|
|
#811 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 9
Cytat:
To dobrze, ze zdążyliśmy ;p ale ludzie sa po☠☠☠ani niestety, mało im PO i PiSu w rożnych konfiguracjach przez 8 lat? Znow tylko stołkami beda żonglować i znow nic sie nie zmieni, Ew na gorsze. Z informacja do USC o in vitro skyszalam - to tak chore, ze w głowie sie mieści, tak, jakby wysyłać info, czy dziecko poczęto w pozycji na pieska, czy misjonarskiej ... Z tego wszystkiego za długo trzymałam miksturę na włosach i wyszłam ruda. Dzizas ... ---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ---------- Cytat:
Ja zaczelam dawać mięsko chyba po 2-3 tyg, jak wszystkie warzywne wypróbowałam, daje mięsko 2-3 razy w tyg, 1 raz rybę, w pozostałe dni warzywa z żółtkiem. Niedługo dostanę krolika to jej pogotuje ---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Cytat:
zgadzam sie! ---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ---------- Moja bubka spi, TZet chrapie, a mi sie nie chce... Jutro rehabilitacja, środa szczepienie. Ciekawe, ile wazy, raz wydaje mi sie, ze je za mało, raz, ze za duzo. Wychodzi mi tak, ze 3x butla, 1raz kaszka ( na mm albo sinlac około 60-90 ml), obiadek (125), owoce (125). Ciekawe, czy to duzo, czy mało ... |
|||
|
|
|
#812 | ||
|
Zakorzenienie
|
niestety i wszędzie agresja, to fanatycy, którzy czekali i ciężko pracowali na wygraną Cytat:
Oj chyba nie, kradzież jest mniej szkodliwa niż zerwanie dobrych stosunków międzynarodowych, w czarnych scenariuszach Putin tylko czeka by dać mu pretekst, a i do tego PiS jest antyeuropejski i nienawidzi wszystkich i wszystkiego, wiec ja juz wole złodziei Dodam, że nie glosowalam na po, nie mogłam się przemoc po tym jak mi firmę zamknęli po 18 latach i dali umowy smieciowe.. Cytat:
Ogólnie no dobrze nie jest, ale zawsze to nie Korwin, który już w ogóle nie jest dyplomatyczny A ja wylosowane akurat panel polityczny na moje zajęcia, wiec przydadzą mi się wasze wypowiedzi ![]() ---------- Dopisano o 01:09 ---------- Poprzedni post napisano o 01:08 ---------- Hehe Pavlinecka dobre porównanie, ja to nie pamiętam jak Macku z Maja powstali
|
||
|
|
|
#813 |
|
Konto usunięte
|
Hej
Ja dzis po nocy wkurzona i padnieta,bo Hanka znow impreze urządzila 5min po polnocy 2 godzinną, czyli nawet godziny nie pospalam, nieprzytomna bylam. A ona zaczęla od rykow wielkich.dentinox ja na kilka minut uspokoił, a potem jeszcze wielki ryk. to paracetamol dalam.ryk dalej. Suszarka,królik - zero efektu. A to chyba nie o ból chodziło, tylko wymuszenie wziecia jej do siebie,bo jak w końcu wzięłam to sie uspokoila z placzem,tyle że mnie zaczęła radosnie kopać,szarpać za włosy,ręce w oczy itp. Po ok 1,5 godzinie od poczatku zasnęła u mnie,przenioslam ją do siebie,chwila moment i znów ryk wielki. i znów pol godziny nie moje i tak dziś spałam z nią. Dzień za dniem impreza. A na dziaslach nic, żadnych zmian, blade są . Jakiś lek separacyjny czy inny grzyb ? nie poszła za wcześnie spać ani nic. Głowa mnie boli eh w nocy to w pewnym momencie pomyślałam, że ja zostawie tam w lóżeczku samą i niech sie wyryczy, jak już wszystkie pomysly mi sie skonczyly, po kp, zmianie pieluchy, czopku itd. taki kryzys miałam. Pewnie mnie tylko BLACk zrozumie... Edytowane przez 71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 Czas edycji: 2015-10-26 o 07:34 |
|
|
|
#814 |
|
Zakorzenienie
|
Bry.
My po malu wstajemy..
|
#815 |
|
Zakorzenienie
|
Hej! U nas pobudka jakoś 6 30 chyba, a wczoraj usypianie 2 razy przy cycku, przetrzymaliśmy ją do 19 prawie i może to był błąd i mocno była zmęczona niewiem. Potem jak znajomi wychodzili ok 23 się obudziła i nam imprezę do północy przedłużyła, aż światło zapalilismy i do góry na ręce bo wrzask był, cycek be lulanie bee, troche na przewijaku polezala zadowolona i jakos o północy udało się ją ujarzmić ehh o 4 pobudka i do rana spała.
Nie mieliśmy takich cyrków- Goczek w końcu Cię rozumiem o tyle dobrze ze to nie środek nocy, tylko jak się kładliśmy.Zaraz ponadrabiam bo wczoraj od południa nie włączałam wizażu, na obiedzie u mamy byliśmy, a potem ze znajomymi do wieczora
|
#816 |
|
Zakorzenienie
|
My już od 7 nie spimy, idę sprzątać po weekendzie 😑
|
|
#817 |
|
Zakorzenienie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53233344]Hej
Ja dzis po nocy wkurzona i padnieta,bo Hanka znow impreze urządzila 5min po polnocy 2 godzinną, czyli nawet godziny nie pospalam, nieprzytomna bylam. A ona zaczęla od rykow wielkich.dentinox ja na kilka minut uspokoił, a potem jeszcze wielki ryk. to paracetamol dalam.ryk dalej. Suszarka,królik - zero efektu. A to chyba nie o ból chodziło, tylko wymuszenie wziecia jej do siebie,bo jak w końcu wzięłam to sie uspokoila z placzem,tyle że mnie zaczęła radosnie kopać,szarpać za włosy,ręce w oczy itp. Po ok 1,5 godzinie od poczatku zasnęła u mnie,przenioslam ją do siebie,chwila moment i znów ryk wielki. i znów pol godziny nie moje i tak dziś spałam z nią. Dzień za dniem impreza. A na dziaslach nic, żadnych zmian, blade są . Jakiś lek separacyjny czy inny grzyb ? nie poszła za wcześnie spać ani nic. Głowa mnie boli eh w nocy to w pewnym momencie pomyślałam, że ja zostawie tam w lóżeczku samą i niech sie wyryczy, jak już wszystkie pomysly mi sie skonczyly, po kp, zmianie pieluchy, czopku itd. taki kryzys miałam. Pewnie mnie tylko BLACk zrozumie...[/QUOTE] Jejku. Bardzo współczuję. Skoro uspokajala się przy Tobie to pewnie potrzebowała się przytulic. A co do zębów to u nas też niby idą i wyjść nie mogą grrr Dzien dobry Po wczorajszym placzu pelnym żalu Julo spał do 2. Weszłam do niego bo krzyczał. Nie płakał a krzyczal. Chcialam nakarmić ale lezal na boczku i oczka mial zamknięte. Dalam smoka. Dospal do 4. Nakarmilam i do 7 wiec spoko.
|
#818 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
i szczerze wątpie że za tej kadencji będzie powtórka z Rydzyka. Tusk też sie kościowłowi podlizywał, tak swoja drogą. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
dzis jej Zuzke wielka do lzoka chyba wsadze, pamietam,ze pisalas, że duza przytulanka może pomoc w spaniu, wiec nadzieję lekką mnie to napawa i do razu mi sie humor polepszył |
||||||
|
|
|
#819 |
|
Zakorzenienie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53233881]okropny pomysł z tym wysyłaniem info. Ale tego to PiS nie wprowadzil, skoro rzady PO mieliśmy... info o niepelnosprawnościach i innych problemach dzieci do systemu informacji oświatowej tez jest obowiązek wprowadzac- totalna inwigilacja :|
jak ksiądz jest ortodoks czy fanatyk to niezależnie od partii rządzącej robił problemy. w kościele to jest, była i pewnie będize spora samowolka, własne rządy,własne majątki i własne sąd KK ma. a "karą" za nadużycia a nawet i przestępstwa jest co najwyżej zesłanie do mniejszej parafii. i potem taki ksiądz mowi (z życia wzięte), że "co mu mogą zrobić, niżej go już nie przeniosą". btw - ja ne uważam, ze każdy ksiądz to pedofil itp. Ksieży jako ogól szanuje. i szczerze wątpie że za tej kadencji będzie powtórka z Rydzyka. Tusk też sie kościowłowi podlizywał, tak swoja drogą. ja bym żółtko szybciej wprowadziła, duzo witamin ma, żelazo i inne cenne składniki. z twarogiem bym poczakała. Wapń itp. ma synek w mm. Popieram! ja miesa codziennie nie daje. gdzies czytalam w oficjalnych broszurach,ze mieso 2-3 razy na tydzień, ryba raz w tygodniu, ryba jest bardzo zdrowa, ale może byc "niebezpieczna", bo może (nie musi!) metale cieżkie zawierac, wiec ważne żeby była eko. a to czy słoik z mięsem czy osobno domieszne to bez roznicy ![]() ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- pewnie potrzebowała sie przytulic, a głupia matka nie zajarzyła kwestii od razu... wiec jak juz ja wzięlam to się "nacieszyc" nie mogla, w sensie nafikać i naszarpać przytulanki :P zwłaszcza że poprzednie noce wystarczało jej przytulanie podczas kp. a teraz po kp. niby zasypiała i za 30 sek ryk. Moja córa to jest zmienna, nie ma na niej jednej metody, ktora by podzialala dłuzej niz kilka dni, nocn stop kreatywna matka ma byc! dzis jej Zuzke wielka do lzoka chyba wsadze, pamietam,ze pisalas, że duza przytulanka może pomoc w spaniu, wiec nadzieję lekką mnie to napawa i do razu mi sie humor polepszył Wydwje się ze coś się dzieje w miejscu gornych 1 i 2 dolne i górne ale wyjsc nie wychodzą. Zapisałam nas na szczepienue jutro 9.45. Srednio mi ta godz. pasuje ale tylko to miałam do wyboru. Inna pediatra będzie. Podpytam o Julka niesedzenie itp.
|
#820 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
GOCZEK współczuję nocki. Co ta Hanka taka nie śpiąca ostatnio kurcze no?
|
|
#821 |
|
Zakorzenienie
|
Mlody pojechal do szkoly rowerem i sam tez wroci. My na 11.30 na szczepienie mamy. Juz po sniadaniu i kawka teraz
|
#822 |
|
Zakorzenienie
|
Dałam małemu na śniadanie surowe potarte jabłuszko z odrobiną kaszki manny. Nie smakowało mu od początku, ale się uparlam ze musi zjeść choć kilka łyżeczek, wiec wepchalam na sile. Przy czwartej czy piątej wszystko zwrócił biedulek :/
|
#823 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stresujesz się jak synek sam idzie do szkoly? Młodszego oddzielnie wieziesz? Cytat:
![]() Julo podczas jedzenia czasem chyba się zapomni ze je i ma odruch wymiotny. Ciężkie te nasze chłopaki jesli chodzi o jedzonko
|
|
#824 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Siempre rób test, żeby z głowy sobie zdjąć domysły
Ale ha już byłam przerażona- jak ja sobie poradzę z dwójką 😱[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53227126]Eee to fajne odwiedziny z wlasna walowa i jeszcze dla Was, myslacy tesciowie, brawa dla nich! ☺ GOSSIP, wapno dla dzieci to to samo co dla doroslych tylko mniejsza dawka, dziwna babka w aptece. Wapno to i w mleku jest, tylko w mikro dawce. Oby Amelce nic nie bylo i szybko jej przeszlo uczulenie. VIOLKA a co tam mialo byc w miejcu Kalisza ? bo nie moge zgadnac[/QUOTE] Hehe coś chyba w stylu "nic za" bardzo- że nie dałam rady jeść ![]() Cytat:
Dobre z tym Kaliszem ![]() Cytat:
Ekstra! Kiedyś takie były, ale dużo droższe- jaki kolor wzięłaś? Ten niebieski u nas mógłby pasować, chociaż miejsca nie za wiele już hm Cytat:
Ja wczoraj dawałam pierwszy raz - w sobotę nam 2 tygodnie minęły. Dałam jabłko, strasznie jej smakowało Dziś powtórka.Cytat:
Ja daję tyle ile zechce, czasem mi zabraknie i nie otwieram nowego. Zdarzyło się może ze 2 razy 125 g Cytat:
Gratulacje Zofija!!! 🎈🎈🎈 [1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53230971]Wszystkiego najlepszego dla Zosi! 💐 grobbing haha 😃 Mialam nadzieje,ze Hania pojdzie spac po staremu czyli po 19tej,ale ona chyba zna sie na zegarku bo dopiero o 20:15zasnela. Dzis z placzami i podwojnym kp w ogole to zepsulo sie jej zasypianie od ponad tygodnia eh[/QUOTE]Ehh to patrzę podobnie, czyżby nasza nowa bliźniaczka 😁 Cytat:
Racja. Cytat:
A co walnięty Arek zrobił? Cytat:
Dokładnie, objawy tak standardowe jak przy innych produktach, czy zębach i bądź tu mądry ![]() Cytat:
Pokaż włosy ![]() Też mamy szczepienie w środę. Wydaje mi się że jadłospis w porządku - mogłaby ilości większe kaszki może ciut, ale jeśli się najada. ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
Boję się właśnie tych relacji z Putinem.. ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- [1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53233344]Hej Ja dzis po nocy wkurzona i padnieta,bo Hanka znow impreze urządzila 5min po polnocy 2 godzinną, czyli nawet godziny nie pospalam, nieprzytomna bylam. A ona zaczęla od rykow wielkich.dentinox ja na kilka minut uspokoił, a potem jeszcze wielki ryk. to paracetamol dalam.ryk dalej. Suszarka,królik - zero efektu. A to chyba nie o ból chodziło, tylko wymuszenie wziecia jej do siebie,bo jak w końcu wzięłam to sie uspokoila z placzem,tyle że mnie zaczęła radosnie kopać,szarpać za włosy,ręce w oczy itp. Po ok 1,5 godzinie od poczatku zasnęła u mnie,przenioslam ją do siebie,chwila moment i znów ryk wielki. i znów pol godziny nie moje i tak dziś spałam z nią. Dzień za dniem impreza. A na dziaslach nic, żadnych zmian, blade są . Jakiś lek separacyjny czy inny grzyb ? nie poszła za wcześnie spać ani nic. Głowa mnie boli eh w nocy to w pewnym momencie pomyślałam, że ja zostawie tam w lóżeczku samą i niech sie wyryczy, jak już wszystkie pomysly mi sie skonczyly, po kp, zmianie pieluchy, czopku itd. taki kryzys miałam. Pewnie mnie tylko BLACk zrozumie...[/QUOTE] Ja też Cię rozumiem kochana Niestety jakieś ciężkie czaszka czasy. Moja też ze mną spała, miała wczoraj alergię na odkładanie do łóżeczka totalną- musiałam uspać na noc przy cycu, inaczej odkładałam i marudkowanie..
|
|
#825 |
|
Zakorzenienie
|
Violka - nic nie pomagał swojej drużynie a gotowali dla 150 czy 250 gimnazjalistów. Nawet marchewki nie obieral a tylko chodzil i powtarzal-spokojnie spokojnie spokojnie. Co za typ
|
#826 |
|
Zakorzenienie
|
I zaluje ze nie chcialam 10 cc 😉
|
#827 |
|
Zakorzenienie
|
I ze synka Jarek nie nazwałas :P
|
#828 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojej biedny maluszek, może to jakiś sen , fajnie że smok mu pomógł![]() Cytat:
Zuch! PowodzeniaCytat:
Oj tak czytam i myślałam ze na końcu będzie że posmakowało, a tu zwrot buu---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
Hehe muszę obejrzeć któregoś dnia powtóre
|
|
#829 |
|
Zakorzenienie
|
Goczek rozumiem cie. Mysle ze sonia tez by cie zrozumiala 😉
Trzeba przetrwac. U nas tez ciezkie czasy. Caly czas jeczy. Nawet jak teraz lezy na macie i sie bawi to marudzi pod nosem. Strasznie to meczace psychicznie. ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Majka Lech Jaroslaw! 😉
|
#830 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiak - zaje..sty obrazek wrzucilas na fb. Nic dodac nic ująć
|
#831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale przed chwila poszła kupa w końcu. Trzymałam mu nóżki podkurczone i poszło
|
|
#832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze że był kupson
|
|
#833 |
|
Zakorzenienie
|
VIOLKA ja zanim zrobiłam ten test to miałam czarne wizję co to będzie toć po cc tak szybko nie wolno zajść w ciążę. Dobrze ze nie potwierdziły się nasze obawy
|
#834 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a jak nie to sie zmyje. wg mnie w sam raz Zuzia je, ja bym sie mega cieszyła No ale to podobno po przybieraniu na wadze widac, czy ok z jedzeniem.Cytat:
wspólczujęu mnie od piątku co noc i impreza- w pt od 4;10 do 6tej, w sob od 2:15 ok godzine, dzis od polnocy ok 2 h. ja pierdziele! mam nadzieję,ze to trzydniowka weekendowa Cytat:
Hanka wstala o 6:30, o 8:40 zjadła kaszki z 1,5 łyzki sinlac- ładnie w ciagu 10 min, zachlała wodą i sie znów bawi jak nówka sztuka nie śmigana... Usmiecha się, gaworzy, łazi po dywanie, ja ją tylko przenosze spod fotela, sofy czy szafy na środek, Zuzie załączam i siedze w necie zmulona, kawe wypiłam prawdziwą i mi niedobrze.
|
|||||
|
|
|
#835 |
|
Zakorzenienie
|
Goczek - Hanka wpadła w ciąg imprezowy. Odwyk potrzebny
![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- I taka mała i wie że jest weekend jest impreza
|
#836 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53226675]O jaki fajny wieczor mieliscie,a najfajniejsze to wtulenie i spanie 😍 Filip ma apetyt super, zupka pyszna pewnie
a ile mniej wiecej wazy teraz? Teciowa na obiad mielone i schabowe serwuje. hanka pol sloika zjadla bez wydziwiania,pewnie bo byl filmik jej robiony 😀[/QUOTE] Filip waży coś 8 kg na swojej wadze ważyłam bo na szczepienie idziemy za tydzien dopiero ![]() Dzień Dobry dziewczynki ![]() Wczoraj byliśmy u teściów, Filip dostał szczekającego pieska z świecącymi uszami od teścia i mówił że wiedział dla Niego konika bujanego którego ciągnie się za ucho i coś tam gra Muszę się Wam pochwalić ..Filip wczoraj pierwszy raz powiedział MAMA ale było to u teściów więc się powstrzymałam w ogóle jakaś kumulacja wczoraj bo robił "kosi kosi łapki" klaskał rączkami jak mu to śpiewałam
|
#837 |
|
Zakorzenienie
|
A my dziś pół roczku świętujemy 😍
|
|
#838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Gratki! 😊
|
|
#839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratulacje!
|
|
#840 |
|
Zakorzenienie
|
Hania, Zosi surowe jabłko tez nie smakuje, ale robie czasem jabłko z kaszką manna i wcina. Tylko więcej jest tam kaszki niż jabłka (przynajmniej po ugotowaniu, bo na jedno jabłko daje 3 łyżeczki kaszki). Dam Ci przepis jak chcesz, tylko muszę się przyznać dosladzam łyżeczką cukru aby nie było kwaskowe, bo wtedy nie ruszy.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:21.

??

. Jakiś lek separacyjny czy inny grzyb ? nie poszła za wcześnie spać ani nic.