|
|
#1681 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V
magda coś co łatwo potem zmyjesz. Są takie farbki do ciała dla dzieci, tak jak dziewczyny wspomniały. Ale nie wiem ile to kosztuje.
kamilka ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taaaaa, skad ja to znam.... Moj mowil, ze do zeszlego tygodnia bedzie dluzej w pracy zostawal, po czym wczoraj wrocil po 23, a dzis nawet nie wiem o ktorej wyszedl..... Tak wyglada u mnie w domu remont :| ale spoko, jeszcze chwile wytrzymam i jak tak dalej bedzie to wzywam ekipe i sciagam kase z konta... |
|
|
|
|
#1683 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj też na męża nawrzeszczałam, o to samo, co co roku przed 1 listopada. Zawsze musi mamę wozić na groby, co roku. I zawsze czuję się jakbyśmy byli jakaś parą gowniarzy w liceum, on ze swoją mamą, ja ze swoimi rodzicami... Ale co zrobić, ja na pewno w tym roku nie będę się telepać z teściową 50 km....
|
#1684 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Eh jak ja tego nienawidze :/ Moj nie pracuje aktualnie, ale mamy jeszcze mase zalatwien innych i tak leci dzien za dniem a ja dostaje szewskiej pasji. Dzisiaj juz zauwazyl moj nastrój i obiecal skończyć, ale ciekawe czy da rade, bo jak zwykle wyjdzie po drodze milion innych poprawek. |
|
|
|
|
#1685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- No u mnie mija dzień za dniem i mógł wczoraj poprawić ta ścianę to dalej jest tak samo niedokończone.. Ciekawe kiedy to zrobi zawsze tak jest ze mówi że dokończy później, ale póki jemu nie przeszkadza to nic nie zrobi wkurze się, postawie łóżeczko na środku pokoju, farby wyciągne mu i będzie musiał ruszyć
|
|
|
|
|
#1686 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1687 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak jak pisały dziewczyny jest kilka teorii. U nas w szpitalu od razu pokazywali jak sie tym zająć. Ogólnie psikalam Octeniseptem i przecierałam gazikiem jałowym. Gazików używałam tez do przecierania owczek. Cytat:
Tez mi do głowy przyszły kredki/flamastry/farby do ciała. |
||
|
|
|
#1688 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A Twój sposob jest spoko wtedy nie bedzie mial wyjściaPonarzekalam sobie i troche mi lzej Teraz moge zaczac pracować
|
|
|
|
|
#1689 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My tez wlasnie dzielimy zawsze w zeszlym roku najpierw z moimi rodzicami, a potem juz sami po rodzinie TZta ![]() W tym roku wybitnie mi sie nie chce tego 1 listopada.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1690 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moi tesciowie sa młodzi wiec nie ma problemu dają rade, dlatego zawsze najpierw jezdzimy do mnie, w innym wypadku pewnie byloby na zmiane. |
|
|
|
|
#1691 |
|
Rozeznanie
|
Czarnulax bardzo ładna waga malutkiej. :thumbup:
człowiek się teraz oszczędza, martwi że za wcześnie urodzi ale zobaczycie że jak na złość szyjka będzie trzymać nawet i po terminie. Ostatnio czytałam wątek październikowy i tam dziewczyna całą ciążę brała lekki na podtrzymanie, oszczędzała się całą ciążę a co do czego urodziła w 42 tyg bo już kazali się zgłosić do szpitala taka złośliwość naszych macic ![]() Z remontami współczuję, my jak kupiliśmy mieszkanie po eksmisji, w wiadomym stanie. Remontowalismy 8 ms do stanu deweloperskiego. Od wymiany hydrauliki, elektryki po ościeżnice, okna... No wszystko po prostu. Jak się wprowadziliśmy to mieliśmy tylko kuchnie zrobioną i łazienkę. Materac sypialniany leżał na ziemi, a w salonie mieliśmy dwa krzesła wędkarskie telewizor stał na ziemi... I tak mieszkaliśmy, stopniowo zamówiliśmy stół, narożnik, meble do przedpokoju... Itd. mieszkamy już 1,5 roku i można powiedzieć że juz prawie mamy w 100% koniec. Został sufit w ubikacji wygładzić i dokleic cokoły gdzie niegdzie... Mieliśmy tylko ten komfort że od odebrania kluczy do wprowadzki mieszkaliśmy ponad rok u rodziców, dwie klatki obok (daleko się wyprowadziliśmy wiem ) i mogliśmy doglądać budowlańca.Dziś przychodzi mi sofa do karmienia, do pokoju młodego
Edytowane przez 86ewula Czas edycji: 2015-10-28 o 09:55 |
|
|
|
#1692 |
|
Rozeznanie
|
My nie mamy rodziny na miejscu, zawsze jedziemy albo do moich rodziców jakieś 500 km albo do babci tż 120 km (w drugą stronę). W tym roku mieliśmy zostać w domu ale jedziemy tylko na sobotę, bo są babci 80 urodziny. Rano jedziemy i wracamy na wieczór, bo babcia mieszka w lesie w górach i zawsze marznę, daleko mam do toalety i babcia ma teraz kota
Nie mamy daleko, więc jedziemy bez noclegu
|
|
#1693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w tym roku nie pojadę, bo mi się normalnie nie chce tłuc w ciąży te 50 km do innego miasta. A w przyszłym roku pewnie znowu nie pojadę bo dziecka nie będę wlokła hehehehe No a za kolejne lata trzeba się będzie tak zorganizować, że teściowa będzie musiala trochę się dostosować i zagęścić ruchy, bo synuś nie będzie na wyłączność...
|
|
#1694 |
|
Rozeznanie
|
witam się w słoneczny poranek.
Casaa zdrówka, Czarnulax oby jak najdłużej szyjka wytrzymała.Widzę że o 1 listopada piszecie, my się z Tż ostatnio zastanawialiśmy, bo teściowie wcześniej ze szwagrem jeździli ale wątpie że jego żona będzie chciała z nimi jeździć i już coś mruczeli że z nami się wybierają tylko że my pierwszego nigdzie się nie wybieramy chcemy jechać w sobotę i piątek bo do odwiedzenia mamy 5 cmentarzy w tym 3 w skupisku blisko centrum miasta i żeby tam dać radę zaparkować w ten dzień to tragedia a jeszcze nachodzić się trzeba i to w tłumach bo tysiące ludzi się tam kręci , dalej te groby od siebie nie mogą leżeć myśle że Candy wie o jakie cmentarze mi chodzi. Stwierdziliśmy że w zaawansowanej ciąży nie będę się męczyć, oj czuję że pretensję będą.
|
#1695 |
|
Raczkowanie
|
czarnula obys wytrwala do terminu !
Ja mam podobny problem i tez sobie tego zycze
|
|
|
|
#1696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moi rodzice wszystko sobie sami ogarniają, oboje są sprawni, oboje prowadzą. Tesciowa nie ma prawa jazdy a teść jest niechodzacy, także wszystkie takie akcje na głowie mojego męża.
Edytowane przez ruda3d Czas edycji: 2015-10-28 o 10:01 |
|
|
|
|
#1697 |
|
Rozeznanie
|
Widzę, że nie tylko my jesteśmy dzieleni na święta pomiędzy rodzinami. Ten problem mamy zawsze na Boże Narodzenie, Wielkanoc i Wszystkich Świętych. W tym roku mieliśmy jechać do mnie na BN ale wiadomo, że zostaniemy i pojedziemy tylko do rodziców tż, bo blisko (50km) i babcia i siostra tż tez mają być. Pewnie Wielkanoc też na miejscu a na kolejne Boże Narodzenie będzie walka o wnusia
|
|
#1698 |
|
Zakorzenienie
|
Niunia, dzieki
![]() Moi najblizsi zyja wiec poki co nie mam z TZtem problemu jazdy w moje strony (300km) na groby, tu mamy 2 cmentarze do obejscia wiec pewnie z tesciami podjedziemy. No chyba, ze mi sie nic nie polepszy to TZ niech biega, a ja zostane w domu. Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#1699 |
|
Zakorzenienie
|
My kupujemy znicze od początku października. I co tydzień tluke tz że trzeba podjechać a ja dźwigać nie będę. No widać jak się zbiera nie?
|
|
|
|
#1700 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U nas to zawsze z naszej strony pada propozycja ze zawieziemy mame. Mam jeszcze siostrę i ona tez moglaby to zrobić, ale jakoś sie przyzwyczailismy ze najpierw z moja mama a pozniej dopiero do męża, zreszta pozniej u tesciow siedzimy do wieczora bo maja dużą rodzine i z kazdym sie trzeba przywitac. |
|
|
|
|
#1701 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1702 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A znicze kupiliśmy na początku pazdziernika wiec o to jestem spokojna, tylko jeszcze kwiatka dokupie
|
|
|
|
|
#1703 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moi traktują męża jak 5 letnie dziecko i hitem jest tekst: "A gdzie ty masz kapcie?" ![]() Jeśli chodzi o groby to mąż ma daleko ok. 400 km, więc idziemy tylko na moje i pod krzyż. Cmentarz mamy nie daleko, więc taki spacerek wieczorem sobie zrobimy
|
|
|
|
|
#1704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1705 |
|
Zadomowienie
|
To chyba będę jedyną, która na groby się nie wybiera
|
|
|
|
#1706 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1707 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no to ja się ubiore grubo
|
|
|
|
#1708 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To dzielenie co roku w każde święto doprowadza mnie do białej gorączki :P a jak już będzie maluszek na świecie to dopiero będzie walka, bo moja teściowa za punkt honoru obrała sobie mówienie, że wszystkie wnuki są ich i tylko ich, że do nich podobne, że reszta dziadków niech się schowa i tym podobne teksty.. Po ślubie zrobiła się nie do wytrzymania :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nam w tym roku wypada BN u moich rodzicow czyli sporo km do przejechania ale moi rodzice rozumieja, ze to juz zbyt blisko terminu i moze byc roznie. Na wielkanoc zamierzam z mlodym jechac, droga jest bardzo dobra i zabierze nam gora 3 godziny
|
|
|
|
|
#1710 |
|
Zakorzenienie
|
W naszym mieście to oboje mamy na jednym cmentarzu groby te najważniejsze, także poszliśmy sobie, godzinka i byłoby obskoczone. A tak to będzie, że ja może podrepczę pomału z moimi rodzicami, tata teraz też ma jakiś problem z nogą i nie sądzę żeby też chciał latać po tym cmentarzu jak szalony.
Ale biorę też pod uwagę, że jesli będę nie w formie to w ogóle odpuszczę. A z teściami to wiadomo, różnie jest. Ogólnie są ok, tylko taki pech, ze TZ jest jedyną podporą jeśli chodzi o jezdzenie samochodem i zalatwianie wielu rzeczy Jerzyczka no właśnie te święta wszystkie takie do doopy są, rodzice i jedni i drudzy ciągną do siebie jak najwięcej. A człowiek to by chętnie w domu na tyłku posiedział, a nie tylko godzinami za stołem hehehe
Edytowane przez ruda3d Czas edycji: 2015-10-28 o 10:30 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:09.

zawsze tak jest ze mówi że dokończy później, ale póki jemu nie przeszkadza to nic nie zrobi

Nie mamy daleko, więc jedziemy bez noclegu