|
|
#4381 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016
MiniMonix, Usmialam sie z tej chrupiacej sasiadki
Linaewen, wspolczuje sytuacji, ale zazdroszcze ochoty ja to bym mogla nic w ogole... Ale mam wyrzuty sumienia i staram sie z siebie cos od czasu do czasu wykrzesac. Najbardziej sie boje ze po porodzie mi to nie przejdzie ![]() Cloche, super brzuszek, taki ewidentnie ciazowy ![]() Kejka, super ze wszystko ok. No i za synusia. Kurde zescie tu jedna z druga chyba wyczerpaly juz limit chlopakow i dla mnie nie zostanie, a tak chcialam pierwszego synka ![]() Ruchy Chyba mi sie maluch rusza Bo jesli nie, to na pewno czuje dziecko. Ale mam rozkminy
Ślub 16.08.2014 ![]() Pawełek 05.04.2016 ![]() Dawidek 31.10.2018 Edytowane przez justyna_fli Czas edycji: 2015-10-26 o 15:23 |
|
|
|
#4382 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i bardzo dobrze, niech wyskakuje z kasy a nie gadać to kazdy sobie mozeCytat:
Cytat:
często mu opowiadam,ze bedziemy jeździć z dzidzą na spacery, bawić się,ze bedzie płakac ![]() Cytat:
![]() okazały ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4383 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tez mam takie "tiki", to jest toooo??? ![]() A ja tak chcialam corke ale byle zdrowe bylam w pepco![]() ️
|
|
#4384 |
|
Zadomowienie
|
A jednak
Haha kejka to najwyzej sie wymienimy, kurierem to bedzie jakies 100 zl
|
#4385 |
|
Winter is coming
|
pokazuj łupy kejka
![]() No więc jednak pojawiają się te ruchy wcześniej. Ale fajnie mnie dzisiaj cały dzień smyra, śmiać mi się chce
|
#4386 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo mi np. jeszcze przed ciążą włosy bardziej leciały niż po porodzie i ja ogólnie nie miałam tych przykrych doświadczeń jak ... która to była? Kabriela? To jest czasem tak, że jak w ciąży dostajesz nagle gąszczu włosów na głowie, to po porodzie w ciągu paru miesięcy to wróci raczej do dawnego stanu - czyli to co się uzbierało musi wylecieć. I jest wrażenie, że zaraz będzie się łysą matką ale ja tak nie miałam i te co miały, to po wszystkim wcale nie wyglądały gorzej. Więc to tylko wrażenia mylne... I owszem, hormony się w końcu uspokajają i wszystko się normuje. Nie ma co się martwić ![]() ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Cytat:
|
|
#4387 |
|
Zadomowienie
|
No wlasnie ja tez je mam w roznych miejscach, na przyklad przed chwila mialam gdzies w okolicach przepony
|
#4388 |
|
Zadomowienie
|
A ja od tygodnia nic nie czuje. .
|
#4389 |
|
Raczkowanie
|
Aj dziewczyny jak wy pedzicie
![]() Zakupy Byłam dzisiaj w pepco i zakupiłam body, czapeczka i dwie pary niedrapek Oglądam co chwilkę te moje zakupione ciuszki i się śmieje do siebie. I zamówiłam sobie w piątek (trochę poszalalam) na allegro dwie pary swiatelek ledowych, mnostwo elementów dekoracyjnych które użyje do zrobienia dekoracji Bożonarodzeniowych (wstążki, cekiny,perełki, suszarki, cynamon itp. ), do tego kordonek . Także jak dostanę przesyłki, to ruszam do pracy cotton lights balls jak zrobię jakieś cuda, to się pochwalę 😁Samopoczucie Jak na karuzeli. W weekend miałam migrene, za migrena i myślałam że się wykończe. Wzięłam nawet jedna tabletkę apapu, ale guzik dała. Nawet mojemu się oberwalo, bo krzesło skrzypialo, za głośno słuchał muzyki, bo mnie obudZił. Cud ze nie poprosił o rozwód. A na codzień też dupa.jeden dzień ok, kolejny tragedia. Wstaje słabo mi, bolą mnie cycki, kuje tu tam, aż głupio narzekać. Bo przecież mogłabym się czuć nawet kilkakrotnie gorzej, gdyby maluszkowi to pomagało. Więc nawet głupio mi myśleć, ze źle się czuje. Dziewczyny w szpitalu, trzymam kciuki za szybki powrót. Na 100% będzie ok. 😀 Padło pytanie o łożysko. Również ja mam je na na przedniej ścianie. Mogą być tego jakieś konsekwencje? |
|
|
|
#4390 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tez ostatnio
Justyna_fli tez licze na chlopca Moje libido tez jest gdzies w okolicy zera ale jak tz chce to nie odmawiam i jest calkiem przyjemnie tylko nie wychodzi to z mojej inicjatywy bo w ogole teraz o tym nie mysle.cloche sliczny brzuszek taki jedrny moj wydaje mi sie galaretowaty no i do Twojego to prawie niewidoczny a wypatruje go codziennieCo do picia wody to tez mam z tym problem. Niedawno byłam u dietetyka i powiedziała mi ze trzeba teraz pic bo wody plodowe sie "wymieniaja" i do codziennego spozycia płynów nie liczymy zup i owoców tylko wode i ewentualnie herbate nie pijemy po posiłkach bo to spowalnia trawienie - rozrzedza soki żołądkowe i kiedy tu pic jak ja ciagle cos podjadam
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2015-10-26 o 16:35 |
|
|
|
#4391 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4392 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ciemnymi oczywiście biedne to moje dziecko będzie![]() Cytat:
to mój kolor przewodni ostatnio przed chwilką przyszło woombie...ahhmmCytat:
Jutro znów idę do lumpka na łowy oczywiście później do operatora internetu ![]() Konsekwencji żadnych, oprócz podobno słabszego wyczuwania ruchów dziecka. No i podobno później się je przez to odczuwa ![]() Cytat:
Staram się nie zmuszać![]()
|
|
#4393 |
|
Wtajemniczenie
|
kejka tez sie nie zmuszam ale raz na 2-3 dni spelniam obowiazek z zadowoleniem po
najgorzej jest sie do tego zabrac potem juz z gorki moj to tez moglby na okroglo ale to chyba kazdy facet tak ma
|
#4394 |
|
Raczkowanie
|
libido
moje przez I trym było równe 0, a teraz mam chcice czasami rozbudzam męża o 5 rano bo wstane na siku i nie moge usnąć, a on taki ciepły obok ... |
|
|
|
#4395 |
|
Raczkowanie
|
Ehhh ale miałam dzien w pracy, wszystkiego mi sie odechciało. W związku ze zwiększeniem od czerwca zakresu moich obowiązków miałam obiecana podwyżkę. Ostatnio wywalczyłam ze w końcu od tej wypłaty ja dostanę czyli końcem października bo wiedza ze mi zależy zeby mi sie do średniej do l4 liczyło.... I co?????? Dostałam podwyżkę ale o 200 zł niższa niż miała byc. Jestem wściekła bo nie na to sie umawiałam, juz nie chodzi mi o kwotę ale o to ze ustalenia były inne. Ale i tak mam sie cieszyć z tego ze ja dostałam. Chyba wolałabym wcale jej nie dostać i poszłabym szybko na l4 a pózniej nie myślałabym o powrocie po pół roku do pracy a tak to sama nie wiem co robić.
|
|
|
|
#4396 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
ZIMNO!
Nie ubrałam się dobrze ani wczoraj ani dzisiaj będzie jutro na obiad hehe i na wieczór troszku Cytat:
Jakieś zdjęcia z USG masz? Cytat:
Cytat:
to teraz mi się pokręciło, w takim razie ja na pewno o co innego pytałam Ciebie ale teraz sobie nie przypomnę co "autor miał na myśli" hehe ale dowiedziałam się od Ciebie dużo więc i tak jestem zadowolona hehhe I jeju jak to ruchy to cuuudownie Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale przynajmniej mdłości przeszły i jak mąż inicjuje to ja chętniejsza jestem niż w 1 trym
|
|
|
#4397 |
|
Raczkowanie
|
Hahah tak was czytam i u mnie tez zero chęci na igraszki z mezulkiem
![]() ![]() maz sie śmieje ze z moimi chęciami to bedzie średnia raz na miesiac
|
|
|
|
#4398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znów co do powrotu po pół roku to ja już gdzieś pisałam moją opinie ale powtórzę: -za dużo by mnie opiekunka kosztowała porównując do tego ile dzięki szybszemu powrotowi zarobię -to opiekunka zobaczy większość "pierwszych" momentów mojego malucha. Nie dałabym psychicznie rady
|
|
|
#4399 |
|
Winter is coming
|
no właśnie ktoś wie jak to jest? Powiedzmy, że od października dostałam większą kwotę na umowie. Pracuję do końca stycznia, potem idę na l4. Jak mi wyliczą macierzyński ? Co z lutym i marcem? Jaką kwotę się wtedy bierze do wyliczeń, bo na mój rozum powinni mi zliczać z tą wyższą i do wyliczenia macierzyńskiego powinnam mieć brane pół roku z wyższą kwotą bez względu na to, czy byłam na l4 czy nie?
|
#4400 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z tym zabraniem mam wlasnie problem, czasem wlasnie mi sie przytrafi kolo 6 jak wracam z lazienki, ale maz nie zawsze rozumie moje ocieranie. Jak nie rozumie to jego problem raz na 2-3 dni...ehem![]() Polinezyjka nie mam zdjecia bo tyłka mi nie chcial dac ale spoko...7.11 mam kolejna wizyte moze wtedy bedzie lepiej widac cokolwiek poza pupcia no i doktorek kazal przyjsc prywatnie na polowkowe po skonczeniu 20 tygodnia, czyli w pierwszym tygodniu grudnia ️ ale jestem zla ze nie zapytalam o CRL i wage ![]() ![]()
|
|
#4401 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Właśnie przeszło mi przez myśl zeby zamknąć rok i końcem stycznia iść na l4, jestem księgowa i nie chce ich tez zostawić na lodzie a pózniej chyba bedą musieli sobie radzić, skoro skapia 200 zł, sorki 190 haha tak mnie wyprowadzili z równowagi ze masakra...... Ajchetniej wszystko rzuciłabym teraz Juz mi nawet nie chodzi o to zeby l4 mi jakoś wzrosło choć wiadomo przydałoby sie ale niechętnie dają u mnie większe podwyżki i wiedziałam ze to co teraz wywalczę zostanie na jakiś dłuższy czas.... |
|
|
|
|
#4402 |
|
Zadomowienie
|
Pisalyscie o zębach, wlasnie zaliczyłam wizyte bo cos mnie zaczelo pobolewac, na razie mam lekarstwo ale wole sie tym za wczasu zajac by potem ewentualne zapalenie nie zagrazalo malenstwu.
Libido.. My troche zaszalelismy na wycieczce firmowej, w pierwszym trymestrze nie mialam ochoty a teraz moglabym co noc😄
|
#4403 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
L4 to chyba średnia z 12 miesięcy? Ale nie jestem pewna
|
|
|
|
|
#4404 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oooo...nie jestem sama ale zdarza mi sie poddac mezowi spelniajac obowiazek malzenski![]() ![]() Cytat:
Wylicza Ci z 12 mcy ukonczonych, srednia. Czyli 8 mcy normalnej pensji i 4 mce (liczac ze do konca stycznia pracujesz a na L4 idziesz 1.02) z wyzszym wynagrodzeniem. Czyli nie bedzie to az taka duza roznica, jesli nie dostalas mea podwyzki.
|
|
#4405 | |
|
Raczkowanie
|
A i kolejna sprawa ze tez niechętnie chce wrócić po pół roku ale cieżko mi sobie wyobrazic tak długa przerwę u mnie w zawodzie
ale sama nie wiem jak to bedzie w praktyce i. Czy bede wstanie porzucić malucha ![]() ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Cytat:
Ja tez spełniłam swój małżeński obowiązek w sobotę ![]() ale nie powiem myślałam tylko za ile koniec haha o czym oczywiście mezulkowi opowiedziałam |
|
|
|
|
#4406 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe 2016
U mnie poziom żelaza wysoki ale ferrytyna niska co znaczy ze żelazo krąży we krwi ale nie wchłania sie do komórek. Dietetyczka kazała jeść wątróbkę raz w tyg. A niektórzy mówią zeby w ciazy unikać
ale wierze dietetyk bo kobieta jest konkretna dietetyk kliniczny dietę i wszelkie wnioski wysowa na podstawie badań krwi. Wyniki nam bardzo dobre tylko to żelazo i dokwasic żołądek by witaminy sie lepiej wchłaniały czyli przed posiłkami ocet jabłkowy z woda lub sok z cytryny. Teraz popijam sok z kiszonej kapusty lub ogórków jeśli ktoś ma ochotę polecam na FB ajwen lub medfood dużo cennych info dla ciężarówek potwierdzonych najnowszymi badaniami---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Cytat:
Ja jakiś miesiąc temu podczas chedożenia ( nazwa zapożyczona z książki 9 miesięcy jazdy ciężarówka polecam super humor w tej książce napisana z przymróżeniem oka ) czułam kłucie w podbrzuszu i podziękowałam tz-owi w połowie słowami weź juz zejdź był zachwycony
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2015-10-26 o 18:18 |
|
|
|
|
#4407 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
najwyżej mnie będą taczką wozić do pracy kropcia, u nas też funkcjonuje chędożenie ale to przez Wiedźmina i inne tego typu lektury
|
|
#4408 | ||
|
Zadomowienie
|
piękny
![]() Cytat:
cały czas muszę ją mieć koło siebie i to cieplutką najlepiej Wodę piję tylko jak mamy gdzieś jechać i tak "na drogę". Dodatkowo na początku ciąży piłam cole bo troch na mdłości pomagała a teraz jst mi po niej tylko gorzej. Także herbatka tylko wchodzi w grę. Cytat:
Moja ochota na seks poniżej zera. właściwie od połowy września nic... nawet nie pozwalam się zbliżyć, choć w sumie nie miał kiedy bo między jednym a drugim rzygankiem to nie bardzo. Szkoda mi chłopa ale mówi, że rozumie i czeka z niecierpliwością aż zaczniemy nadrabiać bo wyczytał w internecie, że w II trymestrze ochota wraca ze zdwojoną siłą.... hah ;p Oby tak było
|
|
#4409 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki
![]() ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- A jak to jest gdy cos sie zle dzieje? Czy musza byc objawy czy nawet na tym etapie niekoniecznie? |
|
|
|
#4410 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja w niedziele rano ![]() ![]() Cytat:
No to zapodalas ![]() ![]() ![]() Tez mam ta ksiazke, ale jakos za malo w niej informacji ![]() Cytat:
Hehe, czubek moze zakup im jakas porzadna, ladna taczkw zebys nie musiala jakism shitem jezdzic![]() ![]() Cytat:
Zeby sie chlop nie przeliczyl, jak moj ale to w sumie mam lepszy wynik, bo kilka razy od sierpnia cos bylo![]() wstyd!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:16.

ja to bym mogla nic w ogole... Ale mam wyrzuty sumienia i staram sie z siebie cos od czasu do czasu wykrzesac. Najbardziej sie boje ze po porodzie mi to nie przejdzie 

za synusia. Kurde zescie tu jedna z druga chyba wyczerpaly juz limit chlopakow i dla mnie nie zostanie, a tak chcialam pierwszego synka
Bo jesli nie, to na pewno czuje dziecko. Ale mam rozkminy 

a nie gadać to kazdy sobie moze
często mu opowiadam,ze bedziemy jeździć z dzidzą na spacery, bawić się,ze bedzie płakac 
każdy włosek i pyłek widać... teraz wszystko szary mat i to taki pomazany, 2 tyg spokojnie podłogi nie trzeba myć
ja jednak wiem co widzialam
doktor sie dzis spieszyl a ja w nerwach i nawet nie zapytalam o "wzrost" i wage
gamon

a miałam na myśli: że po ciazy lecą włosy itp. tak jak pisałaś - i chodziło mi o to, że w końcu się to unormuje? Może rok od porodu 

ale jestem zla ze nie zapytalam o CRL i wage