|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#571 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku!
Cytat:
![]() ![]() W sumie to my tylko w kuchni mamy kaloryfer odkręcony maksa... dla kotów hahaha, które mają tam drapak wielgachny do sufitu. W pokoju w ogóle nie grzejemy, bo nam gorąco, a blok ocieplony, więc naprawdę nie ma potrzeby dogrzewać w zimie. Tylko raz jak były mrozy -20, to włączyliśmy kaloryfer na 3kę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#572 |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=figa84;53239401
Która tu pisała, że jej dziecko reaguje na czosenek a nie słodkie? Moje ma to samo, a teraz wojuje po śledziach. Miałabyć zupa, no ale cóż :p[/QUOTE] Moje było bardzo skoczne po tabasco ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#573 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale mój tż się ze mnie nabija, że przy mnie rolka papieru na 1 dzień starcza ![]() Edytowane przez Aninis Czas edycji: 2015-10-26 o 19:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#574 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja po ślubie ( 7 lat) powymieniałam wszystko, oprócz prawka, moja koleżanka policjantka powiedziała, że nie jest to konieczność, bo razem z prawkiem nie muszę policjantom okazywać dowodu osobistego, i wtedy skad oni będą wiedzieli, że wyszłam za mąż? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#575 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Owszem, fotelik musi być zamontowany prawidłowo itp. ale i tak porównując go do obecnego fotelika Tusi (9-26 Axkid Kidzone) to nie ma w ogóle porównania. Obecny fotelik po montażu wygląda w aucie tak http://www.reboard-kindersitz.info/f...t=802&start=20 - widac ile tam pasów, podpórka itp. Jak ruszam fotelikiem, to ruszam całym autem. Te fotelikie 0-13 niestety takiego efektu nie uzyskają. Teraz właśnie kupiłam fotelik 0-18 kg, również rwf- Romer Max- Fix II (również posiada szwedzkie TEST PLUS, jak dla mnie najbardziej wiarygodny test ![]() Ogólnie jeśli chcecie dużo poczytać o testach, bezpieczeństwie itp to polecam blog osiemgwiazdek ![]() Cytat:
![]() Zresztą do niej chodzą kobiety rodzinami i pokoleniami, więc to też o czymś świadczy ![]() ![]()
![]() |
#576 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hehe, ja tak samo, wskakuję takim galopem na łóżko, że aż męża budzę, czasem nie wyceluję i zahaczam o niego. I jakoś wtedy ani brzuch, ani nic mi nie przeszkadza w tym pędzie. bujna wyobraźnia to nic dobrego w nocy, dlatego gustuję w komediach, nie horrorach. Piłkarz będzie, wali z główki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#577 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#578 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#579 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zdecyduję się na 100% jak już pójdę do szkoły rodzenia i go sobie obejrzę... ale jakoś taka jestem doopa wołowa, że nie mogę się do tej szkoły rodzenia zebrać. ![]() Cytat:
![]() Ale będę próbować dostać się do tego dr Balisia, a nóż widelec mi się uda. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#580 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za odp w sprawie fotelików
![]()
#581 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz śpię z brzegu, bo co noc budzę się na sikuuu... ale jak wskakuję, to zawsze na sam środek jak najbliżej męża... bo mnie wyobraźnia ponosi, że zaraz mnie coś pod łóżko wciągnie ![]() A ostatnio jak byliśmy u teściów, to zwiewałam tak aż się kurzyło, bo mi się wydawało, że coś mnie goni... rano okazało się, że teść powiesił sobie szlafrok na drzwiach ![]() I też nie dam się namówić na horror za nic na świecie... i bez tego śnią mi się nieraz straszne rzeczy. A jakbym taki film sobie zapodała, to murowane koszmary przez miesiąc. ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Naprawdę spodobał mi się ten pomysł ![]() ![]() ejjj... zaczął mnie dzisiaj boleć brzuchol... tak jakby na okres, ale w dole brzucha w okolicy wzgórka łonowego ![]() i do tego czuję w tym miejscu ruchy bobo Edytowane przez Aninis Czas edycji: 2015-10-26 o 19:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#582 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Byliśmy z tż na filmie "Obecność", na drugi dzień rano robie sobie coś w kuchni przekonana, że tż śpi, a ten mi zaklaskał jak dzieci w tym filmie. O mało na zawał nie zeszłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#583 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli by się okazało,że Baliś to prywatnie, to ja wiem,że on sporo bierze. Ja polecam Lasatowicza, baaaaaaaaaardzo dużo znajomych do niego chodziło ![]() ![]()
![]() |
#584 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#585 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#586 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#587 |
Zakorzenienie
|
Serio?
![]() ![]() ![]()
#588 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- moje bmw z 2001 tez nie mialo. duzo zalezy od marki i jakis tam jeszcze - roznie te standardy wprowadzali ale od kotregos tam roku juz musi byc w kazdym aucie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#589 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do horrorów, zawsze lubiłam, a teraz w ciąży no nie mogę ![]() ![]() ![]()
![]() |
#590 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mój tato zawsze mówił, że mnie łatwiej ubrać, niż nakarmić ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#591 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#592 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- No włąśnie, a np. jak sprawdzają osobę w tej bazie policyjnej to co będzie?
![]() |
#593 | |
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Serce mi rośnie, jak czytam takie posty. ![]() Bardzo dobrze, ze jestes dumna z tego, co osiągnęłaś - zasłużenie! ![]() ![]()
![]() |
#594 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Teraz mamy zamiar porządnie rozejrzeć się w temacie. Dobrze, że piszesz tak wyczerpująco, jak to miło posłuchać/ poczytać mądrego ![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- My kąpaliśmy córkę w jej pokoju, tzn. mąż kapał, wanienka stała na podłodze i jakoś on nigdy nie narzekał, ze mu niewygodnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#595 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas na początku też kąpaliśmy w pokoju Tusi, bo najłatwiej było nagrzać, a że zima była to wiecie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#596 |
Zakorzenienie
|
Serio
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#597 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja po ciemku, tzn. wieczorem, nie mówiąc już w nocy, nawet na klatkę schodową nie wyjdę, a nuż jakieś zombie gapi się na mnie z nadworu przez szklane drzwi( mieszkam na parterze)? Teraz w ciąży, nie wiem, czy tylko mi, ale śnią mi się tak durnowate, i straszne sny, ze głowa mała ![]() ![]() A może boli Cie w tym miejscu, bo bobas uciska albo się mości wygodnie? ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Oni mogę prosić, ale my, kierowcy nie mamy obowiązku im pokazywać, tak mi powiedziała koleżanka policjantka. Ale znając życie, jak się trafi na h...jka to wszystko może być ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#598 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
I najlepsze było to, że do naszego obecnego małego mieszkanka kupiłam takie pufy rozkładane... wyjmujesz z pokrowca z eko-skóry takie 4 kostki zszyte i złożone na siedzisko pufy... po rozłożeniu masz materac. Dla nas bomba, bo mieszkanie małe a w razie czego jest awaryjne spanko do rozłożenia ![]() i pierwsi nasi goście: szwagier z dziewczyną... biorą jedną tą pufę, zdejmuję pokrowiec a tam w pokrowcu od środka markerem takie wielkie litery EWA... myślałam ze szwagierką, że się posikamy ze strachu. ![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat:
Ja mam zawsze zachomikowany w szafie mój "żelazny zapas" - czyli 1 awaryjna rolka papieru ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#599 |
Wtajemniczenie
|
Aha, odnośnie bóli brzucha, mi w szpitalu powiedzieli, jak leżałam ze skurczami, żeby martwić się takimi jak na okres ale bardziej bolesnymi, regularnymi a na kłucia, rozciągania itp. nie zwracać uwagi.
Mnie teraz często brzuch sie napina, ale to dzieciak tak się mości, jak sie przesunie, to ulga od razu. Zaskoczona jestem, jak mi teraz gwałtownie, dosłownie w ciągu tygodnia brzuchol wywaliło i od razu waga skoczyła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#600 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tera mam rodzinną wielka krowe, combi wszystko pomiesci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:27.