|
|
#1771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część IV :)
Poczytałam i takich bzdur nie słyszałam
![]() To, że dziecko będzie blade to pikuś. Krążą zabobony, że dziecko się owinie pępowiną, że się poroni, że po urodzeniu dziecko umrze. Jedyny sensowny powód żeby nie iść to dla mnie taki, że pogrzeby często wiążą się ze stresem i to może źle wpłynąć na dziecko.
|
#1772 |
|
Konto usunięte
|
ja tak słyszałam tylko... ale jak moja bratowa była w 7 msc i jej dziadek zmarł fakt nie poszła na pogrzeb ale tak się zestresowała że do końca leżała albo w domu albo w szpitalu. Ale ile ludzi tyle teorii...
|
|
|
|
#1773 |
|
Zakorzenienie
|
My na upartego mamy imię co od dawna nam się podobało, ale że każdy pyta czy tak będzie miała na imię, to przestaje mi się ono podobać.. A to co mam w zastępstwie nie podoba się mężowi i bądź tu mądry..
Dodatkowo u nas imię musi być krótkie i w proste w obu językach ![]() Dobrze, że jeszcze jest trochę czasu
|
#1775 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1776 |
|
Zakorzenienie
|
Oj będzie ciężko.. Może uda mi się męża namówić na "moje" imię
|
#1777 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam kilka rzeczy tylko, teraz zaczynamy szukać wózka i łóżeczka ale mam taki strach w sobie, że organizm znów się zbuntuje w jakiś sposób (mam dość bogatą "kartotekę" szpitalną) i łóżeczko i wózek będą stać puste niby lekarze mówią, że wszystko jest w porządku.. macie tak? Czy tylko ja tak panikuję?Ps. Widziałam, że wiele z was ma zamiar kupić wózek Bebetto, poczytałam teraz trochę i wcale nie mają takich rewelacyjnych opini ktoś używał? Ktoś polecał z własnego doświadczenia?
|
|
|
#1778 |
|
Zakorzenienie
|
Tak mi sie krotkie skojarzylo
A jakie jest to Twoje? |
|
|
|
#1779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1780 |
|
Zakorzenienie
|
Malinka
A ja Ci mówię Malina nazwijcie!
|
|
|
|
#1781 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
cieszę się że synio dobrze się rozwija i codziennie daje o sobie znać, a pamiętam że jak zrobiłam test to byłam w takim szoku... teraz już nie wyobrażam sobie nawet że mogłoby nie być mojego małego lokatora, chociaż wiem że w życiu bywa różnie ale będę się starała żeby mój synek urodził się zdrowy jak rybka malinka nie masz kompletnie żadnych typów co do imion? coś tam musi Ci świtać, podaj jakie Ci się podobają chociaż troszkę chociaż wiem co to musi być TO imię ![]() Też słyszałam że na pogrzeby się nie chodzi w ciąży, babcia mi opowiada czasem takie historie że aż ciary chodzą -a ja głupia słucham, bo to takie mroczne Fjolek, Nieznajoma, Fasolka, Kallina, Milenujdka udanych wizyt Dziewczyny, trzymamy kciuki!
|
|
#1782 |
|
Zakorzenienie
|
Maja
ewentualnie Pola, ale na to też kategoryczne "nie" mówi mąż
|
#1784 |
|
Zakorzenienie
|
hehe to by było dobre
![]() coś świta, ale jeszcze nie było przy jakimś imieniu "Tak, to jest TO, to będzie idealne dla mojej córci"
|
#1785 |
|
Zadomowienie
|
u nas padło na Natalia chociaż ja zastanawiałam się nad Laura Iza lub Karolina a dla chłopca albo Michał albo Przemek chociaż ja upierałam się na Natan także jeśli do 10 listopada nic nie urośnie między nóżkami to zostaje Natalka
|
|
|
|
#1787 |
|
Zakorzenienie
|
i proste i do nazwiska ładnie mi pasuje
Ale póki co mąż nie daje się przekonać..A dla mnie póki co, to jest najlepsze imię jeszcze ze wszystkich jakie przeczytałam ![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- uuu tego nie słyszałam
|
#1788 |
|
Zadomowienie
|
hahahah
![]() U nas padło na Marcela bo zawsze podobała nam się Marcelina dla dziewczynki ale jakoś też nie mam poczucia że to imię na całe życie dla mojego synia ![]() Zawsze podobał mi się Gabriel i Aleksander ale mąż nawet nie chce o nich słyszeć, a na Marcela o dziwo się godzi no ale imię wybieramy obydwoje... Dla dziewczynki Laura ślicznie, moje typy to były też Amelia, Natalia i Bianka. Fajnie jak da się zdrobnić imię bo do Maluszka będzie pasowało a jak podrośnie to będzie używać też "poważnej" formy ![]() Z przydatnych linków znalazłam fajnego bloga: http://wyprawkabobasa.blogspot.com/p/spis-tresci.html Bardzo fajnie napisany
mąż i żona 26.07.14 Marcelek <3 18.02.16 Edytowane przez monikmi Czas edycji: 2015-10-28 o 11:01 |
|
|
|
#1789 |
|
Zakorzenienie
|
misia
![]() Mój bratanek ma na imię Natan..... i może coś w tym jest ![]()
|
#1790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1791 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem pamietam ze ktos mi to mowil. Hmm
Natan, Nataniel itp ze to niby odmiany jakies wlasnie
|
|
|
|
#1793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Został tydzień do USG, muszę być spokojna i wierzyć, że od zeszłego tygodnia nic się nie zmieniło
|
|
#1794 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam 3 listopada polowkowe
A 9 listopada w urodziny meza wizyte w prezencie pooglada sobie synka I zamowilam mu dwie ksiazki
|
|
|
|
#1795 |
|
Zakorzenienie
|
pocieszyć Was? Ja prawdopodobnie do konca ciąży już nie będę miała usg
|
#1796 |
|
Zakorzenienie
|
ahh dzieci i ich pojmowanie świata
http://joemonster.org/art/33966/Dzie...jest_milosc_II ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- mi zostało teraz połówkowe, potem za 2 tygodnie ostatnia wizyta u gin wiec pewnie będziemy sie podglądać i tutaj jest obowiązkowe w III trymestrze USG (gdzie po 30 tyg chyba). Tak to chyba tylko serduszko będzie sluchane i już mi jakoś brakuje na samą myśl podglądania.. Nie wiem jakbym na Twoim miejscu wytrzymała.
|
#1797 |
|
Rozeznanie
|
ja jeśli mój lekarz nie zdecyduje, że mi zrobi to też nie wiem czy będę miała bo trzecie prenatalne już nie jest refundowane, choć z drugiej strony dla świętego spokoju 2 stówki mogę wydać skoro za pierwsze dwa nie płaciłam. Żal mi tylko, że nie mam choćby krótkiego usg co wizytę bo tak na prawdę nie licząc wizyt w szpitalu to miałam tylko 3 planowe usg...no ale z drugiej strony jestem już na etapie że serducho słychać przez detektor więc jest to jakieś zadośćuczynienie za brak usg.
|
|
|
|
#1798 |
|
Zadomowienie
|
haha to dobrze że Natan odpadł;d jutro o tej porze będziemy do hotelu jechać z lotniska. dalej w to uwierzyć nie mogę. jeszcze trzeba się spakować jakoś;d dalej nie wiem co. mój mąż stwierdził że on tylko kąpielówki bierze;d a już ma całą walizkę a ja dopiero dziś pojadę do siebie się pakować
|
|
|
|
#1799 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Współczuję Ci bardzo tej straty w takim razie trzymam mocno kciuki za was i nie pozostaje nic innego jak wierzyć, że teraz wszystko będzie dobrze
|
|
|
#1800 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia spakuj no spe, magnez, wapno do picia, jakies elektrolity jakbys nie daj boze biegunki tam dostala.
Hmm paszporty!! kase i dobry humor
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:52.

?

mam kilka rzeczy tylko, teraz zaczynamy szukać wózka i łóżeczka ale mam taki strach w sobie, że organizm znów się zbuntuje w jakiś sposób (mam dość bogatą "kartotekę" szpitalną) i łóżeczko i wózek będą stać puste
ktoś używał? Ktoś polecał z własnego doświadczenia?

cieszę się że synio dobrze się rozwija i codziennie daje o sobie znać, a pamiętam że jak zrobiłam test to byłam w takim szoku...