Mamusie kwietniowe 2016 - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-26, 18:50   #4411
kropcia007
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość

No to zapodalas
Tez mam ta ksiazke, ale jakos za malo w niej informacji

!
Od informacji mam inna książkę -oczekiwanie wszystko co powinnaś wiedzieć o ciazy i porodzie. Ta jest do posmiania mój rodzaj humoru

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 18:58   #4412
justyna_fli
Zadomowienie

Kejka ja jak bylam mala to mialam takie loki ze prawie jak afro Wlosy tez ciemne, wiec by przeszlo jako moje
Kropcia, mi wlasnie polozna nie kazala jesc watrobki i wyrobow z niej. Przez to cierpie bo mi sie pasztetu chce Kupilam pasztet sojowy ostatnio ale to nie to samo A sok z ogorkow i kapusty Jak tylko mam to spijam A maz na mnie patrzy jak na wariatke bo on uwaza ze to obrzydliwe
Chedozenie tez mi sie kojarzy z Wiedzminem Uwielbiam ksiazki i gry, szkoda ze serial to taka lipa
Dawidek 31.10.2018
justyna_fli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 18:59   #4413
Polinezyjka
Zakorzenienie

16 tydzień dziś się rozpoczął (15 tydz 1 dz ).

Cytat:
Polinezyjka nie mam zdjecia bo tyłka mi nie chcial dac ale spoko...7.11 mam kolejna wizyte moze wtedy bedzie lepiej widac cokolwiek poza pupcia no i doktorek kazal przyjsc prywatnie na polowkowe po skonczeniu 20 tygodnia, czyli w pierwszym tygodniu grudnia ale jestem zla ze nie zapytalam o CRL i wage
heheh przypomnij mi Kochana który Ty masz teraz tydzień? Zapamiętało mi się, że Ty masz termin porodu gdzieś na początku kwietnia i tak zdziwiłam się Twoim połówkowym bo ja idę między 19-21 tyg i wypada to między: 22.11-07.12 a że jestem niecierpliwa to 27 listopada mamy USG .
Ja to będę mieć tak długą przerwę od oglądania malucha!! USG ost miałam 7, 14 miałam wizytę u gin gdzie tylko sprawdziła czy serce bije, a dopiero 19 listopada idę na wizytę do niej znów i sprawdzi czy serce bije a tydzień później będzie to połówkowe oszaleje przez ten czas

Cytat:
Napisane przez tabaska25 Pokaż wiadomość
Pisalyscie o zębach, wlasnie zaliczyłam wizyte bo cos mnie zaczelo pobolewac, na razie mam lekarstwo ale wole sie tym za wczasu zajac by potem ewentualne zapalenie nie zagrazalo malenstwu.

Libido.. My troche zaszalelismy na wycieczce firmowej, w pierwszym trymestrze nie mialam ochoty a teraz moglabym co noc😄
Niesamowita jesteś ! co noc hihih no fajnie by było mnie coś erotyczne marzenia senne czasem wybudzają ale jakieś liche są (klaunów już na szczęście brak).

Cytat:
Napisane przez esesme Pokaż wiadomość
A i kolejna sprawa ze tez niechętnie chce wrócić po pół roku ale cieżko mi sobie wyobrazic tak długa przerwę u mnie w zawodzie ale sama nie wiem jak to bedzie w praktyce i. Czy bede wstanie porzucić malucha
No właśnie! To jest pytanie Aczkolwiek ja już wiem, że nie dałabym rady .

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
U mnie poziom żelaza wysoki ale ferrytyna niska co znaczy ze żelazo krąży we krwi ale nie wchłania sie do komórek. Dietetyczka kazała jeść wątróbkę raz w tyg. A niektórzy mówią zeby w ciazy unikać ale wierze dietetyk bo kobieta jest konkretna dietetyk kliniczny dietę i wszelkie wnioski wysowa na podstawie badań krwi. Wyniki nam bardzo dobre tylko to żelazo i dokwasic żołądek by witaminy sie lepiej wchłaniały czyli przed posiłkami ocet jabłkowy z woda lub sok z cytryny. Teraz popijam sok z kiszonej kapusty lub ogórków jeśli ktoś ma ochotę polecam na FB ajwen lub medfood dużo cennych info dla ciężarówek potwierdzonych najnowszymi badaniami
Hm hm dziękuję za wyjaśnienie - Iwone Wierzbicką wyczaiłam na początku ciąży i namiętnie czytałam oglądałam itp, ale potem jak mnie mdłości dopadły to koniec. Nie mogłam w ogóle czytać o jedzeniu Może niedługo wrócę
A za MedFood dziękuję bo tego nie znałam
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 19:06   #4414
Sunmade
Raczkowanie

Ja tak tylko wtrące o tym łożysku przodującym. Moja współlokatorka ze szpitala na przodujące, a w szpitalu leży z powodu silnych krwawien. I lekarze jej mówią, że jest kilka rodzai umiejscowienia łożyska na przedniej ścianie. Większość jest niegroźna, ale jeśli jest tak bezpośrednio przodujące to jest niebezpieczne. Ale wtedy praktycznie zawsze występuje krwawienie i jest to zagrożenie dla dziecka. Tylko, że łożysko zmienia swoją pozycję do 20 tygodnia i do tego czasu można mówić tylko o podejrzeniu położenia łożyska. Ona będzie do 20 leżeć w szpitalu, żeby lekarze mieli pewność że nic się do tego czasu nie będzie działo.

No także się nie denerwujcie, że lekarze wam mówią takie rzeczy bo do 20tygodnia zazwyczaj łożysko idzie do góry jeszcze. A jeśli nic się nie dzieje tzn ze nie jest bezpośrednio przodujące.
Tyle zrozumiałam na swój rozum z monologu lekarza na dzisiejszym obchodzie
Sunmade jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 19:11   #4415
kropcia007
Wtajemniczenie

Mamusie kwietniowe 2016

Cytat:
Napisane przez justyna_fli Pokaż wiadomość
Kejka ja jak bylam mala to mialam takie loki ze prawie jak afro Wlosy tez ciemne, wiec by przeszlo jako moje
Kropcia, mi wlasnie polozna nie kazala jesc watrobki i wyrobow z niej. Przez to cierpie bo mi sie pasztetu chce Kupilam pasztet sojowy ostatnio ale to nie to samo A sok z ogorkow i kapusty Jak tylko mam to spijam A maz na mnie patrzy jak na wariatke bo on uwaza ze to obrzydliwe
Chedozenie tez mi sie kojarzy z Wiedzminem Uwielbiam ksiazki i gry, szkoda ze serial to taka lipa

Kiszonki To są naturalne probiotyki 🏻

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
16 tydzień dziś się rozpoczął (15 tydz 1 dz ).

heheh przypomnij mi Kochana który Ty masz teraz tydzień? Zapamiętało mi się, że Ty masz termin porodu gdzieś na początku kwietnia i tak zdziwiłam się Twoim połówkowym bo ja idę między 19-21 tyg i wypada to między: 22.11-07.12 a że jestem niecierpliwa to 27 listopada mamy USG .
Ja to będę mieć tak długą przerwę od oglądania malucha!! USG ost miałam 7, 14 miałam wizytę u gin gdzie tylko sprawdziła czy serce bije, a dopiero 19 listopada idę na wizytę do niej znów i sprawdzi czy serce bije a tydzień później będzie to połówkowe oszaleje przez ten czas

Niesamowita jesteś ! co noc hihih no fajnie by było mnie coś erotyczne marzenia senne czasem wybudzają ale jakieś liche są (klaunów już na szczęście brak).

No właśnie! To jest pytanie Aczkolwiek ja już wiem, że nie dałabym rady .

Hm hm dziękuję za wyjaśnienie - Iwone Wierzbicką wyczaiłam na początku ciąży i namiętnie czytałam oglądałam itp, ale potem jak mnie mdłości dopadły to koniec. Nie mogłam w ogóle czytać o jedzeniu Może niedługo wrócę
A za MedFood dziękuję bo tego nie znałam

Medfood tez uczyły sie od Iwony Wierzbickiej teraz byłam u nich na konsultacjach.
Hmm a mi powiedzieli ze połówkowe robi sie 21-22 tydz. Ostatnie usg miałam w 13 tyg teraz jest 17 tydz. 4 dzien następne usg połówkowe będę miała w 21 tyg 19.11 mam nadzieje ze poznam płeć

Edytowane przez kropcia007
Czas edycji: 2015-10-26 o 19:14
Stary 2015-10-26, 19:14   #4416
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sunmade Pokaż wiadomość
Ja tak tylko wtrące o tym łożysku przodującym. Moja współlokatorka ze szpitala na przodujące, a w szpitalu leży z powodu silnych krwawien. I lekarze jej mówią, że jest kilka rodzai umiejscowienia łożyska na przedniej ścianie. Większość jest niegroźna, ale jeśli jest tak bezpośrednio przodujące to jest niebezpieczne. Ale wtedy praktycznie zawsze występuje krwawienie i jest to zagrożenie dla dziecka. Tylko, że łożysko zmienia swoją pozycję do 20 tygodnia i do tego czasu można mówić tylko o podejrzeniu położenia łożyska. Ona będzie do 20 leżeć w szpitalu, żeby lekarze mieli pewność że nic się do tego czasu nie będzie działo.

No także się nie denerwujcie, że lekarze wam mówią takie rzeczy bo do 20tygodnia zazwyczaj łożysko idzie do góry jeszcze. A jeśli nic się nie dzieje tzn ze nie jest bezpośrednio przodujące.
Tyle zrozumiałam na swój rozum z monologu lekarza na dzisiejszym obchodzie
Jak kiedyś o tym czytałam to dokładnie tak samo to zrozumiałam jak Ty
21 tc córeczka
Stary 2015-10-26, 19:19   #4417
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
cloche sliczny brzuszek taki jedrny moj wydaje mi sie galaretowaty no i do Twojego to prawie niewidoczny a wypatruje go codziennie

Co do picia wody to tez mam z tym problem. Niedawno byłam u dietetyka i powiedziała mi ze trzeba teraz pic bo wody plodowe sie "wymieniaja" i do codziennego spozycia płynów nie liczymy zup i owoców tylko wode i ewentualnie herbate
nie pijemy po posiłkach bo to spowalnia trawienie - rozrzedza soki żołądkowe i kiedy tu pic jak ja ciagle cos podjadam
brzuszek przyjdzie w pore, nie boj nic moj jest naprawde mega duzy jak na ten etap...

---picie wody---
jesli faktycznie tak jest, jak ta dietetyk mowi, to ja nie wiem, jakim cudem moj syn przezyl w moim brzuchu 9 miesiecy... jesli owocow i zup sie nie liczy, to wychodzi na to, ze przez jakies dwa miesiace nie pilam NIC. bo co wzielam lyka czegokolwiek, to chlustalam tym lykiem i jeszcze zolcia. a wod mialam dosc i to w najlepszym porzadku - wylecialy dopiero podczas porodu.
i w ogole nie rozumiem, dlaczego zupa ma sie nie liczyc do bilansu plynow... jak najbardziej sie liczy. jak ktos jest po operacji to podliczaja wszystkie plyny, nawet z ziemniakow maja tam jakies przeliczniki i obliczaja, ile w sumie plynu przeszlo przez organizm. niewazne skad. potem podliczaja, ile plynow organizm opuszcza (niestety potu nie moga wyliczyc ) i wychodzi bilans. wydaje mi sie, ze jak wynik moczu jest nieciekawy, to wtedy trzeba sie martwic. wowczas szpital i na kroplowy, bo wtedy to i nerki nie maja jak pracowac, wiec gdzie tu oczyszczac wody plodowe jeszcze... ale poki to jest okej, to nie ma co sie stresowac. nasz organizm nie da sie zasuszyc

---zelazo i wchlanialnosc---
to nie tylko o sok pomaranczowy chodzi, ale ogolnie o witamine c. jak zjemy steka wolowego z kapusta kiszona, to tez bedzie super
Cytat:
och to teraz mi się pokręciło, w takim razie ja na pewno o co innego pytałam Ciebie ale teraz sobie nie przypomnę co "autor miał na myśli" hehe ale dowiedziałam się od Ciebie dużo więc i tak jestem zadowolona hehhe
I jeju jak to ruchy to cuuudownie
oj tam, ja nie pamietam, co 5 minut temu pisalam albo czytalam, a jeszcze z naszym tempem tutaj to lomatko dzisiaj nadazam tylko dlatego, ze siedze chora w domu.
Cytat:
Hahah tak was czytam i u mnie tez zero chęci na igraszki z mezulkiem maz sie śmieje ze z moimi chęciami to bedzie średnia raz na miesiac
jak mi wyjdzie raz na miesiac to super - niestety ale to rzyganie nie pomaga... a jak juz sie w miare czuje i by byly checi, to mlody mnie potrzebuje albo w pracy jestem albo meza nie ma... echh... wniosek nasuwa sie jeden: musze sobie znalezc obiekt w pracy
Cytat:
Ja tez spełniłam swój małżeński obowiązek w sobotę ale nie powiem myślałam tylko za ile koniec haha o czym oczywiście mezulkowi opowiedziałam ale jestem wredota chodząca hihi
mial jakas traume potem?
Cytat:
Ja jakiś miesiąc temu podczas chedożenia ( nazwa zapożyczona z książki 9 miesięcy jazdy ciężarówka polecam super humor w tej książce napisana z przymróżeniem oka ) czułam kłucie w podbrzuszu i podziękowałam tz-owi w połowie słowami weź juz zejdź był zachwycony
o matko... wasze chlopy nabawia sie jeszcze impotencji
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 19:19   #4418
a_g_ata
Rozeznanie

Na początek stały tekst:
"Ale dziewczyny pędzicie, nie nadążam z czytaniem": p

##sex##
Ja spełniam swój malzenski obowiazek raz w tygodniu jak stare dobre małżeństwo:p hehe i tak uważam,ze to sukces bo kolezanka mężowo cała ciąże nie dała:p a po porodzie facet chodził za nią jak pies:p

##dziewczyny w szpitalu##
Trzymam za was mocno kciuki!!!!<3

##praca##
Ja bede pracowala do porodu:p ze szkoly zrezygnowalam i poszlam na l4 ale korki dalej daje ..3 godziny dziennie albo 4...wiec ogolnie luzik

#samopoczucie##
Ja ani razu nie wymiotowalam, cala ciaza przebiega bezproblemowo i tylko męcze sie szybciej..oby było tak do końca

#płeč##
Dalej jestem zdania,ze wiekszosc z nas bedzie miala chlopaka obstawiam 75- 80%

##cwiczenia##
Za 10minut zaczynam cwiczyc...tym razem odpale na youtubie jakas joge:p
3.08.2015- dwie kreski
10.04.2016- dzidzia
a_g_ata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 19:19   #4419
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90
Mamusie kwietniowe 2016

Woda z kapuchy kiszonej️mniam

Polinezyjka mam 16,1 czyli dla lekarza 16 tydzen, dla mnie 17 wobec czego, jesli mam isc na polowkowe po skonczonym 20 tygodniu, tzn ze musze zaczac wg niego 21 tydzien (dla mnie 22) czyli od 30.11 co daje pierwszy tydzien grudnia 3 razy to liczylam

A ja slyszalam ze lozysko na przedniej scianie to zupelnie nie ma powiazania z lozyskiem przodujacym

Cloche nie kracz na temat impotencji

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3

Edytowane przez kejka90
Czas edycji: 2015-10-26 o 19:23
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 19:25   #4420
kropcia007
Wtajemniczenie

Mamusie kwietniowe 2016

Cytat:
Woda z kapuchy kiszonej️mniam

Tz zamówił mi chyba 30 butelek bio soku z kapusty i ogórków on to jest fit eko freak

Czas edycji: 2015-10-26 o 19:27
Stary 2015-10-26, 19:39   #4421
NieIdealna82
Raczkowanie

Łożysko
Ja mam na tylnej ścianie,nie wiem co to oznacza i nigdy do tego wagi jakoś nie przywiązywałam ... Może powinnam....

Sok pomarańczowy(najlepiej jak najmniej przetworzony)
Ja w żadnej ciąży nie bałam witamin ani leków i lekarz stwierdził że jeżeli będą dobre wyniki to może tak zostać i nie będę musiała brać,a dobre wyniki będą jak będę sie dobrze odżywiać.
Po przestudiowaniu tego i owego wiem że sok pomarańczowy zwiększa przyswajanie żelaza.Wątróbki nie jem.
NieIdealna82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 19:46   #4422
Polinezyjka
Zakorzenienie

a_g_ata
No właśnie ja czekam aż uzupełnimy statystyki tych co mniej więcej wiedzą i zobaczę pełną listę hihi Można zresztą nad listą dziewczyn podsumować:
10 chłopców, 10 dziewczynek, 10 niespodzianek (tak widziałam na innym wątku )

kropcia007

Kurcze, ja lubię sok z kiszonek ale za dużo zawsze wypijam (nie mam umiaru) i potem hmmm ... nie za przyjemnie jest

Kejka
teraz mam dylemat:P bo wychodzi na to, że ja mam moje połówkowe w ostatnie dni 19 tygodnia. Będę u gin tydzień wcześniej to będę pytać czy mam to przekładać czy może być.

POŁÓWKOWE
A wy dziewczyny kiedy macie to usg? W którym tyg?

Nieidealna
dzięki! Ja tak waham się z tym brakiem jakiś suplementów - bo ryb nie jem, jakoś zjadłam raz i jakoś ech nie, nie dam rady. No i moja dieta nie jest tak pięknie urozmaicana jak przed ciążą Jakos ciężej mi to teraz idzie więc coś tam łykam w tabletkach choć wolałabym przyswajać w naturalny sposób minerały i witaminy.
21 tc córeczka
Stary 2015-10-26, 19:54   #4423
velika
Winter is coming

Połówkowe
Jeszcze nie wiem, kiedy będę miała. Za tydzień mam wizytę to się umówię. Chciałabym na początku grudnia, w 21 tc

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 19:54   #4424
lulka19
Zakorzenienie

Sunmade Łożysko na przedniej ścianie, a łozysko przodujące to jest co innego. Te nasze jest prawidłowe, tak mi lekarz powiedział. Bo przodujące zakrywa wejście szyjki macicy. Chyba mylisz pojęcia

Edytowane przez lulka19
Czas edycji: 2015-10-26 o 19:56
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 19:59   #4425
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
a_g_ata
No właśnie ja czekam aż uzupełnimy statystyki tych co mniej więcej wiedzą i zobaczę pełną listę hihi Można zresztą nad listą dziewczyn podsumować:

kropcia007

Kurcze, ja lubię sok z kiszonek ale za dużo zawsze wypijam (nie mam umiaru) i potem hmmm ... nie za przyjemnie jest

Kejka
teraz mam dylemat:P bo wychodzi na to, że ja mam moje połówkowe w ostatnie dni 19 tygodnia. Będę u gin tydzień wcześniej to będę pytać czy mam to przekładać czy może być.

POŁÓWKOWE
Mi powiedzial gin ze mozna od 18 do 22 tyg. zeby bylo miarodajnie. Ale te tygodnie to tak jak oni licza, czyli wg nas minus 1 tydzien
ale powiedzial ze najlepiej zebym byla w 21 nie mam pojecia dlaczego

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Sunmade Łożysko na przedniej ścianie, a łozysko przodujące to jest co innego. Te nasze jest prawidłowe, tak mi lekarz powiedział. Bo przodujące zakrywa wejście szyjki macicy. Chyba mylisz pojęcia

No tez tak slyszalam

Mikołaj <3
Stary 2015-10-26, 20:05   #4426
Smarrita
Wtajemniczenie

Polowkowe /prenatalne

Mam 20 listopada jeśli dobrze pamiętam w klinice w angelusie.

Jednak w czwartek podejrzewam że gin sam wszystko sprawdzi wcześniej bo ja juz 18/19tydz jestem
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 20:14   #4427
kropcia007
Wtajemniczenie

Mamusie kwietniowe 2016

Cytat:
a_g_ata

kropcia007

Kejka

POŁÓWKOWE

Nieidealna
dzięki! Ja tak waham się z tym brakiem jakiś suplementów - bo ryb nie jem, jakoś zjadłam raz i jakoś ech nie, nie dam rady. No i moja dieta nie jest tak pięknie urozmaicana jak przed ciążą Jakos ciężej mi to teraz idzie więc coś tam łykam w tabletkach choć wolałabym przyswajać w naturalny sposób minerały i witaminy.

Ja mam połówkowe w 21 tc wg liczenia lekarzy i mojego liczę faktyczna ilośc dni i tyg 19.11
Suplementuje d3+k2, jod, tran, wit c liposomalną oraz kwas foliowy. Dietetyk mówiła bym zmieliła skorupki jaj (wiejskich) i posypywała jedzenie naturalny wapń

Czas edycji: 2015-10-26 o 20:16
Stary 2015-10-26, 20:21   #4428
NieIdealna82
Raczkowanie

Troche sie pogubiłam z tym połówkowym ...
Ja do gin chodze co 4 tyg i co wizyte usg.
Jak pójde 3.11. to będę mieć 16t i 4 d więc za wcześnie na to połówkowe..
Na następną wizyte umówi mnie znów za 4 tyg czyli będe w 20t i 4 d to wtedy będzie to połówkowe czy jak???
Stary 2015-10-26, 20:21   #4429
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Chciałabym mieć taką chcicę jak Ty. Więc nie zazdroszczę, że musisz "tyle' czekać.

Nie wiem, ja ostatnio psychicznie czuję, że bym chciała trochę ten teges, ale mam wrażenie, że moje ciało mówi co innego i gó*** z tego wychodzi! Tylko w głowie zostaje chęć, nic poza tym.
też mam czasem tak, że w sumie bym chciała, a później przychodzi wieczór, kładę się do łóżka i zasypiam po 5 minutach

[QUOTE=cloche;53238223]eee to luzik. ja sie tak martwilam, ze wody nic nie pije w ciazy, i sie troche wyzalilam mamie, a ona, ze kiedys przeciez w ogole nie bylo tego zwyczaju, zeby nosic ze soba picie, woda byla w kranie albo ze studni i sie po prostu z pola szlo na posilek i do tego pilo szklanke herbaty czy kawy zbozowej... zadna baba w polu nie lazila z butelka to samo w szkolach... w ogole ta moda na posiadanie flaszki wody zawsze i wszedzie to raczej niedawno sie pojawila, kiedys tego nie bylo po prostu i to bylo calkiem normalne, ze ludzie pili po prostu wedle pragnienia. jesli czujesz sie napita, to jest jak najbardziej w porzadku

zebym jeszcze wiedziala, do czego sie odnosisz jesli do picia... to coz... w pierwszej ciazy praktycznie do konca mialam problemy, ale jak mi rzyganko przeszlo, to juz litr wypijalam spokojnie. jak dolozy sie do tego warzywa, owoce i zupe jakas, to nie jest tak zle pytalam sie teraz mojej gin, czy przypadkiem przez to nie bede miala malo wod plodowych czy co... ona mowi, ze musialabym sie zasuszyc na smierc chyba ilosc wod plodowych ma sie nijak do tego, czy wypijam litr czy 3 litry dziennie. zmierzyla mi ilosc i mowi, ze wsio super, mam sie nie martwic. no...
a jak mialas co innego na mysli, to sie rozpisze jeszcze raz, wiec sie zastanow [COLOR="Silver"]

cloche masz rację z tą wodą, w ogóle mam wrażenie, że nasze mamy dużo mniej się denerwowały, przestrzegały diety i rodziły zdrowe dzieci
my czasem chyba trochę przesadzamy i za bardzo sie przejmujemy wszystkim co przeczytamy w necie czy książkach
nie mówię, że wszystko mozna, ale dobrze jest znaleźć jakiś złoty środek

w ogóle to masz cudowny brzuszek
u mnie nadal nic nie widać

Cytat:
Pierwszy raz bylam taka zestresowana!! Wszystko w porzadku i po raz kolejny szanse na corke znikome, ale mam czekac do 100% opini ja jednak wiem co widzialam doktor sie dzis spieszyl a ja w nerwach i nawet nie zapytalam o "wzrost" i wagegamon
wkurzam mnie w lekarzach to, ze uznają coś za oczywiste i jeżeli same nie zapytamy to nic nie powiedzą

wizyta przesuneła mi sie na czwartek, a myślałam, ze juz jutro będę po
Cytat:
ZIMNO!
Nie ubrałam się dobrze ani wczoraj ani dzisiaj co za głupek czasem jestem niemyślący... i teraz po prostu mi zimno Ale nic... ogrzeje się kocykiem i herbatką i potem mam w planie zrobić domową pizze będzie jutro na obiad hehe i na wieczór troszku

Gratuluje dobrych wyników na wizycie czyli jeszcze czekasz na 100% potwierdzenie hehe Jakieś zdjęcia z USG masz?

Rozwiniesz to z żelazem i sokiem pomarańczowym? Nie wiedziałam ale jak przeczytałam Twój post to napisałam od razu do męża smsa by kupił sok pomarańczowy jak będzie z pracy wracał hihi

Och ja to mam wyrzuty sumienia bo ani razu nie zainicjowałam sama ! Wcześniej to ja byłam tą bardziej hm zachęcającą a tu teraz całkowicie zero akcji z mojej strony ;/
Ale przynajmniej mdłości przeszły i jak mąż inicjuje to ja chętniejsza jestem niż w 1 trym
u mnie obecnie zero mojej inicjatywy

Cytat:
U mnie poziom żelaza wysoki ale ferrytyna niska co znaczy ze żelazo krąży we krwi ale nie wchłania sie do komórek. Dietetyczka kazała jeść wątróbkę raz w tyg. A niektórzy mówią zeby w ciazy unikać ale wierze dietetyk bo kobieta jest konkretna dietetyk kliniczny dietę i wszelkie wnioski wysowa na podstawie badań krwi. Wyniki nam bardzo dobre tylko to żelazo i dokwasic żołądek by witaminy sie lepiej wchłaniały czyli przed posiłkami ocet jabłkowy z woda lub sok z cytryny. Teraz popijam sok z kiszonej kapusty lub ogórków jeśli ktoś ma ochotę polecam na FB ajwen lub medfood dużo cennych info dla ciężarówek potwierdzonych najnowszymi badaniami

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

Ja jakiś miesiąc temu podczas chedożenia ( nazwa zapożyczona z książki 9 miesięcy jazdy ciężarówka polecam super w tej książce napisana z przymróżeniem oka ) czułam kłucie w podbrzuszu i podziękowałam tz-owi w połowie słowami weź juz zejdź był zachwycony
mam taką ochotę na wątróbkę a wszędzie piszą, że nie mozna

Cytat:
pasztet ostatnio dostałam od mamy, domowy w wersji bez wątróbki, z ogóreczkiem kiszonym pycha
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 20:26   #4430
kropcia007
Wtajemniczenie

Lucy a dietetyczki w ktore "wierze" obydwie mówią zeby jeść ale niezbyt często ważne zeby trzymać sie jednego a nie łączyć informacje zewsząd No i tak robię trzymam sie tych zaleceń. Pasztet ostatnio robiłam sama 200g wołowiny 200 g karkówki 200 g indyka 200g boczku 200 g wątróbki i warzywa przyprawy był przepyszny

Stary 2015-10-26, 20:28   #4431
NieIdealna82
Raczkowanie

A ja robie pasztet z cukinii bez mięsa PYCHOTKA bo same warzywa
Stary 2015-10-26, 20:35   #4432
Polinezyjka
Zakorzenienie

Adaptery do pasów
Już dawno chciałam was zapytać i zapominałam!
Czy używacie? Kupiłyście? Ja początkowo świrowałam, że muszę je mieć a potem odpuściłam i w końcu jeżdżę normalnie w pasach.
21 tc córeczka
Stary 2015-10-26, 20:35   #4433
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90
Mamusie kwietniowe 2016

Cytat:
Napisane przez NieIdealna82 Pokaż wiadomość
Troche sie pogubiłam z tym połówkowym ...
Ja do gin chodze co 4 tyg i co wizyte usg.

Jak pójde 3.11. to będę mieć 16t i 4 d więc za wcześnie na to połówkowe..

Na następną wizyte umówi mnie znów za 4 tyg czyli będe w 20t i 4 d to wtedy będzie to połówkowe czy jak???

Tak, wg lekarza 21 tydzien wiec jak najbardziej
Pasztet z cukini? Brzmi jak lot w kosmos, ale pewnie dobre

Lucy111, masz racje co do lekarzy. Ale moj to zawsze mowil, a dzis bylam jedna z ostatnich i juz sie spieszyl...wole byc jedna z pierwszych czwartek to jednak nie tak daleko, dasz rade co?

Polinezyjka , u mnie maz swirowal na poczatku, ale ja nie chce. Gdzies czytalam ze tak na prawde to "pic na wode", ze musialabys na prawde konkretny wypadek miec zeby sie cos dziecku stalo. Ale ja tam nie wiem...przechodza one jakies crashtesty?

Mikołaj <3

Edytowane przez kejka90
Czas edycji: 2015-10-26 o 20:38
Stary 2015-10-26, 20:46   #4434
margueri
Zadomowienie

Cytat:
Ja tak myślałam, ale teraz to już sama nie wiem

Ja od rana jestem zakopana w chusteczkach bo mam straszny katar, ech
Skoro jesteśmy we dwie tak myślące, to tak musi być

Kuruj się!

Cytat:
Napisane przez MiniMonix Pokaż wiadomość
Zabijcie mnie. Obok mam mega chrupiącą nowo przyjetą babę. Kolejna nocka z bani
Może nie będzie tak źle...wiadomo ile jeszcze będziesz w szpitalu?

Cytat:
Ja się martwię, bo nie zawsze śpię na lewej stronie. Chciałabym, ale czasem tak mnie bolą plecy, że muszę się odwrócić. Książkę tez czytam leżąc na prawo, tak mi jakoś lepiej.:
Ja przekręcam się w nocy na lewy bok, a zasypiam na prawym... Czy to ma aż tak duże znaczenie?

Cytat:
Pierwszy raz bylam taka zestresowana!! Wszystko w porzadku i po raz kolejny szanse na corke znikome, ale mam czekac do 100% opini ja jednak wiem co widzialam doktor sie dzis spieszyl a ja w nerwach i nawet nie zapytalam o "wzrost" i wagegamon
Gratulację synka

Ja już też po wizycie, u mnie lekarz i położna w nerwach, wszystko w pośpiechu robili...nie znam długości, ani wagi maleństwa, lekarz powiedział, że na tym usg nie ma to aż tak dużego znaczenia, że ważniejsze jest serduszko, łożysko i długość szyjki...lekarz źle policzył tygodnie ciąży...muszę powtórzyć badanie moczu i zrobić posiew...

M&B

"Małżeństwo to diament szlifowany całe życie"
A.R.

Rolki - przejechane ok 20 km (2/28(17))
margueri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 20:57   #4435
lulka19
Zakorzenienie

Mi lekarz nie podaje długości szyjki, bada tylko na fotelu, i mówi, że jest tak jak powinno być...
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 21:08   #4436
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
Mi lekarz nie podaje długości szyjki, bada tylko na fotelu, i mówi, że jest tak jak powinno być...

Moj mowi to samo

Margueri niby nie ma znaczenia, ale ja musze sobie wizualizowac jak moje słonce aktualnie wyglada

Chodzi za mna imie Julian, ale sie boje ze skrzywdze maluszka...

Mikołaj <3
Stary 2015-10-26, 21:21   #4437
Polinezyjka
Zakorzenienie

Właśnie wstawiłam do piekarnika domową pizzunie będzie na jutro na obiad i teraz ciuteczke zjem
21 tc córeczka
Stary 2015-10-26, 21:35   #4438
justyna_fli
Zadomowienie

Jezu z tym pasztetem bylam przed chwila w sklepie i se kazalam wyciagac zza lady pasztetowa z borowikami zeby sprawdzic ile ma zawartosci watroby niby tylko 13% ale nie wzielam... Nastepnym razem chyba kupie z 10 deko i zezre bo juz nie moge jeszcze moj kochany maz sobie kupil pasztet i zrobil mine niewiniatka jak go zrypalam przy kasie ze mi smaka robi twierdzi ze nie wiedzial, nie wiem czy mu wierzyc
Dawidek 31.10.2018
justyna_fli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 22:02   #4439
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Moj mowi to samo

Margueri niby nie ma znaczenia, ale ja musze sobie wizualizowac jak moje słonce aktualnie wyglada

Chodzi za mna imie Julian, ale sie boje ze skrzywdze maluszka...
Julian jest ostatnio popularny, więc żadna krzywda. Julek jest ok
Nam też mówią, że Leonem zrobimy młodemu krzywdę, ale zdania nie zmienimy. Teraz wracają stare imiona co bardzo mnie cieszy.

Cytat:
Jezu z tym pasztetem bylam przed chwila w sklepie i se kazalam wyciagac zza lady pasztetowa z borowikami zeby sprawdzic ile ma zawartosci watroby niby tylko 13% ale nie wzielam... Nastepnym razem chyba kupie z 10 deko i zezre bo juz nie moge jeszcze moj kochany maz sobie kupil pasztet i zrobil mine niewiniatka jak go zrypalam przy kasie ze mi smaka robi twierdzi ze nie wiedzial, nie wiem czy mu wierzyc
Mój któregoś razu zajadał sie pierogami z podrobami, ale miałam smaka, ale oczywiscie niewolno
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 22:47   #4440
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Dokładnie tak. Ja miałam łóżysko na przedniej ścianie i wszystko było ok. Tylko później zaczęłam odczówać ruchy dziecka

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Połówkowe
Jeszcze nie wiem, kiedy będę miała. Za tydzień mam wizytę to się umówię. Chciałabym na początku grudnia, w 21 tc
Ja mam 17 listopada. Będę w 19 tyg

witaminy

Staram się jeść zdrowo, ale łykam codziennie New life z Cali Vity. Co drugi dzień magnez z tej samej firmy lub Restorate z Fit line. Chcę uniknąc stawiania się brzucha jak wcześniej. Mam nadzieję, ze szyjka za szybko nie będzie się skracać.

adaptery
Nie kupuję, gdyż nie jeżdże zbyt dużo autem.

Wczoraj zjadłam chlebek z wątrobianką i ogórkiem No raz chyba nie zaszkodzi co??

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości