|
|
#2431 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 9 :) !
Cytat:
życzę Ci przy porodzie mimo wszystko innej położnej!
|
|
#2432 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Narazie tylko jedna taka wredna reszta super babki póki co
|
|
|
#2433 |
|
Raczkowanie
|
Omg to wypiora posciel
Mala29lll, no nie jest git bo do konca zycia bede dreczona przez ex i mysl ze klamcy maja sie dobrze.. a ja osoba ktora brzydzi sie klamstwem zawsze po dupie dostaje.. Zaraz osiwieje. Mowie do brzucha odbija mi doslownie! Na dodatek ojciec mojego tz mowil ze byl u jakiegos szamana lol i ze przepowiedzial ze urodze 30tego ![]() Ze tez ludzie wierza w takie cos Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
|
|
|
#2434 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja liczę na tą pełnię co ma być jutro. Btw jak do dzisiaj była u Nas porodowka pusta i sale tez tak dzisiaj każda sala zajęta. U mnie komplet 3 dziewczyn : No i zaczął się problem z dostaniem się do kibelka lub żeby się wykapac :
|
|
|
#2435 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale mimo wszytko polecam żebyś kiedy.s zrobila bo te płatki po upieczeniu się gubią w tych ciasteczkach - wypiekają sie czy jak![]() Mala właśnie tego nie wiem ![]() Wogole u mnie po wizycie wygląda tak: mała ma między 3 a 3,5 kg (orientacyjnie oczywiście), szyjka luźna, długa na opuszek wiec 1,5-2 cm i malutka juz główką nisko, gin twierdzi że moge jutro rodzić moge za tydz (ameryki nie odkrył, tyle to ja sama podejrzewałam). L4 mam do czwartku i chce żebym się w piątek położyła do szpitala jak sie akcja nie zacznie bo mam mało wód:/ i to już się żarty kończą bo wcale nie uśmiecha mi sie leżeć w szpitalu nie wiadomo ile:/ i nie wiem czy to olać czy posłuchać go, mówił że wtedy mieliby małą pod kontrolą i ktg by robili... może jeszcze urodzę zobaczymy
|
|
|
|
|
#2436 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mówienie do brzucha jest jak najbardziej normalne a wręcz wskazane
|
|||
|
|
|
#2437 |
|
Zadomowienie
|
wogole z tego stresu chyba dostalam w poczekalni skurczy
a po badaniu to juz wiadomo, słuchajcie myslałam że nie dojade do domu (prowadziłam sama auto ) jedną ręką trzymałam kierownice drugą ściskałam siedzenie heheh ale dojechałam jakoś
|
|
|
|
#2438 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale zrobilam dzisiaj z maki orkiszowej i kukurydzianej roztopilam maselko z brazowym cukrem i troszke mleka i dodalam do sucych skladnikow, esencje waniliowa i pokrojona gorzka czekolade no i proszek do pieczenia 15minut w 180°Wyszly pycha zjadlam tylko jedno bo czekolada :/ ale oczywiscie Tz i Inga sie zajadali na moich oczach ![]() Cytat:
|
|
#2439 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tu przed chwila lasce robili ktg i dziecko za wysokie długo tętno miało albo zanikalo i szybka decyzja cc. Pojechała dziewczyna szybko na górę. Ważne żeby być pod stałą opieką jak coś się dzieje lub jesteś 7 dni po terminie ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
Musze go popytać czy patrzył )---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- NIUD a Ty ile miałaś podanej oksy na teście ?
|
|
|
#2440 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
podziwiam ze kierujesz autem w koncowce ciazy ![]() Jakbym miala taki pokrowiec na kierownice to pewnie bym go gryzla lol ;-) I powtarzam nie wciskaj sie w kolejke ![]() Ja sie przeszlam. Spacer dobrze mi zrobil.. zostalam skopana po zebrach przez malego leniwca Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
|
|
|
|
#2441 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a co do porodu to chyba nie bedzie tak fajnie ale zaraz biorę sie za tzta ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Cytat:
nie sądzę zebym sie dała rade wcisnać w kolejkę ![]() a dobry spacerek nie jest zły! |
|||
|
|
|
#2442 |
|
Zakorzenienie
|
widzę tym razem poniedziałek nie miał w sobie mocy.
uparte te wasze maluchy : ) do mnie jutro przychodzi położna ciekawe ile ten mój czort przytył : ) większy czort niestety mi się pochorował : ( i popołudniu mamy wizytę u lekarza ;/ nienawidze jak choruje |
|
|
|
#2443 |
|
Wtajemniczenie
|
Nelka zasnela po 3h przy cycu... ciagle sie preży. Tz mnie denerwuje i to bardzooooo oczywiscie przesadzam , marudze i jak zwykle to ja ta zla.
Inga strasznie marudna sie robi , co chwile placze , jęczy z byle powodu aż mi ręce opadaja tak to jest jak sie mieszka z tesciami i dziadki rozpieszczaja ... ja jedno dziadki drugie i mi wstretne dziecko rośnie :/ chcialabym sie roztroic albo nawet rozczworzyc jedna by zajmowala sie Nel druga bawila sie z Inga trzecia ogarniala mieszkanie i gotowala a czwarta by poszla na paznokcie , rzesy i sie wyspala ![]() ---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ---------- Nawet nie mam kiedy isc do przychodni zapisac Nel a co najlepsze.... w moim bloku jest przychodnia
|
#2444 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się z rana
![]() Niestety porodu po teście nie ma :Za to po 2 obudziło mnie kółko mocnych skurczy co minutę, ale miałam też ochotę na kibelek, wiec jak wróciłam juz ich nie było ![]() Taka moja piękna natura Wczoraj powiedziałam mężowi że moja macica nie nadaje się do porodów :
|
|
#2445 |
|
Rozeznanie
|
Meggi zobaczylam powiadomienie i predko na wizaz, na pewno napisałaś ze wody odeszły ha ha
Juz końcówka dziewczynki
|
|
|
|
#2446 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny. Moja malutka wczoraj wieczorem się umęczyła
Cytat:
W doopie z tym czy ma się dobrze czy źle. Ważne, że Ty swoje życie już masz i mama nadzieję, ze szczęśliwe ![]() Jeszce się zdziwisz jak urodzisz 30 stego i sama pobiegniesz do tego szamana ![]() Cytat:
![]() Maggie ta stara połozna tez mnie instruowała o tej pościeli, kocu itd Gadała to akurat jak miałam skurcz i później nie pamiętałam o co jej chodziło![]() A ja jak byłam to była pustka. Najpierw leżałam w sali chba 4 osobowej sama. Tzn nie leżałam tylko się męczyłam ze skurczami, ale cieszyłam się że jestem sama, bo mogłam sobie łazić, przytulać się do murka oddzielającego część ze zlewem i lusterkiem od sali, no i łaiłam w kółko. JA byłam na samym końcu w takiej pomarańczowe, później w pooperacyjnej koło sal do rodzenia a później izolatka. Taki wędrowniczek
|
|
#2447 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Nie muszę chyba dodawac, ze u mnie nadal nic ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do pobytu w szpitalu, jeśli nie urodzisz ja bym na Twoim miejscu poszła bez dyskusji, mało wód to duze ryzyko dla zdrowia i życia dziecka, trzeba byc pod kontrolą. Co prawda u mnie 9 dni po terminie i nadal sie bujam po mieście ale mam i dużo wod i młode łożysko więc nie było sensu tak szybko się kłaść, no ale od jutra już nawet ja się muszę położyć. Cytat:
A tak mnie zawsze szmata kurczyla co miesiąc przy okresach na kamień powodując bóle nie z tej ziemii a teraz chamsko stwierdzila ze nic Też się zastanawiam jak to u mnie będzie z obłożeniem szpitala, przez ta pełnię pewnie też nawał, szczegolnie ze pustek to tam nigdy nie ma. A akurat jutro rano mam sie zgłosic na przyjecie, po pełni
|
|
#2448 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale tu cisza
e fejsbukowiczki wracajcie tutaj
|
#2449 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
:
|
|
|
#2450 |
|
po drugiej stronie szafy
|
No ciekawe czy jeszcze któraś się rozpakuje w październiku
|
|
#2451 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
: a ja leżę w przedostatniej sali. Jak się przyjmowalam to też byly pustki a teraz nagle tłoczno i z 3 osobowej pustej sali mam komplet : Jakbym teraz rodziła to izolatki dwie tez zajęte :---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
U mnie dziś 4 dzień w szpitalu Zaraz mam badanie, ale wątpię że coś nastąpi. . ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Na pewno w tej części każda z Nas ![]() To jest pewne. Tutaj mega pustki
|
|
|
#2452 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
ale na szczęście wypisali potem 5 dziewczyn jednocześnie i nie musieli go użyć
|
|
|
#2453 |
|
Zadomowienie
|
A kysz zła wróżko!
|
#2454 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie bede w takim razie wydziwiać. Bo oczywiscie nic sie u mnie nie zadziało:/ ale tzta też nie dorwałam bo oboje padnięci byliśmy, w moim minusowym libido to zresztą ciężko mi sie zmobilizować do seksu teraz:/a szyjka to właśnie wiem że szału nie robi, powinnam ja troche wspomóc ale tez żadnej gwarancji nie ma że cokolwiek posutkuje ![]() Autem jeżdze przeważnie na bliskich odległościach wiec się nie boje ale wczoraj musiałam jechać sama bo nie było gdzie mojego młodszego zostawić :/ wiec musiał z nim zostać tż:/ Pasztetnik złośliwa ta Twoja macica ![]() a ja zgadnijcie co ide robic? no co??? pakować się ![]() tż jest na mieszkaniu bo montują kuchnie juuuupi!!!!! mam nadzieje że wszystko będzie do siebie pasować ![]() Dziewczyny może dziś w tą pełnie cos sie przydarzy...
|
|
|
|
|
#2455 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Ja po badaniu. Szyjka miękka ale zero rozwarcia ![]() Nie chcą podawać kroplowki skoro nie ma rozwarcia bo niby to nic nie da ??? Narazie mam czekać. . Tak zawsze jest?
|
|
|
#2456 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Już mysle, czy by męża nie poprosic aby zrobił mi żel prostaglandynowy na wynos jak bezpośrednio zaaplikowac nie chce Cytat:
Poorientowałam sie troche jak to u mnie w szpitalu wygląda i niby podobnie, nie wywołuja bez rozwarcia, nie daja balonikow, jak nic sie nie dzieje to kontrolują i każą czekac na samoistną akcję do 14 dni po TP i nawet dłuzej, po czym robią CC bo albo łożysko sie starzeje albo uznaja ze dziecko juz ża duze i i tak nic z SN nie wyjdzie. Qrde, nie chce tam lezec nie wiadomo ile
|
|
#2457 |
|
Zadomowienie
|
A mój tż zarejestrował dziś Maksia w urzędzie.
Miał też w aptece kupić ten tormentalum na odparzenia, ale nie było. Farmaceutka sama raczej odradzała tormentiol dla takiego maleństwa.Ale oczywiście namówiła chlopa na krem Musteli albo emolium. No nic oby zadziałał. Dziewczyny na pewno któraś jeszcze urodzi w październiku. |
|
|
|
#2458 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no nic wystarczy teraz tylko czekać. Ty Fryteczko juz nie narzekaj na szpital ja juz siedzę 4 dobę i nic chyba żadna ode mnie dłużej leżeć nie będzie :---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- No chyba ze po tych badaniach coś z szyjka się ruszy. Zobaczymy
|
|
|
#2459 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale jade dzis do szpitala. Nie bede dzwonic bo jak dzwonie to mowia zebym zostala. Moze by laskawie wody sprawdzili czy cos.No dzieki na bank sie rozpakujemy!!! Tzn moze nie wszystkie lol ;-) nie widze szans u siebie i Pasztetnika (sorry) hahaSent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
|||
|
|
|
#2460 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:57.

natomiast Pani Eli nie było jeszcze.
:

odbija mi doslownie! Na dodatek ojciec mojego tz mowil ze byl u jakiegos szamana lol i ze przepowiedzial ze urodze 30tego
((