Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 9 - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-28, 10:04   #1291
Hanka20
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 9

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Hanka - to chyba nie bylam ja. Pierwszy raz te zele w SP wzięłam
Ja mam obiad z wczoraj - gołąbki bez zawijania. Zupę jakąś by sie przydalo dla starszego
Oo to może pomyliłam

Cytat:
Napisane przez nancy822 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

U mnie słoneczko od paru dni i od razu chce się żyć
Byliśmy w poniedziałek na szczepieniu. Arturek waży 8500 i ma 70 cm. Rozwija się bardzo dobrze. Posadzony pięknie siedzi i jak tylko ma się za co złapać to podciaga się do siadu.

BLACK współczuję problemów z kasą. Mój tz stracił 1700 na telefonie bo okazał się chińską podróbka nie wartą 500 zł, też byłam wściekła. Wiem co czujesz i przytulam mocno
Super ze tak ładnie siada. I waga słuszna jak na ten wiek

Cytat:
Napisane przez katt Pokaż wiadomość

HANKA - też lubię bardzo żele Nivea

Jutro mamy szczepienie. Chcemy dodatkowo na pneumo i jakoś strasznie schizuję, ech.
Piateczka!

Ja też się stresuje zawsze tymi szczepieniami także Cię rozumiem.

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Hej! U nas kolejna noc okropna. Pierwszą pobudka z wielkim krzykiem już po 22 Potem po 3, 5 i 6. Widać że go boli
Rano mąż kupił Camilie, dam mu na noc.
Teraz bidulek odsypia.
Oj to oby camilia się sprawdziła i u Was!

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53260693]

Pradu nie mamy od godziny,z dziur przy oknach nam ☠☠☠☠zi, no co za pech! Chociaz pogoda w miare jest.
Mloda odsypia wczesne spanie,a fachowiec mnie rano,po 2godzinach od wstania,umalowana,ubrana przywital "komplementem" : o, chyba pania obudzilem... ta,za malo korektora pod oczy 😛[/QUOTE]

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 10:05   #1292
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Hej! U nas kolejna noc okropna. Pierwszą pobudka z wielkim krzykiem już po 22 Potem po 3, 5 i 6. Widać że go boli
Teraz bidulek odsypia.
Oj Biedny Maluszek i Biedna Ty :-( - oby jak najszybciej wszystko wróciło do normy :-*
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 10:05   #1293
mori_lee
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AgnieszkAA100 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry
U nas nocka ok, jedno karmienie (chyba?) i o 6 pobudka
Martwi mnie tylko to że ten katar utrzymuję się już tydzień i jest go tyle że nie nadążam ściągać...wczoraj miał taką chrypę że zrobiłam inhalacje z Nebudu i dzisiaj już jest lepiej ale i tak idziemy na kontrolę w piątek..szczepienie się odwlecze..
my mamy odwleczone szczepienie jeszcze z 9 września.. byliśmy na początku października i neonatolog powiedziała ze póki zęby nie wyjdą to poczekamy .. taa ale zębów nadal brak... :/
mori_lee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 10:06   #1294
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Hej, u nas pobudka o 6... Bywało lepiej.

Domima, a też dziś jakaś taka nieogarnieta jestem, coś musi być z ciśnieniem. Zaraz kawę strzele i trzeba brać się do życia. Jak tylko Mała się obudzi, to pakuje w wózek i jedziemy do sklepu, bo mięsko jej się na obiadki kończy, trzeba zapasy porobić.
Dziś zamówię nocniko-kibelek z FP, hehe, śmieszny taki.

Katt, nie martw się, szczepionka na pneumokoki jest spoko, nigdy po niej nie miałyśmy skutków ubocznych, w pt jedziemy na ostatnią dawkę, najgorsza jest szczepionka na meningokoki typ.B, nigdy jej nie łączą z innymi szczepionkami, bo w 90% zawsze coś po szczepieniu wychodzi. My akurat miałyśmy obrzęk nóżki. Do tego w pt będę chyba szczepić na meningokoki typ.C, ale zobaczę jeszcze, bo nie jestem zwolennikiem łączenia szczepień.
Tez się chyba zbiore na spacer... Słoneczko jest piękne... choć mam wrażenie ze tak się zasiedzialam w tym domu ze ciężko mi się zbierać gdziekolwiek :-(
Ja tez będę na to wszystko szczepić tylko mam wielkiego stracha... :-(
Stary 2015-10-28, 10:07   #1295
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
mam nadzieję, że się tak wyrobimy z kasą, że najwcześniej na wiosnę sprzedamy mieszkanie, taki jest plan. Ogłoszenia nigdzie jeszcze nie dawaliśmy, tylko sąsiad się pocztą pantoflową dowiedział
Czyli już po przeprowadzce do nowego domku?

Kurcze, a nas po nowym roku remont czeka. Najpierw musimy przenieść sypialnie do innego pokoju, a później z naszej obecnej sypialni robimy kuchnie. Od dwóch lat remontujemy dom, a ciągnie się to tak, by kredytów uniknąć, chociaż sama nie wiem czy nie lepiej było wziąć 100tys na kredyt i wszystko za jednym zamachem zrobić. Jak kuchnia zrobimy to jeszcze elewacja domu nas czeka, z tym, że nie zdecydowaliśmy jeszcze czy czasem nie chcemy podnieść dachu i zrobić poddasza użytkowego. Coś takiego zawsze się przydaje, z tym, że to już grubsza inwestycja by była i bez banku się nie obejdzie.
kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 10:08   #1296
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Coś wisi w powietrzu bo ja ostatnio mierzyłam sobie ciśnienie i miałam 83/39:brzy dal:
Oesu... bardzo niskie. To u mnie niecałe 90/50 to była swego czasu norma i wszyscy się dziwili ze żyję... eh...
Stary 2015-10-28, 10:10   #1297
siempre
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień Dobry
U nas nocka ok, jedno karmienie (chyba?) i o 6 pobudka
Martwi mnie tylko to że ten katar utrzymuję się już tydzień i jest go tyle że nie nadążam ściągać...wczoraj miał taką chrypę że zrobiłam inhalacje z Nebudu i dzisiaj już jest lepiej ale i tak idziemy na kontrolę w piątek..szczepienie się odwlecze..
U nas też dalej katar ;/

Z przestawieniem u nas jest tak ze jak na starym czasie młody wstawal o 8 to teraz na nowym o 6 cos nie tak poszło.
siempre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 10:11   #1298
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siempre Pokaż wiadomość
U nas też dalej katar ;/

Z przestawieniem u nas jest tak ze jak na starym czasie młody wstawal o 8 to teraz na nowym o 6 cos nie tak poszło.
Ha ha ha zdecydowanie nie tak ... ... u nas podobna akcja wiec chyba Ci z 16 tak mają; -)
Stary 2015-10-28, 10:12   #1299
nancy822
Zadomowienie

Hanka waga chyba ok patrząc na to, że urodził się niezłym klocuszkiem

Katt my szczepilismy na pneumo i wszystko było ok
nancy822 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 10:15   #1300
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Tez się chyba zbiore na spacer... Słoneczko jest piękne... choć mam wrażenie ze tak się zasiedzialam w tym domu ze ciężko mi się zbierać gdziekolwiek :-(
Ja długo rozmawiałam o tych szczepieniach z moją lekarką i przekonała mnie, że większe ryzyko podejmuje nie szczepiąc, zwłaszcza, że nie wiem jak to nam się w przyszłym roku wszystko pouklada i czy czasem Zosia do żłobka nie będzie musiała iść na jakieś 2h. U nas jeszcze tylko te trzy szczepienia i do wiosny spokój 😃
kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 10:16   #1301
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Cytat:
Idź na spacer, trzeba korzystać z tej pogody i słoneczka
Stary 2015-10-28, 10:17   #1302
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz bidulek odsypia.
Biedaczek. Czekamy na ząbki

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53260693]Kurczaki,ale lobuz,wapolczuje stressu bardzo 🙌 mam nadzieje,ze uzbiera o jednak wam odda ta kase, pewnie przechulal. Co za palant.

Pradu nie mamy od godziny,z dziur przy oknach nam ☠☠☠☠zi, no co za pech! Chociaz pogoda w miare jest.
Mloda odsypia wczesne spanie,a fachowiec mnie rano,po 2godzinach od wstania,umalowana,ubrana przywital "komplementem" : o, chyba pania obudzilem... ta,za malo korektora pod oczy 😛[/QUOTE]

To Ci pan sprawił komplement :P

Cytat:
Zaraz wszystkie dzieciaki z forum będą na tym lecieć 😜
Wczoraj popołudniu Mała była strasznie marudna i zaaplikowalam Camilie, minęła chwila (ok.1h) i humor zdecydowanie jej się poprawił. A moja mama na to: "Ej, co ona taka wesoła, a chwilę temu nic jej nie pasowało? Coś Ty jej dala, może w tym są jakieś narkotyki?" 😜 oczywiście wszystko z żartem. Ale mam dowód, że ta homeopatia naprawdę działa. Musze w pt tylko z lekarka pogadać przez jaki czas mogę jej to dawać aby nie przesadzić znów...
Homeopatie trzeba chyba stosować jakis czas by działała i raczej dlugo można

Mlody zdrzemnal się przy piersi. Ha już kawę pije i kończę owsianke
Stary 2015-10-28, 10:18   #1303
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli już po przeprowadzce do nowego domku?

Kurcze, a nas po nowym roku remont czeka. Najpierw musimy przenieść sypialnie do innego pokoju, a później z naszej obecnej sypialni robimy kuchnie. Od dwóch lat remontujemy dom, a ciągnie się to tak, by kredytów uniknąć, chociaż sama nie wiem czy nie lepiej było wziąć 100tys na kredyt i wszystko za jednym zamachem zrobić. Jak kuchnia zrobimy to jeszcze elewacja domu nas czeka, z tym, że nie zdecydowaliśmy jeszcze czy czasem nie chcemy podnieść dachu i zrobić poddasza użytkowego. Coś takiego zawsze się przydaje, z tym, że to już grubsza inwestycja by była i bez banku się nie obejdzie.
jakby się tak udało to by bylo extra, zobaczymy jaka zima będzie i ile się uda zrobić w jej trakcie

hmm to u Was rzeczywiście tez będzie roboty, wiem o czym mówisz, bo kuzyn męża tak remontuje dom "na raty" i w zasadzie to skończą jeden pokój, zaczynają drugi i wieczny remont
poddasze fajna sprawa, ale sam dach drogi jest więc ruszanie tego to faktycznie już grubsza inwestycja..
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 10:18   #1304
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mori_lee Pokaż wiadomość
my mamy odwleczone szczepienie jeszcze z 9 września.. byliśmy na początku października i neonatolog powiedziała ze póki zęby nie wyjdą to poczekamy .. taa ale zębów nadal brak... :/
A zeby sa powodem by odroczyc szczepienie?

Cytat:
Dzień Dobry. Witam się i ja.
Nancy - faktycznie pogoda przepiękna
Ja jestem dziś nieprzytomna :-/ - spać mi się chce jakby mi się ciśnienie obniżyło na maxa. Musze się ogarnąć. Chyba poćwicze może i siły przybędą...
Dodatkowo zaczyna mi się @ - w ogóle tak się rozregulowalam ze szok... wiec premie jeszcze dziś będą te moje ulubione porodowe skurcze :-(- a nie mam chyba nic przeciwbólowego :-( eh...
Dzisiaj idziemy na szczepienie ale nie pozwolę szczepić bo coś mi się Mlody nie podoba ... :-(

BLACK - bardzo współczuję tej akcji z kasa :-( - tez bym się załamała :-( trzymaj się Kobitko może to da się jeszcze jakoś odkręcić...

Apropo snów - ja to pół nocy zdawałam to pierdzielone prawko... eh.. :-/

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Ale zdolniacha ten Twój Arturek - super... mój to pewnie z kg juz większy od Twojego... eh... zobaczymy dzisiaj
Biedna jesteś z tym okresem a dlaczego odraczasz szczepienie?

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 10:20   #1305
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Ja długo rozmawiałam o tych szczepieniach z moją lekarką i przekonała mnie, że większe ryzyko podejmuje nie szczepiąc, zwłaszcza, że nie wiem jak to nam się w przyszłym roku wszystko pouklada i czy czasem Zosia do żłobka nie będzie musiała iść na jakieś 2h. U nas jeszcze tylko te trzy szczepienia i do wiosny spokój 😃
No jasne ja też jak rozmawiałam z lekarka ostatnio i to byłam u takiej prywatnie u której nie będę szczepić to mówi ze dużo ludzi jest nosicielami tych chorób które u maluszków powoduja nieodwracalne zmiany :-(- wiec mniejsze zło to szczepienie... nie wiem... naprawdę się boje i nawet nie chce nic czytać o powiklaniach bo się wykoncze :-(
Stary 2015-10-28, 10:21   #1306
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
a właśnie-roczna córka znajomej już do żłobka poszła i się tam odnalazła nawet kurcze jakoś nie umiem sobie wyobrazić, że za pół roku Alicja by do złobka chodziła, kosmos jakiś, przecież to moja mała dzidzia
Stary 2015-10-28, 10:21   #1307
Majka232
Zakorzenienie

Ale beznadziejne te bio fhrupki kukurydziane. Twarde. Młody oczywiście polizal i be. Teraz dusi go i uderza nim o nóżke
Stary 2015-10-28, 10:22   #1308
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
No jasne ja też jak rozmawiałam z lekarka ostatnio i to byłam u takiej prywatnie u której nie będę szczepić to mówi ze dużo ludzi jest nosicielami tych chorób które u maluszków powoduja nieodwracalne zmiany :-(- wiec mniejsze zło to szczepienie... nie wiem... naprawdę się boje i nawet nie chce nic czytać o powiklaniach bo się wykoncze :-(
Kochana popatrz ile ludzi się szczepi a jak mały odsetek ma powikłania....
Spokojna bądź....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 10:26   #1309
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
A zeby sa powodem by odroczyc szczepienie?

Biedna jesteś z tym okresem a dlaczego odraczasz szczepienie?
No okresy mnie przerażają :-( - naprawdę lepiej znioslam poród niż to co przechodzę przez dwa-trzy dni :-( eh....jak coś się przytrafia w 1% przypadków to zawsze będę w tym 1% :-(

Olaf w zeszłym tygodniu skończył antybiotyk. Boje się ze to gardło nie jest do końca wyleczone :-( - ale gorączki nie ma bo to taki bezgoraczkowy typ - tylko moim zdaniem jakoś niezbyt czysto oddycha - może to przewrazliwienie ale nie chce ryzykować...

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Kochana popatrz ile ludzi się szczepi a jak mały odsetek ma powikłania....
Spokojna bądź....
Dziękuję Kochana :-*
Wiadomo ze są zwolennicy i przeciwnicy jak z wszystkim :-( - czuje ze robie dobrze tylko ten strach... eh..

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Cytat:
Idź na spacer, trzeba korzystać z tej pogody i słoneczka
Pójdę pójdę... jeszcze siedzę przy kawie ale musze się ogarnąć... - chyba potrzebuje jakiegoś kopa w tyłek...
Stary 2015-10-28, 10:26   #1310
Majka232
Zakorzenienie

Ja na razie nie szczepie na pneumo. Innych też nie przewiduję

Cashmere - gdyby zqbkiwanie bylo przeciwskazaniem to szczepienia byłyby po 2 r.z. pewnie w indywidualnym przypadku jak lekarz obejrzy dziąsła to moze nie szczepic. Nam kolejne zeby ida od 2 m-cy
Stary 2015-10-28, 10:26   #1311
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
No okresy mnie przerażają :-( - naprawdę lepiej znioslam poród niż to co przechodzę przez dwa-trzy dni :-( eh....jak coś się przytrafia w 1% przypadków to zawsze będę w tym 1% :-(

Olaf w zeszłym tygodniu skończył antybiotyk. Boje się ze to gardło nie jest do końca wyleczone :-( - ale gorączki nie ma bo to taki bezgoraczkowy typ - tylko moim zdaniem jakoś niezbyt czysto oddycha - może to przewrazliwienie ale nie chce ryzykować...

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Dziękuję Kochana :-*
Wiadomo ze są zwolennicy i przeciwnicy jak z wszystkim :-( - czuje ze robie dobrze tylko ten strach... eh..
No tak, zapomniałam że on miał antybiotyk. Też bym odroczyla w takim wypadku.

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 10:27   #1312
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:

po antybiotyku trzeba 2 tyg odczekać
kurcze aż nie chce się wierzyć, że miałaś łatwiejszy poród bez skurczy niż teraz okres to jak poznałaś, że się poród zaczyna??
Stary 2015-10-28, 10:28   #1313
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
a właśnie-roczna córka znajomej już do żłobka poszła i się tam odnalazła nawet kurcze jakoś nie umiem sobie wyobrazić, że za pół roku Alicja by do złobka chodziła, kosmos jakiś, przecież to moja mała dzidzia
Rany.... Maluszek jeszcze przecie... :-(

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
Ale beznadziejne te bio fhrupki kukurydziane. Twarde. Młody oczywiście polizal i be. Teraz dusi go i uderza nim o nóżke
A pomemlal choć trochę? Ja też chciałam juz jakieś kupić a boje się ze się zadlawi.... qwa wychodzi na to ze wszystkiego się boje... :-(
Stary 2015-10-28, 10:29   #1314
Majka232
Zakorzenienie

Domima - będzie dobrze i ze szczepieniem i z prawikiem. @ też się unormuje

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Cytat:
Rany.... Maluszek jeszcze przecie... :-(

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

A pomemlal choć trochę? Ja też chciałam juz jakieś kupić a boje się ze się zadlawi.... qwa wychodzi na to ze wszystkiego się boje... :-(
Nie. Tylko zgniotl. Banan w siateczce tez be. Zupki bez grudek musza byc. Taki gość
Stary 2015-10-28, 10:30   #1315
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
po antybiotyku trzeba 2 tyg odczekać
kurcze aż nie chce się wierzyć, że miałaś łatwiejszy poród bez skurczy niż teraz okres to jak poznałaś, że się poród zaczyna??
Kochana. U mnie było oxy. Poród trwał 30 minut od pierwszych skurczy. I gdyby nie parte które były prawie od razu to pewnie myślałabym ze mi się po prostu kupę za przeproszeniem... no a okres... :-( - cały czas skurcz i ból kręgosłupa i kolan :-( - dramat
Stary 2015-10-28, 10:32   #1316
violka848
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53260693]Kurczaki,ale lobuz,wapolczuje stressu bardzo 🙌 mam nadzieje,ze uzbiera o jednak wam odda ta kase, pewnie przechulal. Co za palant.

Haha rozsmieszylas mnie jak zwykle))
Goczek jeśli to nie problem to wstawiaj foty Hanki w grupie fejsowej, bo ja rzadko cos ogólnie komentuje tak zeby wszyscy widzieli, a mam ochotę Hankowe komentować
Stary 2015-10-28, 10:32   #1317
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana. U mnie było oxy. Poród trwał 30 minut od pierwszych skurczy. I gdyby nie parte które były prawie od razu to pewnie myślałabym ze mi się po prostu kupę za przeproszeniem... no a okres... :-( - cały czas skurcz i ból kręgosłupa i kolan :-( - dramat
Trzeba pracować nad drugim bobo to bedzie jakis czas bez @
Stary 2015-10-28, 10:32   #1318
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
jaki wniosek? jesteś stworzona do bycia w ciąży(zero okresu) i rodzenia dzieci (potem też brak okresu) no i tak w kółko hehe
Stary 2015-10-28, 10:32   #1319
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Haha rozsmieszylas mnie jak zwykle))
Goczek jeśli to nie problem to wstawiaj foty Hanki w grupie fejsowej, bo ja rzadko cos ogólnie komentuje tak zeby wszyscy widzieli, a mam ochotę Hankowe komentować
Podpisuje się pod tym
Stary 2015-10-28, 10:33   #1320
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Domima - będzie dobrze i ze szczepieniem i z prawikiem. @ też się unormuje

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Nie. Tylko zgniotl. Banan w siateczce tez be. Zupki bez grudek musza byc. Taki gość
Dziękuję Ci Kochana za miłe słowa :-*
Ja to mam z tym zamartwianiem - tak jak Ty... albo i gorzej bo od razu potrafię ryczec tylko o czymś smutnym pomyślę... eh...
No mój trochę też taki typ ze nie bardzo chce cokolwiek z grudkami - od razu udaje psich wymiotny i się śmieje zaraz po tym... tylko różnicą jest taka ze wszystko je i to w każdej ilości... będzie szerszy niż dłuższy...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości