|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#601 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku!
Cytat:
![]() U nas paka papieru to konieczny zakup co tydzień, w razie czego będę się ratować ręcznikiem papierowym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#602 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Dobra, najadlam sie dzis tyle czosnku ze chyba smierdzi w calej dzielnicy ![]() Ide spac, sen to zdrowie mówią ![]() Dobrej nocy dziewczyny! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#603 | |
Wtajemniczenie
|
Butterfly, z tą bazą policyjną to nie mam pojęcia
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#604 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sama nie wiem, jak ten ból dobrze określić. Nie jest silny, na okres zawsze bolało mnie 10 razy mocniej i bardziej w okolicy jajników niż na środku na dole brzucha. Czuję taki dyskomfort w miejscu, gdzie czuję ruchy bobo - a na usg było główką w dół, więc może faktycznie się rozpycha. Nie jest to ból ciągły, tylko tak... czuję... nie czuję... za parę minut znowu czuję. Przed chwilką przez jakieś 5-10 sekund czułam, a teraz nic nie czuję. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#605 |
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny za rady odnośnie fotelików znów mi przypomniałyście co tam ważne mój Per Perego ma wszystko uffff już bym chciała być po tych wszystkich większych zakupach bo to strasznie męczące to wybieranie
![]() wykalacka ale Janek ładnie wygląda ![]()
#606 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() najgorzej jak mi kot pod nogi wejdzie, to wtedy prawie zawał... że coś się otarło o mnie - niby wiem, że mam koty i to pewnie jeden z nich, ale jakoś ten strach jest silniejszy ode mnie, szybciej mi się jakieś obrazy o potworach w głowie pojawiają niż realne myśli ![]() A co do papieru, to mój szwagier ma takiego mega schiza na "srajtaśmę", że zawsze z niego brechtam. A mianowicie - on zawsze musi ze sobą wziąć rolkę papieru jak gdzieś jedzie. I zawsze tłumaczy to tak: a jak mnie coś złapie w szczerym lesie po drodze? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#607 |
Zakorzenienie
|
Moje 4 kg na plusie to też efekt szybkiego i nagłego wystrzału brzucha.. 3 kg nabyłam w okresie 19-24 tydzień
![]()
#608 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz, znów odpukać, od 3 tygodni mam spokój, żadnych skurczy, krwawień, tak po cichu liczę, ze najgorsze już za mną, bo trzy pobyty w szpitalu w ciągu 1 mca to przesada. Ale jak czujesz sie niespokojna, może zadzwoń do swojego gina? Mój ciągle podkreśla, żebym dzwoniła, jak coś mnie niepokoi i że w takim razie lepiej sprawdzić kilka razy fałszywy alarm, niż raz nie sprawdzić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#609 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
![]() Miałam dzisiaj trochę wrażeń przez tą wizytę u gina... ale teraz już się wylajtowałam i humor mi dopisuje. No nic zobaczymy, czy mi przejdzie. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#610 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zwierzę w nocy w domu nie dla mnie, już sobie wyobrażam, że w nocy on zamienia się w potwora ![]() Ostatnio jak tak biegłam z wc do łóżka, wyobraziłam sobie, że w międzyczasie mąż zamienił sie w jakieś straszydło i ja wskakuję prosto w jego łapy, aaaa...!!!!!!!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#611 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
Ej jak coś to daj mi znać na pw czy coś, zadzwonię do cioci,żeby Cię przebadali na Wysp.
![]() |
#612 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Być może jakby zobaczyli w dowodzie rejestracyjnym inne nazwisko niż w prawku, to pytaliby czyj to samochód. Ja kiedyś jechałam ze znajomą (samochód był jej mamy, ona miała nazwisko inne - po mężu) i policjant zapytał o to kto jest właścicielem samochodu. Powiedziała, że mama i policjant dalej nie wnikał... nie prosił jej o dowód os., żeby np. sprawdzić jakie ma panieńskie nazwisko. A ja kiedyś w czasach studenckich - raz byłam kierowcą na imprezie. I głupia stwierdziłam tuż przed wyjściem, że z torebką to tylko będzie problem w lokalu jak będę chciała potańczyć, więc zostawiłam ją w domu a kasę włożyłam do kieszeni spódniczki. Pech chciał, że jak wracałyśmy, to zatrzymała mnie policja i poprosiła o prawko i dow.rej. ...a ja strzeliłam karpia, bo uświadomiłam sobie w 5 sekund, że zostały w torebce ![]() Policjant na to: w takim razie proszę za mną do radiowozu. W samochodzie same laski odpicowane ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#613 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() znam dziewczynę, co nigdy nie wozi z sobą dokumentów, bo wychodzi z załozenia, ze zawsze ktoś jej może dowieźć ![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Odnośnie kalafiora ciążowego - u mnie jest tak zaawansowany, że połknęłam luteinę dopochwową !!!!!!!!!! Po jednym razie może nie umrę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#614 |
Zadomowienie
|
Ja z kolei nie podałam drugiego imienia w prawie jazdy a w dowodzie oczywiście miałam i jak zmieniała prawko po ślubie to mi pani mówiła w okienku ze dobrze ze teraz o drugim imieniu pamiętała bo mogłabym mieć problem posługując się prawie bo niezgodne z dowodem było. Także myślę że lepiej mieć nowy dowód żeby czasem jakiś problemów nie było.
#615 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mam pytanko do fotelika, czy można takiego małego dzieciaczka przewozić w foteliku na przednim siedzeniu... oczywiście tyłem do kierunku jazdy i z wyłączoną poduchą. Ja musiałam zdać moją służbówkę, więc musieliśmy kupić kombiaka. A mój tż ma takie autko sportowe na weekendy, to już zabytek, bo ma 19 lat, ale to taki prawdziwy rarytas dla konesera i oczko w głowie mojego męża. Zastanawiał się, czy go nie sprzedać i kupić jakiegoś lepszego kombiaka, ale mu wybiłam z głowy. Tylko tak się teraz zastanawiamy, jak byśmy chcieli się z dzieciakiem tym jego samochodem przejechać... to jak tu fotelik wpakować. Z tyłu nie ma szans, bo to 2-drzwiowe auto, więc ciężko byłoby fotelik wcisnąć... poza tym z tyłu są takie kubełkowe siedzenia... normalnie wyżłobione pod pupę, czyli półokrągłe ![]() Więc jedyna opcja - ja siadam z tyłu, a dzieciak w foteliku z przodu... ale chyba tak nie można ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#616 |
Wtajemniczenie
|
koniec internetów na dziś, ide spać!
|
![]() ![]() |
![]() |
#617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#618 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To w takim przypadku u mnie decyzja byłaby szybka - natychmiastowa zmiana gina. Nie wyobrażam sobie nie mieć kontaktu do lekarza prowadzącego. U mnie to lecą smsy i telefony wtedy kiedy mi trzeba i zawsze odpisze / oddzwoni.
26.01.2016 Witaj synku ![]() ![]() 04.09.2019 Drugie szczęście ![]() Edytowane przez Lucy31 Czas edycji: 2015-10-26 o 21:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#619 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#620 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dobrze, że to nie był np jakiś czopek doodbytniczy ![]()
![]() |
#621 |
Zakorzenienie
|
jesteście szalone...tyle napisać beze mnie??? No to piszę co u nas. Jak do tej pory najdłuższa moja wizyta bo w gabinecie siedziałam pół godz. Gin zadowolony bo waga stoi w miejscu, ketonów w moczu brak, mam anemie i dalej łykać żelaztwo...ciśnienie ok, mierzyć już tylko co 2 dzień. P sobie ładnie rośnie i ma ok 560g. Usg miałam dość długie. Mam fajne zdjęcie buziolka a na drugim ptaszka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Coś tam gadamy gadamy a on w pewnym momencie "no to teraz panią rozbierzemy"...to mówię że jak tam doktor chce to ten uśmiech i oczywiście.... Pytałam go o to ciągnięcie pod brzuchem to mówił że wszystko ok bo po stosunku jak człowiek pobudzony to macica się kurczy i stąd to ciągnięcie...i mam się nie martwić...i mówi że wszystko będzie ok jak nie będę miała czterech stosunków dziennie... Na kolejną wizytę mam glukozę zrobić, morfologię, mocz i chyba tyle...I mam się zapisać na za 4 tyg nie później bo za rzadko się spotykamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#622 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#623 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#624 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Cytat:
![]() i znowu tylko ja nie wiem ile moje bobo waży ![]() ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- A tak w ogóle, to dzisiaj chyba jakiś rekord zapisanych stron... z 11 albo 12 stron będzie w dniu dzisiejszym... normalnie szok ![]() ![]() Ale niestety muszę już się udać do chrapciuszkania, bo jutro się na glukozę wybieram... o ile nie będzie mnie brzuchol rano bolał. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#625 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#626 |
Zakorzenienie
|
Kurde a ja mam zrobić za 2 tyg...mogłam zapytać czy mogę za 3...wtedy już będzie M i nie będzie mi trzeba nikogo do dzieci...chyba sama zadecyduje i zrobię tydzień później...
|
![]() ![]() |
![]() |
#627 |
Zakorzenienie
|
aga super że wszystko ok i z wynikami i z wagą
![]() Aninis wymiękam z tym Twoim lekarzem no serio powinien sam dać wizytówkę, a w razie jakiejś awarii to jak się z nim kontaktować ? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#628 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
![]() Ja to chyba inna jestem, bo mi tam nie trzeba telefonu do gina. Jak się coś dzieje co mnie mocno niepokoi a w ten dzień mój gin nie przyjmuje to jadę na IP - wychodzę z założenia, że lekarz bez zbadanie mnie i tak wiele nie stwierdzi. A jak coś bardziej w standardzie to czekam do kolejnej wizyty lub jadę na nią wcześniej niż miałam jechać. Przy czym to moja druga ciąża, po pierwszej z przebojami, więc jak się na IP dopytują o pierwszą ciążę i co się działo, to i tak mnie badają, bo się może powtarzać. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#629 |
Zakorzenienie
|
Na samym początku mówił że dzisiaj jest dobry dzień...że wszystko się udaje itp...poza tym że "mamy opóźnienie"...ale u niego to standard...
Telefon do mojego gina mam...dostałam od siostry koleżanki bo nie mogłam się dostać na pierwszą wizytę i musiałam poprosić o przyjęcie. I teraz za każdym razem mówi że jak by mnie coś niepokoiło to dzwonić lub przyjść... Edytowane przez agaczilla21 Czas edycji: 2015-10-26 o 21:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#630 |
Zakorzenienie
|
Figa masz rację tylko w tym momencie kim jest lekarz prowadzący ciążę?
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:04.