![]() |
#2012 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
hihih, no nie pokażę, ale opowiem - ma dwie ze snoopym (z H&M), dwie ze stworkami (z F&F), do tego z małpką (po wujku:P), a ostatnio mu na zimę wyhaczyłam najbardziej "playboyską" - z Thomasem takiego ciepłego, pluszowego pajaca - był taki szaaaał jak ją zobaczył, że stwierdziłam, że warto było kupić taką pstrokaciznę.
I jak jest w prawdziwej piżamce to mi się łza kręci w oku jaki on już dorosły, a jak zakładam mu tego pajaca to taki skrzacik malutki, kochany ![]() Byou, i co? smakuje warka? ![]()
![]() |
#2013 |
MBZ♥
|
Bardzo smakuje
![]() I masz rację, piżamki dodają lat naszym dzieciom ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2014 |
Zakorzenienie
|
aaaaaaa! mam piwotok
![]() ![]() ![]() (kiedy ja piłam CH ![]() T. ma piżamki w h&m'u. bardzo lubimy. (u nas w żłobie obowiązkowe) ma też 3 po Lordzie i są piękne. nie śmigane. i jednoczęściowe... z kapturem.
![]() |
#2015 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2016 |
Zakorzenienie
|
ByOu oj chciałabym na swieta ale jak na razie ceny za bilety ( same - a gdzie bagaż i takie tam podobne ) to koszt 7.5 tys Nok w 2strony dla mnie i Milusia. Wiec wątpię bardzo bym poleciała :-( buuuuu
|
![]() ![]() |
![]() |
#2017 |
Zakorzenienie
|
Śniadanie: STÓŁ SZWEDZKI: kawa na mleku, pieczywo mieszane, ser edamski, parówka na ciepło, jajko gotowane, sałatka crepes (pomidor, mozarella) (1,3,7)
Śniadanie II: Gruszka ½ szt. -śniadanie u Kacpra w przedszkolu;p chhyba sama się wybiorę;p siedze nad lekcją pokazową... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2018 |
Zakorzenienie
|
Witam, odpisuje na szybko bo padam.
Panika, z absolutnie niczym sie ocena nie laczy oprocz papierologii stosowanej. Nic za to ni ma U mnie w robocie dzieciaki ani na mikolajki ani na swieta nie dostaja nic. A o teatrzyku to pomarzyc moga. Scarlett gratki dla Zosi, dzielna dxiewczynka. Klementyna teraz odpowiadaj, na prezent klocki. BYou, jak tyz prasuje, odstrsowywuje mnie to. I tyle, ide spac bo o 4 pobudka.
#2019 |
Zadomowienie
|
Despa wstałaś juz?
Byou zapraszam do mnie ![]() ![]() Co do pizamek to na prawdę super dzieciaki w nich wyglądają. żałuję, że wcześniej czegoś normalnego nie kupiłam tylko w takim łączonym niewiadomoczym spał ![]() ![]() ![]()
#2020 |
Zadomowienie
|
A! Ciągle zapominam o sukienkach napisac
![]() ![]() ![]() Teraz to zupelnie co innego, można rzec sukienkowy high-life. No i tunikowy ![]() To jest przyczyna mojej noworodkowej traumy sukienkowej
#2021 |
Zakorzenienie
|
Zacznę od końca to co pamietam - dla mnie cuda typu sukienka dla noworodka to głupoty - moze jeszcze z wielkimi guzikami na plecach zeby mu się wygodniej leżało? Takie cos mozna Ew założyć, zrobić zdjęcie i zdjąć jak ktoś ma straszna potrzebę. Tak samo te wszystkie opaski z kwiatami większymi od głowy jak kapelusze na wyścigach w Ascott - na cholerę to?!?! Moze jeszcze szpilki do takiej sukienki? Z pierwsza jaka miała na sobie to chyba na chrzcinach i miała wtedy ponad pol roku.
BYou ja tez lubię prasować, ale nie mam czasu zeby to robic codziennie - a te 6 pran to u mnie tak z 4 dni w sumie. Choc w sumie mam uszkodzone nerwy w oni rękach jak sie okazało ostatnio i pewnie w jakimś czasie czeka mnie zabieg to lubię, choc jak duzo naraz to bolą mnie bardzo ręce. TZ załatwia większość rzeczy, przy których mnie bardzo bolą ręce, głownie dźwiganie - czyli wynoszenie śmieci, noszenie zakupów (zostawiam wszystko w samochodzie, biorę tylko to co do lodówki czy na obiad) no i bardzo obciążające ręce typu mycie okien. A co do prezentów to lepsza kasa niż niedostanie niczego (piszę o dziecku i urodzinach) czy bardzo nietrafione drobiazgi z przeceny w rossie ![]()
#2022 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
w okresie noworodkowym nie miałyśmy chyba nawet kiecy ![]() potem długo nic, przez chwilę nosiła (właśnie miałam te z majtami wszytymi), potem nie nosiła nic, bo za gorąco na cokolwiek, teraz 1,5 miesiąca kiecuń. i znów szlaban na strojenie ![]() ![]() w ogóle miała dwie eleganckie kiecki ![]() ![]() ![]() a wszystko jest takie piękne ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2023 |
Wtajemniczenie
|
Witanko, ale dzisiaj ładny dzień! Ani pół chmurki na niebie.
Jeśli chodzi o prezenty - zdecydowanie wolę pieniądze, same pieniądze niż jakieś drobiazgi, które są często gęsto tandetne, rozwalające się etc etc. Ja wiem, że dziecko lubi dostać prezent, ale co to za frajda dostać coś co za 15 min będzie do wyrzucenia? Tylko ja mam wyrzuty sumienia, że biorę toto i wywalam do kosza. Za to wspomniane 20 zł wolę, żeby ktoś kupił młodemu choćby jakieś kredki, pisaki, papiery kolorowe itp. Nawet jak nie będzie miał ochoty na tworzenie swoich dzieł to spędzi godzinę na układaniu i przekładaniu kredek kolorami ![]() Na chrzest Filip dostał albo kasę, albo prezenty, które były "zamawiane", albo kasę +jakiś typowy prezent (Biblia, obrazek, smoczek srebrny). Ubranka... właśnie startuję z kupnem pajaców. Bodziaki po Filipie, ale z racji zimy na wierzch będę ubierać pajace. I co, że mało wyjściowe. Przede wszystkim wygodne dla dziecka i wygodne dla mnie. Dlatego pajace RULEZ! ![]() Jakaś promocja jest na 5 10 15 i kupilam Fifkowi zestaw czapkowy, taki skandynawski... okropnie mi się spodobał. A propos Skandynawii - Kasia, a jaki procent tego co masz co miesiąc kasiorki stanowi bilet do PL na święta?
![]() |
#2024 |
Zadomowienie
|
Pani Hehe że niby chłopak w czerwonej kiecy? Ja nie wiem czy te ludzie ślepe czy co
![]() Mi tez zal odkladac cos co nie było ani razu założone. Jak użyte choć raz to sumienie spokojniejsze ![]() Sorce bo tak noworodkowi najwygodniej ![]() Co innego teraz. Mieciutkie, bawelniane albo polarowe kiecki i tuniki tak samo wygodne jak bluzka Który komplet kupiłaś? Ten niebieski? K. ma chyba z 5 czapek na zimę. Z tamtego roku jeszcze dobre a babcia jeszcze dorobila na drutach Wjechalyscie mi na ambicje i zmniejszyłam sterte do prasowania o jakieś 40cm ![]()
09.03.13 ![]() Edytowane przez kwiatuszekkk21 Czas edycji: 2015-10-28 o 08:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#2025 | |
Zakorzenienie
|
howgh!
(dużo zależy od "sezonowości dziecka" ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() mój chłop uważa(ł), że jestem mitomanką/megalomanką i moje opowieści o ludzkich komentarzach są fikcją literacką ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ale kiecunia zdjęciowa śliczna. kiedy nas zaspamujesz?
![]() ![]() Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2015-10-28 o 08:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2026 |
Wtajemniczenie
|
Kwiatuszku, czerwony - kolory jak na fladze Norwegii.
Filip od małego nie lubił się stroić. Ogrodniczki z siebie zdzierał, a miał kilka takich słodkich... Mnie zostały jeszcze dwa prania, ale musiałam grzejnik podkręcić bo wczorajsze się kisi i nie schnie.
![]() |
#2027 |
Zakorzenienie
|
Jakiś czas temu wkleiłam Wam w klubie zdjęcie Z ubranej ba placu zabaw na biało i granatowo jak mnie babka na placu zabaw opieprzyła, że nie dość że dziecko z facjaty chłopak, to jeszcze jak chłopak ubrane.
No wszystkie dziewczynki powinny już rodzić się z wielką tiulową niezdejmowalną kokardą na czubku głowy żeby nie było wątpliwości ![]() Ale spoko, z naszym przyszłym antydżenderowym rządem pewnie jeszcze wprowadzą mundurki szkolne dla dziewczynek oczywiście pink ![]()
#2028 |
Zadomowienie
|
Pani święte słowa
![]() zaspamowałam w fotoklubie ![]()
#2029 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2030 |
Zakorzenienie
|
luuuubię to
![]() ja już nie reaguję. mam nadzieję, że Córa mi to kiedyś wybaczy ![]() (konkubent jednakże zarządził dodatki do kombi w dziko różowych kolorach. moja propozycja granatu w białe kropki na czewonym minky uznał za zbyt chłopięce, jak na naszą ulicę ![]()
![]() |
#2031 |
Wtajemniczenie
|
A mi z Fi robią dziewczynkę. Wtedy (co zdjecie) dwie osoby zaczepiły, że jest słodka, a moja mama na MMS odpowiedziała, że wygląda jak Filipinka.
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2015-10-29 o 08:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#2032 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2033 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
spadłam z krzesła ![]() ![]() A Rodzice |Lorda to kto?Karinktony jakieś? ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2034 |
Zakorzenienie
|
Kwiatuszku o tej porze juz w pracy bylam, tyalam popijajsc kawe.
Pani, ja tez nie wiem kto / co to Lord. Co do kiecek- ja mialan duzo, ale wygodniej mi bylo getry i tunika,bluzeczka. Kiecki staly sie praktyczniejsze jak zaczela chodzic. Opaska byla raz na glowie u ponad roczniaka przez 10 minut a pitem wyleciala z wozka.
#2035 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zrobiłam prywatnie zanim byłam u pediatry badanie moczu F. ma podwyższone leukocyty w moczu (20-30) pasma śluzu liczne i bakterie liczne. I teraz nie wiem czy iść z tymi wynikami spwrotem do niego czy to mogło być spowodowane tym zapaleniem siusiaka... czy te leukocyty to duży wynik jak na 2 latka...
Scarlet może Ty coś podpowiesz? |
![]() ![]() |
![]() |
#2036 |
Zakorzenienie
|
monica nie znam sie niestety
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2037 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2038 |
Zakorzenienie
|
Sorce ja nie matematyczna a ty mi takie trudne pytania o procent zadajesz hahahaha. Średnio mam ok 18-19 (w zaleznosci jak duza wyplate dostane)tys na miesiąc z czego 14.5 idzie na same opłaty za wszystko. A bilet z bagażem 2 osoby w te i we w te ok10 bankowo wyjdzie.
Byłam dziś u adwokata tatuś się spóźnił 30min :'/ jutro na 12 idziemy podpisać papiery i jestem "wolna" wstyd i chanba jak to moja mama powiedziała bo tak się rzucił i dał 100 słownie STO koron młodemu i jeszcze gadał ze mama mu kupi gave (prezent) chyba go poje ... tyle to pampersy kosztują ahahaha. |
![]() ![]() |
![]() |
#2039 |
Zadomowienie
|
Kasia to się rzucił... Szkoda gadać
Milus go jeszcze pamiętał?
#2040 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() to ja też się czuję rozgrzeszona ![]() czytam was najczęściej na tel przy karmieniu, a potem jak siądę do kompa to zapominam co miałam napisać ![]() Karol wrócił wczoraj z przedszkola z bólem ucha ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:36.