|
|
#1441 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V
Cytat:
Ja farbowałam wlosy u fryzjera farbą na bazie oleju z winogron ze niby bezpieczna dla kobiet w ciąży ![]() Cytat:
Te rozmiary są w ogóle nierówne, niektóre 62 wielkie a niektóre mniejsze od 56.. Skarpetki brałam z h&m te najmniejsze, ale nie wiem jaki rozmiar, najwyżej będzie miał kolanówki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1442 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wiem gdzie kupowała, ale jest sporo mniejsza od 80 cm ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1443 |
|
Zakorzenienie
|
magdusia rozmiar rozmiarowi nie równy.
Ja segreguję wielkością. Skarpetki na 13/15 i 16/18 (ale te kupiłam na później, bo mi się podobały). lune ja bym szła do neurologa. Przecież do zastrzyków Cię nie zmusi, a konsultacja nie zaszkodzi. |
|
|
|
#1444 |
|
Zadomowienie
|
No macie rację w sumie to tylko konsultacja a zawsze będe spokojniejsza a nie potem sie bede o cos obwiniac
|
|
|
|
#1445 |
|
Zakorzenienie
|
Lune, od unikania neurologa lepiej Ci się nie zrobi
Na Twoim miejscu bym skorzystała z mozliwości konsultacji.Co do skarpetek posiadam 3 pary 0-12 cienkich, 2 pary 0-12 takich grubych oraz 3 pary 13-15
|
|
#1446 |
|
Zakorzenienie
|
iola14 biorę lek osłonowy + Lactovaginal obowiązkowo i jem jogurty
uaoo to że nie można włosów w ciąży farbować to kolejny mit. Można farbować i to w niczym nie szkodzi bo do dziecka składniki farby nie mają jak dotrzeć bo przeciez nie wchłaniają się w głowę. ja farbuję zwykłym szamponem bez amoniaku, ale przed ciążą tez takiego używałam. kamilka super masz synków! siostrzyczkę będą traktowali jak księżniczkę ![]() Dotka90 to fajny dzień dzisiaj ja też sobie siedze, jem owoce i nadrabiam filmowe zaległości, aktualnie "Wyspę tajemnic" ![]() Magdusiaaa jak zaczęłam przeglądać wyprawkę ciuszkową to odpuściłam segregowanie po rozmiarach z metek tylko segreguję na oko, bo naprawdę rozmiary sa meeeega różne. lune1992 idź do neurologa
|
#1447 |
|
Zakorzenienie
|
Nie czaje tego kejsu że skurczami - cześć lekarzy mówi, że jeśli szyjka jest długa i zamknięta to te skurcze nie szkodzą. Inni chcą kłaść do szpitala. Internet pisze, że po 20 tc to normalne, że macica trenuje. No to jak to jest??? Ja wiem, że każdy przypadek jest inny, ale można trochę zgłupieć...:-(
|
#1448 |
|
Zakorzenienie
|
Kamilka super są chłopaki naprawdę
Właśnie przeglądam 5-10-15 ![]() Uaoo można farbować włosy w ciąży spokojnie Dotka leż i odpoczywaj ![]() Magdusiaaa ja też ostatnio jak przeglądałam ciuszki to stwierdziłam, że różnice w rozmiarach są ogromneee Skarpetek jeszcze nie mam żadnych dla Małego Też się zastanawiam jaki rozmiar brać.Lune skonsultuj się z lekarzem. To nie żarty... |
|
|
|
#1449 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki dziewczyny. No to czeka mnie przegladanie raz jeszcze i rzeczywiscie segregowanie wielkosciowo
![]() A skarpetki najwyzej dorwe gdzies stacjonarnie i bede widziala na oko jak to sie mniej wiecej ma do malej nozki
Serduszko malutkie Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2015-10-27 o 10:52 |
|
|
|
#1451 |
|
Rozeznanie
|
melduje ze jestem już po glukozie
nie było tak źle z wypiciem tego, wysiedzieć 2godz też dałam rade bo książkę miałam. no i chyba wcale mi po tym za słodko nie było bo jak wróciłam do domu to wsunęłam pare mini wafelków i zjadłam serowe pierogi z cukrem ![]() zrobiłam jeszcze sobie standardowo mocz i morfo + powtórzyłam cytomegalie. pojutrze wizyta |
|
|
|
#1452 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1453 |
|
Zakorzenienie
|
czarnulax powodzenie
, będzie dobrze. kamilka synek jaki kochany, tak się martwi o mamę i siostrzyczkę, będzie super bratem magda oszczędzaj się trochę więcej jeśli Cię takie bóle łapią. uao pokaż ten domek ![]() kamilka kochane chłopaki [COLOR="Silver"]Dotka90 super dzień Ci się zapowiada lune1992 ja też tak dziewczyny mówią, idź do neurologa, zapytać nie zaszkodzi a może pomóc Co do farb to mama mi ostatnio mówiła, że jej fryzjerka jest w ciąży (termin na marzec) i ostatnio wylądowała w szpitalu, właśnie przez farby. Ona osobiście nie malowała, ale w salonie dziewczyny malowały i ona wdychała cały dzień te farby. Źle się czuła, brzuch twardniał, wymiotowała i wylądowała w szpitalu, lekarz powiedział, że to właśnie przez farby. I od tej pory już siedzi na zwolnieniu. |
|
|
|
#1454 | |
|
Zakorzenienie
|
MallaMi super, że już jesteś po i że tak gładko poszło
Ja muszę koniecznie pamiętać, żeby jutro zanieść mocz do badania, bo też pojutrze wizyta.---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
Co innego jak my raz czy dwa zafarbujemy włosy...W sumie dziwne, że wcześniej nie pomyślała, że przebywanie tyle czasu w takich warunkach może zaszkodzić dziecku
|
|
|
|
|
#1455 |
|
Zakorzenienie
|
Malami super ze dałaś radę
Jakbym była fryzjerka to w życiu bym nie pracowała w salonie w ciąży
|
|
|
|
#1456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- MallaMi super, że przetrwałaś, i jak bardzo głodna wróciłaś? |
|
|
|
|
#1457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zrozum mnie źle, ja absolutnie nie kwestionuję stanowiska Twojego lekarza, raczej przez te moje schizy ciągle porównuję te sytuacje i doszukuję się jakiś analogii i pozytywnych informacji ![]() Jutro mam wizytę i zobaczę co lekarz powie, moze przestanę trochę schizować...
Edytowane przez ruda3d Czas edycji: 2015-10-27 o 11:11 |
|
|
|
|
#1459 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1460 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Już chyba dwa rodzaje takich pudełek. Fajne ale drogie.Cytat:
za wizytęCytat:
Ja w sumie nie wiem, gdzie będę kupować.. zostawiam to na początek grudnia. Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1461 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja pewnie ostatnia bo dopiero na 17:20 i pierwszy raz ide sama bez męża więc koniecznie musze powiedzieć że chce zdjęcie dla męża bo ostatnio nam nie dała![]() ![]() kinga1701 tak średnio głodna, rzuciłam się tylko na te wafelki potem 4 pierogi bo reszte teściu dostał i potem jedna kanapka i jakoś się zapchałam
|
|
|
|
|
#1462 |
|
Zakorzenienie
|
MallaMi - dopominaj się o zdjęcie Jeszcze przed położeniem się
Ja jak wyszlam z glukozy po pobraniu to pierwsze co to złapałam bułkę słodka i na korytarzu siedziałam i jadłam |
|
|
|
#1463 |
|
Zakorzenienie
|
Ja niedrapek mam trzy pary i więcej nie kupuję. Miałam nie brać ich w ogóle, ale w szpitalu ich używają więc jak tam Mały będzie miał je zakładane to stwierdziłam, że do domu też jakieś wezmę.
|
|
|
|
#1464 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1465 |
|
Zakorzenienie
|
Pokoj Oliwii,bedzie duuuuzo wiekszy niz byly plany
I tak w ogole to dzien dobry,udanego dnia wszystkim zycze
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#1466 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jakbym sama wybierała, a nie dostała, to bym na pewno inne wzięła oczywiście nie takie ładne mam, tylko z tych najtańszych Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
zresztą w ciuchach dla dorosłych przecież też tak jest Cytat:
Ja kupowałam z Tesco newborn i na później rozmiar 0-6 m-cy, ale te drugie na początek na 100% za duże będą. Łącznie skarpetek mam 10 par, ale większość w większych rozmiarach, wiec może jeszcze ze 3 pary tych najmniejszych kupię Niedrapek mam 2 pary, które dostałam i nie wiem szczerze mówiąc czy dokupować więcej... podobno teraz już się odchodzi od ich stosowania.... Cytat:
za wyniki ![]() ja też miałam książkę ze sobą na glukozie ale było mi tak słabo ze nie dałam rady czytać no wiec całkiem dobrze to zniosłaś ![]() za dzisiejsze wizytyi za nowe tygodnie ![]() Ja dziś zaczynam 31 tydzień
|
||||||||
|
|
|
#1467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ewusia już coraz bliżej!
|
|
|
|
|
#1469 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1470 |
|
Zakorzenienie
|
tej ściany takiej z kartongipsu w piątek jeszcze nie było
w tym tygodniu stolarz przychodzi wymienić okna i drzwi, wczoraj był Polak wycenić ile weźmie za otynkowanie i malowanie wszystkiego, mąż do północy skuwał kafelki ze śćian w kuchni i będziemy nowe kłaść, dzisiaj siedzę i robie plany nt kuchni, gdzie zrobić blat, gdzie zlew, gdzie kuchenkę, bo teraz jest bardzo nieustawnie (nie ma długiej przestrzeni roboczej tylko kawałek blatu - kuchenka - kawałek blatu - zlew - kawałek blatu - kafetera, takie poprzedzielane wszystko). Farba do pokoju wybrana, meble wybrane, tata w Polsce kupił rolkę tapety (bo tylko na szerokość łóżeczka będziemy kłaść tapetę), szwagier zaczął robić łóżeczko-księżyc (nie wiem czy pamiętacie, kiedyś wklejałam), nowy fotel i sofa odebrane...najgorsze przed nami to wyburzenie schodów i zbudowanie nowych oraz zbudowanie nowego pokoju na dachu, ale nawet jakby tego drugiego nie dało rady teraz zrobić (mieszkanie blisko lotniska i czekamy na zgodę), to możemy to zrobić w przyszłym roku a teraz postawić sofę i TV w korytarzu. Jak wczoraj to zobaczyłam to się popłakałam ze szczęścia że już coś ruszyło. A ruszyło bo teściowa poszła do tej ekipy i powiedziała że jej syn jest o krok od rozwodu przez ich opóźnienie i że ona im tego nie wybaczy
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:59.

ze niby bezpieczna dla kobiet w ciąży 

Nie wiem gdzie kupowała, ale jest sporo mniejsza od 80 cm 

Też się zastanawiam jaki rozmiar brać.

, będzie dobrze.
żeby z tą szyjka było ok.
Jakbym sama wybierała, a nie dostała, to bym na pewno inne wzięła