Mamusie styczniowe 2016, cz. V - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-27, 12:18   #1501
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V

Moja mama jest zachwycona nowymi opcjami w ubieraniu dziecka i w ogóle a pieluchami wielo to już totalnie a moja babcia - no jak to babcia, po swojemu mówi, ale jak mówię, że teraz jest inaczej to tylko kiwa głową
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 12:21   #1502
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
no więc własnie kupuję np. cążki do paznokietków i słyszę tekst "kiedyś to się obgryzało, po co Ci to".
Musi być rożek, bo sztywno.
Kaftaniki, żadne body.
Ach no i teściowa "po co to kupujesz tak szybko, różnie może być"
Moja mam też coś ma z tymi kaftanikami, ona uważa, że po kąpieli to tylko kaftanik i śpiochy nic innego, że wtedy dziecku jest tak miło i świeżo. Ale z racji dzielących nas kilometrów grzecznie słucham i mówię zobaczymy jak to będzie, a i tak będę robić po swojemu.

I dziękuje, że tylko jedną ma taką obsesje.

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Ej faktycznie Joanny nie było dzisiaj i wczoraj gdzie się ona podziewa
Aż z tego wszystkiego przeglądnelam do tyłu parę postów.. Oby wszystko u niej było dobrze
Od paru dni jej nie widziałam.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 12:23   #1503
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Kurcze.. Miejmy nadzieję że to tylko przerwa w dostawie internetu
Stary 2015-10-27, 12:26   #1504
kamilka
Zadomowienie

Cytat:
no więc własnie kupuję np. cążki do paznokietków i słyszę tekst "kiedyś to się obgryzało, po co Ci to".
Kaftaniki, żadne body.
obgryzać dziecku

tego drugiego zdania kompletnie nie rozumiem jak ktoś coś takiego może komuś powiedzieć...:c onfused:
Choć dotarło do mnie jego znaczenie, jak się sama dowiedziałam że nie wiadomo co będzie u nas.. Wszystko co przygotowałam po chłopcach i kupiłam typowo dla dziewczynki- wylądowało spowrotem w pudle...

OK, idziemy do szkoły- do popołudnia
kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 12:39   #1505
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Ja po glukozie zjadłam pączka także no

Dziewczyny, a jak zamierzacie ubierać maluszka w szpitalu? Moja Mama twierdzi, że kiedyś to tylko kaftanik i pieluszka, bo na tych oddziałach, szczególnie zimą, jest bardzo gorąco. Mój szpital nie daje nic,trzeba mieć wszystko swoje i po prostu boję się, że czegoś mi braknie. Planowałam body i śpioszki, a Mama mówi, ze kiedys to dzieciaki w samych kaftanikach albo na naguska opatulone tylko ciasno w chusty były :p i na moje rozkminy zla, ze tyle sie zmienilo :p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Weź body i śpioszki. Też słyszałam, że na oddziale szczególnie na poporodówce jest b. ciepło. Więc jak tak będzie to będzisz ubierać tylko body albo tylko śpiochy. U mnie w szpitalu ciuszki dają więc się okaże co dadzą
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 12:40   #1506
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Myślę, że to ostatnie zdanie to jest trochę źle wyrażona troska, nie chęć jakiegoś czarnowidztwa. Za czasów naszych matek czy babć zwlekało się z kompletowaniem wyprawki co najmniej do 7 mca. Nie było tak rozbudowanej diagnostyki, usg, dlatego do ostatniej chwili one nie miały pewności czy będzie ok. A inna rzecz, że mniej rzeczy się gromadziło dla dziecka, więc szybciej to szło czy mniej kosztowało, poza tym mało co w sklepach było.
Takie też przyzwyczajenie, żeby "nie zapeszać".

Edytowane przez ruda3d
Czas edycji: 2015-10-27 o 12:42
ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 12:41   #1507
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iola14 Pokaż wiadomość
uaoo Piękny Zawsze chciałam taki mieć
ja też teraz zabawa lalkami z córką to będzie przyjemność

Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
:brzyda l:to to chyba tatusia będzie bardziej stresować... Poza tym wiesz... 2 starszych braci... to będą pilnować...

nie, trochę będą pomagać... ale wynoszenie pieluch też się im znudzi...
Zresztą nie można ich zupełnie oddzielić- trzeba wytłumaczyć co mogą i jak. Teraz już są na tyle duzi że mogę ich prosić o pomoc- np przy kąpaniu- podaj mydełko, oliwkę, ręczniczek.. Na pewno takie angażowanie ich będzie dla nich swego rodzaju wyróżnieniem- zwłaszcza dla starszego...

Gorzej było jak starszy miał 2 i pojawił się braciszek... Do pomagania skory nie był... przychodził pogłaskał i raczej tyle... No czasem kremem do pupci się wysmarował przy okazji
Poza tym starszy był ogromnie wymagającym dzieckiem a młodszy nadzwyczaj spokojny. Wyrobiliśmy sobie rytm taki że ok godz schodziła na przewijanie i karmienie, potem mały do łóżeczka a ja czas poświęcałam starszemu. Jak nastawiałam pranie to razem z nim- jak gotowaliśmy obiad to razem- przy wszystkim "pomagał" dużo się z nim bawiłam, czytałam mu itp..
Jak się młodszy budził to mu mówiłam że teraz musze iść braciszka nakarmić i jak skończę to zrobimy coś razem. I naprawdę u nas podziałało i nie było zazdrości.
Teraz się trochę boję... Bo noworodek to jedno... A wcześniak z problemami to jeszcze inna bajka...
Wcześniak to już inna sprawa, ale mniejmy nadzieje, że będzie wszystko dobrze. Ja się boję, że córka ją będzie chciała wyciągać z kołyski, że będzie się chciała z nią bawić itp. że w złość rzuci w nią jakąś zabawką czy coś. Takie czarne scenariusze mam

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 12:49   #1508
hariett
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
Pokoj Oliwii,bedzie duuuuzo wiekszy niz byly plany
Super! Widać że robota wre
U nas na środku "pobijowiska" stoi smętnie krzesełko do karmienia Bo w części używanej przeszkadzało...
Cytat:
A ruszyło bo teściowa poszła do tej ekipy i powiedziała że jej syn jest o krok od rozwodu przez ich opóźnienie i że ona im tego nie wybaczy
Moja gdyby wiedziała jak zła potrafię o to być to by się popłakała i przyszła mnie pocieszać. Może lepiej niech nie wie...
Swoją drogą, wczoraj tż przyszedł z kawałkiem paneli (innym niż wybraliśmy) i "mama mówi że może nam takie kupić". Ale był już tak zmęczony, że wolałam nie dopytywać o co chodzi
Cytat:
Dziewczyny, a jak zamierzacie ubierać maluszka w szpitalu? Moja Mama twierdzi, że kiedyś to tylko kaftanik i pieluszka, bo na tych oddziałach, szczególnie zimą, jest bardzo gorąco. Mój szpital nie daje nic,trzeba mieć wszystko swoje i po prostu boję się, że czegoś mi braknie. Planowałam body i śpioszki, a Mama mówi, ze kiedys to dzieciaki w samych kaftanikach albo na naguska opatulone tylko ciasno w chusty były :p i na moje rozkminy zla, ze tyle sie zmienilo :p
Moja znowu nie rozumie po co ja kupuje tak dużo ubranek, bo kiedyś to się po prostu owijało w becik, pieluchę i było dobrze. Na szczęście nie ma zamiaru o to się kłócić, z resztą i tak jest daleko Tyle ze nie bierze pod uwagę tego, że ja urodziłam się w środku lata, a młody będzie w środku zimy
U nas w szpitalu dają swoje, ale myślę że body+śpioszki będą ok w szpitalu, a później (zależy też jaką temp masz w domu) zamiast śpioszków pajace.
Cytat:
Świetny pomysł, i już oszczędność!
Cytat:
Moja mama jest zachwycona nowymi opcjami w ubieraniu dziecka i w ogóle a pieluchami wielo to już totalnie
Moja mama jest generalnie przeciwniczka pieluch jednorazowych, o nowoczesnych wielo tylko słyszała ode mnie ale myślę że jak je zobaczy to jej się spodobają
W ogóle zauważyłam, że moja mama chociaż normalnie ma zapędy do "doradzania" i lubi, jak jest po jej, to co do dziecka mi się nie wtrąca
Mam nadzieję że po urodzeniu też tak będzie. Z reszta ją i tak mam setki kilometrów dalej niestety, gorzej z teściową z niezaspokojonym instynktem macierzyńskim

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 12:52   #1509
86ewula
Rozeznanie

Moja bratowa rodziła w zeszłym roku, to jak byłam dzień później ja odwiedzić to maluszek miał tylko pieluszkę i zawinięty był w wielki bawełniany materiał plus rożek. Fakt to był czerwiec i było ciepło, a na sali myślałam że się ugotuje tak gorąco. Lepiej wziąć, a nie założyć jak wziąć za mało.
Ja planuje bodziak plus pajac, lub śpioch a na wyjście pajac polarowy plus kombinezon oczywiście.
86ewula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 12:55   #1510
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Baby szkoda, że teściowa nie powiedziała tak chociaż tydzień temu, ale jak to mówią lepiej późno niż wcale

Ktoś może wie co u Joanny się dzieje, coś długo się nie odzywa.
E tam,to maz powinien iść kilka tygodni wczesniej i tak sprawe postawic a nie biedna niewinna tesciowa.

Cytat:
Kaftaniki, żadne body.
Ten pierwszy tekst...eeee...obgryzac paznokcie dziecku???
A drugie to w ogole przegiecie,chociaż z drugiej strony pewnie chodzi o to kiedys byl inny poziom opieki i w przypadku problemów malo mozna bylo zrobic

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 12:58   #1511
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
E tam,to maz powinien iść kilka tygodni wczesniej i tak sprawe postawic a nie biedna niewinna tesciowa.
Że mąż powinien, to wiadomo. Widocznie mu nie zależy i chociaż teściowa w jakiś sposób honor rodziny obroniła.
Stary 2015-10-27, 13:01   #1512
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Ten tekst uwielbiam szczególnie Wolę kupić wcześniej, bo po pierwsze będę spokojniejsza jak będę wiedziała, że już mam wszystko co mi się może przydać i mogę sobie na spokojnie wybrać, a nie później biegać od sklepu do sklepu i brać pierwsze co mi wpadnie w ręce, bo się okaże nagle potrzebne. Poza tym jak zamawiamy hurtem kilka rzeczy ze sklepu czy z apteki to jest też po prostu taniej. Zresztą to już nie jest "tak szybko" bo zostały nam mniej więcej dwa miesiące
no właśnie. chciałam kupić łóżeczko teraz to, uwaga: "Łóżeczko można kupić jak Ty będziesz już w szpitalu"
Cytat:
Moja mama jest zachwycona nowymi opcjami w ubieraniu dziecka i w ogóle a pieluchami wielo to już totalnie a moja babcia - no jak to babcia, po swojemu mówi, ale jak mówię, że teraz jest inaczej to tylko kiwa głową
mi też zostało kiwanie głową, potakiwanie

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
Myślę, że to ostatnie zdanie to jest trochę źle wyrażona troska, nie chęć jakiegoś czarnowidztwa. Za czasów naszych matek czy babć zwlekało się z kompletowaniem wyprawki co najmniej do 7 mca. Nie było tak rozbudowanej diagnostyki, usg, dlatego do ostatniej chwili one nie miały pewności czy będzie ok. A inna rzecz, że mniej rzeczy się gromadziło dla dziecka, więc szybciej to szło czy mniej kosztowało, poza tym mało co w sklepach było.
Takie też przyzwyczajenie, żeby "nie zapeszać".
no właśnie to zapeszanie mnie denerwuje. bo mam wrażenie, że mam się od początku nastawić, że będzie źle a nie cieszyć z każdych kupionych śpioszków.

przepaść pokoleniowa to jednak namacalna sprawa, szczególnie w kwestii wychowywania dzieci

Edytowane przez Jerzyczka
Czas edycji: 2015-10-27 o 13:02 Powód: l)
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 13:04   #1513
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie. chciałam kupić łóżeczko teraz to, uwaga: "Łóżeczko można kupić jak Ty będziesz już w szpitalu"
Oj tylko nie zrób tego błędu, jeżeli planujecie nowe, to one przez kilka pierwszych dni śmierdzą, trzeba je porządnie wywietrzyć.
Stary 2015-10-27, 13:07   #1514
iola14
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
Wcześniak to już inna sprawa, ale mniejmy nadzieje, że będzie wszystko dobrze. Ja się boję, że córka ją będzie chciała wyciągać z kołyski, że będzie się chciała z nią bawić itp. że w złość rzuci w nią jakąś zabawką czy coś. Takie czarne scenariusze mam
Też mam takie obawy No ale damy radę

A tak na marginesie, macie może jakiś pomysł jak przenieść syna do większego łóżka? Na razie śpi w łóżeczku, ale docelowa ma tam spać malutka a wolę kupić mu większe łóżko niż kolejne łóżeczko. Problem jest taki, że on śpi w łóżeczku bo nie umie z niego wyjść a z łóżka to mi ucieka
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 13:10   #1515
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

iola - to może łóżeczko-tapczanik na 140 cm mu kupcie z opuszczonym bokiem albo wyjmowanymi szczebelkami?

Znowu uśpiłam Olkę w mój cudowny sposób Myślałam, żeby ściągnąć sierotkę Marysię to dopiero jest nudne to akurat będzie
Stary 2015-10-27, 13:13   #1516
kinga1701
Zakorzenienie

iola14 może coś takiego http://allegro.pl/lozeczko-tapczanik...754174045.html
Stary 2015-10-27, 13:16   #1517
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Oj tylko nie zrób tego błędu, jeżeli planujecie nowe, to one przez kilka pierwszych dni śmierdzą, trzeba je porządnie wywietrzyć.
Dokładnie Moje do tej pory trochę czuć, a już jakiś czas stoi

Cytat:
A tak na marginesie, macie może jakiś pomysł jak przenieść syna do większego łóżka? Na razie śpi w łóżeczku, ale docelowa ma tam spać malutka a wolę kupić mu większe łóżko niż kolejne łóżeczko. Problem jest taki, że on śpi w łóżeczku bo nie umie z niego wyjść a z łóżka to mi ucieka
Ja tak jak Magda też jestem za łóżeczkiem - tapczanikiem

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 13:17   #1518
lune1992
Zadomowienie

No własnie jak ja kupowałam wózek i łóżeczko to wszyscy mówili ze to za wczesnie ze to po porodzie sie kupuje. No na pewno bym w styczniu w zime z dzieckiem na rękach wybierała wózek. Po co ci łóżeczko jak i tak na razie to bedziesz spała z dzieckiem? po porodzie kupisz. Ja sie ciesze ze juz wszystko mam, teraz z rwą kulszową nie za bardzo moge, dobrze ze nikogo nie słuchałam
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 13:17   #1519
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
dlatego i tak w tym miesiącu kupię łóżeczko

Cytat:
Też mam takie obawy No ale damy radę

może rzeczywiście łóżeczko-tapczanik?
Stary 2015-10-27, 13:19   #1520
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Jasne, że różnie może być. Przecież zdarzają się nawet donoszone ciąże, 40 tydzień, a tu dziecko nagle zapętla pępowinę Ale to wcale nie oznacza, że trzeba tak do końca zakładać najgorsze... W końcu można już w 8 miesiącu urodzić, ja tam nie chcę się obudzić z ręką w nocniku, więc do końca tego tygodnia ogarniam wszystko i zostanie mi do porodu kupno pampersów, wanienki (ewentualnie), kremu do buzi na niepogodę. Mleka modyfikowanego nie kupuję jednak, bo nie wiemy czy będzie alergikiem, czy nie - jak będziemy w szpitalu, to się okaże i stosowne zakupimy Moja lista na gemini mnie przeraża

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 13:20   #1521
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Lune bardzo dobrze że nie słuchałaś !
Mi tez mówili, że kupowanie wózka w lipcu to przesada i odpuściłam.. Ale w sierpniu już łóżeczka nie dałam sobie wyperswadować - i dobrze bo do tej pory nie pojawiła się żadna dobra oferta

Załatwiam dziewczynę na sesję brzuszkową

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Taki tapczanik na 140 cm wystarczy moim zdaniem na długo A później to już normalne łóżko jak wyrośnie
Stary 2015-10-27, 13:22   #1522
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Załatwiam dziewczynę na sesję brzuszkową
Super, na kiedy się umówiłyście ? Jakaś studentka, czy profesjonalista?
Stary 2015-10-27, 13:24   #1523
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Super, na kiedy się umówiłyście ? Jakaś studentka, czy profesjonalista?
Końcem listopada chcę jak brzuszek będzie większy
Studentka, dopiero się uczy, notabene moja koleżanka z oazy
Stary 2015-10-27, 13:32   #1524
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Końcem listopada chcę jak brzuszek będzie większy
Studentka, dopiero się uczy, notabene moja koleżanka z oazy
mega fajnie
też myśleliśmy na tą sesją, ale mało które zdjecia mi się podobały fotografów w okolicy i cena 700 zł też powalała na kolana.
ostatnio wybraliśmy się na spacer do jesiennego lasu i muszę przyznać, że zdjęcia wyszły niczego sobie, a TŻ mistrzem fotografii nie jest, więc w szoku byłam
Stary 2015-10-27, 13:33   #1525
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Ok, rzućcie świezym okiem na listę, co byście dopisały?

Majtki poporodowe siateczkowe Baby Ono (2szt) - 2 opakowania
Podkłady poporodowe wysokochłonne Canpol (10szt) - 3 opakowania
Canpol majtki pod brzuch - 2 sztuki (żeby nie urazać blizny po CC w domu)
Linoderm do pielęgnacji brodawek
Mydło do ciała z olejkiem migdałowym Biolane
HIPP krem do twarzy i ciała
Olejek ze słodkich migdałów
Bepanthen extra 100g+30g
Marimer Baby woda morska
NaCl 0,9% (5ml) - 100 ampułek
Esputicon
Paracetamol Hasco, zawiesina doustna
Czopki glicerynowe
Octenisept 50ml
Kompresy niejałowe 5x5 - 100 sztuk
Kompresy jałowe 5x5 - 50 sztuk
Spirytus salicylowy
Krem na blizny No-Scar
Katarek Plus
Płatki kosmetyczne dla niemowląt (60szt) - 2 opakowania
Jednorazowe podkłady higieniczne Sopelek - 20 szt
Podkłady higieniczne 90x60 Seni - 5 sztuk
Ceratka higieniczna
Pojemnik do smoczków
patyczki z ogranicznikiem
Termometr do kąpieli
Spray dezynfekujący do zabawek (jak dla mnie do przewijaka - zboczenie zawodowe )
Płyn do usuwania plam - spryskiwacz NUK

30.12.2012
26.04.2014

Edytowane przez medeline
Czas edycji: 2015-10-27 o 13:36
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 13:34   #1526
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
mega fajnie
też myśleliśmy na tą sesją, ale mało które zdjecia mi się podobały fotografów w okolicy i cena 700 zł też powalała na kolana.
ostatnio wybraliśmy się na spacer do jesiennego lasu i muszę przyznać, że zdjęcia wyszły niczego sobie, a TŻ mistrzem fotografii nie jest, więc w szoku byłam
No to ja nie u profesjonalisty, ale też zawsze coś Niech się dziewczyna uczy a ja będę mieć pamiątkę (nic za to nie chce, ale kupię jej mały prezent jakieś słodkości czy coś )
Stary 2015-10-27, 13:39   #1527
czarnulax
Zakorzenienie

uao śliczny ten domek mnie mama taki zrobiła ... sama i pamiętam, że dostałam taki wielki prezent pod choinkę wszystkie koleżanki przychodziły się do mnie bawić

Cytat:
Moja mam też coś ma z tymi kaftanikami, ona uważa, że po kąpieli to tylko kaftanik i śpiochy nic innego, że wtedy dziecku jest tak miło i świeżo. Ale z racji dzielących nas kilometrów grzecznie słucham i mówię zobaczymy jak to będzie, a i tak będę robić po swojemu.
Moja też To najwidoczniej był taki standard w tych czasach.

Ja się cieszę, że nie słuchałam nikogo w kompletowaniu wyprawki, bo teraz to przede wszystkim nie dałabym rady już tyle latać po sklepach. I kupienie wszystkiego w jednym miesiącu finansowo by mnie chyba w serce mocno zakuło
Stary 2015-10-27, 13:40   #1528
iola14
Rozeznanie

Cytat:
Cytat:
iola - to może łóżeczko-tapczanik na 140 cm mu kupcie z opuszczonym bokiem albo wyjmowanymi szczebelkami?

Znowu uśpiłam Olkę w mój cudowny sposób Myślałam, żeby ściągnąć sierotkę Marysię to dopiero jest nudne to akurat będzie
Cytat:
może rzeczywiście łóżeczko-tapczanik?
Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Ja tak jak Magda też jestem za łóżeczkiem - tapczanikiem
Dzięki dziewczyny Właśnie oglądałam takie małe tapczaniki ale one tylko barierki miały przez które on mi wyjdzie a takie łóżeczko zmienia postać rzeczy Muszę teraz pomarudzić mężowi żebyśmy w końcu zaczęli działać

Cytat:
Taki tapczanik na 140 cm wystarczy moim zdaniem na długo A później to już normalne łóżko jak wyrośnie
Myślę, że tak Córka ma 8 lat i ok. 130cm wzrostu więc jeszcze by weszła

A co do wcześniejszych zakupów to jak najbardziej ma to sens. Dla syna zamawialiśmy wózek dwa miesiące wcześniej z hurtowni bo koniecznie chcieliśmy szary i efekt był taki, że się urodził, piękna pogoda była a my bez wózka W dodatku jak go w końcu dostaliśmy to śmierdział i nie chciał się wywietrzyć
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 13:43   #1529
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
mega fajnie
700 zł i ile zdjęć? Ja sprawdzałam jakie są ceny w moich okolicach w Polsce tak z ciekawości i 10 zdjęć jest za 450 zł i to zdjęcia studyjne. Plener z dojazdem 15 zdjęć za 750 zł. Wydaje mi się to strasznie drogo. Jak ja chciałam sobie fotoksiążkę zrobić, to potrzebuję więcej niż 15 zdjęć do niej.

Cytat:
No to ja nie u profesjonalisty, ale też zawsze coś Niech się dziewczyna uczy a ja będę mieć pamiątkę (nic za to nie chce, ale kupię jej mały prezent jakieś słodkości czy coś )
I tak to super i ze znajomą to zawsze jakoś swobodniej.

Edytowane przez kinga1701
Czas edycji: 2015-10-27 o 13:45
Stary 2015-10-27, 13:46   #1530
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
700 zł i ile zdjęć? Ja sprawdzałam jakie są ceny w moich okolicach w Polsce tak z ciekawości i 10 zjęć jest za 450 zł i to zdjęcia studyjne. Plener z dojazdem 15 zdjęć za 750 zł. Wydaje mi się to strasznie drogo. Jak ja chciałam sobie fotoksiążkę zrobić, to potrzebuję więcej niż 15 zdjęć do niej.

I tak to super i ze znajomą to zawsze jakoś swobodniej.
10 zdjęć każde dodatkowe ujęcie 25 zł.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości