|
|
#4291 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016
Cytat:
A wiesz ze mnie tez tylko po prawe Linie włosów od pępka w dół mam prawie jak facet ![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Właśnie dzisiaj sie zastanawiałam skąd jesteście i czy jest ktoś z okolic trojmiasta ️
|
|
#4292 |
|
Winter is coming
|
ja ze wschodniej wlkp
![]() Jestem załamana wynikami wyborów
|
#4293 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam skonczony 13 tc wiec zaczelam 14 tc. Tp mam na 30 kwietnia
|
|
|
|
|
#4294 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4295 |
|
Zadomowienie
|
Jestem juz po 12 godzinach podróży, bardzo ciezko przezylam ostatnie 3 godziny, po obiedzie tak mi sie brzuch napial ze juz nie mogłam usiedzieć, do teraz mnie jeszcze trzyma, jest twardy i czuje klucie, wydaje sie mocno wzdęty, nie wiem czy martwic sie tym bardzo.. Chyba wspomne o tym gin na piątkowej wizycie, bo często sie to ostatnio zdarza i martwi mnie to troche.
Przez ten wyjazd przytulam kolejny kilogram a brzuch coraz wiekszy😁 Witam nowe mamusie 😊 Moni duzo bylo tego śluzu? Bo mi często takie cos wylatuje w takich ilościach ze pozostaje dosc duzo na wkladce?? Sunmade ciesze sie ze wszystko ok i gratulacje chłopca
|
#4296 | |||
|
Zakorzenienie
|
Przekonałyście mnie do Tummy Tub! No dobra nie wy a filmiki na YT hehehe
no przecież się rozpłynąć idzie przy tych cudownych istotkach: https://www.youtube.com/watch?v=MBxMePvX1-c https://www.youtube.com/watch?v=sPkORvQiQFc Cytat:
to już zastanawiające hehe ![]() A ja zaś mam włochalki od pępka w górę ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
To dobra , to ja jutro zaczynam 16, więc za 2 tygodnie zacznę bardziej zwracać uwagę na wszystkie odczucia w brzusiu
|
|
|
#4297 | |
|
Zakorzenienie
|
tabaska25 to nie był śluz. To było jakbym się samoistnie zesikała, tylko to nie był mocz
---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
to co poczułam to na pewno były ruchy.
|
|
#4298 |
|
Wtajemniczenie
|
a tak z ciekawości zapytam, gdzie zamierzasz rodzić? Bo kumpela z DG chciała do Katowic jechac, a wylądowała w końcu w DG lub sosnowcu(nie pamiętam, musiałabym dopytać) i sobie średnio chwali... szwy dostała normalne zamiast rozpuszczalnych i potem musiała je iść wyciągać
|
|
|
|
#4299 |
|
Rozeznanie
|
Polinezyjka tak myślałam, ze na wyjezdzie gdzieś byłaś, bo coś cicho na wątku było
![]() ale prezenciory dostałaś! Zazdroszczę ![]() Włosy O co chodzi z tym owłosieniem?! Tez zauważyłam nowe wzrosty na brzuchu, wokół sutków, na nogach rosną mi jak grzyby po deszczu hormony szaleją ![]() Skąd jestem z okolic Poznania Velika biedna... Aż tak się przejęłaś serio? Zobaczymy, może nie będzie tak źle nie martw się na zapas
|
|
#4300 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i paznokcie rosna mi jak szalone!Dziewczyny, tez was tak bardzo bola plecy? Nie wiem co ze soba zrobic, boli mnie jak leze, siedze, w dzien, w nocy... Oszalec mozna. No boli. A paracetamolu brac nie chce. Wiem, ze prostuje mi sie tylkozgiecie szyjki macicy, ale ilez mozna
|
|
|
|
|
#4301 |
|
Winter is coming
|
Malos już mi trochę przechodzi. W razie czego to znam angielski
po prostu nie mam złudzeń co do Pisu, będzie źle, ale to nie wątek polityczny i już siedzę cicho ![]() Jak dobrze, mnie też bolały. Pomógł pilates i ruch w ogóle. Dużo lepiej się czuję, jak się trochę poruszam. Nie wiem, czy tobie wolno, jeśli tak, to polecam spróbować z ćwiczeniami
|
#4302 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moze faktycznie jakas joga, basen...
|
|
|
|
|
#4303 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4304 |
|
Zakorzenienie
|
Sunmade trzymaj sie dzielnie w tym szpitalu. Będzie ok
Dziewczyny łącze sie z wami w cierpieniu...Ja sie dziwnie czuje. Tez mnie kłuje brzuch... Ruchów nadal brak-wtedy może to jednak nie były ruchy?? W środę mam dentystę, ale na razie tylko przegląd bo doktorem powiedział ze musi mieć zaświadczenie od gina, ze mogę leczyć zeby. Ja we wtorek zaczynam 18 tydzień czyli 5 miesiąc...ale masakra
|
|
|
|
#4305 |
|
Zadomowienie
|
Jejku dziewczyny wspolczuje Wam tych problemow
Mam nadzieje, ze Wam to przejdzie i juz bedziecie mogly bez stresu oczekiwac maluszkow ja na co dzien nie doceniam faktu, ze jak dotad mam bezproblemowa ciaze i narzekam ![]() Witam nowa mame Spotkalismy sie wczoraj ze znajomymi i objadlam sie pizzy pyszna byla i nawet zgagi nie mialam za to dzis mam jakis kiepski humor, musze sie Wam wyzalic Maz mnie jeszcze przed chwila wkurzyl bo gadalam z mama na skype o zakupach dla dziecka i o tym ze wiekszosc ciuszkow jest dla konkretnej plci i ciezko by bylo kupowac nie wiedzac co sie bedzie miec... A on sie wcina i ze nie mam racji, ze jest pelno ciuszkow unisex i ze co w ogole za powod na poznanie plci z powodu zakupow. Przy okazji sie dowiedzialam ze on by wolal nie wiedziec. No jasne, ekspert od asortymentu sklepow sie znalazl a ja to pewnie slepa jestem, bylismy w piatek w miescie i widzialam jak jest podczas gdy on wybieral dla siebie jeansy ale co ja tam moge wiedziec.wlosy na brzuchu Tez mam
|
#4306 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tylko mezowi nie mow! ![]() Mi w ciazy przeszkadza, ze mam znacznie mniejsza wydolnosc organizmu, szybciej sie mecze, wolniej chodze, trudniej mi stac w tramwaju, wchodzenie po schodach to wysilek dla serca, no czuje, jakbym codziennie wchodzila na mont everest. I jeszcze ta sennosc i bol plecow... A w pracy, jak powiedzialam o ciazy to uslyszalam, ze ciaza to nie choroba
|
|
|
|
|
#4307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4308 |
|
Winter is coming
|
Niby nie choroba, a ile spośród nas ląduje w szpitalu. Ja też się czuję nieraz jak upośledzona, bo tego nie wolno, tamtego nie wolno, mam się oszczędzać itd. Co prawda wczoraj machnęłam 19 km spaceru i całkiem nieźle mi szło, nawet zakwasów nie mam
W I trym bym tego nie zrobiła, chociaż czułam się naprawdę spoko.justyna nie przejmuj się gadaniem, co za głupi chłop, nie zna się ![]() znowu mnie smyrało przed chwilą!
|
#4309 |
|
Raczkowanie
|
A mozna w ciazy? Leze jak paralityk na kanapie z czytnikiem, usilujac znalesc pozycje, w ktorej nie bedzie bolalo. Gim mnie juz miesiac temu wyganial na zwolnienie, ale uparlam sie, ze nie chce.
Teraz w pracy mm sytuacje nie bardzo i sama nie wiem. Chociaz do konca grudnia chce zosta,c zeby zamknac wazne sprawy i moze jakies premie swiateczne beda... |
|
|
|
#4310 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a prezencików nigdy za mało teściowa mi już nawet pokazała co wynalazła w ciucholandzie (jakiś kocyk, śpiworek i taki naprawdę ładny ten zabezpieczacz na łóżeczko - no pustka w głowie, jak się nazywało to coś, żeby maluch się nie uderzał w szczebelki ?? )A z włosami to ja nie wiem chyba tak jest w ciąży? gdzieś czytałam, ze włosy rosną jak szalone - no wszystko spoko tylko czy potem z tego brzucha znikną i wypadną ? ![]() Cytat:
ja się boję bardzo pizzy jeść, co zjadłam to potem cierpiałam .A z mężuniem pogadajcie na spokojnie bez mamy na skype na spokojnie też pokaż mu w sklepie jak to wygląda i jak ciężko kupować nie wiadomo dla jakiej płci - choć oczywiście zdarza się, że lekarze się mylą i potem synuś jest ubrany na różowo lub odwrotnie ![]() Cytat:
![]() A z tramwajem ... hmm zależy od dnia ale szybko czatuję na wolne miejsca.W ogóle myślę, że przez to, że ciężarne jesteśmy jak jest zimno to długo nie będzie widać brzucha pod warstwami swetrów kurtek - przez co ludzie Ci co by chętnie ustąpili miejsca w takim tramwaju nie zauważą, żeśmy ciężarne Ale znów nie widzę problemu, zazwyczaj po kilku przystankach znajduję coś wolnego do siedzenia
|
|
|
#4311 |
|
Raczkowanie
|
Polinezyjka, fajnie uslyszec, ze nie zeswirowalam z tym ischodami :P tez sie zastanawiam jak to bedzie w trzecim trymestrze, bo nie mam windy. Chyba bede wchodzila 20 min a 3 pietro i na kazdym polpietrze robila przerwe
|
|
|
|
#4312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc biegałam w górę w dół zanim ruszyliśmy dalej ![]() No cóż potem jak będziemy stare babcie będzie nam się zdawało, że mamy dejavu
|
|
|
#4313 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
wizaz generuje potrzeby zakupowe, tez mamy maleńkie mieszkanie i nie ,a gdzie trzymać wanienki wiec może faktycznie wiaderko to dobre rozwiązanie Cytat:
W autobusie czy tramwaju tez długo nie postoje i powiem Wam, że zwyczajnie się boje upadku przy gwałtownym hamowaniu czy tego ze ktoś mnie przypadkiem uderzy. Dlatego jestem teraz mistrzem wyszukiwania wolnych miejsc. Wkurza mnie tylko fakt, że nikt nie rozumie ze młoda osoba tez może źle się czuć i naprawdę potrzebować tego siedzącego miejsca. Kompletnie nie widać po mnie ciąży, ale czasem jest mi zwyczajnie słabo i musze usiąść. A niektórzy patrzą na mnie takim wzrokiem, który mógłby zabijać... Za mną wyjazdowy weekend, byliśmy u rodziców. Ale bolą mnie plecy po 300 km jazdy. Do świąt będę już z brzuszkiem, wiec pewnie wyprawa jeszcze bardziej zmeczy. We wtorek mam wizytę u gina, przekonamy się czy w brzuszku na pewno rośnie synek czy może jednak nie trafił z rozpoznaniem płci ☺ |
|||
|
|
|
#4314 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na schodach w III tr - Ręce pod brzuch i dawaj |
|
|
|
|
#4315 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
u mnie często było tak,ze trzeba było szukać, bo dzieć jeszcze mały i uciekał, to co dopiero u Ciebie, a raz ide zaspana, nie ma nigdzie pulsu, kazał mi połoiżyć się, cisza wszędzie, szumm, widziałam, już panike w jej oczach, wzrok skierowany na telefon, ja przestałam oddychać chyba na te kilka minut, dopiero wzieła brzuch i zaczeła nim kołysać, przykłąda ...jest...spał i gdzies tam sie zapodział więc wiem co się czuje w tym momencie dobrze ze juz spokojna jesteś po usg i gratulacje synka![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4316 | ||
|
Zadomowienie
|
Rose i cloche tak sie nauczyl w zimie ze mu cieplo grzeje i jeszcze buczy to zasypia jak dziecko
![]() Witam nowe mamusi ![]() Sunmade gratuluje synka ![]() Kejka ja tez 17 tydz dzisiaj ![]() Polinezyjka ja tez mam wlosy na brzuchu od pepka w gore... moj tez nie widzi jeszcze ![]() Moj sie dzisiaj mi zalil... bo rozmawial z moim tata i ten mu powiedzial ze bedzie wnuk rozpieszczany a moj tz ma problem ze nikt nie bedzie mu syna rozpieszczal bo on chce go inaczej wychowac a nie ze dziecko wszystko ma od razu cos mi sie zrobilo z apka i przez tel nie moge dodawac postow... ;/ ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Cytat:
do tego czarnego psa...i juz mnie szlag trafia... codziennie trzeba odkurzac... panele tez mam jasne...
|
|
#4317 |
|
Zadomowienie
|
Smarrita opinie o szpitalach w Dg i Sosnowcu są okropne. .. nie wiem na ile prawdziwe ale z rodzących tam dziewczyn każda źle się wyraża o opiece. Ja zastanawiam się nad Katowicami szpital na ul. Łubinowej 3 lub Chorzów Śląski Instytut Matki i Noworodka niby nieco dalej ale opinie tez ma niczego sobie. Znam dziewczyny rodzące w obu szpitalach i w sumie nic złego o nich nie mówiły także mam nadzieje ze któryś z nich będzie tym moim.
---------- Dopisano o 05:51 ---------- Poprzedni post napisano o 05:43 ---------- W ogóle rozmawiałam wczoraj z teściową że z mężem chyba kupimy jakiś używany wózek. Coś lepszego ale wiadomo używany tańszy i się zaczęło. ..jak to używany. .. po kimś. .. nie wiesz kto tego używał. ..co tam robili...jaki brudas... może chory. .. może coś z nim zrobili. .. boże. .. wiedziałam że ma dziwne poglądy ale bez przesady. .nawet wypranie wózka jej nie przekonuje haha.. siedziała cicho dopiero jak mąż powiedział żeby nam kasę w takim razie dala bo nam się podobają takie za 5 tysi hah xD
|
#4318 |
|
Wtajemniczenie
|
Velika a PO bylo by lepsze niz PIS? Według mnie co za różnica po czy pis jedno gowno :P
|
|
|
|
#4319 |
|
Wtajemniczenie
|
Beth007 a na jaki wozek sie czaisz?
MaLoS a jakie okolice Poznania? Mam tesciowa we Wrzesni ![]() Jak dobrze... Mnie pomogla cebuszka ️---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Dzis wizyta u lekarza, gdzies po 13 pewnie, bo jestem pod koniec listy..pierwszy raz sie boje, nawet moj organizm reaguje bo mnie rano przeczyscilo
|
#4320 |
|
Zadomowienie
|
Kejka90 szczerze to nawet nie mam wybranego nic konkretnie heh. Choć często oglądam tako jumper duo 3w1.no ale zobaczymy. Za wózkiem myślę że będę się rozglądać bardziej szczegółowo najwcześniej w styczniu. Szczególnie że te bliźniacze są dla mnie brzydkie :-(
---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Będzie dobrze. Nie martw się na zapas !
Edytowane przez beth007 Czas edycji: 2015-10-26 o 08:24 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.

️

spotkanko z moimi rodzicami i prezencik od nich w postaci torebeczki
i 3 swetrami i sukieneczką (tuniką). Wszystko idealne pod większy brzuszek, ale i tak zimno się robi, więc mimo, że brzucholka jeszcze nie ma to już będę używać 

to już zastanawiające hehe 

Mam nadzieje, ze Wam to przejdzie i juz bedziecie mogly bez stresu oczekiwac maluszkow
i gratulacje synka

️