|
|
#4651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016
Hello
Ja wracam od dentysty mam ósemkę do wyrwania boje sie... Ogólnie 5 zębów do zrobienia, wiec muszę sie spiąć i zrobic teraz by potem nie przezywać karmienia. Pan nie widzi przeciwwskazań (zapytałam go o co chodzi-wiec chodzi o stany zapalne, jakieś ropnie, kiwające sie żeby które mogą byc przeszkoda przy ewentualnej intubacji). Sa żeby do leczenia ale ńie ma tragedi.. Wiec będę robić po dwa i to wyrwanie jedno... Maź miał wyrywane i mowi, ze maskara... Strasznie sie boje i kazałam mu byc przy mńie. ![]() W biedronce sa super pudełka, akurat w kolorze miętowym jaki planuje u Antosia |
|
|
|
#4652 |
|
Winter is coming
|
gosiaczek a dolną masz czy górną? Ja górne wyrywałam i spoko, ale z dolnymi już się ociągam ze dwa lata, bo się boję
ale ja muszę mieć chirurgicznie wyrwane te dolne...akinomka ale ci się trafiło
|
#4653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gosiaczek: nie zazdroszczę... |
|
|
|
|
#4654 |
|
Zakorzenienie
|
Też miałam górną wyrywaną i tragedii nie było. Więcej strachu niż to było warte.
|
|
|
|
#4655 |
|
Wtajemniczenie
|
akinomka03 super że wszystko okej i fajnie, że sobie pooglądałaś
gosiaczek071 poka pudła ![]() ![]() ![]() Z tym dentystą to trochę lipa, ale dasz radę. Nie zawsze 8 są bolesne do wyrwania, więc nie nastawiaj się na najgorsze Właśnie przeryłam blog sroki szukając natchnienia na pielęgnację dziecia i jestem w mega pozytywnym szoku! Okazuje się, że stawia zawsze na pierwszym miejscu Hipp (cholernie drogi podobno) i produkty z rossmana! Ja dużo dla siebie używam, bo składy i cena przede wszystkim, ale nie byłam świadoma, że dla dzieci też są takie mega. Myślałam, że J&J kupię, żeby wszystko z jednej parafi było, ewentualnie nivea baby. Własnym oczom nie wierzę!
|
#4656 |
|
Raczkowanie
|
gosiaczek
ja miałam dolną 8 wyrywaną,ze strachu zastrzyki na mnie nie działały i dostałam 6 ale NIC nie bolało,przez 12 godzin musiałam odpoczywać i uważać co pije i na prawdę było dobrze. byłam w ciąży.
|
#4657 | ||
|
Zakorzenienie
|
WYNIKI TSH
Wspaniałe! lekarka zachwycona bo bardzo spadły i teraz tak co miesiąc będę chodzić na kontrole do końca ciąży i jeszcze po ciąży .Cytat:
Cytat:
Przy drugim razie było chirurgicznie - tydzień nie mogłam otworzyć szeroko ust więc jadłam tylko zupki, bolało tak samo cholernie więc też ketonal. Zresztą, jak mi szóstkę wyrywali to też mnie tak kurewsko bolało, że ten ból to tak promieniował, i potem to już i głowa mnie bolała i cała szczęka .... podziekować .. Dlatego jakby mi teraz "zaproponowali" wyrwanie to w życiu bym się nie zgodziła! Po ciąży
|
|
|
#4658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podczytuję Was od rana, ale miałam problemy z internetem. Co do sesji to ja bardzo bym chciała taką noworodkową, ale jeszcze się zastanawiamy. Kupiliśmy jednak ten wózek. Bartatina alu, w sam raz dla Bartosza
|
|
|
|
|
#4659 | ||
|
Zakorzenienie
|
gosiaczek no lipa z dentysta... ale co zrobic. pozostaje kciuki trzymac. a tobie... zagryzc zeby
![]() polinezyjka, brawo za wyniki, oby teraz juz stabilnie do konca ![]() Cytat:
mysle, ze gdyby faceci wiecej o tych sprawach miedzy soba gadali, to mieliby jakies argumenty i przemyslenia konkretne, potrzebne do podjecia jakiejs decyzji. ale oni nie gadaja... wiec jesli myslisz, ze moj opis pomoze twojemu troszke sie otworzyc na ten pomysl, to smialo Cytat:
w ogole z kosmetykow to nie ma co szalec. jakis zel do mycia "od stop do glow" i jeden krem pielegnacyjny styknie. w razie czestych kup i przez to odparzen dobrze przesmarowac ta pupe czesciej. ale lepiej sprawdzic, co maluszek potrzebuje (wiekszosc nie potrzebuje smarowidel i bez sensu przyzwyczajac skore do nawilzajacych preparatow, skoro sama moze do tego dojrzec) i przede wszystkim, co jego skora toleruje. na poczatku, kiedy jeszcze troche skory sie luszczy, to lepiej w ogole nie szalec, do kapieli troche oleju migdalowego lub oliwy dolac i ... cierpliwosci w niemczech to w ogole na poczatku dziecka nie kapia. tydzien albo i dwa odczekac, tylko przemywac faldki i pupe wacikami namoczonymi w cieplej wodzie. kapiele z czyms myjacym to potem... i to cos myjace ma byc tez delikatne!
|
|
#4660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to moje zakupki do tej pory, robie porzadki-znaczy przenosze sie w nowe pudelka
|
|
|
|
|
#4661 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny chciałam zapytać czy przyjmiecie mnie do swojego grona MAMUŚ KWIETNIOWYCH
![]() Czytam Was od 40 strony ale ciągle brakowało czasu na ujawnienie się, bo za nim nadrobiłam zaległości w postach to już wieczór był nie wiem jak to ogarniają dziewczyny które pracują.![]() Jestem obecnie w 14 t 5 d To moja 1 ciąża.Robiłam badania prenatalne z testem PAPPA wyszły dzieciątko miało 68g i 7 cm (2 tygodnie temu)niestety nie pokazało to co powinno i nadal w nieświadomości jestem ale lekarz na USG powiedział że na 80% dziewczynka choć ja obstawiałam chłopaka od samego początku.Dużo już poruszałyłyście na forum kwestiii wyprawkowych i nie tylko. HIT dla mnie na forum to był nie pamiętam która dziewczyna opowiadała o wadzę i przytyciu 20 kg uśmiałam się do łez. OWŁOSIENIE masakra jakaś. Włosy rosną jak grzyby po deszczu i to w naj mniej odpowiednim mijscu ![]() WYPRAWKA[/B] nie mówie bo po badaniu USG gent. poszłam w szał zakupów i sporo już nakupiłam wszystko w odzieży używanej uważam że można naprawdę zakupić dobrej jakości i w dobrym stanie ciuszki.Ostatnio był poruszany temat wózków. Ja już mam upatrzony od dawna X-LANDER X-MOVE 2 w 1 i do tego już zakupiony fotelik używany jeszcze na gwarancji z OLX CYBEX ATON 3 ma 5 gwiazdek na crash testach i dużą regulacje do wielkości dziecka i pasów. Sory za rozpisanie ale od dawna już wiele miałam Wam do napisania i się na zbierało choć i tak połowy zapomniałam, ale to pewnie przez KALAFIOR no rewelacjnie to określiłyście
|
|
#4662 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekuje i dzieki za te informacje! Chyba w PL jest calkiem inaczej jesli chodzi o kąpiele? Ale bardziej mi pasuje to podejście by nic nie dodawać do wody przynajmniej przez pewien czas.I na pewno rosmann w niemczech ma o wiele wiecej ciekawych produktow niz to co do PL sprowadzaja, och szkoda bo lubie ich markę Cytat:
|
|
|
#4663 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam jescze napisać że bardzo się cieszę że wszystkie wyniki badań u Was dobre bo niektóre napędziły stracha i nerwów i jak moja poprzedniczka wcześniej napisała dość już szpitali dopiero w kwietniu ale na porodówce
|
|
#4664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Heheh nie dziwie Ci się ja też nie mogę sobie przypomnieć czasem która co napisała i co ja właściwie miałam na myśli ![]() Powiedz mi, bo też się zastanwiam nad używanym Xlanderem - pojemny ma ten koszyk na zakupy? Ogólnie to muszę sobie jeszcze go na żywo gdzieś zobaczyć w sklepie ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- OBIADEK Pomyślałam ,że może zrobię wam smaka na zdrowe jedzonko i opiszę co robię na obiad: Spaghetti razowe z brokułem i serkiem feta (tym tanim) + jakieś dodatki zobaczę co mam w lodówce heh ![]() DESEREK kupiłam w biedronce owocki więc będzie sałatka owocowa: granat,banany, jabłka, winogrona zielone, kiki czy kaki czy jak się ten owoc zwie tam ![]() Postanowiłam, że skoro już nie mam mdłości to KONIEC SŁODYCZY i innych niedobrych rzeczy A to oznacza: wracam do życia w końcu ![]()
|
|
|
#4665 |
|
Wtajemniczenie
|
cloche myślę, że masz rację co do facetów...ale taka już ich natura..
![]() Co do BabyDream Med to są, ale nie we wszystkich rossmanach. Apropos kąpieli, to też słyszałam, że raczej bez niczego, albo lekko naturalnie czym natłuścić wodę. Tylko Polska mam wrażenie, że jest mega zacofana pod różnymi względami niestety i niekąpanie dziecka przez 2 tygodnie to mega dziwne zachowanie, jak u patologi. A dla mnie mega dziwne jest kąpanie codziennie, ale zobaczę jak to będzie, gdy dzieć już na zewnątrz będzie ![]() ![]() ![]() Ja sobie pokupuję te BabyDreamy, bo to taniocha i ma długi termin ważności. A czy użyję czy nie, t inna sprawa ![]() sprawdzałam Hipp-y i...zdecydowanie strata kasy.gosiaczek071 mega zakupki najbardziej mi sie podoba ten komplecik, gdzie kupiłaś ![]() witaj GGI Polinezyjka super, że wsio okej!! ![]() obiadek fajny, bo lekki. U mnie dziś makaron z sosem szpinakowym i chipsy z salami
Mikołaj <3 01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3 Edytowane przez kejka90 Czas edycji: 2015-10-28 o 14:37 |
|
|
|
#4666 |
|
Zakorzenienie
|
Polinezyjka jeśli chodzi o kosz pod spodem uważam że nie należy do małych. Ja głównie zwaracałam uwagę na wielkość kół dlatego że on będzie bardzo dużo w trudnym terenie jeździł i chciałam dużą gondole ponieważ mam nadziję że długo dziecko w niej pojeździ a w lecie nie potrzeba grubych kocyków kombinzonów itd.. więc powinno być ok. Zresztą rewelacja z przodu ma ledy że jak jedziesz to jest wózek oświetlony i spacerówka jak dla mnie odpowiednia znalazłam na allegro super ofertę i już zarezerwowałam ponieważ to już wyprzedaż kolekcji 2015 więc w lepszej cenie chciałam upolować. Obejżałam dokładnie go w sklepie i jestem zachwycona pozatym sprzedawca ma opcje reklamacji door to door więc nie trzeba było już więcej mnie przekonywać. Załączam link
http://allegro.pl/x-lander-2015-woze...744596133.html Aaaaaaaa i co ważne w zestawie jest już torba a to nie lada wydatek w granicach 170 zł więc super
|
|
#4667 |
|
Zakorzenienie
|
GGI dzięki za odpowiedź
przejadę się gdzieś zobaczyć go na żywo ![]() Natknęłam się na ten filmik: https://www.facebook.com/PetFinder.m...9617087750582/
|
|
#4668 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- piekne ciuszki, dokladnie w moim stylu, a najbardziej zachwycil mnie komplecik
|
|
#4669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4670 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4671 |
|
Zakorzenienie
|
filmik boski o matko KOCHAM psy mam jednego w domu ciekawa jestem jak zareaguje na współlokatora za pare miesięcy
![]()
|
|
#4672 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja tylko i wyłącznie używałam oilatum-emulsję i innych kosmetyków nie trzeba Cytat:
wózek doskonay wybór ![]() ja już używam go 2,5 roku i jestem w 100% zachwycona ![]() Cytat:
to czasami miałam tak napakowany,ze ledwo pchałam wózek ![]() ja polecam
|
|||
|
|
|
#4673 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=RoseLady;53264890] jak miło usłyszeć opinie od użytkownika tym bardziej przekonuje mnie w mojej decycji
![]() jaki zakupiłaś do tego zestawu fotelik?
|
|
#4674 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tez jestem ciekawa jak mój pieszczoch zareaguje ImageUploadedByWizaz Forum1446041984.355808.jpg
|
|
#4675 |
|
Zakorzenienie
|
Kropcia - jaaaki slodziak 💖 mam nadzieje ze bardzo dobrze !
|
|
#4676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witaj u nas ![]() mamy, które pracują nie ogarniają ![]() hehehe przynajmniej ja nie ogarniam - staram się nadrabiać ale odpisuje mocno wybiórczo niestety dziewczyny normalnie muszę się pochwalić (jakby było czym ) zapisałam się na usg połówkowe dopiero na 17 listopada ale mi zależy żeby było popołudniu, a popołudni długie kolejki są
Edytowane przez danika Czas edycji: 2015-10-28 o 15:22 Powód: tekst się rozjechał :) |
|
|
|
|
#4677 |
|
Zakorzenienie
|
BRZUCH i SPODNIE CIĄŻOWE
Zaczynamy rosnąć! ![]() Zrobiłam zdjęcie i zestawiłam z tamtym z zeszłego tygodnia Nie pamiętam w jaki dzień je robiłam, ale około tydzień różnicy (może mniej).Ach spodniami jestem zachwycona ![]() PS: waga na razie bez zmian. danika - no to termin jest teraz trzeba być cierpliwym hehe, ja mam tydzień poźniej, ba, nawet więcej niż tydzień :P ach mam nadzieje, że szybko czas zleci
21 tc Edytowane przez Polinezyjka Czas edycji: 2015-10-28 o 15:26 |
|
|
|
#4678 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie wiem o ktory komplecik chodzi bo sa dwa i oba z FF i kilka ciuszków z pepco. Chce te małemu uszyc kilka par spodenek
Boski piesio A to moj Hiro Edytowane przez gosiaczek071 Czas edycji: 2015-10-28 o 15:27 |
|
|
|
#4679 |
|
Zakorzenienie
|
fajne psiaki
![]() moją kotę macie w avatarku
|
|
|
|
#4680 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe 2016
Cytat:
Piekny ![]() Mój to Bichon Maltais czyli Maltanczyk ️ boje sie ze bedzie zazdrosny. Jest posłuszny i wyszkolony ale śpi z nami i tuli sie cały czas.Alex ma 4 lata
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:38.

mam ósemkę do wyrwania
boje sie... Ogólnie 5 zębów do zrobienia, wiec muszę sie spiąć i zrobic teraz by potem nie przezywać karmienia. Pan nie widzi przeciwwskazań (zapytałam go o co chodzi-wiec chodzi o stany zapalne, jakieś ropnie, kiwające sie żeby które mogą byc przeszkoda przy ewentualnej intubacji). Sa żeby do leczenia ale ńie ma tragedi.. Wiec będę robić po dwa i to wyrwanie jedno... Maź miał wyrywane i mowi, ze maskara... Strasznie sie boje i kazałam mu byc przy mńie. 

ale ja muszę mieć chirurgicznie wyrwane te dolne...

i teraz tak co miesiąc będę chodzić na kontrole do końca ciąży i jeszcze po ciąży 

️ boje sie ze bedzie zazdrosny. Jest posłuszny i wyszkolony ale śpi z nami i tuli sie cały czas.