Wspólny cel mamy: od jesieni o dzidzię się staramy! staraczki 2015/2016 - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-26, 21:04   #1531
201604261006
Konto usunięte

Dot.: Wspólny cel mamy: od jesieni o dzidzię się staramy! staraczki 2015/2016

Ja chodzę prywatnie. Każda wizyta 120zł, każde dodatkowe badanie (usg, cytologia) dodatkowo płatne. Wszystkie badania również płatne masakra.
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 21:25   #1532
kasia_ruda
Zakorzenienie

No koszty prywatnego prowadzenia ciąży to masakra. Ja miałam wizyty co 2-3 tyg, zawsze 200 zł, a te główne usg to po 400.

Szczerze wam polecam oszczędzanie sobie po parę groszy, żeby wykupić prywatną położną przy porodzie. Moim zdaniem naprawdę warto.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 21:45   #1533
Panna_Hanna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewula88 Pokaż wiadomość
własnie się doszukałam i w moim pakiecie z pracy medicover jest prowadzenie ciąży plus opieka położnej całkiem, całkiem więc pewnie jak zajdę to wybiorę medicover, przynajmniej na początku

Fanta się nie odzywa to chyba już działa

To super. Maja tam dobry sprzet i dobrych lekarzy. Wiec na Twoim miejscu bym korzystala
Panna_Hanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 21:47   #1534
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Ja tam słucham autorytetów - skoro tija i Ty mówicie, żeby odpuścić to odpuszczę, w końcu to TYLKO 11 dni
Co do wyborów to właśnie w tym problem. Ja całe życie głosowałam na jedną z nich, ale już tak mnie ostatnio wku... że powiedziałam dość i zagłosowałam pierwszy raz w życiu na kogoś innego.

Ja nie patrzę na kolegów z pracy pod tym kątem Dobrze Ci bo masz czas im się przyjrzeć i podjąć decyzję. No i z terminami powinnaś mieć spoko

Nie ma to jak propozycja bezinteresownej zgody
Kciuki zapewnione

Kasia jak by coś zaczęli z tym in vitro kombinować, to ja mogę z tobą na protest pójść!!!I to jeszcze jak czytałam, dużo młodych na nich głosowało - przyjdzie co do czego to pożałują.
Młody wytrzymały a potem już nie usnął czy jak?

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

ee dziś to chyba po pracy pójdę spać - ziewam cały czas i wszystko robię 2 razy wolniej . Było się chwalić brakiem objawów. No i chyba mi piersi zaczęły rosnąć bo jak dotykam to trochę bolą .

Usnął... Do 4.40 :O strasznie źle śpi, to niestety nasza codzienność. Miedzy innymi dlatego chcę drugie dziecko szybko, skoro i tak nie śpię, to za jednym zamachem dwójkę "odhaczę".

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Dzięki za wsparcie, ja dziś w bojowym nastroju, poważnie rozważam jakieś ruchy!

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-26, 23:21   #1535
VelaLuca
Wtajemniczenie

Fanta, jak skończysz się przytulać to dopisz proszę do listy

AguŚ87 - 1 listopada
Stary 2015-10-27, 00:48   #1536
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna_Hanna Pokaż wiadomość
Chodzę do luxmedu. Dotąd zapisywałam sie do dowolnego lekarza na możliwie najbliższy termin. Ale jak zaczęliśmy się starać to dokładniej prześwietliłam lekarzy w luxmedzie Wybrałam panią gin która ma dobre opinie i przyjmuje w dogodnej dla mnie lokalizacji (na Domaniewskiej). Niestety strasznie słabo u niej z wolnymi terminami (gorzej niż na NFZ ). A Ty gdzie chodzisz?
Ja chodzę (choć póki co byłam raz) do Unicare.

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Ja póki co nie wiem. Nie zakładam ciąży w najbliższym czasie także nawet nie myślę o tym
Wolałabym chodzić tu do kogoś na miejscu niż jeździć do Warszawy..
Doskonale to rozumiem, też bym chciała mieć tu kogoś, nawet prywatnie bo taniej niż w stolicy. Ale tu są same patałachy, tak niekompetentni, normalnie jeden z najgorszych szpitali. Jakbym im powiedziała, że urodziłam wcześniej martwe dziecko, to by mnie odesłali nie wiem gdzie ze strachu... Dlatego wolę płacić, dużo jest, ale trudno się mówi. Przynajmniej o mnie zadbają jak należy
Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
A ja czekam na kuriera i co i nie przyjeżdża Na jutro już musi być bo jeszcze jutro mam wolne i chcę poczytać w spokoju
Ja jutro będę miała dzień czekania na paczki, jutro i pewnie pojutrze
Cytat:
Napisane przez StayStylish Pokaż wiadomość
Hej )

Wczoraj miałam bardzo ciężki dzień, a dzisiaj rano pokłóciłam się ostro z TŻ... A chyba z miesiąc nie mieliśmy najdrobniejszej sprzeczki

No i stwierdziłam, że mam to gdzieś nie robię dziś testu owu niech spada
Ale jako, że wyszedł z domu (bez słowa) stwierdziłam, a co mi tam... nie musi wiedzieć, że robiłam i uwaga... wyszedł pozytywny
O mały włos bym nie przeoczyła

No to dzwonie do TŻ, że ma wracać do domu bo nie mam zamiaru przez głupią kłótnie zmarnować całego cyklu

Dzisiaj 14 dc, jest to nasz pierwszy cykl starań... testy owu robiłam od tygodnia dwa razy dziennie
Z objawów jakie zauważyłam to śluz rzeczywiście jest lepki! Nigdy wcześniej nie zwracałam na to uwagi, nie obserwowałam takich rzeczy a tu proszę
No nic, TRZYMAĆ KCIUKI
Ja bym nie umiała tż darować nawet w owu.. Uparta jestem jak głupia. Ale sex na zgodę jak najbardziej, tylko tż musiałby najpierw przeprosić

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Jako mama dziecka z in vitro nie wypowiem się o wynikach wyborów, bo bez przeklinania byłoby trudno!

Co za pogoda dziś dziwna, tak strasznie mnie rozbolała głowa na zajęciach muzycznych mojego malucha, że myślałam, że nie dojdę do domu... Na szczęście zasnął dziś ładnie na drzemkę, a ja na kanapie w salonie pod kocykiem i wstałam jak nowonarodzona.

Moje dziecko testuje naszą wytrzymałość, dziś nie spał od 22.30 do 3 :/

Co do konfliktów, to polecam w rozmowach metodę"ja". Mówimy o sobie i swoich odczuciach, np ja czuję się źle, kiedy ty nie całujesz mnie przed snem, drugiej stronie łatwiej to przyjąć niż litanię zarzutów pt ty zawsze, ty nigdy itd

Co do wagi i starań, to rzeczywiście nadwaga nie pomaga. I w staraniach i potem w ciąży. Ja złapałam kilka nadprogramowych kg przy in vitro i potem w ciąży miałam nadciśnienie... A przez całą ciążę przytyłam 12 kg tylko.

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Haha, nie ma to jak seks na zgodę

Dla mnie wynik wyborów oczywisty. Co do in vitro się nie wypowiem. Jestem osobą wierzącą, więc powinnam być przeciwko. Ale szczerze mówiąc, nie bardzo się na tym znam i nie wnikałam, więc nie wiem nawet, co Kościołowi w tym przeszkadza. Natomiast ciężko mi powiedzieć, czy gdybym wyczerpała inne opcje, mając kasę i bardzo pragnąc dziecka nie zdecydowałabym się na in vitro. Ciężko żałować patrząc na własne dziecko, na które się tyle czekało...

A ja e ciąży przytyłam 10 niecałe, ale to może z racji tego, że do 8 msc tylko...

Cytat:
Zdecydowanie negatywny. Probuj jutro

Liczylyscie ile moze wyjsc prowadzenie ciazy prywatnie? Comiesieczne wizyty, badania krwi, moczu, kilka usg... Chyba warto chodzic dodatkowo na nfz zeby miec darmowe badania. A wyniki mozna konsultowac z prywatnym lekarzem
Mam nadzieję, że moja lekarka będzie mi zlecała badania na nfz mimo wizyt prywatnych, choć nie wiem, czy akurat ona tak może... Najwyżej będę robiła je prywatnie ale w swojej przychodni, będzie trochę taniej. Na pewno to sporo, bo usg 150, wizyta z usg to 200-300, sama wizyta 150... A jak ja mam chodzić częściej, to trochę tego będzie... Ale urodzenie zdrowego, żywego dziecka chyba już nie ma ceny. Zwłaszcza, że my już wszystko mamy- fotelik, wózek, łóżeczko, ubranka (gdy będzie chłopiec trzeba będzie trochę ubranek dokupić), laktator, butelkę, smoczki, nawet pampersy i pieluchy tetrowe, no wszystko już jest. To wydamy na badania..

Dziewczyny mam już dom na własność! Cieszę się, że to już. Obyśmy się za rok tam wprowadzili z bobaskiem!!! Tego sobie życzę
Z mniej przyjemnych rzeczy, @ jednak nie przyszła, a nie chcę mieć obfitych dni na Wszystkich Świętych... A przeziębienie nie przeszło. Wszystko jest nie tak...

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 06:43   #1537
StayStylish
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość

Mam nadzieję, że moja lekarka będzie mi zlecała badania na nfz mimo wizyt prywatnych, choć nie wiem, czy akurat ona tak może... Najwyżej będę robiła je prywatnie ale w swojej przychodni, będzie trochę taniej. Na pewno to sporo, bo usg 150, wizyta z usg to 200-300, sama wizyta 150... A jak ja mam chodzić częściej, to trochę tego będzie... Ale urodzenie zdrowego, żywego dziecka chyba już nie ma ceny. Zwłaszcza, że my już wszystko mamy- fotelik, wózek, łóżeczko, ubranka (gdy będzie chłopiec trzeba będzie trochę ubranek dokupić), laktator, butelkę, smoczki, nawet pampersy i pieluchy tetrowe, no wszystko już jest. To wydamy na badania..

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Lekarz przyjmujacy prywatnie nie moze dac skierpwania na badania na nfz

Wysłano przy użyciu Tapatalk
Stary 2015-10-27, 07:08   #1538
wiosenka84
Zadomowienie

Dzień dobry. Ja juz uciekam do pracy a potem prosto do ginekologa. Jesli lekarz przyjmuje i prywatnie i na NFZ to czasami robi tak, ze przychodzi sie do niego prywatnie ale badania daje na NFZ. Nie wiem jak to działa.
wiosenka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 07:31   #1539
geosmina
Wtajemniczenie

Witam się jesiennie i mgliście 😙
Wczoraj za Wami nie nadążyłam, może dziś nadrobię bo mam wolne 😙

Piszę z telefonu-pozdro szejset

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 07:41   #1540
justyna1406
Raczkowanie

Cytat:
Lekarz przyjmujacy prywatnie nie moze dac skierpwania na badania na nfz

Ja chodze prywatnie i daje mi skieriwania nadarmowe badania
Stary 2015-10-27, 07:42   #1541
StayStylish
Raczkowanie

A to zazdroszcze, moja mnie zbyla

Stary 2015-10-27, 07:44   #1542
justyna1406
Raczkowanie

Cytat:
A to zazdroszcze, moja mnie zbyla

A jak ostanio robilam platne badanie bo tk wyszlo ze nie dal mi skierowania . To jak poszlam na wizyte to robil mi uzg i nic kasy nie wziol.
Stary 2015-10-27, 08:12   #1543
wiolka1988
Raczkowanie

Hej
przypomniałam sobie wczoraj, że na początku roku robiłam badania na tarczycę... tyle o tym piszecie, że postanowiłam sprawdzić wynik (wtedy robiłam te badania z zupełnie innego powodu i wydawało mi się, że jest ok)
Jak sprawdziłam wyniki:
Prolaktyna 747,62 (norma 108,8-557,10)
Hormon tyreotropowy 4,537 (norma 0,34-4,94)

To chyba może mi utrudniać zajście? Trochę się zmartwiłam tymi wynikami
wiolka1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 08:16   #1544
Milagr0s
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Witam się jesiennie i mgliście 😙
Wczoraj za Wami nie nadążyłam, może dziś nadrobię bo mam wolne 😙

A ja śledzę wątek od początku zeszłego tygodnia i już uzależniłam się
Mało tego że już nadrobiłam wszystkie strony, to jeszcze na szczęście w pracy mogę sprawdzać na bieżąco

Eeeh a tą pracę to już od dawna mam gdzieś... na prawdę żyję od weekendu do weekendu.... Trochę lepiej jest przez to że 2 dni z 5 mogę pracować z domu, więc nie jest aż tak źle. Cały czas czekam na ciąże jak na zbawienie - zostanie tylko troszkę wytrzymać i już nigdy do tego zawodu i korporacji nie powrócę

Tak że dziewczyny starające się i kochające swoją pracę na prawdę nie macie aż tak źle! Przynajmniej ten czas oczekiwania jest wypełniony czymś co lubicie!
Stary 2015-10-27, 08:50   #1545
monique_05
Raczkowanie

Dziewczyny, tyle naklikałyście, że nie jestem w stanie tego wszystkiego przeczytać.. Ale widziałam dyskusję o tsh. Ja idę w czwartek do lekarza, więc dowiem się więcej co i jak. Wiem, że da mi teraz skierowanie na bardziej szczegółowe badania. Ja miałam wynik chyba 4,4 o ile dobrze pamiętam, więc wysoko (któraś z Was pisała, że miała 1,8 i lekarz jeszcze chciał zbijać ). Pewnie dostanę hormony na zbicie.. Ale widzę, że nie jestem sama z podwyższonym wynikiem, więc chyba nie jest to tak rzadka przypadłość.

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Milagr0s Pokaż wiadomość
Eeeh a tą pracę to już od dawna mam gdzieś... na prawdę żyję od weekendu do weekendu.... Trochę lepiej jest przez to że 2 dni z 5 mogę pracować z domu, więc nie jest aż tak źle. Cały czas czekam na ciąże jak na zbawienie - zostanie tylko troszkę wytrzymać i już nigdy do tego zawodu i korporacji nie powrócę

Tak że dziewczyny starające się i kochające swoją pracę na prawdę nie macie aż tak źle! Przynajmniej ten czas oczekiwania jest wypełniony czymś co lubicie!
Ja mam bardzo podobnie.. Też korpo, ale nie mogę pracować z domu. Również czekam na ciążę jak na zbawienie także i z tego powodu. W ciąży chciałabym zająć się wszystkim, no co nie mam teraz czasu, np. reaktywować troszkę mojego bloga i będę też wtedy rozmyślać nad własnym biznesem. Będzie duuużo czasu na przemyslenia. A na zwolnienie mam zamiar iść jak najszybciej (widziałam, że też był taki temat wcześniej), żeby skorzystać z tego przywileju, aby robić coś dla siebie nie tracąc przy tym. W końcu to będą ostatnie chwile błogiego lenistwa na dłuższy czas...
monique_05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 09:03   #1546
Milagr0s
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monique_05 Pokaż wiadomość
Ja mam bardzo podobnie.. Też korpo, ale nie mogę pracować z domu. Również czekam na ciążę jak na zbawienie także i z tego powodu. W ciąży chciałabym zająć się wszystkim, no co nie mam teraz czasu, np. reaktywować troszkę mojego bloga i będę też wtedy rozmyślać nad własnym biznesem. Będzie duuużo czasu na przemyslenia. A na zwolnienie mam zamiar iść jak najszybciej (widziałam, że też był taki temat wcześniej), żeby skorzystać z tego przywileju, aby robić coś dla siebie nie tracąc przy tym. W końcu to będą ostatnie chwile błogiego lenistwa na dłuższy czas...
W ten sam sposób myślę! Tyle mam pomysłów na ten czas i rzeczy na które teraz nie mam czasu! Myślę moja produktywność w ciąży będzie bliska zera więc też nie mam zamiaru długo się męczyć w pracy I też mam pomysł na własny interes w tym okresie który akurat można będzie łączyć z wychowaniem dzieci spokojnie praktycznie nie wychodząc z domu
Muszę jeszcze raz oglądnąć film Sekret i przyciągać to wszystko
Stary 2015-10-27, 09:07   #1547
Smilelinka
Raczkowanie

No pięknie lecicie z tymi postami :p trudno za wami nadążyć, ale postaram się nadrobić miłego dnia
Stary 2015-10-27, 09:16   #1548
Milagr0s
Raczkowanie

Chyba pierwszy raz w życiu dzisiaj zobaczyłam plamienie w środku cykla
Mam 13 DC a cykle mam w miarę regularne okolo 32 dniowe. Żadnych innych symptomów nie ma.
Co sądzicie??
Stary 2015-10-27, 09:31   #1549
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewula88 Pokaż wiadomość

Fanta się nie odzywa to chyba już działa
Trafiłaś w 10
Chyba faktycznie owulacja nadchodzi i TŻ jakoś to wyczuł, albo ten cynk i selen tak działają, ale TŻ wczoraj mi nie odpuścił a dzisiaj rano o 5 się obudził i stwierdził że strasznie mu się nie chce iść do pracy, woli zostać ze mną i wziął urlop na telefon I od rana też działaliśmy Teraz śpi to sobie weszłam na Wizaż

nie wiem czy robić już test owu czy poczekać

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Na jakim wątku?

Ja dziś założyłam swój wątek, popisałyśmy na nim, musiałam wyjśc z kompa, teraz wracam a wątku nie ma dlaczego?

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

My się już postaraliśmy
Może źle to ujęłam że się udzielam, napisałam tylko parę postów m.in. na wątku o stracie dziecka. Ale dużo tam podczytuję Nie wiem czemu Twój wątek zniknął

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Fanta, jak skończysz się przytulać to dopisz proszę do listy

AguŚ87 - 1 listopada
Robi się!

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 09:43   #1550
justyna1406
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Trafiłaś w 10
Chyba faktycznie owulacja nadchodzi i TŻ jakoś to wyczuł, albo ten cynk i selen tak działają, ale TŻ wczoraj mi nie odpuścił a dzisiaj rano o 5 się obudził i stwierdził że strasznie mu się nie chce iść do pracy, woli zostać ze mną i wziął urlop na telefon I od rana też działaliśmy Teraz śpi to sobie weszłam na Wizaż

nie wiem czy robić już test owu czy poczekać

Może źle to ujęłam że się udzielam, napisałam tylko parę postów m.in. na wątku o stracie dziecka. Ale dużo tam podczytuję Nie wiem czemu Twój wątek zniknął

Robi się!
Fanta coś z tym selenem jest . Bo moj ostanio rano obudzil , bo mu sie zachcialo az bylam zdziwiona . Bo ostatnio jakos nie mial ochoty na przytulanie a tu taka zmiana . Ale dzoniwnnie go pilnuje , żeby bral witaminki hehe
Stary 2015-10-27, 09:46   #1551
confused women
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monique_05 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, tyle naklikałyście, że nie jestem w stanie tego wszystkiego przeczytać.. Ale widziałam dyskusję o tsh. Ja idę w czwartek do lekarza, więc dowiem się więcej co i jak. Wiem, że da mi teraz skierowanie na bardziej szczegółowe badania. Ja miałam wynik chyba 4,4 o ile dobrze pamiętam, więc wysoko (któraś z Was pisała, że miała 1,8 i lekarz jeszcze chciał zbijać ). Pewnie dostanę hormony na zbicie.. Ale widzę, że nie jestem sama z podwyższonym wynikiem, więc chyba nie jest to tak rzadka przypadłość.
Daj znać co i jak, idziesz do gina czy do endokrynologa?

A tak w ogóle to witajcie Od rana strasznie plecy mnie bolą, koszmar Poza tym objawów zbliżającej się @ nadal nie ma, ale u mnie często okres przychodzi niespodziewanie, więc to żaden znak

Miłego dnia
Stary 2015-10-27, 09:51   #1552
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna1406 Pokaż wiadomość
Fanta coś z tym selenem jest . Bo moj ostanio rano obudzil , bo mu sie zachcialo az bylam zdziwiona . Bo ostatnio jakos nie mial ochoty na przytulanie a tu taka zmiana . Ale dzoniwnnie go pilnuje , żeby bral witaminki hehe
No właśnie właśnie, coś w tym jest Też mojego pilnuję żeby brał, no i najwyraźniej działają

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 09:59   #1553
StayStylish
Raczkowanie

Fanta super

No a u mnie niestety mimo wczorajszego "godzenia" cykl zdany na straty... Poklocilismy sie znowu wieczorem. Nie ma szans zebym byla w ciazy po jednym razie i to zaraz po tescie owu , a to oznacza tylko jedno... Zwalniam sie bo dluzej nie wytrzymam w mojej pracy, a starania przekladamy na przyszly rok.
Normalnie jestem taka przybita placze, a tż zachowuje sie jak palant, chłop ma 30 lat a nie ogarnia co to dni płodne

no ale nic, trzymam za was kciuki

Stary 2015-10-27, 09:59   #1554
confused women
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba pierwszy raz w życiu dzisiaj zobaczyłam plamienie w środku cykla
Mam 13 DC a cykle mam w miarę regularne okolo 32 dniowe. Żadnych innych symptomów nie ma.
Co sądzicie??
Może plamienie implantacyjne Tylko to chyba trochę szybko..
Stary 2015-10-27, 10:09   #1555
Milagr0s
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez confused women Pokaż wiadomość
Może plamienie implantacyjne Tylko to chyba trochę szybko..
Znalazłam teraz w internecie info o plamieniu owulacyjnym, chociaż owulacji według kalendarza spodziewałbym sie raczej pod koniec tygodnia.
Z drugiej strony nie przypominam żebym miała kiedyś wśrodku cyklu takie coś..
"U pewnej grupy kobiet występuje tzw. plamienie okołoowulacyjne spowodowane nagłym spadkiem poziomu estrogenów podczas jajeczkowania. Plamienie zazwyczaj jest skąpe, ale może trwać nawet do czterech dni. Ustaje z chwilą wzrostu poziomu progesteronu."

Miałyście tego typu owulacyjne plamienia kiedyś? I czy to było na stałe co miesiąc czy pojedyńcze przypadki?

Edytowane przez Milagr0s
Czas edycji: 2015-10-27 o 10:29
Milagr0s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 10:53   #1556
Panna_Hanna
Zadomowienie

A wspolzylas ostatnio? Drobne plamienie tez moze wystapic na skutek obrarcia.
Panna_Hanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 10:57   #1557
Milagr0s
Raczkowanie

Cytat:
A wspolzylas ostatnio? Drobne plamienie tez moze wystapic na skutek obrarcia.
Tak, akurat dzisiaj rano i przedwczoraj też. Ale tak jak mówię nigdy tak nie mialam po zwykłym współżyciu...
Stary 2015-10-27, 11:36   #1558
cavagirl
Rozeznanie

Jeju, nie ogarniam niestety Waszych wpisów... za mało czasu, ale postaram się od dzisiaj być na bieżąco StayStylish, nie smuć się...Buziaki dziewczyny i miłego dnia!
cavagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 11:50   #1559
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja śledzę wątek od początku zeszłego tygodnia i już uzależniłam się
Mało tego że już nadrobiłam wszystkie strony, to jeszcze na szczęście w pracy mogę sprawdzać na bieżąco

No ja czytam na bieżąco, ale nie jestem w stanie w biegu napisać nic sensownego w odpowiedzi na kilka postów 😞

Ja teraz mam fajną pracę, ale zdecydowanie poniżej moich kwalifikacji i umiejętności, ale póki co z różnych przyczyn nie mogę iść do pracy na pełen etat i rozwijać się tak, jakbym chciała. Mam nadzieję że po urodzeniu i odchowaniu drugiego dziecka znajdę wymarzoną pracę😏

Cytat:
W ten sam sposób myślę! Tyle mam pomysłów na ten czas i rzeczy na które teraz nie mam czasu! Myślę moja produktywność w ciąży będzie bliska zera więc też nie mam zamiaru długo się męczyć w pracy I też mam pomysł na własny interes w tym okresie który akurat można będzie łączyć z wychowaniem dzieci spokojnie praktycznie nie wychodząc z domu
Muszę jeszcze raz oglądnąć film Sekret i przyciągać to wszystko
Ja w ciąży nie miałam w ogóle mózgu, kalafior jak nic, nie byłam w stanie wtedy nic konstruktywnego wymyślić, ani czegokolwiek się uczyć 😒
A co to za film?

Cytat:
Napisane przez Smilelinka Pokaż wiadomość
No pięknie lecicie z tymi postami trudno za wami nadążyć, ale postaram się nadrobić miłego dnia
Jak tam ciężaróweczko, jak się czujesz?

Cytat:
Fanta super

No a u mnie niestety mimo wczorajszego "godzenia" cykl zdany na straty... Poklocilismy sie znowu wieczorem. Nie ma szans zebym byla w ciazy po jednym razie i to zaraz po tescie owu , a to oznacza tylko jedno... Zwalniam sie bo dluzej nie wytrzymam w mojej pracy, a starania przekladamy na przyszly rok.
Normalnie jestem taka przybita placze, a tż zachowuje sie jak palant, chłop ma 30 lat a nie ogarnia co to dni płodne

no ale nic, trzymam za was kciuki

Może nie do końca cykl stratny, może coś się przebije... 😉a z facetami to tak jest kurna, nie do ogarnięcia są czasami 😠

Ja wczoraj miałam gości, więc mimo że do pracy nie szłam, to sprzątania i gotowania miałam na cały dzień. Dziś pierdzielę, nic nie robię😣

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 11:54   #1560
Milagr0s
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
A co to za film?
Wygoogluj film sekret cda - to będzie ten pierwszy link! Bardzo polecam!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości