|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#481 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku!
Cytat:
Hej hej ![]() Nie martw sie to na pewno hormony.. Bedziecie piękna rodzinka a żona tylko żona jeszcze sie nabędziesz jak dzieci urosną ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#482 |
Zakorzenienie
|
W ogóle polskie przepisy to dno totalne...Niby o świadczeniu pielęgnacyjnym wszędzie obowiązuje ta sama ustawa a u nas na rozszczepowych jedni dostają na powiatowej, inni po odwołaniu na wojewódzkiej, jeszcze inni w sądzie...a inni w ogóle...Tak że coś to kulawe jest...Bo jeżeli dzieci są w podobnym wieku, to samo im "dolega" a jedno dostaje a drugie nie to coś tu jest nie ten teges....
|
![]() ![]() |
![]() |
#483 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to widac lekarz ma gdzieś czy bedzie miał pacjentów ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
badzia987 a ten lekarz, do którego poszła nie był zdziwiony? Dopytywał czemu zmieniasz? Dałaś mu swoją kartę ciąży, czy poprosiłaś o założenie nowej? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#485 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eee nie jest tak złe po 26 ![]() ![]() ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Cytat:
To ja to ja ![]() ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
#486 |
Zakorzenienie
|
U mnie w obu ciążach poza mdłościami czułam się super...źle było juz po terminie...ciężko mi było i wszystko mnie wkurzało...
|
![]() ![]() |
![]() |
#487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() spuchnieta witaj ![]() ![]()
![]() |
#488 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
No ta owsianke to wlasnie zaczelam uskuteczniac, zobaczymy jak bedzie ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#489 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam starą książeczkę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#490 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Żona - 20.09.2014 r. II kreski - 16.06.2015 r. Mama - 18.02.2016 r. Edytowane przez Hermi1989 Czas edycji: 2015-10-26 o 15:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#491 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aninis a rozpatrywałaś "wiaderko" do kąpieli? Wanienkę możesz trzymać na stojąca w kabinie prysznicowej, a na upartego można postawić do kąpieli na stole/blacie. I dziecko kilkumiesięczne da się już wziąść razem z sobą pod prysznic, chociaż dla mnie to była wyższa szkoła jazdy ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#492 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dziękuję bardzo za dobre słowa
![]() Ja nigdy nie myślałam o sobie w jakiś szczególny sposób. Pierwszy raz uświadomiłam sobie na studiach jaką mam silną wolę i ile we mnie drzemie determinacji ![]() A było to tak, że po LO poszłam na studia zaoczne. Zaoczne dlatego, że dorabiałam na promocjach i to w dodatku takie 2-tygodniówki w Makro, więc z dziennymi bym nie wyrobiła... i nie chciałam rezygnować z zarobków. Zaczęłam studiować Pedagogikę Pracy Socjalnej i Opiekuńczo-Wychowawczej... marzyła mi się praca z osobami niewidomymi, lub z autystycznymi dzieciakami. Ale plany planami, a życie swoje. Na 2 roku studiów zatrudniłam się jako kasjerka w markecie i po kilku miesiącach wzięli mnie do pomocy na miesiąc do kadr... i z tego miesiąca zrobił się rok i tak się to zaczęło. Jak kończyłam studia, to miałam już 4 lata doświadczenia w HR i tak już zostało, bo w pracy z wyuczonego zawodu zaczynałabym od zera z zarobkami 2 razy niższymi niż te, do których doszłam. Ale... ale ![]() Może to i zbyt mocne słowa. Ale wówczas takie właśnie usłyszałam i po raz pierwszy wtedy zaczęłam się zastanawiać nad tym, co zrobiłam ze swoim życiem i ile wysiłku mnie to kosztowało. Wcześniej nad tym nie myślałam, tylko uważałam to za normalną kolej rzeczy, za coś oczywistego... za jedyną możliwą drogę do wyboru. Oczywiście to był pierwszy taki moment refleksji nad własnym życiem. A drugi - jak poznałam mojego męża. On zawsze mi powtarzał, że jestem wyjątkowa ![]() Wiadomo też, są tacy ludzie, którzy mieli o wiele, wiele, wiele gorsze przeżycia ode mnie i też sobie poradzili, więc wcale nie uważam siebie za jakiś cud nad Wisłą, ale miło mi się słucha mojego tż jak mi posłodzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#493 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ano niestety Ci uczciwi najcześciej dostają figę z makiem. dlatego modlę sie tylko by los mojej rodziny jakims strasznym niesCzeaciem nie uświadczył.. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#494 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#495 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wow nie wiem nawet co napisać. Dzielna jesteś dziewczyna! Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#496 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#497 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój brodzik ma kształt fasolki i jak bym chciała wepchnąć do niego wanienkę - to ta musiałaby mieć wymiary około 70 cm długości na 30 cm szerokości... i to i tak, tak na oko mierzę, bo przez ten fasolkowaty kształt brodzika ciężko mi zmierzyć dokładnie. Ale takich małych wanienek nie ma. A może by tak dzieciaka kąpać w kuchni hahahah ![]() Ale kuchnie mam dużą i dużo wolnego miejsca na blacie koło zlewu ![]() Tylko wiadomo w łazience (szczególnie w takiej malutkiej) jak się odkręci ciepłą wodę, to się robi cieplej w pomieszczeniu, a w takiej kuchni jednak tak nie będzie. A może rzeczywiście to wiaderko... zapomniałam o nim, a kiedyś czytałam o tym wynalazku ![]() Już widzę minę mojej teściowej i mamy jak im powiem, że dziecko będę kąpać w wiaderku ![]() ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Cytat:
![]() Ale przyznam Ci szczerze, że wielokrotnie później na różnych zajęciach na studiach dochodziłam do wniosku, że coś w tym jest. Generalnie moje studia pomogły mi w dużej mierze zrozumieć samą siebie... znalazłam odpowiedzi na wiele pytań, dlaczego robię to, a nie tamto, lubię to, a nie tamto... niektóre zajęcia były denne to fakt, ale były też prawdziwe perełki np. o kształtowaniu się tożsamości, charakteru, osobowości. A prawda jest taka, że brak jednego z rodziców jakby nie było ma wpływ na rozwój dziecka. Na jednych działa tak jak na nas, że determinuje nas do podejmowania działania, a na innych działa niestety niekorzystnie - brak zaradności życiowej, samodzielności itp. Ale prawdą jest również to, że najczęściej nakłada się na to wiele czynników - nie tylko sytuacja rodzinna - dochodzi tutaj jeszcze sytuacja materialna, wpływ grupy rówieśniczej, środowiska w jakim dorastasz (społeczności lokalne) itd. A mój mąż się zawsze śmieje jak mu się pakuję na kolana, żeby mnie pogłaskał po głowie i przytulił, że widać, że nie miałam ojca w dzieciństwie, który by mnie na rękach nosił jak księżniczkę. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#498 | ||
Zakorzenienie
|
Aninis, czytałam co pisałaś o lekarzu. Ja osobiście bym zmieniła. To nie jest nic nadzwyczajnego dla lekarza, że w połowie ciąży, ktoś nagle idzie do innego. Nie raz w poczekalni do swojego spotykam takie dziewczyny. Lekarze są do tego przyzwyczajeni. Bierzesz kartę ciąży i idziesz gdzie chcesz, Twoja sprawa
![]() Ja jestem z tych co mają na każdej wizycie tonę pytań i lekarz jest od tego żeby mi na nie odpowiedzieć ![]() ![]() Co do wanienki. Taka ze stelażem jest idealna właśnie na małe mieszkania z małą łazienką. Stawiasz wanienkę choćby w pokoju, wiaderkiem wlewasz wodę, myjesz. Na koniec wanienkę zostawiasz pionowo pod prysznicem, a stelaż skłądasz na płasko i trzymasz go w szafie, za drziwami, gdziekolwiek. Po złożeniu to płaskie i da się wszędzie wsadzić. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Tak widzę jak piszesz co raz..jejciu jaka Ty pracowita jesteś, szacun! Ja to leżę i stękam jak padlina jakaś ![]() ![]()
26.01.2016 Witaj synku ![]() ![]() 04.09.2019 Drugie szczęście ![]() Edytowane przez Lucy31 Czas edycji: 2015-10-26 o 16:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#499 |
Zakorzenienie
|
Oj tam Lucy proszę mi nie słodzić 😉 robię to co musze a grzybki lubię zbierać 😊 i tak dużo czasu się lenię 😊
|
![]() ![]() |
![]() |
#500 |
Zakorzenienie
|
Uffff znowu mały kroczek w stronę remontu poczyniony-wywyezione klamoty
![]() A Nulka to tak bryka po brzuchu,że aż Tusia się dziwi co ten brzuch tak wypycha ![]() A w ogóle to przez chwilę myśleliśmy nad Alicją, ale chyba już się przyzwyczailiśmy do Niny ![]()
#501 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#502 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas wanienka jest pod prysznicem, jak się kąpiemy to na chwilę wyjmujemy i tyle ![]() I są też takie składane. Ale oczywiście każdy musi dopasować zakupy pod swoje potrzeby ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#503 |
Zadomowienie
|
Aninis dużo przeszłaś i najważniejsze, że dałaś sobie radę 👍
Zaraz jedziemy na połówkowe 😍 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#504 |
Rozeznanie
|
Wygralam dwie aukcje
![]() Tylko zapomnialam jak sie foty dolacza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#505 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#506 |
Zakorzenienie
|
Zaraz wychodzę. Trzymajcie kciuki bo mam stresa...
|
![]() ![]() |
![]() |
#507 |
Zakorzenienie
|
Nerki mnie bolą od wczoraj, tyle że z przerwami i nie wiem czy mała mi po nich kopie czy się coś rozwineło... a późno byłam w lab i nie mam jeszcze wyników :/
A mam żurawine, z części zrobie zaraz kompot a z części kisiel ;-) ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- to trzymam i u Ciebie ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#508 |
Rozeznanie
|
Aga, Wykalacka kciuki sa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#509 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ultramedic - odpada Med Work (na Leszczyńskiej i Filarowej) - chwilowo nie mają ginekologa ![]() BIMED - mają tylko 1 ginekologa - dr Michał Baliś, do którego próbowałam się dostać przed BCM, bo naczytałam się w necie wiele pozytywnych komentarzy - i nie udało mi się tam nigdy dodzwonić ![]() ![]() ![]() i zostaje mi w takim razie jedynie BCM, do którego obecnie chodzę nie mogę się do nich dodzwonić, pewnie mają dużo ludzi i olewają telefony ![]() na stronie podają takich lekarzy lek. med. Berezowski Leszek lek. med. Foniok-Lipska Anna dr n. med. Gajewska-Kucharek Alicja lek. med. Lipski Tadeusz lek. med. Niemcewicz Seweryn (Kierownik Oddziału) lek. med. Ponimasz Marek Ale wiem, że dr Gajewska-Kucharek już u nich nie pracuje, chciałam się do niej zapisać na początku ciąży i tak mi powiedziano. ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Ale słodziuchny ten misiowy pajacyk ![]() Bo to jest właśnie pajacyk tak? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#510 |
Rozeznanie
|
Witam ponownie
![]() właśnie jestem po wizycie, w końcu zobaczyłam twarzyczkę mojej gwiazdeczki bo zawsze się rączką zasłoniła i dopiero teraz buźkę pokazała ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:38.