|
|
#1561 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część IV :)
Dzień Dobry wszystkim Mamusiom
u mnie dzisiaj piękne słońce świeci.Trzymam kciuki za wizytę nessea, gosza82 ![]() Ja mam swoją wizytę jutro, cały dzień mi się wczoraj myliło, że jest wtorek ![]() NADIA29 dziękuję za słowa otuchy ![]() emma chyba to hormony już szaleją hehe ![]() Darkanddark gratuluję zdrowej dziewczynki mi się podoba też Eliza. I Bianka i Helenka, ale mężowi dwa ostatnie nie Liwia pięknie tak się zastanawiam, piszecie o wskazaniach do CC. Ja chcę mieć CC i chodzę prywatnie i teraz nie wiem czy muszę mieć jakieś zaświadczenie czy sam mój ginekolog, który tam pracuje mi zleci cesarkę Wizytę w szpitalu, którym chcę rodzić mam dopiero 16.11 na połówkowe USG, to dopytam
Edytowane przez fasolka1987 Czas edycji: 2015-10-27 o 11:17 |
|
|
|
#1562 |
|
Zakorzenienie
|
A czemu chcesz miec cesarke jak mozna spytac
?
______________________ W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca Edytowane przez misia880 Czas edycji: 2015-10-27 o 11:35 |
|
|
|
#1563 |
|
Zakorzenienie
|
Fasolka, czemu cc?
Ale kalafior ciążowy, przecież u nas tez Bianka wysoko w imionach :-D widzę mamy podobny gust
|
#1564 |
|
Zakorzenienie
|
Moja kolezanka ma Liwke i jest to mala czarownica haha jest kochana, grzeczna ale czasem ma takie teksty ze jajo mozna zniesc
np wyśmiewa dzieci w przedszkolu jak placza agentka
|
|
|
|
#1565 |
|
Rozeznanie
|
Nadia to wydaję mi się że magnez bierzesz w sam raz za dużo wiadomo też nie można dobrze że w piątek masz już lekarza to Ci powie i jak. Będzie dobrze. A teraz musisz wytrzymać ten ból pomyśl że poród będzię jeszcze gorszy
![]() Darkanddark to było moje imię dla dziewczynki ale mężowi podoba się Michalinka i tak się cały czas zastanawiamy Michalinka czy Liwcia ![]() Nieznajoma nie załamuj mnie błagam z tym 3 do przodu ja już ponad 5 Powiem Wam że przez tą wizytę z tym pełnym pęcherzem aż mi się odechciewa tam iść |
|
|
|
#1566 |
|
Zakorzenienie
|
Ale czemu z pelnym? Mozdm mu sie pomylilo.. moj zawsze gada ze pecherz pusty ani kropli bo tak to zaslania
|
|
|
|
#1567 |
|
Raczkowanie
|
co do usg połówkowego to ja dostałam skierowanie na NFZ, ale najbliższy termin to 3-12 - a usg muszę zrobić w tym albo w przyszłym tygodniu najpóźniej - także nawet lekarz delikatnie zasugerował, że powinnam zrobić to prywatnie bo tu z terminami kiepsko. - idę w poniedziałek
już nie mogę się doczekać.co do cesarek to słyszałam, że lekarze raczej unikają i czasami nawet wskazania medyczne ignorują np. nadciśnienie - moja koleżanka miała własnie taki case, że miała skierowanie na cesarkę, ale lekarz stwierdził po badaniu, że on nie widzi powodów i podali jej oksytocynę dostała skurczy i tak czekała 8h - aż w końcu tak jej skoczyło ciśnienie, że pędem zabrali ją na salę operacyjną jeśli możesz to raczej upierają się przy sn - ja rozważam poród w prywatnym szpitalu rozmawiałam z babką, że jeśli zdecydowałabym się u nich na poród to chciałabym jednak mieć planowaną cesarkę- powiedziała, że ta kwestia jest ustalana na wizycie kwalifikacyjnej z lekarzem, ale z reguły kończy się tym czego pacjentka sobie życzy - no ale tutaj to się płaci to wygląda to trochę inaczej
|
|
#1568 |
|
Zakorzenienie
|
Ja troche nie rozumiem jak na wlasne zyczenie bez wskazan zdrowotnych mozna chciec sie pokroic. Cesarka to przeciez powazna operacja - ja boje sie tego najbardziej.
Ale szanuje czyjsc wybor zeby nie bylo tylko ja tak akurat czuje
|
|
|
|
#1569 |
|
Zakorzenienie
|
Ah, u nas jeszcze Diana :-D czuje,ze będę miała problem wybrać najlepsze z tych z 5 czy 6 imion..
|
#1570 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
16.11. porozmawiam ze swoim lekarzem i zobaczę co On powie. ja mam słabe mięśnie miednicy i chyba nie dam rady "wyprzeć" tego dziecka. Ostatnio czytałam opisy porodów na październikowych mamach i bardzo lajtowo opisały te SN jeszcze na studiach sobie obliczyłam że 10cm rozwarcie to 30cm obwód średni główki to średnica koła właśnie koło 10cm, i wiem jak to przechodzi, że jest to fizycznie możliwe ale ja chcę żeby wyciągnęli ze mnie to dziecię i oszczędzili moje narządy ale ostatnio mi się śniło, że dojechałam do szpitala i było już rozwarcie i musiałam urodzić SN ![]() Cytat:
|
|
|
#1571 |
|
Raczkowanie
|
Moim zdaniem jest to indywidualny wybór - co osoba to opinia. ja jeśli miałabym wybór to wolałabym mieć cesarkę - konkretna data, godzina, idziesz kroją cię i już - bez męczenia z bólami przez może nawet kilkanaście godzin, rozrywania bądź rozcinania krocza- zdaje sobie sprawę, że jest to jednak poważna operacja i pewnie niezłe sranie bym miała... mam jeszcze trochę czasu na zastanowienie zobaczymy...
|
|
#1572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1573 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wole miec troche naciete krocze niz rozcinany brzuch. Moja kuzynka tak cierpiala po CC, plakala jak wstawala, jak szla a tu dziecko jesc, kupa itp
Raz ja starszy syn kopnal w plecy niechcacy to uciekla i tak plakala z bolu ![]() No ale nie wiadomo co czlowieka spotka - ja chcialabym urodzic naturalne ale nie wiadomo co mi pisane |
|
|
|
#1574 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Caro..ja tez mam pozno polowkowe. Koniec 23 tyg. Tak mi ustalili w szpitalu a gin mbie uspokoila ze w przypadku polowkowego ten przedzial czasowy nie jest tak super wazny jak w pierwszym prenatalnym kiedy analizuja tez krew. Powiedziala ze spokojnie mozna i w 24 zrobic. Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
|
#1575 |
|
Zadomowienie
|
a mój mnie wczoraj wkur...siedze na internecie i mowie specjalnie do niego oho znalazlam chyba przypadkiem ideal a on co znalazlas a ja a w sumie to nic nie wazne no co znalazlas..no to ja ze mu wkleje mmsem
i wyslalam mu pierscionek marzen ..sms odczytal 3 godziny pozniej i tai tekst a co to co on taki dziwny ? srebrny? ja mowie jak srebrny biale zloto ta i z 8 tysi pewnie kosztuje i se gra dalej;/ a ja na to tylko nie no tyle to nie kosztuje .. poplakalam sie tak zeby niewidzial i poszlam zaraz spac zero tekstu ze ladny i ze teraz bedzie mial ciezko taki znalesc i pewnie bedzie musial nazamowienie robic ..tylko jakies glupie teksty faceci sa besznadziejni ps a wogole to sam najpierw gadal ze biale zloto ladniejsze a teraz jakies glupie teksty nie wiem co to mialo byc ale chyba nie wierze ze juz nie wie na co ja czekam i o co mi chodzi ech
Edytowane przez fjolek Czas edycji: 2015-10-27 o 12:06 |
|
|
|
#1576 |
|
Zadomowienie
|
Co do cesarek to slyszalam w tele ze polska jest jednym z krajow ktore przoduja w europie jesli chodzi o cesarke na zyczenie..
Ja mam nadzieje ze urodze sn bo dla mnie cesarka to bardzo powazna operacja, tym bardziej nie wyobrazam sobie ze moglabym o nia sama prosic. Oczywiscie kazdy ma swoje zdanie i ja absolutnie to rozumie. Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#1577 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja cały pierwszy poród myślałam tylko żeby urodzić sn, strasznie bałam się cc. Jak widziałam przygotowania dziewczyn na sali do cc to już mnie ciary przechodziły.
Cytat:
to poważna ingerencja w ciało i dużo większe szanse na powikłania. Rozcina się przy tym wiele warstw organizmu i zostawia na nich bliznę. Skąd wiesz, że masz słabe mięśnie? One nie są zbyt potrzebne przy porodzie. To macica wypycha dziecko, a my musimy kilka razy przeć(jak przy robieniu kupy ), a to chyba potrafisz? Po sn organizm szybciej dochodzi do siebie. Nigdy też nie masz pewności gdzie przebiegnie cięcie bo czasami konieczne jest np. pionowe. CC wydaje nam się łatwiejsze ale tak naprawdę dla organizmu jest to spore wyzwanie. Może zdarzyć się tak, że wyplujesz dziecko i obejdzie się bez nacięcia. Teraz odchodzi się od nacinania, a dodatkowo możesz wzmocnić mięśnie kegla i masować okolice pochwy żeby je uelastycznić. Nie krytykuję Cię bo rozumiem Twoje obawy. Zawsze boimy się tego czego nie znamy ale kiedy poród się zaczyna to strach odchodzi. Porozmawiaj z lekarzem i zapytaj się jak ocenia Twój organizm, czy jest on w stanie urodzić, a jestem przekonana, że tak właśnie jest
|
|
#1578 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez malinka9191 Czas edycji: 2015-10-27 o 12:11 |
||
|
|
|
#1579 |
|
Zadomowienie
|
witam się popołudniu
ja dalej u TZ i czekam aż wróci z pracy. coś nie dobrze mi dzisiaj od rana
|
|
|
|
#1580 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dałaś mu chyba jasny sygnał, chyba powinien skapować, że czekasz na pierścionek. a może już kupił pierścionek i dlatego nie reaguje. poczekaj do Bożego Narodzenia, ja coś czuję, że wtedy się oświadczy. Mój kupił pierścionek w sierpniu i czekał do Bożego Narodzenia żeby mi go dać. Nie wiem do tej pory gdzie go trzymał bo znam każdy centymetr swojego mieszkania , gdzie co jest ![]() Cytat:
emma, mira81, misia, malinka, caro dziękuję za wsparcie. zastanowię się jeszcze nad tym CC. może rzeczywiście dam radę SN. tylko się boję , że tam pęknę za bardzo. no i ja w pracy i na studiach widziałam dużo porodów i nie wiem czy te kobiety krzyczały z bólu czy strachu ale jak już wychodziło dzidzi i je widziały to rzeczywiście były zadowolone. Ja jestem pediatrą (*ucze się dopiero) i dlatego ja widziałam dużo tych porodów i SN i CC i wiem mniej więcej z czym to się je. Ale rzeczywiście plus po SN, że od razu się jest na chodzie. No i boję się, że pochwa się jakoś rozepcha, wiem że niby potem się kurczy ale czy na pewno.
Edytowane przez fasolka1987 Czas edycji: 2015-10-27 o 12:22 |
||
|
|
|
#1581 |
|
Zakorzenienie
|
Ręce i nogi opadają
To sobie wczoraj razem popłakałyśmy ![]() Niestety 1/3 to cc.. znam wiele kobiet, które nawet po kilkunastu latach męczą się z bólem blizny, a żeby tego było mało to nad blizną mają wielką fałdę skóry, której nie mogą się pozbyć..
|
#1582 |
|
Zadomowienie
|
Malinka widzisz znowu sie chyba walnelam z tymi tygodniami..to bedzie 23 tydz i 4 dzien
Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#1583 |
|
Zakorzenienie
|
Heeej
![]() Ja dzisiaj na wolnym, ale od 6 na nogach, musiałam zawieźć męża do pracy, potem do laboratorium zrobić badania na następną wizytę. A potem pojechałyśmy z mamą na miasto i przepadłam Zamówiłam w sklepie włóczkę na kocyk, kupiłam też włóczkę na sweterek, mama będzie robić. A potem w sklepie z materiałami dostałam oczopląsu Kupiłam dwa materiały na prześcieradła i minky do podszycia włóczkowego kocyka. W grudniu wrócę po komplet pościeli (super wypełnienie) i wtedy dokupię materiał na kołderkę. Plus materiał i minky na jeszcze 2 kocyki I pieluchy tetrowe bo mieli zwykłe i całą masę kolorowych Byłyśmy też w hurtowni z art.dziecięcymi i oglądałyśmy z mamą wózki. Wcześniej oglądałam tam z tż Bebetto. Ale dzisiaj doradzali nam w tej grupie cenowej Adamex, ma podwójną amortyzację i ponoć lepsze od Bebetto. Wpadł nam w oko Adamex York, teraz jest w promocji za 1000zł. http://www.adamex.pl/york-alu2 Tymczasem spadam Was nadrobić i zjeść 2 śniadanie
|
|
|
|
#1584 |
|
Zadomowienie
|
ja mam na razie ułożenie pośladkowe dziecka więc może to być wskazanie do cc ale myślę że mała się obróci i urodze SN boje się tej cesarki strasznie..
|
|
|
|
#1585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moooniaaa śliczny wózek i rewelacyjna cena, coś czuję, że go kupisz na dniach ![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Idę po moją córę i zabieram ją na jesienny spacer, mamy przepiękną pogodę
|
|
#1586 |
|
Zadomowienie
|
nie no jak on mi wyskoczy z pierscionkiem na boze narodzenie we wigilie to mu go chyba przez okno wyj...moj byly mi tak kiedys zrobil ..dwa lata czekalam na oswiadczyny w koncu moglam se wybrac pierscionek jaki ja chce wybralam on wzial go schowal i ze mi go da wtedy co sie niespodziewam..pamietam ze kupilismy jakos w maju
czerwiec, lipiec, sierpien, szlak mnie juz trafial, wrzesien pazdziernik listopad, myslalam ze mnie cholera wezmie, potem nam sie przestalo ukladac a on wyciaga mi pierscionek we wigilie po pasterce .. mnie zatkalo wzielam go i wiecie co tydzien pozniej mu go oddalam i zerwalismy ..powiedzialam mu ze jak mogl mi dawac pierscionek w momencie w ktorym mamy kryzys dwa czekalam na niego tyle miesiecy mial tyle momentow a trzy ze mialam ochote odrazu powiedziec nie ale ze to byla wigilia to se moment wybral ech chociaz w sumie jakby mi obecny oprocz prezentu urodzinowego zrobil niespodzianke z pierscionkiem albo faktycznie w swieta ale zbey to jakos bylo inaczej to pewnie bym sie ucieszyla.. ale to tez takie do kitu beda swieta bede czekac na pierscionek a tu nic ? jak nie da wogole do konca roku to sie rozczaruje ;/
Edytowane przez fjolek Czas edycji: 2015-10-27 o 12:23 |
|
|
|
#1587 |
|
Zadomowienie
|
Fjolek zrobilas co moglas zeby go uswiadomic. A teraz szkoda twoich nerwow. Nie wiem jaki twoj ma charakter ale czesto jest tez tak ze im bardziej naciskamy na cos tym bardziej faceci oponuja..
Ja tez wylalam wiadro lez przez to no bo jak to tak ze mieszkalismy 4 lata ze soba a on nawet sie nie zajaknal o formalnym zwiazku.. mialam taki okres ze chyba przez pare miesiecy robilam rozne draki i podchody.. az w koncu odpuscilam. I po 2 miesiacach niewspominania przeze mnie o pierscionku oswiadczyl sie ni z gruszki ni z pietruszki w najmniej spodziewanym momencie ![]() Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Zreszta moj byl wogole ciezki na poczatku. Ja jestem straszna przytulanka i potrzebuje bliskosci a on jak sie poznalismy to byl totalnym "dzikusem" jesli chodzi o okazywanie uczuc..a w ciagu 12 lat razem bardzo sie zmienil i teraz to on chyba jest nawet bardziej przytulasty niz ja ![]() Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#1588 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem, że przy CC, też są powikłania np przecięcie moczowodów. Nie chcę siać paniki. Więc już nie piszę o medycznych powikłaniach Teraz jak już z Wami popisałam to wiem, że to irracjonalne trochę z mojej strony się bać SN rodzić Pozostaje mi modlić się o dobrego lekarza przy porodzie. Emma masz normalnie takie super podejście z tłumaczeniem, że przekonałaś mnie do rodzenia SN mimo, że byłam przerażona musisz być wspaniałą żoną i matką ja myślę, że da. Mój jak się oświadczył to mimo długiego czekania na pierścionek popłakałam się i byłam bardzo wzruszona ![]() moooniaaaa super materiały. śliczny na pewno będzie kocyk wózek bardzo fajny no i cena dobra, ja bym brała.
Edytowane przez fasolka1987 Czas edycji: 2015-10-27 o 12:39 |
|
|
|
|
#1589 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widziałam właśnie nie raz na necie te wózki i zastanawiam się jak z jakością ![]() Cytat:
A główkowo z tego co sie orientuję to dzieci na niedługo przed porodem dopiero się ukłądają Mira ja też się na początku rypnęłam w tygodniach i poprawiałam Musze pamiętać, żeby zaraz na drugi dzień znow do szpitala jechać (w dzien USG zamknięta rejestracja po południu jest) i się zapisać ta to ostatnie USG żeby miejsc nie braklo
|
|
#1590 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry w ten piękny słoneczny dzień.
Rano zawiozlam corcie do przedszkola,potem na zakupy,pranie,sprzątanie pokoju Zuzi,obiad i zlecialo nie wiem kiedy.Po przedszkolu planuje iść z corcia na spacer, zal nie skorzystać z takiej pogody. Emma wspolczuje wczorajszego nastroju i pogrzebów w rodzinie,przykre to. ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Fjolek ją nie wiem czasem co Ci faceci maja w głowach.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:47.

u mnie dzisiaj piękne słońce świeci.

Wizytę w szpitalu, którym chcę rodzić mam dopiero 16.11 na połówkowe USG, to dopytam

np wyśmiewa dzieci w przedszkolu jak placza

16.11. porozmawiam ze swoim lekarzem i zobaczę co On powie. ja mam słabe mięśnie miednicy i chyba nie dam rady "wyprzeć" tego dziecka. 

dałaś mu chyba jasny sygnał, chyba powinien skapować, że czekasz na pierścionek. a może już kupił pierścionek i dlatego nie reaguje. poczekaj do Bożego Narodzenia, ja coś czuję, że wtedy się oświadczy. Mój kupił pierścionek w sierpniu i czekał do Bożego Narodzenia żeby mi go dać. Nie wiem do tej pory gdzie go trzymał bo znam każdy centymetr swojego mieszkania , gdzie co jest