Mamusie grudniowe 2015 cz.8 - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-27, 17:13   #2731
Ani_qa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8

Cytat:
Napisane przez acapella Pokaż wiadomość
Aniqa bardzo ładne koszule, ale dość drogie Dobrze, że ja dostałam w spadku ;p

W ogóle pewnie totalnie bez sensu sobie wkręcam, ale dziś cały dzień mam skurcze, boli mnie podbrzusze, biegunkę miałam i już mam wizję, że rodzę
Dzięki no najtańsze nie są, ale liczę na to, że później trochę posłużą

Ej, jeszcze nie nie bądź taka wytrzymaj jeszcze trochę A Gniewko niech nie wariuje

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Bardzo ładne te koszule ale nie za duże na Ciebie?
Dzięki Kierowałam się głównie rozmiarem w biodrach, bo chcę luźną. W TXM kupiłam też XL, bo jak mierzyłam L to była dopasowana w biodrach i się źle czułam, no a do porodu jeszcze trochę przytyję
Zobaczę jak przyjdą czy dobry rozmiar wzięłam
Na zdjęciach te modelki wszystkie wąskie są w biodrach i piękne pozy przyjmują, a mi do modelki daleko
Stary 2015-10-27, 17:16   #2732
ogolnie
Zakorzenienie

Jeny, a ja kupiłam sobie koszulę żyrafkę i jest taka krótka...Znaczy, teraz to mi pewnie brzucholec trochę podnosi, ale ogólnie i tak wychodzi mini TŻ zęby szczerzy, ale mnie do śmiechu z tego powodu nie jest.
Jakieś spadochronowe gacie sobie muszę do szpitala kupić, bo nie zamierzam używać siatkowych.
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 17:23   #2733
czubasek20
Zakorzenienie

acapella wlasnie mialam pisac ze mozesz rodzic juz powoli. Dzis w koncu pelnia

Znow zgubilam prawo jazdy a nawet o tym nie wiedzialam...

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Tz pojechal do przedszkola do malej. Maja zebranie w zwiazku z pasowaniem. Pasowanie pod koniec listopada wiec moze byc tak ze on bedzie musial ogarnac wszystko. Niech sie przyzwyczaja do sytuacji.
A przed wyjazdem z tekstem do mnie ,, jak wroce to Cie wymluce " bo sie smialam ze bedzie rodzynek wsrod mamusiek.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 17:25   #2734
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
[/COLOR]Tz pojechal do przedszkola do malej. Maja zebranie w zwiazku z pasowaniem. Pasowanie pod koniec listopada wiec moze byc tak ze on bedzie musial ogarnac wszystko. Niech sie przyzwyczaja do sytuacji.
A przed wyjazdem z tekstem do mnie ,, jak wroce to Cie wymluce " bo sie smialam ze bedzie rodzynek wsrod mamusiek.
Hahaha TZ-y są za☠☠☠iste. Tak smutno byłoby bez ich tekstów
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 17:25   #2735
czubasek20
Zakorzenienie

aniqa sliczne koszule, te pierwsze mialam sobie zamowic ale pozniej znalazlam inne
O i w ogole mialam napisac ze jestes bardzooo ppdobna do mojej kuzynki. Co patrze na zdj z sesji czy na fb to jakbym Pati widziala obydwie macie taka delikatna urode

Stary 2015-10-27, 17:33   #2736
0enedue
Zadomowienie

Te kosze to chyba tez w Ikei są ja bym potrzebowała 2
Ale raczej by cały czas nie wisiały bo nie miałabym jak się dostać do małej ..głównie przy przewijaniu albo po kąpieli bym z nich korzysta
Aniqa zaraz wkleję linka

Acapella gratuluję ! To już finisz)

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5652648093
Taki ten szary w białe kropy.. i mam zamiar go właśnie na bok przywiesic .. o ile starczy mi miejsca i jakoś się do niego dostane

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Bierzecie klapki do szpitala czy japonki ? może głupie pytanie ale ... nienawidzę klapek

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 17:37   #2737
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
Ale raczej by cały czas nie wisiały bo nie miałabym jak się dostać do małej ..głównie przy przewijaniu albo po kąpieli bym z nich korzysta
Aniqa zaraz wkleję linka

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Taki ten szary w białe kropy.. i mam zamiar go właśnie na bok przywiesic .. o ile starczy mi miejsca i jakoś się do niego dostane

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Bierzecie klapki do szpitala czy japonki ? może głupie pytanie ale ... nienawidzę klapek
pod prysznic japonki i takie papcie domowe z materiału też wezmę
Stary 2015-10-27, 17:39   #2738
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Aniqa zaraz wkleję linka

Japonki pod prysznic i takie papucie domowe

Stary 2015-10-27, 17:39   #2739
Fionka_31
Zakorzenienie

ja mam brzydkie stopy i biorę klapki

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 17:42   #2740
0enedue
Zadomowienie

Ja daruje im widok moich papuci domowych wielkie szare i futrzate

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

E to kupię jakieś najtańsze lacki w decathlonie

Iga 14.12.2015

Stary 2015-10-27, 17:44   #2741
SweetViolet
Zadomowienie

Hej! Jakoś ostatnio nie mam totalnie weny na pisanie. A w moim przypadku to dziwne. Od kilku dni też mnie pobolewa podbrzusze jak na okres, ale głównie wieczorem i w nocy. I wtedy też mam skurcze. Miałam zamiar przełożyć wizytę na tydzień wcześniej, czyli na jutro, ale nie mogłam się dodzwonić do gabinetu. Chyba ktoś źle słuchawkę odłożył, bo cały czas było zajęte. I doszłam do wniosku, że widocznie tak miało być :P Mam nadzieję, że te bóle to po prostu takie przepowiadacze i wytrzymam spokojnie do przyszłej środy. Spróbuję brać jedną tabletkę magnezu więcej, bo już brałam tylko jedną, max dwie, to teraz na ten tydzień wrócę do trzech. W razie wojny mam w szafce no-spę, ale wolałabym się bez niej obejść.

Wróciła mi senność z pierwszego trymestru. A może nawet gorsza, bo na początku ciąży wystarczyła jedna drzemka, a teraz mnie kładzie o 10 i o 16

A i jeszcze mi się przypomniało odnośnie liści malin. Pytałam o to mojego gina, to powiedział, że to nic nie daje i nie ma sensu ich pić.

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 17:58   #2742
ogolnie
Zakorzenienie

Ja biorę dwie pary klapek, jedne do śmigania a drugie pod prysznic.
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 18:08   #2743
Fionka_31
Zakorzenienie

ja dziś również mam bóle okresowe i tak się zastanawiam czy to nie rosnąca macica? mam wrażenie że mi brzuch urósł od wczoraj
przekroczyłam 100 cm

sweet mi też senność wróciła, a jednocześnie nie mogę zasnąć

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

w czwartek robię badania i zobaczę jak tam hemo i żelazo bo może ssak mi wszystko podbiera

Stary 2015-10-27, 18:13   #2744
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
ja dziś również mam bóle okresowe i tak się zastanawiam czy to nie rosnąca macica? mam wrażenie że mi brzuch urósł od wczoraj
przekroczyłam 100 cm

sweet mi też senność wróciła, a jednocześnie nie mogę zasnąć
Ja mam 113 cm

I też tak mam, że w nocy nie mogę zasnąć. W dzień też czasami jak jestem taka padnięta to potrafię przeleżeć 2 godziny i nie usnąć

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 18:18   #2745
czubasek20
Zakorzenienie

Aaaaa jestem zarabista. Wybralam i zamowilam prezenty na swieta dla dzieciakow a myslalm ze dluzej mi sie zejdzie.

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

I brzuch mnie nawala okresowo. Ale to pewnie przez kaszel i chorobe.

Stary 2015-10-27, 18:19   #2746
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaaa jestem zarabista. Wybralam i zamowilam prezenty na swieta dla dzieciakow a myslalm ze dluzej mi sie zejdzie.

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

I brzuch mnie nawala okresowo. Ale to pewnie przez kaszel i chorobe.
Co kupiłaś?
Stary 2015-10-27, 18:22   #2747
sylwoha
Zakorzenienie

Ogolnie, fionka
Dzieki dziewczny za rady, wezme do serca i zeobie ze soba porzadek.
Moze znajde jakiegos dobrego doetetyka..
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 18:24   #2748
czubasek20
Zakorzenienie

Corce drewniany zestaw. Filizaneczki, dzbanek, talerzyki. I drewniane warzywka plus ciasteczka. Ma teraz faze na gotowanie itp.
Chciala jeszcze playdoh ale boje sie tego balaganu... jak jej kupuje plasteline to pozniej podloge szczoteczka do zebow szoruje.

Chrzesnicy meza gre na xboxa, tz mi to podpowiedzial, bo w sumie dzieciaki maja juz wszystko.
A siostrzenicy gre ,, zgadnij kto to " i torebke z frozen bo jest fanka
O
I tak o to mam prezenty swiateczne z glowy, bo ograniczylismy sie tylko do dzieci w tym roku.

Stary 2015-10-27, 18:32   #2749
acapella
Zadomowienie

Czubasek nie mów tak Matko niby mówiłam, że już chcę rodzić, ale jakby to miało być dziś to nie jestem gotowa psychicznie
Nie nie nie Oenedue no finisz, ostatnie dosłownie tygodnie... ale Aniqa masz rację, nich jeszcze Gniewko siedzi
Tyle chociaż, że się intensywnie rusza, a przed porodem podobno dzieci się wyciszają...

Ja klapki biorę crocsy, bo i pod prysznic się nadadzą i nie widać brzydkich stóp i są miękkie i wygodnie do chodzenia Już spakowane.
W sumie nie mogę rodzić, bo nie zrobiłam GBS i Hbs Jutro chyba pójdę na morfo to hbs zrobię, bo to akurat ważne.

Czubasek gratuluję kupna prezentów, może i ja o tym powoli pomyślę

A koszule te co dostałam to muszę przymierzyć w sumie tak myślę teraz, bo nawet nie wiem czy w nie wchodzę, a to rozmiar S
acapella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 18:41   #2750
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Ogolnie, fionka
Dzieki dziewczny za rady, wezme do serca i zeobie ze soba porzadek.
Moze znajde jakiegos dobrego doetetyka..

Po ciąży sie bedziemy ogarniać.

Będziemy miały watek dzieciaki karmimy porządek ze swoim ciałem robimy haha

Stary 2015-10-27, 18:41   #2751
0enedue
Zadomowienie

Od jutra detox na słodycze dzisiaj tyle ich pozarlam ze aż mi przykro

Iga 14.12.2015

Stary 2015-10-27, 18:52   #2752
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Corce drewniany zestaw. Filizaneczki, dzbanek, talerzyki. I drewniane warzywka plus ciasteczka. Ma teraz faze na gotowanie itp.
Chciala jeszcze playdoh ale boje sie tego balaganu... jak jej kupuje plasteline to pozniej podloge szczoteczka do zebow szoruje.

Chrzesnicy meza gre na xboxa, tz mi to podpowiedzial, bo w sumie dzieciaki maja juz wszystko.
A siostrzenicy gre ,, zgadnij kto to " i torebke z frozen bo jest fanka
O
I tak o to mam prezenty swiateczne z glowy, bo ograniczylismy sie tylko do dzieci w tym roku.
Fajne prezenty, ja miałam kiedyś taki zestaw i bardzo lubię gry planszowe
Stary 2015-10-27, 19:05   #2753
adka_19
Wtajemniczenie

Witajcie czekam właśnie na sr.
Jednak sama dzisiaj ale to dłuższa historia tz w domku.

Dolinka dziękuję
Ciekawe to ci piszesz o śr. Ja ciche żeby tz był że mną.
Nie będę się na niego drzec chyba bardzo na mnie uspokajająco działa więc mam nadzieję że tak będzie przy porodzie na mnie działał.

Fionka dziękuję kochanie. Może mam energii ale włączył mi się pier.dolec. uwierzcie mi to co zaczęły robić że mną hormony i stres miało swoją kumulacji dziś. Nawet jak nigdy z tz się poprztykalismy. Ze powoedzial nie wprost że jestem tak męcząca jako człowiek ostatnio ze potrzebuje trochę czasu dla siebie. Sama widzę że fiksuje. A nie chciałam go obarczone moimi głupota mi to się okazuje że dostał ostro po garach. .. ale wszystko siebie wyjaśnilismy. Ale aż się boję połogu. Naprawdę się boję. Co będę wyczynia. Pozatym moja nerwica się ostatnio pogłębia. ...

Aniqa

Mujer a na co pomagają te h
Globulki z kwasem ?

Uciekam na sr.
Oby mi kryzys minął. Bo naprawdę współczuję wszystkim dokoła mnie. Aj bardziej tztowi który biedny noc nie zrobił złego a mu się obrywa...

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-27, 19:17   #2754
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Jeny, a ja kupiłam sobie koszulę żyrafkę i jest taka krótka...Znaczy, teraz to mi pewnie brzucholec trochę podnosi, ale ogólnie i tak wychodzi mini TŻ zęby szczerzy, ale mnie do śmiechu z tego powodu nie jest.
Jakieś spadochronowe gacie sobie muszę do szpitala kupić, bo nie zamierzam używać siatkowych.
Mi w domu nie przeszkadza jak mi majtki widać, ale do szpitala właśnie chciałam jakieś dłuższe koszule Do szpitala biorę te majtki siateczkowe, ale i takie zwykłe też wezmę, bo może się okazać, że siateczkowe w praktyce są niewypałem

Cytat:
aniqa sliczne koszule, te pierwsze mialam sobie zamowic ale pozniej znalazlam inne
O i w ogole mialam napisac ze jestes bardzooo ppdobna do mojej kuzynki. Co patrze na zdj z sesji czy na fb to jakbym Pati widziala obydwie macie taka delikatna urode
Dziękuję ja w sumie od dawna się do nich przymierzałam i ostatecznie zamówiłam

O widzisz Rzadko ktoś mi mówi, że jestem do kogoś podobna W sumie prawie wcale Ostatni raz to jakiś klient (dziadziuś) mi powiedział, że jestem podobna do jakiejś aktorki z M jak miłość
pomyślałam, że dziadziuś już słabo widzi więc może się mylić

Cytat:

O, fajne ja jeszcze nie wiem czy coś takiego będę zamawiać.

Klapki obowiązkowo pod prysznic. W sumie mam takie co brałam ze sobą do szpitala (mama mi kupiła jak byłam pierwszym razem, bo zapomniałam wziąć) i je zabieram ze sobą Oprócz tego papucie

Cytat:
Napisane przez SweetViolet Pokaż wiadomość
Hej! Jakoś ostatnio nie mam totalnie weny na pisanie. A w moim przypadku to dziwne. Od kilku dni też mnie pobolewa podbrzusze jak na okres, ale głównie wieczorem i w nocy. I wtedy też mam skurcze. Miałam zamiar przełożyć wizytę na tydzień wcześniej, czyli na jutro, ale nie mogłam się dodzwonić do gabinetu. Chyba ktoś źle słuchawkę odłożył, bo cały czas było zajęte. I doszłam do wniosku, że widocznie tak miało być :P Mam nadzieję, że te bóle to po prostu takie przepowiadacze i wytrzymam spokojnie do przyszłej środy. Spróbuję brać jedną tabletkę magnezu więcej, bo już brałam tylko jedną, max dwie, to teraz na ten tydzień wrócę do trzech. W razie wojny mam w szafce no-spę, ale wolałabym się bez niej obejść.

Wróciła mi senność z pierwszego trymestru. A może nawet gorsza, bo na początku ciąży wystarczyła jedna drzemka, a teraz mnie kładzie o 10 i o 16

A i jeszcze mi się przypomniało odnośnie liści malin. Pytałam o to mojego gina, to powiedział, że to nic nie daje i nie ma sensu ich pić.
Obyś spokojnie wytrzymała do wizyty Co do nospy to ja biorę 3x1, a wcześniej brałam 2x1 ale z przerwami. Teraz mam brać cały czas właśnie ze względu na moje skurcze, no i magnez też 3x1 biorę
Stary 2015-10-27, 19:20   #2755
czubasek20
Zakorzenienie

aniqa zobacz w google marcjanna lelek to ta aktorka z m jak milosc

Stary 2015-10-27, 19:22   #2756
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:
Faktycznie- bardzo podobna
Stary 2015-10-27, 19:24   #2757
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
I to do niej jestem niby podobna? zawsze mnie drażniła ta aktorka
Stary 2015-10-27, 19:32   #2758
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
I to do niej jestem niby podobna? zawsze mnie drażniła ta aktorka

No troszke :p
Mi mowia ze jestem podobna do zmudy trzebiatowskiej a tez jej nie lubie :p

Stary 2015-10-27, 19:33   #2759
dolinka881
Zadomowienie

Jeju, już mam taki duży brzuch, że mam uczucie jakby stanik mnie cisnął.. po zdjęciu zauważyłam, że to po prostu piersi leżą już na brzuchu i stad ten ucisk:/ bajera!
Wiecie, że nie mam jeszcze ani jednego zdjęcia z brzuszkiem? Chyba wypadałoby coś cyknac..
Stary 2015-10-27, 19:35   #2760
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Ja właśnie rozmawiałam z mamą i powiedziała, że w ramach prezentu na chrzciny chciałaby nam i bratu u bratowej zafundować sesję noworodkową. Na co stwierdziłam, że zastanawiałam się nad sesją brzuszkową u tej samej osoby, a ona robi to w pakiecie. Mama powiedziała, że zorganizuje spotkanie z tą babką, bo jej koleżanka z pracy z nią współpracuję. I aż się boję co mój mąż na to powie, bo delikatnie mówiąc nie przepada za moją mamą...
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości