Mamusie kwietniowe 2016 - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-26, 15:22   #4381
justyna_fli
Zadomowienie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016

MiniMonix, Usmialam sie z tej chrupiacej sasiadki
Linaewen, wspolczuje sytuacji, ale zazdroszcze ochoty ja to bym mogla nic w ogole... Ale mam wyrzuty sumienia i staram sie z siebie cos od czasu do czasu wykrzesac. Najbardziej sie boje ze po porodzie mi to nie przejdzie
Cloche, super brzuszek, taki ewidentnie ciazowy Moj nadal wyglada jak po swiatecznym obzarstwie
Kejka, super ze wszystko ok. No i za synusia. Kurde zescie tu jedna z druga chyba wyczerpaly juz limit chlopakow i dla mnie nie zostanie, a tak chcialam pierwszego synka
Ruchy
Chyba mi sie maluch rusza Ale juz zglupialam, bo to czuc troche jak takie tiki miesniowe, wiecie o co mi biega... Nieraz na rece albo na nodze ma sie taki krotki skurcz jakby ktos czyms stuknal. I ja tak odczuwam w dole brzucha i sie zastanawiam czy miesien macicy tez tak potrafi i to tyle razy z rzedu? Bo jesli nie, to na pewno czuje dziecko. Ale mam rozkminy
Dawidek 31.10.2018

Edytowane przez justyna_fli
Czas edycji: 2015-10-26 o 15:23
justyna_fli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 15:25   #4382
RoseLady
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez beth007 Pokaż wiadomość
Smarrita opinie o szpitalach w Dg i Sosnowcu są okropne. .. nie wiem na ile prawdziwe ale z rodzących tam dziewczyn każda źle się wyraża o opiece. Ja zastanawiam się nad Katowicami szpital na ul. Łubinowej 3 lub Chorzów Śląski Instytut Matki i Noworodka niby nieco dalej ale opinie tez ma niczego sobie. Znam dziewczyny rodzące w obu szpitalach i w sumie nic złego o nich nie mówiły także mam nadzieje ze któryś z nich będzie tym moim.

---------- Dopisano o 05:51 ---------- Poprzedni post napisano o 05:43 ----------

W ogóle rozmawiałam wczoraj z teściową że z mężem chyba kupimy jakiś używany wózek. Coś lepszego ale wiadomo używany tańszy i się zaczęło. ..jak to używany. .. po kimś. .. nie wiesz kto tego używał. ..co tam robili...jaki brudas... może chory. .. może coś z nim zrobili. .. boże. .. wiedziałam że ma dziwne poglądy ale bez przesady. .nawet wypranie wózka jej nie przekonuje haha.. siedziała cicho dopiero jak mąż powiedział żeby nam kasę w takim razie dala bo nam się podobają takie za 5 tysi hah xD
i bardzo dobrze, niech wyskakuje z kasy a nie gadać to kazdy sobie moze

Cytat:
Napisane przez alicjag3 Pokaż wiadomość
Ja to dopiero 1,5 tyg temu bylam na USG a sie martwie. Raz, ze dziecko okazalo sie dosc male i przesuneli mi o 4 dni termin na pozniejszy (w stosunku do wczesniejszych badan sprzed jakis 3-4 tyg) a dwa ze teraz mam wrazenie ze zmniejszyl mi sie brzuch. Napiszcie prosze dziewczyny czy to nienormalne i czy w ogole w 2 trymestrze moze sie cos stac dziecku co nie dawaloby raczej od razu zadnych objawow? Na wczesniejszych etapach tak bywa (czego niestety sama doswiadczylam) ale czy teraz wyglada to podobnie?
4 dni to normalna róznica nei masz co się martwić, a ja na poczatku też tak miałam,ze sie martwiłam,ze jednego dnia brzuch mialam,a drugiego nie więc spokojnie

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Rower...pierwsza wizyta i natychmiast lekarz powiedział, że mogę o nim zapomnieć. A później z tym całym leżeniem tym bardziej potwierdził, że mowy nie ma. A w pierwszej śmigałam do 7 miesiąca, zwłaszcza, że miałam bardzo mały brzuszek jakby mnie wzdęło- więc nie było zagrożenia uderzenia się.

Dziewczyny, które mają już pociechę w domu...jak je przygotowujecie na przyjście kolejnego członka Rodziny?
wie,ze w brzuszku jest dzidzia, często stuka mi w brzuch i mówi co robisz dzidziu? albo kocham Cię dzidzia często mu opowiadam,ze bedziemy jeździć z dzidzą na spacery, bawić się,ze bedzie płakac

Cytat:
Napisane przez MaLoS Pokaż wiadomość
kejka ale przypał z tym sokiem mam nadzieje,ze szybko zejdzie i śladu po zbrodni nie będzie
co do Wrześni, to nie moje okolice, ale kiedyś za "młodu" jeździłam tam na dyskotekę do klubu Best i kilka lat temu pracowałam w aptece w centrum Wrześni, dojeżdżałam 60km z Poznania, to było kilka miesięcy tylko, ale dzięki temu ogarniam w miarę to jakże urocze miasteczko :P
daj znać po wizycie

RoseLady miałam w poprzednim mieszkaniu jaśniutki polerowany gres na wszystkich podłogach (który wyglądał naprawdę bogato),ale powiedziałam sobie nigdy więcej każdy włosek i pyłek widać... teraz wszystko szary mat i to taki pomazany, 2 tyg spokojnie podłogi nie trzeba myć wystarczy odkurzać regularnie

lucy111 to tak jak ja jutro wizyta i też jestem ciekawa czy przepowiedziana ostatnio płeć męska się potwierdzi lekarz 3 tyg temu mi powiedział, że na 80% chłopak

Linaewen współczuję sytuacji może wyślijcie szwagra na dłuże zakupy albo bilet do kina mu dajcie?

aktywność obiecvuję uroczyście, że jak tylko się trochę podkuruję z kataru to też zaczynam się ruszać, bo kondycja fatalna, umyłam dwa małe okienka i myślałam,ze ducha wyzionę
je ejszcze sobie keidyś zmienie, narazie odpada, bo to duża powierznia i kupe kasy ale keidyś zrobię sobie może nawet nie płytki tylko taki beton co jest polerowany, tylko nei wiem jak to zda egzamin na moją podogówkę, i zrobie sobie taki stalowo szary będzie pięknie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
No i jeszcze jedno... udało mi się złapać tak, że mogę opublikować. ..
okazały

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Chciałabym mieć taką chcicę jak Ty. Więc nie zazdroszczę, że musisz "tyle' czekać.

Nie wiem, ja ostatnio psychicznie czuję, że bym chciała trochę ten teges, ale mam wrażenie, że moje ciało mówi co innego i gó*** z tego wychodzi! Tylko w głowie zostaje chęć, nic poza tym.

Dobra, zbieram dupkę i idę do lekarza oczekiwać w tej choler*** kolejce. Nie cierpię tego, bo mi się zawsze słabo robi... wlecę później , 3majcie kciuki
mocne kciuki

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Cytat:
Pierwszy raz bylam taka zestresowana!! Wszystko w porzadku i po raz kolejny szanse na corke znikome, ale mam czekac do 100% opini ja jednak wiem co widzialam doktor sie dzis spieszyl a ja w nerwach i nawet nie zapytalam o "wzrost" i wagegamon

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Cytat:
Napisane przez justyna_fli Pokaż wiadomość
Linaewen, wspolczuje sytuacji, ale zazdroszcze ochoty ja to bym mogla nic w ogole... Ale mam wyrzuty sumienia i staram sie z siebie cos od czasu do czasu wykrzesac. Najbardziej sie boje ze po porodzie mi to nie przejdzie
Cloche, super brzuszek, taki ewidentnie ciazowy Moj nadal wyglada jak po swiatecznym obzarstwie
Kejka, super ze wszystko ok. No i za synusia. Kurde zescie tu jedna z druga chyba wyczerpaly juz limit chlopakow i dla mnie nie zostanie, a tak chcialam pierwszego synka
Ruchy
Chyba mi sie maluch rusza Ale juz zglupialam, bo to czuc troche jak takie tiki miesniowe, wiecie o co mi biega... Nieraz na rece albo na nodze ma sie taki krotki skurcz jakby ktos czyms stuknal. I ja tak odczuwam w dole brzucha i sie zastanawiam czy miesien macicy tez tak potrafi i to tyle razy z rzedu? Bo jesli nie, to na pewno czuje dziecko. Ale mam rozkminy
to dzidzi <3 też tak mam
RoseLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 15:30   #4383
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
Ruchy

Ja tez mam takie "tiki", to jest toooo???
A ja tak chcialam corke ale byle zdrowe bylam w pepco

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 15:34   #4384
justyna_fli
Zadomowienie

A jednak Dobrze ze napisalam tydzien temu na wizazu jak poczulam pierwszy raz, teraz przynajmniej bede znac date i moge sobie zapisac w notesie Dzieki RoseLady
Haha kejka to najwyzej sie wymienimy, kurierem to bedzie jakies 100 zl Poka co tam kupilas
Dawidek 31.10.2018
Stary 2015-10-26, 15:37   #4385
velika
Winter is coming

pokazuj łupy kejka
No więc jednak pojawiają się te ruchy wcześniej. Ale fajnie mnie dzisiaj cały dzień smyra, śmiać mi się chce

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 15:41   #4386
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
Hahah dobre a miałam na myśli: że po ciazy lecą włosy itp. tak jak pisałaś - i chodziło mi o to, że w końcu się to unormuje? Może rok od porodu już będzie normalnie?
A widzisz, na to nie wpadłam, bo nie ja ten czarny scenariusz pisałam bo mi np. jeszcze przed ciążą włosy bardziej leciały niż po porodzie i ja ogólnie nie miałam tych przykrych doświadczeń jak ... która to była? Kabriela? To jest czasem tak, że jak w ciąży dostajesz nagle gąszczu włosów na głowie, to po porodzie w ciągu paru miesięcy to wróci raczej do dawnego stanu - czyli to co się uzbierało musi wylecieć. I jest wrażenie, że zaraz będzie się łysą matką ale ja tak nie miałam i te co miały, to po wszystkim wcale nie wyglądały gorzej. Więc to tylko wrażenia mylne... I owszem, hormony się w końcu uspokajają i wszystko się normuje. Nie ma co się martwić

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Cytat:
Ruchy
No ja takie tiki już wcześniej czułam ale też w miejscach gdzie macicy nie miało prawa być. .. wiec nie interpretuje tego jako ruchy czy kopniaczki. Ale myślę, że jak jest to we właściwym miejscu, to może być to, bo macica takim tikiem właśnie na kopa zareagować chyba może. ..?
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 15:45   #4387
justyna_fli
Zadomowienie

No wlasnie ja tez je mam w roznych miejscach, na przyklad przed chwila mialam gdzies w okolicach przepony Ale to sa takie pojedyncze. A tam gdzie macica, zdarzaja mi sie takie serie po kilkanascie... I nie wiem czy macica tak potrafi sama z siebie
Dawidek 31.10.2018
Stary 2015-10-26, 15:56   #4388
patryska0804
Zadomowienie

A ja od tygodnia nic nie czuje. .

2007r- Dziewczyna
2013r- Narzeczona
2014r- Żona <3

5.08.2015 II kreseczki
25.08.2015 <3

Czekamy na Ciebie syneczku- Dominiś
patryska0804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 16:03   #4389
madzia2409
Raczkowanie

Aj dziewczyny jak wy pedzicie

Zakupy
Byłam dzisiaj w pepco i zakupiłam body, czapeczka i dwie pary niedrapek Oglądam co chwilkę te moje zakupione ciuszki i się śmieje do siebie.
I zamówiłam sobie w piątek (trochę poszalalam) na allegro dwie pary swiatelek ledowych, mnostwo elementów dekoracyjnych które użyje do zrobienia dekoracji Bożonarodzeniowych (wstążki, cekiny,perełki, suszarki, cynamon itp. ), do tego kordonek. Także jak dostanę przesyłki, to ruszam do pracy cotton lights balls jak zrobię jakieś cuda, to się pochwalę 😁

Samopoczucie
Jak na karuzeli. W weekend miałam migrene, za migrena i myślałam że się wykończe. Wzięłam nawet jedna tabletkę apapu, ale guzik dała. Nawet mojemu się oberwalo, bo krzesło skrzypialo, za głośno słuchał muzyki, bo mnie obudZił. Cud ze nie poprosił o rozwód. A na codzień też dupa.jeden dzień ok, kolejny tragedia. Wstaje słabo mi, bolą mnie cycki, kuje tu tam, aż głupio narzekać. Bo przecież mogłabym się czuć nawet kilkakrotnie gorzej, gdyby maluszkowi to pomagało. Więc nawet głupio mi myśleć, ze źle się czuje.

Dziewczyny w szpitalu, trzymam kciuki za szybki powrót. Na 100% będzie ok. 😀 Padło pytanie o łożysko. Również ja mam je na na przedniej ścianie.
Mogą być tego jakieś konsekwencje?
madzia2409 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 16:31   #4390
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Karbiela, ja już mam sny o trójkątach i innych wielokątach...
ja tez ostatnio

Justyna_fli tez licze na chlopca

Moje libido tez jest gdzies w okolicy zera ale jak tz chce to nie odmawiam i jest calkiem przyjemnie tylko nie wychodzi to z mojej inicjatywy bo w ogole teraz o tym nie mysle.

cloche sliczny brzuszek taki jedrny moj wydaje mi sie galaretowaty no i do Twojego to prawie niewidoczny a wypatruje go codziennie

Co do picia wody to tez mam z tym problem. Niedawno byłam u dietetyka i powiedziała mi ze trzeba teraz pic bo wody plodowe sie "wymieniaja" i do codziennego spozycia płynów nie liczymy zup i owoców tylko wode i ewentualnie herbate
nie pijemy po posiłkach bo to spowalnia trawienie - rozrzedza soki żołądkowe i kiedy tu pic jak ja ciagle cos podjadam

Kwietniowa Mamusia - Maja

Edytowane przez kropcia007
Czas edycji: 2015-10-26 o 16:35
kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 16:45   #4391
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Pierwszy raz bylam taka zestresowana!! Wszystko w porzadku i po raz kolejny szanse na corke znikome, ale mam czekac do 100% opini ja jednak wiem co widzialam doktor sie dzis spieszyl a ja w nerwach i nawet nie zapytalam o "wzrost" i wagegamon
gratuluję synka
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 16:52   #4392
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
A jednak Dobrze ze napisalam tydzien temu na wizazu jak poczulam pierwszy raz, teraz przynajmniej bede znac date i moge sobie zapisac w notesie Dzieki RoseLady
Haha kejka to najwyzej sie wymienimy, kurierem to bedzie jakies 100 zl Poka co tam kupilas
Dobra, tylko weź pod uwagę, że u mojego maluszka będzie duże obciążenie "lokami" ciemnymi oczywiście biedne to moje dziecko będzie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
pokazuj łupy kejka
No więc jednak pojawiają się te ruchy wcześniej. Ale fajnie mnie dzisiaj cały dzień smyra, śmiać mi się chce
tylko, że nic nadzwyczajnego nie kupiłam, parę niedrapek, małą czapeczkę i body. Wszystko szare to mój kolor przewodni ostatnio przed chwilką przyszło woombie...ahhmm

Cytat:
Napisane przez madzia2409 Pokaż wiadomość
Aj dziewczyny jak wy pedzicie

Zakupy
Byłam dzisiaj w pepco i zakupiłam body, czapeczka i dwie pary niedrapek Oglądam co chwilkę te moje zakupione ciuszki i się śmieje do siebie.

(...)

Dziewczyny w szpitalu, trzymam kciuki za szybki powrót. Na 100% będzie ok. 😀 Padło pytanie o łożysko. Również ja mam je na na przedniej ścianie.
Mogą być tego jakieś konsekwencje?
Zakupy jak moje :P chciałam jeszcze spodenki, półśpiochy to się nazywa? ale nie było szarych dla 0-3 mce
Jutro znów idę do lumpka na łowy oczywiście później do operatora internetu

Konsekwencji żadnych, oprócz podobno słabszego wyczuwania ruchów dziecka. No i podobno później się je przez to odczuwa

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Moje libido tez jest gdzies w okolicy zera ale jak tz chce to nie odmawiam i jest calkiem przyjemnie tylko nie wychodzi to z mojej inicjatywy bo w ogole teraz o tym nie mysle.
Kurde, to ja bym mojemu musiała 3 razy dziennie co najmniej Staram się nie zmuszać

Mikołaj <3
Stary 2015-10-26, 16:55   #4393
kropcia007
Wtajemniczenie

kejka tez sie nie zmuszam ale raz na 2-3 dni spelniam obowiazek z zadowoleniem po najgorzej jest sie do tego zabrac potem juz z gorki
moj to tez moglby na okroglo ale to chyba kazdy facet tak ma

Stary 2015-10-26, 17:35   #4394
RoseLady
Raczkowanie

libido

moje przez I trym było równe 0, a teraz mam chcice czasami rozbudzam męża o 5 rano bo wstane na siku i nie moge usnąć, a on taki ciepły obok ...
ale tak lubi być rozbudzany
RoseLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 17:39   #4395
esesme
Raczkowanie

Ehhh ale miałam dzien w pracy, wszystkiego mi sie odechciało. W związku ze zwiększeniem od czerwca zakresu moich obowiązków miałam obiecana podwyżkę. Ostatnio wywalczyłam ze w końcu od tej wypłaty ja dostanę czyli końcem października bo wiedza ze mi zależy zeby mi sie do średniej do l4 liczyło.... I co?????? Dostałam podwyżkę ale o 200 zł niższa niż miała byc. Jestem wściekła bo nie na to sie umawiałam, juz nie chodzi mi o kwotę ale o to ze ustalenia były inne. Ale i tak mam sie cieszyć z tego ze ja dostałam. Chyba wolałabym wcale jej nie dostać i poszłabym szybko na l4 a pózniej nie myślałabym o powrocie po pół roku do pracy a tak to sama nie wiem co robić.
esesme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 17:46   #4396
Polinezyjka
Zakorzenienie

ZIMNO!
Nie ubrałam się dobrze ani wczoraj ani dzisiaj co za głupek czasem jestem niemyślący... i teraz po prostu mi zimno Ale nic... ogrzeje się kocykiem i herbatką i potem mam w planie zrobić domową pizze będzie jutro na obiad hehe i na wieczór troszku

Cytat:
Gratuluje dobrych wyników na wizycie czyli jeszcze czekasz na 100% potwierdzenie hehe Jakieś zdjęcia z USG masz?

Cytat:
Napisane przez NieIdealna82 Pokaż wiadomość
Napoje
Ja czasami kawe,codziennie jakaś herbata z cytr.1-2 szkl. wody i obowiązkowo 1l sok pomarańczowy bo przyswaja żelazo
Rozwiniesz to z żelazem i sokiem pomarańczowym? Nie wiedziałam ale jak przeczytałam Twój post to napisałam od razu do męża smsa by kupił sok pomarańczowy jak będzie z pracy wracał hihi

Cytat:
A widzisz, na to nie wpadłam, bo nie ja ten czarny scenariusz pisałam bo mi np. jeszcze przed ciążą włosy bardziej leciały niż po porodzie i ja ogólnie nie miałam tych przykrych doświadczeń jak ... która to była? Kabriela? To jest czasem tak, że jak w ciąży dostajesz nagle gąszczu włosów na głowie, to po porodzie w ciągu paru miesięcy to wróci raczej do dawnego stanu - czyli to co się uzbierało musi wylecieć. I jest wrażenie, że zaraz będzie się łysą matką ale ja tak nie miałam i te co miały, to po wszystkim wcale nie wyglądały gorzej. Więc to tylko wrażenia mylne... I owszem, hormony się w końcu uspokajają i wszystko się normuje. Nie ma co się martwić

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

No ja takie tiki już wcześniej czułam ale też w miejscach gdzie macicy nie miało prawa być. .. wiec nie interpretuje tego jako ruchy czy kopniaczki. Ale myślę, że jak jest to we właściwym miejscu, to może być to, bo macica takim tikiem właśnie na kopa zareagować chyba może. ..?
och to teraz mi się pokręciło, w takim razie ja na pewno o co innego pytałam Ciebie ale teraz sobie nie przypomnę co "autor miał na myśli" hehe ale dowiedziałam się od Ciebie dużo więc i tak jestem zadowolona hehhe
I jeju jak to ruchy to cuuudownie

Cytat:
Napisane przez madzia2409 Pokaż wiadomość
Samopoczucie
Jak na karuzeli. W weekend miałam migrene, za migrena i myślałam że się wykończe. Wzięłam nawet jedna tabletkę apapu, ale guzik dała. Nawet mojemu się oberwalo, bo krzesło skrzypialo, za głośno słuchał muzyki, bo mnie obudZił. Cud ze nie poprosił o rozwód. A na codzień też dupa.jeden dzień ok, kolejny tragedia. Wstaje słabo mi, bolą mnie cycki, kuje tu tam, aż głupio narzekać. Bo przecież mogłabym się czuć nawet kilkakrotnie gorzej, gdyby maluszkowi to pomagało. Więc nawet głupio mi myśleć, ze źle się czuje.
Oj biedna! Oby już niedługo Ci się polepszyło znacznie !

Cytat:
ja tez ostatnio

Justyna_fli tez licze na chlopca

cloche sliczny brzuszek taki jedrny moj wydaje mi sie galaretowaty no i do Twojego to prawie niewidoczny a wypatruje go codziennie

Co do picia wody to tez mam z tym problem. Niedawno byłam u dietetyka i powiedziała mi ze trzeba teraz pic bo wody plodowe sie "wymieniaja" i do codziennego spozycia płynów nie liczymy zup i owoców tylko wode i ewentualnie herbate
nie pijemy po posiłkach bo to spowalnia trawienie - rozrzedza soki żołądkowe i kiedy tu pic jak ja ciagle cos podjadam
Poważnie!? Nie wiedziałam, że picie wody ma wpływ na te wody płodowe ! Dzięki za info!!

Cytat:
kejka tez sie nie zmuszam ale raz na 2-3 dni spelniam obowiazek z zadowoleniem po najgorzej jest sie do tego zabrac potem juz z gorki
Och ja to mam wyrzuty sumienia bo ani razu nie zainicjowałam sama ! Wcześniej to ja byłam tą bardziej hm zachęcającą a tu teraz całkowicie zero akcji z mojej strony ;/
Ale przynajmniej mdłości przeszły i jak mąż inicjuje to ja chętniejsza jestem niż w 1 trym
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 17:48   #4397
esesme
Raczkowanie

Hahah tak was czytam i u mnie tez zero chęci na igraszki z mezulkiem maz sie śmieje ze z moimi chęciami to bedzie średnia raz na miesiac
Stary 2015-10-26, 17:49   #4398
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez esesme Pokaż wiadomość
Ehhh ale miałam dzien w pracy, wszystkiego mi sie odechciało. W związku ze zwiększeniem od czerwca zakresu moich obowiązków miałam obiecana podwyżkę. Ostatnio wywalczyłam ze w końcu od tej wypłaty ja dostanę czyli końcem października bo wiedza ze mi zależy zeby mi sie do średniej do l4 liczyło.... I co?????? Dostałam podwyżkę ale o 200 zł niższa niż miała byc. Jestem wściekła bo nie na to sie umawiałam, juz nie chodzi mi o kwotę ale o to ze ustalenia były inne. Ale i tak mam sie cieszyć z tego ze ja dostałam. Chyba wolałabym wcale jej nie dostać i poszłabym szybko na l4 a pózniej nie myślałabym o powrocie po pół roku do pracy a tak to sama nie wiem co robić.
Hmmm . I tak dużo się nie naliczy - do porodu pół roku - musiałabyś do końca pracować by chociaż te pół roku było na wyższej pensji.
Znów co do powrotu po pół roku to ja już gdzieś pisałam moją opinie ale powtórzę:
-za dużo by mnie opiekunka kosztowała porównując do tego ile dzięki szybszemu powrotowi zarobię
-to opiekunka zobaczy większość "pierwszych" momentów mojego malucha. Nie dałabym psychicznie rady chcę oczywiście rozwijać moją karierę i jest to dla mnie ważne, ale ważniejsze jest usłyszenie pierwszych słów, zobaczenie jak dziecko siada itp.
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 17:54   #4399
velika
Winter is coming

Cytat:
Hmmm . I tak dużo się nie naliczy - do porodu pół roku - musiałabyś do końca pracować by chociaż te pół roku było na wyższej pensji.
no właśnie ktoś wie jak to jest? Powiedzmy, że od października dostałam większą kwotę na umowie. Pracuję do końca stycznia, potem idę na l4. Jak mi wyliczą macierzyński ? Co z lutym i marcem? Jaką kwotę się wtedy bierze do wyliczeń, bo na mój rozum powinni mi zliczać z tą wyższą i do wyliczenia macierzyńskiego powinnam mieć brane pół roku z wyższą kwotą bez względu na to, czy byłam na l4 czy nie?

Stary 2015-10-26, 17:55   #4400
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:

Z tym zabraniem mam wlasnie problem, czasem wlasnie mi sie przytrafi kolo 6 jak wracam z lazienki, ale maz nie zawsze rozumie moje ocieranie. Jak nie rozumie to jego problem raz na 2-3 dni...ehem

Polinezyjka nie mam zdjecia bo tyłka mi nie chcial dac ale spoko...7.11 mam kolejna wizyte moze wtedy bedzie lepiej widac cokolwiek poza pupcia no i doktorek kazal przyjsc prywatnie na polowkowe po skonczeniu 20 tygodnia, czyli w pierwszym tygodniu grudnia ale jestem zla ze nie zapytalam o CRL i wage

Mikołaj <3
Stary 2015-10-26, 17:58   #4401
esesme
Raczkowanie

Cytat:
Znów co do powrotu po pół roku to ja już gdzieś pisałam moją opinie ale powtórzę:
-za dużo by mnie opiekunka kosztowała porównując do tego ile dzięki szybszemu powrotowi zarobię
-to opiekunka zobaczy większość "pierwszych" momentów mojego malucha. Nie dałabym psychicznie rady chcę oczywiście rozwijać moją karierę i jest to dla mnie ważne, ale ważniejsze jest usłyszenie pierwszych słów, zobaczenie jak dziecko siada itp.

Właśnie przeszło mi przez myśl zeby zamknąć rok i końcem stycznia iść na l4, jestem księgowa i nie chce ich tez zostawić na lodzie a pózniej chyba bedą musieli sobie radzić, skoro skapia 200 zł, sorki 190 haha tak mnie wyprowadzili z równowagi ze masakra...... Ajchetniej wszystko rzuciłabym teraz
Juz mi nawet nie chodzi o to zeby l4 mi jakoś wzrosło choć wiadomo przydałoby sie ale niechętnie dają u mnie większe podwyżki i wiedziałam ze to co teraz wywalczę zostanie na jakiś dłuższy czas....
Stary 2015-10-26, 17:59   #4402
tabaska25
Zadomowienie

GG do tabaska25

Pisalyscie o zębach, wlasnie zaliczyłam wizyte bo cos mnie zaczelo pobolewac, na razie mam lekarstwo ale wole sie tym za wczasu zajac by potem ewentualne zapalenie nie zagrazalo malenstwu.

Libido.. My troche zaszalelismy na wycieczce firmowej, w pierwszym trymestrze nie mialam ochoty a teraz moglabym co noc😄
Stary 2015-10-26, 18:00   #4403
esesme
Raczkowanie

Cytat:
no właśnie ktoś wie jak to jest? Powiedzmy, że od października dostałam większą kwotę na umowie. Pracuję do końca stycznia, potem idę na l4. Jak mi wyliczą macierzyński ? Co z lutym i marcem? Jaką kwotę się wtedy bierze do wyliczeń, bo na mój rozum powinni mi zliczać z tą wyższą i do wyliczenia macierzyńskiego powinnam mieć brane pół roku z wyższą kwotą bez względu na to, czy byłam na l4 czy nie?

L4 to chyba średnia z 12 miesięcy? Ale nie jestem pewna
Stary 2015-10-26, 18:01   #4404
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
Hahah tak was czytam i u mnie tez zero chęci na igraszki z mezulkiem maz sie śmieje ze z moimi chęciami to bedzie średnia raz na miesiac

Oooo...nie jestem sama ale zdarza mi sie poddac mezowi spelniajac obowiazek malzenski

Cytat:

Wylicza Ci z 12 mcy ukonczonych, srednia. Czyli 8 mcy normalnej pensji i 4 mce (liczac ze do konca stycznia pracujesz a na L4 idziesz 1.02) z wyzszym wynagrodzeniem. Czyli nie bedzie to az taka duza roznica, jesli nie dostalas mea podwyzki.

Mikołaj <3
Stary 2015-10-26, 18:03   #4405
esesme
Raczkowanie

A i kolejna sprawa ze tez niechętnie chce wrócić po pół roku ale cieżko mi sobie wyobrazic tak długa przerwę u mnie w zawodzie ale sama nie wiem jak to bedzie w praktyce i. Czy bede wstanie porzucić malucha

---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Cytat:
Oooo...nie jestem sama ale zdarza mi sie poddac mezowi spelniajac obowiazek malzenski

Wylicza Ci z 12 mcy ukonczonych, srednia. Czyli 8 mcy normalnej pensji i 4 mce (liczac ze do konca stycznia pracujesz a na L4 idziesz 1.02) z wyzszym wynagrodzeniem. Czyli nie bedzie to az taka duza roznica, jesli nie dostalas mea podwyzki.

Ja tez spełniłam swój małżeński obowiązek w sobotę ale nie powiem myślałam tylko za ile koniec haha o czym oczywiście mezulkowi opowiedziałam ale jestem wredota chodząca hihi
Stary 2015-10-26, 18:13   #4406
kropcia007
Wtajemniczenie

Mamusie kwietniowe 2016

U mnie poziom żelaza wysoki ale ferrytyna niska co znaczy ze żelazo krąży we krwi ale nie wchłania sie do komórek. Dietetyczka kazała jeść wątróbkę raz w tyg. A niektórzy mówią zeby w ciazy unikać ale wierze dietetyk bo kobieta jest konkretna dietetyk kliniczny dietę i wszelkie wnioski wysowa na podstawie badań krwi. Wyniki nam bardzo dobre tylko to żelazo i dokwasic żołądek by witaminy sie lepiej wchłaniały czyli przed posiłkami ocet jabłkowy z woda lub sok z cytryny. Teraz popijam sok z kiszonej kapusty lub ogórków jeśli ktoś ma ochotę polecam na FB ajwen lub medfood dużo cennych info dla ciężarówek potwierdzonych najnowszymi badaniami

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

Cytat:

Ja tez spełniłam swój małżeński obowiązek w sobotę ale nie powiem myślałam tylko za ile koniec haha o czym oczywiście mezulkowi opowiedziałam ale jestem wredota chodząca hihi

Ja jakiś miesiąc temu podczas chedożenia ( nazwa zapożyczona z książki 9 miesięcy jazdy ciężarówka polecam super humor w tej książce napisana z przymróżeniem oka ) czułam kłucie w podbrzuszu i podziękowałam tz-owi w połowie słowami weź juz zejdź był zachwycony

Edytowane przez kropcia007
Czas edycji: 2015-10-26 o 18:18
Stary 2015-10-26, 18:20   #4407
velika
Winter is coming

Cytat:

dzięki wielkie! dobra, czyli wcale nie idę na l4, olewam najwyżej mnie będą taczką wozić do pracy
kropcia, u nas też funkcjonuje chędożenie ale to przez Wiedźmina i inne tego typu lektury

Stary 2015-10-26, 18:31   #4408
beth007
Zadomowienie

Cytat:
No i jeszcze jedno... udało mi się złapać tak, że mogę opublikować. ..
piękny tez bym chciała taki mieć :P Mój widać ale to bardziej taki flaczek zaokrąglony

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pijcie teraz dużo wody czy raczej ciepłe napoje? O ile wcześniej nie miałam problemu z wypicie butelki wody w ciągu dnia, to teraz jest mi za zimno i lecę prawie tylko na herbatkach typu maliny, rumianek, jeżyny, czasem mieta no i jedna czarna na dzień. Czasem jeszcze woda z miodem i cytryna ale ostatnio odstawiłam, bo coś mnie mdliło po niej. Zastanawiam się czy trochę nie za mało tych płynów, ale marznę tak przez cały dzień, że picie letniej wody raczej mi nie pomoże.
ja piję głównie herbat i to hektolitrami cały czas muszę ją mieć koło siebie i to cieplutką najlepiej Wodę piję tylko jak mamy gdzieś jechać i tak "na drogę".
Dodatkowo na początku ciąży piłam cole bo troch na mdłości pomagała a teraz jst mi po niej tylko gorzej. Także herbatka tylko wchodzi w grę.

Cytat:

Moja ochota na seks poniżej zera. właściwie od połowy września nic... nawet nie pozwalam się zbliżyć, choć w sumie nie miał kiedy bo między jednym a drugim rzygankiem to nie bardzo. Szkoda mi chłopa ale mówi, że rozumie i czeka z niecierpliwością aż zaczniemy nadrabiać bo wyczytał w internecie, że w II trymestrze ochota wraca ze zdwojoną siłą.... hah ;p Oby tak było

beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 18:33   #4409
alicjag3
Raczkowanie

Dzieki

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

A jak to jest gdy cos sie zle dzieje? Czy musza byc objawy czy nawet na tym etapie niekoniecznie?
alicjag3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 18:43   #4410
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:

A ja w niedziele rano

Cytat:
Ja jakiś miesiąc temu podczas chedożenia ( nazwa zapożyczona z książki 9 miesięcy jazdy ciężarówka polecam super humor w tej książce napisana z przymróżeniem oka ) czułam kłucie w podbrzuszu i podziękowałam tz-owi w połowie słowami weź juz zejdź był zachwycony

No to zapodalas
Tez mam ta ksiazke, ale jakos za malo w niej informacji

Cytat:
dzięki wielkie! dobra, czyli wcale nie idę na l4, olewam najwyżej mnie będą taczką wozić do pracy

kropcia, u nas też funkcjonuje chędożenie ale to przez Wiedźmina i inne tego typu lektury

Hehe, czubek moze zakup im jakas porzadna, ladna taczkw zebys nie musiala jakism shitem jezdzic

Cytat:
Napisane przez beth007 Pokaż wiadomość
Moja ochota na seks poniżej zera. właściwie od połowy września nic... nawet nie pozwalam się zbliżyć, choć w sumie nie miał kiedy bo między jednym a drugim rzygankiem to nie bardzo. Szkoda mi chłopa ale mówi, że rozumie i czeka z niecierpliwością aż zaczniemy nadrabiać bo wyczytał w internecie, że w II trymestrze ochota wraca ze zdwojoną siłą.... hah ;p Oby tak było

Zeby sie chlop nie przeliczyl, jak moj ale to w sumie mam lepszy wynik, bo kilka razy od sierpnia cos bylo wstyd!

Mikołaj <3
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości