|
|
#4591 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016
Cytat:
sprawdz jeszcze sobie na olx ide spac bo nei wstane, do jutra
|
|
|
|
|
#4592 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
do listy dopisałabym : materac wkładki laktacyjne, jakieś staniki do karmienia, koszule nocne purenal jeśli zamierzasz karmić piersią disnemar - najlepszy do wyciągania smarków fridą ;p kocyki dla ciebie majtki jednorazowe, podkłady poporodowe, octanisept ( octaniseptem można również psikać kikut zamiast spirytusem) Tak na prawdę to kołdra dla dziecka i pościel, nie licząc prześcieradła oczywiście przydała mi się jak już córka była większa. Na początku spała pozawijana w koc (urodzona w marcu, żeby nie było że w cieplejszej porze roku). W sumie na już tyle mi przychodzi do głowy, pewno o czymś zapomniałam Edytowane przez Smarrita Czas edycji: 2015-10-27 o 23:48 |
|
|
|
|
#4593 |
|
Raczkowanie
|
patryska
Ja też będę mieć BEBETTO ale inny model i widziałam używany za 800 z groszami ale kupuje nowy. gosiaczek Ja i z córką i z synem byłam cięta równy tydzień przed terminem.Ciekawa jestem jak będzie teraz....
|
#4594 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak dobrze a może jakiś kocyk? ? Ja bym podgrzewacza do butelek nie kupowala chyba ze odrazu zakładasz ze nigdy nie będziesz karmila piersią. Dla mnie niezbedna okazała się niania elektroniczna ale ja mieszkam w domu i nie wyobrażam sobie biegać pod pokój słuchać czy dziecko śpi. W mieszkaniu pewnie ten gadżet jest niepotrzebny
|
|
|
|
#4595 |
|
Zadomowienie
|
Ja miałam gdzieś zrobioną w exelu taką fajną listę, co było do kupienia i jaki koszt jak tylko znajdę to tutaj wrzucę.
Ja należę do mam chustujących i prawda jest taka, że mój mąż jak zobaczył cenę chusty to się przeraził. Był przeciwny, ja się uparłam i nie żałuję, bo chusta zwróciła nam się w używaniu bardzo. Poza tym wspaniałe było to, że to mąż zacieśniał więzi, bo na wycieczkach to On nosił. Jeszcze w zeszłym roku jak byliśmy nad morzem postanowiliśmy zrobić sobie wycieczkę wzdłuż brzegu( w sumie 14 km) wózkiem po piachu i kamieniach byśmy się tak umęczyli, a w chustę Mała została omotana i w sumie to przespała w obie strony tak Jej było dobrze. Bardzo pomocny przy karmieniu naturalnym okazał się laktator, nie elektryczny tylko taki ręczny ( tańszy) a też spełnia swoje zadanie. Ja miałam duży problem z rozbujaniem karmienia, szybko wdało się zapalenie i Mała też pokaleczyła mi pierś i laktator pomógł. |
|
|
|
#4596 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe 2016
Cytat:
2000 to wg mnie mało ale ja to jestem maniak zakupów Ja liczę ze wydam 6-7 tys tylko chce miec wszystko juz w tym kupione Wózek juz mam 2500 Fotelik 500-600 Łóżeczko 350 Komoda 300 Przewijak Niania Lampka Polka karuzelka Materac 2 poduszki Kołderka 2 zestawy pościeli Rożek Ochraniacz na łóżeczko Obrazek Cotton ballsy 2 kocyki 2 ręczniki Pieluchy zwykle Pieluchy bambusowe Frida Nożyczki Wanienka Kosmetyki Butelka Smoczek Laktator Bujaczek bright starts kupie używkę Ubranka kupie Od razu więcej Torba pielęgnacyjna do wózka W późniejszym czasie śpiworek do wózka Napewno jeszcze cos pominęłam Sporo pewnie wydam ma krew pępowinowa której nie liczę do wyprawki Plus dla mnie Majtki Podpaski Stanik Piżamy Wkładki laktacyjne Kosmetyki pielęgnacyjne
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2015-10-28 o 07:30 |
|
|
|
|
#4597 |
|
Raczkowanie
|
Tez miałam taki laktator ręczny a częściowo spuszczałam pokarm ręcznie prosto do szklanych buteleczek i do zamrażarki.
Chusty nie miałam ale faktycznie fajny pomysł
|
#4598 |
|
Wtajemniczenie
|
Dodam jeszcze ze chce zrobic do 3 tyg sesje maluszkowi a to tez koszt 800 zł a efekty takie ImageUploadedByWizaz Forum1446020198.481334.jpg
|
#4599 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie podobna lista i sesja na niej też ciągle rozmyślam nad przechowywaniem krwi pępowinowej i też chyba sie zdecyduję, mam nadzieję, że nigdy się nie przyda ale.. |
|
|
|
|
#4600 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy spicie na brzuchach czy juz na tym rtapie jest to niewskazane/zabronione?
|
|
|
|
#4601 |
|
Wtajemniczenie
|
dokładnie też mam taką nadzieję ale różnie bywa i póki mam takie moźliwości to z tego skorzystam to może uratować i dziecko i Nas
|
#4602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi zreszta jakos hmm od 2 miesiaca w glowie sie zakodowalo ze nie wolno to nie wolno Za to na plecach mnie brzuch boli wiec spie na bokach ![]() kropcia007 ile zdjec dostajesz w takiej sesji?
|
|
|
#4603 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
jak skończy się na 5000 to będę zadowolona I jeszcze musimy dziecku pokój urządzić, kupić jakąś szafę itd..... Na pewno coś też dorzucą dziadkowie/pradziadkowie. Spanie Ja śpię na boku. A w zasadzie na obu bokach. Zależy jak się z chłopem ułożymy
|
|
#4604 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4605 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane wlasnie sie dowiedzialam ze na mango i reserved sa ciekawe przeceny:
http://www.mangooutlet.com/PL/m/kobi...a&v=M&sel=true http://www.reserved.com/pl/pl/woman/...-season-sale-2 W mango mi sie srednio rzeczy podobaja, ale moze ktoras z was lubi ich styl
|
|
#4606 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a wcześniej tylko brzuch a teraz nawet jakbym chciała, to byłoby to nierealne, bo mi macica uciska gosiulka22 trzymam kciuka za dzisiejszą wizytę ![]() Tak piszecie o wyprawce, że zaczęłam się zastanawiać. Poczytałam trochę u sroki. Co do higieny itp super, ale jej post o wyprawce. Kosmos, nie wiem jak ona dała radę z taką małą ilością ciuszków ![]() Dziś była u mnie mama z rana pooglądać łupy dzieciowe i była pod wrażeniem jakości ciuchów z lumpka także u mnie dzieć na pewno będzie miał mnóstwo ciuchów. Zastanawiam się jednak nad tymi 0-3 miesiące, czy rzeczywiście posłużą na 3 miesiące czy raczej marne szanse. Na jakich rozmiarach najbardziej się skupić. Bo na niektórych niestety nie piszą w cm No i pokazałam, że chcę wiaderko do kąpieli..to się na mnie popatrzyła jakbym jej ufo pokazała. A niby jest na czasie i w ogóle..Dziś mam dzień leżenia, nie wychodzę, nic nie robię. Obserwuję co się będzie działo ![]() esesme też się nad tym wózkiem zastanawiałam, jedyne co znalazłam u niego na minus to to, że jakoś mi się wydaje gondola nisko bardzo. Widziałaś go na żywo? bo ja nie i zastanawiam się, czy to nie przekłamanie na zdjęciach Mój wózek też drogi, ale mam zamiar kupić używany w stanie idealnym na gwarancji ![]() Polinezyjka dzięki za info
Mikołaj <3 01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3 Edytowane przez kejka90 Czas edycji: 2015-10-28 o 09:45 |
|
|
|
|
#4607 |
|
Rozeznanie
|
sesja
Ja mam w planie zrobić sobie wcześniej sesję z brzuszkiem tak w styczniu Dziecięcą też bym chciała. Mam znajomego fotografa to taniej policzy ![]() spanie Jak większość mam zakodowane aby spać na bokach bądź plecach choć uwielbiałam spać na brzuchu. Zdarza się że nad ranem ułożę się na chwilę w pozycji nieco na brzuch ale nie całkiem. wyprawka Bardzo dużo rzeczy planuje kupić na allegro u użytkownika okularki_com wydaje mi się że ma najatrakcyjniejsze ceny.
03.05.2016r. Edytowane przez renata3_ Czas edycji: 2015-10-28 o 09:49 |
|
|
|
#4608 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4609 |
|
Winter is coming
|
Mnie koleżanka fotograf namawia na sesję z bebzonem, ale po moim trupie
na co mi foty jak jestem gruba? No i to nie w moim i chłopa stylu takie foto.... dziecku też nie będziemy robić.
|
#4610 | |
|
Zakorzenienie
|
Hahah cos czuje ze Cie rozumie doskonale
ja mam duzo rzeczy w planie aczkolwiek co chwile zmieniam plany ![]() Chce woombie, nie chce wooombie, chce szumisia, nie chce szumisia, chce wiaderko i nadal chce wiaderko, chce poduszke cebuszke i na szczescie mi sie nie odwidzialo wiec planuje zakup w listopadzie ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Cytat:
on to nie cierpi takich rzeczy:Pale ja sama ... moze... zobacze jak bede wygladac za te kilka miesiecy ![]() a dzieciatku tez na pewno Ale jedno wiem - zadne zdjecie mojego dziecia nie pojawi sie na FB! Moja mama dostala tez zakaz bo to ona by pewnie tysiacami zdjec swojego wnuczka/wnuczki swiecila na tablicy
|
|
|
#4611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#4612 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zdecydowanie na tak, tym bardziej, że rośnie z brzuchem a później z maluszkiem ![]() Co do zdjęć to, z brzucholem nie chcę, bo mi nie potrzebne to ![]() ale nad noworodkiem się zastanawiam, ale takie od 5 dnia do 10 dnia. Gadałam z fotografem i mówi, że wtedy najładniejsze wychodzą, ale cena porażająca. A co sobie dziecko pomyśli jak zobaczy za 15 lat takie zdjęcia. "Moja matka to kretynka"...tak jak ja myślałam o swoich rodzicach, kiedy patrzyłam na zdjęcia wśród lalek i misiów robione u fotografa
|
|
#4613 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe 2016
Cytat:
Zdjeć jest około 30 kobietka robi ręczne opakowania do tego ze sznura i tektury ️ brzuszkowa sesje tez zrobię po prostu cieszę sie ze jestem w ciazy i chce to uwiecznić bo nie wiem czy będę chciała jeszcze miec dzieci tzn chciałabym ale wiadomo życie rożnie sie układa. Kobietka fotograf do najtańszych nie należy ale robi zdjęcia z polotem. Można zobaczyć na FB trele morele sie nazywa. Sen Po zakupie poduszki śpię prawie cała noc na jednej stronie nad ranem na prawa sie przewracam lub na plecy. Wczoraj zakupiłam w reserved i hm kilka rzeczy płci jeszcze nie znam ale liczę na chłopca zreszta dziewczynki na różowo jak laleczki nie zamierzam ubierać ImageUploadedByWizaz Forum1446022801.133509.jpg Butki i skarpetki plus przytulak hm Pieluchy flanela do otarcia gila pepco Reszta reserved rozmiar 62 ImageUploadedByWizaz Forum1446022760.129055.jpgImageUploadedByWizaz Forum1446022770.955639.jpgImageUploadedByWizaz Forum1446022780.722195.jpgImageUploadedByWizaz Forum1446022791.394035.jpg Swoją poduchę do spania kupiłam na Allegro za 90 zł ImageUploadedByWizaz Forum1446023007.541882.jpg Co do zdjeć dziecka to na FB po sesji jedno wstawię ( o ile do tego czasu nie usune go) ale to tyle. Krew mnie zalewa jak widzę ze konto jakiejs osoby zdominowały foty dzieci. Niektórzy to wstydu nie maja wstawiają foty dziecka na nocniku i w innych krępujących sytuacjach
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2015-10-28 o 10:04 |
|
|
|
|
#4614 |
|
Wtajemniczenie
|
kropcia007 śliczne ciuszki
przytulaka mamy tego samego ![]() spodenki właśnie przed chwilą oglądałam na necie, ale mam już podobne, więc nie będę się dublować ![]() Co do poduszki to ona jest tak wyprofilowna i nie da się jej wyprostować nie? Ładna jest No ja mam znajomego co wrzucił zdjęcie dziecka z porodówki, z całym przyrodzeniem na wierzchu i w mazi płodowej. Idiota...
Mikołaj <3 01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3 Edytowane przez kejka90 Czas edycji: 2015-10-28 o 10:06 |
|
|
|
#4615 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja jeszcze nic nie mam |
|
|
|
|
#4616 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe 2016
Cytat:
Dziękuje Nie da sie wyprostować ale śpi sie fajnie ostatnio w dzien tz w niej spał pózniej posłuży do karmienia i zabezpieczenia dziecka jak bedzie siadało czy leżało na kanapie pokrowiec można zdjąć lub dokupić niwy za 20 złJa to liczę na to ze w styczniu na początku polecę do UK i w primarku kupie ciuszki ![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
Ja dopiero wczoraj i w niedziele to wszystko kupiłam teraz powoli zacznę kompletowaćU mnie wgl do tej pory mało osób wie o ciazy i nie zamierzam sie z tym afiszować. Brzuszka jeszcze nie widać. Babcia i rodzina dowie sie w swieta na urodzinach Babci a na FB nic nie wstawię żadnego info żadnego zdjęcia brzuszka. W sobotę idę na imprezkę pożegnalna z pracy . Kejka juz wiele razy widziałam zdjęcia z porodówki Dziecia prosto z łona
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2015-10-28 o 10:14 |
||
|
|
|
#4617 |
|
Raczkowanie
|
Spanie
Oj ciężko z tym spaniem na lewym boku. Ja sporo czasu spędzam w łóżku i w nocy staram się spać na lewym (jakieś 75%, ale zdaza mi się usnąć na prawym boku, czy tak delikatnie na brzuchu z podgieta nogą. W ciągu dnia najczęściej leżę na plecach lub mam poze pollezaca. Zapytam się dzisiaj ginki oto. Ja słyszałam, że od 5 miesiąca nie można na brzuchu. Wyprawka Szczerze nie liczyłam. Z miesiąca na miesiąc odkladamy kasę, więc będziemy z niej po prostu korzystać. Na szczęście jestem ubezpieczona dodatkowo, mój K. Też, więc każde z nas dostanie z ubezpieczenia Po 1000 zł, no i becikowe (chociaż próg jest 1922 zł netto/ osobę, więc nie wiem czy się zalapiemy) , ale ubezpieczenie na 100%. Na wózek chce wydać Max 1000 zł, dlatego używki szukam jakiejś fajnej. Łóżeczko 250 zł. Ubranka kupuję, ale muszę trochę ograniczyć bo po kuzynki dzieciach dostaniemy sporo. Remontujemy też drugi pokój, ale przeznaczamy sobie na to 2 lata. W przyszłym roku wymiana okna, wylewka, elektryke wymienimy i gipsowki. W kolejnym już urządzanie. Jeszcze mój K. O zakupie auta za 2 lata mówi, ale moim zdaniem dałby św na wstrzymanie jeszcze kolejne 2... no ale jak się upiera, to niech zbiera. Poród Oj dawno, dawno.temu wyznawalam zasadę, ze żadne skarby swiata chlopa na sali pogodowej nie chce. A teraz Noe wyobrażam sobie, ze go tam nie będzie. Uważam, że to taki szczególny moment, ze szkodą aby to ominął. Przy okazji, będzie wiedział jak się żona męczyła 😃. Pod sam koniec może go już nie być, jeśli nie będzie chciał. Ale jeśli będzie chciał przeciąć pepowine, nie mam nic przeciwko. Był przy poczęciu, będzie przy rozwiązaniu 😀. Cotton Light balls Zrobiłam 7 kulek wczoraj. Obkleilam klejem i schnal. Boję się tylko ze kleju dałam za mało. Jeśli pod wieczór będę czuła, ze nitki są zbyt miękkie, nałoże klej ponownie. Jestem tylko rozczarowana kolorami kordonka. Na zdjęciu były widoczne mocne różnice, w rzeczywistosci różnica o ton, może dwa. Także będzie delikatny łańcuch. Kupiłam dwa łańcuchy po 20 ledow, więc troszkę pracy jeszcze mam😃 Wizyta I ja mam dzisiaj wizytę. Oczywiście stresior już od wczoraj. Bo cycki jakieś mniejsze, bo brzuch nie taki uwydatniony itd. 15:30, zobaczymy co mi powie. Jeszcze rodzina mnie stresuje, dzwonią wczoraj czy wszystko ok, jak wizyta. Nie przyznam się następnym razem, ze idę wtedy i wtedy. Czułam się wczoraj tak, jakby czekali na jakąś złą informację. Aż się poryczalam wieczorem, bo było mi jakoś mega smutno z tego wszystkiego. Eh. A oczywiście moja mama już zaczęła, ze dopiero kłócić się będziemy jak dziecko się pojawi, dopiero zobaczę jak będzie, bo u niej wtedy.tak było. Wrrrr same dolujace rozmowy. Jeszcze sny, wczoraj snila mi się babcia niezyjaca już od 15 lat, mówiła że nie poznaje mnie bo.tak wyrosłam, zmienilam się i mam już swoją rodzinę, spodziewam się dzieck. Była usmiechnieta przytulila mnie mocno. Ale jakąś wytracona się czułam. A dzisiaj w nocy mój zmarły tato mi się śnił. Sami zmarli do mnie w snach przychodza, co powoduje że mam jakieś złe myśli😞. Edytowane przez madzia2409 Czas edycji: 2015-10-28 o 10:21 |
|
|
|
#4618 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja mam taką poduszkę do chłopca będzie pasować :PJak widać służy jako fotel
|
|
#4619 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Co do zdjęć na fb, to na pewno jakieś wrzucimy, nie jedno ale też nie masę. Wkurzs mnie jak znajomi wrzucają po kilka prawie identycznych zdjęć. Edytowane przez madziara889 Czas edycji: 2015-10-28 o 10:21 |
|||
|
|
|
#4620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:41.

Tak mi też położna doradzała

wiec spie na bokach 
jak skończy się na 5000 to będę zadowolona 

a wcześniej tylko brzuch 
️ brzuszkowa sesje tez zrobię
po prostu cieszę sie ze jestem w ciazy i chce to uwiecznić bo nie wiem czy będę chciała jeszcze miec dzieci tzn chciałabym ale wiadomo życie rożnie sie układa. Kobietka fotograf do najtańszych nie należy ale robi zdjęcia z polotem.
nad ranem na prawa sie przewracam lub na plecy.
Nie da sie wyprostować ale śpi sie fajnie ostatnio w dzien tz w niej spał
pózniej posłuży do karmienia i zabezpieczenia dziecka jak bedzie siadało czy leżało na kanapie
do chłopca będzie pasować :P