Mamusie styczniowe 2016, cz. V - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-28, 09:30   #1681
czarnulax
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V

magda coś co łatwo potem zmyjesz. Są takie farbki do ciała dla dzieci, tak jak dziewczyny wspomniały. Ale nie wiem ile to kosztuje.
kamilka

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Czarnula, zaraz po inhalacji jest w miare ok ale to co sie po nocy dzieje to dramat :|
Stary 2015-10-28, 09:32   #1682
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kogielmogiel Pokaż wiadomość
Ja mam malo cierpliwości i niestety przed ciążą tez tak było, czasami jestem na siebie zla ze tak mezowi daje w kość, ale to niestety przychodzi poniewczasie.
Staram się panowac nad soba ale wlasnie poprawiamy podloge, mamy syf w calym domu a mój poziom irytacji siega zenitu

Taaaaa, skad ja to znam.... Moj mowil, ze do zeszlego tygodnia bedzie dluzej w pracy zostawal, po czym wczoraj wrocil po 23, a dzis nawet nie wiem o ktorej wyszedl..... Tak wyglada u mnie w domu remont :| ale spoko, jeszcze chwile wytrzymam i jak tak dalej bedzie to wzywam ekipe i sciagam kase z konta...
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 09:33   #1683
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Ja wczoraj też na męża nawrzeszczałam, o to samo, co co roku przed 1 listopada. Zawsze musi mamę wozić na groby, co roku. I zawsze czuję się jakbyśmy byli jakaś parą gowniarzy w liceum, on ze swoją mamą, ja ze swoimi rodzicami... Ale co zrobić, ja na pewno w tym roku nie będę się telepać z teściową 50 km....

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 09:35   #1684
kogielmogiel
Rozeznanie

Cytat:
Taaaaa, skad ja to znam.... Moj mowil, ze do zeszlego tygodnia bedzie dluzej w pracy zostawal, po czym wczoraj wrocil po 23, a dzis nawet nie wiem o ktorej wyszedl..... Tak wyglada u mnie w domu remont :| ale spoko, jeszcze chwile wytrzymam i jak tak dalej bedzie to wzywam ekipe i sciagam kase z konta...
Łącze sie w bólu.
Eh jak ja tego nienawidze :/
Moj nie pracuje aktualnie, ale mamy jeszcze mase zalatwien innych i tak leci dzien za dniem a ja dostaje szewskiej pasji. Dzisiaj juz zauwazyl moj nastrój i obiecal skończyć, ale ciekawe czy da rade, bo jak zwykle wyjdzie po drodze milion innych poprawek.
Stary 2015-10-28, 09:37   #1685
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Ja mam malo cierpliwości i niestety przed ciążą tez tak było, czasami jestem na siebie zla ze tak mezowi daje w kość, ale to niestety przychodzi poniewczasie.
Staram się panowac nad soba ale wlasnie poprawiamy podloge, mamy syf w calym domu a mój poziom irytacji siega zenitu
Nie no to jak jest remont to masz pełne prawo do kłótni

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

No u mnie mija dzień za dniem i mógł wczoraj poprawić ta ścianę to dalej jest tak samo niedokończone.. Ciekawe kiedy to zrobi zawsze tak jest ze mówi że dokończy później, ale póki jemu nie przeszkadza to nic nie zrobi wkurze się, postawie łóżeczko na środku pokoju, farby wyciągne mu i będzie musiał ruszyć
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 09:38   #1686
kogielmogiel
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
Ja wczoraj też na męża nawrzeszczałam, o to samo, co co roku przed 1 listopada. Zawsze musi mamę wozić na groby, co roku. I zawsze czuję się jakbyśmy byli jakaś parą gowniarzy w liceum, on ze swoją mamą, ja ze swoimi rodzicami... Ale co zrobić, ja na pewno w tym roku nie będę się telepać z teściową 50 km....
A czemu nie jedziesz z nim ? My najpierw jedziemy z moja mama (bo jest sama i jej ciezko) a pozniej do meza na cmentarz i nie ma problemu
Stary 2015-10-28, 09:44   #1687
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iwonai Pokaż wiadomość
hej moje zamowienie w zalaczniku.

Dziewczyny jak robi sie z tym kikutem - jak popsika sie octeniseptem to potem rozprowadza sie wokol ? czy zostawia do wyschniecia? a jak sie wyciera/ rozprowadza to patyczkami, gazikami czy platkami kosm?

Bo ja wlasnie zorientowalam sie ze nie kupilam gazikow jalowych, tylko nie wiem po co one sa?

Tak jak pisały dziewczyny jest kilka teorii.
U nas w szpitalu od razu pokazywali jak sie tym zająć. Ogólnie psikalam Octeniseptem i przecierałam gazikiem jałowym.
Gazików używałam tez do przecierania owczek.

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Ej czym malować taki brzuszek ciązowy do sesji? Kredka do oczu? Czy mazakami? Farbami może?

Tez mi do głowy przyszły kredki/flamastry/farby do ciała.
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 09:44   #1688
kogielmogiel
Rozeznanie

Cytat:
Nie no to jak jest remont to masz pełne prawo do kłótni

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

No u mnie mija dzień za dniem i mógł wczoraj poprawić ta ścianę to dalej jest tak samo niedokończone.. Ciekawe kiedy to zrobi zawsze tak jest ze mówi że dokończy później, ale póki jemu nie przeszkadza to nic nie zrobi wkurze się, postawie łóżeczko na środku pokoju, farby wyciągne mu i będzie musiał ruszyć
Nawet sie nie klocimy bo wiem ze ma duzo na glowie, ale no moj nastrój jest kiepski i nawet mi sie rozmawiać nie chce za bardzo.
A Twój sposob jest spoko wtedy nie bedzie mial wyjścia

Ponarzekalam sobie i troche mi lzej
Teraz moge zaczac pracować
Stary 2015-10-28, 09:44   #1689
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
A czemu nie jedziesz z nim ? My najpierw jedziemy z moja mama (bo jest sama i jej ciezko) a pozniej do meza na cmentarz i nie ma problemu

My tez wlasnie dzielimy zawsze w zeszlym roku najpierw z moimi rodzicami, a potem juz sami po rodzinie TZta
W tym roku wybitnie mi sie nie chce tego 1 listopada..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 09:48   #1690
kogielmogiel
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
My tez wlasnie dzielimy zawsze w zeszlym roku najpierw z moimi rodzicami, a potem juz sami po rodzinie TZta
W tym roku wybitnie mi sie nie chce tego 1 listopada..

No tak mi sie wydaje najrozsądniej bo wiadomo ze z obu stron zazwyczaj sa jakies groby do odwiedzenia.
Moi tesciowie sa młodzi wiec nie ma problemu dają rade, dlatego zawsze najpierw jezdzimy do mnie, w innym wypadku pewnie byloby na zmiane.
Stary 2015-10-28, 09:52   #1691
86ewula
Rozeznanie

Czarnulax bardzo ładna waga malutkiej. :thumbup:
człowiek się teraz oszczędza, martwi że za wcześnie urodzi ale zobaczycie że jak na złość szyjka będzie trzymać nawet i po terminie.
Ostatnio czytałam wątek październikowy i tam dziewczyna całą ciążę brała lekki na podtrzymanie, oszczędzała się całą ciążę a co do czego urodziła w 42 tyg bo już kazali się zgłosić do szpitala taka złośliwość naszych macic

Z remontami współczuję, my jak kupiliśmy mieszkanie po eksmisji, w wiadomym stanie. Remontowalismy 8 ms do stanu deweloperskiego. Od wymiany hydrauliki, elektryki po ościeżnice, okna... No wszystko po prostu. Jak się wprowadziliśmy to mieliśmy tylko kuchnie zrobioną i łazienkę. Materac sypialniany leżał na ziemi, a w salonie mieliśmy dwa krzesła wędkarskie telewizor stał na ziemi... I tak mieszkaliśmy, stopniowo zamówiliśmy stół, narożnik, meble do przedpokoju... Itd. mieszkamy już 1,5 roku i można powiedzieć że juz prawie mamy w 100% koniec. Został sufit w ubikacji wygładzić i dokleic cokoły gdzie niegdzie...

Mieliśmy tylko ten komfort że od odebrania kluczy do wprowadzki mieszkaliśmy ponad rok u rodziców, dwie klatki obok (daleko się wyprowadziliśmy wiem ) i mogliśmy doglądać budowlańca.

Dziś przychodzi mi sofa do karmienia, do pokoju młodego

Edytowane przez 86ewula
Czas edycji: 2015-10-28 o 09:55
86ewula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 09:53   #1692
pietrusiowata
Rozeznanie

My nie mamy rodziny na miejscu, zawsze jedziemy albo do moich rodziców jakieś 500 km albo do babci tż 120 km (w drugą stronę). W tym roku mieliśmy zostać w domu ale jedziemy tylko na sobotę, bo są babci 80 urodziny. Rano jedziemy i wracamy na wieczór, bo babcia mieszka w lesie w górach i zawsze marznę, daleko mam do toalety i babcia ma teraz kota Nie mamy daleko, więc jedziemy bez noclegu
Stary 2015-10-28, 09:54   #1693
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Oni jeżdżą do innego miasta, tak ok 50 km dalej. Wcześniej nie jeździłam, bo teściowa to sie tak zbiera, że wyjeżdżają po 10, wracają ok 16, caly dzien w plecy, a ja zazwyczaj chcę jeszcze z moimi rodzicami w naszym miescie pojsc.
A w tym roku nie pojadę, bo mi się normalnie nie chce tłuc w ciąży te 50 km do innego miasta.
A w przyszłym roku pewnie znowu nie pojadę bo dziecka nie będę wlokła hehehehe
No a za kolejne lata trzeba się będzie tak zorganizować, że teściowa będzie musiala trochę się dostosować i zagęścić ruchy, bo synuś nie będzie na wyłączność...

Stary 2015-10-28, 09:56   #1694
niunia_leyla
Rozeznanie

witam się w słoneczny poranek.
Casaa zdrówka,
Czarnulax oby jak najdłużej szyjka wytrzymała.
Widzę że o 1 listopada piszecie, my się z Tż ostatnio zastanawialiśmy, bo teściowie wcześniej ze szwagrem jeździli ale wątpie że jego żona będzie chciała z nimi jeździć i już coś mruczeli że z nami się wybierają tylko że my pierwszego nigdzie się nie wybieramy chcemy jechać w sobotę i piątek bo do odwiedzenia mamy 5 cmentarzy w tym 3 w skupisku blisko centrum miasta i żeby tam dać radę zaparkować w ten dzień to tragedia a jeszcze nachodzić się trzeba i to w tłumach bo tysiące ludzi się tam kręci , dalej te groby od siebie nie mogą leżeć myśle że Candy wie o jakie cmentarze mi chodzi. Stwierdziliśmy że w zaawansowanej ciąży nie będę się męczyć, oj czuję że pretensję będą.
Stary 2015-10-28, 09:57   #1695
iwonai
Raczkowanie

czarnula obys wytrwala do terminu !
Ja mam podobny problem i tez sobie tego zycze
iwonai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 09:59   #1696
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
No tak mi sie wydaje najrozsądniej bo wiadomo ze z obu stron zazwyczaj sa jakies groby do odwiedzenia.
Moi tesciowie sa młodzi wiec nie ma problemu dają rade, dlatego zawsze najpierw jezdzimy do mnie, w innym wypadku pewnie byloby na zmiane.
No właśnie ja wiem, że się trzeba będzie dzielić i że to rozsadne, ale co z tego, jak mnie to wkurza, że teściowa z defaultu traktuje mojego męża jak szofera i nie dopuszcza do głowy innej myśli jak to, że z nią pojedzie, nawet nie zapyta o to, bo z gory jest pewna. Zawsze planuje pod siebie i nie patrzy na nasze plany i jeszcze informuje o.tych planach w ostatnim momencie.
Moi rodzice wszystko sobie sami ogarniają, oboje są sprawni, oboje prowadzą. Tesciowa nie ma prawa jazdy a teść jest niechodzacy, także wszystkie takie akcje na głowie mojego męża.

Edytowane przez ruda3d
Czas edycji: 2015-10-28 o 10:01
Stary 2015-10-28, 10:00   #1697
pietrusiowata
Rozeznanie

Widzę, że nie tylko my jesteśmy dzieleni na święta pomiędzy rodzinami. Ten problem mamy zawsze na Boże Narodzenie, Wielkanoc i Wszystkich Świętych. W tym roku mieliśmy jechać do mnie na BN ale wiadomo, że zostaniemy i pojedziemy tylko do rodziców tż, bo blisko (50km) i babcia i siostra tż tez mają być. Pewnie Wielkanoc też na miejscu a na kolejne Boże Narodzenie będzie walka o wnusia
Stary 2015-10-28, 10:04   #1698
Casaa
Zakorzenienie

Niunia, dzieki

Moi najblizsi zyja wiec poki co nie mam z TZtem problemu jazdy w moje strony (300km) na groby, tu mamy 2 cmentarze do obejscia wiec pewnie z tesciami podjedziemy. No chyba, ze mi sie nic nie polepszy to TZ niech biega, a ja zostane w domu.

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-10-28, 10:04   #1699
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

My kupujemy znicze od początku października. I co tydzień tluke tz że trzeba podjechać a ja dźwigać nie będę. No widać jak się zbiera nie? coś czuję że cały dzień będę na niego narzekać a no i jak powiedziałam że nie wiem jak wytrzymam na cmentarzu różaniec to ze zdziwienia otworzył oczy i że jaki różaniec i jaki cmentarz. No kurde co roku chodzimy na cmentarz na różaniec a ten nagle nie pamięta na szczęście tz rodzina i moja to głównie jeden cmentarz.. Dochodzą nam dwa dodatkowe jedynie w promieniu 30 km więc tym się nie przejmuję.. Ale zniczy kupować nie trzeba nie? pójdzie sam w sobotę to sovie zobaczy co ludzie wyprawiaja..
Stary 2015-10-28, 10:04   #1700
kogielmogiel
Rozeznanie

Cytat:
No właśnie ja wiem, że się trzeba będzie dzielić i że to rozsadne, ale co z tego, jak mnie to wkurza, że teściowa z defaultu traktuje mojego męża jak szofera i nie dopuszcza do głowy innej myśli jak to, że z nią pojedzie, nawet nie zapyta o to, bo z gory jest pewna. Zawsze planuje pod siebie i nie patrzy na nasze plany i jeszcze informuje o.tych planach w ostatnim momencie.
Moi rodzice wszystko sobie sami ogarniają, oboje są sprawni, oboje prowadzą. Tesciowa nie ma prawa jazdy a teść jest niechodzacy, także wszystkie takie akcje na głowie mojego męża.
A no to rozumiem, szkoda, ze nawet nie zapyta o zdanie. Twojemu mężowi pewnie glupio dyskutowac z matka.
U nas to zawsze z naszej strony pada propozycja ze zawieziemy mame. Mam jeszcze siostrę i ona tez moglaby to zrobić, ale jakoś sie przyzwyczailismy ze najpierw z moja mama a pozniej dopiero do męża, zreszta pozniej u tesciow siedzimy do wieczora bo maja dużą rodzine i z kazdym sie trzeba przywitac.
Stary 2015-10-28, 10:07   #1701
niunia_leyla
Rozeznanie

Cytat:
współczuję, ale jeśli mają taką sytuacje to jestem w stanie to zrozumieć. Tylko ja bym jakoś starała się to na dwa dni rozbić np teraz w weekend się da. U mnie teściowa też potrafi robić plany i potem zdziwienie że my już mamy inne plany. Ale my mamy to w nosie szwagier jeździ ich samochodem to niech ich wozi i już. Moi teściowie są koło 60 oboje maja prawo jazdy ale od lat prowadzą sporadycznie raz do roku.
Stary 2015-10-28, 10:08   #1702
kogielmogiel
Rozeznanie

Cytat:
My kupujemy znicze od początku października. I co tydzień tluke tz że trzeba podjechać a ja dźwigać nie będę. No widać jak się zbiera nie? coś czuję że cały dzień będę na niego narzekać a no i jak powiedziałam że nie wiem jak wytrzymam na cmentarzu różaniec to ze zdziwienia otworzył oczy i że jaki różaniec i jaki cmentarz. No kurde co roku chodzimy na cmentarz na różaniec a ten nagle nie pamięta na szczęście tz rodzina i moja to głównie jeden cmentarz.. Dochodzą nam dwa dodatkowe jedynie w promieniu 30 km więc tym się nie przejmuję.. Ale zniczy kupować nie trzeba nie? pójdzie sam w sobotę to sovie zobaczy co ludzie wyprawiaja..
Ja tez sie zastanawiam czy dam rade, bo my zwykle cala msze na cmentarzu stoimy.
A znicze kupiliśmy na początku pazdziernika wiec o to jestem spokojna, tylko jeszcze kwiatka dokupie
Stary 2015-10-28, 10:08   #1703
iola14
Rozeznanie

Cytat:
No właśnie ja wiem, że się trzeba będzie dzielić i że to rozsadne, ale co z tego, jak mnje to wkurza, że teściowa z defaultu traktuje mojego męża jak szofera i nie dopuszcza do głowy innej myśli jakbto, że z nią pojedzie, nawet nie zapyta o to, bo z gory jest pewna. Zawsze planuje pod siebie i nie patrzy na nasze plany i jeszcze informuje o.tych planach w ostatnim momencie.
A no teściów ma się różnych Moi traktują męża jak 5 letnie dziecko i hitem jest tekst: "A gdzie ty masz kapcie?" Na szczęście oby dwoje mają prawo jazdy bo tak to było by podobnie

Jeśli chodzi o groby to mąż ma daleko ok. 400 km, więc idziemy tylko na moje i pod krzyż. Cmentarz mamy nie daleko, więc taki spacerek wieczorem sobie zrobimy
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 10:09   #1704
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Ja tez sie zastanawiam czy dam rade, bo my zwykle cala msze na cmentarzu stoimy.
A znicze kupiliśmy na początku pazdziernika wiec o to jestem spokojna, tylko jeszcze kwiatka dokupie
No właśnie my różaniec i mszę też niby są ławki przy grobach ale wiecie nie wiadomo co gorsze czy siedzenie czy stanie eh
Stary 2015-10-28, 10:11   #1705
tygrysek83
Zadomowienie

To chyba będę jedyną, która na groby się nie wybiera
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 10:11   #1706
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie my różaniec i mszę też niby są ławki przy grobach ale wiecie nie wiadomo co gorsze czy siedzenie czy stanie eh

Nie wiadomo jaka pogoda przy tym bedzie
Stary 2015-10-28, 10:16   #1707
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Nie wiadomo jaka pogoda przy tym bedzie
Nie no to ja się ubiore grubo a jak zacznie padać to normalne że się emigrujemy
Stary 2015-10-28, 10:17   #1708
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pietrusiowata Pokaż wiadomość
Widzę, że nie tylko my jesteśmy dzieleni na święta pomiędzy rodzinami. Ten problem mamy zawsze na Boże Narodzenie, Wielkanoc i Wszystkich Świętych. W tym roku mieliśmy jechać do mnie na BN ale wiadomo, że zostaniemy i pojedziemy tylko do rodziców tż, bo blisko (50km) i babcia i siostra tż tez mają być. Pewnie Wielkanoc też na miejscu a na kolejne Boże Narodzenie będzie walka o wnusia

To dzielenie co roku w każde święto doprowadza mnie do białej gorączki :P a jak już będzie maluszek na świecie to dopiero będzie walka, bo moja teściowa za punkt honoru obrała sobie mówienie, że wszystkie wnuki są ich i tylko ich, że do nich podobne, że reszta dziadków niech się schowa i tym podobne teksty.. Po ślubie zrobiła się nie do wytrzymania :p

Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 10:23   #1709
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pietrusiowata Pokaż wiadomość

Nam w tym roku wypada BN u moich rodzicow czyli sporo km do przejechania ale moi rodzice rozumieja, ze to juz zbyt blisko terminu i moze byc roznie. Na wielkanoc zamierzam z mlodym jechac, droga jest bardzo dobra i zabierze nam gora 3 godziny
Stary 2015-10-28, 10:26   #1710
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

W naszym mieście to oboje mamy na jednym cmentarzu groby te najważniejsze, także poszliśmy sobie, godzinka i byłoby obskoczone. A tak to będzie, że ja może podrepczę pomału z moimi rodzicami, tata teraz też ma jakiś problem z nogą i nie sądzę żeby też chciał latać po tym cmentarzu jak szalony.
Ale biorę też pod uwagę, że jesli będę nie w formie to w ogóle odpuszczę.

A z teściami to wiadomo, różnie jest. Ogólnie są ok, tylko taki pech, ze TZ jest jedyną podporą jeśli chodzi o jezdzenie samochodem i zalatwianie wielu rzeczy

Jerzyczka no właśnie te święta wszystkie takie do doopy są, rodzice i jedni i drudzy ciągną do siebie jak najwięcej. A człowiek to by chętnie w domu na tyłku posiedział, a nie tylko godzinami za stołem hehehe

Edytowane przez ruda3d
Czas edycji: 2015-10-28 o 10:30
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości