Mamusie grudniowe 2015 cz.8 - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-26, 12:12   #2431
czubasek20
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8

Kalusia przez sloneczna pogode lekarz bie widzail obrazu na usg
Nfz to jakas paranoja czasami....

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 12:12   #2432
kalusia87
Zakorzenienie

Karmazynova, gratulacje
Stary 2015-10-26, 12:20   #2433
rudaska
Zakorzenienie

ANIQA ja mi też dolega to co tobie więc łączę się bólu chociaż mi pomogła maść z tołpy i jest dużo lepiej. I też długo tż nie mówiłam, ale on taki kochany, pocieszał mnie i w ogóle. I dobre są też spacery rowerek wszystko co poprawia krążenie

OENEDUE ja prałam ubranka w 40 i potem prasowałam

KARMAZYNOVA gratulacje I kciuki za wizytę
Stary 2015-10-26, 12:28   #2434
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _karmazynova_ Pokaż wiadomość
Dziękuję co do zdjęć to jak znajdzie się choć jedno nie rozmazane to wrzucę Okazało się, że coś nam się poprzestawiało w aparacie i większość zdjęć zrobionych w urzędzie są porozmazywane :beczy: na szczęście w połowie listopada będziemy mieć jeszcze zdjęcia od fotografa, którego na szczęście wzięliśmy na czas ceremonii
W takim razie czekamy
A zdjęcia z sesji brzuszkowej macie ?

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
A od kiedy traktuje się ciążę jako donoszoną?
Od 38 tc uważa się ciąże za donoszoną

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
ANIQA ja mi też dolega to co tobie więc łączę się bólu chociaż mi pomogła maść z tołpy i jest dużo lepiej. I też długo tż nie mówiłam, ale on taki kochany, pocieszał mnie i w ogóle. I dobre są też spacery rowerek wszystko co poprawia krążenie
Ech współczuję :/ A jaka to maść z tołpy? I długo stosowałaś zanim zobaczyłaś poprawę?
Ja mam kupione dwie maści i wczoraj kupiłam czopki bo już nie wiem co z sobą zrobić
W piątek będę u gin, więc gdyby żadnej poprawy nie było to może mi coś poleci...
Mój też właśnie bardzo mnie wspiera i pociesza... wczoraj powiedział, że jeśli mi będzie raźniej to też sobie czopek włoży
Stary 2015-10-26, 12:32   #2435
kalusia87
Zakorzenienie

A ja mam doła po tym, co mi wczoraj powiedziała szwagierka wiem, że to głupie ale mam dużo kompleksów i łatwo mnie zdołować. Na dodatek nie umiem się odgryźć i wszystko po mnie widać TŻ wczoraj mówił, że to było w żartach ale teściowa mu dzisiaj rano powiedziała, że ona to inaczej odebrała.
Stary 2015-10-26, 12:33   #2436
rudaska
Zakorzenienie

ANIQA tołpa expert prosto. Używałam tak z 3 tygodnie 2-3 razy dziennie i już było lepiej, praktycznie przestało mi to dokuczać. Teraz raz dziennie i oby tak zostało
Stary 2015-10-26, 12:38   #2437
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
A ja mam doła po tym, co mi wczoraj powiedziała szwagierka wiem, że to głupie ale mam dużo kompleksów i łatwo mnie zdołować. Na dodatek nie umiem się odgryźć i wszystko po mnie widać TŻ wczoraj mówił, że to było w żartach ale teściowa mu dzisiaj rano powiedziała, że ona to inaczej odebrała.
Kalusia nie przejmuj się
Jak dla mnie wszelkie takie uwagi to jest zwykła złośliwość i zazdrość.
Szkoda nerwów na takie rzeczy

Cytat:
ANIQA tołpa expert prosto. Używałam tak z 3 tygodnie 2-3 razy dziennie i już było lepiej, praktycznie przestało mi to dokuczać. Teraz raz dziennie i oby tak zostało
Dzięki, zapisałam sobie Gin Ci ją polecił? Można spokojnie w ciąży?
Ja póki co spróbuję jeszcze z tym co kupiłam, bo niedługo używam, więc może jeszcze trzeba poczekać na efekty.
Stary 2015-10-26, 12:41   #2438
dolinka881
Zadomowienie

Karmazynowa- gratulacje!!
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 12:44   #2439
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Od 38 tc uważa się ciąże za donoszoną
To moja będzie donoszona dokładnie w moje imieniny teść bardzo cieszył się na kolejną okazję do picia (św Katarzyna jest patronką kolejarzy) ale mu uświadomiłam, że w tym czasie mogę już być w szpitalu
Cytat:
Kalusia nie przejmuj się
Jak dla mnie wszelkie takie uwagi to jest zwykła złośliwość i zazdrość.
Szkoda nerwów na takie rzeczy

Dzięki, zapisałam sobie Gin Ci ją polecił? Można spokojnie w ciąży?
Ja póki co spróbuję jeszcze z tym co kupiłam, bo niedługo używam, więc może jeszcze trzeba poczekać na efekty.
Przez takie gadanie zaczynam się bać, że ciężko mi będzie schudnąć po ciąży
Stary 2015-10-26, 12:46   #2440
rudaska
Zakorzenienie

Można w ciąży, ja ją kupiłam w rossie bo nigdzie procto glyvenolu nie mogłam dostać. A z ginem szczerze mówiąc to nie gadałam o tym
Stary 2015-10-26, 12:49   #2441
czubasek20
Zakorzenienie

kalusia wiem ze latwo napisac nie przejmuj sie ale ba prawde my mamy prawo wygladac teraz na wieksze i byc bardziej zmeczone. W otoczeniu zawsze sie znajdzie ktos kto z zazdrosci swiadomie badz nieswiadomie potrafi dowalic.

Zwazylam sie i sie podlamalam. Ja nie wiem gdzie mam te kg. Spodnie nozsze te sprzed ciazy wiec w tylek i uda nie poszlo... chyba wwzystko w brzuch i piersi mi rosna. Blee

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Zrobilam obiad i za pol h po mala. Jejku nie ma przebacz jak sie ma male dzieci. Choroba nie choroba.

Ale tz dzwonil ze urwie sie z pracy dwie godziny wczesniej wiec troche mnie odciazy...

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 12:55   #2442
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
To moja będzie donoszona dokładnie w moje imieniny teść bardzo cieszył się na kolejną okazję do picia (św Katarzyna jest patronką kolejarzy) ale mu uświadomiłam, że w tym czasie mogę już być w szpitalu

O, to fajna data by była okazja do wspólnego świętowania

Daj spokój. Tak naprawdę nie jest ważne ile zajmie Ci schudnięcie, ale to, że będziesz tego chciała. I czy uda Ci się to po pół roku czy po roku naprawdę nie ma znaczenia.
Wiadomo, że każdej z nas zależy żeby super wyglądać jak najszybciej, ale czasem mimo wysiłku ten proces trwa długo.
Najważniejsze, że będziesz miała zdrowe dzieciątko.
Schudnąć zawsze można- czasem jest ciężko, czasem trzeba spróbować różnych metod, a dziecko nie zawsze można mieć. Głowa do góry dla Tż na pewno jesteś i będziesz najpiękniejsza

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:
Można w ciąży, ja ją kupiłam w rossie bo nigdzie procto glyvenolu nie mogłam dostać. A z ginem szczerze mówiąc to nie gadałam o tym
O dzięki. Ja w sumie też nie mam chęci o tym mówić, ale pomyślałam, że może mi coś poradzić sensownego...

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Zwazylam sie i sie podlamalam. Ja nie wiem gdzie mam te kg. Spodnie nozsze te sprzed ciazy wiec w tylek i uda nie poszlo... chyba wwzystko w brzuch i piersi mi rosna. Blee
U mnie w sumie już 10 kg
i też się zastanawiam gdzie to wszystko. Wiem, że ja trochę przytyłam, widzę po twarzy i po tyłku. Tragedii nie ma, więc liczę na to, że najwięcej noszę w brzuchu
Stary 2015-10-26, 12:58   #2443
syylwuska
Zakorzenienie

ZANETA to świetne wieści, w końcu się odezwalas ;* według wszystkiego co piszesz, to jest poprawa a to jest najważniejsze, no i Julka przybiera na wadze, super! Powolutku brniecie do przodu, ona po prostu na wszystko potrzebuje więcej czasu, bo taka malutka się urodziła, ale zobacz jaką jest silna, jak walczy!! Zobaczysz, ze w przyszłości będzie z niej silna kobieta!! Tak jak Jej Mama! ;*;* nieustannie trzymamy za Was kciuki ;*

KALUSIA ja też mam zmywarkę i nie wyobrażam sobie jej już nie mieć ;P zmywak tylko garnki czy coś większego, co pół zmywarki by mi zajęło, więc to raczej szybko

SYLWOHA nie pomyślałam o tym

No słyszałam o tej wyprawce, ale co tam dokładnie wchodzi? Masz jakieś info? Umówilas się już na wizyte?
A z cmentarzem świętą prawdą, tak samo jak procesja na Boże Ciało, dla mnie to wybieg, każdy pięknie ubrany, umalowany, wszystko nowe , buty z naklejkami na podeszwach itd

OGOLNIE no to niezły poranek epitetowy mieliście ;/ faceci ;/ ale wez przetłumacz, przecież to niemożliwe ze Ty możesz mieć rację...
Dobrze, że jednak się wszystko znalazlo, tylko te nerwy niepotrzebne ;/

ANI_QA ojej ;( a to jest bolesne? Bo ją nawet nie wiem ;/ a komuś o tym mowilas? Może z mamą porozmawiaj? Rozumiem Cię, ze się wstydzisz, ale myślę, ze nie powinnaś zostać z tym sama i lepiej by Ci było jakbyś powiedziała Mężowi, przecież one nie są z Twojej winy, raZem chcieliście mieć dziecko, tylko ze to kobieta odpowiada za całą resztę po poczęciu, więc to My się poświęcamy i myślę, że zrozumialby to i pocieszyć jakoś, bo Ty jeszcze bardZiej nakrecasz się tym ze on nie wie i się tego wstydzisz ;/

A w ciąży możesz używać jakichś maści albo cos?

Ktoś w rodzinie ma u Ciebie coś takiego? Bo ciąża właśnie sprzyja hemoroidom niestety, ale jeśli nie masz obciążenia genetycznego to
po porodzie wszystko moze wrocic do normy, mam nadzieję, ze i tak będzie u Ciebie ;*

I głupek z Ciebie, ze sprzatalas mimo, ze nie powinnas, przecież wiesz ze to może się zle skonczyc.

Ja już torbę zamówiłam

OENEDUE a jak poznać, ze źle się znosi suche powietrze? Jak się czujesz rano?

ANI_ QA mi też 12.12 się podoba, albo 20.12, ale ja na święta mam więc to raczej opcje wcześniejszego wyjścia

KARMAZYNOWA gratulacje ślubu i dobrze, ze wybierasz się wcześniej na wiZytę skoro Twój stan Cie niepokoi, trzymam kciuki zeby było ok

KALUSIA jesteś wrażliwa i łatwo Cię zranić, mam podobnie, powiedz Tz, żeby przestał bronić szwagierke tylko Ciebie pocieszyć w koncu ;/

Też się dzisiaj wazylam i mnie załamuje to, Ze Kiedy nie staje n wagę, to jest praktycznie kg do góry, kurcze no liczyłam na to, ze w 10 kg się zmieszcze, ale nie ma bata, zostały mi 2kg do 10 kg i 2 miesiace, a u mnie 1 kg na tydzień wychodzi ;/ też się martwię, ze będzie mi ciężko schudnąć, ale wiem też, ze jak się upre, nie będę mogła na siebie patrzeć to tego dokonam!

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 13:05   #2444
ogolnie
Zakorzenienie

Widać, że weekend się skończył, bo ruch się zrobił :gaduły:
Czytam, ale nie odnoszę się, bo nie mam dziś chwili na to...
A teraz jadę już do Pozka, więc odezwę się wieczorem i odpisze na zaległe posty bo wiem ze takie były jeśli będę miała siły w ogóle
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 13:09   #2445
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
KALUSIA jesteś wrażliwa i łatwo Cię zranić, mam podobnie, powiedz Tz, żeby przestał bronić szwagierke tylko Ciebie pocieszyć w koncu ;/
Tzn on jej nie broni tylko po prostu inaczej to odebrał. Wg niego powinnam jej coś odpowiedzieć tylko ja tak nie umiem

Cytat:

Daj spokój. Tak naprawdę nie jest ważne ile zajmie Ci schudnięcie, ale to, że będziesz tego chciała. I czy uda Ci się to po pół roku czy po roku naprawdę nie ma znaczenia.
Wiadomo, że każdej z nas zależy żeby super wyglądać jak najszybciej, ale czasem mimo wysiłku ten proces trwa długo.
Najważniejsze, że będziesz miała zdrowe dzieciątko.
Schudnąć zawsze można- czasem jest ciężko, czasem trzeba spróbować różnych metod, a dziecko nie zawsze można mieć. Głowa do góry dla Tż na pewno jesteś i będziesz najpiękniejsza
TŻ obiecał, że będzie mnie w tym wspierał. Jego kuzynka chodzi na zumbę i już mi proponowała, że po porodzie możemy chodzić razem. A TŻ na w tym czasie zajmować się dzieckiem
Stary 2015-10-26, 13:09   #2446
limonka_86
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, czy wam też jest ostatnio tak ciężko pozmywać naczynia? TŻ się mnie czepia a mi jest naprawdę strasznie ciężko tyle ustać
Mi jest ciezko gotowac w ogole najwiekszy problem mam jak musze chwile stac np nad kuchenka dzisiaj bylam na morfo w luxmedzie i chwile mi w recepcji zeszlo to tez juz myslalam ze nie wystoje !!

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Ale mnie TŻ podqurwił!
Dziś zabiera stelaż od wózka żeby wymienić na inny,bo mechanizm przy kole zepsuty. No to pakujemy wszystko do folii i pytam gdzie ma kartę gwarancyjną i paragon. Mówi że babka w sklepie włożyła do kartonu. A ja jak ze swoją siostra wózek rozpakowywalam to w kartonie nie było żadnej karty gwarancyjnej,paragonu ani instrukcji złożenia i się wspólnie dziwiłysmy że nic nie ma. Potem całkiem o tym zapomniałam i dziś jak zapytałam TŻ gdzie ten je.bany paragon to mówi "w kartonie,musi być w piwnicy gdzie schowałaś spacerowke". To idziemy razem poszukać,karton otwieramy a tam nie ma. TŻ na mnie z ryjem że na pewno wyrzuciłam, że teraz to nic nie wymienimy i tak się wściekł że same epitety na mnie. Dłużna nie zostałam i go opier.doliłam,że w kartonie nic nie było i jak chce upewnić się to ma iść do mojej siostry zapytać bo razem żeśmy karton z wózkiem otwierały.
W domu wszystko nerwowo zaczął przeszukiwać,na mnie nadal ryja drze...usiadłam więc i myślę kurde teraz nic nie wymienimy.

Ale coś mnie tknelo i mówię do wściekł'ego TŻ że ma iść do auta zobaczyć bo lubi chować różne ważne rzeczy w schowku. Poszedł,za minutę wraca zf opuszczona głową i mowi "przepraszam".

Karta i paragon były w schowku.

Aaaaaaa !!!!!
Cale szczescie ze paragon znaleziony !!

Cytat:
Napisane przez _karmazynova_ Pokaż wiadomość
Hej, Gratuluje Wam coraz większych dzieciaczków i udanych wizyt! Żaneta cieszę się, że się odezwałaś. Super, że mała ma już prawie 2 kg Myślę, że póki nie skończą się jej bezdechy, to nie mogą Was wypisać, także spokojnie. co do tej wrednej lekarki to masz prawo do informacji odnośnie badań, także dopytuj ją. Tutaj ciekawy link na ten temat: http://www.zdrowemaluchy.pl/dziecko-...-prawa-rodzic/ Ja ostatnio zajęłam się kończeniem kompletowania wyprawki, praniem i prasowaniem rzeczy dla Młodego. Prałam wszystko w 40 stopniach. Ponieważ wózek mamy po moim bratanku to ponieważ rodzice TŻ upierali się, żeby nam coś kupić to kupiliśmy za ich kasę fotelik Aton 3. Trafił nam się tańczy o 100 zł niż normalnie, bo wyszedł już fotelik Aton 4 i dlatego była promocja. Bardziej nam się spodobał pod względem wyglądu i bezpieczeństwa niż Maxi cosi Cabrio fix Miałam iść do lekarza w środę, ale zmieniłam termin wizyty na dzisiaj, ponieważ bóle brzucha jak na miesiączkę się powielają i nasilają, zwłaszcza w nocy, wydaje mi się, że odchodzi mi w kawałkach czop... Także wolę żeby lekarz skontrolował mnie wcześniej.. Mam nadzieję, że mnie uspokoi. Sobotni ślub cywilny mamy już z głowy, także zostały nam spokojne przygotowania do ślubu kościelnego Najlepsze jest to, że wszyscy się pytają jak się czujemy jako małżeństwo, a my czujemy się identycznie jak przed ślubem nic się nie zmieni oprócz mojego nazwiska i dokumentów, które muszę szybko załatwić jeszcze przed porodem
Gratulacje !! u nas tez po slubie zadnych zmian nie bylo no wlasnie poza tym ze zmienialam wszystkie dokumenty

Mi do donoszonej ciazy zostalo niecale 2 tyg :/ termin mam niby na 29 listopada wszyscy mi mowia ze pewnie bedzie pozniej bo to pierwsze a ja mam jakies takie wewnetrzne przeczucie ze jednak moze byc wczesniej no zobaczymy z jednej strony bym chciala a z drugiej to nie dosc ze sie masakrycznie boje porodu to jeszcze boje sie jak ja sie tym dzieckiem zajme ;-)
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 13:10   #2447
adka_19
Wtajemniczenie

Aniqa jeden dzień więcej w tygodniu! Po porodzie biorę tzta na tydzień albo dwa w domu.

Depresję mam ! Nie ma w tym zapierd .... mieście płytek. Głowa mnie boli tz mówi że nie wytrzyma dzisiaj ze mną taka upi3rsliwa jestem q mnie się chxe płakać (((

A donoszona ciąża nie jest id 37tc. ?

A i kolejna zła wieść lustro spadło w ☠☠☠☠u....
Ale nie potrzasjalo się.

Ogólnie spokojnego dnia

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 13:20   #2448
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
ANI_QA ojej ;( a to jest bolesne? Bo ją nawet nie wiem ;/ a komuś o tym mowilas? Może z mamą porozmawiaj? Rozumiem Cię, ze się wstydzisz, ale myślę, ze nie powinnaś zostać z tym sama i lepiej by Ci było jakbyś powiedziała Mężowi, przecież one nie są z Twojej winy, raZem chcieliście mieć dziecko, tylko ze to kobieta odpowiada za całą resztę po poczęciu, więc to My się poświęcamy i myślę, że zrozumialby to i pocieszyć jakoś, bo Ty jeszcze bardZiej nakrecasz się tym ze on nie wie i się tego wstydzisz ;/

A w ciąży możesz używać jakichś maści albo cos?

Ktoś w rodzinie ma u Ciebie coś takiego? Bo ciąża właśnie sprzyja hemoroidom niestety, ale jeśli nie masz obciążenia genetycznego to
po porodzie wszystko moze wrocic do normy, mam nadzieję, ze i tak będzie u Ciebie ;*

I głupek z Ciebie, ze sprzatalas mimo, ze nie powinnas, przecież wiesz ze to może się zle skonczyc.

Ja już torbę zamówiłam

ANI_ QA mi też 12.12 się podoba, albo 20.12, ale ja na święta mam więc to raczej opcje wcześniejszego wyjścia
Właśnie na początku nie było bolesne, a teraz boli i przez to taka załamana jestem :/ mamie powiedziałam, bo chciałam się jej poradzić. Mężowi też powiedziałam, bo słyszałam moją rozmowę przez telefon z mamą
No i On jest kochany i mnie wspiera, ale jak boli to żadne słowa nie pocieszają

Mam kupione maści i czopki, więc liczę na poprawę...

Moja mama ma- też w ciąży jej się zrobiły

Czułam się na siłach to posprzątałam. Nie obciążam się tak jak wcześniej

Super, że zamówiłaś torbę! Ja kończę przeglądać koszule i w końcu też zamówię, bo chciałabym mieć torbę spakowaną.

Ja mam termin akurat na 20.12, ale w niedzielę bym nie chciała rodzić
Także 19.12 byłby lepszy bo to przy okazji imieniny męża, a jak nie to 21.12 też fajna data ale Inka i tak wyjdzie kiedy zechce... no chyba, że nie zechce to ją wygonimy
W sumie z pierwszego USG TP mam na 21.12

Dziewczyny ile zamawiałyście wkładek laktacyjnych? I ile tego bierzecie do szpitala?

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
TŻ obiecał, że będzie mnie w tym wspierał. Jego kuzynka chodzi na zumbę i już mi proponowała, że po porodzie możemy chodzić razem. A TŻ na w tym czasie zajmować się dzieckiem
No widzisz! Nie masz się czym martwić

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Aniqa jeden dzień więcej w tygodniu! Po porodzie biorę tzta na tydzień albo dwa w domu.

Depresję mam ! Nie ma w tym zapierd .... mieście płytek. Głowa mnie boli tz mówi że nie wytrzyma dzisiaj ze mną taka upi3rsliwa jestem q mnie się chxe płakać (((

A donoszona ciąża nie jest id 37tc. ?

A i kolejna zła wieść lustro spadło w ☠☠☠☠u....
Ale nie potrzasjalo się.

Ogólnie spokojnego dnia
Aaaa! Nie zrozumiałam od razu To fajnie, że będzie z Tobą dłużej po porodzie

Współczuję samopoczucia :/

Ciąża donoszona od 38t (według naszego liczenia od 37tc, bo my liczymy pełne )

Uf, dobrze, że to lustro się nie stłukło!
Stary 2015-10-26, 13:21   #2449
ogolnie
Zakorzenienie

Adka dziękuję

Aniqa ja na razie mam jedno opakowanie 30 szt., a nie kupuję więcej, bo nie wiem czy te się sprawdzą. Jak nie to później kupię jakieś inne.
W ogóle znasz jakieś względnie cienkie? Bo ja kupiłam rossmannowskie póki co i rozpakowałam, żeby zobaczyć jakie są grubości i są grube
Współczuję bolesnego problemu Moja koleżanka z pracy, ta co niedawno urodziła ma hemo właśnie, zrobiły jej się w pierwszej ciąży 12 lat temu i trzymają do teraz. Nieraz brała parę dni wolnego w pracy bo nie mogła wysiedzieć. Zastanawiała się nad operacją usuwania.
A wiesz co, obleśnie to zabrzmi, ale ona chodziła z plastrem słoniny w tyłku i to jej najbardziej pomagało. Taki babciny sposób.
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 13:39   #2450
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Adka dziękuję

Aniqa ja na razie mam jedno opakowanie 30 szt., a nie kupuję więcej, bo nie wiem czy te się sprawdzą. Jak nie to później kupię jakieś inne.
W ogóle znasz jakieś względnie cienkie? Bo ja kupiłam rossmannowskie póki co i rozpakowałam, żeby zobaczyć jakie są grubości i są grube
Współczuję bolesnego problemu Moja koleżanka z pracy, ta co niedawno urodziła ma hemo właśnie, zrobiły jej się w pierwszej ciąży 12 lat temu i trzymają do teraz. Nieraz brała parę dni wolnego w pracy bo nie mogła wysiedzieć. Zastanawiała się nad operacją usuwania.
A wiesz co, obleśnie to zabrzmi, ale ona chodziła z plastrem słoniny w tyłku i to jej najbardziej pomagało. Taki babciny sposób.
Ja kupiłam na all całe opakowanie wkładek laktacyjnych Lovi (60 szt.)
Zanim je wybrałam to sprawdzałam opinie. Moim zdaniem są cienkie, ale porównania nie mam.
Tutaj na bangli jest zdjęcie : http://www.bangla.babyonline.pl/zdje...-up17158-2.htm

No ja właśnie przez to zaczęłam się bać porodu bo nie wiadomo jak one po porodzie będą wyglądać... Z babcinych sposobów to o miodzie słyszałam póki co próbuję tego co mam, mam nadzieję, że mi pomoże i przynajmniej boleć przestanie
Stary 2015-10-26, 13:43   #2451
NightButterflyVIP
Rozeznanie

Cześć Dziewczyny Można dołączyć? 32 tydzien wlasnie wczoraj skonczylam Termin 19.12.2015 Dziewczynka Victoria
Stary 2015-10-26, 13:46   #2452
rudaska
Zakorzenienie

Ja już po wizycie. Igor waży 1800g i wszystkie wymiary prawie idealnie zgadzają się z OM oprócz nóżek, które są dłuuugie (już wiem co mnie tak rozpycha) ja schudłam 1,5kg i mam wagę jak w 27 tygodniu ale mam się nie przejmować bo to dieta i mały przypiera ok 200g na tydzień. Brakiem stawiania się macicy też mam się nie przejmować bo mogę tego nie odczuwać. Poza tym u nas w szpitalu od 36 tc pełnego skończonego porodu się nie hamuje z założeniem że dziecko jest już w pełni rozwinięte

I witam nową mamę
Stary 2015-10-26, 13:51   #2453
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kupiłam na all całe opakowanie wkładek laktacyjnych Lovi (60 szt.)
Zanim je wybrałam to sprawdzałam opinie. Moim zdaniem są cienkie, ale porównania nie mam.
Tutaj na bangli jest zdjęcie : http://www.bangla.babyonline.pl/zdje...-up17158-2.htm

No ja właśnie przez to zaczęłam się bać porodu bo nie wiadomo jak one po porodzie będą wyglądać... Z babcinych sposobów to o miodzie słyszałam póki co próbuję tego co mam, mam nadzieję, że mi pomoże i przynajmniej boleć przestanie
Słyszałam, że pomaga maść propolisowa (jeśli nie jesteś uczulona na produkty pszczele) i olej z rokitnika. Niestety i propolis i rokitnik barwią na żółto (propolis dużo słabiej)

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Co do wkładek to Hafija albo Mataja polecały Johnson, widziałam je w Rossku ale nie wiem, jak z grubością.

Witam nową mamusię
Stary 2015-10-26, 13:52   #2454
syylwuska
Zakorzenienie

KALUSIA ja też powiedziałEm swojemu, ze jak bedIe miał wolne wiecZory to on zostaje, a ja,na fitness idę

ADKA kurczę a do czego pryczepiliscie? DobrE E nie pękło.

ANI_ QA a nie wiedziałam, 20 to nd, w takim razie też,wolę 21, ale co my możemy ;P

A mamę dalej męczą, czy po ciąży przeszly?

Ja mam jedno opakowanie 60 szt jak na razie, nie wiem ile potrzeba ;/

Ehh a mnie dzisiaj plecy bolą mocniej niż wczoraj, chyba opije się dzisiaj jak bąk ;/

Jadę do sklepu i przy okazji kupie pojemniki na mocz, bo mi się skończyły, jutro zaniose do badania jeszcze raz, zobaczymy czy będzie to samo czy gorzej ;/

Może jakieś inne badanie powinnam zrobić niż mocz z osadem???

Stary 2015-10-26, 13:55   #2455
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NightButterflyVIP Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny Można dołączyć? 32 tydzien wlasnie wczoraj skonczylam Termin 19.12.2015 Dziewczynka Victoria
Witaj
Gratuluję dziewczynki

Cytat:
Ja już po wizycie. Igor waży 1800g i wszystkie wymiary prawie idealnie zgadzają się z OM oprócz nóżek, które są dłuuugie (już wiem co mnie tak rozpycha) ja schudłam 1,5kg i mam wagę jak w 27 tygodniu ale mam się nie przejmować bo to dieta i mały przypiera ok 200g na tydzień. Brakiem stawiania się macicy też mam się nie przejmować bo mogę tego nie odczuwać. Poza tym u nas w szpitalu od 36 tc pełnego skończonego porodu się nie hamuje z założeniem że dziecko jest już w pełni rozwinięte

I witam nową mamę
To pięknie Igorek rośnie
Dobrze, że gin Cię uspokoił z wagą i stawianiem macicy
U nas w szpitalu też od skończonego 36tc nie zatrzymują porodu

Cytat:
Słyszałam, że pomaga maść propolisowa (jeśli nie jesteś uczulona na produkty pszczele) i olej z rokitnika. Niestety i propolis i rokitnik barwią na żółto (propolis dużo słabiej)
Dziękuję, zapisuję sobie
Stary 2015-10-26, 13:55   #2456
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NightButterflyVIP Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny Można dołączyć? 32 tydzien wlasnie wczoraj skonczylam Termin 19.12.2015 Dziewczynka azurki: Victoria
Witaj, co tak pozno się ujawniasz? gratulacje córeczki

Cytat:

I witam nową mamę
No to świetnie, ze z Małym ok, a kg to pewnie możemy Tobie zazdrościć

Cytat:

[/COLOR]Co do wkładek to Hafija albo Mataja polecały Johnson, widziałam je w Rossku ale nie wiem, jak z grubością.

Witam nową mamusię
Ja właśnie takie kupiłam

Stary 2015-10-26, 13:55   #2457
NightButterflyVIP
Rozeznanie

Cytat:

I witam nową mamę
Dziękuję Męczę się właśnie z suwaczkiem w podpisie...ale coś mi nie idzie W którym jesteś tyg? Moja malutka miała 1,680g jak zaczynałam 31 tydz. myślę, że jak dziś, dwa tyg później, zaczęłam 33 tydz. to będzie już miała podobną wagę do Twojego synka tzn ciut większą, ale jednak podobną
Stary 2015-10-26, 13:59   #2458
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
KALUSIA ja też powiedziałEm swojemu, ze jak bedIe miał wolne wiecZory to on zostaje, a ja,na fitness idę

ANI_ QA a nie wiedziałam, 20 to nd, w takim razie też,wolę 21, ale co my możemy ;P

A mamę dalej męczą, czy po ciąży przeszly?

Ja mam jedno opakowanie 60 szt jak na razie, nie wiem ile potrzeba ;/

Ehh a mnie dzisiaj plecy bolą mocniej niż wczoraj, chyba opije się dzisiaj jak bąk ;/

Jadę do sklepu i przy okazji kupie pojemniki na mocz, bo mi się skończyły, jutro zaniose do badania jeszcze raz, zobaczymy czy będzie to samo czy gorzej ;/

Może jakieś inne badanie powinnam zrobić niż mocz z osadem???
Ja na fitness czy jakąkolwiek siłownię musiałabym jechać 24 km, więc mi się nie opłaca :/
Będę musiała sobie sama radzić

Właśnie, co my możemy

Niby jej nie bolą, ale się nie schowały

Współczuję tego bólu pleców...

Ja jeśli chodzi o mocz to badałam tylko ogólny i posiew robiłam.
Stary 2015-10-26, 13:59   #2459
mujer
Zadomowienie

Cytat:

Też się dzisiaj wazylam i mnie załamuje to, Ze Kiedy nie staje n wagę, to jest praktycznie kg do góry, kurcze no liczyłam na to, ze w 10 kg się zmieszcze, ale nie ma bata, zostały mi 2kg do 10 kg i 2 miesiace, a u mnie 1 kg na tydzień wychodzi ;/ też się martwię, ze będzie mi ciężko schudnąć, ale wiem też, ze jak się upre, nie będę mogła na siebie patrzeć to tego dokonam!

Khem khem, błagam, zlituj się... Przytyłaś 8 kg, jesteś szczapą i masz mały brzuch, weź nie dobijaj ludzi takich jak ja, którzy przytyli sporo i na dodatek będą mieli duży problem, żeby to zrzucić No ale zawsze może być lepiej... w ciąży można wogle nie przytyć

Cytat:

Większość babek jednak wraca do formy sprzed ciąży
Zatem pewnie będzie wszystko ok.

Chociaż ja mam dziś wagowego doła. Jeszcze nigdy nie miałam takich grubych rączek, a nawet nóżek Na dodatek wiem, że bardzo ciężko było mi walczyć z ciałem wcześniej, a po ciąży będzie potrójnie trudniej, więc...
Idę coś zjeść

Poza tym, strasznie mi się dziś nic nie chce, a powinnam ogarnąć resztę przygotowań... :/
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 14:02   #2460
sylwoha
Zakorzenienie

Karmazynowa gratki!!

Sylwuska w srode ide do swojego gina i potem sie umowie na nast tydz.
Na stronie jest napisane ze tylko sobie bierzesz rzeczy.
Jak wpiszesz arciszewscy co trzeba do szpitala to ci wyskoczy
No u nas z procesjami tak jest, stad moja niechec do tlumow i kosciolow- zawzze to samo

Aniqua- moja kolezanka miala, jak to ona nazywaka, henki jak kalafior ze nawet. Polozne takich nie widzialy :p ale wszystko sie wchlonelo
Niemniej jest to dyskomfortem.

A one sie objawiaja czym poza bolem? Czuc je jak sie napniesz?
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości