|
|
#4321 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016
Bo raczej wszystkie sa wielkie, pewne dlatego co? Ja widzialam kiedys na miescie ze babka miala wozek troszke wiekszy niz pojedynczy- jedna wieksza gondola a w niej dwoje dzieci. Slodko to wygladalo
moze czegos takiego poszukaj? Tym bardziej ze rodzimy wiosna i nie potrzebne w gondoli beda wielkie spiwory itp ![]() Glowa mnie do tego jeszcze rozbolala
|
#4322 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj dzień jak co dzień zaczęłam nad kiblem. Ech teraz próbuje pić siemię lniane. Żołądek po prostu jest zmaltretowany na maksa. Termin porodu mam na 29 kwietnia tak mniej więcej. Chciałabym aby szkrab zaliczył poród jak moja pierwsza latorośl. Termin w pierwszej ciąży miałam na 1.11 ale dziecko urodziło się 10.11 i dzięki temu mamy 11.11 wolne i dziecko świętuje dwa dni.
|
|
|
|
#4323 |
|
Raczkowanie
|
Ja to dopiero 1,5 tyg temu bylam na USG a sie martwie. Raz, ze dziecko okazalo sie dosc male i przesuneli mi o 4 dni termin na pozniejszy (w stosunku do wczesniejszych badan sprzed jakis 3-4 tyg) a dwa ze teraz mam wrazenie ze zmniejszyl mi sie brzuch. Napiszcie prosze dziewczyny czy to nienormalne i czy w ogole w 2 trymestrze moze sie cos stac dziecku co nie dawaloby raczej od razu zadnych objawow? Na wczesniejszych etapach tak bywa (czego niestety sama doswiadczylam) ale czy teraz wyglada to podobnie?
|
|
|
|
#4324 |
|
Zadomowienie
|
Kejka90 dokładnie dlatego... niestety niewiele jest tego typu wózków z jedną gondola. A jak już są to nie mają wpinanych osobnych fotelików samochodowych a chciałabym w komplecie. musze przeglądać jakieś fora i zobaczyć czy w ogóle taki wózek się sprawdzi. Staram się znaleźć ostatecznie tez taki gdzie te gondole są obok siebie a nie jedna za drugą i waga wózka pewnie będzie czynnikiem najważniejszym. Zobaczymy co mi z tego wyjdzie. Koniecznie będzie trzeba na żywo je obejrzeć i zależy jak najmniej szeroki.
Kabriela kurcze długo Cię męczy...
Edytowane przez beth007 Czas edycji: 2015-10-26 o 08:49 |
|
|
|
#4325 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
![]() Alicja nie martw się, przesunięcia o kilka dni to norma. Kejka nie denerwuj się, będzie wszystko dobrze. Do mojej jeszcze tydzień, chyba jajo zniosę, aczkolwiek dzięki temu smyraniu jestem spokojniejsza
|
|
#4326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyna z poprzedniego mamusiowego byla chyba jeszcze ze 2 tygodnie przed terminem i na kontrolnym ktg w szpitalu u siebie, czyli sosnowcu. ktg wygladalo tak se, dziewczyna poszla na ubikacje i jej wody odeszly... strach w oczach, szybko cichaczem do meza wyszla (dobrze, ze byl z nia) i mowi mu cicho "spieprzamy stad, kierunek ... (nie pamietam, katowice albo co tam jeszcze blisko) tylko SZYBKO"
|
|
#4327 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Mam pytanko. Zaczynając 18 tydzień ciąży jest się już w 5 miesiącu czy po jego skończeniu? dziwne, że dużo dziewczyn jest już w 5 miesiącu w październiku ![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczynie się trafiły bliźniaczki w drugiej turze. Więc ma trójkę. I wiem, że gondole na pewno sprzedaje, bo taki był plan od początku: wygodne gondole a potem lekka ale wypasioną spacerówka bliźniacza żeby dziewczyny już obok siebie siedziały a mamusia nie padła przy składaniu, noszeniu itp wózka - czyli baby jogger city, nie pamiętam który dokładnie.W ogóle może jest wątek o bliźniaczych wózkach i tam byś sobie poczytała, jak to najlepiej rozegrać? Ale jak kojarzę to wszystkie bliźniacze mamy spacerówkę chciały już poreczniejsza niż gondole. ..
|
|
#4329 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe 2016
Cytat:
Wlasnie, jak juz to obok siebie, bo jena za druga, albo jedna pod druga ( co tez widzialam przegladajac wozki) to okropienstwo. No ciezki orzech do zgryzienia masz, ale pewnie forum pomoze ![]() Cytat:
chyba ze sie myle, chcialabym![]() Cytat:
Wcale sie nie dziwie u nas z kolei jezdza dziewczyny do innego miasta ok 40 km i udaja: "zaczelo sie, bylam w odwiedzinach u babci/cioci/mamy/kolezanki. Rodze a jaka roznica gdzie" ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
Mikołaj <3 01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3 Edytowane przez kejka90 Czas edycji: 2015-10-26 o 09:49 |
||||
|
|
|
#4330 |
|
Zakorzenienie
|
Lulka, to chyba zależy jak się liczy. Wielu liczy ciążę 40 tyg czyli 10 miesięcy 4-tygodniowych. inni patrzą normalnie miesiącami nie zwracając uwagi na krótsze czy dłuższe miesiące i jak termin na 15 tego, to każdego 15 tego zaczyna się nowy miesiąc. A jeszcze inni liczą jakoś w przybliżeniu po 4,5 tygodnia na miesiąc i wtedy chyba 18tc musiałby być skończony. .. dlatego ja podawania miesiąca nie lubię, bo mi to nic nie mówi
ale ludziom, którzy z ciążą nie mieli nic do czynienia, tygodnie nic nie mówią i jakoś im to trzeba przetłumaczyć na prostszy język mi wychodzi za tydzień że zacznę 5ty miesiąc i będę miała skończone 18tc, zacznie się 19ty
|
#4331 |
|
Zadomowienie
|
Forum pomoże lub bardziej mnie zamiesza haha. Zobaczymy co z tego bedzie. Co do spacerówki w tych wózkach to nie wiem czy mi na niej zależy bo w sumie większość osób które znam przy jednym dziecku nawet kupują lekkie parasolki i nie używają nawet tych z zestawu.
Co do szpitala to ja do każdego z wybranych mam ok 30 km. I jeśli się uda i zdarze to będę tam jechać i muszą mnie chyba przyjąć nie?
|
#4332 |
|
Rozeznanie
|
Heja
My wróciliśmy z dalekich podróży po kraju i jestem okropnie zmęczona do tego bolał mnie brzuch i dzwoniłam do swojego doktora i kazał mi dzisiaj znowu przyjść na 16 i ja oczywiście już w panice jestem, że coś nie tak z dzieciem, ale to normalne. W piątek byłam, dzisiaj znowu, ale jak mus to mus. Oby było ok.My dzisiaj zaczynamy 4 miesiąc i 15 tydzień ![]() A w ogóle dzisiaj zamówiłam takie cuda ![]() http://allegro.pl/avent-zestaw-start...381718220.html A wczoraj jak byliśmy w Auchan to kupiliśmy 3 bodziaki i 2 pajace uniwersalne
Żona od 4.10.2014r. ![]() Adam 4.04.2016r. Edytowane przez Agnessssa Czas edycji: 2015-10-26 o 10:07 |
|
|
|
#4333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zastanawiałam się jak to mozliwe, że jest październik a co niektóre dziewczyny już w 5 miesiącu
|
|
|
|
|
#4334 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hihi ochraniacz to jest to ![]() Wyobraziłam sobie Twój opis wchodzenia będzie śmiesznie ![]() Cytat:
![]() A z wolnym miejscem tak już jest i to się nie zmieni cóż jak ja stałam i widziałam młode laski siedzące a obok babcia itp to też myślałam: co za baba! nie ustąpi miejsca starszej - no i teraz taka hipokryzja bo przecież nie przyszło mi do głowy, że dziewczyna może być w ciąży, mieć mdłości czy być po prostu chora.Cytat:
oby po ciąży te włosy wypadły hah Cytat:
![]() Cytat:
same dobre myśli o dzieciątku! Zabraniam myśleć złych i lękowych myśli ![]() Cytat:
A mimo, że masz takie mdłości i wymioty to możesz jeść zdrowo? Czy dużo rzeczy Ci nie podchodzi? Cytat:
![]() Bo ja np. nie umie kompletnie tego stwierdzić - jak mi się wydawało, że na pewno mam już większy brzuch zmierzyłam metrem i się okazało, że nie urósł w ogóle. No i kolejna sprawa, w 2 trymestrze niektórym dziewczyną brzuch rośnie później stąd możesz mieć takie wrażenie. A mojej koleżance na usg połówkowym podali termin różny o tydzień od terminu z usg genetycznego. I wszystko było w porządku a syn urodził się i tak w terminie z miesiączki
|
|
|
#4335 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam taką ściąge, załączam :p |
|
|
|
|
#4336 |
|
Winter is coming
|
Ja liczę, że 5ty miesiąc zacznę w 17t1d ciąży. Tak mi pokazuje belly i takie info wszędzie widziałam.
Dziecko mnie smyra
|
#4337 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Musza masz racje co do wozkow ![]() Cytat:
Widze ze nie tylko mnie opanowal szał zakupow ![]() bedzie dobrze z dzidzia, musi byc ![]() Wiecie co wczoraj zrobilam, po powrocie ulozylam sie wygodnie na sofie z cebuszka, maz nalal mi soku jablkowego do kufla od piwa 0,5 l. Postawilam na boku sofy. I tak sobie z Wami pisalam ze kufel z zawartoscia wpadl na mnie i wylal sie do ostatniej kropelki. Smrod jabola...pranko, suszenie suszarka i zelazkiem. Dzis wstaje a na lozku wielkie zacieki. Od rana szorowalam moja szara piekna sofe z brazowych zaciekow po jablkach...vanishem. Smrod nie do zniesienie...i znow suszenie....ale chyba bedzie okej. Po prostu...glupota nie zna granic... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
Ja tez tak licze ️ ale fajowo, daj troche ruchow ️
|
|
#4338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja znowu wymiotuję po niektórych surowych owocach i warzywach... Bleee... I znowu zaczyna mi odbijać po progesteronie-dostałam bo zdarza mi się delikatne plamienie po seksie czy grubszej sprawie w łazience. Do tego od poniedziałku K. siedzi z bratem i remontuje nasze mieszkanko, ponieważ jest syf i hałas i ogólnie nie najlepsze miejsce dla kobiety w ciąży... Więc byłam tam dwa razy, większość decyzji podejmujemy przez telefon. Do tego nie widzę męża przez większość dnia, więc cały jego urlop praktycznie się nie widzimy. A na dokładkę nosi mnie w kwestii Remont idzie powoli, bo ciągle coś niespodziewanego wypada, plus zakupy i noszenie np. płyt gipsowych czy zaraz muszą kupić płyty na podłogi... Jak do grudnia będziemy mieć kuchnię, łazienkę i przedpokój to będę w szoku.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#4339 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Dużo pracy,mało czasu ale ogarnęłam wpisy ![]() SZPITAL Przypomniało mi sie jak kumpela miała lekarza prywatnie,załatwione miejsce do porodu i pewniara a sie okazało że jak sie zaczął poród to pojechała na darmo 80 km bo nie mieli miejsca żeby ja przyjąć i odesłali.Przyjechała do miejskiego szpitala i urodziła. Też czekam na wizytę za tydzień 3.11. BÓLE krzyża. Wczoraj pierwszy raz od kilku tyg byliśmy na wycieczce rowerowej,oczywiście po konsultacji z gin.Spokojna ścieżka rowerowa,12 km zaliczone i samopoczucie rewelka. Zdecydowanie lepiej spałam i plecy mniej bolały.. ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Są fajne promocje w Reserved kids
|
#4340 |
|
Zadomowienie
|
zazdroszczę smyrania, bo może gdyby mnie zaczęło smyrać to może mężniej znosiłabym wymioty. POLINEZYJKA niestety od wielu rzeczy mnie odrzuca i wielu rzeczy jeść nie jem. Nie jestem w stanie zjeść mięsa, wędlin. Na razie jako tako radzę sobie z warzywami i owocami: jabłka jeszcze mi podchodzą i gotowana marchewka. Na chleb reaguje od razu, teraz w sumie na bułki też. Staram się zjadać kaszki takie dla dzieci- po tym nawet jak wymiotuje to mnie tak nie szarpie.
|
|
|
|
#4341 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieje, że domyjesz to Cytat:
no cóż - zawsze możecie iść razem pod prysznic? jeśli nie jest w remoncie Cytat:
|
|
|
#4342 |
|
Zadomowienie
|
Rower...pierwsza wizyta i natychmiast lekarz powiedział, że mogę o nim zapomnieć. A później z tym całym leżeniem tym bardziej potwierdził, że mowy nie ma. A w pierwszej śmigałam do 7 miesiąca, zwłaszcza, że miałam bardzo mały brzuszek jakby mnie wzdęło- więc nie było zagrożenia uderzenia się.
Dziewczyny, które mają już pociechę w domu...jak je przygotowujecie na przyjście kolejnego członka Rodziny? |
|
|
|
#4343 |
|
Winter is coming
|
Mi ginka pozwoliła na rower, ale nie za dużo. Czasem gdzieś się przejadę na krótki dystans.
kejka toś narobiła bałaganu ;] współczuję Lin może jakiś pokój na godziny ?
|
#4344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---włosy--- Po porodzie wam sierść góry la zejdzie to przez hormony i lepsze ukrwienie. Jak te rzeczy wrócą do normy, to włosy wylecą
|
|
#4345 |
|
Rozeznanie
|
kejka ale przypał z tym sokiem
![]() co do Wrześni, to nie moje okolice, ale kiedyś za "młodu" jeździłam tam na dyskotekę do klubu Best i kilka lat temu pracowałam w aptece w centrum Wrześni, dojeżdżałam 60km z Poznania, to było kilka miesięcy tylko, ale dzięki temu ogarniam w miarę to jakże urocze miasteczko :Pdaj znać po wizycie ![]() RoseLady miałam w poprzednim mieszkaniu jaśniutki polerowany gres na wszystkich podłogach (który wyglądał naprawdę bogato),ale powiedziałam sobie nigdy więcej każdy włosek i pyłek widać... teraz wszystko szary mat i to taki pomazany, 2 tyg spokojnie podłogi nie trzeba myć wystarczy odkurzać regularnie lucy111 to tak jak ja jutro wizyta i też jestem ciekawa czy przepowiedziana ostatnio płeć męska się potwierdzi ![]() Linaewen współczuję sytuacji ![]() aktywność obiecvuję uroczyście, że jak tylko się trochę podkuruję z kataru to też zaczynam się ruszać, bo kondycja fatalna, umyłam dwa małe okienka i myślałam,ze ducha wyzionę
|
|
#4346 |
|
Raczkowanie
|
Widziałam już wcześniej kilka kobiet z brzuszkami na rowerze.Jak jeszcze nie wiedziałam o ciąży też jezdziliśmy ale wiecie jak to jest...jak już wiedziałam to jakoś bałam sie ale skoro puki co jest ok to troche,bez większego wysiłku nie zaszkodzi
![]() Chyba i tak należało by zapytać położną albo lekarza bo każda ciąża jest inna..
|
#4347 |
|
Zadomowienie
|
cloche wszystkie włosy będą lecieć, paznokcie się będą łamać, skóra będzie jak Sahara a najgorsza jazda będzie z zębami.
Po porodzie było ok znośnie, miesiąc poźniej do dwóch miałam z 10 zębów do szybkiej naprawy. Jak sobie pomyślę ile pieniędzy na to wydałam. Beth Tako chyba mają ciekawe pomysły na bliźniacze wózki. |
|
|
|
#4348 |
|
Zadomowienie
|
Kejka głowa do góry i pamiętaj, że wszystko musi być dobrze! Powodzenia na wizycie
Sama się dziś cykam przed wizytą...Alicja ja chcę dzisiaj o to zapytać lekarza, może mnie nie wyśmieje za pytanie lub nie opr, że nastawiam się dziwnie... Przesunięciem o 4 dni bym się nie martwiła, ja raz mam wg usg termin na 1go, raz trafiłam z terminem na 2go a raz na 5go Lulka a czy 5 m-c nie rozpoczyna się po ukończeniu 18 tc??? Jak ostatnio ktoś pytał, który to m-c to nie byłam pewna co powiedzieć Agnesa chcę kupić ten sam zestaw buteleczek
|
|
#4349 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4350 |
|
Zakorzenienie
|
Zabijcie mnie. Obok mam mega chrupiącą nowo przyjetą babę. Kolejna nocka z bani
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:26.

moze czegos takiego poszukaj? Tym bardziej ze rodzimy wiosna i nie potrzebne w gondoli beda wielkie spiwory itp 

dziewczyna z poprzedniego mamusiowego byla chyba jeszcze ze 2 tygodnie przed terminem i na kontrolnym ktg w szpitalu u siebie, czyli sosnowcu. ktg wygladalo tak se, dziewczyna poszla na ubikacje i jej wody odeszly... strach w oczach, szybko cichaczem do meza wyszla (dobrze, ze byl z nia) i mowi mu cicho "spieprzamy stad, kierunek ... (nie pamietam, katowice albo co tam jeszcze blisko) tylko SZYBKO"

chyba ze sie myle, chcialabym
u nas z kolei jezdza dziewczyny do innego miasta ok 40 km i udaja: "zaczelo sie, bylam w odwiedzinach u babci/cioci/mamy/kolezanki. Rodze a jaka roznica gdzie" 

️ ale fajowo, daj troche ruchow
każdy włosek i pyłek widać... teraz wszystko szary mat i to taki pomazany, 2 tyg spokojnie podłogi nie trzeba myć