|
|
#4561 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016
Sunmide- cieszę się, że już jesteś w domku i jest wszystko ok
![]() facet przy porodzie Ja przed pierwszym porodem zapierałam się, że nie chcę by był. Tzn przy bólach tak może być ale gdy akcja się przeniesie już na fotel na te bóle parte to absolutnie na pewno nie będę go tam chciała, bo przeciez jak to tak, tu ze mnie leci, sama bym tego nie chciała widzieć a co dopiero on ma oglądać. Takie było moje zdanie przed. W trakcie porodu tak właściwie to tż przyjechał jak już leżałam na tym fotelu i było mi wszystko jedno czy jest czy coś widzi czy nie. Plus był taki, że mi wodę podawał, wprawdzie jeszcze opieprz dostał, że zanim mi ją ciśnie do ręki po bólach to ma odczekać chwilę i dać mi odsapnąć a nie pchać wodę Teraz na pewno też będzie przy porodzie i już nie będę wcześniej twierdzić, że ja go tam nie chcę ;p---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- codziennie |
|
|
|
#4562 |
|
Raczkowanie
|
GOSIACZEK
Więc mamy podobną sytuację ja też 3 cc ![]() U mnie był mój gin i fajne położne to nie moge narzekać. Zetnie mnie wcześniej niż data porodu,też tak będziesz mieć??
|
#4563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musze tylko pilnować by to nie było w okolicach 23.03 bo Hania ma urodziny |
|
|
|
|
#4564 |
|
Raczkowanie
|
Ruchy czuje codziennie ale to jeszcze żadne kopniaki
|
#4565 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Sunemade super!! ️Porod U mnie to jest tak, ze moj maz przy pobraniu krwi ma odjazd, wiec nie chce zeby byl caly czas. Oczywiscie nie mam zamiaru mu mowic, ze ma mnie zaiwezc i przyjechac jak dam znac. Bardziej mi chodzi o to, zeby w fazie w ktorej zaczyna sie mega bol go nie bylo. Jest zbyt wrazliwy a ja zbyt porywcza (charakterna). Zawsze myslalam ze chcialabym zeby byl razem ze mna, ale od kiedy jestem w ciazy zmienilam totalnie zdanie. Ma byc ze mna, do czasu az stwierdze ze musi wyjsc, bo nie bede nad soba panowala. I moze czekac na zewnatrz, albo gdzie tam bedzie chcial. Pozostawiam to do Jego decyzji. Polozna mam wybrana wiec mysle ze mi pomoze a jesli chodzi o mame to tez o tym myslalam, ale wiem jak ona reaguje na moj bol, mysle ze nie bylaby przydatna
|
|
#4566 |
|
Raczkowanie
|
Haha no żeby nie było
![]() Kuzynka ma czwórke dzieci w tym dwójka urodziła sie tego samego dnia i miesiąca tyko rok inny.
|
#4567 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
z tego co widziałam to podobieństwo do mamy będzie duże, ale teraz to ja mogę wszystko sobie dopowiadać i widzieć co chcę ![]() Dlaczego masz skrzywdzić, imię fajne Koleżanki synek to Julek, ale oni na niego mówią Jósiu (tak dobrze napisałam przez s)Cytat:
![]() U mnie na osiedlu ze starych imion jest chłopiec Józef a dziewczynka Faustyna... Cytat:
chociaż w nocy przekręcam się na lewą stronę...Agnesa super, że z maleństwem wszystko w porządku ![]() Miałam coś jeszcze zacytowane, ale skasowało mi się
|
|
|
#4568 |
|
Wtajemniczenie
|
Smaritta Twoja opowiesc jest fajna
moze akurat w trakcie okaze sie ze moj maz stwierdzi ze chce uczestniczyc. Nie mam zamiaru mu zabraniac, przeciez to jego syn Ale mysle ze...po prostu nie da rady, mimo ze zadne z nas nie powiedzialo kategorycznie NIE jesli sie zdecyduje to wg mnie bedzie zalowal ... ![]()
|
#4569 |
|
Wtajemniczenie
|
Polinezyjka moja córka ma na imię Eliza polecam jeśli chcecie imię oryginalne
|
|
|
|
#4570 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dam córce na imię Martyna albo Dominika. Żadne Lenki, Amelki, Oliwie mi się nie podobają.
|
|
|
|
#4571 |
|
Zadomowienie
|
HEJKA!!!
Słuchajcie co do męża przy porodzie, w pierwszej ciąży na samym początku zarzekałam się, że w życiu się nie zgodzę. Przyszło co do czego i kocham męża za to, że mi się postawił i był. Bez Niego kompletnie nie dałabym rady. Musiałam chodzić po korytarzu, bez Niego bym chyba na czworakach to robiła...On wspierał, prysznic na bóle krzyża- przy skurczu On podtrzymywał, lał wodę, spokojnie mówił, był. Przy samej akcji już na fotelu, ściskałam Jego dłoń a On mnie wspierał. I do tej pory mamy bardzo miłe wspomnienia z tego okresu, i ja też pomimo tego, że bolało, że trwało 5 godzin to dzięki Niemu zniosłam dzielnie. A On później dumnie wywiózł z sali swoją córę na oczy Teściowej czekającej w korytarzu. Jestem jak najbardziej za tym by małżonkowie byli obok. |
|
|
|
#4572 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale córunia rozkoszna Jak coś wykonasz z tych cotton ballsów koniecznie zaprezentuj tutaj nam Cytat:
Mój tak kiedyś był raczej na nie, a teraz powiedział, że jeżeli ja chcę to on tym bardziej. och cudne są starsze dzieciaczki Cytat:
Bardzo spodobało mi się to imię
|
|
|
#4573 |
|
Raczkowanie
|
O rany, dziewczyny ,wy o poordach...
Ja sie panicznie, panicznie boje. Chce cesarke, zawsze chcialam. Znam za i przeciw, biore to na klate. Nie ide do porodu sn, no nie i juz. A przy cesarce chce tz, zwlaszcza, ze pewnie bedziemy gdzies prywatnie rodzic. Ale to bylo juz mowione przed poczeciem. Wiecie co, zrobilam dzis liste wyprawkowa. Wyszlo mi, ze w 2000zl jak sie postaram to zmieszcze sie z wozkiem, lozeczkiem i akcesoriami. Strasznie duzo tych wszystkich rzeczy. Ile Wy zamierzacie wydac na wyprawke? |
|
|
|
#4574 |
|
Wtajemniczenie
|
Polinezyjka mówimy poprostu Elizka. Czasami pozwalamy sobie na elka
ale tylko my rodzice. To jest krótkie imię wiec nie ma dużego problemu ze zdrobnieniem
|
|
|
|
#4575 |
|
Zadomowienie
|
Jak dobrze... polecam rozbić to sobie na miesiące...nie poczujesz tych dwóch tyś...
|
|
|
|
#4576 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4577 | ||
|
Zakorzenienie
|
Co do mojego stanu zdrowia - czy mogę na basen to nie wiem, bo o ile dla mięśni to zbawienie to muszę gina zapytać czy mogę rekreakcyjnie połazić i się popluskać...
Co do ograniczania chodzenia-ostatnio taka beznadziejna pogoda, że i tak nie łaziłam jakoś magicznie dużo i jak mam to jeszcze ograniczyć to trochę lipa... Cytat:
OBI nas zaskoczyło lampami i już o dziwo mamy do trzech pomieszczeń (lamp się bałam strasznie, bo wcześniej kilka lat z mamą złaziłam wszystkie sklepy z lampami w okolicy i NIC się nie nadawało...). lulka, kupuj, bo potem będą inne wydatki ![]() Cytat:
Zdarzają mi się jednodniowe przerwy, ale póki co to tak z raz-dwa dziennie coś poczuję, maleństwo jest małe, więc jakoś nie szaleje specjalnie "odczuwalnie". Ja będę mieć cesarkę, ale sobie nie wyobrażam, że TŻ mnie przywozi do szpitala i czeka w domu na telefon. Chcę go mieć na oddziale cały czas, choćby po to, żeby towarzyszył dziecku przy pierwszych zabiegach i badaniach (bo chyba jest taka możliwość). Plus niektóre szpitale mają wpisane na stronie, że po cesarce tata może kangurować.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
||
|
|
|
#4578 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja w pierwszej ciąży byłam pewna że w brzuszku jest córka i przeczucie mnie nie zawiodlo
imię mieliśmy praktycznie odrazu wybrane. A teraz mam mieszane uczucia co do płci no cóż może jutro się dowiem co do imion jak będzie chłopiec to Błażej lub Tobiasz jeśli córka to Milena lub Łucja mi podoba się Iga ale jeszcze nie pytałam męża co on na to
|
|
|
|
#4579 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ojjj ta kwota na pewno CI się powiększy, na pewno czegoś nie wpisałaś;p Ja pewno ok 500zł wydam, ale wózek mam, ciuchy też, łóżeczko również. Wszystko po starszej córce. ALe wiadomo trzeba podkłady, jakieś kosmetyki, pampersy, materac nowy, kołderkę więc się nazbiera;p Przy pierwszej córce chyba z 2 tyś wydaliśmy ( nie licząc wózka na który dostaliśmy kasę) ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- wrzuć swoją listę wyprawkową a napiszemy Ci czego nie warto kupować ;p Edytowane przez Smarrita Czas edycji: 2015-10-27 o 22:51 |
|
|
|
|
#4580 |
|
Wtajemniczenie
|
Poród
Pierwszy był bez męża i było całkiem dobrze i nie wiem po co miałby mi byc potrzebny tam chyba żeby mnie wkurzac teraz z doświadczenia tez chce rodzic sama i liczę ze pójdzie równie sprawnie jak za pierwszym razem mąż może by szedł do porodu ale to ja rodze i to moj wybór
|
|
|
|
#4581 |
|
Raczkowanie
|
Wiesz, wydaje mi sie, ze wszystko ujelam. Zeby nie ulec szalenstwu zrobilam liste i sie jej trzymam, wszystko na olx. Wozek i lozeczko odkupimy od znajomych. Jesli czegos nie ujelam, to poprosimy dziadkow
![]() A o szczepienia chrzestnych te 2000 to dla mnie zaporowa kwota i musze sie zmiescic. Co do porodu, to moj gin wie, ze chce od niego skierowanie na cesarke i przyjmuje w szpitalu, w ktorym bede rodzic. Jak mi nie zapewni cesarki to naprawde, pojde rodzic gdzies gdzie mi zrobia cc. No nie chce sn, po poronieniu mam taka traume, ze powiedzialam sobie nigdy wiecej... Mam tylko nadzieje, ze lekarz mnie nie wystawi.
|
|
|
|
#4582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uważaj tylko na to, że niektóre piszą, że coś było im niepotrzebne a inne o tym czymś piszą, ze było niezbędne. Ja zamierzam większość rzeczy kupić używanych Myślę też, że dużo ubranek dostanę od mamy i teściowej .Niestety nie mam w rodzinie nikogo kto by już miał dziecko więc nikt nam nie da już czegoś
|
|
|
#4583 | |
|
Raczkowanie
|
Oki, to ide sie kapac i zaraz wrzucam liste wyprawkowa.
W sumie koszto owyglada to tak : akcesoria typu pieluchy, smoczki, kosmetyki, nozyczki itd - ok 600 zl Wozek 1000 zl Lozeczko 150 zl I 250 zl zapasu Zaraz wrzuce dokladna liste ![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
wlasneo ten post widzialam, ale to troche tak, ze ktos nie chce chusty, ktos inny sobie bez niej zycia nie wyobraza, ktos nie uzywa smoczka a inny tak itd. Pewnie dopiero w praktyce wyjdzie.
|
|
|
|
|
#4584 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4585 |
|
Zadomowienie
|
Gosiaczek a w poprzednich ciazach tez tak miałaś ze poczulas a później cisza? Co do porodu to ja mam nadzieje rodzic w 37-38 tyg
![]() Beth widziałam dzisiaj na olx piękny wózek z Bebetto bliźniaczy! Od razu pomyślałam o Tobie jakbym miała bliźniaki to tez bym wolała cc. Sunmade super ze juz wyszlas! Jednak co w domu leżenie to w domu czytając twoje "był przy poczeciu to i przy porodzie" ostatnio mąż mi opowiadał ze u niego na osiedlu było małżeństwo mieli dziecko no i ona wyjechała za granicę do pracy. Wróciła z brzuchem on się cieszył strasznie chodzili dumni dwa miesiące pojechali rodzic dziecko wyszło lekarze dają ojcu a tam...CZARNE! ona już się nie pokazała w mieście a on przez rok nie wychodził z domu. . Teraz mój tz się śmieje ze przy poczeciu nie wie czy był ale przy porodzie będzie ![]() ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Dobra mały chyba usłyszał co do was pisze szaleje w brzuchu
|
#4586 |
|
Raczkowanie
|
poród
Co do porodu Tż był przy mnie i to sa super chwile, wiec ja polecam ![]() zakupy ja wózek mam wybrany, teraz rozpoczynam poszukiwanie huśtawki ![]() o reszcie jeszcze nie myślałam
|
|
|
|
#4587 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ubranka - troche mam, reszta dziadkowie :P 2 reczniki z kapturkiem Wanienka z termometrem Myjka Nozyczki dla niemowlatszczotka do wlosow Mydelko Zel dzieciecy Oliwkagaziki Spirytus Sudocrem Sol fizjolog Waciki Frida Pieluszki newborn 3 paczki Butelka antykolkowa Smoczek uspokoajajcy Podgrzewacz do butelek Termoopakowanie 2 komplety poscieli, ochraniacz na lozeczko Mala lampka do pokoju dziecka Karauzela na lozeczko Przewijak Podklady do przewijania Pieluchy tetrowe 2 pieluchy wielorazowe z otulaczami Lezaczek bujaczek Mata edukacyjna Do tego momentu wyszlo mi 600 zl ![]() Dalej: Wozek 1000 zl Lozeczko 150 zl Jakeis pomysly ? )
|
|
|
|
|
#4588 |
|
Zadomowienie
|
Rose ja dzisiaj znalazłam dwa wózki takie jak chce używane za 900 zł jeden i drugi. . I teraz myślę czy to nie duzo za używany?
|
#4589 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4590 |
|
Zadomowienie
|
Jak dobrze co do wyprawki to ja jeszcze nawet nie patrzyłam co mi trzeba
Wózki znalazłam 3. http://allegro.pl/wozek-3w1-bebetto-...752913400.html jeden to ten i ma ciekawą cenę pozostałe różnią się kolorem i modelem ale w sumie mają to samo..
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:36.

Teraz na pewno też będzie przy porodzie i już nie będę wcześniej twierdzić, że ja go tam nie chcę ;p

️
a jesli chodzi o mame to tez o tym myslalam, ale wiem jak ona reaguje na moj bol, mysle ze nie bylaby przydatna

z tego co widziałam to podobieństwo do mamy będzie duże, ale teraz to ja mogę wszystko sobie dopowiadać i widzieć co chcę 

moze akurat w trakcie okaze sie ze moj maz stwierdzi ze chce uczestniczyc. Nie mam zamiaru mu zabraniac, przeciez to jego syn