Mamusie grudniowe 2015 cz.8 - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-27, 15:02   #2701
dolinka881
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Czyli jeśli rodzimy na sali ogólnej to łazienkę mamy tylko w korytarzu? Coraz poważniej zastanawiam się nad opłaceniem sali do porodu rodzinnego
A to tak się da?
My też chcemy pokój rodzinny, ale to dopiero na miejscu się okaże czy jest jakiś wolny.. nie można sobie zarezerwować.. także może się okazać, że też będę rodziła w szpitalnej łazience, bo szpital jest bardzo oblegany, a w listopadzie i grudniu to już w ogóle :p
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 15:03   #2702
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Zdarza się. W Rydygierze w Krk, jeśli dobrze zrozumiałam, to są 4 boksy porodowe i na te 4 boksy przypadają dwa kibelki, z czego jeden ma także kabinę prysznicową. No i jeszcze jest jedna salka do porodów rodzinnych, ona już jest wypasiona tj.: wanna, prysznic, wucet, drabinka i inne bajery. Boksy też mają bajery, jeśli dobrze pamiętam to te drabinki itp. No ale wucetek jest wspólny, a w sumie z odstatniego boksu do wuceta kawałek...
I trzeba popierniczać korytarzem, dodatkowo ten wucet jest blisko ip, czyli tam zapewne jest tłoczno.
No nie wiem, chciałabym chociaż z prysznica korzystać, a jak się zdarzy choć jedna babka rodząca w boksie obok (pomijam przykry brak intymności, bo wszystko słychać), to zajmie prysznic i klops.
A na salkę do porodów rodzinnych to trzeba sobie po prostu trafić, bo nie można jej opłacić/rezerwować.
Dlatego nie bardzo mi się podoba, chciałabym jednak mieć choc swój wucet...

Ale nie wiem, czy wszystko dobrze zaobserwowałam. To tak dla tych, co z Krk

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Wszystkie położne w kwestii znieczulenia mówiły, że jeśli się wogle rozważa znieczulenie, to trzeba to zaznaczyć na początku, bo oni sobie od razu robią badanie i jakby coś, to są gotowi podać znieczulenie. To nie oznacza, że się to znieczulenie wziąć ostatecznie musi. Natomiast, jeśli się nie powie na początku, że się rozwaza znieczulenie, to potem w trakcie trzeba czekać na wyniki badania i może się w związku z tyum zdarzyć, że nim pojawią się wyniki, to minie czas znieczulania.
Zatem: jeśli tylko myślicie o znieczuleniu, warto mówić od razu.

To słyszałm w dwóch szpitalach i na zajęciach różnego typu, więc chyba dobra strategia.
No, swój kibelek i najlepiej prysznic też chciałabym mieć bo nie bardzo widzę bieganie w czasie porodu po korytarzu

Co do znieczulenia to teraz jestem optymistką i liczę, że sobie poradzę bez ale może mi się odmienić. Skoro to nie problem, że mogę zaznaczyć, że chcę i nie skorzystać to tak zrobię
Stary 2015-10-27, 15:16   #2703
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Mujer a skąd wiesz, że w Ujastku same wredoty ?
Nie że same, ale sporo
Tzn. sporo znajomych tam było rodzić, albo na jakichś operacjach i wszystkie narzekały na opiekę po zabiegu/porodzie. W sumie żadna nie powiedziała, że było pod tym względem ok, no ale wiadomo - może akurat tak się złozyło.
Sama widziałam stamtąd 4 położne, z czego 1 była faktycznie niemiła tak jakoś ogólnie i wywarła na mnie dość nieprzyjemne wrażenie, zwłaszcza, że zadawałam jej pytania... Może miała zły dzień, a może tak wyszło.
Nie to, żebym zniechęcała, bo można trafić na kogoś fajnego pewnie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Mujer jak ja ogolnie nie zjem w terimnie to jestem zla jak osac
Cukrzycs ciazowa to taka naciagana. Nazwalabym to stanyem przedcukrzycowym.

Mujer ja chetnie poslucham rad nie odcueam madrzenia

Hmm jadlospis
No podstawa zywieniowa na sniadanie sa kanapki albo osianka nie zjem obiadu na sniadanie
Chleb razowy albo jak biale to bulka- z wedlina, z awokado i pomidorem, z miodem, z dzemem jak mam ochote
Duzo warzyw tj, pomidor caly albo pol ogorka albo wiecej

W przerwach miedzy posilakmi najczesniej jem owoce, jakis koktajl owocowy na mleku roslinnym

Obiad-
To sa tradycyjne oboady tj lubie wszystkoe zupy, kazdej masci. Uwiebiam ziemniaki, mniej mieso. Bardzo lubie surowki warzywa itp.
I glownie jak robie nam obiady to sa to tradycyjne obiady, ale tez czesto wymyslam jakies bardziej tematyczne jadlo.

Kolacja czesto nie istneieje bo jem obiadokolacje jak tz wraca z pracy

Koedys
Jadlam jogurty ale

Ja peacuje tylko weekendowo i ruszam sie malo, w tyg jestem w domu a jezeli soe gdzies ruszam to do miasta dupe w samochod i ogien takze ruch praktycznie nie istnieje- alee licze na km z wozkiem albo chusta

Jak sie relaksuje- o mamo szerokopojety internet i to moje glowne zajecie. Tv moze nie istniec.
Chociaz jak jeszcze nie mialam nakazu oszczedzania sie to codziennie wieczorem z tz lazilismy na spacer tak z pol godziny dzien w dzien

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Mujer a co sadzisz o food detective?
Nie wiem, ile kosztuje ten test? Ja traktuję jak wskazówkę, ale nie wyznacznik. Więcej widać w praktyce. Choć ponoć można próbować się tym bawić. Ja nie próbowałam, sama widzę, co mi szkodzi i uznałam, że szkoda mi inwestować.

Dieta nie jest szczegółowo opisana. Jesz wysoko węglowodany, jeśli masz problem z gospodarką cukrową, to może być kluczowe dla skoku wagi.

Chleby razowe nie są takie cudowne, nie każdemu służą. Kupne chleby to w 90% kaszana. Wędliny - no cóż, jeśli masz prawdziwą, to ok, jeśli nie wiesz, co w niej jest, to kaszana. Dzemy = przeważnie kaszana, jeśli nawet słodzone fruktozą (fruktoza nie jest wcale fajna).
Bez urazy, ale cały pomidor, czy pół ogórka to dla mnie mało. Dużo to cała sałatka, w której ja np. miewałam: ogórka, pomidora, ogórka kiszonego, jarmuż, sałatę, jakieś inne zielone liście, trochę cebuli, marchewkę, tego cała micha wychodzi.
Jakie jesz tłuszcze? To szalenie istotne. Smażenie na oliwie/oleju już jest do bani.

Ktoś inny może chudnąć na czymś zupełnie innym, nie ma sensu się porównywać, każdy ma swoje prywatne mechanizmy.

Przejście na czystą dietę wiele może pokazać, wtedy widać nietolerancje dobrze oraz wiele problemów zdrowotnych się cofa. Ale nie zawsze, zależy od zaawansowania problematyki.

Miałam reaktywną hipoglikemię, która też ma to do siebie, że brak posiłku wpędza w nerwicę. Jak byłam głodna, to zabijałam

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
A to tak się da?
My też chcemy pokój rodzinny, ale to dopiero na miejscu się okaże czy jest jakiś wolny.. nie można sobie zarezerwować.. także może się okazać, że też będę rodziła w szpitalnej łazience, bo szpital jest bardzo oblegany, a w listopadzie i grudniu to już w ogóle :p
No właśnie położna w Rydygierze mówiła, że nie da się zarezerwować, ponieważ nie da się przewidzieć terminu. I że wiele par chce rodzić w tej wypasionej salce i jeśli akurat jest zajęta, to czeka, aż się zwolni, jednak przeważnie kończy się to na rodzeniu w boksie (bo ileż można czekać, a potem to już nikomu się nie chce przenosić, podobno, że się pary zadomawiają w tych boksach).

W sumie to jeśli mają kilka sal, to jeszcze jest szansa, że jedną rezerwują, a reszta jest w użytku, natomiast jak jest tylko jedna, czy dwie, to trochę lipa, bo przecież jak już tam ktoś rodzi, to nie wyrzucą chyba
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 15:20   #2704
sylwoha
Zakorzenienie

Nawet w tym progrsmie 600 gramow widac ze te polozne srenio mile

Chleb pieklam sama, na zakwasieA teraz kuouje taki ktory w skladnikach bardzo prosty
Wedliny- fakt szmira, ale czesto kupuje piers z indyka i sobie pieke. Dzemy wlasne, z mala iloscia cukru.

Smaze na kokosowym, ale smazenia staram sie unikac.
Z tluszczy to orzechy, awokado?

Haha wiem ze duzo to pojecie wzgledne ale ja serio lubie warzywa salatek nie chce mi sie robic na swniadanie ale porownujac do zjadania warzyw przez otoczenie jestem krolikiem
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 15:36   #2705
Fionka_31
Zakorzenienie

Widzę ze Mujer w kwestii twojego odżywiania juz odpowiedni wywód zrobila

To ze jesz dużo warzyw nie znaczy ze się zdrowo odżywiasz. Na prawdę często ograniczasz sie do 2 posiłków?

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 15:41   #2706
sylwoha
Zakorzenienie

Niew fionka co ty- snaidanie 2 sn potem jakas przekaska i obiadokloacja
Wezcie pod uwage ze koedys wstawalam kolo 10 wiec sie to wszystko przesuwalo.
Wychodze na glupka, ale serio wydaje mi sie zdrowo sie odzywian.
Pewnie stosunek wegli/bialek/ tluszcyz nie jest dobry ale staram sie napsawde dobrze jesc
Chociaz zdarzaja mi sie zle dni
No ale kirde przytyc 35 bez zmian nawykow? Czy to nie jest dziwne?
Stary 2015-10-27, 15:47   #2707
czubasek20
Zakorzenienie

Myslicie ze jak pojade na ip to mi zapisza jakis antybiotyk i puszcza do domu ? Moj osrodek juz nieczynny a zreszta lekarze tam boja sie cokolwiek przepisac
A chce na niedziele byc zdatna do pojechania na cmentarz.

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

sylwoha moja siostra tak przytyla. A teraz nimo tego ze ciwczy i ma diete to nie moze zgubic kilogramow. Badala tarczyce jakies tam jeszcze hormony bo do tego ma okres raz na pol roku i nic...

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 15:48   #2708
sylwoha
Zakorzenienie

Czubasek.. To zalezy jakie masz ip :p
A nie macie ambulatorium?

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

U mnie cykle to tez byly kwiatki

35,25,50,17,47 o tak wygladaly
Stary 2015-10-27, 15:56   #2709
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Myslicie ze jak pojade na ip to mi zapisza jakis antybiotyk i puszcza do domu ? Moj osrodek juz nieczynny a zreszta lekarze tam boja sie cokolwiek przepisac
A chce na niedziele byc zdatna do pojechania na cmentarz.
Możesz spróbować, ale nie wiem czy się uda...
Stary 2015-10-27, 16:01   #2710
0enedue
Zadomowienie

Aniqa a które w końcu te z Taro ?
Nie umiem się za to zabrać :/ zamówiłam ochraniacz .. miałam też łóżeczko ale się zastanawiam .. i czekam na tz żeby się skonsultować

Chciałam wziąć się za prasowanie i dupa.. stare żelazko nie nadaje się już do niczego :/ ehhh. ...

Nie lubię jak nie mam kontaktu z tz ... pojechał do Berlina i nie wziął ładowarki.. głupie myśli mam

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 16:04   #2711
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Nawet w tym progrsmie 600 gramow widac ze te polozne srenio mile

Chleb pieklam sama, na zakwasieA teraz kuouje taki ktory w skladnikach bardzo prosty
Wedliny- fakt szmira, ale czesto kupuje piers z indyka i sobie pieke. Dzemy wlasne, z mala iloscia cukru.

Smaze na kokosowym, ale smazenia staram sie unikac.
Z tluszczy to orzechy, awokado?

Haha wiem ze duzo to pojecie wzgledne ale ja serio lubie warzywa salatek nie chce mi sie robic na swniadanie ale porownujac do zjadania warzyw przez otoczenie jestem krolikiem
Mujer dobrze już to opisała co i jak jeść. Ja na początku byłam wkurzona, że muszę poświęcić trochę więcej czasu ale kilka dni i wchodzi w nawyk. A dżemy słodzone małą ilością cukru to w ogóle powinnaś sobie odpuścić. Tak samo miód. Ziemniaki i tylko gotowane i w małej ilości. W ogóle wszystko co light to lipa. A pieczywo to już musisz sobie sama dobrać. Same owoce też ci podbiją cukier, lepiej zrobić koktail i dodać awokado, orzechy właśnie. Ja zauważyłam że do tej pory w ogóle nie jadłam tłuszczy, teraz na zimno oliwa, oliwki, pestki, orzechy i inne to jem przynajmniej 3 razy dziennie.
Stary 2015-10-27, 16:19   #2712
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
Aniqa a które w końcu te z Taro ?
Nie umiem się za to zabrać :/ zamówiłam ochraniacz .. miałam też łóżeczko ale się zastanawiam .. i czekam na tz żeby się skonsultować

Chciałam wziąć się za prasowanie i dupa.. stare żelazko nie nadaje się już do niczego :/ ehhh. ...

Nie lubię jak nie mam kontaktu z tz ... pojechał do Berlina i nie wziął ładowarki.. głupie myśli mam
Zamówiłam takie:
http://allegro.pl/show_item.php?item=5556895108
http://allegro.pl/show_item.php?item=5497675107
Zależało mi na dużych rozmiarach, bo ja jestem strasznie szeroka w biodrach :/ no i chciałam takie żeby nad kolanami się kończyły, bo moje nogi wyglądają teraz w ciąży strasznie
Zobaczymy czy dobrze wybrałam, nie umiałam się zdecydować :/
Jak coś to będę odsyłać

Wcale Ci się nie dziwię, że się denerwujesz... sama bym od zmysłów odchodziła. Ale na pewno wszystko jest ok

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Ja właśnie oglądam rolety bo przydałoby się w łazience zmienić. Teraz mamy taką 'dzień noc', a chcemy żaluzję drewnianą, bo jednak materiałowa w łazience od wilgoci się rozciąga

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Oenedue a jaki ochraniacz zamówiłaś?
Stary 2015-10-27, 16:25   #2713
Fionka_31
Zakorzenienie

Sylwoha niestety jest możliwe. Zle dobrana dieta robi bałagan z metabolizmem i gospodarka hormonalna.

Wystarczy wyeliminować tluszcze z diety i sie przekonać jak szybko potrafi zniknąć miesiaczka. Wystarczy obciąć drastycznie kalorie i zacząć tyć z powietrza

Owoc to nie posiłek wiec tego nie brałam u Ciebie pod uwagę

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 16:27   #2714
k_asienka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
A no i ze znieczuleniem jest tak, że faktycznie, w wielu szpitalach jeśli anestezjolog ma pilniejszy przypadek, to nie przyjdzie. Wyjatkiem są szpitale typowo położnicze jak np. Ujastek w Krk - tu się zawsze podobno dostanie znieczulenie.

Ogólnie, jeśli któraś z Krk czy okolic nie ma parcia na bardzo naturalne rodzenie, chce znieczulenie, chce ładną salke porodową i nie zrazi się, że się trafi mało miła opieka potem, to Ujastek jest ok

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Paczam na plan badań na najbliższy miesiąc i ojej... sporo tego.

Poza tym, jestem bardzo wkurzona na siebie, bo się nie przygotowałam jednak dobrze do porodu i zapewne będzie cięzki. Gupia baba.

W ramach ciekawostek - w połogu i potem ponoć bardzo pomagają globulki z kwasem hialuronowym. Ja sobie po taniości uczynię własne, ale w aptece są po ok 20-30zł.
W Ujastku same wredoty? Kilka moich znajomych rodziło w Ujastku i były bardzo zadowolone, narzekały tylko na jedną położną, ale tak mówiły, że opieka dobra, więc nie wiem.
A dziewczyny z Kr-k macie już wybrany szpital?
k_asienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 16:31   #2715
0enedue
Zadomowienie

Aniqa tez mam od nich jedna upatrzona .. mimo wszystko boli mnie wydać ponad 100 na te koszule .. no ale co zrobić :d do porodu juz masz jakąś ? Ja mam kurcze taki ala duży tshirt z sinseya .. najwyżej powiem żeby mi go rozcięli później .. nie będę specjalnie kupować

Iga 14.12.2015

Stary 2015-10-27, 16:36   #2716
ogolnie
Zakorzenienie

sylwoha z tego co pisałaś dużo węglowodanów pakujesz w siebie, może warto je zredukować nieco? U mnie to efekty przyniosło bardzo dobre - 35 kg w 9 miesięcy. No a potem wyszła ta tarczyca i nadrobiłam z nawiązką niestety W życiu tyle nie ważyłam co teraz.

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

ja juz znalazlam piosenke na wesele

ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 16:39   #2717
0enedue
Zadomowienie

I nie ochraniacz a organizer

Iga 14.12.2015

Stary 2015-10-27, 16:45   #2718
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Ja będę zamawiać takie coś http://allegro.pl/kosze-zawieszane-4...tml#tabsAnchor
Stary 2015-10-27, 16:48   #2719
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Aniqa tez mam od nich jedna upatrzona .. mimo wszystko boli mnie wydać ponad 100 na te koszule .. no ale co zrobić :d do porodu juz masz jakąś ? Ja mam kurcze taki ala duży tshirt z sinseya .. najwyżej powiem żeby mi go rozcięli później .. nie będę specjalnie kupować
Ja w sumie też nie chciałam nie wiadomo ile wydawać, ale później w domu mi się przydadzą
Do porodu mam taką kupioną w Textil Markecie za niecałe 30 zł bodajże, tyle że u nas już później dają takie jednorazowe do przebrania, więc nie zniszczy mi się jakoś bardzo ta koszula, tyle, że pewnie spocę się w niej jak prosiak
No i mam taką sukienkę, którą kiedyś kupiłam, ale okazała się zbyt duża, a nie było sensu odsyłać, więc muszę ją zmierzyć i w razie 'w' też by była

Cytat:
a organizer jaki?

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

Cytat:
O, fajne te kosze!
Stary 2015-10-27, 16:51   #2720
rudaska
Zakorzenienie

Aniqa bardzo fajne koszule
[QUOTE=ogolnie;53252988]sylwoha z tego co pisałaś dużo węglowodanów pakujesz w siebie, może warto je zredukować nieco? U mnie to efekty przyniosło bardzo dobre - 35 kg w 9 miesięcy. No a potem wyszła ta tarczyca i nadrobiłam z nawiązką niestety W życiu tyle nie ważyłam co teraz.

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

ja juz znalazlam piosenke na wesele

[YT]]
Bardzo lubię Karolinę i ten kawałek też
A te koszyczki to nie ograniczają trochę dostępu do łóżeczka?
Stary 2015-10-27, 16:58   #2721
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Aniqa bardzo fajne koszule

Bardzo lubię Karolinę i ten kawałek też
A te koszyczki to nie ograniczają trochę dostępu do łóżeczka?
Dziękuję Mam nadzieję, że na żywo też są fajne

Właśnie te koszyczki fajne, jak ktoś ma dostęp do łóżeczka z dwóch stron. U mnie np.by się nie sprawdziły, bo i tak nie będę miała wiele miejsca przy łóżeczku, bo chcemy wcisnąć obok naszego łóżka z mojej strony
Stary 2015-10-27, 16:58   #2722
ogolnie
Zakorzenienie

Rudaska ja myślę, że można je zawiesić na szerokości, a nie na długości łóżeczka Wtedy chyba nie powinny przeszkadzać.

Oglądam różne filmiki z pierwszych tańców, a mały się buntuje Chyba nie chce tego ślubu
Stary 2015-10-27, 16:59   #2723
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:
[B]
[/COLOR]ja juz znalazlam piosenke na wesele

To gruba biba się zapowiada:p
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 17:00   #2724
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Rudaska ja myślę, że można je zawiesić na szerokości, a nie na długości łóżeczka Wtedy chyba nie powinny przeszkadzać.

Oglądam różne filmiki z pierwszych tańców, a mały się buntuje Chyba nie chce tego ślubu
W sumie racja, jak ktoś ma wszystkie boki równe U mnie np. przód i tył jest zaokrąglony w łóżeczku
Stary 2015-10-27, 17:01   #2725
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
To gruba biba się zapowiada:p
No a jak, z tym wszystkim o czym Karolina śpiewa zamiast wódki
Stary 2015-10-27, 17:01   #2726
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Dziękuję Mam nadzieję, że na żywo też są fajne

Właśnie te koszyczki fajne, jak ktoś ma dostęp do łóżeczka z dwóch stron. U mnie np.by się nie sprawdziły, bo i tak nie będę miała wiele miejsca przy łóżeczku, bo chcemy wcisnąć obok naszego łóżka z mojej strony
No to tak jak u nas, łóżeczko będzie ustawione w rogu, przy drugim szczycie będzie nasza wersalka, więc już organizer odpada
Stary 2015-10-27, 17:02   #2727
acapella
Zadomowienie

Cześć dzisiaj Właśnie wkroczyłam w 9 miesiąc
Sylwoha ja mogę Ci powiedzieć, że miałam wyniki badań tarczycy w porządku, nie tylko mieściły mi się w tych widełkach z wydruku, ale w normach dla mojego wieku, trybu życia itp. Ale jednak zdecydowałam się na usg i tam wyszedł obraz typowy dla Hashimoto- zmniejszona znacznie tarczyca i stan zapalny. Zrobiłam wtedy przeciwciała- wynik ujemny. Mimo wszystko dostałam leki na niedoczynność i zaczęłam czuć się o niebo lepiej i nadal je przyjmuję Z tym, że ja z wagą nie miałam problemów, więc nie pomogę w tej kwestii...
Ale wniosek taki, że najlepiej zrobić usg

Aniqa bardzo ładne koszule, ale dość drogie Dobrze, że ja dostałam w spadku ;p

W ogóle pewnie totalnie bez sensu sobie wkręcam, ale dziś cały dzień mam skurcze, boli mnie podbrzusze, biegunkę miałam i już mam wizję, że rodzę
acapella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 17:10   #2728
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Zamówiłam takie:
http://allegro.pl/show_item.php?item=5556895108
http://allegro.pl/show_item.php?item=5497675107
Zależało mi na dużych rozmiarach, bo ja jestem strasznie szeroka w biodrach :/ no i chciałam takie żeby nad kolanami się kończyły, bo moje nogi wyglądają teraz w ciąży strasznie
Zobaczymy czy dobrze wybrałam, nie umiałam się zdecydować :/
Jak coś to będę odsyłać

Wcale Ci się nie dziwię, że się denerwujesz... sama bym od zmysłów odchodziła. Ale na pewno wszystko jest ok

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Ja właśnie oglądam rolety bo przydałoby się w łazience zmienić. Teraz mamy taką 'dzień noc', a chcemy żaluzję drewnianą, bo jednak materiałowa w łazience od wilgoci się rozciąga

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Oenedue a jaki ochraniacz zamówiłaś?
Bardzo ładne te koszule ale nie za duże na Ciebie?

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

Kurczę, ja też może po porodzie zbadam sobie tarczycę. Dużo przytyłam w krótkim czasie, do tego brak energii i też jak jestem głodna to zła
Stary 2015-10-27, 17:11   #2729
wojniann
Rozeznanie

GG do wojniann

Ja się.dziś ogarnelam i dużo lepiej się czuje. Wzięłam się za.ogarnięcie łazienki nawet jestem z.siebie dumna. Pilnuje dziecka Kuzynki, byłam po nią w szkole odrobilismy lekcje i dzieci się bawią a ja się relaksuje. Jak ja lubię mieć zadania do wykonania mobilizuje się i nie rozpamietuje ze to czy tamto mi dolega.
Swoją drogą pilnowanie 2 dzieci jest dużo łatwiejsze niż pojedynczo. Zabezpieczyć jedzenie i picie i pełen relaks. Hehe
wojniann jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 17:13   #2730
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wojniann Pokaż wiadomość
Ja się.dziś ogarnelam i dużo lepiej się czuje. Wzięłam się za.ogarnięcie łazienki nawet jestem z.siebie dumna. Pilnuje dziecka Kuzynki, byłam po nią w szkole odrobilismy lekcje i dzieci się bawią a ja się relaksuje. Jak ja lubię mieć zadania do wykonania mobilizuje się i nie rozpamietuje ze to czy tamto mi dolega.
Swoją drogą pilnowanie 2 dzieci jest dużo łatwiejsze niż pojedynczo. Zabezpieczyć jedzenie i picie i pełen relaks. Hehe

Czyli jesteś zadaniowiec
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości