|
|
#2701 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8
Cytat:
My też chcemy pokój rodzinny, ale to dopiero na miejscu się okaże czy jest jakiś wolny.. nie można sobie zarezerwować.. także może się okazać, że też będę rodziła w szpitalnej łazience, bo szpital jest bardzo oblegany, a w listopadzie i grudniu to już w ogóle :p |
|
|
|
|
#2702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do znieczulenia to teraz jestem optymistką i liczę, że sobie poradzę bez ale może mi się odmienić. Skoro to nie problem, że mogę zaznaczyć, że chcę i nie skorzystać to tak zrobię
|
|
|
#2703 | ||
|
Zadomowienie
|
Nie że same, ale sporo
![]() Tzn. sporo znajomych tam było rodzić, albo na jakichś operacjach i wszystkie narzekały na opiekę po zabiegu/porodzie. W sumie żadna nie powiedziała, że było pod tym względem ok, no ale wiadomo - może akurat tak się złozyło. Sama widziałam stamtąd 4 położne, z czego 1 była faktycznie niemiła tak jakoś ogólnie i wywarła na mnie dość nieprzyjemne wrażenie, zwłaszcza, że zadawałam jej pytania... Może miała zły dzień, a może tak wyszło. Nie to, żebym zniechęcała, bo można trafić na kogoś fajnego pewnie ![]() Cytat:
Dieta nie jest szczegółowo opisana. Jesz wysoko węglowodany, jeśli masz problem z gospodarką cukrową, to może być kluczowe dla skoku wagi. Chleby razowe nie są takie cudowne, nie każdemu służą. Kupne chleby to w 90% kaszana. Wędliny - no cóż, jeśli masz prawdziwą, to ok, jeśli nie wiesz, co w niej jest, to kaszana. Dzemy = przeważnie kaszana, jeśli nawet słodzone fruktozą (fruktoza nie jest wcale fajna). Bez urazy, ale cały pomidor, czy pół ogórka to dla mnie mało. Dużo to cała sałatka, w której ja np. miewałam: ogórka, pomidora, ogórka kiszonego, jarmuż, sałatę, jakieś inne zielone liście, trochę cebuli, marchewkę, tego cała micha wychodzi. Jakie jesz tłuszcze? To szalenie istotne. Smażenie na oliwie/oleju już jest do bani. Ktoś inny może chudnąć na czymś zupełnie innym, nie ma sensu się porównywać, każdy ma swoje prywatne mechanizmy. Przejście na czystą dietę wiele może pokazać, wtedy widać nietolerancje dobrze oraz wiele problemów zdrowotnych się cofa. Ale nie zawsze, zależy od zaawansowania problematyki. Miałam reaktywną hipoglikemię, która też ma to do siebie, że brak posiłku wpędza w nerwicę. Jak byłam głodna, to zabijałam ![]() ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Cytat:
W sumie to jeśli mają kilka sal, to jeszcze jest szansa, że jedną rezerwują, a reszta jest w użytku, natomiast jak jest tylko jedna, czy dwie, to trochę lipa, bo przecież jak już tam ktoś rodzi, to nie wyrzucą chyba
|
||
|
|
|
#2704 |
|
Zakorzenienie
|
Nawet w tym progrsmie 600 gramow widac ze te polozne srenio mile
Chleb pieklam sama, na zakwasieA teraz kuouje taki ktory w skladnikach bardzo prosty Wedliny- fakt szmira, ale czesto kupuje piers z indyka i sobie pieke. Dzemy wlasne, z mala iloscia cukru. Smaze na kokosowym, ale smazenia staram sie unikac. Z tluszczy to orzechy, awokado? Haha wiem ze duzo to pojecie wzgledne ale ja serio lubie warzywa salatek nie chce mi sie robic na swniadanie ale porownujac do zjadania warzyw przez otoczenie jestem krolikiem
|
|
|
|
#2705 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę ze Mujer w kwestii twojego odżywiania juz odpowiedni wywód zrobila
![]() To ze jesz dużo warzyw nie znaczy ze się zdrowo odżywiasz. Na prawdę często ograniczasz sie do 2 posiłków?
|
#2706 |
|
Zakorzenienie
|
Niew fionka co ty- snaidanie 2 sn potem jakas przekaska i obiadokloacja
Wezcie pod uwage ze koedys wstawalam kolo 10 wiec sie to wszystko przesuwalo.Wychodze na glupka, ale serio wydaje mi sie zdrowo sie odzywian. Pewnie stosunek wegli/bialek/ tluszcyz nie jest dobry ale staram sie napsawde dobrze jesc Chociaz zdarzaja mi sie zle dni ![]() No ale kirde przytyc 35 bez zmian nawykow? Czy to nie jest dziwne? |
|
|
|
#2707 |
|
Zakorzenienie
|
Myslicie ze jak pojade na ip to mi zapisza jakis antybiotyk i puszcza do domu ? Moj osrodek juz nieczynny a zreszta lekarze tam boja sie cokolwiek przepisac
A chce na niedziele byc zdatna do pojechania na cmentarz. ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- sylwoha moja siostra tak przytyla. A teraz nimo tego ze ciwczy i ma diete to nie moze zgubic kilogramow. Badala tarczyce jakies tam jeszcze hormony bo do tego ma okres raz na pol roku i nic... |
|
|
|
#2708 |
|
Zakorzenienie
|
Czubasek.. To zalezy jakie masz ip :p
A nie macie ambulatorium? ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- U mnie cykle to tez byly kwiatki 35,25,50,17,47 o tak wygladaly |
|
|
|
#2709 |
|
Zakorzenienie
|
Możesz spróbować, ale nie wiem czy się uda...
|
#2710 |
|
Zadomowienie
|
Aniqa a które w końcu te z Taro ?
Nie umiem się za to zabrać :/ zamówiłam ochraniacz .. miałam też łóżeczko ale się zastanawiam .. i czekam na tz żeby się skonsultować ![]() Chciałam wziąć się za prasowanie i dupa.. stare żelazko nie nadaje się już do niczego :/ ehhh. ... Nie lubię jak nie mam kontaktu z tz ... pojechał do Berlina i nie wziął ładowarki.. głupie myśli mam
|
#2711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/show_item.php?item=5556895108 http://allegro.pl/show_item.php?item=5497675107 Zależało mi na dużych rozmiarach, bo ja jestem strasznie szeroka w biodrach :/ no i chciałam takie żeby nad kolanami się kończyły, bo moje nogi wyglądają teraz w ciąży strasznie ![]() Zobaczymy czy dobrze wybrałam, nie umiałam się zdecydować :/ Jak coś to będę odsyłać ![]() Wcale Ci się nie dziwię, że się denerwujesz... sama bym od zmysłów odchodziła. Ale na pewno wszystko jest ok ![]() ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Ja właśnie oglądam rolety bo przydałoby się w łazience zmienić. Teraz mamy taką 'dzień noc', a chcemy żaluzję drewnianą, bo jednak materiałowa w łazience od wilgoci się rozciąga ![]() ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Oenedue a jaki ochraniacz zamówiłaś?
|
|
#2713 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwoha niestety jest możliwe. Zle dobrana dieta robi bałagan z metabolizmem i gospodarka hormonalna.
Wystarczy wyeliminować tluszcze z diety i sie przekonać jak szybko potrafi zniknąć miesiaczka. Wystarczy obciąć drastycznie kalorie i zacząć tyć z powietrza Owoc to nie posiłek wiec tego nie brałam u Ciebie pod uwagę
|
#2714 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A dziewczyny z Kr-k macie już wybrany szpital?
|
|
#2715 |
|
Zadomowienie
|
Aniqa tez mam od nich jedna upatrzona .. mimo wszystko boli mnie wydać ponad 100 na te koszule .. no ale co zrobić :d do porodu juz masz jakąś ? Ja mam kurcze taki ala duży tshirt z sinseya .. najwyżej powiem żeby mi go rozcięli później .. nie będę specjalnie kupować
|
#2716 |
|
Zakorzenienie
|
sylwoha z tego co pisałaś dużo węglowodanów pakujesz w siebie, może warto je zredukować nieco? U mnie to efekty przyniosło bardzo dobre - 35 kg w 9 miesięcy. No a potem wyszła ta tarczyca i nadrobiłam z nawiązką niestety
W życiu tyle nie ważyłam co teraz.---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- ja juz znalazlam piosenke na wesele |
|
|
|
#2717 |
|
Zadomowienie
|
I nie ochraniacz a organizer
|
#2718 |
|
Zakorzenienie
|
Ja będę zamawiać takie coś http://allegro.pl/kosze-zawieszane-4...tml#tabsAnchor
|
|
|
|
#2719 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do porodu mam taką kupioną w Textil Markecie za niecałe 30 zł bodajże, tyle że u nas już później dają takie jednorazowe do przebrania, więc nie zniszczy mi się jakoś bardzo ta koszula, tyle, że pewnie spocę się w niej jak prosiak ![]() No i mam taką sukienkę, którą kiedyś kupiłam, ale okazała się zbyt duża, a nie było sensu odsyłać, więc muszę ją zmierzyć i w razie 'w' też by była a organizer jaki? ![]() ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Cytat:
|
|
#2720 |
|
Zakorzenienie
|
Aniqa bardzo fajne koszule
[QUOTE=ogolnie;53252988]sylwoha z tego co pisałaś dużo węglowodanów pakujesz w siebie, może warto je zredukować nieco? U mnie to efekty przyniosło bardzo dobre - 35 kg w 9 miesięcy. No a potem wyszła ta tarczyca i nadrobiłam z nawiązką niestety W życiu tyle nie ważyłam co teraz.---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- ja juz znalazlam piosenke na wesele [YT]] Bardzo lubię Karolinę i ten kawałek też ![]() A te koszyczki to nie ograniczają trochę dostępu do łóżeczka?
|
#2721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że na żywo też są fajne ![]() Właśnie te koszyczki fajne, jak ktoś ma dostęp do łóżeczka z dwóch stron. U mnie np.by się nie sprawdziły, bo i tak nie będę miała wiele miejsca przy łóżeczku, bo chcemy wcisnąć obok naszego łóżka z mojej strony
|
|
#2722 |
|
Zakorzenienie
|
Rudaska ja myślę, że można je zawiesić na szerokości, a nie na długości łóżeczka
Oglądam różne filmiki z pierwszych tańców, a mały się buntuje Chyba nie chce tego ślubu
|
|
|
|
#2723 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie np. przód i tył jest zaokrąglony w łóżeczku
|
|
#2725 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2726 |
|
Zakorzenienie
|
No to tak jak u nas, łóżeczko będzie ustawione w rogu, przy drugim szczycie będzie nasza wersalka, więc już organizer odpada
|
#2727 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dzisiaj
Właśnie wkroczyłam w 9 miesiąc ![]() Sylwoha ja mogę Ci powiedzieć, że miałam wyniki badań tarczycy w porządku, nie tylko mieściły mi się w tych widełkach z wydruku, ale w normach dla mojego wieku, trybu życia itp. Ale jednak zdecydowałam się na usg i tam wyszedł obraz typowy dla Hashimoto- zmniejszona znacznie tarczyca i stan zapalny. Zrobiłam wtedy przeciwciała- wynik ujemny. Mimo wszystko dostałam leki na niedoczynność i zaczęłam czuć się o niebo lepiej i nadal je przyjmuję Z tym, że ja z wagą nie miałam problemów, więc nie pomogę w tej kwestii...Ale wniosek taki, że najlepiej zrobić usg ![]() Aniqa bardzo ładne koszule, ale dość drogie Dobrze, że ja dostałam w spadku ;pW ogóle pewnie totalnie bez sensu sobie wkręcam, ale dziś cały dzień mam skurcze, boli mnie podbrzusze, biegunkę miałam i już mam wizję, że rodzę
|
|
|
|
#2728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Kurczę, ja też może po porodzie zbadam sobie tarczycę. Dużo przytyłam w krótkim czasie, do tego brak energii i też jak jestem głodna to zła
|
|
|
#2729 |
|
Rozeznanie
|
Ja się.dziś ogarnelam i dużo lepiej się czuje. Wzięłam się za.ogarnięcie łazienki nawet jestem z.siebie dumna. Pilnuje dziecka Kuzynki, byłam po nią w szkole odrobilismy lekcje i dzieci się bawią a ja się relaksuje. Jak ja lubię mieć zadania do wykonania mobilizuje się i nie rozpamietuje ze to czy tamto mi dolega.
Swoją drogą pilnowanie 2 dzieci jest dużo łatwiejsze niż pojedynczo. Zabezpieczyć jedzenie i picie i pełen relaks. Hehe |
|
|
|
#2730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli jesteś zadaniowiec
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:47.

W życiu tyle nie ważyłam co teraz.