|
|
#4351 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A tutaj jak pisałam łazienka odpada-drzwi właściwie tylko zasłaniają widoki, wiele nie tłumią... A ja nie umiem być cicho :/
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|||
|
|
|
#4352 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio się pożarliśmy z TŻtem, bo chrapał całą noc i ja nie mogła spać. A w konsekwencji on też nie spał, bo go wybudzałam, żeby mi chrapał do ucha. Dzień później szwagier zaczął chrapać (na szczęście jeszcze nie spałam ,film oglądałam) i nie mogłam go subtelnie wybudzić i aż się popłakałam ze złości...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#4354 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4355 |
|
Zadomowienie
|
Linaewen i tak Cię podziwiam, bo moje libido jest na dnie oceanu i nie ma najmniejszego zamiaru wracać do normalnego poziomu. Dramat kompletny bo mąż tak i owszem zawsze i wszędzie a ja....załamka kompletna.
Dobra, pora szykować się do pracy a tak mi się chce...ech... |
|
|
|
#4356 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
prócz tego często daje całuski brzuszkowi i nasluchuje. .. I lubi się przytulić do brzucha przy zasypianiu.Od razu jakoś tak romantyczniej Cytat:
ja od porodu ani jednego zęba nie musiałam leczyć, a rzygałam pół ciąży i karmiłam piersią jakieś 20 miesięcy, z czego większość czasu na diecie bezmlecznej (a tu mnie straszono, że mi wapń poleci i zęby w ogóle nie wyrobią i skończę szczerbata z osteoporozą). Za młodu dziura na dziurze... więc to nie kwestia mocnych zębów.Co do cery, normalnie mam tłustą, w ciąży bardziej suchą (chwilami pękającą wręcz - pewnie przez rzyganie i odwodnienie) i po porodzie cera wróciła do siebie, ale ogólnie była lepsza niż przed ciążą pierwszą. .. włosy - te na głowie wcale mi nie poleciały. Ogólnie miałam lepsze niż za młodu... więc to wszystko zależy
|
|
#4357 |
|
Zakorzenienie
|
Karbiela, ja już mam sny o trójkątach i innych wielokątach...
|
|
|
#4358 |
|
Zakorzenienie
|
No i jeszcze jedno... udało mi się złapać tak, że mogę opublikować. ..
|
#4359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4360 | |
|
Zakorzenienie
|
O matko haha, CHRAPIĄCĄ miało być :p
---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
BTW. Dzisiaj inny lekarz wymyślił, że to co ze mnie wyleciało może być objawem zapalenia i musi się upewnić. Dziwne..
|
|
#4361 |
|
Winter is coming
|
Lin a długo już pościsz? Ja tak wytrzymam tydzień, ale dłużej już niezbyt
![]() Cloche fajny brzuszek, ale faktycznie już spory! Mój chłop też nieraz chrapie, najczęściej jak zasypia. Zawsze go wtedy wybudzam dziada jednego
|
#4362 |
|
Zakorzenienie
|
Haha, to ja będę stukała w szafkę :p
|
#4363 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe 2016
Polinezyjka, Velikia, MaLoS, margueri
Dzieki za wsparcie z tym balaganem i wizyta u lekarza. Margueri jestem z Toba w tym "lęku" jestem ciekawa czy gin bedzie dzis widzial płeć![]() Cytat:
a co do parkow i lasow...milo wspominam poczatki spotkan z moim mezem. Las, ciemno jak w d. , zaparowane szyby w samochodzie i Adele spiewajaca w tle. Chcialabym byc taka jak wtedy![]() ![]() ![]() Cudooooo ️ ️ ️ ️
Mikołaj <3 01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3 Edytowane przez kejka90 Czas edycji: 2015-10-26 o 11:36 |
|
|
|
|
#4364 | |||
|
Zakorzenienie
|
Mój szef to geniusz. Dzwonił z rana, że nie może puścić przelewu, bo nie zna mojego hasła ale loguje się na swój profil
Cytat:
Za to za karę boli mnie dzisiaj głowa i ząb Cytat:
Cytat:
Biedactwo |
|||
|
|
|
#4365 |
|
Rozeznanie
|
O kurczę
![]() MiniMonix tak czytam u czytam co napisałaś i zaczęłam się zastanawiać czy ze mną coś nie tak chrupiąca, w życiu bym nie wpadła na to, że miała być chrapiąca
|
|
#4366 |
|
Zakorzenienie
|
madziara889
MaLos To wszystko przez te nowoczesne telefony :p
|
#4367 |
|
Zakorzenienie
|
Już półtora tygodnia, wolne mieszkanie będziemy mieć dopiero 02.11...
|
|
|
#4368 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem, ja ostatnio psychicznie czuję, że bym chciała trochę ten teges, ale mam wrażenie, że moje ciało mówi co innego i gó*** z tego wychodzi! Tylko w głowie zostaje chęć, nic poza tym. Dobra, zbieram dupkę i idę do lekarza oczekiwać w tej choler*** kolejce. Nie cierpię tego, bo mi się zawsze słabo robi... wlecę później , 3majcie kciuki ![]() ![]()
|
|
#4369 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Koniecznie muszę zapytać gdzie jest łożysko umiejscowione, bo na poprzedniej wizycie nic nie mówił. W ogóle często jest tak, że stwierdza, że wszystko jest ok, a o szczegóły trzeba dopytywac. Dobrze,że mąż ze mną chodzi to zawsze dopyta jak coś mi umknie. Może też wynajde jakieś ćwiczenia, jutro zapytam co mogłabym robić. Cytat:
Hormony dają o sobie znać, tez niesamowicie wkurzam się na męża jak chrapie i teraz zawsze go budze. Cytat:
Mam nadzieje ze u nas wszystkich będzie tak dobrze z cera, zębami i włosami jak u Ciebie. Dziewczyny, pijcie teraz dużo wody czy raczej ciepłe napoje? O ile wcześniej nie miałam problemu z wypicie butelki wody w ciągu dnia, to teraz jest mi za zimno i lecę prawie tylko na herbatkach typu maliny, rumianek, jeżyny, czasem mieta no i jedna czarna na dzień. Czasem jeszcze woda z miodem i cytryna ale ostatnio odstawiłam, bo coś mnie mdliło po niej. Zastanawiam się czy trochę nie za mało tych płynów, ale marznę tak przez cały dzień, że picie letniej wody raczej mi nie pomoże. |
|||
|
|
|
#4370 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4371 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja pije dużo niegazowanej wody, a kiedys moglam wypic tylko 0,5 l plynnego dziennie, na wiecej nie mialam potrzeby. A teraz wypijam cala butle + kawa/herbata. Po prostu chce mi sie pic caly czas, a nie ze robie to swiadomie.
|
|
#4372 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4373 |
|
Zakorzenienie
|
Kabriela Ja ogólnie nawet nie miałabym ochoty na rower - chodzi o nachylenie (mam górski) w takim nachyleniu mnie brzuch boleć zaczyna jak tak jestem mocno do przodu skłoniona
Ale ekstra z tą pierwszą ciążą miałaś! Czyli do porodu nie urósł Ci jakoś bardzo? ![]() velika No widzisz jak widać co lekarz to inaczej mi zabronili cokolwiek ćwiczyć do 2 trymestru heh![]() cloche Przerażające MaLoS Hihi no jestem w stanie sobie to wyobrazić NieIdealna Lepiej spytaj ![]() MiniMonix co to znaczy, że jest mega chrupiąca? Jak ktoś oglądał How I met your mother - to właśnie skojarzył mi się odcinek jak Lily chrupała ![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Hah! Ja jakoś uwierzyłam, że chrupiąca wyobraziłam sobie, że siedzi i ciągle je jakieś paluszki, chipsy itp i chrupie tak okropnie Piękny piękniusi brzusio
|
|
#4374 |
|
Raczkowanie
|
Cloche jaki cudowny <3 a tak się nie chciałaś chwalić :p
MiniMonix ile masz osób z sali? U mnie jest taki plus, że są wszystkie sale dwuosobowe i mam świetna dziewczynę w sali. Ale jedzenie... Nie tknelam nawet obiadu bo się nie dało, TZ mi po pracy coś przywiezie. Kejka trzymam kciuki. Weszłam bo myślałam że już coś dasz znać.
|
|
|
|
#4375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie jedzonko super,bo z kuchni szpitalnej a nie cateringowej. Mąż i tak mi dowozi po pracy prowiant.Na sali mam 6 sztuk, włącznie ze mną :/
|
|
#4376 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to samo w szkolach... w ogole ta moda na posiadanie flaszki wody zawsze i wszedzie to raczej niedawno sie pojawila, kiedys tego nie bylo po prostu i to bylo calkiem normalne, ze ludzie pili po prostu wedle pragnienia. jesli czujesz sie napita, to jest jak najbardziej w porzadku ![]() zebym jeszcze wiedziala, do czego sie odnosisz pytalam sie teraz mojej gin, czy przypadkiem przez to nie bede miala malo wod plodowych czy co... ona mowi, ze musialabym sie zasuszyc na smierc chyba ilosc wod plodowych ma sie nijak do tego, czy wypijam litr czy 3 litry dziennie. zmierzyla mi ilosc i mowi, ze wsio super, mam sie nie martwic. no...a jak mialas co innego na mysli, to sie rozpisze jeszcze raz, wiec sie zastanow ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- ja nie to, ze sie chwalic nie chce, tylko nie lubie tak upubliczniac siebie... no ale jak mi sie udalo zlapac w miare "anonimowo" sam brzuch, to przezyc idzie a co do tego jedzenia w twoim szpitalu... mnie sie wydaje, ze pare fotek, skargi odpowiednie, i beda musieli cos zmienic. przeciez szpital za to tez jakos placic musi. niech sie dyrekcja zainteresuje, na co wywala ile kasy i czy nie da sie zrobic czegos... bo czesto sie okazuje, ze te sciepy wcale nie sa tansze od w miare porzadnych obiadow. tylko po prostu catering czuje sie pewnie, kase dostaje, wiec co sie beda wysilac... Cytat:
![]() 6 bab no ladnie, zawsze ktoras bedzie chrapac. a jeszcze inna chrupac moze jak sie w 5tke zbierzecie i zaczniecie w ta chrapiaca rzucac czyms jak spi, to sie kobita "przekondycjonuje" i ze strachu przestanie chrapac/oddychac w czasie snu?
|
|
#4377 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam ciastka na szybkiego, całkiem dobre
![]() Ja się martwię, bo nie zawsze śpię na lewej stronie. Chciałabym, ale czasem tak mnie bolą plecy, że muszę się odwrócić. Książkę tez czytam leżąc na prawo, tak mi jakoś lepiej. U tż w rodzinie są dwie dziewczyny w ciąży, z mojego wieku. Będzie z kim wymieniać wrażenia
|
|
|
|
#4378 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a miałam na myśli: że po ciazy lecą włosy itp. tak jak pisałaś - i chodziło mi o to, że w końcu się to unormuje? Może rok od porodu już będzie normalnie?Cytat:
|
|
|
#4379 |
|
Raczkowanie
|
Napoje
Ja czasami kawe,codziennie jakaś herbata z cytr.1-2 szkl. wody i obowiązkowo 1l sok pomarańczowy bo przyswaja żelazo ![]() Jeżeli chodzi o ten teges nie mam problemu,chęci powróciły z końcem mdłości i używamy ![]() Powodzenia na wizytach u gin. ![]() Ja po wizycie postanowiłam kupić jakieś ciuszki,może pampersy..sie zobaczy co będzie
|
#4380 |
|
Wtajemniczenie
|
Pierwszy raz bylam taka zestresowana!! Wszystko w porzadku i po raz kolejny szanse na corke znikome, ale mam czekac do 100% opini
ja jednak wiem co widzialam doktor sie dzis spieszyl a ja w nerwach i nawet nie zapytalam o "wzrost" i wage gamon ️
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.

A tutaj jak pisałam łazienka odpada-drzwi właściwie tylko zasłaniają widoki, wiele nie tłumią... A ja nie umiem być cicho :/

ja od porodu ani jednego zęba nie musiałam leczyć, a rzygałam pół ciąży i karmiłam piersią jakieś 20 miesięcy, z czego większość czasu na diecie bezmlecznej (a tu mnie straszono, że mi wapń poleci i zęby w ogóle nie wyrobią i skończę szczerbata z osteoporozą). Za młodu dziura na dziurze... więc to nie kwestia mocnych zębów.

jestem ciekawa czy gin bedzie dzis widzial płeć
a co do parkow i lasow...milo wspominam poczatki spotkan z moim mezem. Las, ciemno jak w d. , zaparowane szyby w samochodzie i Adele spiewajaca w tle. Chcialabym byc taka jak wtedy

️

każdy włosek i pyłek widać... teraz wszystko szary mat i to taki pomazany, 2 tyg spokojnie podłogi nie trzeba myć
no ladnie, zawsze ktoras bedzie chrapac. a jeszcze inna chrupac
ja jednak wiem co widzialam
gamon