|
|
#1501 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część IV :)
Dzień dobry, u nas problemy z synkiem boli go siusiak byliśmy u pediatry a jutro do chirurga, najprawdopodobniej będzie zabieg potrzebny.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1502 |
|
Rozeznanie
|
Zgadzam się Malinka z Tobą ja nawet byłam na takim cywilnym że prawie niczym się nie różnił prócz tego że ceremonia była w urzędzie a nie w kościele. Też była biała długa skromna suknie i pierwszy taniec i zabawa do rana.
Dziewczyny co Wy tak długo dzisiaj śpicie??!! ![]() Czy Wy na połówkowe też musiałyście iść z pełnym pęcherzem? |
|
|
|
#1503 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1504 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mąż też zadowolony ![]() Śliczne brzuszki mi wszyscy mówią, że mam duży ale ogólnie jestem niska i nie szczupła więc na pewno wygląda na duży
|
|
|
#1505 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć, co do zabaw oczepinowych my mieliśmy tylko taniec odbijany z nami. Nie podobają mi się jakieś inne zabawy. Uważam też, że dodatkowe zbieranie kasy jest niestosowne. Goście przyjechali się bawić. Niektórzy dali pieniądze w prezencie czy jakiś podarunek, więc dodatkowe zbieranie po prostu mi się nie podoba. Podobnie zresztą, jak robienie listy na płyty i zdjęcia. Na jednym to zapłaciliśmy,a pamiątki do tej chwili nie mamy. My po swoim weselu sami rozwoziliśmy zdjęcia, płyty i nie braliśmy za to pieniędzy. Nie chcieliśmy narażać nikogo na dodatkowe koszty
![]() Ja mam jutro usg też nie mogę się doczekać. Teraz idę na naleśniki z powidłami. |
|
|
|
#1506 |
|
Rozeznanie
|
witam z rana i uciekam do przychodni dowiedzieć się kiedy ortopeda przyjmuje :P przydałaby się konsultacja i zaświadczenie do CC choć mój gin powiedział, że i bez tego damy radę, no ale nie zaszkodzi spróbować. O ile tylko będzie jakiś termin przed porodem...
miłego dnia
|
|
|
|
#1507 |
|
Zadomowienie
|
Helloo,
Ja ostatnio spie jak niedzwiedz..nawet sie zastanawiam czy to nie przypadkiem jakas cukrzyca albo anemia bo jestem mega zmeczona. Co do pelnego pecherza..ja poszlam z pelnym na pierwsze usg prenat. I lekarz kazal zakladac majtki i leciec sie wysikac wyjasniajac przy tym ze moze tak trzeba bylo kilkanascie lat temu a teraz sprzet jest nowoczesny i pelny pecherz przeszkadza. Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#1508 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1509 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wszyscy się dziwili a ja sobie nie wyobrażałam iść w kolorowej, tak nie ślubnie jak dla mnie ![]() Ja nie czytam, nawet mówić mało mówię do brzuszka jak będę wiedziała jakim imieniem się zwracać to będę do niego/niej rozmawiać ![]() za wizyty
|
|
|
#1510 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=mira81;53246377]Helloo,
Ja ostatnio spie jak niedzwiedz..nawet sie zastanawiam czy to nie przypadkiem jakas cukrzyca albo anemia bo jestem mega zmeczona. Co do pelnego pecherza..ja poszlam z pelnym na pierwsze usg prenat. I lekarz kazal zakladac majtki i leciec sie wysikac wyjasniajac przy tym ze moze tak trzeba bylo kilkanascie lat temu a teraz sprzet jest nowoczesny i pelny pecherz przeszkadza. No właśnie ani to komfortowe ani przyjemne. No nic zobaczymy. Mira spokojnie ja też jak nie mam badania i nie muszę się stresować to spię kiedy tylko mogę. Korzystaj Mira póki możesz
|
|
|
|
#1511 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co innego dedykacje jeśli ktoś zamawia z własnej woli to okej ale zabawy gdzie "trzeba dać " są dla mnie niedopuszczalne bo przecież goście dali już prezenty czy tam koperty ![]() Smacznego
|
|
|
#1512 |
|
Zadomowienie
|
Wracam do swiata
wczoraj cała chalpe wyszorowaĺam i bylismy z mezem na opienkach, zawiezlismy tesciowej 3 siaty od tego wszystkiego mam takie zakwasy ze szok.. dzis juz jestem wolna bez gosci i wybieram sie za godzine do siostry na ploty bo tydz sie nie widziałysmy Super,ze wasze maluchy maja sie dobrze i wizyty sa ok. Tak trzymac ! Uciekam zrobie sałatke ze szpinaku przed wyjsciem
|
|
|
|
#1513 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
![]() Dziewczyny mocno trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, żeby wymarzone dziewczynki były dziewczynkami a chłopcy -chłopcami ![]() Ja dzisiaj zaliczyłam pobudke o 5 bo chciałam naszykować mężowi jedzenie do pracy i już nie zasnęłam... zaraz jadę podrzucić mamę do pracy i ranek zleci na obijaniu i planowaniu od czego by zacząć porządki ![]() Mi nigdy lekarz nie mówił o pełnym pęcherzu, to już chyba faktycznie nie te czasy. Raz tylko poprosił żebym nie smarowała się tłustą oliwką rano jak mam potem usg. Gin wyliczył mi że mogę przytyć 16-18 kg i nadal będzie ok, ale chcę max 13 przybrać bo i tak brzuch mam śmieszny, właśnie jakbym piłkę zjadła
|
#1514 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() pierwszy raz słyszę o czymś takim Cytat:
![]() http://joemonster.org/art/33946/Inte...ach_ciezarnych
|
|
#1515 |
|
Raczkowanie
|
Dzien Dobry!
, chyba juz mysle o dzisiajeszej wizycie wiec prosze kciuki Pewnie pozniej Was nadrobie, chybaze ogarne sie szybciej to jeszcze odezwe sie przed wizyta. O 11.30 mam usg, a o 12 wizyte z lekarzem. Trzymam kciuki za pozostale wizyty
|
#1516 |
|
Zadomowienie
|
Nessea kciuki za udana wizyte
Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#1517 |
|
Wtajemniczenie
|
My nie mielismy na weselu oczepin, bylo tylko rzucanie welonu. Naszym zdaniem te zabawy oczepinowe są żenujące. A zbieranie kasy na wózek to takie wyciąganie kasy od gości. Ale wiadomo, każdy ma inne zdanie.
Gosza , ja też nie musialam isc z pustym pecherzem na badanie. Wręcz na badaniu prenatalnym pan doktor kazal mi isc do toalety i zalatwic się, zeby maly mial wiecej miejsca i przerecil się.
|
#1518 |
|
Rozeznanie
|
Hej wszystkim
co do zabaw weselnych, to my w kwietniu byliśmy na takim weselu, gdzie na oczepinach została wylosowana moja siostra i wzięła sobie mojego męża do towarzystwa. On miAl przywiązany balon "w pasie" i musiał siedzieć na krześle a ona musiała tyłkiem ten balon zbić ... Balonów było 10 dla każdej pary a par z 5. Żenada dobrze ze juz wstałam bo śniło mi sie ze siedziałam w pierdlu
|
|
|
|
#1519 |
|
przyczajony tygrys
|
Gosza trzymam
![]() Mi gin mowila, ze dla niej jest ok jak jest 200g/tydz. Czyli co 3 tyg jak wizyta to 600g. Smiala sie ze mnie ze jak nie tylam, to nie tylam. A jak zaczelam, to wyszlo niecale 3+
|
#1520 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1521 |
|
Konto usunięte
|
fasolka1987, monikmi - odnośnie paniki o przytyciu,rozumiem Was jesteście młode, pierwsza ciąża nie wiecie jak to wszystko będzie. Ale jako starsza i bardziej doświadczona
gwarantuje Wam: dojdziecie do formy, a nawet więcej, uzyskacie figurę sexy, tą sprzed ciąży szybciej niż Wam się wydaje Dlaczego jestem tego pewna?-bo Wam samym na tym zależy, a zrobicie wszystko aby tak się stało ![]() malinka - kiedyś już widziałam to wideo, OMG!! biustonosze- szczerze?- to nie rozczulam się, mam małe cy..ki , na których po 1-ej ciąży jakim dziwnym to by nie wydawało, pojawiły się rozstępy, wieśniara cieszyła się z ich powiększenia, a nie myślała o smarowaniu Staniki zawsze wybieram z największym push upem , w domu chodzę bez. W ciąży noszę te które normalnie były trochę za duże, mam takie kupione przez net lub nie trafione z rozmiarem Fjolek - niektóre mężczyźni muszą mieć napisane czarnym na białym wielkimi literami, bo się nie domyślają, dla facetów nieistotnym może być to co dla nas ma kluczowe znaczenie. Powiedz mu wprost. Ja, osobiście, wyszłam za mąż nawet nie jako narzeczona, jako dziewczyna, a pierścionek zaręczynowy jak już kiedyś pisałam dostałam 2 lata temu. W końcu..(po 6 latach ślubowania) zapiekankę też zrobiłam wczoraj na kolacje ![]() Zapisałam się na połówkowe na 10 listopada, a godzina 21.00 świetny czas na badanie, o tej godzinie ja już zaczynam pierwsze sny oglądać . I teraz nie wiem, czy jechać samej czy z rodziną, bo chciałabym aby i synek braciszka zobaczył, i mąż syna.Ale nie powiem jest trochę późnawo jak dla mojego przedszkolaka. Edytowane przez 201704101323 Czas edycji: 2015-10-27 o 10:25 Powód: lalala |
|
|
|
#1522 |
|
Zakorzenienie
|
My jeszcze nawet o tym nie rozmawialiśmy jakoś na poważnie. Stwierdziliśmy, że mamy czas i po Świętach pomyślimy
|
#1523 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dawaj linka! My sami wybraliśmy zabawy oczepinowe, nie chcieliśmy zboczonych żenujących atrakcji dla gości. Była zabawa w zoo, tańce w parach i przebraniach(kobiecych) dla mężczyzn, i jeszcze jedna zabawa dla mężczyzn.. 4 facetów tańczyło wokół krzeseł i na przerwanie muzyki musieli zdjąć daną część garderoby, którą za każdym razem wieszali na innym krześle, na koniec musieli znaleźć swoje rzeczy i ubrać i kto pierwszy kompletnie się ubrał ten wygrał butelkę wódki. Zabawy były dla chętnych, a ich nie brakowało bo było duuużo młodych ludzi zbieranie do welonu było ale u nas w rodzinie jest tak, że przed weselem każdy przygotowuje na ten cel pieniądze i nikt nie widzi w tym wyłudzania, a chętnych do tańca z parą młodą nie brakuje, nagrodą dla ostatnich osób jest oczywiście wódka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dlaczego się martwisz? Przecież wszystko jest w porządku czekamy na relację.Cytat:
Córeczka Edytowane przez _emma Czas edycji: 2015-10-27 o 09:25 |
||||
|
|
|
#1524 |
|
Wtajemniczenie
|
My też nie mamy jeszcze imienia. Ale wcale nas to nie stresuje.
W sumie to nadal jeszcze nic nie mamy. Komodę, jednak jedziemy oglądać w najbliższą sobotę, bo teście wyhaczyli nam taką, która będzie nam pasować. Zobaczymy, mam nadzieję, że uda się coś wybrać ![]() Później zabierzemy się za kupowanie wózka,materacyka i ubrań dla dziecka ![]() Najlepsze jest to, że chcieliśmy kupić w przyszłości ten leżaczek, co opisywałyście, żeby w razie czego dziecko u dziadków z nami mogło spać. Teściowa stwierdziła, że w żadnym wypadku u nich nie będzie w tym spać, bo oni mają już wybrane łóżeczko. Możemy to sobie kupić, ale u nich nam się to nie przyda ;-) |
|
|
|
#1525 |
|
Konto usunięte
|
faithworkswonders;- ja nie mogę spać w ogóle przez swoje bóle kostne, ale na lewym boku równiez nie moge leżeć, bo jak opisujesz czuje kłucie.Spię na prawym boku, co jest masakrą, bo przyzwyczajona spać na brzuchu
mira- jakaś masakra z tym mięśniakiem, trzymaj się nieznajoma- ładnie wyglądasz monikmi- taką figurkę ciążzową ubóstwiam -szczuplutka, zgrabna, piłeczka z przodu i zero innych zmian.Piekna dziewczyna z Ciebie ![]() Bonku- oajajaj, współczuje tych bóli Daj znać jak po tych ampułkach, bo też muzę coś pozyteczniejszego kupić na moje włosiskamisia880 Wow! mój najdroższy stanik chyba z 40 zl.kosztował nie kupuję drożyzny, sknerek ze mnie gosha82- biore magnez 3 razy po jednej kapsułce, Magnez+B6 Optimum. W piatek mam wizytę, powiem doktorce.Może mnie na jakieś badanie do odpowiedniego lekarza wyśle ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- monicca1989;- ojej współczuję! mój synek jak pierwszy raz miał zaczerwieniony i wyciekała ropa, tak się przestraszyłam!! ale zanim się wybrałam do lekarza, to na następny dzień już mu mineło.Doktorka powiedział ze może pazurkiem sobie zadarł.Miał kilka razy powtórkę tego, ale zawsze samo przechodziło. nieznosze wesel! ![]() A kościelny na 75 os. w restauracji, wszystko jak u wszystkich.. gosza82 - "Czy Wy na połówkowe też musiałyście iść z pełnym pęcherzem?" - nie byłam jeszcze ale nie
|
|
|
|
#1526 |
|
Zakorzenienie
|
Darkanddark jak po wizycie w sobotę? Drugi lekarz potwierdził płeć? Zdradzisz nam już?
|
#1527 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro idę znów na pogrzeb.. W ciągu miesiąca zmarła babcia męża, a teraz dwie moje starsze ciocie. Do jednej nie pojechałam z rodzicami bo było to za daleko dla mnie, a jutro pogrzeb będzie tu więc wypada pójść..
Wczoraj wieczorem się popłakałam i sama nie wiem dlaczego dałam się ponieść.. najpierw ta akcja z córką, a później wkurzyłam się na męża o błahostkę i tak się zebrało wszystko do kupy. Wrrr ![]() Dziś taka piękna pogoda, a ja słucham dżemu na kanapie i nie mam weny.. na obiad będzie chińszczyzna. Przydałoby się zrobić jakieś dwa prania i ogarnąć mieszkanie ale nic mi się nie chce.. Czy zostanie mi to wybaczone..?? ![]() Do tego wszystkiego mała uparciucha nie kopała dziś tak jak zwykle rano co mnie zaniepokoiło. Ale ona najwyraźniej obraziła się na mnie za te wczorajsze sceny i miała mnie w nosie. Po długich prośbach postanowiła nie nękać mnie dalej i kopnęła.. chociaż jedno dobre
|
#1528 |
|
Konto usunięte
|
A! i jeszcze Wam nie pisałam, jak mój TŻ załagodził weekendową akcje, zawsze jak zawini to robi coś o czym mu długo gadam, proszę, lub daje kasę:
-kupił nowy tv, zamówił gościa do prania dywanów, materaca i sofy,i oczywiście daw kasę, ale i tak focha zostawiam jeszcze na k-ka dni ![]() Byłam wczoraj na zakupach w SH, i za 20 zł kupiłam 20 szt. szmatek, dla siebie ( była akcja po 1 zł) jakoś dla dzidzi nie wiem jeszcze co będe potrzebować, bo muszę ogarnąć rzeczy po starszym. Dziecku i mężowi przeważnie kupuję w sklepach, bo na szmatach nie umiem im dopasować. Zresztą faceci wiele nie potrzebują, -rajtki,majtki, buty, t-shirt..
|
|
|
|
#1529 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, witam się z kawą
sorki,że się nie odzywałam, ale wrócił tż zza granicy, potem odwiedziny u teściów i tak minęło te kilka dni. Byłam na tej wizycie w sobotę, jednak rezygnuje z tego lekarza, będę chodzić do tego, od którego chodzę od początku.. Nie będę miała połówkowego ale trudno. Tż chciał dać na nie kasę, ale teraz mam inny wydatek - adwokat - wiec musze sobie odpuścić. Zarówno w czwartek jak i w sobotę lekarz widział chyba... Uwaga - dziewczynkę :-D wiec skoro dwóch tak mówi, to może coś w tym jest Jeszcze się nie nastawiamy, różowych sukienek kupować jeszcze nie będziemy, ale to nie zmienia faktu, że się okropnie cieszymy. Imiona.. Zaczęliśmy dopiero na luzie gadać po sobotnim usg, i jest wybór między Liwia, Diana, Laura i Eliza. Ale zdecydowanie u nas w stronę Liwii ładnie tez pasuje do nazwiska. Sorki, że teraz tak o mnie, ale w kwestii wesela się nie wypowiem, bo nie miałam.
|
#1530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak dziewuszka Liwia brzmi pięknie
Córeczka Edytowane przez _emma Czas edycji: 2015-10-27 o 10:03 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:44.

zawsze bylo 63-64 a dzis nagle 66
no jak?! kiedy?! teraz bedziemy szybciej tyc czy co? 
u moich znajomych byly pytanie kto woli rano kto częściej mi by bylo głupio przed rodzicami babciami ciotkami które zyly w przekonaniu ze nie sypiamy ze sobą przed slubem 

ale ogólnie jestem niska i nie szczupła więc na pewno wygląda na duży

jak będę wiedziała jakim imieniem się zwracać to będę do niego/niej rozmawiać 

Pewnie pozniej Was nadrobie, chybaze ogarne sie szybciej to jeszcze odezwe sie przed wizyta. O 11.30 mam usg, a o 12 wizyte z lekarzem. Trzymam kciuki za pozostale wizyty
Staniki zawsze wybieram z największym push upem , w domu chodzę bez. W ciąży noszę te które normalnie były trochę za duże, mam takie kupione przez net lub nie trafione z rozmiarem