 17:08   #1235
fjolek
Zadomowienie

no wlasnie was nadrobilam wrocilismy przed chwila zimprezy rodiznnej bylo super , objadlam sie jak nigdy jeszcze mamy ciasto na wynos to bedzie co jutro wszamac..
Stary 2015-10-25, 17:19   #1236
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Super, że spotkanie się udało Rodzice pomogą Wam finansowo przy weselu?
Chcieliśmy sami, ale wtedy byłoby 10 osób, bo byłoby 100% po naszemu. Moja mama się zbuntowała, bo mojemu rodzeństwu ślub fundowali i głupio by jej było, że ja jedna jak jakaś gorsza córka. A rodzice TŻ sie zbuntowali, bo jedyny syn i byłoby im przykro, że nie byłoby chociaż najbliższej rodziny. No a my jesteśmy dosyć elastyczni, więc ok, dogadamy się tak, że wszyscy będą zadowoleni

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Ja tez poltora roku do przodu rezerwowalam sale. A slub we wrzesniu. Tak samo fotograf i orkiestra, jak chcesz fajnych to oni maja terminy..
Ehh.. no właśnie tego się zaczęłam bać.

Cytat:
Jeśli chodzi o salę to my mieliśmy problem z terminem na rok do przodu.
No u nas ok. 60 więc jak na wesele to skromnie a we Wrocławiu od groma hoteli, restauracji itp, więc liczę, że na taką ilość będzie łatwo coś znaleźć. Tzn. tak myślałam do dzisiaj dopóki nam teściowie nie nakładli do głowy. Poza tym też stwierdziliśmy, że jak pojawi się dziecko to nikt nie będzie miał głowy, żeby biegać po salach

eeyesblue dziękuję, doszło całych kilka stron na pewno bardzo się przyda

No nic, mam nad czym siedzieć, kiedy nadrobię Wizaż

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

Cytat:
Napisane przez fjolek Pokaż wiadomość
no wlasnie was nadrobilam wrocilismy przed chwila zimprezy rodiznnej bylo super , objadlam sie jak nigdy jeszcze mamy ciasto na wynos to bedzie co jutro wszamac..
Oj ja też.. Zaraz chyba w dres wskoczę, bo ledwo siedzę
Stary 2015-10-25, 17:27   #1237
_emma
Zakorzenienie

któregoś dnia masz teraz sporo wolnego czasu i na pewno wszystko zdążycie załatwić najważniejsze są podstawowe sprawy, a reszta to pikuś masz już upatrzoną suknię albo chociaż wyobrażasz sobie jak miałaby wyglądać?
Stary 2015-10-25, 17:31   #1238
fasolka1987
Zadomowienie

Hej Dziewczyny rzeczywiście miałyście litość i nie ma dużo nadrabiania

emma, Lewek, nie martwcie się na zapas tak o synowe, same jesteście dopiero żonami, a już tak wybiegacie hehe O ile mąż będzie pomagał żonie to na pewno nie piernie do Was . Mam nadzieję, że moja córeczka przyniesie do domu mądrego chłopaka, nie musi być przystojny tylko żeby ją kochał i żeby była szczęśliwa

Ja dzisiaj dzwoniłam do mojej teściowej, byłą w szpitalu, miała gastroskopię i kolonoskopię, wszystko OK, widzimy się na święto zmarłych bo nasi rodzice mieszkają w tej samej miejscowości
kupimy z mężem znicze i zaświecimy na grobach.

Dzisiaj muszę pochwalić mojego męża odkurzył, umył podłogę i poskładał meble do łazienki i komodę będzie składał dla bejbika. jestem szczęśliwa wczoraj mi przyniósł kwiaty- wyglądają jak chryzantemy no ale powiedzmy, że liczy się gest

ktoregos_dnia fajnie, że spotkanie się udało ja salę rezerwowałam rok wcześniej. Fajna sprawa jest z takimi "targami ślubnymi", można iść , oglądnąć , wziąć magazyny z poradami.

Dzisiaj na obiad był kotlet gordon, ziemniaczki, surówka i rosół. Poszliśmy do takiego baru jakby mlecznego po kościele
A na deser właśnie skończyłam robić sernik na zimno z bananami i galaretką truskawkową.

Dzisiaj u mnie też byli goście, dwoje się ulotniło do kina, a jeden kolega jest nadal, chwilowo ulotnili się z mężem do sąsiada 2 piętra wyżej jak wróci jego narzeczona z zajęć to do Nas pewnie wrócą.
Więc mam chwilę na wizaż

Choroba mnie w końcu puściła, mogę oddychać
Stary 2015-10-25, 17:38   #1239
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fasolka1987 Pokaż wiadomość
emma, Lewek, nie martwcie się na zapas tak o synowe
Na dzień dzisiejszy synowa u mnie się nie zapowiada ale za to dwóch zięciów jeden kandydat był u nas wczoraj. Agatka przyprowadziła Filipka i na wejściu powiedziała "mamo możesz zrobić nam te pyszne tosty?". Widziałybyście minę mojego męża. Już wiem, że będzie pilnował swojej córki, a swoją drogą to nie musi być aż tak daleka przyszłość. Tyle się słyszy o dzisiejszej świadomości dzieci na tematy dorosłych .

Edytowane przez _emma
Czas edycji: 2015-10-25 o 17:39
_emma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-25, 17:43   #1240
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
masz już upatrzoną suknię albo chociaż wyobrażasz sobie jak miałaby wyglądać?
Nie będę już z dzieckiem, więc jakieś super wystawne odpadają, poza tym źle bym się czuła, nie mój styl. Wiem tylko, że welony i wianki też odpadają z oczywistych względów, jakiegoś kwiatka tylko upnę czy coś. Zastanawiam się nawet czy chciałabym długą czy może jednak do kolana. Nie jest jednak beznadziejnie! O nie! Wiem, że ma być biała naprawdę mam co robić Poszukam na allegro czegoś w stylu o jakim myślę i wkleję link, możecie poradzić czy może być czy jednak mnie poniosło

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Cytat:
ktoregos_dnia fajnie, że spotkanie się udało ja salę rezerwowałam rok wcześniej. Fajna sprawa jest z takimi "targami ślubnymi", można iść , oglądnąć , wziąć magazyny z poradami.
O widzisz, to jest dobra opcja, zaraz się zorientuję

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Cytat:
jeden kandydat był u nas wczoraj. Agatka przyprowadziła Filipka i na wejściu powiedziała "mamo możesz zrobić nam te pyszne tosty?"
Szybko Was przygotowuje
Stary 2015-10-25, 17:47   #1241
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Poszukam na allegro czegoś w stylu o jakim myślę i wkleję link, możecie poradzić czy może być czy jednak mnie poniosło
Spójrz na fotki ślubne Olgietki z tego jak opisujesz sukienkę to tak sobie ją wyobrażam. Oczywiście nie kropka w kropkę ale mimo, że trudno sobie wyobrazić krótką suknię ślubną to w rzeczywistości wygląda świetnie.

Edytowane przez _emma
Czas edycji: 2015-10-25 o 17:58
_emma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-25, 17:48   #1242
sowa2806
Rozeznanie

Ktoregos_dnia - my reZewowalismy sale w listopadzie na sierpień i powiem szczerze ze kilka pierwszych wyborów odpadło ze względu na zajęte miejsce
sowa2806 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-25, 18:00   #1243
fasolka1987
Zadomowienie

Cytat:
Na dzień dzisiejszy synowa u mnie się nie zapowiada ale za to dwóch zięciów jeden kandydat był u nas wczoraj. Agatka przyprowadziła Filipka i na wejściu powiedziała "mamo możesz zrobić nam te pyszne tosty?". Widziałybyście minę mojego męża. Już wiem, że będzie pilnował swojej córki, a swoją drogą to nie musi być aż tak daleka przyszłość. Tyle się słyszy o dzisiejszej świadomości dzieci na tematy dorosłych .
a no tak przecież Ty jedna córeczka w domu, a druga w drodze.
Kalafior ciążowy

Hehe pocieszna ta Wasza córa
Stary 2015-10-25, 18:01   #1244
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Spójrz na fotki ślubne Olgietki z tego jak opisujesz sukienkę to tak sobie ją wyobrażam.
Tak, tak właśnie ten typ. Podobają mi się też proste syrenki, ale nie sądzę żebym tak szybko miała odpowiednią figurę no nic, zmykam w odmętach internetu w poszukiwaniach, jak coś znajdę to wkleję
Stary 2015-10-25, 18:09   #1245
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, tak właśnie ten typ. Podobają mi się też proste syrenki, ale nie sądzę żebym tak szybko miała odpowiednią figurę
Piękne są te syrenki ale masz rację, że figura musi być do nich perfekcyjna, a tego nie przewidzimy przez pierwszy miesiąc/półtora po porodzie nie wolno ćwiczyć więc nie ma co narzucać sobie aż tyle tylko dla sukienki

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Cytat:
a no tak przecież Ty jedna córeczka w domu, a druga w drodze.
Kalafior ciążowy
Spoko pomimo, że dużo się udzielam to też nie zawsze pamiętam kto ile i jakiej płci ma dzieci
Stary 2015-10-25, 18:09   #1246
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mira81 Pokaż wiadomość
Malinka dzieki za zmiane na pierwszej stronie..mam nadzieje ze za miesiac nie bedziesz musiala znowu przerabic

Jade wlasnie w twoje strony

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk
może córcia Wam już numerów robić nie będzie

O widzisz

Goście już poszli, a mnie czeka mycie garów bo imprezie
Stary 2015-10-25, 18:22   #1247
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
Ja wlasnie nie mam badanej tej szyjki tylko za 1razem uważam ze powinien tam zaglądnąć.. Kiedys mówiłam ze mam infekcje myślałam ze zajrzy ale przepisał tabletki i tylko usg przez brzuch zrobil, jutro mam wizyte to sie go zapytam o szyjke ale w końcu to jest lekarz ja mam mu mówić co ma badać
No ja swojemu musze wszystko mówić i tłumaczyć, irytuje mnie gość strasznie ale jeszcze trochę do niego pochodzę
o stwierdzeniu infekcji na oko to nawet nie wspomnę, chyba bym gościa wyśmiała. Wymaz nie łaska było pobrać

ktoregoś dnia
Pamietaj, że sala to pikuś, musisz z tym zgrać dj, zespól, foto i kamerzystę jeśli chcecie mieć. U nas przez to 3 raz termin zmienialiśmy, a wzięliśmy się za organizację ponad rok wcześniej
co do sukienek, teraz jest tyle pięknych fasonów, że na pewno coś dobierzesz. Dopasowaną też jeśli tylko będzie odpowiedni krój

u nas mega leniwa niedziela. Po 15 zebraliśmy się zagłosować i przy okazji do moich rodziców na herbatę bo byliśmy obok. Dopiero zjedliśmy obiad, a w piekarniku dochodzi ciasto na szczęście wczoraj byłam w pracy, wiec mąż posprzątał, mogę się z czystym sumieniem lenić dalej
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-25, 18:25   #1248
Smerfetka1990
Raczkowanie

A mnie wzięło na wspominki i właśnie obejrzałam nasz pierwszy taniec weselny Mój mąż spełnił moje marzenie i mieliśmy taniec jak z bajki...

Pomyślałam że wam wkleję link a co mi tam https://youtu.be/vgV5zVeJiRA

Ps: suknia jest do sprzedania wiec jak macie kogoś kto szuka takiej to możecie wspomnieć o mojej. Miałam ja zostawić ale doszłam do wniosku że to nie ma sensu.
Stary 2015-10-25, 18:27   #1249
_emma
Zakorzenienie

Zgrzeszyłam przy okazji leniwej niedzieli
Zjadłam całą warstwę alpejskiego mleczka z karmelem..
Dobiłam się miseczką lodów
Za to Oliwce bardzo się to spodobało
Stary 2015-10-25, 18:33   #1250
malinka9191
Zakorzenienie

ale mnie tył głowy tuż przy karku boli
Stary 2015-10-25, 18:37   #1251
mira81
Zadomowienie

Cytat:
Zgrzeszyłam przy okazji leniwej niedzieli
Zjadłam całą warstwę alpejskiego mleczka z karmelem..
Dobiłam się miseczką lodów
Za to Oliwce bardzo się to spodobało
Emma u mnie dzis slodkie slodkim pogania..nawet nie chce sobie przypominac ile pochlonelam
A mala dzisiaj co chwile daje znac o sobie. Skopala juz ojcu cala reke

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Zapisalam sie dzisiaj do okulisty zeby sprawdzic tak na wszelki wypadek stan oczu bo gin mi w pt mowila zeby dla swietego spokoju sobie zrobic badanie. Wzielam pierwszy wolny termin: 14 styczen!

mira81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-25, 18:38   #1252
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
ale mnie tył głowy tuż przy karku boli
Mnie też od rana boli, ale to od spania. Musiałam leżeć w złej pozycji

Po 19 na Pulsie Ted, fajna komedia na leniwy wieczór, polecam
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-25, 18:41   #1253
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
A mnie wzięło na wspominki i właśnie obejrzałam nasz pierwszy taniec weselny Mój mąż spełnił moje marzenie i mieliśmy taniec jak z bajki...
Piękny taniec, przepiękna suknia!! My mieliśmy taniec "jak z filmu" bo wybraliśmy taki utwór: https://www.youtube.com/watch?v=qiiyq2xrSI0
Z chęcią przeżyłabym to jeszcze raz ale jak na razie czeka mnie powtórka z innego najpiękniejszego dnia w życiu

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Cytat:
A mala dzisiaj co chwile daje znac o sobie. Skopala juz ojcu cala reke
Moja druga córka jest taką samą psotką jak ta pierwsza. Kopie i kopie, a kiedy tatuś po cichutku, delikatnie przykłada rękę-przestaje nawet nie mówię mu na głos, że mała kopie tylko powoli pokazuję na migi
Stary 2015-10-25, 19:02   #1254
mira81
Zadomowienie

Fajne sa wspomnienia ze slubu..u mnie niestety bylo troszke inaczej..wszystko byloby super gdyby nie fakt ze na miesiac przed slubem zaczelam chorowac. Nikt nie potrafil zdiagnozowac, chodzilam od specjalisty do specjalisty a objawy byly na tyle niepokojace ze w przeddzien slubu mialam robiona na cito tomografie glowy..takze wyobrazcie sobie jak wszystko przezywalam..wlasciwie to bylam zdecydowana odwolac slub gdyby wynik byl nieprawidlowy!!
A w sobote rano dostalam silnego krwawienia mimo ze nie byl to czas na okres ( interakcja lekow przeciwbolowych z pigulkami)..
Wisienka na torcie bylo nasze wejscie do kosciola..W momencie kiedy zaczal grac marsz i mielismy ruszyc do oltarza zaczela sie burza od uderzenia pioruna i to z takim grzmotem ze zagluszyl muzyke..
Tak to wlasnie bylo u mnie..najwazniejsze jednak jest to ze od tylu lat jestesmy razem i mimo roznych przejsc i kryzysow jestesmy razem i kochamy sie bardziej niz kiedykolwiek. A teraz jest jeszcze jeden powod do szczescia
Oj az mi sie lza zakrecila z tego wszystkiego

Stary 2015-10-25, 19:14   #1255
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Fajne sa wspomnienia ze slubu..u mnie niestety bylo troszke inaczej..wszystko byloby super gdyby nie fakt ze na miesiac przed slubem zaczelam chorowac.
To straszne! Mieliście dużo stresów, przy samym ślubie idzie osiwieć, a do tego doszła choroba. Jak teraz Twoje zdrówko?
Stary 2015-10-25, 19:24   #1256
Smerfetka1990
Raczkowanie

Ale co ważne to wniosek że nic co na ziemi i w niebie nie zdoła was rozdzielić
Stary 2015-10-25, 19:28   #1257
mira81
Zadomowienie

Zdrowa jak kon.Emma przyczyna mojego stanu byla banalna.. niestety odkryta 3 miesiace po pojawieniu sie objawow. To byla wlasciwie blachostka a objawy wskazywaly na choroby ktorych nazwy ciezko przechodza przez gardlo..

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

A te trzy miesiace wlasciwie mialam wyjete z zycia przez bol fizyczny i strach.

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Cytat:
Ale co ważne to wniosek że nic co na ziemi i w niebie nie zdoła was rozdzielić
Mam nadzieje

Stary 2015-10-25, 19:29   #1258
sowa2806
Rozeznanie

Ja Wam dziewczyny powiem ze moj maz to chyba ma ręce ze skaly. Młody daje o sobie znac jak szalony a tż ciagle twierdzi ze jeszcze nie poczuł ruchów ani razu.... Nie ma czucia w rękach czy co...?!
sowa2806 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-25, 19:31   #1259
Smerfetka1990
Raczkowanie

Emma: O ten utwór bardzo lubię. Żeczywiscie filmowy
Stary 2015-10-25, 19:32   #1260
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Wzielam pierwszy wolny termin: 14 styczen!

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Mnie też od rana boli, ale to od spania. Musiałam leżeć w złej pozycji

no właśnie tak pomyślałam, ż to chyba od spania, bo inne możliwosci wykluczyłam

Cytat:
Moja druga córka jest taką samą psotką jak ta pierwsza. Kopie i kopie, a kiedy tatuś po cichutku, delikatnie przykłada rękę-przestaje nawet nie mówię mu na głos, że mała kopie tylko powoli pokazuję na migi
u nas to samo jest

mira ale sie stresu musiałaś najeść przed ślubem.. Ale najważniejsze, że wszystko się dobrze skończyło

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości