Mamy marzec 2016. Część IV :) - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-27, 15:18   #1621
mira81
Zadomowienie

Dot.: Mamy marzec 2016. Część IV :)

Gosza zgadzam sie w 100% te kopniaczki wynagradzaja wszystko i nieraz juz lzy mi lecialy jak je czulam..zwlaszcza po tym jak mala strajkuje i dluzszy czas sie nie odzywa..

A mandarynki to moj owocowy hit miesiaca. Codziennie przynajmniej 2 pochlaniam. Wogole owoce jem na kilogramy. Mandarynki, pomarancze, ananasy, mango i winooogroon moge jesc non stop az do upadlego. Mniam

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk
mira81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 15:20   #1622
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Przy porodzie lepiej modlic sie o madra polozna niz o lekarza, bo jego nie ma zwykle przy calym porodzie.
dlatego tak mi zalezy na prywatnej poloznej
Ja to nawet za bardzo nie pamiętam położnej, która była przy porodzie, gdzieś tam się krzątała, coś robiła. Za to lekarz był cały czas. I to on mówił, kiedy mam przeć itp.

Cytat:
Napisane przez Kiwi18 Pokaż wiadomość
hej
polly pytałaś w poprzednim wątku jaką lustrzankę kupiliśmy. NIKON d3200. Jesteśmy z niej zadowoleni, pomimo że mamy ją krótko. Na ślubie się spisała
Mam taką samą. I w listopadzie jak będę się dalej dobrze czuć chcę się zapisać na kurs fotografii
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 15:26   #1623
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mira81 Pokaż wiadomość
Ja tez korzystajac z energii po kawce i czekoladce poodkurzalam, wstawilam zupe, starlam buraczki.. niestety z kawalkiem palca..i zaraz biore sie za mielenie miesa na kotlety..mam nadzieje ze obejdzie sie bez ofiar

uważaj na siebie, wszystkie palce będą Ci potrzebne przy córci

Ja już zaległam z powrotem z czekoladą i colą Zero zdrowotności, ale no taką ochotę miałam..

A teraz biorę się za kocyk

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Cytat:
Wogole owoce jem na kilogramy. Mandarynki, pomarancze, ananasy, mango i winooogroon moge jesc non stop az do upadlego. Mniam
ja mam fazę na jabłka (tylko te kwaśne i twarde ) i banany
Codziennie wieczorem robię sobie miskę właśnie jabłek i bananów i wcinam przed spaniem
Stary 2015-10-27, 16:01   #1624
darolka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fasolka1987 Pokaż wiadomość
:rzeczywiście plus po SN, że od razu się jest na chodzie. No i boję się, że pochwa się jakoś rozepcha, wiem że niby potem się kurczy ale czy na pewno.
Dodam tylko że po cc bardzo boli kregoslup od znieczulenia. Okropnie. To moje najgorsze wspomnienie po cc bo ból przyszedł po miesiącu i wraca do tej pory.:-\
Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Ręce i nogi opadają To sobie wczoraj razem popłakałyśmy

Niestety 1/3 to cc.. znam wiele kobiet, które nawet po kilkunastu latach męczą się z bólem blizny, a żeby tego było mało to nad blizną mają wielką fałdę skóry, której nie mogą się pozbyć..
Potwierdzam. Fałda jest trudna do pozbycia się. Ćwiczenie ma efekt ale bez szału.
Oczywiście to nie reguła. Jedne maja inne nie ale mnie akurat obie przypadłości spotkały.:-\
W końcu wzięłam się za złożenie prania. Normalnie już błagało o to. Nie znoszę tego robić.
Stary 2015-10-27, 16:15   #1625
kallina_2014
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja cały pierwszy poród myślałam tylko żeby urodzić sn, strasznie bałam się cc. Jak widziałam przygotowania dziewczyn na sali do cc to już mnie ciary przechodziły.

Przemyśl to dobrze to poważna ingerencja w ciało i dużo większe szanse na powikłania. Rozcina się przy tym wiele warstw organizmu i zostawia na nich bliznę. Skąd wiesz, że masz słabe mięśnie? One nie są zbyt potrzebne przy porodzie. To macica wypycha dziecko, a my musimy kilka razy przeć(jak przy robieniu kupy), a to chyba potrafisz? Po sn organizm szybciej dochodzi do siebie. Nigdy też nie masz pewności gdzie przebiegnie cięcie bo czasami konieczne jest np. pionowe. CC wydaje nam się łatwiejsze ale tak naprawdę dla organizmu jest to spore wyzwanie. Może zdarzyć się tak, że wyplujesz dziecko i obejdzie się bez nacięcia. Teraz odchodzi się od nacinania, a dodatkowo możesz wzmocnić mięśnie kegla i masować okolice pochwy żeby je uelastycznić. Nie krytykuję Cię bo rozumiem Twoje obawy. Zawsze boimy się tego czego nie znamy ale kiedy poród się zaczyna to strach odchodzi. Porozmawiaj z lekarzem i zapytaj się jak ocenia Twój organizm, czy jest on w stanie urodzić, a jestem przekonana, że tak właśnie jest
Pięknie to napisałaś Emma i ja podpisuję się pod tym rękami i nogami
Stary 2015-10-27, 16:22   #1626
fjolek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monikmi Pokaż wiadomość
Kilka godzin mnie nie ma i 4 strony do nadrobienia
Nie wiem gdzie Wy macie tą piękną złotą jesień, u mnie paskudnie i zimno -chyba od rosji taka aura zawiewa
....

Aaaa i przyjechał dzisiaj kurier pierwsze "synkowe" gadżety już mamy:
skad zamawialas te rzeczy? dasz linka? szukam wlasnie takiego kompletu grzebyk szczotka nozyczki kupilam kiedys znajomym tz na pemkowe i niepamietalam firmy
Stary 2015-10-27, 16:23   #1627
Olgietka
Zakorzenienie

jestem, żyję... i przepraszam za chwilową nieobecność. Mialam jakąś wenę na prace domowe, posprzedawałam część mebli, zamówilam nowe, pozmienialam koncepcję dotyczącą Helutowego pokoiku.. a poza tym goście.. goście.. goście..

Dziś nawet nie próbuję Was nadrabiać.. ale może jutro podejmę się tego wyzwania
Tak na szybko - mialam dziś drugie spotkanie z położną. Mega fajna babeczka. Słuchałyśmy serduszka Helenki
Poza tym.... Jak moja córella mnie napierdziela z karate-kicków Nawet teraz! Już wiem, że będzie mi tego brakowało za cztery miesiące

Zrobiłam dziś rybę po grecku także tego....

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Zapomniałam o najważniejszym.... Narada w klubie
Stary 2015-10-27, 16:28   #1628
Bonku
Wtajemniczenie

Słoneczko u Was w hurtowni cena za ten wózek to 1000zl czy ogólnie bo na stronie cen nie ma a na allegro 1200zl Ja musze wlasnie znalezc wózek za 1000zl max..a nosidełko jak cos to siostra pozyczy
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 16:28   #1629
Darkanddark
Zakorzenienie

Ale się mega najadlam obiadem.. Ale chyba mam jeszcze miejsce żeby zacisnąć słodkim :-P Jeśli ze słodyczami byłaby prawda, to faktycznie siedzi w brzuszku Dziewczynka :-D
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 16:45   #1630
monikmi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fjolek Pokaż wiadomość
skad zamawialas te rzeczy? dasz linka? szukam wlasnie takiego kompletu grzebyk szczotka nozyczki kupilam kiedys znajomym tz na pemkowe i niepamietalam firmy
wszystko kupiłam na smyk.pl, zestaw z grzebykiem jest z Canpolu za 23 zł

monikmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 16:47   #1631
Bonku
Wtajemniczenie

Ja codziennie jem fileta z ziemniakami i salta zielona masakra sobota niedziela poniedziałek i na dzis znowu kupiłam ciekawe kiedy mi sie znudzi
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 16:50   #1632
201704101323
Konto usunięte

Hejka kupiłam ta dynie i 3 godziny z nią męczyłam się..i ze spaceru nici wyszły, ale myślę ze jutro tą sesję uskutecznie Poszłam na nogach po synka do przedszkola a wrocilismy-noc na dworze

fasolka , misia880 ma rację - ja teraz też nie rozumiem, ale jak byłam w 1-ej ciąży to bałam sie porodu jak śmierci i gotowa byłam dać sie pokroić. Po prostu nie zdawałam sobie sprawy z powagi sytuacji

fjolek;- biedulka, może nie bierz aż tak do serca tych tradycji pl-oskich, przecież nie jakiś kawałek metalu świadczy o miłości, wzajemnym zaufaniu i relacjach między dwiema połówkami.
201704101323 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 16:52   #1633
Abii84
Rozeznanie

Cytat:
Fjolek zrobilas co moglas zeby go uswiadomic.
a mnie się wydaje, że właśnie nie zrobiła co mogła

Fiołek weź się nie wygłupiaj i postaw sprawę jasno bo sama sobie fundujesz stres i nerwy a chłop jest po prostu niedomyślny i tyle. Po co jakieś podchody, zagrywki, płacze, żale? powiedz mu czego oczekujesz, jak trzeba to wyznacz termin i już, a najlepiej odpowiedz sobie na pytanie- jeśli się nie oświadczy to co?? zabijesz go? zostawisz? jeśli nie daj boże bierzesz taką możliwość pod uwagę to może przestań oczekiwać oświadczyn i już bo takie na siłę to też żadna frajda...
ja swojego musiałam siłą zaciągnąć do jubilera no i co mi z tego przyszło? wolał komputer i w końcu szlag wszystko trafił pomimo oświadczyn i ślubu i wspólnego mieszkania i innych cudów...
Abii84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 16:55   #1634
Olgietka
Zakorzenienie

widzę, że u Was też zakupy ruszyły?
Ja już mam spoooooro rzeczy aż się boję, że będę się nudziła pod koniec ciąży jak teraz wszystko pokupuję. Tak naprawdę została mi apteka (część rzeczy już mam) - będę zamawiała z gemini, torba do wózka, cotton ballsy, ikea i jakieś pierdoły..
A będąc w niedzielę na wyborach wstąpiliśmy do ikei i zmieniła nam się koncepcja co do mebli. Miały być białe.. ale łóżeczko guliver mocno mnie rozczarowało :/
TŻ wypatrzył ten zestaw.. i po przemyśleniu chyba jednak będziemy się skłaniać ku szarym meblom i biało różowym dodatkom
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg komoda.JPG (21,6 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg łóżeczko.JPG (23,5 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg szafa.JPG (12,3 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20154_cocb20a_01_PH124902.jpg (116,0 KB, 18 załadowań)
Stary 2015-10-27, 16:55   #1635
magda16262
Zadomowienie

Dziewczyny jak tu zdrowo jesc od 2-3 tyg mam napady glodu czuje ze moja twarz wyglada jak ksiezyc w pelni,a ja jem i jem. W dodatku dostalismy dzis pudło do testowania slodkosci gerard ;(
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mms_img1479846695.jpg (233,0 KB, 25 załadowań)
magda16262 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 16:56   #1636
Olgietka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NADIA29 Pokaż wiadomość
Hejka kupiłam ta dynie i 3 godziny z nią męczyłam się..i ze spaceru nici wyszły, ale myślę ze jutro tą sesję uskutecznie Poszłam na nogach po synka do przedszkola a wrocilismy-noc na dworze
w Polsce już ciemno?
Stary 2015-10-27, 16:56   #1637
milenujdka
Wtajemniczenie

Dziewczyny dziś spędziłam cały dzień na planowaniu wyjazdu weekendowego nad morze. Nie mogę się już doczekać, świeżego morskiego powietrza.
Co do porodu to tak, jak pisałam bardziej przeraża mnie karmienie piersią. Poród może trwać kilkanaście godzin,a karmienie nawet kilkanaście miesięcy. Mimo mojej wady wzroku nie chcę mieć c.c. mimo, że kiedyś to bym wszystko za to dała. Jednak po przebytej operacji wiem, że nie jest nic fajnego, kiedy rana goi się miesiąc. To była drobna rana, jednak wdał się krwiak i nie było fajnie. A rana na brzuchu po c.c. na kilkanaście szwów, za które bardzo dziękuję ;-)
Wolę się trochę pomęczyć. Poza tym podobno nie boli cały czas, tylko jak są skurcze,a minutę czy dwie z przerwami można wytrzymać.
milenujdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 16:57   #1638
Olgietka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda16262 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak tu zdrowo jesc od 2-3 tyg mam napady glodu czuje ze moja twarz wyglada jak ksiezyc w pelni,a ja jem i jem. W dodatku dostalismy dzis pudło do testowania slodkosci gerard ;(
oddam męża za pryncypałki

Ja kupilam w niedzielę chałwę w polskim sklepie.... i już zapomnialam jak smakowała aaaale mam jeszcze Grześka
Stary 2015-10-27, 16:58   #1639
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Abii84 Pokaż wiadomość
a mnie się wydaje, że właśnie nie zrobiła co mogła

Fiołek weź się nie wygłupiaj i postaw sprawę jasno bo sama sobie fundujesz stres i nerwy a chłop jest po prostu niedomyślny i tyle. Po co jakieś podchody, zagrywki, płacze, żale? powiedz mu czego oczekujesz, jak trzeba to wyznacz termin i już, a najlepiej odpowiedz sobie na pytanie- jeśli się nie oświadczy to co?? zabijesz go? zostawisz? jeśli nie daj boże bierzesz taką możliwość pod uwagę to może przestań oczekiwać oświadczyn i już bo takie na siłę to też żadna frajda...
ja swojego musiałam siłą zaciągnąć do jubilera no i co mi z tego przyszło? wolał komputer i w końcu szlag wszystko trafił pomimo oświadczyn i ślubu i wspólnego mieszkania i innych cudów...
o tym pisałam, że najlepiej po prostu pogadać i powiedzieć wprost jak się z tym czuje. I wtedy będzie sprawa jasna co chłop myśli. Chłop to chłop z nimi trzeba jasno i prosto rozmawiać.
Stary 2015-10-27, 17:00   #1640
eeyesblue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosza82 Pokaż wiadomość
Czy Wy na połówkowe też musiałyście iść z pełnym pęcherzem?
na polowkowe nie, ale na genetyczne szlam z pelnym i na pierwsze usg potwierdzajace ciaze rowniez moze to zalezy od lekarza?

Cytat:

Dziś taka piękna pogoda, a ja słucham dżemu na kanapie i nie mam weny.. na obiad będzie chińszczyzna. Przydałoby się zrobić jakieś dwa prania i ogarnąć mieszkanie ale nic mi się nie chce..

Czy zostanie mi to wybaczone..??
no komu jak komu, ale Tobie? zawsze najpracowitszej chyba tutaj mamusi nalezy sie czasami male lenistwo

Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
Zarówno w czwartek jak i w sobotę lekarz widział chyba... Uwaga - dziewczynkę :-D wiec skoro dwóch tak mówi, to może coś w tym jest
Imiona.. Zaczęliśmy dopiero na luzie gadać po sobotnim usg, i jest wybór między Liwia, Diana, Laura i Eliza. Ale zdecydowanie u nas w stronę Liwii ładnie tez pasuje do nazwiska.
gratulacje!! zazdrosze, ze juz wiesz nareszcie!
imiona piekne

Cytat:
Napisane przez monikmi Pokaż wiadomość
będziesz zadowolona, zobaczysz to mój najlepszy zakup do tej pory, na zdjeciu nie wygładał szałowo ale w rzeczywistości jest śliczny błekitny (myślałam że będzie taki brudno szary) i mega solidnie wykonany, suwaczek ma dookoła i mocne napy, na pewno nie będe się bała wrzucić go do pralki żałuję, że nie wziełam drugiego w inny wzór, ale może jeszcze będzie ta promocja na motherhood do marca, wtedy na pewno nie będę się zastanawiać
widzialam te spiworki na allegro tez za bodajze 75zl z przesylka sama sie nad nim zastanawiam jak tak zachwalasz

u nas dzis ponora pogoda, ale chociaz nie polozylam sie spac tylko wytrwale nadrabiam watek zaraz biore sie za obiad, mialam robic gulasz z ryzem, ale przypadkiem znalazlam przepis na gulasz segedynski, ktos jadl, poleca? jestem ciekawa smaku, bo polaczenie jak najbardziej do mnie przemawia jest to cos na styl bigosu, ale samo mieso i kapusta kiszona wyprobuje, a co mi tam!

co do porodu, ja bardzo chcialabym urodzic SN choc bardziej mnie przeraza od CC.. nie wiem czemu. chyba to, ze CC pol godz i masz dziecie, ale obawiam sie tego bolu po, natomiast SN bolu w trakcie, ktory niewiadomo ile moze trwac. aczkolwiek poki co nie zanosi sie u mnie na SN, okaze sie blizej porodu
Stary 2015-10-27, 17:01   #1641
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olgietka Pokaż wiadomość
oddam męża za pryncypałki

Ja kupilam w niedzielę chałwę w polskim sklepie.... i już zapomnialam jak smakowała aaaale mam jeszcze Grześka
ja kupuję tutaj prawdziwą grecką bodajże chałwę i muszę powiedzieć, że Polskiej daleko do niej

Olgietka widzę, że poszalałaś z zakupami A Mała jak się teraz rozszalała to tylko się cieszyć i widzisz dopiero kilka dni temu pisałaś, że Malutka rzadko się odzywa, to teraz nadrabia
Stary 2015-10-27, 17:09   #1642
eeyesblue
Zadomowienie

Olgietka fajny zestaw mebelkow
Stary 2015-10-27, 17:17   #1643
malinka9191
Zakorzenienie

Idę pizze robić
Stary 2015-10-27, 17:20   #1644
eeyesblue
Zadomowienie

ale moje dziecie fika chyba posmakowaly pringelsy
Stary 2015-10-27, 17:28   #1645
morelowo
Raczkowanie

Olgietka Właśnie takie łóżeczko planujemy kupić Spodobała mi się reszta zestawu, ale niestety w PL z tej serii jest tylko łóżeczko...
morelowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 17:30   #1646
mira81
Zadomowienie

O rany boskie chalwa..jak dawno nie jadlam..a uwielbiam.. ja Malinka tez tu kupuje tyle ze turecka..nie ma nic wspolnego z naszym rodzimym wyrobem..jest po prostu zaje ...sta. I skoro mi o niej przypomnialyscie to wpisuje na liste zakupow..

Stary 2015-10-27, 17:32   #1647
moooniaaaa
Zakorzenienie

Zjedliśmy obiad, dopchnęłam mandarynkami i marzę tylko o drzemce

Odebrałam wyniki online, wszystko wzorowo
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 17:33   #1648
mira81
Zadomowienie

Olgietka..ja tez wlasnie zmienilam zdanie co do lozeczka..mialo byc ikeowskie ale bedzie zamowione w pl na allegro..jak je odnajde..bo nie zapisalam aukcji

Stary 2015-10-27, 17:34   #1649
Darkanddark
Zakorzenienie

A moje dziecko dalej cisza. W sumie tylko raz go czułam. Lekarz powiedział mi, że poczuje na pewno w tym tygodniu i mam zapamiętać kiedy. A tu dalej cisza, a mam już połowę 20 tygodnia.
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 17:34   #1650
morelowo
Raczkowanie

Cytat:
Olgietka..ja tez wlasnie zmienilam zdanie co do lozeczka..mialo byc ikeowskie ale bedzie zamowione w pl na allegro..jak je odnajde..bo nie zapisalam aukcji

Mira, jak odnajdziesz, to wstaw proszę link
morelowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości