Mamusie kwietniowe 2016 - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-25, 21:10   #4291
kropcia007
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Witam nowe dziewczyny

kropcia O proszę, moje minusy są zbliżone do Twoich! Tak mnie wysypało na szyi, że normalnie nie ogarniam jak to możliwe hehe - i żeby było dziwniej, tylko po prawej stronie. I z owłosieniem! Co to jest z tym owłosieniem! Normalnie mam czarne włochy na brzuchu! Fuuu Dobrze, że mężunio to nei zauważy haha .

:

A wiesz ze mnie tez tylko po prawe
Linie włosów od pępka w dół mam prawie jak facet

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Właśnie dzisiaj sie zastanawiałam skąd jesteście i czy jest ktoś z okolic trojmiasta

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-25, 21:11   #4292
velika
Winter is coming

ja ze wschodniej wlkp
Jestem załamana wynikami wyborów naprawdę pierwszy raz w tej ciąży mam ochotę wypić kielona i to niejednego.

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-25, 21:13   #4293
Jak dobrze
Raczkowanie

Cytat:
Witam nowe dziewczyny

WEEKEND
Pojechałam z mężem w rodzinne strony spotkanko z moimi rodzicami i prezencik od nich w postaci torebeczki (takiej długiej bo te co się trzyma to mnie męczą, lubię by wisiała sama).
Teściowa obdarowała mnie 2 kurtkami i 3 swetrami i sukieneczką (tuniką). Wszystko idealne pod większy brzuszek, ale i tak zimno się robi, więc mimo, że brzucholka jeszcze nie ma to już będę używać .
Do tego teściowa zrobiła taką pyszną szarlotkę z bitą śmietaną o jesuuuu :roll eyes: i dała mi do domu powstrzymuje się by nie zjeść hehe.
Ponadto byliśmy u babci męża i okazało się, że w ogródku ma całe wielkie "pole" jarmużu i ja jej mówię, że za 1 liść w Krakowie w warzywniaku płacę około 1,50 !!!
Dostałam cały wór na śmieci liści jarmużu heh .
Oprócz tego dostałam liście mięty z ogródka.

Także wróciłam tak obdarowana że ohohoho .
Cały w weekend czułam się super! Ale na koniec zrobiłam sobie akuku i na wizycie u drugiej babci zjadłam: kiełbasę, podgrzybki marynowane, ogórki kiszone, chleb i () pierniczki i rogalika . No i do teraz cierpię .

Sunmade - och rany! czytałam posty by nadrobić i po prostu leciałam po nich jak burza byleby znaleźć Twój kolejny post ! Tak się cieszę, że bąblowi serducho bije i na dodatek poznałaś płeć cudownie! Niech tylko Cię jeszcze wypuszczą i będzie cudowniej

MiniMonix - Zdrówka życzę Kochana! A dużo Ci tego wyciekło? Ja bym kurczę pewnie zbagatelizowała i pomyślała, że to po prostu śluz.

kropcia O proszę, moje minusy są zbliżone do Twoich! Tak mnie wysypało na szyi, że normalnie nie ogarniam jak to możliwe hehe - i żeby było dziwniej, tylko po prawej stronie. I z owłosieniem! Co to jest z tym owłosieniem! Normalnie mam czarne włochy na brzuchu! Fuuu Dobrze, że mężunio to nei zauważy haha .

Ma1rta Wow! jesteś dobra! Przeczytałaś wszystkie posty od początku? Ja jak dołączałam to olałam to czytnęłam kilka wcześniejszych stron bo nie miałam siły od początku lecieć hehehe
A USG masz połówkowe?

Jak dobrze Gdzieś mi śmignął Twój post i zaciekawiło mnie Twój tydzień vs termin dobrze zapamiętałam, że masz 15 tydzień i termin na 30 kwietnia? Z tego powodu pytam bo jeśli tak to mamy mniej niż 7 dni różnicy co do tygodnia a termin mam na 17 i tak w szoku jestem jak to kurczę różnie podają ale termin terminem dziecko może zachcieć przyjść wcześniej byle by tylko nie za wcześnie i nie za późno hihi
Polinezyjka, bo kazdy gin to po chinsku liczy te terminy i jeszcze z usg inaczej mam skonczony 13 tc wiec zaczelam 14 tc. Tp mam na 30 kwietnia
Jak dobrze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-25, 21:16   #4294
groszekpat
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MiniMonix Pokaż wiadomość
No mi dzisiaj lekarz powiedział ze nie mogę jeszcze czuć ruchów w 18 tygodniu. No głupia chyba nie jestem i wiem co czulam
Nie słuchaj. Ja poczułam w pierwszej ciąży porządne ruchy których nie idzie pomylić w 1 dniu 18 tygodnia
groszekpat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-25, 21:29   #4295
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Jestem juz po 12 godzinach podróży, bardzo ciezko przezylam ostatnie 3 godziny, po obiedzie tak mi sie brzuch napial ze juz nie mogłam usiedzieć, do teraz mnie jeszcze trzyma, jest twardy i czuje klucie, wydaje sie mocno wzdęty, nie wiem czy martwic sie tym bardzo.. Chyba wspomne o tym gin na piątkowej wizycie, bo często sie to ostatnio zdarza i martwi mnie to troche.

Przez ten wyjazd przytulam kolejny kilogram a brzuch coraz wiekszy😁

Witam nowe mamusie 😊

Moni duzo bylo tego śluzu? Bo mi często takie cos wylatuje w takich ilościach ze pozostaje dosc duzo na wkladce??

Sunmade ciesze sie ze wszystko ok i gratulacje chłopca
Stary 2015-10-25, 21:32   #4296
Polinezyjka
Zakorzenienie

Przekonałyście mnie do Tummy Tub! No dobra nie wy a filmiki na YT hehehe
no przecież się rozpłynąć idzie przy tych cudownych istotkach:
https://www.youtube.com/watch?v=MBxMePvX1-c
https://www.youtube.com/watch?v=sPkORvQiQFc
kupuję na pewno! Będziemy często jeździć w odwiedziny do dziadków to raz, a dwa mamy tak mało miejsca w mieszkaniu, że nie mogłam wymyślić, co ja zrobię z wanienką + gdzie ja tą wanienkę dam by dziecko wykąpać, w łazience ni hu hu! Więc myślałam by kupić taką ze stelażem, a tu problem rozwiązał się o wiele prościej .

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Hmmm to już zastanawiające hehe
A ja zaś mam włochalki od pępka w górę

Cytat:
Napisane przez Jak dobrze Pokaż wiadomość
Polinezyjka, bo kazdy gin to po chinsku liczy te terminy i jeszcze z usg inaczej mam skonczony 13 tc wiec zaczelam 14 tc. Tp mam na 30 kwietnia
Ach to w sumie mamy prawie 2 tyg różnicy między sobą to źle zapamiętałam, to w zasadzie taka różnica terminów chyba jest sensowna heheh

Cytat:
Napisane przez groszekpat Pokaż wiadomość
Nie słuchaj. Ja poczułam w pierwszej ciąży porządne ruchy których nie idzie pomylić w 1 dniu 18 tygodnia
Oni to statystycznie pewnie mówią, większość ma tak to na pewno każda tak już ma mieć
To dobra , to ja jutro zaczynam 16, więc za 2 tygodnie zacznę bardziej zwracać uwagę na wszystkie odczucia w brzusiu
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-25, 21:36   #4297
MiniMonix
Zakorzenienie

tabaska25 to nie był śluz. To było jakbym się samoistnie zesikała, tylko to nie był mocz

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Cytat:
Napisane przez groszekpat Pokaż wiadomość
Nie mam zamiaru go słuchać to co poczułam to na pewno były ruchy.

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-25, 21:52   #4298
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez beth007 Pokaż wiadomość
Ja jestem z malutkiej miejscowości koło Dąbrowy Górniczej
a tak z ciekawości zapytam, gdzie zamierzasz rodzić? Bo kumpela z DG chciała do Katowic jechac, a wylądowała w końcu w DG lub sosnowcu(nie pamiętam, musiałabym dopytać) i sobie średnio chwali... szwy dostała normalne zamiast rozpuszczalnych i potem musiała je iść wyciągać
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-25, 22:01   #4299
MaLoS
Rozeznanie

Polinezyjka tak myślałam, ze na wyjezdzie gdzieś byłaś, bo coś cicho na wątku było ale prezenciory dostałaś! Zazdroszczę

Włosy
O co chodzi z tym owłosieniem?! Tez zauważyłam nowe wzrosty na brzuchu, wokół sutków, na nogach rosną mi jak grzyby po deszczu hormony szaleją

Skąd jestem z okolic Poznania

Velika biedna... Aż tak się przejęłaś serio? Zobaczymy, może nie będzie tak źle nie martw się na zapas

Zmiany? Zawsze na lepsze
MaLoS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-25, 22:04   #4300
Jak dobrze
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MaLoS Pokaż wiadomość
Polinezyjka tak myślałam, ze na wyjezdzie gdzieś byłaś, bo coś cicho na wątku było ale prezenciory dostałaś! Zazdroszczę

Włosy
O co chodzi z tym owłosieniem?! Tez zauważyłam nowe wzrosty na brzuchu, wokół sutków, na nogach rosną mi jak grzyby po deszczu hormony szaleją

Skąd jestem z okolic Poznania

Velika biedna... Aż tak się przejęłaś serio? Zobaczymy, może nie będzie tak źle nie martw się na zapas
Oo, z wlosami mam tak samo. Rosna wszedzie w ilosci niesamowitej, a jestem po depilacji laserowej i paznokcie rosna mi jak szalone!

Dziewczyny, tez was tak bardzo bola plecy? Nie wiem co ze soba zrobic, boli mnie jak leze, siedze, w dzien, w nocy... Oszalec mozna. No boli. A paracetamolu brac nie chce. Wiem, ze prostuje mi sie tylkozgiecie szyjki macicy, ale ilez mozna
Stary 2015-10-25, 22:08   #4301
velika
Winter is coming

Malos już mi trochę przechodzi. W razie czego to znam angielski po prostu nie mam złudzeń co do Pisu, będzie źle, ale to nie wątek polityczny i już siedzę cicho
Jak dobrze, mnie też bolały. Pomógł pilates i ruch w ogóle. Dużo lepiej się czuję, jak się trochę poruszam. Nie wiem, czy tobie wolno, jeśli tak, to polecam spróbować z ćwiczeniami

Stary 2015-10-25, 22:11   #4302
Jak dobrze
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Malos już mi trochę przechodzi. W razie czego to znam angielski po prostu nie mam złudzeń co do Pisu, będzie źle, ale to nie wątek polityczny i już siedzę cicho
Jak dobrze, mnie też bolały. Pomógł pilates i ruch w ogóle. Dużo lepiej się czuję, jak się trochę poruszam. Nie wiem, czy tobie wolno, jeśli tak, to polecam spróbować z ćwiczeniami
Wiesz, pewnie by pomogl ruch, ale taaak mi sie nie chce! Poza tym jeszcze cohdze do pracy i dopiero w tym tygodniu nie ide spac od razu po powrocie z pracy. Jakas spiaczke ciazowa miaalm do tej pory. No i cala czuje sie obolala, jakbym zakwasy wszedzie mialamoze faktycznie jakas joga, basen...
Stary 2015-10-25, 22:13   #4303
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:

Dziewczyny, tez was tak bardzo bola plecy? Nie wiem co ze soba zrobic, boli mnie jak leze, siedze, w dzien, w nocy... Oszalec mozna. No boli. A paracetamolu brac nie chce. Wiem, ze prostuje mi sie tylkozgiecie szyjki macicy, ale ilez mozna
mnie bolały plecy a raczej biodro jak tż miał urlop i się młodą zajmował a ja się byczyłam przed kompem. Jak już pojechał na delegację w ciągu jednego dnia przeszło ;p Nalatałam się po schodach, nachodziłam za młodą, naschylałam i jak ręką odjął
Stary 2015-10-25, 22:14   #4304
gosiaczek071
Zakorzenienie

Sunmade trzymaj sie dzielnie w tym szpitalu. Będzie ok

Dziewczyny łącze sie z wami w cierpieniu...Ja sie dziwnie czuje. Tez mnie kłuje brzuch... Ruchów nadal brak-wtedy może to jednak nie były ruchy?? W środę mam dentystę, ale na razie tylko przegląd bo doktorem powiedział ze musi mieć zaświadczenie od gina, ze mogę leczyć zeby.

Ja we wtorek zaczynam 18 tydzień czyli 5 miesiąc...ale masakra
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-25, 22:14   #4305
justyna_fli
Zadomowienie

Jejku dziewczyny wspolczuje Wam tych problemow Mam nadzieje, ze Wam to przejdzie i juz bedziecie mogly bez stresu oczekiwac maluszkow ja na co dzien nie doceniam faktu, ze jak dotad mam bezproblemowa ciaze i narzekam
Witam nowa mame
Spotkalismy sie wczoraj ze znajomymi i objadlam sie pizzy pyszna byla i nawet zgagi nie mialam za to dzis mam jakis kiepski humor, musze sie Wam wyzalic Maz mnie jeszcze przed chwila wkurzyl bo gadalam z mama na skype o zakupach dla dziecka i o tym ze wiekszosc ciuszkow jest dla konkretnej plci i ciezko by bylo kupowac nie wiedzac co sie bedzie miec... A on sie wcina i ze nie mam racji, ze jest pelno ciuszkow unisex i ze co w ogole za powod na poznanie plci z powodu zakupow. Przy okazji sie dowiedzialam ze on by wolal nie wiedziec. No jasne, ekspert od asortymentu sklepow sie znalazl a ja to pewnie slepa jestem, bylismy w piatek w miescie i widzialam jak jest podczas gdy on wybieral dla siebie jeansy ale co ja tam moge wiedziec.
wlosy na brzuchu
Tez mam wczesniej mi sie wydawalo ze sobie wkrecam, ale dzis rano sie dokladnie przyjrzalam... Jak jakis orangutan wygladam
Dawidek 31.10.2018
justyna_fli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-25, 22:20   #4306
Jak dobrze
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
mnie bolały plecy a raczej biodro jak tż miał urlop i się młodą zajmował a ja się byczyłam przed kompem. Jak już pojechał na delegację w ciągu jednego dnia przeszło ;p Nalatałam się po schodach, nachodziłam za młodą, naschylałam i jak ręką odjął
tylko mezowi nie mow!

Mi w ciazy przeszkadza, ze mam znacznie mniejsza wydolnosc organizmu, szybciej sie mecze, wolniej chodze, trudniej mi stac w tramwaju, wchodzenie po schodach to wysilek dla serca, no czuje, jakbym codziennie wchodzila na mont everest. I jeszcze ta sennosc i bol plecow...
A w pracy, jak powiedzialam o ciazy to uslyszalam, ze ciaza to nie choroba
Stary 2015-10-25, 22:25   #4307
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Oo, z wlosami mam tak samo. Rosna wszedzie w ilosci niesamowitej, a jestem po depilacji laserowej i paznokcie rosna mi jak szalone!

Może maści rozgrzewające?
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-25, 22:25   #4308
velika
Winter is coming

Niby nie choroba, a ile spośród nas ląduje w szpitalu. Ja też się czuję nieraz jak upośledzona, bo tego nie wolno, tamtego nie wolno, mam się oszczędzać itd. Co prawda wczoraj machnęłam 19 km spaceru i całkiem nieźle mi szło, nawet zakwasów nie mam W I trym bym tego nie zrobiła, chociaż czułam się naprawdę spoko.
justyna nie przejmuj się gadaniem, co za głupi chłop, nie zna się
znowu mnie smyrało przed chwilą!

Stary 2015-10-25, 22:29   #4309
Jak dobrze
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Może maści rozgrzewające?
A mozna w ciazy? Leze jak paralityk na kanapie z czytnikiem, usilujac znalesc pozycje, w ktorej nie bedzie bolalo. Gim mnie juz miesiac temu wyganial na zwolnienie, ale uparlam sie, ze nie chce.
Teraz w pracy mm sytuacje nie bardzo i sama nie wiem. Chociaz do konca grudnia chce zosta,c zeby zamknac wazne sprawy i moze jakies premie swiateczne beda...
Stary 2015-10-25, 22:40   #4310
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, pewnie by pomogl ruch, ale taaak mi sie nie chce! Poza tym jeszcze cohdze do pracy i dopiero w tym tygodniu nie ide spac od razu po powrocie z pracy. Jakas spiaczke ciazowa miaalm do tej pory. No i cala czuje sie obolala, jakbym zakwasy wszedzie mialamoze faktycznie jakas joga, basen...
Tak tak polecam jogę z całego serca!! Uwielbiam ją i tak mi smutno, że nie mogę już stać na głowie ale nie szkodzi, po ciąży będę nosić maluszka to mięśnie rąk się odbudują i będę znów stać bez ściany (Teraz to i tak nie ćwiczyłam prawie rok to się męczę nawet przy "psie z głową w dół"! )

Cytat:

Włosy
Hihi dziękuję Kochana a prezencików nigdy za mało teściowa mi już nawet pokazała co wynalazła w ciucholandzie (jakiś kocyk, śpiworek i taki naprawdę ładny ten zabezpieczacz na łóżeczko - no pustka w głowie, jak się nazywało to coś, żeby maluch się nie uderzał w szczebelki ??)

A z włosami to ja nie wiem chyba tak jest w ciąży? gdzieś czytałam, ze włosy rosną jak szalone - no wszystko spoko tylko czy potem z tego brzucha znikną i wypadną ?

Cytat:
Napisane przez justyna_fli Pokaż wiadomość
Spotkalismy sie wczoraj ze znajomymi i objadlam sie pizzy pyszna byla i nawet zgagi nie mialam za to dzis mam jakis kiepski humor, musze sie Wam wyzalic Maz mnie jeszcze przed chwila wkurzyl bo gadalam z mama na skype o zakupach dla dziecka i o tym ze wiekszosc ciuszkow jest dla konkretnej plci i ciezko by bylo kupowac nie wiedzac co sie bedzie miec... A on sie wcina i ze nie mam racji, ze jest pelno ciuszkow unisex i ze co w ogole za powod na poznanie plci z powodu zakupow. Przy okazji sie dowiedzialam ze on by wolal nie wiedziec. No jasne, ekspert od asortymentu sklepow sie znalazl a ja to pewnie slepa jestem, bylismy w piatek w miescie i widzialam jak jest podczas gdy on wybieral dla siebie jeansy ale co ja tam moge wiedziec.
wlosy na brzuchu
Tez mam wczesniej mi sie wydawalo ze sobie wkrecam, ale dzis rano sie dokladnie przyjrzalam... Jak jakis orangutan wygladam
No ładnie ja się boję bardzo pizzy jeść, co zjadłam to potem cierpiałam .
A z mężuniem pogadajcie na spokojnie bez mamy na skype na spokojnie też pokaż mu w sklepie jak to wygląda i jak ciężko kupować nie wiadomo dla jakiej płci - choć oczywiście zdarza się, że lekarze się mylą i potem synuś jest ubrany na różowo lub odwrotnie

Cytat:
tylko mezowi nie mow!

Mi w ciazy przeszkadza, ze mam znacznie mniejsza wydolnosc organizmu, szybciej sie mecze, wolniej chodze, trudniej mi stac w tramwaju, wchodzenie po schodach to wysilek dla serca, no czuje, jakbym codziennie wchodzila na mont everest. I jeszcze ta sennosc i bol plecow...
A w pracy, jak powiedzialam o ciazy to uslyszalam, ze ciaza to nie choroba
O właśnie! To samo czuję! wchodzenie po schodach to dla mnie ostatnio męka :O a co będzie jak brzuch urośnie ? hehhe
A z tramwajem ... hmm zależy od dnia ale szybko czatuję na wolne miejsca.
W ogóle myślę, że przez to, że ciężarne jesteśmy jak jest zimno to długo nie będzie widać brzucha pod warstwami swetrów kurtek - przez co ludzie Ci co by chętnie ustąpili miejsca w takim tramwaju nie zauważą, żeśmy ciężarne
Ale znów nie widzę problemu, zazwyczaj po kilku przystankach znajduję coś wolnego do siedzenia
21 tc córeczka
Stary 2015-10-25, 22:56   #4311
Jak dobrze
Raczkowanie

Polinezyjka, fajnie uslyszec, ze nie zeswirowalam z tym ischodami :P tez sie zastanawiam jak to bedzie w trzecim trymestrze, bo nie mam windy. Chyba bede wchodzila 20 min a 3 pietro i na kazdym polpietrze robila przerwe
Stary 2015-10-25, 23:02   #4312
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Polinezyjka, fajnie uslyszec, ze nie zeswirowalam z tym ischodami :P tez sie zastanawiam jak to bedzie w trzecim trymestrze, bo nie mam windy. Chyba bede wchodzila 20 min a 3 pietro i na kazdym polpietrze robila przerwe
hehehe jak moja babcia! Pamietam jak byłam mała to z babcią i dziadziem wchodziliśmy na 3 piętro właśnie w ten sposób, pięterko i przerwa, pięterko i przerwa więc biegałam w górę w dół zanim ruszyliśmy dalej
No cóż potem jak będziemy stare babcie będzie nam się zdawało, że mamy dejavu
21 tc córeczka
Stary 2015-10-25, 23:05   #4313
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Właśnie dzisiaj sie zastanawiałam skąd jesteście i czy jest ktoś z okolic trojmiasta
Nawet nic nie mów, mam to samo z włosami. Okropnie to wygląda...

Cytat:
Przekonałyście mnie do Tummy Tub! No dobra nie wy a filmiki na YT hehehe
no przecież się rozpłynąć idzie przy tych cudownych istotkach:
https://www.youtube.com/watch?v=MBxMePvX1-c
https://www.youtube.com/watch?v=sPkORvQiQFc
kupuję na pewno! Będziemy często jeździć w odwiedziny do dziadków to raz, a dwa mamy tak mało miejsca w mieszkaniu, że nie mogłam wymyślić, co ja zrobię z wanienką + gdzie ja tą wanienkę dam by dziecko wykąpać, w łazience ni hu hu! Więc myślałam by kupić taką ze stelażem, a tu problem rozwiązał się o wiele prościej .

Hmmm to już zastanawiające hehe
A ja zaś mam włochalki od pępka w górę

Ach to w sumie mamy prawie 2 tyg różnicy między sobą to źle zapamiętałam, to w zasadzie taka różnica terminów chyba jest sensowna heheh

Oni to statystycznie pewnie mówią, większość ma tak to na pewno każda tak już ma mieć
To dobra , to ja jutro zaczynam 16, więc za 2 tygodnie zacznę bardziej zwracać uwagę na wszystkie odczucia w brzusiu

wizaz generuje potrzeby zakupowe, tez mamy maleńkie mieszkanie i nie ,a gdzie trzymać wanienki wiec może faktycznie wiaderko to dobre rozwiązanie

Cytat:
Tak tak polecam jogę z całego serca!! Uwielbiam ją i tak mi smutno, że nie mogę już stać na głowie ale nie szkodzi, po ciąży będę nosić maluszka to mięśnie rąk się odbudują i będę znów stać bez ściany (Teraz to i tak nie ćwiczyłam prawie rok to się męczę nawet przy "psie z głową w dół"! )

Hihi dziękuję Kochana a prezencików nigdy za mało teściowa mi już nawet pokazała co wynalazła w ciucholandzie (jakiś kocyk, śpiworek i taki naprawdę ładny ten zabezpieczacz na łóżeczko - no pustka w głowie, jak się nazywało to coś, żeby maluch się nie uderzał w szczebelki ??)

A z włosami to ja nie wiem chyba tak jest w ciąży? gdzieś czytałam, ze włosy rosną jak szalone - no wszystko spoko tylko czy potem z tego brzucha znikną i wypadną ?

No ładnie ja się boję bardzo pizzy jeść, co zjadłam to potem cierpiałam .
A z mężuniem pogadajcie na spokojnie bez mamy na skype na spokojnie też pokaż mu w sklepie jak to wygląda i jak ciężko kupować nie wiadomo dla jakiej płci - choć oczywiście zdarza się, że lekarze się mylą i potem synuś jest ubrany na różowo lub odwrotnie

O właśnie! To samo czuję! wchodzenie po schodach to dla mnie ostatnio męka :O a co będzie jak brzuch urośnie ? hehhe
A z tramwajem ... hmm zależy od dnia ale szybko czatuję na wolne miejsca.
W ogóle myślę, że przez to, że ciężarne jesteśmy jak jest zimno to długo nie będzie widać brzucha pod warstwami swetrów kurtek - przez co ludzie Ci co by chętnie ustąpili miejsca w takim tramwaju nie zauważą, żeśmy ciężarne
Ale znów nie widzę problemu, zazwyczaj po kilku przystankach znajduję coś wolnego do siedzenia
Tez strasznie szybko się mecze, a wejście na 3 piętro zawsze kończy się zadyszka.
W autobusie czy tramwaju tez długo nie postoje i powiem Wam, że zwyczajnie się boje upadku przy gwałtownym hamowaniu czy tego ze ktoś mnie przypadkiem uderzy.
Dlatego jestem teraz mistrzem wyszukiwania wolnych miejsc. Wkurza mnie tylko fakt, że nikt nie rozumie ze młoda osoba tez może źle się czuć i naprawdę potrzebować tego siedzącego miejsca. Kompletnie nie widać po mnie ciąży, ale czasem jest mi zwyczajnie słabo i musze usiąść. A niektórzy patrzą na mnie takim wzrokiem, który mógłby zabijać...

Za mną wyjazdowy weekend, byliśmy u rodziców. Ale bolą mnie plecy po 300 km jazdy.
Do świąt będę już z brzuszkiem, wiec pewnie wyprawa jeszcze bardziej zmeczy.

We wtorek mam wizytę u gina, przekonamy się czy w brzuszku na pewno rośnie synek czy może jednak nie trafił z rozpoznaniem płci ☺
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-25, 23:06   #4314
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:

ochraniacz na łóżeczko;p

Na schodach w III tr - Ręce pod brzuch i dawaj słoniowe kroki, rozkraczone kaczorowate nogi i odpoczynek po 10 schodkach wbrew pozorom schodzenie jest tak samo ciężkie jak wchodzenie ;p
Stary 2015-10-25, 23:15   #4315
RoseLady
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sunmade Pokaż wiadomość
MiniMonix dobrze ze to nic poważnego!! Trzymaj się :-*

U mnie panika trwała długo, bo opóźniał się obchod. W końcu lekarzowi powiedziałam ze serduszka nie słychać..a sprawdzają dwa razy dziennie i nie było problemu wcześniej. Stwierdził, że w ciągu dnia zrobi usg... W końcu nie wytrzymałam czekania i poprosiłam siostrę taka mega miła czy da się coś zrobić. Po chwili przyszła ze mam iść na usg, załatwiła szybciej. Cudowna kobieta!!

Usg było bardzo długie, robił ordynator. Pierwsze słowa: ciąża żywa a mi kamień z serca...
Wszystko jest w porządku, sprawdzał bardzo dokładnie.

A i najważniejsze. Będę mieć synka <3 pięknie się ułożył, siedział po turecku wiec od dołu wszystko było widać
ja jak leżałam na patologii w 31 tc, to mnie dzidzia nastraszyła, budziły nas piguły o 6:00 i lazłysmy do pokoju , koszula w góre , przykładała sprzęcior i słuchałyśmy pulsu i dalej spać
u mnie często było tak,ze trzeba było szukać, bo dzieć jeszcze mały i uciekał, to co dopiero u Ciebie, a raz ide zaspana, nie ma nigdzie pulsu, kazał mi połoiżyć się, cisza wszędzie, szumm, widziałam, już panike w jej oczach, wzrok skierowany na telefon, ja przestałam oddychać chyba na te kilka minut, dopiero wzieła brzuch i zaczeła nim kołysać, przykłąda ...jest...spał i gdzies tam sie zapodział

więc wiem co się czuje w tym momencie

dobrze ze juz spokojna jesteś po usg i gratulacje synka

Cytat:
RoseLady dzieki a kafle tez myśle, ze fajne, sama wybierałam teraz te szarości w modzie, zreszta to moj ulubiony kolor, mamy go dużo w domku

Kejka Ty masz ładniejszy brzuszek a cebuszka faktycznie jest super, moj TŻ jest mega zazdrosny ale komfort spania niesamowity

Mini uważaj na siebie/Was

Sunmade kolejny Chłopczyk super gratulacje całe szczęście, ze wszystko jest w porządku!

Witam nowe Mamy oczywiście zapraszamy!

Choroba
Tez mnie meczy od kilku dni stan podgorączkowy, najpierw gardło, a od dziś okropny katar.... Robiłam inhalacje z majeranku i mogę polecić (1 kopiasta łyżeczka majeranku zalać szklanka wrzątku, parzyć 5 min i wdychać pod ręcznikiem, na serio przynosi ulgę)
Lulka co bierzesz na chorobę?
ja właśnie mam przedpokoj, kuchnie gres polerowany taki jasny, a teraz jakbym robiła, to wszystko bym zrobiła w takim macie stalowo szarym <3
RoseLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-25, 23:31   #4316
patryska0804
Zadomowienie

Rose i cloche tak sie nauczyl w zimie ze mu cieplo grzeje i jeszcze buczy to zasypia jak dziecko
Witam nowe mamusi
Sunmade gratuluje synka
Kejka ja tez 17 tydz dzisiaj
Polinezyjka ja tez mam wlosy na brzuchu od pepka w gore... moj tez nie widzi jeszcze
Moj sie dzisiaj mi zalil... bo rozmawial z moim tata i ten mu powiedzial ze bedzie wnuk rozpieszczany a moj tz ma problem ze nikt nie bedzie mu syna rozpieszczal bo on chce go inaczej wychowac a nie ze dziecko wszystko ma od razu

cos mi sie zrobilo z apka i przez tel nie moge dodawac postow... ;/

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
ochraniacz na łóżeczko;p

Na schodach w III tr - Ręce pod brzuch i dawaj słoniowe kroki, rozkraczone kaczorowate nogi i odpoczynek po 10 schodkach wbrew pozorom schodzenie jest tak samo ciężkie jak wchodzenie ;p
jak dobrze ze ja na parterze mieszkam

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

Cytat:
Napisane przez RoseLady Pokaż wiadomość
ja właśnie mam przedpokoj, kuchnie gres polerowany taki jasny, a teraz jakbym robiła, to wszystko bym zrobiła w takim macie stalowo szarym <3
Mam to samo do tego czarnego psa...i juz mnie szlag trafia... codziennie trzeba odkurzac... panele tez mam jasne...

2007r- Dziewczyna
2013r- Narzeczona
2014r- Żona <3

5.08.2015 II kreseczki
25.08.2015 <3

Czekamy na Ciebie syneczku- Dominiś
patryska0804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 05:51   #4317
beth007
Zadomowienie

Smarrita opinie o szpitalach w Dg i Sosnowcu są okropne. .. nie wiem na ile prawdziwe ale z rodzących tam dziewczyn każda źle się wyraża o opiece. Ja zastanawiam się nad Katowicami szpital na ul. Łubinowej 3 lub Chorzów Śląski Instytut Matki i Noworodka niby nieco dalej ale opinie tez ma niczego sobie. Znam dziewczyny rodzące w obu szpitalach i w sumie nic złego o nich nie mówiły także mam nadzieje ze któryś z nich będzie tym moim.

---------- Dopisano o 05:51 ---------- Poprzedni post napisano o 05:43 ----------

W ogóle rozmawiałam wczoraj z teściową że z mężem chyba kupimy jakiś używany wózek. Coś lepszego ale wiadomo używany tańszy i się zaczęło. ..jak to używany. .. po kimś. .. nie wiesz kto tego używał. ..co tam robili...jaki brudas... może chory. .. może coś z nim zrobili. .. boże. .. wiedziałam że ma dziwne poglądy ale bez przesady. .nawet wypranie wózka jej nie przekonuje haha.. siedziała cicho dopiero jak mąż powiedział żeby nam kasę w takim razie dala bo nam się podobają takie za 5 tysi hah xD

beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 07:11   #4318
gosiulka22
Wtajemniczenie

Velika a PO bylo by lepsze niz PIS? Według mnie co za różnica po czy pis jedno gowno :P
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 08:11   #4319
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Beth007 a na jaki wozek sie czaisz?

MaLoS a jakie okolice Poznania? Mam tesciowa we Wrzesni

Jak dobrze... Mnie pomogla cebuszka

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Dzis wizyta u lekarza, gdzies po 13 pewnie, bo jestem pod koniec listy..pierwszy raz sie boje, nawet moj organizm reaguje bo mnie rano przeczyscilo

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 08:18   #4320
beth007
Zadomowienie

Kejka90 szczerze to nawet nie mam wybranego nic konkretnie heh. Choć często oglądam tako jumper duo 3w1.no ale zobaczymy. Za wózkiem myślę że będę się rozglądać bardziej szczegółowo najwcześniej w styczniu. Szczególnie że te bliźniacze są dla mnie brzydkie :-(

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

Będzie dobrze. Nie martw się na zapas !

Edytowane przez beth007
Czas edycji: 2015-10-26 o 08:24
beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości