|
|
#1351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V
To super, że w ogóle do niego trafiłaś! Bo patrząc po opisie przynajmniej za kasę Masz dobrą obsługę!
|
|
#1352 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Skończyłam anglistykę, kocham uczyć i księgowość to jednak nie moja para kaloszy. Spróbowałam i niestety nie polubiliśmy się także po macierzyńskim na 90% wracam do nauczania. Nie żałuję tej pracy, bo spróbowałam i po prostu wiem, że to nie jest dla mnie na całe życie. Za to kocham uczyć i przynamniej wiem, że jest to chyba jedyna praca dająca mi 100% satysfakcji |
|
|
|
|
#1353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale co się dziwić 200 zł u niego zostawiłam.
|
|
#1354 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
sportowy stanik w moim przypadku odpada, ale w stanik zamierzam zainwestować tak ok. 8 msc. Teraz widzę, że moje piersi zmieniają się, więc poczekam jeszcze chwilkę. Cytat:
Masz rację i nie przejmuj się tak bardzo. Jeśli lekarz mówi, że jest dobrze to trzeba w to wierzyć a nie nakręcać się nie potrzebnie |
||
|
|
|
#1355 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mojej mamie też się tak robiło dopóki nie dobrała dobrze biustonosza ![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję że mało |
||
|
|
|
#1356 |
|
Zakorzenienie
|
Ewula, mam dokładnie tak samo - zawsze szyjkę bada na wizycie i mówi że ok. Dopiero w szpitalu mi zmierzyli ja na usg i wyszło że ok 4 cm (mówili że poniżej 2,5 cm uznaje się ze może być problem). A ja i tak jak mam dzień że mam więcej skurczy to sobie coś wkręcam, a im więcej myślę tym gorzej :-(
|
#1357 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
witaj
Cytat:
I dziękuję wszystkim za miłe słowa nie notuję tego na początku, przez pierwsze 3-4 dni notowałam, ale jak się okazało ze po większości rzeczy, stosując się do zaleceń, mam cukry ok to mi się znudziło zapisywanie 0 teraz notuję tylko jak mam przekroczony cukier żeby wiedzieć czego powinnam unikać Cytat:
Cytat:
dostałam spodnie z H&M w rozmiarze 40 i myślałam ze na jesień spokojnie będą ok, a cały czas mi lecą.... no ale chodzę w nich mimo wszystko, bo szkoda mi kupować dla siebie ubrań na chwilę, wolę coś kupić dla Malucha Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja do sukienek (a raczej sukienki, bo na teraz mam talko jedną ) noszę rajstopy ciążowe Cytat:
jak mojego gina nie było to inny mi wypisał L4
|
|||||||
|
|
|
#1358 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też chce zamowic a aptece online bo nie ruszam sie z domu przez plecy. Ile płaci sie tam za przesyłke?? |
|
|
|
|
#1359 | |||
|
Rozeznanie
|
Ja dzisiaj chyba pierwszy raz poczułam co to są skurcze.. Obudził mnie bardzo nieprzyjemny ból brzucha w nocy, wydaje mi się, że minimalnie ustawał i się nasilał, i tak na zmianę. Minęło po chwilii w sumie nie wiem dokładnie kiedy bo zasnęłam. Przez dzień też się raz pojawiło na krótko.
Po za tym ulga, że poniedziałek się już kończy. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1360 |
|
Zakorzenienie
|
Magda, nie mam za małej miseczki
![]() Dobrze dobrany stanik mam od daaawna. Po prostu usztywniane staniki nie są dla mnie, wiele zależy też od budowy piersi, nie każde się nadają do sztywnych staników. |
|
|
|
#1361 |
|
Rozeznanie
|
Lune 1992 przy zamówieniu powyżej 150zł przesyłka kurierem jest darmowa. Dopłaca się tylko 5 zł jak się bierze za pobraniem.
Ja zamawiam przez telefon ale ich aplikacji mobilnej nie polecam, musiałam się przełączać na zwykłą wersje bo mnie szlag trafiał. :banghead: |
|
|
|
#1362 |
|
Zakorzenienie
|
a nie przy zamówieniu powyżej 299? Przynajmniej tak jeszcze było tydzień temu.
|
|
|
|
#1363 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze możliwe, bo miałam zamiar odebrać w najbliższej aptece gemini i tam było że od 150zł ale termin odległy był, a dojrzałam że kurier gratis i nie zwróciłam uwagi szczególnie od jakiej kwoty. Zresztą jak zaczęłam wrzucać do koszyka to nawet nie wiem kiedy pękło 300zł
|
|
|
|
#1364 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przebrałam już rozmiary ubranek najwięcej mam tak do 6 miesiąca wiem już że muszę dokupić pajace i śpiochy bo tego prawie nie ma, kuzynka lubowala się widzę w bodziakach, dresikach i jeansach a ilu mnie to nie przejdzie, ale brodziaków to mam mnóstwo. Więc już nie kupuje. Pochwalę się dzisiaj jeszcze bucikami bo są przeslodkie. Coś widziałam że ranigast jest ok jesteście pewne? Bo nic mi nie pomaga 3 razy próbowałam gavisconu ale utrzymuje go tylko chwile i wymiotuje nienawidzę zawiesin chociaż po wymiotuje zgaga mi przechodzi
|
|
#1365 |
|
Rozeznanie
|
I znowu o zdjęciu zapomniałam
|
#1366 |
|
Rozeznanie
|
Rzeczywiście buciki przeslodkie <3
Sprawdziłam te przesyłki, macie rację, powyżej 150zł odbiór w dowolnej aptece gemini gratis a powyżej 299zł kurier gratis. |
|
|
|
#1367 |
|
Zakorzenienie
|
lune tez mam ten mąły kombinezon bez rączek i bucików i kupiłam takie:
http://allegro.pl/cieple-buciki-niem...358724012.html tylko te co są wyższe, na dole aukcji są. http://www.ernstings-family.de/mode/...963553,,1.html uaoo super, że wszystko dobrze, niepotrzebnie się stresowałaś, z głaskaniem brzucha mi gin tez mówił żeby nie przesadzać, położyć ręke i tyle. Gdy jest ciąża zagrożona to ma bardzo duży wpływ podobno. ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Śliczne |
|
|
|
#1369 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy z pierwszych zajęć w szkole rodzenia
![]() dzisiaj bylo dużo teorii i spotkanie z psychologiem, dostaliśmy tez siatkę z gadżetami, w tym widzę, że jest butelka i smoczek Aventu więc na początek ten zakup z głowy ![]() lune pewnie tak jak pisza dziewczyny do swojego kombinezonu bez problemu dokupisz małe rękawiczki Ja mam kombinezon, gdzie na metce pisze 0-3, ale na oko jest większy, nie zamierzam w inny inwestować, bo ten jest piękny, ciepły i będzie wygodny dla Młodego. Plus do zakupu wózka dostaliśmy gratiś śpiworek polarowy dopasowny do tego modelu więc na spacery będzie idealnie Co do rozbierania malucha do auta to ja jednak się nie zdecyduję zwłaszcza, że np. ze szpitala do domu mamy autem dosłownie 2 min. Tak samo do przychodni czy do rodziców. uaoo czyli głównie dobre wieści, a co najwazniejsze precyzyjnie 86ewula mój gin też nie mierzy szyjki tylko robi badanie i mówi, że szyjka długa, zamknieta, macica taka a taka i mi to wystarcza
|
#1370 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tego co wiem tam gdzie będę robić nie pozwalają wkrapiać cytryny ![]() Cytat:
|
|
#1371 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale mnie cieszy kupno nawet majtek poporodowych jednorazowych, więc no
|
|
|
|
|
#1372 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki, sama raczej takich butów bym nie kupiła bo uważam za zbędne ale jak dostałam to użyje a co
|
#1373 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem na ile w tym prawdy ale wyczytałam że dzieciaczkom póki jeszcze nie chodzą nie powinno się zakładać bucików , bo to im szkodzi... i chyba tego będę się trzymać..ale jak tu nie skusić się na takie śliczne malutkie...
|
|
|
|
#1374 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mi to bardziej pomagało jak cytryna wciśnięta do środka.życzę powodzenia, ja dobrze zniosłam, a myślałam że będzie gorzej. |
|
|
|
|
#1375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za wizytę razem z usg 150 zł + wymaz do laboratorium 50 zł
|
|
#1376 |
|
Rozeznanie
|
Też kiedyś coś o bucikach czytałam chyba o tym żeby nie kupować byle czego tylko zwracać uwagę na wyprofilowane, buty które mam tylko wyglądają jak buty są raczej miękkie i zamierzam zakładać je tylko na większe okazję
|
#1377 |
|
Zakorzenienie
|
To chyba Zawitkowski pisał o tych butach, że na początku najlepiej na bosaka a jak zimno to w skarpetach antypoślizgowych, w butach jak najpóźniej. A jak już buty to jak najbardziej elastyczne. To dla prawidłowego rozwoju.
Wyszły mi "dość liczne bakterie" w moczu - oprócz tego nie czuje nic że strony pęcherza, ciekawe... :-(
|
#1378 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1379 |
|
Zakorzenienie
|
MallaMi weź ze sobą coś do jedzenia, albo znajdź do piekarni coś zjeść zaraz po badaniu. To Cię postawi na nogi.
Wiedziałyście , że istnieje coś takiego jak brzusio box to jest na takiej samej zasadzie co są te boxy z kosmetykami. Tylko drogo trochę bo 69 zł kosztuje. |
|
|
|
#1380 |
|
Zadomowienie
|
Witam się po długim dniu pracy
Uaoo - a widzisz, wszystko jest dobrze, a tak się martwiłaś Magda - bardzo ładnie wyglądasz, tak promiennie ![]() Śliczne te Wasze zakupy ubraniowe. Ja już na ten moment nic nie kupuję. Poczekam na internetowe wyprzedaże, bo i tak niewiele mi już brakuje, tzn. kilka bodziaków z krótkim rękawem. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:20.

Skończyłam anglistykę, kocham uczyć i księgowość to jednak nie moja para kaloszy. Spróbowałam i niestety nie polubiliśmy się
No ale co się dziwić 200 zł u niego zostawiłam.

sportowy stanik w moim przypadku odpada, ale w stanik zamierzam zainwestować tak ok. 8 msc. Teraz widzę, że moje piersi zmieniają się, więc poczekam jeszcze chwilkę.
A masz gdzieś spis tego, co jesz i jakie masz po tym wyniki? Bo jestem ciekawa
na początku, przez pierwsze 3-4 dni notowałam, ale jak się okazało ze po większości rzeczy, stosując się do zaleceń, mam cukry ok to mi się znudziło zapisywanie

21.06.2014r.