Mamy marzec 2016. Część IV :) - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-27, 11:15   #1561
fasolka1987
Zadomowienie

Dot.: Mamy marzec 2016. Część IV :)

Dzień Dobry wszystkim Mamusiom u mnie dzisiaj piękne słońce świeci.

Trzymam kciuki za wizytę nessea, gosza82

Ja mam swoją wizytę jutro, cały dzień mi się wczoraj myliło, że jest wtorek

NADIA29 dziękuję za słowa otuchy współczuję tych bóli kostnych, musi to być ciężkie mąż zaszalał z tym TV

emma chyba to hormony już szaleją hehe

Darkanddark gratuluję zdrowej dziewczynki Mojemu mężowi też podoba się Eliza mi się podoba też Eliza. I Bianka i Helenka, ale mężowi dwa ostatnie nie Liwia pięknie

tak się zastanawiam, piszecie o wskazaniach do CC. Ja chcę mieć CC i chodzę prywatnie i teraz nie wiem czy muszę mieć jakieś zaświadczenie czy sam mój ginekolog, który tam pracuje mi zleci cesarkę Wizytę w szpitalu, którym chcę rodzić mam dopiero 16.11 na połówkowe USG, to dopytam

Edytowane przez fasolka1987
Czas edycji: 2015-10-27 o 11:17
fasolka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 11:27   #1562
misia880
Zakorzenienie

A czemu chcesz miec cesarke jak mozna spytac ?

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

Edytowane przez misia880
Czas edycji: 2015-10-27 o 11:35
misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 11:32   #1563
Darkanddark
Zakorzenienie

Fasolka, czemu cc?
Ale kalafior ciążowy, przecież u nas tez Bianka wysoko w imionach :-D widzę mamy podobny gust
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 11:34   #1564
misia880
Zakorzenienie

Moja kolezanka ma Liwke i jest to mala czarownica haha jest kochana, grzeczna ale czasem ma takie teksty ze jajo mozna zniesc np wyśmiewa dzieci w przedszkolu jak placza agentka

Stary 2015-10-27, 11:35   #1565
gosza82
Rozeznanie

Nadia to wydaję mi się że magnez bierzesz w sam raz za dużo wiadomo też nie można dobrze że w piątek masz już lekarza to Ci powie i jak. Będzie dobrze. A teraz musisz wytrzymać ten ból pomyśl że poród będzię jeszcze gorszy

Darkanddark to było moje imię dla dziewczynki ale mężowi podoba się Michalinka i tak się cały czas zastanawiamy Michalinka czy Liwcia

Nieznajoma nie załamuj mnie błagam z tym 3 do przodu ja już ponad 5

Powiem Wam że przez tą wizytę z tym pełnym pęcherzem aż mi się odechciewa tam iść ja chyba też zmienie lekarza bo nie dość że do tanich nie należy to jeszcze jakieś stare metody stosuję myślałam że ma dobry sprzęt. No cóż zobaczymy aby do 17
gosza82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 11:36   #1566
misia880
Zakorzenienie

Ale czemu z pelnym? Mozdm mu sie pomylilo.. moj zawsze gada ze pecherz pusty ani kropli bo tak to zaslania

Stary 2015-10-27, 11:38   #1567
caro_83
Raczkowanie

co do usg połówkowego to ja dostałam skierowanie na NFZ, ale najbliższy termin to 3-12 - a usg muszę zrobić w tym albo w przyszłym tygodniu najpóźniej - także nawet lekarz delikatnie zasugerował, że powinnam zrobić to prywatnie bo tu z terminami kiepsko. - idę w poniedziałek już nie mogę się doczekać.

co do cesarek to słyszałam, że lekarze raczej unikają i czasami nawet wskazania medyczne ignorują np. nadciśnienie - moja koleżanka miała własnie taki case, że miała skierowanie na cesarkę, ale lekarz stwierdził po badaniu, że on nie widzi powodów i podali jej oksytocynę dostała skurczy i tak czekała 8h - aż w końcu tak jej skoczyło ciśnienie, że pędem zabrali ją na salę operacyjną
jeśli możesz to raczej upierają się przy sn -
ja rozważam poród w prywatnym szpitalu rozmawiałam z babką, że jeśli zdecydowałabym się u nich na poród to chciałabym jednak mieć planowaną cesarkę- powiedziała, że ta kwestia jest ustalana na wizycie kwalifikacyjnej z lekarzem, ale z reguły kończy się tym czego pacjentka sobie życzy - no ale tutaj to się płaci to wygląda to trochę inaczej
Stary 2015-10-27, 11:42   #1568
misia880
Zakorzenienie

Ja troche nie rozumiem jak na wlasne zyczenie bez wskazan zdrowotnych mozna chciec sie pokroic. Cesarka to przeciez powazna operacja - ja boje sie tego najbardziej.
Ale szanuje czyjsc wybor zeby nie bylo tylko ja tak akurat czuje

Stary 2015-10-27, 11:46   #1569
Darkanddark
Zakorzenienie

Ah, u nas jeszcze Diana :-D czuje,ze będę miała problem wybrać najlepsze z tych z 5 czy 6 imion..
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 11:48   #1570
fasolka1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
Fasolka, czemu cc?
Ale kalafior ciążowy, przecież u nas tez Bianka wysoko w imionach :-D widzę mamy podobny gust
Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
A czemu chcesz miec cesarke jak mozna spytac ?
nie wiem, jakoś nastawiłam się na CC. Nie wyobrażam sobie siebie rodzącej SN, naoglądałam się też tych porodów i podziwiam kobiety, wieloródki szybciej to robią ale ja wiem, że muszę mieć CC bo zejdę. Są jeszcze takie nieprzyjemne powikłania po SN i nie chcę mieć tam pęknięcia, blizny czy czegoś 16.11. porozmawiam ze swoim lekarzem i zobaczę co On powie. ja mam słabe mięśnie miednicy i chyba nie dam rady "wyprzeć" tego dziecka.
Ostatnio czytałam opisy porodów na październikowych mamach i bardzo lajtowo opisały te SN jeszcze na studiach sobie obliczyłam że 10cm rozwarcie to 30cm obwód średni główki to średnica koła właśnie koło 10cm, i wiem jak to przechodzi, że jest to fizycznie możliwe ale ja chcę żeby wyciągnęli ze mnie to dziecię i oszczędzili moje narządy ale ostatnio mi się śniło, że dojechałam do szpitala i było już rozwarcie i musiałam urodzić SN

Cytat:
Moja kolezanka ma Liwke i jest to mala czarownica haha jest kochana, grzeczna ale czasem ma takie teksty ze jajo mozna zniesc np wyśmiewa dzieci w przedszkolu jak placza agentka
to pięknie
Stary 2015-10-27, 11:51   #1571
caro_83
Raczkowanie

Moim zdaniem jest to indywidualny wybór - co osoba to opinia. ja jeśli miałabym wybór to wolałabym mieć cesarkę - konkretna data, godzina, idziesz kroją cię i już - bez męczenia z bólami przez może nawet kilkanaście godzin, rozrywania bądź rozcinania krocza- zdaje sobie sprawę, że jest to jednak poważna operacja i pewnie niezłe sranie bym miała... mam jeszcze trochę czasu na zastanowienie zobaczymy...
Stary 2015-10-27, 11:51   #1572
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Ja troche nie rozumiem jak na wlasne zyczenie bez wskazan zdrowotnych mozna chciec sie pokroic. Cesarka to przeciez powazna operacja - ja boje sie tego najbardziej.
Ale szanuje czyjsc wybor zeby nie bylo tylko ja tak akurat czuje
też tego nie rozumiem, ale szanuję czyjś wybór
Stary 2015-10-27, 11:55   #1573
misia880
Zakorzenienie

Ja wole miec troche naciete krocze niz rozcinany brzuch. Moja kuzynka tak cierpiala po CC, plakala jak wstawala, jak szla a tu dziecko jesc, kupa itp
Raz ja starszy syn kopnal w plecy niechcacy to uciekla i tak plakala z bolu

No ale nie wiadomo co czlowieka spotka - ja chcialabym urodzic naturalne ale nie wiadomo co mi pisane

Stary 2015-10-27, 12:02   #1574
mira81
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
Myślałam, że połówkowe jest obowiązkowe jako jedno z tych trzech usg w czasie ciąży.
No wyjelas mi to z ust...wprawdzie nie wiem jak w pl ale tez mi sie wydawalo ze to usg polowkowe i pierwsze prenatalne sa obowiazkowe..no przeciez to w trakcie tylko tych badan mozna sie dowiedziec czy wszystko jest w porzadku!!

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Caro..ja tez mam pozno polowkowe. Koniec 23 tyg. Tak mi ustalili w szpitalu a gin mbie uspokoila ze w przypadku polowkowego ten przedzial czasowy nie jest tak super wazny jak w pierwszym prenatalnym kiedy analizuja tez krew. Powiedziala ze spokojnie mozna i w 24 zrobic.

mira81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 12:02   #1575
fjolek
Zadomowienie

a mój mnie wczoraj wkur...siedze na internecie i mowie specjalnie do niego oho znalazlam chyba przypadkiem ideal a on co znalazlas a ja a w sumie to nic nie wazne no co znalazlas..no to ja ze mu wkleje mmsem
i wyslalam mu pierscionek marzen ..sms odczytal 3 godziny pozniej i tai tekst a co to co on taki dziwny ? srebrny?
ja mowie jak srebrny biale zloto
ta i z 8 tysi pewnie kosztuje i se gra dalej;/ a ja na to tylko nie no tyle to nie kosztuje ..
poplakalam sie tak zeby niewidzial i poszlam zaraz spac
zero tekstu ze ladny i ze teraz bedzie mial ciezko taki znalesc i pewnie bedzie musial nazamowienie robic ..tylko jakies glupie teksty faceci sa besznadziejni
ps a wogole to sam najpierw gadal ze biale zloto ladniejsze a teraz jakies glupie teksty nie wiem co to mialo byc ale chyba nie wierze ze juz nie wie na co ja czekam i o co mi chodzi ech

Edytowane przez fjolek
Czas edycji: 2015-10-27 o 12:06
fjolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 12:05   #1576
mira81
Zadomowienie

Co do cesarek to slyszalam w tele ze polska jest jednym z krajow ktore przoduja w europie jesli chodzi o cesarke na zyczenie..

Ja mam nadzieje ze urodze sn bo dla mnie cesarka to bardzo powazna operacja, tym bardziej nie wyobrazam sobie ze moglabym o nia sama prosic. Oczywiscie kazdy ma swoje zdanie i ja absolutnie to rozumie.

Stary 2015-10-27, 12:05   #1577
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Cesarka to przeciez powazna operacja - ja boje sie tego najbardziej.
Ja cały pierwszy poród myślałam tylko żeby urodzić sn, strasznie bałam się cc. Jak widziałam przygotowania dziewczyn na sali do cc to już mnie ciary przechodziły.
Cytat:
Napisane przez fasolka1987 Pokaż wiadomość
Są jeszcze takie nieprzyjemne powikłania po SN i nie chcę mieć tam pęknięcia, blizny czy czegoś 16.11. porozmawiam ze swoim lekarzem i zobaczę co On powie. ja mam słabe mięśnie miednicy i chyba nie dam rady "wyprzeć" tego dziecka.
chcę żeby wyciągnęli ze mnie to dziecię i oszczędzili moje narządy
Przemyśl to dobrze to poważna ingerencja w ciało i dużo większe szanse na powikłania. Rozcina się przy tym wiele warstw organizmu i zostawia na nich bliznę. Skąd wiesz, że masz słabe mięśnie? One nie są zbyt potrzebne przy porodzie. To macica wypycha dziecko, a my musimy kilka razy przeć(jak przy robieniu kupy), a to chyba potrafisz? Po sn organizm szybciej dochodzi do siebie. Nigdy też nie masz pewności gdzie przebiegnie cięcie bo czasami konieczne jest np. pionowe. CC wydaje nam się łatwiejsze ale tak naprawdę dla organizmu jest to spore wyzwanie. Może zdarzyć się tak, że wyplujesz dziecko i obejdzie się bez nacięcia. Teraz odchodzi się od nacinania, a dodatkowo możesz wzmocnić mięśnie kegla i masować okolice pochwy żeby je uelastycznić. Nie krytykuję Cię bo rozumiem Twoje obawy. Zawsze boimy się tego czego nie znamy ale kiedy poród się zaczyna to strach odchodzi. Porozmawiaj z lekarzem i zapytaj się jak ocenia Twój organizm, czy jest on w stanie urodzić, a jestem przekonana, że tak właśnie jest
Stary 2015-10-27, 12:10   #1578
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mira81 Pokaż wiadomość
Caro..ja tez mam pozno polowkowe. Koniec 23 tyg. Tak mi ustalili w szpitalu a gin mbie uspokoila ze w przypadku polowkowego ten przedzial czasowy nie jest tak super wazny jak w pierwszym prenatalnym kiedy analizuja tez krew. Powiedziala ze spokojnie mozna i w 24 zrobic.

ja mam na początku 23 tygodnia (22 jak inni liczą) i te zbyłam pewna, że to późno mi szpital wyznaczył, ale i lekarz w szpitalu i gin właśnie mnie uspokoili, że to dobry czas

Cytat:
Napisane przez fjolek Pokaż wiadomość
a mój mnie wczoraj wkur...siedze na internecie i mowie specjalnie do niego oho znalazlam chyba przypadkiem ideal a on co znalazlas a ja a w sumie to nic nie wazne no co znalazlas..no to ja ze mu wkleje mmsem
i wyslalam mu pierscionek marzen ..sms odczytal 3 godziny pozniej i tai tekst a co to co on taki dziwny ? srebrny?
ta i z 8 tysi pewnie kosztuje i se gra dalej;/ a ja na to tylko nie no tyle to nie kosztuje ..
zero tekstu ze ladny i ze teraz bedzie mial ciezko taki znalesc i pewnie bedzie musial nazamowienie robic ..tylko jakies glupie teksty faceci sa besznadziejni
ps a wogole to sam najpierw gadal ze biale zloto ladniejsze a teraz jakies glupie teksty nie wiem co to mialo byc ale chyba nie wierze ze juz nie wie na co ja czekam i o co mi chodzi ech
nie rób takich podchodów, bo faceci sa nie kumaci i on pewnie nie zajarzył o co Ci może chodzić. Tym bardziej jak grał. Trzeba było przy nim się rozpłakać i wtedy byście może pogadali szczerze i by wiedział co czujesz.

Edytowane przez malinka9191
Czas edycji: 2015-10-27 o 12:11
malinka9191 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 12:10   #1579
Gosiaczek2507
Zadomowienie

GG do Gosiaczek2507

witam się popołudniu ja dalej u TZ i czekam aż wróci z pracy. coś nie dobrze mi dzisiaj od rana

blog

http://tworczoscgosiaczka.blogspot.com/
Gosiaczek2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 12:11   #1580
fasolka1987
Zadomowienie

Cytat:
dałaś mu chyba jasny sygnał, chyba powinien skapować, że czekasz na pierścionek. a może już kupił pierścionek i dlatego nie reaguje. poczekaj do Bożego Narodzenia, ja coś czuję, że wtedy się oświadczy. Mój kupił pierścionek w sierpniu i czekał do Bożego Narodzenia żeby mi go dać. Nie wiem do tej pory gdzie go trzymał bo znam każdy centymetr swojego mieszkania , gdzie co jest
Cytat:

mi wychodzi połówkowe na 23t.c.

emma, mira81, misia, malinka, caro dziękuję za wsparcie. zastanowię się jeszcze nad tym CC. może rzeczywiście dam radę SN. tylko się boję , że tam pęknę za bardzo. no i ja w pracy i na studiach widziałam dużo porodów i nie wiem czy te kobiety krzyczały z bólu czy strachu ale jak już wychodziło dzidzi i je widziały to rzeczywiście były zadowolone. Ja jestem pediatrą (*ucze się dopiero) i dlatego ja widziałam dużo tych porodów i SN i CC i wiem mniej więcej z czym to się je. Ale rzeczywiście plus po SN, że od razu się jest na chodzie. No i boję się, że pochwa się jakoś rozepcha, wiem że niby potem się kurczy ale czy na pewno.

Czas edycji: 2015-10-27 o 12:22
Stary 2015-10-27, 12:11   #1581
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
z 8 tysi pewnie kosztuje i se gra dalej;
Ręce i nogi opadają To sobie wczoraj razem popłakałyśmy
Cytat:
Co do cesarek to slyszalam w tele ze polska jest jednym z krajow ktore przoduja w europie jesli chodzi o cesarke na zyczenie..
Niestety 1/3 to cc.. znam wiele kobiet, które nawet po kilkunastu latach męczą się z bólem blizny, a żeby tego było mało to nad blizną mają wielką fałdę skóry, której nie mogą się pozbyć..
Stary 2015-10-27, 12:12   #1582
mira81
Zadomowienie

Malinka widzisz znowu sie chyba walnelam z tymi tygodniami..to bedzie 23 tydz i 4 dzien

Stary 2015-10-27, 12:13   #1583
moooniaaaa
Zakorzenienie

Heeej
Ja dzisiaj na wolnym, ale od 6 na nogach, musiałam zawieźć męża do pracy, potem do laboratorium zrobić badania na następną wizytę. A potem pojechałyśmy z mamą na miasto i przepadłam
Zamówiłam w sklepie włóczkę na kocyk, kupiłam też włóczkę na sweterek, mama będzie robić.
A potem w sklepie z materiałami dostałam oczopląsu Kupiłam dwa materiały na prześcieradła i minky do podszycia włóczkowego kocyka. W grudniu wrócę po komplet pościeli (super wypełnienie) i wtedy dokupię materiał na kołderkę. Plus materiał i minky na jeszcze 2 kocyki I pieluchy tetrowe bo mieli zwykłe i całą masę kolorowych

Byłyśmy też w hurtowni z art.dziecięcymi i oglądałyśmy z mamą wózki. Wcześniej oglądałam tam z tż Bebetto. Ale dzisiaj doradzali nam w tej grupie cenowej Adamex, ma podwójną amortyzację i ponoć lepsze od Bebetto. Wpadł nam w oko Adamex York, teraz jest w promocji za 1000zł. http://www.adamex.pl/york-alu2

Tymczasem spadam Was nadrobić i zjeść 2 śniadanie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20151027_120211.jpg (70,2 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20151027_120151.jpg (78,1 KB, 15 załadowań)
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 12:14   #1584
Gosiaczek2507
Zadomowienie

GG do Gosiaczek2507

ja mam na razie ułożenie pośladkowe dziecka więc może to być wskazanie do cc ale myślę że mała się obróci i urodze SN boje się tej cesarki strasznie..

blog

http://tworczoscgosiaczka.blogspot.com/
Gosiaczek2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 12:21   #1585
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek2507 Pokaż wiadomość
ja mam na razie ułożenie pośladkowe dziecka więc może to być wskazanie do cc ale myślę że mała się obróci i urodze SN boje się tej cesarki strasznie..
Dzieci odwracają się główkowo dopiero kilka tygodni przed porodem więc na razie o nic się nie martw

Moooniaaa śliczny wózek i rewelacyjna cena, coś czuję, że go kupisz na dniach

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Idę po moją córę i zabieram ją na jesienny spacer, mamy przepiękną pogodę
Stary 2015-10-27, 12:21   #1586
fjolek
Zadomowienie

nie no jak on mi wyskoczy z pierscionkiem na boze narodzenie we wigilie to mu go chyba przez okno wyj...moj byly mi tak kiedys zrobil ..dwa lata czekalam na oswiadczyny w koncu moglam se wybrac pierscionek jaki ja chce wybralam on wzial go schowal i ze mi go da wtedy co sie niespodziewam..pamietam ze kupilismy jakos w maju

czerwiec, lipiec, sierpien, szlak mnie juz trafial, wrzesien pazdziernik listopad, myslalam ze mnie cholera wezmie, potem nam sie przestalo ukladac a on wyciaga mi pierscionek we wigilie po pasterce .. mnie zatkalo wzielam go i wiecie co tydzien pozniej mu go oddalam i zerwalismy ..powiedzialam mu ze jak mogl mi dawac pierscionek w momencie w ktorym mamy kryzys dwa czekalam na niego tyle miesiecy mial tyle momentow a trzy ze mialam ochote odrazu powiedziec nie ale ze to byla wigilia to se moment wybral ech

chociaz w sumie jakby mi obecny oprocz prezentu urodzinowego zrobil niespodzianke z pierscionkiem albo faktycznie w swieta ale zbey to jakos bylo inaczej to pewnie bym sie ucieszyla.. ale to tez takie do kitu beda swieta bede czekac na pierscionek a tu nic ? jak nie da wogole do konca roku to sie rozczaruje ;/

Edytowane przez fjolek
Czas edycji: 2015-10-27 o 12:23
fjolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 12:30   #1587
mira81
Zadomowienie

Fjolek zrobilas co moglas zeby go uswiadomic. A teraz szkoda twoich nerwow. Nie wiem jaki twoj ma charakter ale czesto jest tez tak ze im bardziej naciskamy na cos tym bardziej faceci oponuja..
Ja tez wylalam wiadro lez przez to no bo jak to tak ze mieszkalismy 4 lata ze soba a on nawet sie nie zajaknal o formalnym zwiazku.. mialam taki okres ze chyba przez pare miesiecy robilam rozne draki i podchody.. az w koncu odpuscilam. I po 2 miesiacach niewspominania przeze mnie o pierscionku oswiadczyl sie ni z gruszki ni z pietruszki w najmniej spodziewanym momencie

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Zreszta moj byl wogole ciezki na poczatku. Ja jestem straszna przytulanka i potrzebuje bliskosci a on jak sie poznalismy to byl totalnym "dzikusem" jesli chodzi o okazywanie uczuc..a w ciagu 12 lat razem bardzo sie zmienil i teraz to on chyba jest nawet bardziej przytulasty niz ja

Stary 2015-10-27, 12:36   #1588
fasolka1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Ręce i nogi opadają To sobie wczoraj razem popłakałyśmy

Niestety 1/3 to cc.. znam wiele kobiet, które nawet po kilkunastu latach męczą się z bólem blizny, a żeby tego było mało to nad blizną mają wielką fałdę skóry, której nie mogą się pozbyć..
OMG. ja tak naprawdę to boję się tylko, że przy SN mi pęknie nie krocze, a odbyt i tylko dlatego chciałabym mieć CC. wiem , że to b.rzadkie, ale ja to widziałam u jednej kobiety i trauma normalnie.
Wiem, że przy CC, też są powikłania np przecięcie moczowodów.
Nie chcę siać paniki. Więc już nie piszę o medycznych powikłaniach Teraz jak już z Wami popisałam to wiem, że to irracjonalne trochę z mojej strony się bać SN rodzić Pozostaje mi modlić się o dobrego lekarza przy porodzie.

Emma masz normalnie takie super podejście z tłumaczeniem, że przekonałaś mnie do rodzenia SN mimo, że byłam przerażona musisz być wspaniałą żoną i matką
Cytat:
jak nie da w ogole do konca roku to sie rozczaruje ;/
ja myślę, że da. Mój jak się oświadczył to mimo długiego czekania na pierścionek popłakałam się i byłam bardzo wzruszona

moooniaaaa super materiały. śliczny na pewno będzie kocyk wózek bardzo fajny no i cena dobra, ja bym brała.

Czas edycji: 2015-10-27 o 12:39
Stary 2015-10-27, 12:37   #1589
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Heeej
Ja dzisiaj na wolnym, ale od 6 na nogach, musiałam zawieźć męża do pracy, potem do laboratorium zrobić badania na następną wizytę. A potem pojechałyśmy z mamą na miasto i przepadłam
zaszalałaś

Widziałam właśnie nie raz na necie te wózki i zastanawiam się jak z jakością

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek2507 Pokaż wiadomość
dziecko teraz ma miejsca dużo, wiec już kilka razy mogła zmienić ułożenie, ja sama czuję w różnych miejscach moją Małą, nawet w ciągu dnia to się zmienia
A główkowo z tego co sie orientuję to dzieci na niedługo przed porodem dopiero się ukłądają

Mira ja też się na początku rypnęłam w tygodniach i poprawiałam U mnie 22 + 1 wychodzi dokładnie.

Musze pamiętać, żeby zaraz na drugi dzień znow do szpitala jechać (w dzien USG zamknięta rejestracja po południu jest) i się zapisać ta to ostatnie USG żeby miejsc nie braklo
Stary 2015-10-27, 12:39   #1590
marta1986222
Zakorzenienie

Dzień Dobry w ten piękny słoneczny dzień.
Rano zawiozlam corcie do przedszkola,potem na zakupy,pranie,sprzątanie pokoju Zuzi,obiad i zlecialo nie wiem kiedy.Po przedszkolu planuje iść z corcia na spacer, zal nie skorzystać z takiej pogody.

Emma wspolczuje wczorajszego nastroju i pogrzebów w rodzinie,przykre to.

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Fjolek ją nie wiem czasem co Ci faceci maja w głowach.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości