|
|
#1231 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część IV :)
Cytat:
Rodzice pomogą Wam finansowo przy weselu? Salę radziłabym zarezerwować jeszcze w tym roku jeśli zależy Ci na sierpniu u nas jest dużo świeżo upieczonych żonek więc na pewno będziesz mogła liczyć na ich rady ![]() ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Wreszcie godzina na wizażu zgadza się z aktualnym czasem
|
|
#1232 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli chodzi o salę to my mieliśmy problem z terminem na rok do przodu. Ale nie wiem jak jest u was i na pewno łatwiej jest, jak się robi małe wesele. U nas było 160 osób i wybór sal był ograniczony rozmiarem. Na pewno w tym samym czasie trzeba rezerwować orkiestrę, fotografa i raczej kościół bo oni też mają kolejki. A jak to jest to reszta już na spokojnie może czekać
Wkładek jeszcze nie noszę ale coraz częstej się zastanawiam nad nimi i jakimiś wygodnymi stanikami po domu bo też codziennie chodzę z mokrymi plamkami... |
|
|
|
#1233 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez poltora roku do przodu rezerwowalam sale. A slub we wrzesniu. Tak samo fotograf i orkiestra, jak chcesz fajnych to oni maja terminy..
|
|
|
|
#1234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale może chociaż waciki? Bo wkładki są dość duże.
|
|
#1235 |
|
Zadomowienie
|
no wlasnie was nadrobilam
wrocilismy przed chwila zimprezy rodiznnej bylo super , objadlam sie jak nigdy jeszcze mamy ciasto na wynos to bedzie co jutro wszamac..
|
#1236 | |||
|
Zakorzenienie
|
Chcieliśmy sami, ale wtedy byłoby 10 osób, bo byłoby 100% po naszemu. Moja mama się zbuntowała, bo mojemu rodzeństwu ślub fundowali i głupio by jej było, że ja jedna jak jakaś gorsza córka. A rodzice TŻ sie zbuntowali, bo jedyny syn i byłoby im przykro, że nie byłoby chociaż najbliższej rodziny. No a my jesteśmy dosyć elastyczni, więc ok, dogadamy się tak, że wszyscy będą zadowoleni
![]() Cytat:
Cytat:
a we Wrocławiu od groma hoteli, restauracji itp, więc liczę, że na taką ilość będzie łatwo coś znaleźć. Tzn. tak myślałam do dzisiaj dopóki nam teściowie nie nakładli do głowy. Poza tym też stwierdziliśmy, że jak pojawi się dziecko to nikt nie będzie miał głowy, żeby biegać po salach ![]() eeyesblue dziękuję, doszło całych kilka stron na pewno bardzo się przyda ![]() No nic, mam nad czym siedzieć, kiedy nadrobię Wizaż ![]() ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1237 |
|
Zakorzenienie
|
któregoś dnia masz teraz sporo wolnego czasu i na pewno wszystko zdążycie załatwić
najważniejsze są podstawowe sprawy, a reszta to pikuś masz już upatrzoną suknię albo chociaż wyobrażasz sobie jak miałaby wyglądać?
|
#1238 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny
rzeczywiście miałyście litość i nie ma dużo nadrabiania ![]() emma, Lewek, nie martwcie się na zapas tak o synowe, same jesteście dopiero żonami, a już tak wybiegacie hehe O ile mąż będzie pomagał żonie to na pewno nie piernie do Was . Mam nadzieję, że moja córeczka przyniesie do domu mądrego chłopaka, nie musi być przystojny tylko żeby ją kochał i żeby była szczęśliwa ![]() Ja dzisiaj dzwoniłam do mojej teściowej, byłą w szpitalu, miała gastroskopię i kolonoskopię, wszystko OK, widzimy się na święto zmarłych bo nasi rodzice mieszkają w tej samej miejscowości kupimy z mężem znicze i zaświecimy na grobach. Dzisiaj muszę pochwalić mojego męża odkurzył, umył podłogę i poskładał meble do łazienki i komodę będzie składał dla bejbika. jestem szczęśliwa ktoregos_dnia fajnie, że spotkanie się udało ja salę rezerwowałam rok wcześniej. Fajna sprawa jest z takimi "targami ślubnymi", można iść , oglądnąć , wziąć magazyny z poradami.Dzisiaj na obiad był kotlet gordon, ziemniaczki, surówka i rosół. Poszliśmy do takiego baru jakby mlecznego po kościele ![]() A na deser właśnie skończyłam robić sernik na zimno z bananami i galaretką truskawkową. Dzisiaj u mnie też byli goście, dwoje się ulotniło do kina, a jeden kolega jest nadal, chwilowo ulotnili się z mężem do sąsiada 2 piętra wyżej jak wróci jego narzeczona z zajęć to do Nas pewnie wrócą.Więc mam chwilę na wizaż ![]() Choroba mnie w końcu puściła, mogę oddychać
|
|
#1239 |
|
Zakorzenienie
|
Na dzień dzisiejszy synowa u mnie się nie zapowiada ale za to dwóch zięciów
jeden kandydat był u nas wczoraj. Agatka przyprowadziła Filipka i na wejściu powiedziała "mamo możesz zrobić nam te pyszne tosty?". Widziałybyście minę mojego męża. Już wiem, że będzie pilnował swojej córki, a swoją drogą to nie musi być aż tak daleka przyszłość. Tyle się słyszy o dzisiejszej świadomości dzieci na tematy dorosłych .
Córeczka Edytowane przez _emma Czas edycji: 2015-10-25 o 17:39 |
|
|
|
#1240 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będę już z dzieckiem, więc jakieś super wystawne odpadają, poza tym źle bym się czuła, nie mój styl. Wiem tylko, że welony i wianki też odpadają z oczywistych względów, jakiegoś kwiatka tylko upnę czy coś. Zastanawiam się nawet czy chciałabym długą czy może jednak do kolana. Nie jest jednak beznadziejnie! O nie! Wiem, że ma być biała naprawdę mam co robić Poszukam na allegro czegoś w stylu o jakim myślę i wkleję link, możecie poradzić czy może być czy jednak mnie poniosło ![]() ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tego jak opisujesz sukienkę to tak sobie ją wyobrażam. Oczywiście nie kropka w kropkę ale mimo, że trudno sobie wyobrazić krótką suknię ślubną to w rzeczywistości wygląda świetnie.
Córeczka Edytowane przez _emma Czas edycji: 2015-10-25 o 17:58 |
|
|
|
|
#1242 |
|
Rozeznanie
|
Ktoregos_dnia - my reZewowalismy sale w listopadzie na sierpień i powiem szczerze ze kilka pierwszych wyborów odpadło ze względu na zajęte miejsce
|
|
|
|
#1243 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kalafior ciążowy ![]() Hehe pocieszna ta Wasza córa
|
|
|
#1244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nic, zmykam w odmętach internetu w poszukiwaniach, jak coś znajdę to wkleję
|
|
|
|
|
#1245 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przez pierwszy miesiąc/półtora po porodzie nie wolno ćwiczyć więc nie ma co narzucać sobie aż tyle tylko dla sukienki ![]() ---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Cytat:
pomimo, że dużo się udzielam to też nie zawsze pamiętam kto ile i jakiej płci ma dzieci
|
|
#1246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O widzisz ![]() Goście już poszli, a mnie czeka mycie garów bo imprezie
|
|
#1247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o stwierdzeniu infekcji na oko to nawet nie wspomnę, chyba bym gościa wyśmiała. Wymaz nie łaska było pobrać ![]() ktoregoś dnia Pamietaj, że sala to pikuś, musisz z tym zgrać dj, zespól, foto i kamerzystę jeśli chcecie mieć. U nas przez to 3 raz termin zmienialiśmy, a wzięliśmy się za organizację ponad rok wcześniej ![]() co do sukienek, teraz jest tyle pięknych fasonów, że na pewno coś dobierzesz. Dopasowaną też jeśli tylko będzie odpowiedni krój ![]() u nas mega leniwa niedziela. Po 15 zebraliśmy się zagłosować i przy okazji do moich rodziców na herbatę bo byliśmy obok. Dopiero zjedliśmy obiad, a w piekarniku dochodzi ciasto na szczęście wczoraj byłam w pracy, wiec mąż posprzątał, mogę się z czystym sumieniem lenić dalej
|
|
|
|
|
#1248 |
|
Raczkowanie
|
A mnie wzięło na wspominki i właśnie obejrzałam nasz pierwszy taniec weselny
Mój mąż spełnił moje marzenie i mieliśmy taniec jak z bajki... Pomyślałam że wam wkleję link a co mi tam https://youtu.be/vgV5zVeJiRAPs: suknia jest do sprzedania wiec jak macie kogoś kto szuka takiej to możecie wspomnieć o mojej. Miałam ja zostawić ale doszłam do wniosku że to nie ma sensu. |
|
|
|
#1249 |
|
Zakorzenienie
|
Zgrzeszyłam przy okazji leniwej niedzieli
![]() Zjadłam całą warstwę alpejskiego mleczka z karmelem.. Dobiłam się miseczką lodów ![]() Za to Oliwce bardzo się to spodobało
|
#1250 |
|
Zakorzenienie
|
ale mnie tył głowy tuż przy karku boli
|
#1251 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A mala dzisiaj co chwile daje znac o sobie. Skopala juz ojcu cala reke ![]() Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Zapisalam sie dzisiaj do okulisty zeby sprawdzic tak na wszelki wypadek stan oczu bo gin mi w pt mowila zeby dla swietego spokoju sobie zrobic badanie. Wzielam pierwszy wolny termin: 14 styczen! Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
|
#1252 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z chęcią przeżyłabym to jeszcze raz ![]() ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Moja druga córka jest taką samą psotką jak ta pierwsza. Kopie i kopie, a kiedy tatuś po cichutku, delikatnie przykłada rękę-przestaje
|
|
#1254 |
|
Zadomowienie
|
Fajne sa wspomnienia ze slubu..u mnie niestety bylo troszke inaczej..wszystko byloby super gdyby nie fakt ze na miesiac przed slubem zaczelam chorowac. Nikt nie potrafil zdiagnozowac, chodzilam od specjalisty do specjalisty a objawy byly na tyle niepokojace ze w przeddzien slubu mialam robiona na cito tomografie glowy..takze wyobrazcie sobie jak wszystko przezywalam..wlasciwie to bylam zdecydowana odwolac slub gdyby wynik byl nieprawidlowy!!
A w sobote rano dostalam silnego krwawienia mimo ze nie byl to czas na okres ( interakcja lekow przeciwbolowych z pigulkami).. Wisienka na torcie bylo nasze wejscie do kosciola..W momencie kiedy zaczal grac marsz i mielismy ruszyc do oltarza zaczela sie burza od uderzenia pioruna i to z takim grzmotem ze zagluszyl muzyke.. Tak to wlasnie bylo u mnie..najwazniejsze jednak jest to ze od tylu lat jestesmy razem i mimo roznych przejsc i kryzysow jestesmy razem i kochamy sie bardziej niz kiedykolwiek. A teraz jest jeszcze jeden powod do szczescia ![]() Oj az mi sie lza zakrecila z tego wszystkiego Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#1256 |
|
Raczkowanie
|
Ale co ważne to wniosek że nic co na ziemi i w niebie nie zdoła was rozdzielić
|
|
|
|
#1257 | |
|
Zadomowienie
|
Zdrowa jak kon.Emma przyczyna mojego stanu byla banalna.. niestety odkryta 3 miesiace po pojawieniu sie objawow. To byla wlasciwie blachostka a objawy wskazywaly na choroby ktorych nazwy ciezko przechodza przez gardlo..
Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- A te trzy miesiace wlasciwie mialam wyjete z zycia przez bol fizyczny i strach. Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cytat:
![]() Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
|
#1258 |
|
Rozeznanie
|
Ja Wam dziewczyny powiem ze moj maz to chyba ma ręce ze skaly. Młody daje o sobie znac jak szalony a tż ciagle twierdzi ze jeszcze nie poczuł ruchów ani razu.... Nie ma czucia w rękach czy co...?!
|
|
|
|
#1259 |
|
Raczkowanie
|
Emma: O ten utwór bardzo lubię. Żeczywiscie filmowy
|
|
|
|
#1260 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mira ale sie stresu musiałaś najeść przed ślubem.. Ale najważniejsze, że wszystko się dobrze skończyło
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.

u nas jest dużo świeżo upieczonych żonek więc na pewno będziesz mogła liczyć na ich rady 

O ile mąż będzie pomagał żonie to na pewno nie piernie do Was
.