|
|
#1201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V
Moim zdaniem L4 w ciąży to sprawa indywidualna każdej ciąży
jedna czuje się dobrze a druga musi leżec od początku
|
|
|
|
#1202 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie nie było opcji pracy w nocy, no bo jak...a z drugiej strony stanowisko psychicznie męczące:/
Jakby była praca w ciągu dnia to na pewno bym nie rezygnowała...bo jedyną dolegliwością na dzień dzisiejszy, od kilku dni jest ZGAGA!! i już nie wiem co mam z tym zrobić
|
|
|
|
#1203 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
O to widze ze nie ja jedna ponad dwa tygodnie chora chodze. jakie masz stanowisko ze taka ciezka praca? Jak tak was czytam to mysle ze w polsce jednak istnieja dobre rozwiazania systemowe w stosunku do kobiet w ciazy....tak naprawde nie znam ani jednej kobiety ktorej pracodawca robilby problemy przez ciaze a tu na odwrot... Cytat:
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|||
|
|
|
#1204 |
|
Zadomowienie
|
Ja od początku się smaruję 3 razy dziennie olejem kokosowym naturalnym jest meeega tani i duży i nie mam żadnych rozstępów a skóra gładziutka jak pupcia niemowlaka
co prawda że olej ma konsystencje smalcu ale ładnie pachnie i co najwazniejsze działa Też mam z tym problem że mało pije ale skóre po tym mam naprawde fajną więc polecam a nie jakieś kremy chemiczne one tak naprawde wysuszają skóre po dłuższym stosowaniu. Moje 3 znajome w ciązy stosowały ten olej i bardzo chwaliły, żadnego rozstępu a jedna z nich miała bliźniaki
|
|
|
|
#1206 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1207 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem ze oblesne,ale moze sprobuj oliwe z oliwek?:-D
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#1208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fizjoterapeuta-opiekun w domu starcow, czyli przenoszenie ludzi, kapiele, pampersy plus praca jako fizjo przy urzadzeniach m.in. z polem magnetycznym, zmiany po 12h nocki/dniowki. Nie wspomne o chorobach, odlezynach itp.... |
|
|
|
|
#1210 |
|
Zakorzenienie
|
Nom.... Tzn pierwsze L4 bylo z powodu choroby, bo sie cos przyplatalo ale kolejne juz wiedzialam, ze beta poszybowala i nawet mowy nie bylo by spedzic w pracy choc pol dnia. Oczywiscie zastepstwa za mnie dalej nie ma..... |
|
|
|
#1211 |
|
Zakorzenienie
|
Od 2 listopada - w biedronce - mleczko do prania lovela 3l za 27 zł
![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- I do dziś w hm 70% taniej ale tylko online
|
|
|
|
#1212 |
|
Rozeznanie
|
Ja używam do smarowania też oleju kokosowego, ale rano, a wieczorem podczas kąpieli masuje a raczej tre brzuch, lędźwia i pupę gąbka do masażu. Po tym wcieram oliwkę do masażu Hipp. Używam jej od początku i jest super. Jak narazie brzuch jędrny i nawilżony. Zobaczymy czy rozstępy wyjdą...
![]() Co doL4 ja jestem od razu na wolnym. Też jakoś od 12 maja. Moja praca jest chemiczna i są substancje uszkadzające płód więc bez dyskusji od razu poszłam na l4 ale to i nas normalne. Firma zatrudnia ponad 1000 osób i każda ciężarna nie pracuje. Dobrze się złożyło bo tydzień od pozytywnego testu zmarła teściowa.... Nie zdążyliśmy jej powiedzieć że będzie babcią.... Bardzo to przeżywałam bo codziennie pomagałam przy jej opiece będąc już na L4... Zresztą dzień po pogrzebie (w dzień mamy ) zaczęłam krwawić... Ale na szczęście wszystko z małym było ok. serduszko już biło na usg.... Jedno serduszko odeszło drugie zaczęło bić w tym samym czasie.... Taką smutna historię wam opowiadziałam...
|
|
|
|
#1213 |
|
Zakorzenienie
|
Za mnie też miało być zastępstwo, ale większość moich rzeczy spadła na moją koleżankę, która wychodzi czasem z biura o 19:00, 20:00 (od 9:00). To mój jedyny wyrzut sumienia, ale nie chciałabym w ciąży siedzieć 10h czy 11h w biurze, podczas kiedy szef wylatuje jak z procy o 16:00...
|
#1214 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tym że problem jest trochę z miejscem bo nie mamy wolnej ściany, ale może jakoś damy radę Cytat:
ja szłam z końcem 5 miesiąca i wszyscy się dziwili że tak późno ![]() No i powiem szczerze ze nie wyobrażam sobie dalej pracować, podziwiam dziewczyny które tak robią, musicie mieć naprawdę mocne kręgosłupy Ja czasami pomagam szefowej z domu jak ma dużo roboty (tak sie umówiłyśmy), a jakiś czas temu byłam z nią u klienta pomóc rozliczać no i po jakiś 3 godzinach przy kompie wtedy to już myślałam ze się popłaczę z bólu, dłużej bym nie wytrzymała, serio W domu tak samo, siedzę trochę przy kompie i muszę się położyć.... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
) i się nie zawiodłam Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#1215 |
|
Zadomowienie
|
Zapisałam się w końcu do dentysty, jutro 16.30 wizyta
![]() Przyparło mnie do muru, bo w czwartek wieczorem zaczęło mnie boleć i jakoś tak do dzisiaj nie przestało Boooję się, najchętniej bym go sama wyrwała w domu
|
#1216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bosz ja znowu prawie padłam u dentysty nie wiem, mam jeszcze jeden ząb do zrobienia ale najpierw mam się skonsultować z gin, słabo to widzę, dziś nie było znieczulenia a i tak mi się słabo robiło....A co do suchej który to ja sutki już smaruję lanoliną 2 x dziennie bo tak się wysuszają.... i ogólnie cycki mnie tak swędzą że masakra ... poza tym też używam tej oliwki z Babydream i oleju arganowego i jesli chodzi o brzuch jest ok ale na piersi nie działa za bardzo, zastanawiam się serio nad czymś z parafiną bo już nie mam pomysłu...
|
|
#1218 |
|
Zakorzenienie
|
Patrząc, że u nas w PL jest spory odsetek porodów przedwczesnych, lepiej, że te L4 są. Tym bardziej, że np. mój pracodawca nie zmienia stanowiska i zakresu obowiązków (jedynie brak zmian nocnych). W dodatku potem ciężko wrócić np. na pół etatu itp., tylko od razu na hurra cały wymiar i szczerze? Lepiej posiedzieć teraz i ogarnąć dom, przygotowania, bo potem już tylko będzie chaos i pieluchy, a pracując w pełnym wymiarze nie zawsze jest czas podrapać się po tyłku.
---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- I kurczę, wizyta przesuwa mi się z 3.11 na 10.11, będę musiała po L4 iść do internisty
|
|
#1219 |
|
Zakorzenienie
|
Moje ostatnie zakupy
takie to wszystko malusie ze az ciezko uwierzyc ze dzidzia sie w to zmiesci :P kupilam jeszcze rozek taki sliczny blekitny z chmurka
|
|
|
|
#1220 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1222 |
|
Rozeznanie
|
Śliczne ciuszki, a bodziak ,, płakać czy nie płakać" wygrywa ;D
Ja się właśnie wybieram do lumpka. Może wynajdę jakiś perełki dziś. ![]() I wejdę po żeberka do mięsnego, od wczoraj marzę o takich duszonych w sosie z ziemniaczkami i buraczkami ![]() Dziś zaczynam 29 tydzień
|
|
|
|
#1223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1224 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja przy okazji układania rzeczy w nowej komodzie wymyśliłam ze strasznie mało rzeczy mam na 56 i chyba nawet na pierwsze dni mi braknie biję się z myślami czy i ile jeszcze dokupić, ciężkie decyzje
|
||
|
|
|
#1225 |
|
Zakorzenienie
|
Iola raczej na pewno
planuje kupic jeszcze bodziaki I spodenki z H&M na rozmiar 50, chociaz po 2 sztuki na poczatek
|
|
|
|
#1226 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja nie mam pojęcia co dziś na obiad, wczoraj byliśmy na mieście zjeść, zjadłam misę sałatki tylko że sos był z cukrem, potem poszliśmy jeszcze na spacer i cukry były ok. Chociaż dziś rano 90, więc nie wiem czy ten cukier dziś nie wyjdzie. |
||
|
|
|
#1227 |
|
Zakorzenienie
|
Viki te body sa z Cocodrillo
![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Ewusia a ile masz? Ja nie mam duzo na 56 w sumie, wiecej na 62 juz staram sie kupowac
|
|
|
|
#1228 |
|
Zakorzenienie
|
magda dziewczyny dobrze piszą, spróbuj więcej pić
nawilżasz od zewnątrz, to teraz trzeba jeszcze od środka ![]() 86ewula faktycznie smutna historia szkoda, że nie zdążyliście poinformować teściowej, ale teraz to ona już o wszystkim wie i macie pewnie od niej duuuże wsparcie z góry.hariett powodzenia u dentysty! Kurde mi został jeszcze jeden ząb, ale czeka na kanałowe leczenie w życiu nie miałam i chyba umrę ze strachu, ale to dopiero po ciąży bo teraz nie można...zuken cudne zakupki
|
#1229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie sądzę żeby ten dzisiejszy wynik to był jeszcze po wczoraj ślad, już jednak trochę minęło 8 par bodziaków (to mi się wydaje ok, chociaż 4 z krótkim i 4 z długim, nie wiem czy nie za mało z długim...), 2 pajace, 1 półśpiochy (to na pewno muszę dokupić) i 2 pary spodenek. |
|
|
|
|
#1230 |
|
Zakorzenienie
|
No to dokupilabym jakies spiochy albo polspiochy na pewno
No I ja planuje jeszcze kupic jakis sweterek I z dwie bluzy bo to jednak zima bedzie... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:35.

jedna czuje się dobrze a druga musi leżec od początku

Moja mama jej tłumaczy, że ja nie mam kataru i to nie moje widzimisię, tylko nie wszystko można przewidzieć i tak wyszło. No ale kij, OBIECAŁAM i koniec.
Oczywiście w domu reguluję, nie że zarosłam jak Yeti, ale wolę jak ona mi zrobi, bo mi ładny kształt nadaje :
Też mam z tym problem że mało pije ale skóre po tym mam naprawde fajną więc polecam a nie jakieś kremy chemiczne one tak naprawde wysuszają skóre po dłuższym stosowaniu.

Co prawda wizyta dopiero na 14.00 ale strasznie się stresuję. Nigdy tak nie miałam.

nie wiem, mam jeszcze jeden ząb do zrobienia ale najpierw mam się skonsultować z gin, słabo to widzę, dziś nie było znieczulenia a i tak mi się słabo robiło....
21.06.2014r.