|
|
#1741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V
Dlatego się na niego zdecydowałam, ale jednak jakby był 10 zł droższy to bym go nie wzięła, bo rękawy są ciut za krótkie. Ale jak ubiorę pod spód sweter, to rękawy mogą wystawać spod płaszczyka.
|
#1742 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez siedze na du.pce
![]() "Membranom" tez mi sie rzucilo w oczy Baby Wszystkiego co Najlepsze z calego serduszka
|
#1743 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
baby montana Dużo zdrowia, rozwiązania problemów, lekkiego porodu no i spełnienia marzeń Edytowane przez iola14 Czas edycji: 2015-10-28 o 12:30 |
|
|
|
|
#1744 |
|
Rozeznanie
|
u nas też mąż wozi swoich rodziców na groby, bo jakoś jego siostry się nie poczuwają. do tego jeszcze kupiliśmy wczoraj zestaw zniczy i oczywiście wiem że nawet połowy kasy nie dostaniemy za to. zresztą ze wszystkim tak jest. jak jedziemy do auchan na zakupy to teściowa tylko mówi że to by się przydało i tamto. ale jeszcze nigdy kasy na to nie dała i nie oddała. poza tym korzystają z naszego internetu już chyba z rok (bo mąż wziął dodatkowy na firme z laptopem i u nas był bardzo kiepski zasięg i im zawiózł) no i oczywiście przez ten czas ani razu nie zapłacili żadnego rachunku
no, ponarzekałam sobie ![]() a co do pozytywów to mam wyniki glukozy i są dobre chyba Glukoza na czczo 84 mg/dl Glukoza po 1 godz. 132 mg/dl Glukoza po 2 godz. 118 no i kupiłam w poniedziałek przez olx kurtkę hm mama i już ją dziś dostałam i jestem zadowolona że w końcu mogę się dopiąć ![]() Baby wszystkiego najlepszego |
|
|
|
#1745 |
|
Zakorzenienie
|
iola, okej, na przewijak tetra,bo to sie sciera, ale do wózka tetra? A nie cos nieprzemakalnego? Nie chce zeby przemókł materacyk z wózka w razie jakiegos 'wypadku'
|
|
|
|
#1746 |
|
Zakorzenienie
|
Baby, wszystkiego dobrego! Duuuuuużo zdrowia! Porodu lekkiego! i żeby Ci w życiu poukładało kochana
|
#1747 |
|
Wtajemniczenie
|
Baby, wszystkiego co najlepsze, spokojnej ciazy i bezproblemowego rozwiazania
![]() Dziewczyny a jak jest u Was z goleniem "tych" miejsc? dajecie jeszcze rade czy pomoca sluza tzci? Bo ja wlasnie przed wizyta targnelam sie na strefe bikini i po 40 min przed lustrem jestem zmachana jak po jakims maratonie A tu jeszcze nogi trzeba ogolic ![]() Ja do lozeczka i wozka bede miala takie ceratkowe kolorowe podklady do przewijania a tak zamierzam tez stosowac tetre ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1749 |
|
Zadomowienie
|
PowłokOM
Ale drugi raz napisał dobrze! ![]() Dotka a jakiej wielkości masz materacyk w wózku? Bo to chyba od tego zależy Jako ochraniacz myślałam wziąć jakiś niewielki do łóżeczek i przeszyć żeby się trzymał materacyka, ale nie wiem, czy będzie mi się chciało ![]() Ja na przewijak chce dawać te jednorazowe podkłady do przewiania, jakoś te prześcieradła na przewijak wydaja mi się niepraktyczne
|
#1750 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Piekna glukoza ![]() U mnie znowu co do grosza ze wszystkiego rozlicza sie tesciowa, w sensie jest jedna z najbardziej skapych osob jakie znam, ale tylko w swoja strone tzn.nawet zlotowki nie da i nie przepusci mezowi, ale jak ona ma oddac to juz pamiec ma zawodna :pLubie te kobiete, ale coraz bardziej mi dziala na nerwy ostatnio, bo tez ma trojke dzieci, a jednak to maz ma byc na jej kazde zawolanie. Ale tępie to ile mogę ![]() Ja się nie dopinam w zadna kurtke ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie bozene TZ juz ogarnia :P mi po chwili brzuch twardnieje i generalnie stwierdzilam, ze sie przemeczac nie bede z reszta on nabroil to niech teraz pracuje :P
|
|
|
|
|
#1752 |
|
Zakorzenienie
|
Jerzyczka mam podobnie, meczę się przy tym strasznie, ale na razie daję radę sama.
Ja do wózka też pod prześcieradełko, będę wkładać te jednorazowe podkłady do przewijania one są dość duże to wystarczą, co prawda są i takie ochraniacze jak i do łóżeczek, ale szkoda mi trochę 15 czy 19 zł za to. |
|
|
|
#1753 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przewaznie robie to na ''czuja'' a pozniej sprawdzam w lusterku
|
|
#1754 |
|
Zakorzenienie
|
hariett nie ma sensu się bawić w przeszywanie chyba, jeżeli chcesz taki pokrowiec jak do łóżeczka to są już gotowe. http://allegro.pl/podklad-na-materac...165607389.html, http://allegro.pl/ochraniacz-na-mate...501336229.html
|
|
|
|
#1755 |
|
Wtajemniczenie
|
Czyli, ze nie tylko ja się z tym męcze, ale chyba rzeczywiscie na nastepny raz zaangazuje tzta, bo to co widze w lusterku nie do konca mnie satysfakcjonuje, a przeznaczam na to tyle czasu, ze powinno tam byc po gwiazdorsku co najmniej
Jeszcze nogi musze ogolic, ale naprawde mi sie nie chce i dlatego podzielilam to wyzwanie na dwie tury ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1756 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Co do materacyków to zamierzałam kupić ochraniacze do wszystkiego ale przemyśle i tak jak Kinga do wózka jednorazowy włożę, tylko co jeśli wypadki będą częste to chyba ekonowiczniej tem wielorazowy wyjdzie?
|
|
#1757 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak teraz więcej siedzę na allegro to co rusz mi się rzuca w oczy artysta z takimi błędami na aukcjach
![]() Uaoo przesyłka serio ekspresowa! A zakupki super ![]() Dotka mi ostatnio położna polecała te podkłady z Semi, które dla siebie kupujemy. Podobno najwygodniejsze i najbardziej higieniczne, bo jak się coś zadzieje to zwijasz, wyrzucasz i dajesz nowy. Ja przy okazji zamówienia z gemini mam zamiar zamówić jakieś w takim rozmiarze, który będzie mi pasował do wózka. Na to założę prześcieradełko i tyle. A jak coś to podkład do kosza, prześcieradło do prania i będzie czyściutko
|
|
|
|
#1758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przed wizytą targnęłam się na zrobienie tego samej! Oczywiście efekt był opłakany. Teraz już mąż będzie działał Ale nogi już mi też ciężko ogolić. mallami super! baby sto lat! Ja mam na materac do łóżeczka taki ochraniacz coś jak te co dziewczyny tu wrzucały. A do wózka myślałam o zwykłym prześcieradle, ale ono faktycznie nie zabezpiecza przed ewentualnym "wypadkiem", więc jeszcze nie wiem. A rozmiar zależy od tego jaki rozmiar ma materacyk w wózku. |
|
|
|
|
#1759 |
|
Zakorzenienie
|
Ale zobacz przez pierwsze kilka miesięcy maluch i tak będzie w ubraniu i kombinezonie i pod nim prześcieradeło, ja myślę, że aż tak przeciekać przez te wszystkie warstwy nie będzie, ale może się mylę. Okaże się w trakcie, jak faktycznie będzie tragicznie to zamówię już w trakcie.
|
|
|
|
#1760 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1761 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1762 |
|
Rozeznanie
|
Mała Mi ja miałam 84, 118 i 132 więc na odwrót, ale liczby te same
![]() Gratuluję grunt że wszystko ok. Mnie Święto Zmarłych przeraża. Wolę podjechać tydzień wcześniej, później i zapalić znicz. Pomodlić się w kościele. Tyle wariatów co wyjeżdża w ten weekend na drogi, ile ginie, ile poddenerwowanych kierowców za kółkiem... Czy to jest sens... Tym bardziej że teraz to święto wpada w niedzielę, no jeszcze w tygodniu to zrozumiem, wolne od pracy to i się człowiek motywuje pojechać bo ma czas, ale w weekend to można w każdy jeden pojechać na spokojnie... Nie lubię zatłoczonych cmentarzy i gburowatych ludzi co pędzą od grobu do grobu byle tylko znicz zapalić i nie patrzą na innych, przepychaja się jak bydło... U nas tak jest na jednym z największych cmentarzy w Europie. |
|
|
|
#1763 |
|
Zakorzenienie
|
Do wózka kupiłam w gemini ceratkę higieniczną z Canpola, chyba za niecałe 3zł. Do kołyski biorę ten jeden na gumce właśnie a drugi większy bawełniany po prostu zawine po bokach i tyle, na większe łóżeczko też będzie.
MALLA to jeszcze mieścisz się w normach, super ![]() UAO, super płaszczyk!
|
|
#1764 |
|
Zakorzenienie
|
Biore sie za przeliczanie ile czego mam i co jeszcze trzeba dokupic..... Zeby mi sie chcialo yak jak mi sie nie chce.
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#1765 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
epicentrum zawsze było na kombinezonie No ale dzieci są różne i jedne mocniej ulewają, więc wtedy może coś tam przecieknąć. Na początek te jednorazowe też są całkiem dobrym rozwiązaniem, zawsze można domówić coś wielorazowego |
|
|
|
|
#1766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1767 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie robię zamówienie na stronie coccodrillo, bo bluza, która mi się podobała jest przeceniona o połowę
![]() Ale na niej nie poprzestanę, więc.. zbankrutuję
|
|
|
|
#1768 |
|
Zadomowienie
|
Ja w wózku kładłam flanele i pod główkę tetrę złożona. Nigdy sie wózkowi nie dostało. Na wszelki wypadek miałam zawsze przy sobie podkład jednorazowy gdyby była jakas mega wpadka. Przynajmniej nie trzeba było tego prac
![]() Baby sto lat i duzo optymizmu. |
|
|
|
#1769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1770 |
|
Zadomowienie
|
Kinga dziękuję
![]() Tygrysek chyba będę robić tak jak Ty, w sumie dziecko gondolą pojeździ tylko kilka miesięcy, i to tych chłodniejszych, więc i tak będzie zawinięte w kilka warstw. Damy radę
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:33.

dajecie jeszcze rade czy pomoca sluza tzci? 

Jako ochraniacz myślałam wziąć jakiś niewielki do łóżeczek i przeszyć żeby się trzymał materacyka, ale nie wiem, czy będzie mi się chciało 

No ale dzieci są różne i jedne mocniej ulewają, więc wtedy może coś tam przecieknąć.