Mamusie styczniowe 2016, cz. V - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-25, 11:06   #1081
iola14
Rozeznanie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V

iwonai Ceratki do wózka nie używałam, pieluchę tetrową podkładałam w razie czego. Ze smoczkami różnie bywa jakiś warto mieć ale nie szalej za bardzo. Każde dziecko jest inne, więc nie wiadomo czy Twojemu podpasuje to co innym. Moja córka ŻADNEGO smoczka nie tolerowała a synowi obojętne było byle można było ssać Używaliśmy NUKa.

Cytat:
Napisane przez Dotka90
Widziałyście to?
http://dompelenpomyslow.pl/index.php...czami-dziecka/

lizanie huśtawki najlepsze
Jakie to prawdziwe

viki1988 Ojej Tylko żeby potem weszła z powrotem
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-25, 11:24   #1082
86ewula
Rozeznanie

Kasia 01987 ja mam pit bulla red nosa (ludzie i tak mówią że amstaff, przez 10 lat jak ją mamy, może z 3 ludzi poznała rasę )
Też się z niej sypie, ale to typowy kanapowiec, rozpuszczona jest do granic możliwości, ... Zastanawiamy się jak podejdzie do młodego. Inne dzieci toleruje, wychowała się z córą siostry i dwoma kotami, ale nasze dziecko to inna sprawa. Mam zamiar jej nie odtrącać, zobaczymy...

Przez tą zmianę czasu, też się rano zakrecilismy z tż bo na piekarniku była stara godzina i mąż poszedł rano do biedronki a okazało się że jest 8.30 dopiero ;D

Ps. Wciągnęłam się w czytanie październikowych dziewczyn, co tam się dzieje
Większość już się rozpakowała i piszą jak to wyglądało. Czytam z zapartym tchem a czasami z łezką w oku. Jeszcze trochę i będziemy też tulić maleństwa

Edytowane przez 86ewula
Czas edycji: 2015-10-25 o 11:27
86ewula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-25, 12:22   #1083
iwonai
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
Pisz w notatniku albo innym edytorze i dopiero na koniec przeklejaj. Nie zginie ci wtedy post
tygrysek Ty to masz genialna mysl wlasnie oswiecilas moj ciazowy kalafior hihi
iwonai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-25, 12:49   #1084
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Uaoo czuwa
a jak

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
Oj ta zmiana czasu. Moje dziecko jej nie zauważyło Dzis pobudka przed 6 nowego czasu.
moje zauważyło, aż sama zgłupiałam i nie wiedziałam, która godzina rano jest

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Ej a smoczki-uspokajacze, to takie kupujecie?
Podobno kauczukowe z NUKa są dobre
Ja jestem wierna Avent'owi.

Jestem wykończona!!! Moje plecy wysiadają, usiadłam na chwilę ale nie wiem czy wstanę. Goście za godzinę będą, a ja taka nie ogarnięta

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-25, 13:26   #1085
Dotka90
Zakorzenienie

Matko, jak mi się dziś nie chce

Ale 13:30, pora wyjść spod kołdry i wziąć prysznic, bo nadal zalegam w piżamie

Idę robić te gołąbki, potem jedziemy głosować i idziemy do kina
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-25, 13:36   #1086
niunia_leyla
Rozeznanie

witam się i ja w tą ładną niedziele, średnio się czuję i zastanawiam czy iść na głosowanie, zaczeliśmy skręceać z tż łóżeczko ale słabo się poczułam, miałam mroczki myślałam że zamdleje. Położyłam się ale coś nie przechodziło to zmierzyłam ciśnienie i uwaga 91/53 tak niskiego nie pamietam ale mąż mi zrobił podwójne esspreso i jest lepiej bo 112/70. I jeszcze okazało się że tacie szew w palcu puścił i niewiadomo co to będzie. A jak wam mija niedziela?
Stary 2015-10-25, 13:42   #1087
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iola14 Pokaż wiadomość
viki1988 Ojej Tylko żeby potem weszła z powrotem
W końcu ją rozbroiliśmy okazało się że była przykręcona z boków też a nie tylko z góry - oczywiście w instrukcji ani słowa o tym patencie ale już jest git na szczęście, nie trzeba było nikogo wołać do naprawy
Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
moje zauważyło, aż sama zgłupiałam i nie wiedziałam, która godzina rano jest
Ja byłam dziś przekonana że przesunięcie jest z dziś na jutro i się zdziwiłam ze sie o 8.30 obudziłam

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Cytat:
Napisane przez niunia_leyla Pokaż wiadomość
witam się i ja w tą ładną niedziele, średnio się czuję i zastanawiam czy iść na głosowanie, zaczeliśmy skręceać z tż łóżeczko ale słabo się poczułam, miałam mroczki myślałam że zamdleje. Położyłam się ale coś nie przechodziło to zmierzyłam ciśnienie i uwaga 91/53 tak niskiego nie pamietam ale mąż mi zrobił podwójne esspreso i jest lepiej bo 112/70. I jeszcze okazało się że tacie szew w palcu puścił i niewiadomo co to będzie. A jak wam mija niedziela?
Wow faktycznie niskie, coś robiłaś żeby takie wywołać czy tak po prostu?
U mnie niedziela brzydka, kraina mroku welcome to.... no i burdelink w salonie przez jazdy ze zmywarką (mamy salon z aneksem), chyba niedługo na głosowanie się bedziemy zbierać
Stary 2015-10-25, 13:44   #1088
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

A ja zrobiłam obiadek i zalegam przed tv. Pogoda wstrętna nawet się nie chce wychodzić z domu. Wiem że głupia jestem ale trochę się martwię o mała czy oby z nią wszystko dobrze. Od rana tak się kotlasi że masakra. Raz mnie tak kopnela że wylalam na siebie pół szklanki wody bo się wystraszylam...

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-25, 13:47   #1089
niunia_leyla
Rozeznanie

No nic właśnie przytrzymywałam tylko elementy łóżeczka jak Tż skręcal i w ciągu chwili słabo mi się zrobiło, może to nerwy z powodu taty nie wiem

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

U mnie też coś się psuje pogoda bo było małe słonko ale znikło
Stary 2015-10-25, 14:36   #1090
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iwonai Pokaż wiadomość
wczoraj napisalam calkiem dlugiego posta i przerwalo mi polaczenie i post zniknal. Zdenerwowalam sie i wylaczylam komp i dzis napisze dopiero
wczoraj ogladalismy wozki ale ze wzgledu na moja slaba kondycje (wiekszosc czasu lezaca pozycja) wytrzymalam w sklepie 20min, chyba wiec kupie przez net luz tz sam kupi. Nastawiam sie na bartatine, jeszcze kolor musze wybrac,

Dziewczyny, kompletuje koszyk na gemini i nie wiem czy trzeba kupowac podklad antyprzeciekowy do wozka a jesli tak to jaki wy kupujecie? bo sa jakies ceratki, frotte, gumowe... i czy smoczki tez kupujecie takie 0-3mies?
Ja raczej nie będę kupować podkładu do wózka. Może pieluchę będę podkładać. Po za tym przez zimę i tak nie ubrudzi.
Smoczki podobają mi się te z Lovi ale właśnie są na 3 miesiące.. w dodatku 2 sztuki, a wolałabym jedną. Z Aventu są na 0-6 miesięcy i chyba można kupić 1 sztukę.

U nas mglisto, ponuro i zimno ale mimo to na spacerze byliśmy.
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-25, 14:55   #1091
baby montana
Zakorzenienie

Aaa odebralam parkiet,kupiłam farbe,jutro przychodzi Polak wycenic malowanie scian i polozenie podlogi...ciezko w to uwierzyc ale remont rusza do przodu.

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-25, 15:00   #1092
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
Aaa odebralam parkiet,kupiłam farbe,jutro przychodzi Polak wycenic malowanie scian i polozenie podlogi...ciezko w to uwierzyc ale remont rusza do przodu.
W tym mieszkaniu cioci tak? Czy u meza?

Serduszko malutkie

Stary 2015-10-25, 15:15   #1093
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Niunia, ja raz jak miałam w szpitalu jakieś 100/60 to mi się w głowie kreciło, a słabo z nerwów też mi się potrafi robić. A normalnie masz jakie ciśnienie? U mnie niskie to standard i nie zawsze mam takie przeboje, ale zdarza się. Trzeba wody wtedy się napić sporo podobno. Poza tym takie incydentalne zasłabniecia w ciąży mogą się zdarzyć, niepokojące są jeśli się często powtarzają.

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-25, 15:15   #1094
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
W tym mieszkaniu cioci tak? Czy u meza?
U meza,u ciotki wszystko sobie wysprzatalam,wstawilam dwie komody i moge wygodnie mieszkac az sie unormuje sytuacja ;-) ale jestem pewna ze nie moglabym tam mieszkac na stale,nigdy nie mieszkalam w centrum miasta i jest dla mnie obrzydliwie-halas,smród,w nocy na każdym rogu prostytutki (serio,a to scisle centrum)...

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

Stary 2015-10-25, 15:39   #1095
Dotka90
Zakorzenienie

Niunia, a wody pijesz wystarczająco dużo? Jak mu trzymałaś te elementy, to przypadkiem się nie pochylałaś z głową w dół?
Ja niestety często miewam tak niskie ciśnienie, zdarzało się 80/50, nic przyjemnego..
Stary 2015-10-25, 15:52   #1096
czarnulax
Zakorzenienie

Gratuluję wszystkich zakupów tych większych i tych mniejszych.

Ja kupiłam smoczek lovi, polowałam na tą zimową serię A jak nie podpasuje małej, to już potem będziemy kombinować. Też słyszałam o NUKu że ok

Cytat:
Widziałyście to?
http://dompelenpomyslow.pl/index.php...czami-dziecka/

lizanie huśtawki najlepsze
mega

niunia

Cytat:
Napisane przez koktajlowa7 Pokaż wiadomość
Ja raczej nie będę kupować podkładu do wózka. Może pieluchę będę podkładać. Po za tym przez zimę i tak nie ubrudzi.
Smoczki podobają mi się te z Lovi ale właśnie są na 3 miesiące.. w dodatku 2 sztuki, a wolałabym jedną. Z Aventu są na 0-6 miesięcy i chyba można kupić 1 sztukę.
Lovi są na 0-3 miesiące. Na allegro można kupić jedną sztukę, ale to przy okazji zamawiania czegoś jeszcze, bo sam smoczek + przesyłka, to średnio opłacalne cenowo.

My byliśmy w kościele, na głosowaniu i potem odebrać zamówienie z apteki, a przy okazji na lodach. Czekolada + żurawina
W kościele mnie pan rozbawił, bo chciałam usiąść, a on siedział z brzegu i zamiast wstać, to przesunął nogi. Nie wiem czy liczył, że ja z brzuchem będę się przeciskać
Stary 2015-10-25, 15:52   #1097
kamilka
Zadomowienie

Byliśmy u mamy na obiedzie... mmmm ale się najadłam rosołku...
Teraz TZ zabrał dzieci na spacer a ja ide leżeć...

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Kamilka, niestety zmartwie Cie ale tak jest jak piszesz.... Moja sasiadka wprawdzie nie urodzila wczesniaka ale ze wzgledu na male problemy kardio dzieciatko musialo zostac jeszcze w iczmp, ją wypisali i codziennie dojezdzala zeby karmic corke, a na noc sciagala pokarm i zostawiala poloznym :-/ wiec moze sie tak zdarzyc, ze bedziesz musiala w hotelu zostac :-(
A z tego co słyszałam od mężów których żony leżą na patologii nasłuchałam się "dużo dobrego " o tym hotelu- i boję się jak po cc przetrwam w takich warunkach
Narazie wolę nie myślec o tym... bo mnie to przeraża
Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Dotka, kolezanka ktora urodzila w sierpniu mowila, ze musiala przerobic smoczki z kilku firm bo mlodemu nie pasowaly :-/
mój drugi syn miał 2 smoki- nie chciał żadnego- więc wychował się o samym cycku- uspokajaczu- ma do dziś przytulaka- mimo że to już 4 lata... Jak płacze to od razu ręka w stanik

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
coś widzę rusza do przodu... Byle TZ znów nie miał jakiegoś ale...
kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-25, 15:55   #1098
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Niunia, a wody pijesz wystarczająco dużo? Jak mu trzymałaś te elementy, to przypadkiem się nie pochylałaś z głową w dół?
Ja niestety często miewam tak niskie ciśnienie, zdarzało się 80/50, nic przyjemnego..
Współczuję, mi tak spadło po tym znieczuleniu u dentysty to umierałam cały dzień.... Więc serio współczuję jesli masz tak częściej...
Stary 2015-10-25, 15:57   #1099
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Baby a jednak pomału coś się rusza i to w dobra stronę. Obyscie się dogadali i pan zaczął remont

No z tego co piszesz to nieciekawie się dzieje w tym miasteczku aż strach na ulice wyjść a tym bardziej z małym dzieckiem.

Serduszko malutkie

Stary 2015-10-25, 16:47   #1100
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Współczuję, mi tak spadło po tym znieczuleniu u dentysty to umierałam cały dzień.... Więc serio współczuję jesli masz tak częściej...
Ja generalnie jestem niskociśnieniowcem. Myślałam, że w ciąży się to poprawi, bo w ciąży najczęściej ciśnienie jest za wysokie, niż za niskie, ale u mnie bez zmian.

Sporadycznie (po obiedzie/kawie/spacerze) jak mi mierzą, to mam jakieś ładne 130/80.
W domu baaardzo różnie (mam ciśnieniomierz).

Mmmm, gołąbki wyszły pyszne!
Stary 2015-10-25, 17:35   #1101
niunia_leyla
Rozeznanie

Cytat:
Ostatnio z wodą jest różnie ale od akcji Casy jest lepiej, Jeśli chodzi o ciśnienie to pisałam różnie u mnie bywa raz wyższe raz niższe,
No raz chciałam mu podać śrubkę i się pochyliłam to i wtedy zrobiło mi się słabo
Stary 2015-10-25, 17:39   #1102
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Baby a jednak pomału coś się rusza i to w dobra stronę. Obyscie się dogadali i pan zaczął remont

No z tego co piszesz to nieciekawie się dzieje w tym miasteczku aż strach na ulice wyjść a tym bardziej z małym dzieckiem.
Jest bezpiecznie ale oblesne tak jak w centrum każdego duzego miasta :-P tsk samo jak nie chciałabym chodzić z noworodkiem po poznanskiej,dalszej czesci chmielnej itd w warszawie

Edytowane przez baby montana
Czas edycji: 2015-10-25 o 17:46
Stary 2015-10-25, 18:44   #1103
pietrusiowata
Rozeznanie

Hej dziewczyny.

Witam się w 30 tygodniu ale strasznie to brzmi :p

Chyba dzisiaj jest coś nie tak z ciśnieniem. Ja nie mogłam spać a potem nie mogłam się obudzić. Cały dzień jestem zmulona. Rano spełniony obywatelski obowiązek i obiadek u teściów ale pycha zupa krem z dyni była
Stary 2015-10-25, 18:51   #1104
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Gratuluję wszystkich zakupów tych większych i tych mniejszych.

Ja kupiłam smoczek lovi, polowałam na tą zimową serię A jak nie podpasuje małej, to już potem będziemy kombinować. Też słyszałam o NUKu że ok

mega

niunia

Lovi są na 0-3 miesiące. Na allegro można kupić jedną sztukę, ale to przy okazji zamawiania czegoś jeszcze, bo sam smoczek + przesyłka, to średnio opłacalne cenowo.

My byliśmy w kościele, na głosowaniu i potem odebrać zamówienie z apteki, a przy okazji na lodach. Czekolada + żurawina
W kościele mnie pan rozbawił, bo chciałam usiąść, a on siedział z brzegu i zamiast wstać, to przesunął nogi. Nie wiem czy liczył, że ja z brzuchem będę się przeciskać
Właśnie zadecydowałam, że kupię tą zimową wersję. Patrzyłam w Tesco ale nie było. Kupowałaś na allegro?
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-25, 19:34   #1105
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość

Jestem wykończona!!! Moje plecy wysiadają, usiadłam na chwilę ale nie wiem czy wstanę. Goście za godzinę będą, a ja taka nie ogarnięta

Cytat:
Napisane przez niunia_leyla Pokaż wiadomość
oj faktycznie niskie....
ja czasami tez mam takie, bez powodu zupełnie, po prostu taki typ

Baby super ze remont się wreszcie rozkręca, oby tak dalej

Jaka tu cisza dziś, czyżby cisza wyborcza?

My cały dzień byliśmy u rodziców jednych i drugich. Głosowanie tez oczywiście zaliczone

Mama pożyczyła mi jedna ze swoich kurtek puchowych i sie w niej zapinam (rozmiar 44) tak trochę na styk, wiec pewnie niedługo też wyrosnę, ale jakby coś to ma jeszcze 2 większe, więc nie zginę do porodu

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-25, 19:39   #1106
iwonai
Raczkowanie

to ja zamowilam w koncu lovi retro i za waszymi radami zrezygnowalam z podkladu pod przescieradlo.

ja mialam ostatnio 130/80, przewaznie to mam koło 100 albo 90. Podobno to rodzinne
iwonai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-25, 19:54   #1107
kinga1701
Zakorzenienie

Dobry wieczór, ze strachem siadam do komputera, że tyle czytania mnie czeka, a tu coś dziś cichutko, niedziele wszyscy odpoczywają, na spacerach czy jak?

Gratuluję nowych tygodni i zakupów.

My dziś byliśmy na pierwszej sesji nazwijmy ją próbną, bo teraz jak na szybko obejrzałam zdjęcia, to większa połowa mi się nie podoba. Założeniem było dwie sesje, jedna bardziej sportowa, druga elegancka. Dziś była sportowa, ale z racji schudnięcia tych 6 kg, spodnie są za luźne, i nie podoba mi się jak wyglądają, a to włosy miały zły dzień, a to coś.

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Co do smoczków też ma lovi i myślę jeszcze nad jednym nuk własnie, albo jakiś zwykły spróbuję bez firmowy, też może być ok.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-25, 20:07   #1108
uaoo
Zakorzenienie

Już po imprezie. Ogarnięte w domu i w końcu można się położyć, takie imprezy nie dla mnie. Niedługo ta 60-tka i 40-stka mam nadzieję, że dam radę, chociaż powinnam, bo nic nie będę gotować ani sprzątać. A prezentu też ciągle nie mam i dalej nie wiem co kupić.
Co do smoczków pisałam, że jestem wierna avetowi, ale dzisiaj dostałam nuk'a silikonowego na 0-3miesiące i dwa smoczki lovi na 3-6 miesiące, więc nie będę kupować no i kasa zostaje w portfelu
Nuk'a nie mogłam znaleść (a nie chce mi się zdj robić) jest niebieski, no ale przecież nic się nie stanie jak dziewczynka będzie miała w takim kolorze, a lovi takie (w kolorze miętowym):

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017

Edytowane przez uaoo
Czas edycji: 2015-10-25 o 20:14
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-25, 20:14   #1109
czarnulax
Zakorzenienie

koktajlowa tak, bo tej zimowej nigdzie nie mogłam u mnie dorwać. A strasznie ją chciałam
kinga pokaż jakieś
Stary 2015-10-25, 20:26   #1110
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Ja generalnie jestem niskociśnieniowcem. Myślałam, że w ciąży się to poprawi, bo w ciąży najczęściej ciśnienie jest za wysokie, niż za niskie, ale u mnie bez zmian.

Sporadycznie (po obiedzie/kawie/spacerze) jak mi mierzą, to mam jakieś ładne 130/80.
W domu baaardzo różnie (mam ciśnieniomierz).

Mmmm, gołąbki wyszły pyszne!
Cytat:
Napisane przez iwonai Pokaż wiadomość
ja mialam ostatnio 130/80, przewaznie to mam koło 100 albo 90. Podobno to rodzinne
A ja mam na odwrót - normalnie mam w tym wyższym przedziale (ok.160/80) a w ciąży tak ok 120/80 czasem, lekko niżej (np.110/75) , tylko po tym dentyście mi tak spadło mega

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
My dziś byliśmy na pierwszej sesji nazwijmy ją próbną, bo teraz jak na szybko obejrzałam zdjęcia, to większa połowa mi się nie podoba. Założeniem było dwie sesje, jedna bardziej sportowa, druga elegancka. Dziś była sportowa, ale z racji schudnięcia tych 6 kg, spodnie są za luźne, i nie podoba mi się jak wyglądają, a to włosy miały zły dzień, a to coś.
Tez bym chciała sesje z brzuszkiem napisz coś więcej, jak to wygląda ile kosztuje itp
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości