Mamusie styczniowe 2016, cz. V - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-26, 10:04   #1201
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V

Moim zdaniem L4 w ciąży to sprawa indywidualna każdej ciąży jedna czuje się dobrze a druga musi leżec od początku
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 10:08   #1202
kasia01987
Wtajemniczenie

U mnie nie było opcji pracy w nocy, no bo jak...a z drugiej strony stanowisko psychicznie męczące:/

Jakby była praca w ciągu dnia to na pewno bym nie rezygnowała...bo jedyną dolegliwością na dzień dzisiejszy, od kilku dni jest ZGAGA!! i już nie wiem co mam z tym zrobić
kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 10:11   #1203
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
No właśnie, u mnie były dwie przeciwne sytuacje, tzn. 1:
- jak mówiłam, że chcę do końca listopada, to laska z pracy mi wyskoczyła, żebym sobie nie planowała, bo najczęściej jest coś nie tak i się idzie na L4 (no strasznie optymistyczne). Dodam, że na drugi dzień po tym zaczęła się akcja z podejrzeniem cholestazy i wylądowałam w szpitalu

- laska, która miała mnie zastępować: w sierpniu jej mówiłam, że będę do końca listopada. Ona miała być od 1.10, więc 2 m-ce byśmy siedziały razem i by się wdrażała. Jak przyszła w październiku, to powiedziałam, że jestem jednak do końca października (w międzyczasie wyszedł 2x szpital i dla mnie to lekki sygnał - zwolnij), to się sfochowała, że OBIECAŁAM JEJ, że będę do końca listopada Moja mama jej tłumaczy, że ja nie mam kataru i to nie moje widzimisię, tylko nie wszystko można przewidzieć i tak wyszło. No ale kij, OBIECAŁAM i koniec.

Na szczęście w zamian za nią mamy fajną babeczkę w wieku mojej mamy, która jest ogarnięta, a na wieść o moim L4 sama powiedziała do mojej mamy, że długo pracuję i że ona rozumie, że L4, no bo 'jesteśmy kobietami i wiemy jak to jest'.

Candy, super ten wózek, przypomnij co za model?

Niunia, łóżeczko bardzo ładne
Z kropkami idź do lekarza pierwszego kontaktu, pewnie jakieś uczulenie.

Kamilka, co będziesz u kosmetyczki robić?
Ja już czekam z utęsknieniem na listopad, bo mam iść brwi wyregulować nie powiem od kiedy Oczywiście w domu reguluję, nie że zarosłam jak Yeti, ale wolę jak ona mi zrobi, bo mi ładny kształt nadaje :

Co do legginsów, to serdecznie polecam HM Mama z 39,9 - są świetne

Witam się w 29 tygodniu!
Dotka,pracujesz z mamá?

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Witam sie w 27 tyg i III trym

Gratuluje wszystkim nowych tygodni i zycze by mijaly bez skurczow i problemow

IMO na L4 warto isc i nie ma co sie ogladac na innych, a tym bsrdziej sluchac bredni....

Po poludniu ide do inetrnisty bo 3 tydzien kaszlu juz mnie dobija....

Czy komus dopisac wozek?

Wyslane z Lumia920.

O to widze ze nie ja jedna ponad dwa tygodnie chora chodze.

jakie masz stanowisko ze taka ciezka praca?
Jak tak was czytam to mysle ze w polsce jednak istnieja dobre rozwiazania systemowe w stosunku do kobiet w ciazy....tak naprawde nie znam ani jednej kobiety ktorej pracodawca robilby problemy przez ciaze a tu na odwrot...

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Ktoś ostatnio szukał otulacza w smyku jest teraz w promocji http://www.smyk.com/motherhood-otula...t-niemowlaka-p , kocyki i lampki nocne też są w promocji.
To ja bylam,dzieki!:-D

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 10:13   #1204
lune1992
Zadomowienie

Ja od początku się smaruję 3 razy dziennie olejem kokosowym naturalnym jest meeega tani i duży i nie mam żadnych rozstępów a skóra gładziutka jak pupcia niemowlaka co prawda że olej ma konsystencje smalcu ale ładnie pachnie i co najwazniejsze działa Też mam z tym problem że mało pije ale skóre po tym mam naprawde fajną więc polecam a nie jakieś kremy chemiczne one tak naprawde wysuszają skóre po dłuższym stosowaniu.
Moje 3 znajome w ciązy stosowały ten olej i bardzo chwaliły, żadnego rozstępu a jedna z nich miała bliźniaki
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 10:16   #1205
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Wiem o oleju kokosowym ale podobno na dłuższą metę właśnie wysusza.. I nie wiem
Stary 2015-10-26, 10:18   #1206
iola14
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Moim zdaniem L4 w ciąży to sprawa indywidualna każdej ciąży jedna czuje się dobrze a druga musi leżec od początku
Cytat:
Napisane przez kasia01987 Pokaż wiadomość
U mnie nie było opcji pracy w nocy, no bo jak...a z drugiej strony stanowisko psychicznie męczące:/

Jakby była praca w ciągu dnia to na pewno bym nie rezygnowała...bo jedyną dolegliwością na dzień dzisiejszy, od kilku dni jest ZGAGA!! i już nie wiem co mam z tym zrobić
Dużo zależy też od rodzaju wykonywanej pracy. Akurat kobieta w ciąży ma ochronę i nie może pracować fizycznie czy właśnie na nocne zmiany. Ja na początku zostałam przeniesiona tylko na I zmianę i dostałam w miarę lekką pracę. Jednak duża różnica temperatur i przeciągi mnie trochę rozłożyły, więc poszłam na L4. Zresztą kierowniczka sama mi to sugerowała od początku
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 10:19   #1207
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Wiem o oleju kokosowym ale podobno na dłuższą metę właśnie wysusza.. I nie wiem
Wiem ze oblesne,ale moze sprobuj oliwe z oliwek?:-D

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 10:21   #1208
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
Dotka,pracujesz z mamá?

O to widze ze nie ja jedna ponad dwa tygodnie chora chodze.

jakie masz stanowisko ze taka ciezka praca?
Jak tak was czytam to mysle ze w polsce jednak istnieja dobre rozwiazania systemowe w stosunku do kobiet w ciazy....tak naprawde nie znam ani jednej kobiety ktorej pracodawca robilby problemy przez ciaze a tu na odwrot...

To ja bylam,dzieki!:-D

Fizjoterapeuta-opiekun w domu starcow, czyli przenoszenie ludzi, kapiele, pampersy plus praca jako fizjo przy urzadzeniach m.in. z polem magnetycznym, zmiany po 12h nocki/dniowki. Nie wspomne o chorobach, odlezynach itp....
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 10:28   #1209
niepozorna
Zakorzenienie

Casaa nie dziwię się, że tak szybciutko poszłaś na l4

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 10:31   #1210
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Casaa nie dziwię się, że tak szybciutko poszłaś na l4

Nom....

Tzn pierwsze L4 bylo z powodu choroby, bo sie cos przyplatalo ale kolejne juz wiedzialam, ze beta poszybowala i nawet mowy nie bylo by spedzic w pracy choc pol dnia. Oczywiscie zastepstwa za mnie dalej nie ma.....
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 10:36   #1211
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Od 2 listopada - w biedronce - mleczko do prania lovela 3l za 27 zł

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

I do dziś w hm 70% taniej ale tylko online
Stary 2015-10-26, 10:44   #1212
86ewula
Rozeznanie

Ja używam do smarowania też oleju kokosowego, ale rano, a wieczorem podczas kąpieli masuje a raczej tre brzuch, lędźwia i pupę gąbka do masażu. Po tym wcieram oliwkę do masażu Hipp. Używam jej od początku i jest super. Jak narazie brzuch jędrny i nawilżony. Zobaczymy czy rozstępy wyjdą...

Co doL4 ja jestem od razu na wolnym. Też jakoś od 12 maja. Moja praca jest chemiczna i są substancje uszkadzające płód więc bez dyskusji od razu poszłam na l4 ale to i nas normalne. Firma zatrudnia ponad 1000 osób i każda ciężarna nie pracuje.
Dobrze się złożyło bo tydzień od pozytywnego testu zmarła teściowa.... Nie zdążyliśmy jej powiedzieć że będzie babcią.... Bardzo to przeżywałam bo codziennie pomagałam przy jej opiece będąc już na L4... Zresztą dzień po pogrzebie (w dzień mamy ) zaczęłam krwawić... Ale na szczęście wszystko z małym było ok. serduszko już biło na usg.... Jedno serduszko odeszło drugie zaczęło bić w tym samym czasie....
Taką smutna historię wam opowiadziałam...
86ewula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 10:45   #1213
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Nom....

Tzn pierwsze L4 bylo z powodu choroby, bo sie cos przyplatalo ale kolejne juz wiedzialam, ze beta poszybowala i nawet mowy nie bylo by spedzic w pracy choc pol dnia. Oczywiscie zastepstwa za mnie dalej nie ma.....
Za mnie też miało być zastępstwo, ale większość moich rzeczy spadła na moją koleżankę, która wychodzi czasem z biura o 19:00, 20:00 (od 9:00). To mój jedyny wyrzut sumienia, ale nie chciałabym w ciąży siedzieć 10h czy 11h w biurze, podczas kiedy szef wylatuje jak z procy o 16:00...

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 10:46   #1214
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Kinga super fotki!
My własnie dzisiaj rozmawialismy, że sami sobie zrobimy sesję najchętniej w domu i wzięłam się już za szukanie inspiracji
my już mamy jedną w lesie i jeszcze jedną planujemy właśnie w domu z tym że problem jest trochę z miejscem bo nie mamy wolnej ściany, ale może jakoś damy radę
Cytat:
Napisane przez kogielmogiel Pokaż wiadomość
W piatek powiedziałam szefowi ze ide na L4 od listopada, to mowi ze lepiej zebym wzięła home Office, bo przeciez bede mogla pracowac na leżąco. Eh mój szef nie ma wcale wyobraźni.
A dzisiaj jeździliśmy po rodzince i dowiedziałam sie ze za wczesnie chce isc na L4, no ludzie, zaraz 8 miesiąc a oni uważają ze ja sie chce polenic
nie przejmuj się gadaniem tylko idź na L4 i tyle

ja szłam z końcem 5 miesiąca i wszyscy się dziwili że tak późno
No i powiem szczerze ze nie wyobrażam sobie dalej pracować, podziwiam dziewczyny które tak robią, musicie mieć naprawdę mocne kręgosłupy
Ja czasami pomagam szefowej z domu jak ma dużo roboty (tak sie umówiłyśmy), a jakiś czas temu byłam z nią u klienta pomóc rozliczać no i po jakiś 3 godzinach przy kompie wtedy to już myślałam ze się popłaczę z bólu, dłużej bym nie wytrzymała, serio
W domu tak samo, siedzę trochę przy kompie i muszę się położyć....
Cytat:
U mnie w pracy też przyszedł gość z biura (74lata) i pyta do kiedy jestem, to mówię, że do końca października, a w listopadzie jeszcze będę wpadać 1-2 x w tygodniu pewnie. A kiedy rodzę? No w styczniu. Eeee to mogłabyś jeszcze popracować, bo moja córka, to pracowała do końca.
następny mądry
Cytat:
Napisane przez candyyfloss Pokaż wiadomość
Odebraliśmy wózek w sobotę

Cytat:
Napisane przez niunia_leyla Pokaż wiadomość
Witam się i ja. Pochwalę się złożonym łóżeczkiem jestem z niego zadowolona bo to juz taki namacalny dowód że pokój jest maleństwa.

Cytat:
Napisane przez iola14 Pokaż wiadomość

Grunt to mieć dobre zaopatrzenie A ja w końcu, tak jak pisała tu któraś z dziewczyn, w pepco kupiłam. Szału w niej nie robię, ale przynajmniej mam w czym z domu wychodzić
ja od początku liczyłam na mamę (już mi trochę swoich ciuchów w tej ciąży dała ) i się nie zawiodłam
Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Ogarnęłam moje zakupki i wrzucam zdjęcia
1. Body+półśpioszki+czapeczk a SMYK
2. Rękawiczki niedrapki SMYK
3. Bodziaki H&M
4. Pajacyk H&M
5. Śpioszki + body C&A
śliczne
Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
Trzymajcie kciuki, żeby na wizycie było wszystko dobrze. Mam jakieś dziwne przeczucie Co prawda wizyta dopiero na 14.00 ale strasznie się stresuję. Nigdy tak nie miałam.

Cytat:
Nie widzę tego kompletu na stronie
A czapka jest b. fajna, bo tego typu (pilotka): http://www.smyk.com/cool-club-czapka...a-dla-dzieci-p i fajnie, bo w środku ma taki materiał cieplusi, no i ma te boki, więc w uszy nie wieje. W rękawiczkach też jest w środku ten material.
oglądałam je na żywo i wydawały mi się duże, wydaje mi się ze taka maleńka główka się w takiej utopi
Cytat:
Fizjoterapeuta-opiekun w domu starcow, czyli przenoszenie ludzi, kapiele, pampersy plus praca jako fizjo przy urzadzeniach m.in. z polem magnetycznym, zmiany po 12h nocki/dniowki. Nie wspomne o chorobach, odlezynach itp....
no to faktycznie nie są warunki do pracy dla kobiety w ciąży

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 11:09   #1215
hariett
Zadomowienie

Zapisałam się w końcu do dentysty, jutro 16.30 wizyta
Przyparło mnie do muru, bo w czwartek wieczorem zaczęło mnie boleć i jakoś tak do dzisiaj nie przestało Boooję się, najchętniej bym go sama wyrwała w domu

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 11:10   #1216
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Przyparło mnie do muru, bo w czwartek wieczorem zaczęło mnie boleć i jakoś tak do dzisiaj nie przestało Boooję się, najchętniej bym go sama wyrwała w domu
Będziesz miała z głowy Nie stresuj się.

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-10-26, 11:13   #1217
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]Teraz sprawdzilam hehe generalnie L4 (zwykle) mam od 12.05, a stymulacja i owu byla 2.05 wiec wychodzi, ze od 1tc :P

Wyslane z Lumia920.
Wygrałaś

Bosz ja znowu prawie padłam u dentysty nie wiem, mam jeszcze jeden ząb do zrobienia ale najpierw mam się skonsultować z gin, słabo to widzę, dziś nie było znieczulenia a i tak mi się słabo robiło....

A co do suchej który to ja sutki już smaruję lanoliną 2 x dziennie bo tak się wysuszają.... i ogólnie cycki mnie tak swędzą że masakra ... poza tym też używam tej oliwki z Babydream i oleju arganowego i jesli chodzi o brzuch jest ok ale na piersi nie działa za bardzo, zastanawiam się serio nad czymś z parafiną bo już nie mam pomysłu...
Stary 2015-10-26, 11:15   #1218
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Patrząc, że u nas w PL jest spory odsetek porodów przedwczesnych, lepiej, że te L4 są. Tym bardziej, że np. mój pracodawca nie zmienia stanowiska i zakresu obowiązków (jedynie brak zmian nocnych). W dodatku potem ciężko wrócić np. na pół etatu itp., tylko od razu na hurra cały wymiar i szczerze? Lepiej posiedzieć teraz i ogarnąć dom, przygotowania, bo potem już tylko będzie chaos i pieluchy, a pracując w pełnym wymiarze nie zawsze jest czas podrapać się po tyłku.

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

I kurczę, wizyta przesuwa mi się z 3.11 na 10.11, będę musiała po L4 iść do internisty

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 11:25   #1219
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Moje ostatnie zakupy takie to wszystko malusie ze az ciezko uwierzyc ze dzidzia sie w to zmiesci :P kupilam jeszcze rozek taki sliczny blekitny z chmurka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1445855042813.jpg (38,8 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1445855052593.jpg (41,0 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1445855061028.jpg (43,3 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1445855069285.jpg (31,0 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1445855077898.jpg (44,4 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1445855086751.jpg (47,3 KB, 19 załadowań)
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 11:30   #1220
iola14
Rozeznanie

Cytat:
Nie będzie tak źle, dasz radę

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Moje ostatnie zakupy takie to wszystko malusie ze az ciezko uwierzyc ze dzidzia sie w to zmiesci :P kupilam jeszcze rozek taki sliczny blekitny z chmurka
Śliczne Przez pierwsze kilka dni to one mogą być nawet za duże
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 11:31   #1221
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Suuuper, gdzie kupiłaś te body ze zwierzęcymi odciskami? Są super słodkie
Stary 2015-10-26, 11:35   #1222
86ewula
Rozeznanie

Śliczne ciuszki, a bodziak ,, płakać czy nie płakać" wygrywa ;D

Ja się właśnie wybieram do lumpka. Może wynajdę jakiś perełki dziś.

I wejdę po żeberka do mięsnego, od wczoraj marzę o takich duszonych w sosie z ziemniaczkami i buraczkami

Dziś zaczynam 29 tydzień
86ewula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 11:38   #1223
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Piękneee

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-10-26, 11:46   #1224
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
śliczności

Ja przy okazji układania rzeczy w nowej komodzie wymyśliłam ze strasznie mało rzeczy mam na 56 i chyba nawet na pierwsze dni mi braknie biję się z myślami czy i ile jeszcze dokupić, ciężkie decyzje

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2015-10-26, 11:46   #1225
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Iola raczej na pewno planuje kupic jeszcze bodziaki I spodenki z H&M na rozmiar 50, chociaz po 2 sztuki na poczatek
Stary 2015-10-26, 11:46   #1226
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Śliczne, body z napisem najlepsze

Cytat:
Napisane przez 86ewula Pokaż wiadomość
I wejdę po żeberka do mięsnego, od wczoraj marzę o takich duszonych w sosie z ziemniaczkami i buraczkami

Dziś zaczynam 29 tydzień
Gratuluję nowego tygodnia.

Ja nie mam pojęcia co dziś na obiad, wczoraj byliśmy na mieście zjeść, zjadłam misę sałatki tylko że sos był z cukrem, potem poszliśmy jeszcze na spacer i cukry były ok. Chociaż dziś rano 90, więc nie wiem czy ten cukier dziś nie wyjdzie.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 11:47   #1227
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Viki te body sa z Cocodrillo

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Ewusia a ile masz? Ja nie mam duzo na 56 w sumie, wiecej na 62 juz staram sie kupowac
Stary 2015-10-26, 11:49   #1228
mojakaren
Zakorzenienie

magda dziewczyny dobrze piszą, spróbuj więcej pić
nawilżasz od zewnątrz, to teraz trzeba jeszcze od środka

86ewula faktycznie smutna historia szkoda, że nie zdążyliście poinformować teściowej, ale teraz to ona już o wszystkim wie i macie pewnie od niej duuuże wsparcie z góry.

hariett powodzenia u dentysty!
Kurde mi został jeszcze jeden ząb, ale czeka na kanałowe leczenie w życiu nie miałam i chyba umrę ze strachu, ale to dopiero po ciąży bo teraz nie można...

zuken cudne zakupki

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 11:59   #1229
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Ja nie mam pojęcia co dziś na obiad, wczoraj byliśmy na mieście zjeść, zjadłam misę sałatki tylko że sos był z cukrem, potem poszliśmy jeszcze na spacer i cukry były ok. Chociaż dziś rano 90, więc nie wiem czy ten cukier dziś nie wyjdzie.
a po kolacji Ci jaki cukier po tej sałatce wyszedł?
nie sądzę żeby ten dzisiejszy wynik to był jeszcze po wczoraj ślad, już jednak trochę minęło
Cytat:

Ewusia a ile masz? Ja nie mam duzo na 56 w sumie, wiecej na 62 juz staram sie kupowac
8 par bodziaków (to mi się wydaje ok, chociaż 4 z krótkim i 4 z długim, nie wiem czy nie za mało z długim...), 2 pajace, 1 półśpiochy (to na pewno muszę dokupić) i 2 pary spodenek.

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2015-10-26, 12:01   #1230
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

No to dokupilabym jakies spiochy albo polspiochy na pewno
No I ja planuje jeszcze kupic jakis sweterek I z dwie bluzy bo to jednak zima bedzie...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości