|
|
#1681 |
|
art at its finest.
|
Dot.: ~~~Czerwcóweczki 2016 - to tu :)~~~
Sophie, bardzo dobrze, że się wygadałaś - od tego są fora internetowe
![]() Uważam, że nie mogłaś podjąć lepszej decyzji. Bardzo dobrze, że się cenisz i myślisz o sobie i dziecku, super zrobiłaś Nie wiem, czy ja byłabym do czegoś takiego zdolna.
|
#1682 |
|
Zakorzenienie
|
Kat trzymam kciuki żeby wszystko się wyrównało i było dobrze.
A dla mnie faktycznie wczoraj nie był mój dzień, zasnęłam przed 20 i od pół godziny jestem już na nogach spałam 11 godzin, ciekawe jak będzie dzisiaj jak dzisiaj mam noc w pracy
|
|
|
|
#1683 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki. Straszne koszmary dzisiaj miałam na dodatek z teściową w roli głównej :P hihihi. No i rano rozmowa z nią - oczywiście znowu się poryczałam. A do fasola cały czas powtarzam,żeby się nie wygłupiał i rósł :P Już się pozbierałam przez noc do kupy,wiadomo - mówienie o tym boli (a jeszcze moim rodzicom muszę powiedzieć jak zadzwonią), ale wierzę, że będzie dobrze! Bo dużo się przez 11 dni zmieniło - z pęcherzyka 6,5 mm mam teraz maluszka 5,4 mm. Więc rośnie i serca nie było, a jest.
Sophie - mądra z Ciebie babka Fajnie słyszeć i widzieć jak kobieta rośnie w siłę
|
|
#1684 |
|
Zakorzenienie
|
kat trzymam kciuki za fasolkę
![]() chudziaszek mi pierwszy magnez tez poleciła jedna wizażanka jeszcze przed wizytą u gina (pozdrawiam Dot )
|
|
|
|
#1685 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1686 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kat jak czytam twoje posty mam wrażenie jakbym widziała siebie w 1 ciąży. Takze wszystkim sie mega martwilam. Teraz chyba mam więcej dystansu. Przecież nie na wszystko mam wpływ. Pozostaje mi modlitwa o zdrowie dzidziusia Wniosek z tego wszystkiego jest taki ze mam piękne zdrowe dziecko czego tobie z całego serducha życzę. Zreszta życzę tego nam wszystkim! |
|
|
|
|
#1687 |
|
Ania
|
Witam się z rana
![]() No cóż, mdłości męczą mnie nawet w nocy..;/ Też miałam wczoraj naleśniki, tak mnie na nie naszło, zjadłam, a po południu pojechałam do mamy na krokiety... ![]() A teraz wcinam wczorajsze naleśniki, i o dziwo, po słodkim trochę mi lepiej...
|
|
|
|
#1688 |
|
Zakorzenienie
|
Naleśniki
![]() Sophie dobrze że go zablokowałaś niech sobie za dużo nie wyobraża, widać że chyba jeszcze nie dorósł do roli ojca i partnera. A u dziś troszkę lepiej lekkie nudności są ale nie takie jak przez ostatnie dwa dni, i oby tak już zostało. |
|
|
|
#1689 |
|
Ania
|
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że myślę: o, naleśniki, zjadłabym.. robię, a jak już je jem, to nie jest to na co do końca mam ochotę...;/
Ale jak o tym myślę, to na pewno to! to bez sensu..
|
|
|
|
#1690 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1691 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No ale nareszcie przestalam rozpaczac i mam nadziejej ze ostatecznie wszystko sobie ulozylam w glowie A co do sily to... Poki sie nie ma wyboru to moze sie wydawac, ze cos nas przerasta, ale jak nie ma innego wyjscie to predzej czy pozniej trzeba sie pogodzic z tym co sie dzieje. Bez przesady mam dla kogo zyc i mysle ze wszytko sie w koncu pouklada. A przeciwku temu na co nie mam wplywu byloby glupota sie buntowac. Jest jak jest i postaram sie byc najlepsza mama dla moich dziewczynek ![]() Cytat:
Podoba mi sie Twoje nastawienie. Ty tez szybko sobie wszytsko ulozylas w glowie i bardzo sie ciesze ze starsz sie nie panikowac. Bedzie dobrze! Musi byc! ![]() Cytat:
![]() Mloda nic nie jadla na kolacje i noc byla spokojna. Dzisiaj obidzila sie z goraczka, ale wypila 2 kubki herbaty i szczesliwie zostaly one w jej brzuszku ![]() Cytat:
ja nie chce sie juz wiecej zajmowac diagnozowaniem tego frajera, dokonal wyboru wiec niech sie wreszcie liczy z jej konsekwencjami. Nie odzywam sie do niego i dobrze mi z tym.Trzymam kciuki zeby mdlosci juz faktycznie odpuscily
|
||||
|
|
|
#1692 |
|
Zadomowienie
|
Sophie jesteś dojrzale myslaca kobietą! Brawo brawo brawo!
|
|
|
|
#1693 |
|
Ania
|
Sophie podziwiam i trzymam kciuki, żeby wszystko się ułożyło po Twojej myśli.
A mamą będziesz na pewno najlepszą ![]() A takie pytanie mam: czy też macie zaparcia? tzn ja mam tak, że boli mnie brzuch bardzo często od kilku dni, boli, boli, boli...chodzę do toalety i nic. Dopiero za którymś tam razem się uda załatwić..i wtedy oczywiście ból przechodzi. Coś można brać, żeby tak się nie działo? ![]() przed ciążą nie miałam problemów z wypróżnianiem, a jak już miałam, to bardzo rzadko. A teraz od kilku dni tak mam.;/ |
|
|
|
#1694 |
|
Raczkowanie
|
Zazdroszczę wam dziewczyny dojrzałości
jesteście wielkie ![]() Każda ma jakieś problemy ale grunt to się nie poddawać ! Ja dziewczyny dopiszę się do listy po wizycie, jak poznam datę porodu i jak wszystko będzie dobrze,a wizytę mam 7 listopada ![]() Troche mi wstyd tu z wami pisać, bo z tego co czytałam na 1 stronie to wychodzi na to że jestem tu najmłodsza. |
|
|
|
#1695 | |
|
tut tuut
|
Haneczka, woda i blonnik w duzych ilosciach. Zaparcia to niestety jedna z czestych przypadlosci ciazowych. Jest jeszcze kilka dosc upierdliwych
![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1696 |
|
Zadomowienie
|
Claudette wiek tu nie ma znaczenia!
|
|
|
|
#1697 | |
|
Ania
|
Cytat:
![]() Czy aby na pewno najmłodsza? i czy to ma jakieś znaczenie? ![]() silly78 dziękuję. Bo to naprawdę staje się upierdliwe. A że to moja pierwsza ciąża, to pewnie każdym objawem będę Was tu męczyć i pytać
Edytowane przez haneczkab92 Czas edycji: 2015-10-28 o 10:49 |
|
|
|
|
#1698 |
|
Raczkowanie
|
haneczkab92
Na zaparcia spróbuj może zjeść activię, może pomoże, lub wypić kefir
|
|
|
|
#1699 |
|
Zadomowienie
|
Ja miałam okropne zaparcia i lekarz dal mi niezawodny sposób: Rano zanim zjesz cokolwiek wypij szklankę CIEPLEJ WODY I ZJEDZ JABLKO
DZIALA )
|
|
|
|
#1700 |
|
Raczkowanie
|
haneczkab92
Może i to nie ma znaczenia ale już się spotkałam z wieloma krytykami, niektórzy niestety nie wiedzą że nie można patrzeć na wiek tylko kobieta musi czuć że chcę być Mamą i że dorosła do tej roli... |
|
|
|
#1701 |
|
Ania
|
Dzięki
normalnie, jak się rzadko miało ten problem, a teraz cały czas to naprawdę uciążliwe...A tak poza tym, to pewnie trochę marudzę, ale kto jak nie Wy to zrozumie?![]()
|
|
|
|
#1702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sliwki suszone troche pomagaja. |
|
|
|
|
#1703 |
|
Zadomowienie
|
Jak mam być szczera to chciałabym być taka młoda mama ! Odchowasz dzidziusia i masz cale życie przed sobą
)
|
|
|
|
#1704 |
|
Zakorzenienie
|
co do zaparć to polecam zmienić pozycje na kibelku
może się to wydawać śmieszne, ale działa ![]()
|
|
|
|
#1705 |
|
Zadomowienie
|
Ooo super!
|
|
|
|
#1706 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|
#1707 | |
|
tut tuut
|
Cytat:
Kazda z nas ma swoje powody i nie ma nad czym sie zastanawiac. Nikt za nas naszego zycia nie przezyje, to i wtracac sie nie powinien. |
|
|
|
|
#1708 |
|
Raczkowanie
|
Śmieszne te rysunki z kibelkiem
![]() Co jak co ale jak urodzę to będę miała 20 lat. Ja miałam być grudniówką 2015 ale uważam że dzidziuś tylko zmienił swoją datę urodzenia
|
|
|
|
#1710 |
|
Ania
|
claudette1996- a ile masz lat? jak można zapytać, chyba pisałaś, ale nie pamiętam. data w nicku to rok urodzenia?
Ja mam koleżankę, która w wieku 17 lat bardzo zapragnęła być mamą. 18 lat- wyszła za mąż, urodziła dziecko. Poznałam ją w wieku prawie 30 lat. I uważam, że jest świetną matką, a ona sama zawsze powtarza, że nie żałuje tej decyzji. Także moim zdaniem, wiek nie ma znaczenia w ogóle ![]() No z tą pozycją widziałam, ale zawsze jak ide do toalety, to okazuje się, że nie mam nic "pod ręką" żeby dać pod nogi Chyba zaraz zaniosę stołeczek
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:07.

Nie wiem, czy ja byłabym do czegoś takiego zdolna.

ja nie chce sie juz wiecej zajmowac diagnozowaniem tego frajera, dokonal wyboru wiec niech sie wreszcie liczy z jej konsekwencjami. Nie odzywam sie do niego i dobrze mi z tym.