|
|
#2371 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8
U nas wstępnie zapowiadają ok 13 stopni i bez deszczu wiec nie ma tragedii .. musze ale tz wyciągnąć na dniach po znicze ..
Czekam na niego bo poszedł po bułki a Mi się juz ssacz włączył
|
#2372 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tj. mam wrażenie, że wszystko co się mieści w tej okolicy? na codzień tego nie odczuwam, ale jak już coś tam majstrujemy z tz btw baardzo rzadko ostatnio, to mam wrażenie, że wszystko tam jest dwa razy większe i wrazliwsze, co niestety wpływa wg mnie negatywnie ![]() A cycki moje dzięki bogu ciągle uśpione dzięki bogu, bo to mój punkt newralgiczny i ciągle mam nadzieję, że karmienie przyjdzie mi naturalnie, bo bardzo bym chciała karmić, przynajmniej przez pierwsze trzy miesiące na dzień dzisiejszy jakoś mnie to jeszcze odrzuca
|
|
|
|
|
#2373 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Halwaya kciuki za wizytę ![]() Sylwuska Nigdzie tej wody nie widziałam [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53233553]No, ale 500 zł dostaniemy po urodzeniu Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka [/QUOTE]No bez jaj Co do wyborów - też jestem załamana, ale liczę na to że będzie jak zwykle, czyli jedna wielka ściema i nic się nie zmieni, oprócz większej ilości krzyży wszędzie. Tyle że będę musiała oglądać tego niepełnosprawnego kurdupla częściej. Cytat:
Cytat:
Przekonuje tż żeby jechać na grób w sobotę, bo żeby tam dotrzeć musimy minąć 3 inne cmentarze. A teściowa jak chce być w niedzielę to niech jedzie autobusem (nienawidzę parkować w ścisku )Ja zbieram pranie i jadę na wizytę. Bardzo jestem ciekawa co mi powie gin o cukrze, wadze i czy będziemy mierzyć małego
|
|
#2374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę
|
|
#2375 |
|
Raczkowanie
|
A 1.11 obowiązkowo idziemy, tzn. ja idę, bo tz nie zawsze ze mną na wszystkie cmentarze chodzi, ale my na codzień praktycznie na cmentarzu, więc nawet gdybyśmy nie poszli, to jesteśmy rozgrzeszeni
najbardziej nie na rękę mi przypadkowe spotkania z rodziną, której cały rok nie widzę i te komentarze.... nie zawsze na miejscu mówiąc delikatnie
|
|
|
|
#2376 |
|
Zakorzenienie
|
Rudaska,
za wizytęSylwuska, ja te wody nieraz widuję w aptekach
|
|
#2377 |
|
Zakorzenienie
|
Mu mielismy jevhac na cmentarze a poten na obiad do babci ale zobaczymy jaka bedzie pogoda i czy mnie nie rozlozy bardziej.
sylwuska wlasnie rozgladam die za niania i laktatorem. Cos tam juz pozapisywalam ale nie spiesze sie bardzo
|
|
|
|
#2378 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny
Pościel do łóżeczka jest na później, bo jeszcze łóżeczka nie mamy ale ta do kołyski jest na już, bo kołyska już czeka :sly:---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Rudaska, Halwaya
|
|
|
|
#2379 |
|
Zakorzenienie
|
O, zapomniałam, że Halwaya też dzisiaj wizytuje
|
|
#2380 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O dzięki, zwrócę uwagę ![]() Cytat:
![]() ![]() ANI_QA co to za dołek z rana?? Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2381 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja rodzina akurat jakoś nie oblatuje pińćdziesięciu cmentarzy, więc mi to rybka. Zresztą, zapewne samochodem, więc już kompletnie bezwysiłkowe, tylko zwyczajnie można z nudy umrzeć ![]() Jeżdżenie autobusami ogólnie mnie wkurza, a ostatnio źle się czułam, bo nie kontroluję brzucha i widziałam, że dźgam w tłumie brzuchem gościa przede mną. Jakoś mi było z tego powodu głupio Że nie wspomnę o tym, iż ciężko się przepchać, bo zapominam, że mam z przodu bagaż Dobrz, że drzwi mi brzucha nie przytrzasnęły ![]() Swoją drogą, widzę, że w godzinach szczytu w komunikacji miejskiej kończy się uprzejmość i przeważa prawo dżungli Tzn. zawsze to wiedziałam, ale przez ostatnie lata jeździłam głównie pkp, bo akurat miałam dobre połączenie i tam takiej wiochy nie było, więc zdążyłam już zapomnieć, jak ja nie znoszę mpk ![]() Cytat:
), a inni się dziwią, że na coś nie mam ochoty. I tak w sumie ciągle mi ktoś sunie jakąś krytyką. Bo to jem, tego nie jem, to robię, czy tego nie robię. Koszmar jakiś.Na razie oceniam III trymestr jako najgorszy. W I byłam senna, nieco mdliło, to i owo bolało, ale chociaż nie czułam się taka ciężka. A teraz prawdę mówiąc mdli mnie bardziej niż w I trymestrze. Blah. A poza tym, wkurzają mnie wszyscy, bo tylko słucham dokoła o tym, jak to po porodzie będę leżeć, umierać i wogle na pewno nie podniosę głowy przez kilka dni. No ja nie wiem, może i tak, kto tam wie, ale wolałabym zakładać, że nie będzie tak źle i już mi bokiem wychodzi to straszenie, które tylko pogarsza mi nastawienie, bo straszliwie nie lubię być niedołężna. No nic, dokończę sobie dziś pakowanie i przygotuję może część jedzenia. Już wczoraj zamroziłam sobie zupę dyniową, jeszcze jakieś batony walnę na czas po porodzie... Choć pewnie lepiej sobie zrobić dietę płynną, bo jak niedajbosz popękam, to ponoć trza wciągać tylko płyny :/ |
||
|
|
|
#2382 | |
|
Zakorzenienie
|
Jakoś od wczoraj mnie trzyma... chyba już za dużo tego wszystkiego dla mnie
![]() Wczoraj cały ranek przepłakałam. ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
Marzę o ściągnięciu krążka i będę czekać, aż Mała się zacznie pchać...
|
|
#2383 |
|
Zadomowienie
|
Kciuki za wizyty !!!
Od 8 miesiaca moje samopoczucia sięga poziomu 0 .. wiec chyba każda z nas tego doświadcza w końcówce .. do większości rzeczy się poprostu zmuszam.. Aniqa przesyłam trochę słońca i *
|
#2384 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja na szczęście z każdej strony słyszę, że sobie poradzę. Kobiety od lat rodzą dzieci i decydują się na kolejne, więc nie może być tak tragicznie ![]() Ale szczerze Ci współczuję, że znajomi i bliscy tak Cię nakręcają.. od razu mam przed oczami moją durną ciotkę, która jak się dowiedziała, że jej córka jest w ciąży to płacząc zaczęła krzyczeć "co on ci zrobił?! Pekniesz! Porozrywa cię przy porodzie!". Tylko pogratulować debilizmu. |
|
|
|
|
#2385 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w piatek wyzylam sie na tz, bo mnie tak wszystko meczy a dzis nir lepiej bedzie.
Czuje sie ciezka, cycki mi leza na brzuchu. Stanik to zlo. Ciagle jakies prochy, lezenie. Przyplatalo sie chorobsko. Niech juz bedie polowa listopada to zaczne wykurzac malego albo cc jak Najwczesniej. Wczoraj przyjaciolka do mnie zebym sie cieszyla ze nie chodze w ciazy dwa lata jak slon. Po tym tekscie poplakalam sie bobod razu stanal mi przed oczami obraz siebie z bebzonem w 40 stopniowy upal.. |
|
|
|
#2386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2387 |
|
Konto usunięte
|
A ja z kolei dużo gorzej czułam się w 2 trymestrze, bo bałam się, że jakbym urodziła wcześniej to będzie kiepsko. A teraz im dalej tym jestem spokojniejsza i bardziej niecierpliwie czekam na małego. No i energii mam masę ostatnio. Codziennie coś szykuję - dzisiaj mam w planie prasowanie ostatnich ubranek, składanie ostatniej komody i porządki w piwnicy
Lobo i Żaneta mogłyby się odezwać... Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#2388 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj przekonałam się co znaczą skurcze brzucha. Ale się przeraziłam jak pierwszy raz poczułam. Hehe
Mi tułowia brakuje nie mogę oddechu złapać. Najlepiej byłoby mi w.fotelu z poduszka pod krzyżem. Ale nie ma tak dobrze. Trzeba i coś zrobić i przypilnowac małego. Ale mi dopiero brzuch wysadza i nie umiem tego ogarnąć. Psychicznie sobie nie mogę poradzić ze dotychczas pełna energii raz raz i zrobione a.teraz nie ma tak.... |
|
|
|
#2389 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2390 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze ja chyba nie wyczułam żadnych skurczy jeszcze ..
Idę pod prysznic .. walne se maseczkę .. posegreguje rzeczy małej i zaczynam prac .. (przynajmniej mam taki zamiar )
|
#2391 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53234836]A ja z kolei dużo gorzej czułam się w 2 trymestrze, bo bałam się, że jakbym urodziła wcześniej to będzie kiepsko. A teraz im dalej tym jestem spokojniejsza i bardziej niecierpliwie czekam na małego. No i energii mam masę ostatnio. Codziennie coś szykuję - dzisiaj mam w planie prasowanie ostatnich ubranek, składanie ostatniej komody i porządki w piwnicy
Lobo i Żaneta mogłyby się odezwać... Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Syndrom wicia gniazda? Mi się jeszcze nie włączył, niestety
|
|
#2392 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Od czasu do czasu muszę ich posłuchać. A moje koleżanki akurat mają przykre doświadczenia z porodami, więc w sumie im się nie dziwię, że tak mówią. Co do rodzenia dzieci, to wiele kobiet wychodzi z założenia, że "ta kaszana to musi byc i już, ale jak spojrzę w oczy dziecka, będzie cudownie" W sumie to ja już i tak w ciążę więcej nie zajdę, więc nie ma co rozpaczać Po prostu jestem zmęczona i wolałabym, zeby mi już nikt nie krakał nad głową, mam wystarczająco dużo ciemnych myśli, żeby mnie jeszcze straszyć i mi dokładać.[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53234836]A ja z kolei dużo gorzej czułam się w 2 trymestrze, bo bałam się, że jakbym urodziła wcześniej to będzie kiepsko. A teraz im dalej tym jestem spokojniejsza i bardziej niecierpliwie czekam na małego. No i energii mam masę ostatnio. Codziennie coś szykuję - dzisiaj mam w planie prasowanie ostatnich ubranek, składanie ostatniej komody i porządki w piwnicy Lobo i Żaneta mogłyby się odezwać... Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Znowu tragedii to nie ma, ale ja się jednak czuję niedołężna z tym brzucholem i spadkiem kondychy i to mi naprawdę dokucza. I już zrezygnowana, kiedy np. ubieram kolejny ciuch pękający w szwach. Już mi się nawet nie chce myśleć ile jem Wogle wczoraj zapomniałam się zważyć, dziś też. Boję się, co ujrzę na wadze ![]() No ale... to i tak pikuś. Hm a to nic a nic nie słychać co z Żanetą i Lobo? ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Hm, macie zaśluzowany nos? Ponoć w ciąży się zdarza, ale sama już nie wiem, czy to ciąża, czy może jakaś zaraz mi łazi po nosie :/ |
|
|
|
|
#2393 |
|
Zadomowienie
|
Cześć!
![]() Trzymam kciuki za wizyty Rudaska i Halwaya ! Co do spania to ja bym mogła cały dzień i noc spać Oczywiście niefajnie się czuję jak za długo śpię, taka rozmemłana i nic mi się nie chce, no ale nie mam problemu z bezsennością, nigdy nie miałam i chyba to nie nastąpi ![]() Jedyne co mnie martwi, a powinno chyba cieszyć, że dzisiaj już chyba czwarta noc z rzędu kiedy nie wstałam ani razu na siku. Ani razu! Boję się, że to zastój moczu powraca albo coś... Ja nie będę na cmentarzu w tym roku chyba pierwszy raz w życiu, ale na kolejną podróż na drugi koniec Polski nie mam sił... Chociaż to pierwsze święto zmarłych, kiedy mam na cmentarzu tatę. No ale odwiedzam go jak jestem I szczerze nie lubię tych mszy na cmentarzu, wolę pójść na chwilę po prostu odwiedzić groby i tyle.Mi się syndrom wicia włącza nieraz ale tylko przy robieniu listy co trzeba jeszcze zrobić/kupić, potem już się za to nie zabieram tylko analizuję
|
|
|
|
#2394 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brak sił i ograniczenia to chyba każdej, nas dają w kosc o denerwują, tym bardziej że wcześniej było lepiej ;/ no ale cóż... takie uroki, pocieszam się tym, ze w zamian za to, niedługo będzie z nami Nowy członek rodziny, którego już tak bardzo kochamy ![]() Dasz radę, juz niewiele nam zostało, więc że możesz czuć się jeszcze gorzej, bo mało możesz robić, tylko leżeć i odpoczywac, a robiąc to całymi dniami nie dziwota, że człowiek łapie doła ;/ Ale najważniejsze, ze Ina dalej jest w brzuszku i tam się rozwija i zdrowo rośnie, a nigdzie indziej nie byłoby jej lepiej ![]() Głowa do góry ;* Cytat:
czyli co? Ona liczyła na to, ze nie nie będa mieli dzieci? Chore...Cytat:
Ja jeśli dobrze pójdzie, to pod,koniec tygodnia dopiero zacznę ;/ oby ![]() Idę zamawiać torbę i biorę się za prasowanie ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#2395 |
|
Zadomowienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53233553]No, ale 500 zł dostaniemy po urodzeniu
Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka [/QUOTE]nie liczyłabym na to ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53233843]Nie do końca mohery... Dla osób w wieku 18-29 lat pis był partią pierwszego wyboru... ![]() Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Ci najmłodsi nie pamiętają koalicji PoPis i później rządków Pis-LPR-Samoobrona ![]() Ciężka noc i u mnie. Albo miałam koszmary (jakiś traumatyczny poród mi się śnił) albo budziło mnie na siku. Raz wstałam jakoś niefortunnie że mnie zabolało aż jęknęłam z bólu w półśnie. TŻ momentalnie siedział na łóżku i pytał co się dzieje. Był gotowy się ubierać i jechać do szpitala. Na śniadanie nasmażyłam pancakesów, bo mnie wzięło na słodko. A moje dziecko co? Zjadła pół jednego po czym stwierdziła, że ona chce kanapkę (z reguły dostaje taką z szynką i pomidorem ewentualnie kiszonym ogórkiem)
|
|
|
|
#2396 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o wizytę na cmentarzu 1 listopada to oczywiście, ja jeśli się wybiore to w żadnym wypadku na mszę, absolutnie. Idę tylko na groby bliskich, pomodlić się, zapalić znicz i do domu, nigdy na mszach nie zostawalam.
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2397 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki ;-)
Czuję się wywołana ;-) Z tego co was Podglądam czasami to widziałam że u was w miarę ok, fajnie, cieszę się bardzo. Dbajcie o siebie i maluchy, już niewiele wam zostało do końca. Halwaya chyba ty jesteś następna po mnie z tego co widziałam :-D Szkoda że Lobo się nie odzywa, pisałam do niej i nic :-( myślę o niej często, mam nadzieję że wszystko w porządku i po prostu nie ma czasu dla nas Już wam pisze szybciutko co tam u nas. Jesteśmy jeszcze w szpitalu, ale tydzień temu opuściłyśmy intensywną terapię. Powolutku Brniemy do przodu, Julka waży już 1970gr także dzisiaj spodziewam się przekroczyć magiczne 2kg dla wcześniaków. Do wyjścia jeszcze mamy trochę czasu, Julka uczy się na razie jeść Smoczkiem i jednocześnie oddychać. Średnio jej to idzie na razie, często jeszcze karmiona jest sondą. Ma dużo bezdechów, leży już w łóżeczku a nie inkubatorze ale z tlenem jeszcze bardzo często. i tu od razu mogę wam podpowiedzieć jeżeli któraś planuje zakup monitora oddechu na łóżeczko że i w szpitalu i w znajomy że sklepu dziecięcego polecają mate baby sense. Cały czas mamy problem z płucami, dostaje leki, no i anemia dalej jest. Na razie niby nie wymaga przetoczenia ale spodziewam się że przed wyjściem do domu dostanie krew żeby w papierach mieli ładne wyniki przy wypisie dziecka. Ja właśnie próbuję ogarnąć pokój żeby miejsce dla małej zrobić, ale z braku czasu średnio mi to idzie. Zamówiłam co prawda wózek fotelik łóżeczko i komodę ale jeszcze mnie czeka całą reszta pierdół. Co do wózka to wybrałam camarelo vision designe. Piękny jest. I mam nadzieję że będzie w miarę funkcjonalny. Nastawiona byłam na Tako city move ale na miejscu w sklepie mi się nie podobał. No i to na razie tyle u nas, wstawię wam zaraz w klubie aktualne zdjęcie małej, wczoraj zrobione :-D trzymam kciuki za was wszystkie i czekam na dobre wieści ;-) |
|
|
|
#2398 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53234836]A ja z kolei dużo gorzej czułam się w 2 trymestrze, bo bałam się, że jakbym urodziła wcześniej to będzie kiepsko. A teraz im dalej tym jestem spokojniejsza i bardziej niecierpliwie czekam na małego. No i energii mam masę ostatnio. Codziennie coś szykuję - dzisiaj mam w planie prasowanie ostatnich ubranek, składanie ostatniej komody i porządki w piwnicy
Lobo i Żaneta mogłyby się odezwać... Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka [/QUOTE]No o umnie etap leżenia pod kocem uważam za zamknięty. Na szczęście. Od kilku dni planuję co mam zrobić. Wszystko już poprane i poskładane w szafie i komodzie. Już mi się lepiej wstaje, ogarniam poruszanie się po domu z brzuchem, nawet buty raz dwa wiążę, a w sobotę od kolegi usłyszałam w żartach, że nie dziwi mi się że mi miejsca w autobusie nie ustępują jak się w zimową kurtkę zapinam to mi brzucha nie widać. Więc jak na razie forma wraca, całe szczęście bo przede mną ruchliwy tydzień i weekend. Po wizycie jadę do nowej galerii w Kato może znajdę zimową małą czapeczkę Zaneta cieszę się że się odezwałaś i że powolutku twoja córeczka rośnie i dochodzi do siebie. Trzymam mocne kciuki, żebyście jak najszybciej były w domu
25.12.2015 Igor 17.09.2017 Olgierd Edytowane przez rudaska Czas edycji: 2015-10-26 o 10:27 |
|
|
|
#2399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cieszę się, że z Julką coraz lepiej
|
|
|
#2400 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cieszę się strasznie że Juleczka tak sobie dzielnie radzi trzymam mocno kciuki żeby się jak najszybciej nauczyła jeść ze smoczka pewnie już się możesz doczekać aż zabierzesz kruszynkę do domu?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:41.

tj. mam wrażenie, że wszystko co się mieści w tej okolicy?
na codzień tego nie odczuwam, ale jak już coś tam majstrujemy z tz btw baardzo rzadko ostatnio, to mam wrażenie, że wszystko tam jest dwa razy większe i wrazliwsze, co niestety wpływa wg mnie negatywnie 
dzięki bogu, bo to mój punkt newralgiczny i ciągle mam nadzieję, że karmienie przyjdzie mi naturalnie, bo bardzo bym chciała karmić, przynajmniej przez pierwsze trzy miesiące
[/QUOTE]
my dzisiaj zaczynamy 34 :sly:
)

*

czyli co? Ona liczyła na to, ze nie nie będa mieli dzieci? Chore...