|
|
#2432 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8
Karmazynova, gratulacje
|
|
#2433 |
|
Zakorzenienie
|
ANIQA ja mi też dolega to co tobie
więc łączę się bólu chociaż mi pomogła maść z tołpy i jest dużo lepiej. I też długo tż nie mówiłam, ale on taki kochany, pocieszał mnie i w ogóle. I dobre są też spacery rowerek wszystko co poprawia krążenieOENEDUE ja prałam ubranka w 40 i potem prasowałam KARMAZYNOVA gratulacje
|
#2434 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A zdjęcia z sesji brzuszkowej macie ? ![]() Od 38 tc uważa się ciąże za donoszoną ![]() Cytat:
Ja mam kupione dwie maści i wczoraj kupiłam czopki bo już nie wiem co z sobą zrobić ![]() W piątek będę u gin, więc gdyby żadnej poprawy nie było to może mi coś poleci... Mój też właśnie bardzo mnie wspiera i pociesza... wczoraj powiedział, że jeśli mi będzie raźniej to też sobie czopek włoży
|
|
#2435 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam doła po tym, co mi wczoraj powiedziała szwagierka
wiem, że to głupie ale mam dużo kompleksów i łatwo mnie zdołować. Na dodatek nie umiem się odgryźć i wszystko po mnie widać TŻ wczoraj mówił, że to było w żartach ale teściowa mu dzisiaj rano powiedziała, że ona to inaczej odebrała.
|
|
#2436 |
|
Zakorzenienie
|
ANIQA tołpa expert prosto. Używałam tak z 3 tygodnie 2-3 razy dziennie i już było lepiej, praktycznie przestało mi to dokuczać. Teraz raz dziennie i oby tak zostało
|
#2437 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dla mnie wszelkie takie uwagi to jest zwykła złośliwość i zazdrość. Szkoda nerwów na takie rzeczy ![]() Cytat:
Ja póki co spróbuję jeszcze z tym co kupiłam, bo niedługo używam, więc może jeszcze trzeba poczekać na efekty.
|
|
#2438 |
|
Zadomowienie
|
Karmazynowa- gratulacje!!
|
|
|
|
#2439 | |
|
Zakorzenienie
|
To moja będzie donoszona dokładnie w moje imieniny
teść bardzo cieszył się na kolejną okazję do picia (św Katarzyna jest patronką kolejarzy) ale mu uświadomiłam, że w tym czasie mogę już być w szpitalu Cytat:
|
|
|
#2440 |
|
Zakorzenienie
|
Można w ciąży, ja ją kupiłam w rossie bo nigdzie procto glyvenolu nie mogłam dostać. A z ginem szczerze mówiąc to nie gadałam o tym
|
#2441 |
|
Zakorzenienie
|
kalusia wiem ze latwo napisac nie przejmuj sie ale ba prawde my mamy prawo wygladac teraz na wieksze i byc bardziej zmeczone. W otoczeniu zawsze sie znajdzie ktos kto z zazdrosci swiadomie badz nieswiadomie potrafi dowalic.
Zwazylam sie i sie podlamalam. Ja nie wiem gdzie mam te kg. Spodnie nozsze te sprzed ciazy wiec w tylek i uda nie poszlo... chyba wwzystko w brzuch i piersi mi rosna. Blee ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Zrobilam obiad i za pol h po mala. Jejku nie ma przebacz jak sie ma male dzieci. Choroba nie choroba. Ale tz dzwonil ze urwie sie z pracy dwie godziny wczesniej wiec troche mnie odciazy... |
|
|
|
#2442 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
okazja do wspólnego świętowania ![]() Daj spokój. Tak naprawdę nie jest ważne ile zajmie Ci schudnięcie, ale to, że będziesz tego chciała. I czy uda Ci się to po pół roku czy po roku naprawdę nie ma znaczenia. Wiadomo, że każdej z nas zależy żeby super wyglądać jak najszybciej, ale czasem mimo wysiłku ten proces trwa długo. Najważniejsze, że będziesz miała zdrowe dzieciątko. Schudnąć zawsze można- czasem jest ciężko, czasem trzeba spróbować różnych metod, a dziecko nie zawsze można mieć. Głowa do góry dla Tż na pewno jesteś i będziesz najpiękniejsza ![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() i też się zastanawiam gdzie to wszystko. Wiem, że ja trochę przytyłam, widzę po twarzy i po tyłku. Tragedii nie ma, więc liczę na to, że najwięcej noszę w brzuchu
|
|
#2443 |
|
Zakorzenienie
|
ZANETA to świetne wieści, w końcu się odezwalas ;* według wszystkiego co piszesz, to jest poprawa a to jest najważniejsze, no i Julka przybiera na wadze, super! Powolutku brniecie do przodu, ona po prostu na wszystko potrzebuje więcej czasu, bo taka malutka się urodziła, ale zobacz jaką jest silna, jak walczy!! Zobaczysz, ze w przyszłości będzie z niej silna kobieta!! Tak jak Jej Mama! ;*;* nieustannie trzymamy za Was kciuki ;*
KALUSIA ja też mam zmywarkę i nie wyobrażam sobie jej już nie mieć ;P zmywak tylko garnki czy coś większego, co pół zmywarki by mi zajęło, więc to raczej szybko ![]() SYLWOHA nie pomyślałam o tym ![]() No słyszałam o tej wyprawce, ale co tam dokładnie wchodzi? Masz jakieś info? Umówilas się już na wizyte? A z cmentarzem świętą prawdą, tak samo jak procesja na Boże Ciało, dla mnie to wybieg, każdy pięknie ubrany, umalowany, wszystko nowe , buty z naklejkami na podeszwach itd OGOLNIE no to niezły poranek epitetowy mieliście ;/ faceci ;/ ale wez przetłumacz, przecież to niemożliwe ze Ty możesz mieć rację... Dobrze, że jednak się wszystko znalazlo, tylko te nerwy niepotrzebne ;/ ANI_QA ojej ;( A w ciąży możesz używać jakichś maści albo cos? Ktoś w rodzinie ma u Ciebie coś takiego? Bo ciąża właśnie sprzyja hemoroidom niestety, ale jeśli nie masz obciążenia genetycznego to po porodzie wszystko moze wrocic do normy, mam nadzieję, ze i tak będzie u Ciebie ;* I głupek z Ciebie, ze sprzatalas mimo, ze nie powinnas, przecież wiesz ze to może się zle skonczyc. Ja już torbę zamówiłam ![]() OENEDUE a jak poznać, ze źle się znosi suche powietrze? Jak się czujesz rano? ANI_ QA mi też 12.12 się podoba, albo 20.12, ale ja na święta mam więc to raczej opcje wcześniejszego wyjścia ![]() KARMAZYNOWA gratulacje ślubu i dobrze, ze wybierasz się wcześniej na wiZytę skoro Twój stan Cie niepokoi, trzymam kciuki zeby było ok ![]() KALUSIA jesteś wrażliwa i łatwo Cię zranić, mam podobnie, powiedz Tz, żeby przestał bronić szwagierke tylko Ciebie pocieszyć w koncu ;/ Też się dzisiaj wazylam i mnie załamuje to, Ze Kiedy nie staje n wagę, to jest praktycznie kg do góry, kurcze no liczyłam na to, ze w 10 kg się zmieszcze, ale nie ma bata, zostały mi 2kg do 10 kg i 2 miesiace, a u mnie 1 kg na tydzień wychodzi ;/ też się martwię, ze będzie mi ciężko schudnąć, ale wiem też, ze jak się upre, nie będę mogła na siebie patrzeć to tego dokonam! Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2444 |
|
Zakorzenienie
|
Widać, że weekend się skończył, bo ruch się zrobił :gaduły:
Czytam, ale nie odnoszę się, bo nie mam dziś chwili na to... A teraz jadę już do Pozka, więc odezwę się wieczorem i odpisze na zaległe posty bo wiem ze takie były jeśli będę miała siły w ogóle
|
|
|
|
#2445 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2446 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
u nas tez po slubie zadnych zmian nie bylo no wlasnie poza tym ze zmienialam wszystkie dokumenty Mi do donoszonej ciazy zostalo niecale 2 tyg :/ termin mam niby na 29 listopada wszyscy mi mowia ze pewnie bedzie pozniej bo to pierwsze a ja mam jakies takie wewnetrzne przeczucie ze jednak moze byc wczesniej no zobaczymy z jednej strony bym chciala a z drugiej to nie dosc ze sie masakrycznie boje porodu to jeszcze boje sie jak ja sie tym dzieckiem zajme ;-) |
|||
|
|
|
#2447 |
|
Wtajemniczenie
|
Aniqa jeden dzień więcej w tygodniu! Po porodzie biorę tzta na tydzień albo dwa w domu.
Depresję mam ! Nie ma w tym zapierd .... mieście płytek. Głowa mnie boli tz mówi że nie wytrzyma dzisiaj ze mną taka upi3rsliwa jestem q mnie się chxe płakać (((A donoszona ciąża nie jest id 37tc. ? A i kolejna zła wieść lustro spadło w ☠☠☠☠u.... Ale nie potrzasjalo się. Ogólnie spokojnego dnia
|
#2448 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i On jest kochany i mnie wspiera, ale jak boli to żadne słowa nie pocieszają ![]() Mam kupione maści i czopki, więc liczę na poprawę... Moja mama ma- też w ciąży jej się zrobiły ![]() Czułam się na siłach to posprzątałam. Nie obciążam się tak jak wcześniej ![]() Super, że zamówiłaś torbę! Ja kończę przeglądać koszule i w końcu też zamówię, bo chciałabym mieć torbę spakowaną. Ja mam termin akurat na 20.12, ale w niedzielę bym nie chciała rodzić ![]() Także 19.12 byłby lepszy bo to przy okazji imieniny męża, a jak nie to 21.12 też fajna data ale Inka i tak wyjdzie kiedy zechce... no chyba, że nie zechce to ją wygonimy ![]() W sumie z pierwszego USG TP mam na 21.12 Dziewczyny ile zamawiałyście wkładek laktacyjnych? I ile tego bierzecie do szpitala? ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
To fajnie, że będzie z Tobą dłużej po porodzie ![]() Współczuję samopoczucia :/ Ciąża donoszona od 38t (według naszego liczenia od 37tc, bo my liczymy pełne )Uf, dobrze, że to lustro się nie stłukło!
|
|
#2449 |
|
Zakorzenienie
|
Adka dziękuję
Aniqa ja na razie mam jedno opakowanie 30 szt., a nie kupuję więcej, bo nie wiem czy te się sprawdzą. Jak nie to później kupię jakieś inne. W ogóle znasz jakieś względnie cienkie? Bo ja kupiłam rossmannowskie póki co i rozpakowałam, żeby zobaczyć jakie są grubości i są grube ![]() Współczuję bolesnego problemu A wiesz co, obleśnie to zabrzmi, ale ona chodziła z plastrem słoniny w tyłku i to jej najbardziej pomagało. Taki babciny sposób. |
|
|
|
#2450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zanim je wybrałam to sprawdzałam opinie. Moim zdaniem są cienkie, ale porównania nie mam. Tutaj na bangli jest zdjęcie : http://www.bangla.babyonline.pl/zdje...-up17158-2.htm No ja właśnie przez to zaczęłam się bać porodu bo nie wiadomo jak one po porodzie będą wyglądać... Z babcinych sposobów to o miodzie słyszałam póki co próbuję tego co mam, mam nadzieję, że mi pomoże i przynajmniej boleć przestanie
|
|
#2451 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny
32 tydzien wlasnie wczoraj skonczylam Termin 19.12.2015 Dziewczynka Victoria
|
#2452 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już po wizycie. Igor waży 1800g i wszystkie wymiary prawie idealnie zgadzają się z OM oprócz nóżek, które są dłuuugie (już wiem co mnie tak rozpycha) ja schudłam 1,5kg i mam wagę jak w 27 tygodniu ale mam się nie przejmować bo to dieta i mały przypiera ok 200g na tydzień. Brakiem stawiania się macicy też mam się nie przejmować bo mogę tego nie odczuwać. Poza tym u nas w szpitalu od 36 tc pełnego skończonego porodu się nie hamuje z założeniem że dziecko jest już w pełni rozwinięte
I witam nową mamę
|
#2453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Co do wkładek to Hafija albo Mataja polecały Johnson, widziałam je w Rossku ale nie wiem, jak z grubością. Witam nową mamusię
|
|
|
#2454 |
|
Zakorzenienie
|
KALUSIA ja też powiedziałEm swojemu, ze jak bedIe miał wolne wiecZory to on zostaje, a ja,na fitness idę
![]() ADKA kurczę a do czego pryczepiliscie? DobrE E nie pękło. ANI_ QA a nie wiedziałam, 20 to nd, w takim razie też,wolę 21, ale co my możemy ;P A mamę dalej męczą, czy po ciąży przeszly? Ja mam jedno opakowanie 60 szt jak na razie, nie wiem ile potrzeba ;/ Ehh a mnie dzisiaj plecy bolą mocniej niż wczoraj, chyba opije się dzisiaj jak bąk ;/ Jadę do sklepu i przy okazji kupie pojemniki na mocz, bo mi się skończyły, jutro zaniose do badania jeszcze raz, zobaczymy czy będzie to samo czy gorzej ;/ Może jakieś inne badanie powinnam zrobić niż mocz z osadem??? Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2455 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratuluję dziewczynki ![]() Cytat:
![]() Dobrze, że gin Cię uspokoił z wagą i stawianiem macicy U nas w szpitalu też od skończonego 36tc nie zatrzymują porodu Cytat:
|
|
#2456 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gratulacje córeczki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#2457 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W którym jesteś tyg? Moja malutka miała 1,680g jak zaczynałam 31 tydz. myślę, że jak dziś, dwa tyg później, zaczęłam 33 tydz. to będzie już miała podobną wagę do Twojego synka tzn ciut większą, ale jednak podobną
|
|
#2458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będę musiała sobie sama radzić ![]() Właśnie, co my możemy ![]() Niby jej nie bolą, ale się nie schowały ![]() Współczuję tego bólu pleców... Ja jeśli chodzi o mocz to badałam tylko ogólny i posiew robiłam.
|
|
#2459 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No ale zawsze może być lepiej... w ciąży można wogle nie przytyć ![]() Cytat:
Zatem pewnie będzie wszystko ok. Chociaż ja mam dziś wagowego doła. Jeszcze nigdy nie miałam takich grubych rączek, a nawet nóżek Na dodatek wiem, że bardzo ciężko było mi walczyć z ciałem wcześniej, a po ciąży będzie potrójnie trudniej, więc... Idę coś zjeść ![]() Poza tym, strasznie mi się dziś nic nie chce, a powinnam ogarnąć resztę przygotowań... :/ |
||
|
|
|
#2460 |
|
Zakorzenienie
|
Karmazynowa gratki!!
![]() Sylwuska w srode ide do swojego gina i potem sie umowie na nast tydz. Na stronie jest napisane ze tylko sobie bierzesz rzeczy. Jak wpiszesz arciszewscy co trzeba do szpitala to ci wyskoczy No u nas z procesjami tak jest, stad moja niechec do tlumow i kosciolow- zawzze to samo Aniqua- moja kolezanka miala, jak to ona nazywaka, henki jak kalafior ze nawet. Polozne takich nie widzialy :p ale wszystko sie wchlonelo Niemniej jest to dyskomfortem. A one sie objawiaja czym poza bolem? Czuc je jak sie napniesz? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:23.

więc łączę się bólu chociaż mi pomogła maść z tołpy i jest dużo lepiej. I też długo tż nie mówiłam, ale on taki kochany, pocieszał mnie i w ogóle. I dobre są też spacery rowerek wszystko co poprawia krążenie
Okazało się, że coś nam się poprzestawiało w aparacie i większość zdjęć zrobionych w urzędzie są porozmazywane :beczy: na szczęście w połowie listopada będziemy mieć jeszcze zdjęcia od fotografa, którego na szczęście wzięliśmy na czas ceremonii 
TŻ wczoraj mówił, że to było w żartach ale teściowa mu dzisiaj rano powiedziała, że ona to inaczej odebrała.

Victoria
azurki: Victoria