Mamusie październikowe 2015, część 9 :) ! - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-28, 10:18   #2521
niud
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 9 :) !

Cytat:
Napisane przez olibar Pokaż wiadomość
Niud czym traktowalas hemoroida??? Ja czopki kupilam ale zaczne aplikowac po porodzie. Bo przedwczoraj zaaplikowalam i wczoraj mialam problem z pojsxiem do wc moze nie przez to ale mimo wszystko..

Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk
Już pisałam wcześniej - staje się specjalistką od hemoroidow
U mnie się sprawdziła maść procto glyvenol i czopki procto hemolan control =)
Po porodzie czopki rano i wieczorem od jakiś 3 dni zapodaje je już tylko na wieczór.
Sprawdź sobie skład w necie - może znajdziesz coś analogicznego w UK.
Wydaje mi się że tak naprawę to jest obojętne czym się leczysz - pewnie te leki bez recepty są podobne. Ważna jest systematyczność i cierpliwość ))

Na kilka okładów z kory dębu też się mój hemoroid załapał przy okazji okladów na krocze. Teraz już nie mam co okładać między posladkami a na krocze dostałam maść.
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 10:24   #2522
kasia_aa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość

Witam się dojadając ostatnie domowe śniadanie, zaraz wybywamy do szpitala... Trzymajcie kciuki, żeby mieli jakiś logiczny plan na mnie
powodzenia!! oby szybko wszystko poszło!

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Mialam to samo co Ty. Kwestia przyzwyczajenia się. . Choć nie ukrywam wczoraj już miałam lekki kryzys i kilka łez mi poleciało

Dobre pytanie z tym cc. Oni pewnie liczą ze przez badania coś mi się rozrusza.

Dzisiaj z rana kolejny kawałek czopa mi odleciał i w końcu na ktg pojawił się pierwszy naturalny skurcz na 100 procent, ale na tym koniec.. także się nie nastawiam póki co

Mam cisza nadzieje ze może w niedziele stąd wyjdę. ...
noo ciekawe jak ja wtrzymam bezmojego młodego a jak on beze mnie? trzeba to szybko załatwić nie ma co jeszcze mam maleńką nadzieje że coś sie do piątku rozwiąże. Obyś szybko wyszła z maluszkiem!!

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość

Mój gin jak dzwoniłam do Niego w sprawie mojego ciśnienia przeklętego mówił, że pewnie ten ból pleców po znieczuleniu w kręgosłup i nic nie można zrobić tylko czekać, a jak bardziej będzie bolało to Paracetamol wziąć, al eto ja bym musiała cały czas na nim lecieć:/ Najgorzej wieczorem. No i weź tu dziecko noś do odbicia albo jak płacze jak mnie tak napiernicza.
o rzesz:/ to kiepsko:/
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 10:29   #2523
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
Jak ekipa zaczęła wiercić w dziury między kuchnia a pokojem żeby zawiesić szafki, to w pokoju u dzieci odpadały kawałki ściany....
O tak, znam, uroki wykończeniówki U mnie w sypialni dwa razy była ściana poprawiana, bo właśnie takie akcje z odpadaniem całych kawałów tynku nam się przydarzyły

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
mam mega doła ale to napiszę może jutro bo narazie czasu nie mam...

Mam nadzieję, że luby grzeczny...

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
u mnie starszak się pochorował na maksa : (
Oj bidulek...

Cytat:
Jeszcze mój mąż chce zrobić pępkowe z rodzicami swoimi:/
U nas luby już zrobił pępkówkę, grzecznie jak trzeba, czyli wtedy kiedy w szpitalu byłam ale teraz jak luby przyjedzie to czekają nas wizyty, które nas poprzednio ominęły - część znajomych, jego rodzina...bardzo nie mam na to ochoty, mimo że już czuję się lepiej niż świeżo po porodzie :/ Chciałabym spędzić czas z nim, a tu będzie skakanie koło gości :/

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Cytat:
Napisane przez mariolaw_132 Pokaż wiadomość
Cezary w czwartek skonczy 5 tygodni i juz jest fajny bo zaczyna sie interesowac swiatem
U nas dziś 4 tygodnie i też już zaciekawienie sufitem, oknem dachowym...czekam na ten moment, kiedy zacznie reagować żywiołowo na przykład na mój widok

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Pasztetnik

Dziewczyny, weźcie pogońcie te dzidziole, czas się rodzić

Królewna
, jak tam?
Stary 2015-10-28, 10:31   #2524
kasia_aa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
O tak, znam, uroki wykończeniówki U mnie w sypialni dwa razy była ściana poprawiana, bo właśnie takie akcje z odpadaniem całych kawałów tynku nam się przydarzyły

dziś juz mi sie chce troche z tego śmiać ale wczoraj to myślałam że sobie włosy z głowy powyrywam

Królewna odezwij sie!!
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 10:39   #2525
mariolaw_132
Zakorzenienie

Mala Czarek nie ma problemu z kupka. W ciagu dnia robi i to nie raz. Wiatry mu tez odchodza i to czasami takie ze sie zastanawiam jak to mozliwe. Myslalam tez o tym ze wlasnie te momenty go wkurzaja ale to nie zawsze sie pokrywa.
Za to niestety slychac jak mu sie przelewa w jelitach.
mariolaw_132 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 10:45   #2526
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Moze akcja niezla ale tylko gdy bylam podpieta pod ktg gdzie musialam lezec na wznak! Masakra jakas. A w domu cisza. Doslownie
Moj tz mowi zebym sie na wznak kladla to mu powiedzialam zeby dal mi spokoj lol.

Jak tam na ktg? Cos rusza nie rusza?

O ludzie. Niech idzie do rodzicow teraz czego my pragniemy to spokoj. Pamietam ze mnie strasznie przez pierwsze 3 tyg wkurzalp to ze ludzie chcieli przychodzic i "podziwiac" dziecko. Ja sie czulam tragicznie a tu ludzie chca na sile w pierwszym miesiacu Cie odwiedzic :/ ale wychodzili szybko haha bo sami mowili ze wygladam nienajlepiej i pewnie potrzebuje odpoczac (no nie no nie potrzebuje co tam)

Pierwszy naturalny skurcz na 100 procent był. Szok. A reszta 20-40 tylko kilka ... :/

No i na badaniu jak było wszystko zamknięte tak nadal jest..

Info od lekarza: mam jeszcze czas.

Wg ich wyliczeń 22 tp to dziś 6 dzień po terminie
Wg mojego lekarza 18 tp - 10 dzień po terminie

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Cytat:
O tak, pępkowe też mnie wkurza Dziecko się rodzi, sa wydatki, brak czasu a wszyscy czekają żeby flachy im stawiać.
PIĘKNE PODSUMOWANIE

Lepiej tego ująć nie można.
Stary 2015-10-28, 10:47   #2527
littlevenus
Raczkowanie

Witajcie! Ja po wczorajszej wizycie już tylko się upewniłam, będę mamusią listopadową... Ehh, termin na Pt, a mojemu dziecku nie w głowie wychodzenie. Jak nie urodzę do następnego pt, to wywołanie zrobią. A we wtorek usg, ktg. No żesz córcia, zlituj się nad mamą
Ale tak sobie myślę, no skoro tyle potrzebuje, to chyba tak ma być. Ja ostatnio miałam trochę stresów, może to też ją zniechęciło do wyjścia... No zobaczymy. Czas pokaże, co będzie.
Stary 2015-10-28, 11:03   #2528
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
godziny super ale więcej rypania fizycznie nie wytrzymywał a on ma jeszcze do tego astmę i problemy z sercem ... tutaj godziny kijowe ale łatwiej i więcej kasy

oj tak wieczory najgorsze... łeb mi właśnie pęka od suszarki ale tylko to na niego działa

jednak nocuje u siebie... jestem wściekła i załamana. substancja bezpieczna dla dzieci chociaż tyle.
mam mega doła ale to napiszę może jutro bo narazie czasu nie mam...
Jej ja w ogóle jakoś przegapiłam, że on pracę zmienił...
Może zamiast suszarki odpal szum fal morskich ? U nas wczoraj leciał, bo ja za suszarką też nie przepadam, a biały szum to biały szum jak dla mnie.
Trzymaj się, jakby co wiesz gdzie nas znaleźć

Cytat:
Pierwszy naturalny skurcz na 100 procent był. Szok. A reszta 20-40 tylko kilka ... :/

No i na badaniu jak było wszystko zamknięte tak nadal jest..

Info od lekarza: mam jeszcze czas.

Wg ich wyliczeń 22 tp to dziś 6 dzień po terminie
Wg mojego lekarza 18 tp - 10 dzień po terminie
Robią Ci USG codziennie i sprawdzają łożysko i poziom wód ?

Cytat:
Napisane przez littlevenus Pokaż wiadomość
Witajcie! Ja po wczorajszej wizycie już tylko się upewniłam, będę mamusią listopadową... Ehh, termin na Pt, a mojemu dziecku nie w głowie wychodzenie. Jak nie urodzę do następnego pt, to wywołanie zrobią. A we wtorek usg, ktg. No żesz córcia, zlituj się nad mamą
Ale tak sobie myślę, no skoro tyle potrzebuje, to chyba tak ma być. Ja ostatnio miałam trochę stresów, może to też ją zniechęciło do wyjścia... No zobaczymy. Czas pokaże, co będzie.
Ja już wiem czemu te Wasze dzieciaki nie chcą tak wychodzić pod koniec, bo to złośliwe SKORPIONY :brzyda l:
Stary 2015-10-28, 11:44   #2529
olibar
Raczkowanie

Niud, dzieki za info specjalistko od hemoroidow haha ;-) obadam sprawe z reszta nawet tu sa polskie apteki nie mniej podpytam lekarza bo przez rok mam darmowe recepty to po co mam placic ;-)

Maggie. O czyli stowka jak u mnie a reszta dupa blada ale skoro czopy odchodza to cos na rzeczy musi byc. Ja sir zastanawiam nad tym masazem dzisiaj ale nie wiem .
Wczoraj polozna i lekarka zapytaly czemu nie chce wiec mowie ze naturze nie bede pomagac skoro z dzieckiem ok i ze mna.. wiec poczekam
Ale zaczelam sie zastanawiac i sama nie wiem moze sie zgodze dzis. Albo poczrkam do jutra bo maja mi usg zrobic.

Littlevenus, ja sie tez zastanawiam czy aby stres nie powoduje hamowania porodu nie ukrywam ze przez ex mam tyle stresu ze dzien w dzien mam dola.

Przestalo padac na cale szczescie.

olibar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 12:00   #2530
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Może zamiast suszarki odpal szum fal morskich ? U nas wczoraj leciał, bo ja za suszarką też nie przepadam, a biały szum to biały szum jak dla mnie.

Robią Ci USG codziennie i sprawdzają łożysko i poziom wód ?

Ja już wiem czemu te Wasze dzieciaki nie chcą tak wychodzić pod koniec, bo to złośliwe SKORPIONY :brzyda l:
Niee.. mam robione codziennie badanie dowcipne a usg miałam robione po przyjęciu w sobotę. Poziom wód miałam sprawdzany w pon albo w niedziele. Mega bolesne badanie :/ a w pon spr testem oxy łożysko czy wydolne.

I codziennie mam 3 razy ktg

Pier. .ca można dostać od tego czekania

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:
Niud, dzieki za info specjalistko od hemoroidow haha ;-) obadam sprawe z reszta nawet tu sa polskie apteki nie mniej podpytam lekarza bo przez rok mam darmowe recepty to po co mam placic ;-)

Maggie. O czyli stowka jak u mnie a reszta dupa blada ale skoro czopy odchodza to cos na rzeczy musi byc. Ja sir zastanawiam nad tym masazem dzisiaj ale nie wiem .
Wczoraj polozna i lekarka zapytaly czemu nie chce wiec mowie ze naturze nie bede pomagac skoro z dzieckiem ok i ze mna.. wiec poczekam
Ale zaczelam sie zastanawiac i sama nie wiem moze sie zgodze dzis. Albo poczrkam do jutra bo maja mi usg zrobic.

Littlevenus, ja sie tez zastanawiam czy aby stres nie powoduje hamowania porodu nie ukrywam ze przez ex mam tyle stresu ze dzien w dzien mam dola.

Przestalo padac na cale szczescie.

Pewnie przez te badania mi rozruszali.. powiem Ci ze do rana póki nie mam badania to po ktg się ciesze. Wow skurcze, wow boli..czyli się coś rusza..
Ten cały entuzjazm znika po badaniu codziennie: dalej wszystko pozamykane, jesteśmy daleko w lesie ..

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Olibar mówisz o cc czy o masażu szyjki?
Ja jeszcze widzę codziennie te małe dzieciaczki to już w ogóle. .
A ten mój klocek ponad 4 kg pewnie będzie miał i tak człowiek myśli jak to dziecko będzie wyglądać i kiedy nastąpi rozwiązanie

Wczoraj już mnie nawet nie ruszały krzyki z porodowki..

Chcę tam iść i mieć to z głowy tez.
Stary 2015-10-28, 12:09   #2531
EMI2014
Rozeznanie

Cytat:

Co do pępkowego to ja wiem jak ta rodzinka głośno gada jak popije nawet trochę.
Ja w sob gościam 11 osob. Tak się narobilam ze szok a do m do dzisiaj się nie odzywam bo nie pomogl mi tak jak obiecywal i oczywiscie pol sob plakalam bo myslalam ze się nie wyrobie.
Rodzina dzwoni i chca przyjeżdżać, kurcze jestem chętna na gości ale zeby ktos chociaż mi z mala posiedzial bo wlacza się niespanie i konie nawet 8h, muszę się dziecku podporządkować, ona jest najważniejsza
EMI2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 12:31   #2532
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez EMI2014 Pokaż wiadomość
Ja w sob gościam 11 osob. Tak się narobilam ze szok a do m do dzisiaj się nie odzywam bo nie pomogl mi tak jak obiecywal i oczywiscie pol sob plakalam bo myslalam ze się nie wyrobie.
Rodzina dzwoni i chca przyjeżdżać, kurcze jestem chętna na gości ale zeby ktos chociaż mi z mala posiedzial bo wlacza się niespanie i konie nawet 8h, muszę się dziecku podporządkować, ona jest najważniejsza
11 osób - podziwiam !
Ja ledwo teściów zniosłam a do moich rodziców pojechałam na spacer z małym.
Ale ja to dzikus i odludek jestem - tym którzy chcą przyjeżdżać mówię że najpierw Wiktor miesiąc skonczy a potem systematycznie będziemy zapraszać ale po 2-4 osoby a nie 11 😰
Stary 2015-10-28, 12:44   #2533
olibar
Raczkowanie

Cytat:
Niee.. mam robione codziennie badanie dowcipne a usg miałam robione po przyjęciu w sobotę. Poziom wód miałam sprawdzany w pon albo w niedziele. Mega bolesne badanie :/ a w pon spr testem oxy łożysko czy wydolne.

I codziennie mam 3 razy ktg

Pier. .ca można dostać od tego czekania

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Pewnie przez te badania mi rozruszali.. powiem Ci ze do rana póki nie mam badania to po ktg się ciesze. Wow skurcze, wow boli..czyli się coś rusza..
Ten cały entuzjazm znika po badaniu codziennie: dalej wszystko pozamykane, jesteśmy daleko w lesie ..

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Olibar mówisz o cc czy o masażu szyjki?
Ja jeszcze widzę codziennie te małe dzieciaczki to już w ogóle. .
A ten mój klocek ponad 4 kg pewnie będzie miał i tak człowiek myśli jak to dziecko będzie wyglądać i kiedy nastąpi rozwiązanie

Wczoraj już mnie nawet nie ruszały krzyki z porodowki..

Chcę tam iść i mieć to z głowy tez.
O masazu szyjki pisalam

Wlasnie jak to jest ze w szpitalu mam skurcze pod tym ktg a w domu nic. Przrciez tez leze :/

Haha moze idz na porodowke i dopinguj i samo sie zacznie
Cytat:
11 osób - podziwiam !
Ale ja to dzikus i odludek jestem - tym którzy chcą przyjeżdżać mówię że najpierw Wiktor miesiąc skonczy a potem systematycznie będziemy zapraszać ale po 2-4 osoby a nie 11 😰
Haha tez odlud jestem ale jakos mi z tym dobrze.

I dupa nie zalatwilam urzedu, chca biling z konta za 2 miechy i dalam im a oni mowia ze tu nie ma dat wiec mowie ze co ja poradze innego bilingu bank mi nie wyczaruje :// ja ☠☠☠☠☠☠☠e! Wiec zrobilam screenshota i wydrukowalam z potwierdzeniem dat a oni ze to nie oryginalny dokument. ala:
Mam dosc zalatwiania glupich rzeczy. Na dodatek maly mnie kopie za niedlugo do szpitala na ctg ale dzis zapytam czy moge sie inaczej ulozyc.

W ogole to wczoraj nie rozumislam tej lekarki jej inglisz byl jakis rusko ukrainski. Dalo sie poznac ze babka z bloku wschodniego ;-) ale takim akcentem dawala ze nawet moj tz nie mogl zroxumiec a to jego pierwszy jezyk. Masakra

Stary 2015-10-28, 13:39   #2534
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
O masazu szyjki pisalam

Wlasnie jak to jest ze w szpitalu mam skurcze pod tym ktg a w domu nic. Przrciez tez leze :/

Haha moze idz na porodowke i dopinguj i samo sie zacznie

Haha tez odlud jestem ale jakos mi z tym dobrze.

I dupa nie zalatwilam urzedu, chca biling z konta za 2 miechy i dalam im a oni mowia ze tu nie ma dat wiec mowie ze co ja poradze innego bilingu bank mi nie wyczaruje :// ja ☠☠☠☠☠☠☠e! Wiec zrobilam screenshota i wydrukowalam z potwierdzeniem dat a oni ze to nie oryginalny dokument. ala:
Mam dosc zalatwiania glupich rzeczy. Na dodatek maly mnie kopie za niedlugo do szpitala na ctg ale dzis zapytam czy moge sie inaczej ulozyc.

W ogole to wczoraj nie rozumislam tej lekarki jej inglisz byl jakis rusko ukrainski. Dalo sie poznac ze babka z bloku wschodniego ;-) ale takim akcentem dawala ze nawet moj tz nie mogl zroxumiec a to jego pierwszy jezyk. Masakra

Co najlepsze to jak krzyczeć jedna zaczęła to u mnie skurcze często były

Połóż się dzisiaj inaczej,pewnie ten masaż szyjki słyszałam że bardzo bolesny. Na pewno go chcesz?
Stary 2015-10-28, 13:44   #2535
natalitka1988
wkręcona :)

Hej!!

Dziewczyny mam takie zaległości, że nie jestem w stanie was nadrobić !!

Chciałam zapytać matki karmiące.... czy jecie wszystko? smażone itp? bo ja już nie wiem co wymyślać na te obiady... może macie jakąś fajną stronkę z przepisami dla karmiących?
Stary 2015-10-28, 14:06   #2536
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EMI2014 Pokaż wiadomość
W życu bym się nie zgodziła na tyle osób w domu z noworodkiem
Cytat:
11 osób - podziwiam !
JA tez nie pałam miłością do gości Na kawkę i herbatkę i wypad. Teście już byli w ten sam dzień jak wyszłam ze szpitala i to wszędzie łazili za nami po domu, żeby patrzeć co jak robimy np zmieniamy pieluchę czy coś. Jeszcze stresowali człowieka:/ Teściu nagrał tylko jak mój mąż zmienia pieluchę, bo jak ja zmieniałam to mu powiedziałam, żeby sobie poszedł z tą kamerą bo ją zawinę w tą obkupkaną pieluchę i wyrzucę

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
Hej!!

Dziewczyny mam takie zaległości, że nie jestem w stanie was nadrobić !!

Chciałam zapytać matki karmiące.... czy jecie wszystko? smażone itp? bo ja już nie wiem co wymyślać na te obiady... może macie jakąś fajną stronkę z przepisami dla karmiących?
Unikam smażonego, mocno wzdymających rzeczy typu cebula, kalafior, fasola itp, cytrusy, a tak to wszystko. Mięsa nienawidze gotowanego więc piekę w piekarniku w rękawie Właśnie mi się piecze schab w rękawie w marynacie do tego ziemniory i sałata ze śmietaną robiona jak mizeria tylko zamiast octu cytryna
Stary 2015-10-28, 15:55   #2537
olibar
Raczkowanie

Cytat:
Co najlepsze to jak krzyczeć jedna zaczęła to u mnie skurcze często były

Połóż się dzisiaj inaczej,pewnie ten masaż szyjki słyszałam że bardzo bolesny. Na pewno go chcesz?
Mialam juz ten masaz w 1szej ciazy nic mnie nie bolal taki dyskomfort tylko.
Ja juz po ktg, ale jak dotre do domu to zdam relacje bo nawrt wydruku nie widzialam. Ale dzis krocej i nic mnie nie bolalo ale siedzialam a nie lezalam.no i dali mi jakis papier ze w piatek mam sie chyba polozyc do szpitala

Sama nie wiem zobacze w domu co mi dali bo kuzwa w takim stresie jestem ze nic do mnie nie dociera. Teraz musze pedem do banku znow..

Stary 2015-10-28, 16:21   #2538
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość

Mam nadzieję, że luby grzeczny...
oj tak, dziś od rana mi pomagał

Cytat:
pracy nie zmienił, teraz poprostu jeździ inną trasę

bosh padam dziś z wykończenia całe dnie i połowy nocy nie śpię, sama z dzieckiem od południa do północy ehh ciężko

grzyba na szczęście już ściągnęli, teraz malują sypialnie i pokój małego. siedzę z nim w salonie bo tylko tu nie śmierdzi.. ciekawe gdzie będziemy spać;/
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 17:01   #2539
EMI2014
Rozeznanie

Cytat:
W życu bym się nie zgodziła na tyle osób w domu z noworodkiem
Zaprosiliśmy nasze rodzenstwo z rodziną. Szwagier juz po wyjsciu ze szpitala chcial przyjechać i molestowal m, ja mu kazalam w końcu powiedzieć ze jak d mi się wygoi... bo jak jemu syn się urodzil to od razu imprezy robili taaak tylko ze mieszkali u teściów, dziadki nosili i jeszcze mm karmili. Tak mnie wkurzal, jeszcze wtedy mialam problemy z kp. Teraz chociaż jego mam z glowy hi hi
EMI2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 17:04   #2540
Pasztetnik
Zadomowienie

Heloł.

Pisałam już na szybko na FB, teraz szczegolowiej tu. Jestem w szpitalu, maja taki nawal pacjentek po tej pelni chyba, ze wszystkie wysylali gdzie indziej, tylko mnie wzieli bo 10dni po TP to sporo. Z 2h trwaly formalnosci, mąż mial isc do pracy ale zostal bo na przyjeciu odrazu lekarz z braku miejsc skierowal mnie na porodowke. Mąż w szoku, ze mam juz rodzic No i zrobili mi test oksytocynowy i tak jak myslalam figa z makiem. 3h pod kroplówką a moj organizm w ogole nie zareagowal, zero skurczy, boli, spinania, no rownie dobrze by mi mogli dac kroplowke z wodą Rozwarcia nadal zero, szyjka tez nie reaguje. Zbadali jeszcze przeplywy i wody, wszystko ok, wiec decyzja, ze czekaja do jutra, czy moze samo po tym tescie cos sie nie ruszy, ale chyba licza na cud Jutro sie dowiem co dalej, polozna mowila ze pewnie jeszcze raz sprobuja mocniej z oksy zeby potwierdzic ze na mnie nie dziala, a potem to nie wiem. Mozliwe ze skonczy sie CC, no bo co maja zrobic jak u mnie ani rozwarcia ani skurczy, tylko pytanie ile sie bede musiala naczekac... A Maks dawno gotowy do wyjscia, bo w 2tyg urosl tylko o 100g wiec juz nawet nie przybiera.
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 17:31   #2541
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Heloł.

Pisałam już na szybko na FB, teraz szczegolowiej tu. Jestem w szpitalu, maja taki nawal pacjentek po tej pelni chyba, ze wszystkie wysylali gdzie indziej, tylko mnie wzieli bo 10dni po TP to sporo. Z 2h trwaly formalnosci, mąż mial isc do pracy ale zostal bo na przyjeciu odrazu lekarz z braku miejsc skierowal mnie na porodowke. Mąż w szoku, ze mam juz rodzic No i zrobili mi test oksytocynowy i tak jak myslalam figa z makiem. 3h pod kroplówką a moj organizm w ogole nie zareagowal, zero skurczy, boli, spinania, no rownie dobrze by mi mogli dac kroplowke z wodą Rozwarcia nadal zero, szyjka tez nie reaguje. Zbadali jeszcze przeplywy i wody, wszystko ok, wiec decyzja, ze czekaja do jutra, czy moze samo po tym tescie cos sie nie ruszy, ale chyba licza na cud : Jutro sie dowiem co dalej, polozna mowila ze pewnie jeszcze raz sprobuja mocniej z oksy zeby potwierdzic ze na mnie nie dziala, a potem to nie wiem. Mozliwe ze skonczy sie CC, no bo co maja zrobic jak u mnie ani rozwarcia ani skurczy, tylko pytanie ile sie bede musiala naczekac... A Maks dawno gotowy do wyjscia, bo w 2tyg urosl tylko o 100g wiec juz nawet nie przybiera.
Jakby był gotowy to by wyłaził - dobrze mu w brzuszku. Łaskawie z jego strony że już nie rośnie )) Mój nie pomyślał o kroczu matki )
Masz szansę pobić mój rekord 11 dni po terminie, jednak Ci tego nie życzę - oby się w nocy rozkreciło
Stary 2015-10-28, 17:43   #2542
Pasztetnik
Zadomowienie

Wlaśnie przyszła kolacja, wersja wege o dziwo zjadliwa choc jajecznica bez grama soli :P A jablko jest pieczone o.O

niud, no on jest gotowy, glowka napiera a tam drzwi nieczynne, moje cialo nie chce rodzic ni cholery
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (160,4 KB, 9 załadowań)

Stary 2015-10-28, 17:50   #2543
Pasztetnik
Zadomowienie

maggie, a u Ciebie co tam, cos ruszylo?

Królewna, jak tam z CC? Odezwij sie bo sie tu martwimy 😘

Stary 2015-10-28, 18:33   #2544
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Heloł.

Pisałam już na szybko na FB, teraz szczegolowiej tu. Jestem w szpitalu, maja taki nawal pacjentek po tej pelni chyba, ze wszystkie wysylali gdzie indziej, tylko mnie wzieli bo 10dni po TP to sporo. Z 2h trwaly formalnosci, mąż mial isc do pracy ale zostal bo na przyjeciu odrazu lekarz z braku miejsc skierowal mnie na porodowke. Mąż w szoku, ze mam juz rodzic No i zrobili mi test oksytocynowy i tak jak myslalam figa z makiem. 3h pod kroplówką a moj organizm w ogole nie zareagowal, zero skurczy, boli, spinania, no rownie dobrze by mi mogli dac kroplowke z wodą Rozwarcia nadal zero, szyjka tez nie reaguje. Zbadali jeszcze przeplywy i wody, wszystko ok, wiec decyzja, ze czekaja do jutra, czy moze samo po tym tescie cos sie nie ruszy, ale chyba licza na cud Jutro sie dowiem co dalej, polozna mowila ze pewnie jeszcze raz sprobuja mocniej z oksy zeby potwierdzic ze na mnie nie dziala, a potem to nie wiem. Mozliwe ze skonczy sie CC, no bo co maja zrobic jak u mnie ani rozwarcia ani skurczy, tylko pytanie ile sie bede musiala naczekac... A Maks dawno gotowy do wyjscia, bo w 2tyg urosl tylko o 100g wiec juz nawet nie przybiera.
Jaki uparty Maksiu albo Ty Go nie chcesz puścić. Przyznaj się
Cytat:
Mój nie pomyślał o kroczu matki )
Teraz się zamścij jak już wyszedł
Cytat:
Wlaśnie przyszła kolacja, wersja wege o dziwo zjadliwa choc jajecznica bez grama soli :P A jablko jest pieczone o.O
bleeeeeeeeeeeeee jajecznica. Ja bym głodna poszła spać. No chyba że chlebem bym się zapchała

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

acha a mąż nie zaprosił rodziców jednak Wyłam pół dnia taki humor miałam i dał sobie siana. U mnie chyba jakiś baby blues się włączył
Stary 2015-10-28, 19:14   #2545
AgatkaSz
Wtajemniczenie

U mnie dzis ciezki dzien Nel ciagle na cycu, niby dobrze bo jakos wolniej cycki sie napelniaja i czasami musze dac jej dwa i boje sie ze zaraz bedzie glodna i zabraknie Inga grzeczna wyjatkowo , ostatnie 3 dni byla codzienna histetia , ryk i nawet nie wiedzialam co jej jest.
Nie miala drzemki i teraz sie zaczyna marudzenie bo juz by poszla spac ale wiem ze jak zasnie to godz 6 bede musiala juz tancowac z nia po pokoju
Kiedys teraz dzieci wykapane karmie Nel pewnie nie zasnie ale moze chociaz bedzie spokojna
Tz ostatnio sie smieje ze padam jak zabita klade sie cos rozmawiamy i nagle mnie nie ma
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 19:34   #2546
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Heloł.

Pisałam już na szybko na FB, teraz szczegolowiej tu. Jestem w szpitalu, maja taki nawal pacjentek po tej pelni chyba, ze wszystkie wysylali gdzie indziej, tylko mnie wzieli bo 10dni po TP to sporo. Z 2h trwaly formalnosci, mąż mial isc do pracy ale zostal bo na przyjeciu odrazu lekarz z braku miejsc skierowal mnie na porodowke. Mąż w szoku, ze mam juz rodzic No i zrobili mi test oksytocynowy i tak jak myslalam figa z makiem. 3h pod kroplówką a moj organizm w ogole nie zareagowal, zero skurczy, boli, spinania, no rownie dobrze by mi mogli dac kroplowke z wodą Rozwarcia nadal zero, szyjka tez nie reaguje. Zbadali jeszcze przeplywy i wody, wszystko ok, wiec decyzja, ze czekaja do jutra, czy moze samo po tym tescie cos sie nie ruszy, ale chyba licza na cud : Jutro sie dowiem co dalej, polozna mowila ze pewnie jeszcze raz sprobuja mocniej z oksy zeby potwierdzic ze na mnie nie dziala, a potem to nie wiem. Mozliwe ze skonczy sie CC, no bo co maja zrobic jak u mnie ani rozwarcia ani skurczy, tylko pytanie ile sie bede musiala naczekac... A Maks dawno gotowy do wyjscia, bo w 2tyg urosl tylko o 100g wiec juz nawet nie przybiera.
Myślałam właśnie dzisiaj o Tobie co u Ciebie. Z tym czekaniem na drugi dzień po teście to standard widzę w każdym szpitalu.
Na pewno będziesz szybciej tulic swojego maluszka, prędzej niż ja, bo mi tp zmienili i dzisiaj niby dopiero 6 dzień

Ja juz zygam szpitalem..
Mój mąż też już smutny nie może się synka doczekać, a ten się nawet nie pcha na świat

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Olibar MELDUJ CO TAM U CIEBIE
Stary 2015-10-28, 19:36   #2547
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
U mnie dzis ciezki dzien Nel ciagle na cycu, niby dobrze bo jakos wolniej cycki sie napelniaja i czasami musze dac jej dwa i boje sie ze zaraz bedzie glodna i zabraknie Inga grzeczna wyjatkowo , ostatnie 3 dni byla codzienna histetia , ryk i nawet nie wiedzialam co jej jest.
Nie miala drzemki i teraz sie zaczyna marudzenie bo juz by poszla spac ale wiem ze jak zasnie to godz 6 bede musiala juz tancowac z po pokoju
Kiedys teraz dzieci wykapane karmie Nel pewnie nie zasnie ale moze chociaz bedzie spokojna
Tz ostatnio sie smieje ze padam jak zabita klade sie cos rozmawiamy i nagle mnie nie ma
Może Inga zazdrosna i chce zwrócić na siebie uwagę?
Cytat:
Myślałam właśnie dzisiaj o Tobie co u Ciebie. Z tym czekaniem na drugi dzień po teście to standard widzę w każdym szpitalu.
Na pewno będziesz szybciej tulic swojego maluszka, prędzej niż ja, bo mi tp zmienili i dzisiaj niby dopiero 6 dzień

Ja juz zygam szpitalem..
Mój mąż też już smutny nie może się synka doczekać, a ten się nawet nie pcha na świat [COLOR="Silver"]
Biedna. Współczuję
Stary 2015-10-28, 19:49   #2548
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Może Inga zazdrosna i chce zwrócić na siebie uwagę?

Biedna. Współczuję
Mam nadzieje ze zostanie mi to jakoś wynagrodzone np. łatwiejszym porodem, albo spokojnym dzieckiem .. byłoby super
Stary 2015-10-28, 19:51   #2549
Pasztetnik
Zadomowienie

Maggie, no nie dziwie Ci sie, nie dosc ze Cie polozyli tyle przede mna to jeszcze termin na pozniej wychodzi... Ale u Ciebie przynajmniej cos sie dzieje, to jest szansa ze sie samo rozkreci i szybko bedziesz w domku

Na mnie sie mąż chyba troche obrazil, ze byl przy mnie na tym tescie oxy, przez co nie poszedl do pracy i wszyscy tam juz mysla ze rodze a tu doopa i sie bedzie musial jutro tlumaczyc :P

Mnie tez wqrza lezenie tu, najbardziej to ze nie wiadomo co oni ze mna dalej wymysla :/ Mam w pokoju laske co ma rano cc, ale jej zazdroszcze. Boje sie ze beda czekac w nieskonczonosc a tu ani szyjka nie rusza ani skurcze sie nie pojawiaja. Jeszcze ta ciasnota okropna, pokoje 4-osobowe, ciemne. Za to opieka super, położne wspaniałe! Porodowka po remoncie mega wypas!! I mega duzo kontroli na patologii, co 1-2h sluchanie brzuszka detektorem, mierzenie temperatury, ktg 3x dziennie po 40min, nawet w nocy 3x polozne przychodza sprawdzic detektorem czy jest tetno. Na prawde czuje sie tu bezpiecznie a to najwazniejsze

Stary 2015-10-28, 20:05   #2550
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Maggie, no nie dziwie Ci sie, nie dosc ze Cie polozyli tyle przede mna to jeszcze termin na pozniej wychodzi... Ale u Ciebie przynajmniej cos sie dzieje, to jest szansa ze sie samo rozkreci i szybko bedziesz w domku

Na mnie sie mąż chyba troche obrazil, ze byl przy mnie na tym tescie oxy, przez co nie poszedl do pracy i wszyscy tam juz mysla ze rodze a tu doopa i sie bedzie musial jutro tlumaczyc

Mnie tez wqrza lezenie tu, najbardziej to ze nie wiadomo co oni ze mna dalej wymysla :/ Mam w pokoju laske co ma rano cc, ale jej zazdroszcze. Boje sie ze beda czekac w nieskonczonosc a tu ani szyjka nie rusza ani skurcze sie nie pojawiaja. Jeszcze ta ciasnota okropna, pokoje 4-osobowe, ciemne. Za to opieka super, położne wspaniałe! Porodowka po remoncie mega wypas!! I mega duzo kontroli na patologii, co 1-2h sluchanie brzuszka detektorem, mierzenie temperatury, ktg 3x dziennie po 40min, nawet w nocy 3x polozne przychodza sprawdzic detektorem czy jest tetno. Na prawde czuje sie tu bezpiecznie a to najwazniejsze
No u mnie też mnóstwo badań
A chcą czekać żeby samo się zaczęło bo przecież to mega wydatek żeby np zrobić mi cc skoro jest szansa na poród naturalny.
PRZECIEŻ WG JEDNEGO LEKARZA MAM JESZCZE TYLE CZASU..
Prędzej się tutaj zastrzelę niż urodzę..

Ciekawe co jutro będzie u ciebie.
Trzymam kciuki za rozkręcenie się akcji

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości