Mamusie styczniowe 2016, cz. V - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-27, 10:34   #1441
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V

Cytat:
Napisane przez 86ewula Pokaż wiadomość
Ja w ciąży zaczęłam chodzić do fryzjera na pasemka, zawsze farbowalam sama w domu, ale zdecydowałam się na pasemka bo nie dotykają skóry. Moja gin mówi że można farbować. Że szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko

Cykl3fort brałam kilka lat temu na plamienia między miesiączkami, też nic nie pomógł, bo powodem były hormony. A teraz dostałam bo mnie zaczął kłuć mały hemoroid i boję się że jak jeden się powiększył to i może być gorzej bliżej porodu. No nic kupię i sprawdzę.

Super chłopaki, dlatego zawsze marzył mi się syn. Bo są kochani dla mamy. ;D

Ja farbowałam wlosy u fryzjera farbą na bazie oleju z winogron ze niby bezpieczna dla kobiet w ciąży

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam kilka ciuszkowych dylematow...
Chcialam posegregowac ubranka rozmiarami i tak patrze ze niektore 56 sa strasznie malutkie a niektore nawet wieksze od tych 62. Nie wiem o co chodzi. Tylko ja tak mam czy Wam tez zdarzaja sie tak nierowne rozmiarowki?

A drugie jaki rozmiar skarpetek bralyscie? Polecacie moze jakiegos sprzedawce na All? I ile tak mniej wiecej potrzeba par skarpetek i niedrapek???

Te rozmiary są w ogóle nierówne, niektóre 62 wielkie a niektóre mniejsze od 56..
Skarpetki brałam z h&m te najmniejsze, ale nie wiem jaki rozmiar, najwyżej będzie miał kolanówki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 10:36   #1442
iola14
Rozeznanie

Cytat:
Chcialam posegregowac ubranka rozmiarami i tak patrze ze niektore 56 sa strasznie malutkie a niektore nawet wieksze od tych 62. Nie wiem o co chodzi. Tylko ja tak mam czy Wam tez zdarzaja sie tak nierowne rozmiarowki?
A no to trzeba patrzeć po wielkości niestety. Moja siostra kupiła synowi piżamkę na roczek. Wzięła rozmiar 92 cm czyli na dwa latka na szczęście bo on ledwo w to wchodzi już Nie wiem gdzie kupowała, ale jest sporo mniejsza od 80 cm

Cytat:
Napisane przez 86ewula Pokaż wiadomość
Super chłopaki, dlatego zawsze marzył mi się syn. Bo są kochani dla mamy. ;D
A to prawda, mój jest taki miś tuliś Chociaż dziewczynki też są słodkie i kochane

Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
Dzis w nocy obudziły mnie 3 mocne twardnienia brzucha a jedno z nich to był taki typowy skurcz aż się przestraszyłam
A wziełam przed snem Nospe Max bo w dzień kilka razy sie spinał, naliczyłam 6 razy.
Byłam na wizycie niedawno, kazał brać magnez,nospe sprawdzał szyjkę jest długa i zamknieta, mówił że to może przez tą rwe mi sie tak spina brzuch. Ale mówił że jak sie nie zmieni to zeby dzwonic i położy mnie na patologie ciązy.
I teraz nie wiem, plecy bolą tak samo, jedyne co na plus że mogę już wstać, kuleje i tak chodzę do łazienki itp.(trochę poćwiczyłam z piłką wiec tu jest lepie, ale w krzyżu ciągle czuje taki sam ból przy wysiłku).Odwlekam tą wizyte u neurologa bo boje sie zastrzyków, nie chce nic brać, boje sie o mełego ze mu to zaszkodzi.
Wizyte kolejna mam 22.11 i do tego czasu mam odwiedzic neurologa i tak odwlekam bo mam nadzieje ze po troche samo przejdzie. Nie wiem co mam robić
Do lekarza sio
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 10:38   #1443
czarnulax
Zakorzenienie

magdusia rozmiar rozmiarowi nie równy. Ja segreguję wielkością. Skarpetki na 13/15 i 16/18 (ale te kupiłam na później, bo mi się podobały).

lune ja bym szła do neurologa. Przecież do zastrzyków Cię nie zmusi, a konsultacja nie zaszkodzi.
Stary 2015-10-27, 10:40   #1444
lune1992
Zadomowienie

No macie rację w sumie to tylko konsultacja a zawsze będe spokojniejsza a nie potem sie bede o cos obwiniac
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 10:41   #1445
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Lune, od unikania neurologa lepiej Ci się nie zrobi Na Twoim miejscu bym skorzystała z mozliwości konsultacji.

Co do skarpetek posiadam 3 pary 0-12 cienkich, 2 pary 0-12 takich grubych oraz 3 pary 13-15

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 10:47   #1446
mojakaren
Zakorzenienie

iola14 biorę lek osłonowy + Lactovaginal obowiązkowo i jem jogurty

uaoo to że nie można włosów w ciąży farbować to kolejny mit. Można farbować i to w niczym nie szkodzi bo do dziecka składniki farby nie mają jak dotrzeć bo przeciez nie wchłaniają się w głowę. ja farbuję zwykłym szamponem bez amoniaku, ale przed ciążą tez takiego używałam.

kamilka super masz synków! siostrzyczkę będą traktowali jak księżniczkę

Dotka90 to fajny dzień dzisiaj
ja też sobie siedze, jem owoce i nadrabiam filmowe zaległości, aktualnie "Wyspę tajemnic"

Magdusiaaa jak zaczęłam przeglądać wyprawkę ciuszkową to odpuściłam segregowanie po rozmiarach z metek tylko segreguję na oko, bo naprawdę rozmiary sa meeeega różne.

lune1992 idź do neurologa sama konsultacja nie zaszkodzi, a nawet gdyby konieczne były zastrzyki to na pewno dadza takie bezpieczne dla dziecia

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 10:50   #1447
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Nie czaje tego kejsu że skurczami - cześć lekarzy mówi, że jeśli szyjka jest długa i zamknięta to te skurcze nie szkodzą. Inni chcą kłaść do szpitala. Internet pisze, że po 20 tc to normalne, że macica trenuje. No to jak to jest??? Ja wiem, że każdy przypadek jest inny, ale można trochę zgłupieć...:-(

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 10:50   #1448
niepozorna
Zakorzenienie

Kamilka super są chłopaki naprawdę
Właśnie przeglądam 5-10-15

Uaoo można farbować włosy w ciąży spokojnie Jaki kolorek robisz?

Dotka leż i odpoczywaj

Magdusiaaa ja też ostatnio jak przeglądałam ciuszki to stwierdziłam, że różnice w rozmiarach są ogromneee

Skarpetek jeszcze nie mam żadnych dla Małego Też się zastanawiam jaki rozmiar brać.

Lune skonsultuj się z lekarzem. To nie żarty...

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 10:50   #1449
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Dzieki dziewczyny. No to czeka mnie przegladanie raz jeszcze i rzeczywiscie segregowanie wielkosciowo

A skarpetki najwyzej dorwe gdzies stacjonarnie i bede widziala na oko jak to sie mniej wiecej ma do malej nozki

Serduszko malutkie

Edytowane przez Magdusiaaa
Czas edycji: 2015-10-27 o 10:52
Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 10:57   #1450
niepozorna
Zakorzenienie

Ciekawe jak się dziś Casaa miewa

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-10-27, 10:58   #1451
MallaMi
Rozeznanie

melduje ze jestem już po glukozie nie było tak źle z wypiciem tego, wysiedzieć 2godz też dałam rade bo książkę miałam. no i chyba wcale mi po tym za słodko nie było bo jak wróciłam do domu to wsunęłam pare mini wafelków i zjadłam serowe pierogi z cukrem
zrobiłam jeszcze sobie standardowo mocz i morfo + powtórzyłam cytomegalie. pojutrze wizyta
MallaMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 10:58   #1452
lune1992
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
Nie czaje tego kejsu że skurczami - cześć lekarzy mówi, że jeśli szyjka jest długa i zamknięta to te skurcze nie szkodzą. Inni chcą kłaść do szpitala. Internet pisze, że po 20 tc to normalne, że macica trenuje. No to jak to jest??? Ja wiem, że każdy przypadek jest inny, ale można trochę zgłupieć...:-(
No własnie mozna mieć skurcze ale sporadycznie. Ja ostatnio miałam przez cały dzień 12 więc lekarz powiedział że dużo za dużo a szyjka jest okej. Każdy przypadek jest inny
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 10:59   #1453
kinga1701
Zakorzenienie

czarnulax powodzenie , będzie dobrze.

kamilka synek jaki kochany, tak się martwi o mamę i siostrzyczkę, będzie super bratem

magda oszczędzaj się trochę więcej jeśli Cię takie bóle łapią.

uao pokaż ten domek

kamilka kochane chłopaki [COLOR="Silver"]

Dotka90 super dzień Ci się zapowiada

lune1992 ja też tak dziewczyny mówią, idź do neurologa, zapytać nie zaszkodzi a może pomóc

Co do farb to mama mi ostatnio mówiła, że jej fryzjerka jest w ciąży (termin na marzec) i ostatnio wylądowała w szpitalu, właśnie przez farby. Ona osobiście nie malowała, ale w salonie dziewczyny malowały i ona wdychała cały dzień te farby. Źle się czuła, brzuch twardniał, wymiotowała i wylądowała w szpitalu, lekarz powiedział, że to właśnie przez farby. I od tej pory już siedzi na zwolnieniu.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 11:04   #1454
niepozorna
Zakorzenienie

MallaMi super, że już jesteś po i że tak gładko poszło Ja muszę koniecznie pamiętać, żeby jutro zanieść mocz do badania, bo też pojutrze wizyta.

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Co do farb to mama mi ostatnio mówiła, że jej fryzjerka jest w ciąży (termin na marzec) i ostatnio wylądowała w szpitalu, właśnie przez farby. Ona osobiście nie malowała, ale w salonie dziewczyny malowały i ona wdychała cały dzień te farby. Źle się czuła, brzuch twardniał, wymiotowała i wylądowała w szpitalu, lekarz powiedział, że to właśnie przez farby. I od tej pory już siedzi na zwolnieniu.
No tak ale ona kilka godzin każdego dnia wdychała te opary plus do tego cały czas stała więc to musiało mieć swoje skutki Co innego jak my raz czy dwa zafarbujemy włosy...
W sumie dziwne, że wcześniej nie pomyślała, że przebywanie tyle czasu w takich warunkach może zaszkodzić dziecku

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-10-27, 11:05   #1455
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Malami super ze dałaś radę

Jakbym była fryzjerka to w życiu bym nie pracowała w salonie w ciąży moim zdaniem to totalna nieodpowiedzialnosc. Inaczej jak sobie pomalujesz w domu, gdzie możesz zapach wywietrzyc i malujesz raz na jakiś czas, a inaczej w salonie gdzie codziennie parę farb idzie
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 11:07   #1456
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
[B]
No tak ale ona kilka godzin każdego dnia wdychała te opary plus do tego cały czas stała więc to musiało mieć swoje skutki Co innego jak my raz czy dwa zafarbujemy włosy...
W sumie dziwne, że wcześniej nie pomyślała, że przebywanie tyle czasu w takich warunkach może zaszkodzić dziecku
Tak, tak to nie jednorazowe malowanie, to kilka dni czy nawet tygodni się na pewno do tego przyczyniło.

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

MallaMi super, że przetrwałaś, i jak bardzo głodna wróciłaś?
Stary 2015-10-27, 11:07   #1457
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, tak to nie jednorazowe malowanie, to kilka dni czy nawet tygodni się na pewno do tego przyczyniło.
No dokładnie. Dziwne, że nie zrezygnowała z pracy wcześniej... Totalna nieodpowiedzialność

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-10-27, 11:08   #1458
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
No własnie mozna mieć skurcze ale sporadycznie. Ja ostatnio miałam przez cały dzień 12 więc lekarz powiedział że dużo za dużo a szyjka jest okej. Każdy przypadek jest inny
Ja mam też kilka dziennie - ale dla mnie to nie jest "sporadycznie", jeśli są codziennie. Chyba Tygrysek też kiedyś pisała że miała często w pierwszej ciąży i też było ok.

Nie zrozum mnie źle, ja absolutnie nie kwestionuję stanowiska Twojego lekarza, raczej przez te moje schizy ciągle porównuję te sytuacje i doszukuję się jakiś analogii i pozytywnych informacji

Jutro mam wizytę i zobaczę co lekarz powie, moze przestanę trochę schizować...

Edytowane przez ruda3d
Czas edycji: 2015-10-27 o 11:11
ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 11:09   #1459
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
No ja nie miałam wcześniej tych bakterii, jeszcze 2 tyg temu z badania w szpitalu nic takiego nie wyszło. Dopiero teraz. Myślę, że trochę skopałam pobranie próbki - byłam zaspana i nie wzięłam jej ze środkowego strumienia tylko od początku. Najwyżej powtórzę badanie. Ale zobaczę co lekarz jutro powie. Żurawinę mogę jeść

Z tym farbowaniem włosów - mi się wydaje, że ten amioniak to trzeba omijać głównie dlatego, żeby się nie nawdychać i żeby się słabo nje zrobiło? Amoniak ma za zadanie rozpulchnić strukturę wlosa, zeby kolor lepiej wynikną. Wiec mozna zastosować mniej trwałe koloryzacje, bez amoniaku, albo naturalne - na bazie ziół (henna czy coś takiego, mnie się bardzo szybko to zmywało). A olia garniera nie ma amoniaku, ale ma coś innego co rozpulchnia włos, tylko może to aż tak nie śmierdzi.
Bardzo ładnie pachnie i do tego kolor rewelacja...połysk przez długi czas na włosach, przy czarnych to ważne
kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 11:11   #1460
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
MallaMi weź ze sobą coś do jedzenia, albo znajdź do piekarni coś zjeść zaraz po badaniu. To Cię postawi na nogi.

Wiedziałyście , że istnieje coś takiego jak brzusio box to jest na takiej samej zasadzie co są te boxy z kosmetykami. Tylko drogo trochę bo 69 zł kosztuje.
Widziałam Już chyba dwa rodzaje takich pudełek. Fajne ale drogie.

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Dzisiaj wizyta. I znowu ten sam strach co ostatnio żeby z tą szyjka było ok.
za wizytę

Cytat:
Napisane przez iwonai Pokaż wiadomość
hej, na zgage to slyszalam od cioci ze imbir w ciazy pomaga, np. herbatka lub ssanie swiezego plasterka.

Zorientowalam sie wlasnie ze nie mam cieplego kombinezona na wyjscie ze szpitala... macie jakies namiary na ladne albo wyprzedaze?

mi w aptece gemini ponad 500 zl poszlo... ale z 5 razy ogladalam koszyk i juz nic sie nie dalo wyrzucic, tyle ze dodatkowo dla siebie 2 paczki witamin wzielam i amol wiec pewnie sama wyprawka to z 450zl
Na allegro można kupić za 70 zł kombinezon. O np. taki http://allegro.pl/sliczny-kombinezon...718077406.html albo taki http://allegro.pl/jesien-zima-cieply...749263111.html
Ja w sumie nie wiem, gdzie będę kupować.. zostawiam to na początek grudnia.

Cytat:
Napisane przez kogielmogiel Pokaż wiadomość
Ja wszystkie zakupy zostawiam na listopad, juz sie boję o moje finanse
Ale dostane od kuzynki jeszcze lezaczek , kolyske i wanienke ze stelażem. Kolezanka chce tez pozyczyc mate wiec troche mi odpadnie zakupów.
Ja podobnie, na listopad-grudzień.

Cytat:

A drugie jaki rozmiar skarpetek bralyscie? Polecacie moze jakiegos sprzedawce na All? I ile tak mniej wiecej potrzeba par skarpetek i niedrapek???
Nie tylko Tobie. Ja też tak mam z ciuszkami. Rozmiar rozmiarowi nie równy. Ja skarpetek jeszcze nie mam bo nie widziałam takich na 0-10. Niedrapki planuję 2-3 szt.
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 11:13   #1461
MallaMi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
MallaMi super, że już jesteś po i że tak gładko poszło Ja muszę koniecznie pamiętać, żeby jutro zanieść mocz do badania, bo też pojutrze wizyta.
no właśnie widze że we trzy idziemy - jeszcze Ewusia ja pewnie ostatnia bo dopiero na 17:20 i pierwszy raz ide sama bez męża więc koniecznie musze powiedzieć że chce zdjęcie dla męża bo ostatnio nam nie dała
Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Malami super ze dałaś radę

kinga1701 tak średnio głodna, rzuciłam się tylko na te wafelki potem 4 pierogi bo reszte teściu dostał i potem jedna kanapka i jakoś się zapchałam
MallaMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 11:16   #1462
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

MallaMi - dopominaj się o zdjęcie Jeszcze przed położeniem się
Ja jak wyszlam z glukozy po pobraniu to pierwsze co to złapałam bułkę słodka i na korytarzu siedziałam i jadłam
Stary 2015-10-27, 11:17   #1463
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koktajlowa7 Pokaż wiadomość
Nie tylko Tobie. Ja też tak mam z ciuszkami. Rozmiar rozmiarowi nie równy. Ja skarpetek jeszcze nie mam bo nie widziałam takich na 0-10. Niedrapki planuję 2-3 szt.
Ja niedrapek mam trzy pary i więcej nie kupuję. Miałam nie brać ich w ogóle, ale w szpitalu ich używają więc jak tam Mały będzie miał je zakładane to stwierdziłam, że do domu też jakieś wezmę.

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-10-27, 11:23   #1464
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
MallaMi - dopominaj się o zdjęcie Jeszcze przed położeniem się
Dokładnie tak jak Magda pisze, ja też już po tym jak dwa razy zdjęcia nie dostałam, kładąc się mówię, że chcę zdjęcie.
Stary 2015-10-27, 11:30   #1465
baby montana
Zakorzenienie

Pokoj Oliwii,bedzie duuuuzo wiekszy niz byly plany

I tak w ogole to dzien dobry,udanego dnia wszystkim zycze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1445941825050.jpg (37,2 KB, 44 załadowań)

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 11:30   #1466
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwonai Pokaż wiadomość
Zorientowalam sie wlasnie ze nie mam cieplego kombinezona na wyjscie ze szpitala... macie jakies namiary na ladne albo wyprzedaze?
ja mam z H&M, ale kupowałam na All używany i jest cudny
Cytat:
Napisane przez niunia_leyla Pokaż wiadomość
Ja rajstopy mam jedne z gatty drugie z Marllyn zkupione w Rossmanie i bardziej zadowolona jestem z tych drugich
ja mam 2 pary z Marlyn i uważam ze sa ok, ale nie mam porównania
Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
a własnie dziewczyny wczoraj na szkole rodzenia babeczka mocno zachwalała koszule rozpinane po bokach, o np, tu mają boskie ale ceny też niemałe: http://granatovo.com/sklep/
ja mam właśnie takie, ale moim zdaniem wcale wygodne nie są, za dużo szamotania się z tymi guzikami Jakbym sama wybierała, a nie dostała, to bym na pewno inne wzięła
oczywiście nie takie ładne mam, tylko z tych najtańszych
Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
28tc uznaję za oficjalnie zakończony- jutro zaczynamy 29
uffff z każdym zakończonym tyg czuje ulgę

Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
Dziś mój pierworodny ma pasowanie na ucznia w szkole.. Doczekać się nie może i ciągle dopytuje czy mnie brzuszek nie boli i czy Martynka ma się dobrze- i czy pójdę z nim na tą uroczystość

ale słodziak
Cytat:
zdarza się trzeba porównywać wielkości, bo rozmiar rozmiarowi nie równy zresztą w ciuchach dla dorosłych przecież też tak jest
Cytat:
skarpetki rozmiar 10-13 i z tego co wiem od koleżanek to na noworodka nawet takie są za duże i prawdopodobnie będą spadać
Ja kupowałam z Tesco newborn i na później rozmiar 0-6 m-cy, ale te drugie na początek na 100% za duże będą. Łącznie skarpetek mam 10 par, ale większość w większych rozmiarach, wiec może jeszcze ze 3 pary tych najmniejszych kupię
Niedrapek mam 2 pary, które dostałam i nie wiem szczerze mówiąc czy dokupować więcej... podobno teraz już się odchodzi od ich stosowania....
Cytat:
Napisane przez MallaMi Pokaż wiadomość
melduje ze jestem już po glukozie nie było tak źle z wypiciem tego, wysiedzieć 2godz też dałam rade bo książkę miałam. no i chyba wcale mi po tym za słodko nie było bo jak wróciłam do domu to wsunęłam pare mini wafelków i zjadłam serowe pierogi z cukrem
zrobiłam jeszcze sobie standardowo mocz i morfo + powtórzyłam cytomegalie. pojutrze wizyta
za wyniki
ja też miałam książkę ze sobą na glukozie ale było mi tak słabo ze nie dałam rady czytać no wiec całkiem dobrze to zniosłaś

za dzisiejsze wizyty

i za nowe tygodnie

Ja dziś zaczynam 31 tydzień

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 11:35   #1467
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość

Ooo super coś ruszyło już?

Ewusia już coraz bliżej!
Stary 2015-10-27, 11:38   #1468
niepozorna
Zakorzenienie

Baby super, że prace się posuwają do przodu

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-10-27, 11:41   #1469
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
Super, więcej miejsca do urządzania, czyli prace ruszają pełną parą tak ?

Ewusia gratulacje nowego tygodnia
Stary 2015-10-27, 11:42   #1470
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo super coś ruszyło już?

Ewusia już coraz bliżej!
tej ściany takiej z kartongipsu w piątek jeszcze nie było w tym tygodniu stolarz przychodzi wymienić okna i drzwi, wczoraj był Polak wycenić ile weźmie za otynkowanie i malowanie wszystkiego, mąż do północy skuwał kafelki ze śćian w kuchni i będziemy nowe kłaść, dzisiaj siedzę i robie plany nt kuchni, gdzie zrobić blat, gdzie zlew, gdzie kuchenkę, bo teraz jest bardzo nieustawnie (nie ma długiej przestrzeni roboczej tylko kawałek blatu - kuchenka - kawałek blatu - zlew - kawałek blatu - kafetera, takie poprzedzielane wszystko). Farba do pokoju wybrana, meble wybrane, tata w Polsce kupił rolkę tapety (bo tylko na szerokość łóżeczka będziemy kłaść tapetę), szwagier zaczął robić łóżeczko-księżyc (nie wiem czy pamiętacie, kiedyś wklejałam), nowy fotel i sofa odebrane...najgorsze przed nami to wyburzenie schodów i zbudowanie nowych oraz zbudowanie nowego pokoju na dachu, ale nawet jakby tego drugiego nie dało rady teraz zrobić (mieszkanie blisko lotniska i czekamy na zgodę), to możemy to zrobić w przyszłym roku a teraz postawić sofę i TV w korytarzu. Jak wczoraj to zobaczyłam to się popłakałam ze szczęścia że już coś ruszyło. A ruszyło bo teściowa poszła do tej ekipy i powiedziała że jej syn jest o krok od rozwodu przez ich opóźnienie i że ona im tego nie wybaczy

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości