|
|
#2851 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8
Bylam rano w labie zoastawilam probke na gbs. Dobrze, ze poprosilam i ludzie mnie przepuscili bo z sama probka gdybym tam miala stac godzine chyba bym sie zaplakala.
Aplikacja mi powiedziala rano, ze wlasnie zaczynam 35 tc czyli 9 miesiac. Chyba wlasnie zaczynam sie stresowac |
|
|
|
#2852 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki za wizyty i za badania, dla chorujących duzo zdrówka a dla obolałych lepszego samopoczucia. Biorę się za sprzątanie w pudłach. Jutro wraca tż
25.12.2015 Igor 17.09.2017 Olgierd Edytowane przez rudaska Czas edycji: 2015-10-28 o 11:05 |
||
|
|
|
#2853 |
|
Zadomowienie
|
Sylwoha rzeczywiście trafiła Ci się jakaś wariatka
![]() Sylwuska współczuje takiej kumulacji bólowej może lepiej idź do lekarza? Może on coś poradzi, bo strasznie się męczysz Limonka niepotrzebnie Ci to powiedział, ale wątpię, żeby tak na serio myślał.. Im bliżej terminu tym faceci bardziej panikują ... Czubasek żeby tylko do piątku Ci się nie pogorszyło bez antybiotyku ![]() Andriuszka czuj się wywołana do tablicy
|
#2854 |
|
Zakorzenienie
|
Ide do szpitala lekarz dmucha na zimne i ten cuker chce spr
Ale przed weekendem wyjde. Malego nie widzialam, ale serce jak dzwun ![]() Ahh patologio witaj :p |
|
|
|
#2855 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najważniejsze, że nie przytrzymają Cię przez weekend, a przynajmniej zrobią wszystkie potrzebne badania i obserwacje ![]() Trzymaj się tam
|
|
#2856 |
|
Zakorzenienie
|
Współczuję pobytu w szpitalu... no ale, lekarz pewnie wie co robi. Obyś szybko wyszła!
|
#2857 |
|
Zadomowienie
|
Idę od Was -> wezmę się za coś konkretnego do roboty
miłego dzionka
|
#2858 |
|
Zakorzenienie
|
Ale to jutro
jeszcze dzis w domku.Dla mojego podejscia to rozwiazanie bardzo dobre :p bo bym sie srala z tym cukrem A tak sobie obadam patologiczne pielegniarki :p |
|
|
|
#2859 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2860 |
|
Zakorzenienie
|
ANI_QA no kumulacja mega, ale dzisiaj czuje lekką,ulgę, więc myślę, że powoli mi przechodzi i bez lekarza się obejdzie, zobaczymy, najbardziej mnie ten ból głowy wymeczyl, zawsze to on jest dla mnie najgorszy, w 1 trymestrze tak samo, mogłam nawet po kilka razy dziennie wymiotowalam byle by tylko głowa mnie nie bolała ;/
Ale liczę na poprawę... KARMAZYNOWA dzisiaj jestem zdolna do jakiejkolwiek czynności, np pozmywalam w kuchni, pozamiatalam i nastawialam pranie, więc chyba będę zyc ![]() SYLWOHA to dobrze, ze chce to sprawdzić, cały czas coś jest nie tak, więc lepiej, żeby porobili Ci jakieś dokładniejsze badania. A do weekendu niedaleko, wytrzymasz Odzywaj się co i jak ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2861 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry powodzenia na wizytach
Z tego co wiem czasami dzieciaki w ostatniej chwili się obracają dupka do dolu.. oby nas to nie spotkało. Ogólnie tak też tak mam z tym lezeniem. Jak leżę na prawym boku to wgk mam zgage na lewym spoko. Biedne autko! Mój tz się śmieję jak coś zrobię z autem. Mnie głupio zła jestem a on się śmieje. Sylwoha co ci ludzie mają w głowach? ![]() Sylwuska trzymają ie słońce Najgorszy okres na chorobowe. Też coś smarkac za zaczelam.. Dorosea kochana nie tylko ty nie w formie. Uciekam pracować kobietki Trzymajcie cie ciepło wszystkie &&
|
#2862 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miłego dnia! ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
pewnie ja jemu bym awanturę zrobiła, taka niedobra jestem
|
|
#2863 |
|
Zakorzenienie
|
Dokladnie, wiem, że robię to dla Małej i Ona potem mi wszystko wynagrodzi, ze muszę się starać, żeby to Ona była zdrowa, ale jak dwie doby trzyma Cię taki chole.rny ból to się odechciewa juz nawet zyc i niczym nie potrafisz się pocieszyc ;/
A jeszcze dzisiaj mieliśmy mieć tą imprezę, no ale ja jestem tak wymeczona, że mimo że lepiej się czuje, nie mam zamiaru dzisiaj cały dzień sprzątać i stać przy garach, tylko muszę odpoczac, więc jeśli będzie poprawa, to przekładamy to na jutro albo na wcale. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- ADKA dzięki nie dam się chorobie, najadla się czosnku i cebuli i piłam mleko z miodem, poza tym to chyba nie choroba, ale ten ból głowy działał wieloobszarowo juz ;/Miłego i spokojnego dnia ;* Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2864 |
|
Zakorzenienie
|
No to u nas jest odwrotnie. TŻ się na mnie wkurza a ja na niego nie bo nie lubię się kłócić. TŻ ma ciężki charakter ale na mnie nie umie się długo gniewać
|
|
#2865 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, co mozna na zatoki w ciazy? Moj sezon na choroby i juz mam oznaki zapalenua zatok
|
|
|
|
#2866 |
|
Zakorzenienie
|
Któraś dziewczyna pisała, że można Sinupret
|
|
#2867 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja przy jelicie tego typu uważam, że trzeba naprawdę bardzo ostrożnie z pełnym ziarnem i płatkami owsianymi. Może tez pomidor Ci wadzi... Bardzo ciężko określić. Spróbuj sobie choć dzień dwa nie jeść pełnego ziarna, czasem już wtedy widać, czy jelito to lubi
|
|
|
|
|
#2868 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2869 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeśli chodzi o samopoczucie to doskonale Cię rozumiem... sama jeszcze przed chwilą płakałam jak mi źle... najgorsze jest to, że możemy jedynie wytrzymać, bo nie zawsze da się coś poradzić... Cytat:
|
|
#2870 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam też różne otulacze, ale nie wiem, czy wystarczy, możę dokupię. Otulaczy trochę kupiłam, trochę dostałam, pieluch kupiłam tylko 10, reszta w spadku (jak przeliczyłyśmy, to tetry z 40, a do tego kilka bambusów, flaneli oraz wkłądy do otulaczy). Do szpitala biorę pampersiaki, potem też na początku możliwe, że pampersy (konkretniej babydream), a jak tylko trochę ochłonę, to zabieram się za wielorazowe. Możliwe, że zaraz po powrocie do domu, jeszcze nie wiem, ale gotowe są
|
|
|
|
|
#2871 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy Sinupret jest na zatoki, ale że wolno w ciąży to potwierdzam. Gin mi ostatnio to kazała kupić przy moim przeziębieniu, ale tylko jeden listek i w sumie obyło się bez jakiegoś większego kataru i zatkanego nosa
|
#2872 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie o nim czytałam i jest na rozrzedzanie wydzieliny
|
|
#2873 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) Muszę to wybadać. Dwa - kiedy w sumie się ją robi? Trzy - nie wiem, czy sama lewatywa czy to ta substancja z lewatywy pobudza skurcze. Wydaje mi się, że skurcze jelit faktycznie pobudzają skurcze macicy, więc stąd często po lewatywie akcja przyspiesza... Ale jest też inne spojrzenie na tę sprawę, bo nie u każdego dobrze jest przyspieszać cokolwiek. Szybszy poród wbrew pozorom nie musi oznaczać lepszego porodu, bo czasami za szybko oznacza duży stres dla dziecka, matki, komplikacja, albo właśnie przykładowe pęknięcia czy cos. To tak w teorii gdzieś czytałam, choć nie mam pewności, czy to rzetelne teorie. Anyway, ja dla komfortu pewnie się skłonię ku lewatywie, choć wolałabym z czegoś nie wiem... może ziołowego. Na razie jednak nie wiem, co wykorzystać. Ach, bo właśnie też mi się nie podoba, że lewatywa apteczna na pewno psuje florę jelit, a ja mam obsesję na tym punkcie Chętnie bym kogoś podpytała właśnie o to, ale jakoś nie miałam okazji, albo zapomniałam
|
|
|
|
|
#2874 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czytałam jak kupiłam co to jest, ale nie pamiętałam. Czyli może pomóc na zatoki, przynajmniej warto spróbować.
Chyba, że w aptece farmaceutka poleci coś jeszcze innego.
|
#2875 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W przyszlym tygodniu mam wizyte, to moze gin mi cos doradzi Najlepiej w takich poczatkowych stanach dziala na mnie ibuprom zatoki, ale to odpada niestety
Edytowane przez dorosea Czas edycji: 2015-10-28 o 12:11 |
|
|
|
|
#2876 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwuska tez bym odpuscila gosci.
Dlaczego nie chcesz zadzownic do gina? Bo cos ewidentnie Ci doskwiera Upartas :p Mujer no mnie kusza wielorazowki ale poczekam az wy ogarniecie temat :p Sporobuie bez zboz ogolniei i sobie popatrze co i jak Ahaa i te nocne bole jak na miesiaczke to sa skurcze jak nic
|
|
|
|
#2877 |
|
Zadomowienie
|
Potwierdzam sinupret jest super !! przed ciaza zawsze go bralam na zatoki obok oczywisci jakiegos ibupromu zatoki no ale bioraca pod uwage ze my niewiele mozemy brac to moze sam sinupret Ci pomoze
|
|
|
|
#2878 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mówi, że mam dobry wpływ na niego, to może Twój TŻ ma dobry wpływ na Ciebie?
|
|
|
#2880 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zaczęło się wtedy w nocy od tych nerek, potem dwa dni lepiej i całkiem inny ból między lopatkami i potem głowa, a jak już glowa to posypala się lawina. Z głową zawsze mam najwiekszy problem i jak ona już odpuści to dużo lepiej się czuje. Wieczorem będę miała wyniki moczu i zobaczę w jakim jutro będę stanie. Lila ma czkawke, ostatnio dość często, raz dziennie nawet u Was też tak jest? Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:04.

może lepiej idź do lekarza? Może on coś poradzi, bo strasznie się męczysz 

na lewym spoko. 

Miłego dnia!
ja niestety się męczę
Nasza mała gwiazda też się nie zakrywa i nie chowa