Wspólny cel mamy: od jesieni o dzidzię się staramy! staraczki 2015/2016 - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-28, 10:10   #1621
Fantasmagori
Zakorzenienie

Dot.: Wspólny cel mamy: od jesieni o dzidzię się staramy! staraczki 2015/2016

Ja idę zaraz idę do swojej pracy

Miłego dnia dziewczyny

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 10:25   #1622
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Siemaneczko dziewczęta 😙

A Ty byłaś już u lekarza po zrobieniu testu, czy czekasz na pierwsze usg jak będzie już widać serduszko?

Ja też nie wyobrażam sobie wracać po mniej niż roku do pracy po macierzyńskim. W ogóle nie do wiary, że roczny macierzyński został wprowadzony tak niedawno, ja się fartem załapałam w 2013 roku, dzięki walce matek pierwszego kwartału czy jakoś tak😁

Piszę z telefonu-pozdro szejset
Nie byłam jeszcze u lekarza. Wszyscy doradzili mi czekanie, żeby gałgan podrósł i żeby serduszko już biło. Będę wtedy pod koniec 7 tc, więc jeśli wszystko jest ok to powinno być już wszystko widać. Czekam tylko na wypłatę i dla spokoju zrobię sobie jeszcze 2 x bete przed wizytą.

Ja biorę roczny na 1000%. Jak wygram w lotto do póki gałganek nie zostanie przedszkolakiem. A w między czasie jeszcze sobie drugie i trzecie zrobię

Cytat:
Napisane przez Milagr0s Pokaż wiadomość
Wbrew temu ze tak narzekam na swoja prace w korpo, to jednak wiem ze trafilam do jednege z najlepszych miejsc w swojej branzy - elastyczne godziny pracy, mozliwosc pracy z domu 2-3 dni w tyg, szefowa mam w innym kraju ktora mozna powiedziec jest formalnoscia i w ogole parwie nic wspolnego z nia nie mam wiec stanowisko mam bardzo niezalezne, nikt mnie absolutnie nie pilnuje, pensja bardzo dobra, pakiet socjalny bardzo dobry z najbardziej wypasionym pakietem w Luxmedzie, zespol tez fajny. ALE po prostu nie lubie swojego zawodu i dlatego chodzenie do pracy jest meczarnia wbrew tym wszystkim sprzyjajacym warunkom...
wszyscy tu na korpo narzekają a ja powiem tak - pracuje w prywatnej firmie - zero socjalu, prywatnej opieki czy jakiś innych bonusów. Szefa mam takiego, że się nadziwić nie mogę. Syn właścicielki - na niczym się nie zna, nic mu się nie chce ale od pouczania i wymagania pierwszy. Kiedyś jeszcze prosiłam - załatw to , zrób tamto - teraz @ piszę i jak nie zrobi to cóż,nie moja firma. Ja czy wystawię faktur na 10 000 czy na 80 000 i tak mam taką samą pensje, więc mam powszechną olewkęmimo to lubię ludzi z którymi współpracuje i to mnie tu głównie trzyma - i to że bym się w domu tylko jadła i gotowała a przed ślubem schudłam 9 kg i teraz w ciąży muszę uważać, żeby mi nie wróciło + ciążowe 12-15 kg.
Stary 2015-10-28, 10:34   #1623
cavagirl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Nie byłam jeszcze u lekarza. Wszyscy doradzili mi czekanie, żeby gałgan podrósł i żeby serduszko już biło. Będę wtedy pod koniec 7 tc, więc jeśli wszystko jest ok to powinno być już wszystko widać. Czekam tylko na wypłatę i dla spokoju zrobię sobie jeszcze 2 x bete przed wizytą.

Ja biorę roczny na 1000%. Jak wygram w lotto do póki gałganek nie zostanie przedszkolakiem. A w między czasie jeszcze sobie drugie i trzecie zrobię

Ja też!

Kurczę, jak ja zobaczę dwie kreski, to chyba od razu polecę do gina, bo nie wytrzymam. Ale może faktycznie nie ma co się spieszyć...
cavagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 10:39   #1624
StayStylish
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cavagirl Pokaż wiadomość
Ja też!

Kurczę, jak ja zobaczę dwie kreski, to chyba od razu polecę do gina, bo nie wytrzymam. Ale może faktycznie nie ma co się spieszyć...
Ja tez bym od razu pobiegla ale czy ginekolog jest cos wtedy w stanie powiedziec??

Wysłano przy użyciu Tapatalk
Stary 2015-10-28, 10:43   #1625
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też!

Na Czerwcówkach było parę dziewczyn, które wybrały się za wcześnie i w sumie żyły w stresie do następnej wizyty bo ginekolog, albo nie widział pęcherzyka bo za wcześnie albo widział, ale serduszka nie było i one w nerwach czy coś będzie z tego czy nie. Dlatego ja poczekam. 06.11 będzie wszystko jasne oby wszystko było ok. Jak będzie coś się działo to oczywiście z szybkością błyskawicy do lekarza pobiegnę .
Stary 2015-10-28, 10:44   #1626
Milagr0s
Raczkowanie

Cytat:
Na Czerwcówkach było parę dziewczyn, które wybrały się za wcześnie i w sumie żyły w stresie do następnej wizyty bo ginekolog, albo nie widział pęcherzyka bo za wcześnie albo widział, ale serduszka nie było i one w nerwach czy coś będzie z tego czy nie. Dlatego ja poczekam. 06.11 będzie wszystko jasne oby wszystko było ok. Jak będzie coś się działo to oczywiście z szybkością błyskawicy do lekarza pobiegnę .

I uważam ze to jest dobre podejście - nie ma co przesadzać

Sent from my iPhone using Tapatalk
Stary 2015-10-28, 10:45   #1627
StayStylish
Raczkowanie

Cytat:
Czyli na L4 nie ma co liczyc od razu po 2 kreskach
Zart oczywiscie

Stary 2015-10-28, 10:47   #1628
monique_05
Raczkowanie

Cytat:
wszyscy tu na korpo narzekają a ja powiem tak - pracuje w prywatnej firmie - zero socjalu, prywatnej opieki czy jakiś innych bonusów. Szefa mam takiego, że się nadziwić nie mogę. Syn właścicielki - na niczym się nie zna, nic mu się nie chce ale od pouczania i wymagania pierwszy. Kiedyś jeszcze prosiłam - załatw to , zrób tamto - teraz @ piszę i jak nie zrobi to cóż,nie moja firma. Ja czy wystawię faktur na 10 000 czy na 80 000 i tak mam taką samą pensje, więc mam powszechną olewkęmimo to lubię ludzi z którymi współpracuje i to mnie tu głównie trzyma - i to że bym się w domu tylko jadła i gotowała a przed ślubem schudłam 9 kg i teraz w ciąży muszę uważać, żeby mi nie wróciło + ciążowe 12-15 kg.
Ja osobiście do korpo nic nie mam, kiedyś również pracowałam w prywatnych firemkach i wiem właśnie, że tam szukają tylko oszczędności.. Tak jak mówisz, zero socjalu, a pracy, że ledwo żywym się wychodzi. Ja 3 miesiące temu zmieniłam dział, niestety nie do końca był to trafiony wybór, póki co praca niezbyt mi się podoba. Męczy mnie - to jest u mnie główny powód. Wiem, że jak będę zmieniać to albo swój biznes albo inne korpo, bo faktycznie mam ten socjal: prywatna opieka medyczna, karta OK system, są paczki dla dzieci na święta, co jakiś czas bonus i chociażby inflacyjna podwyżka. U prywaciarza zdajesz się na łaskę pana, najlepiej zapierdzielać na umowę o dzieło za 4 zł/h po 12h... Dlatego pod tym względem bardzo doceniam korpo. Kwestia właśnie tego, że nie jestem do końca zadowolona z charakteru pracy, a teraz już nie chcę zmieniać i wdrażać się w coś nowego, jak planuję zajść w ciążę. Chciałabym spróbować z własnym biznesem, ale wiem że to wymaga dobrego pomysłu i poświęceń.
monique_05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 10:52   #1629
StayStylish
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monique_05 Pokaż wiadomość
Ja osobiście do korpo nic nie mam, kiedyś również pracowałam w prywatnych firemkach i wiem właśnie, że tam szukają tylko oszczędności.. Tak jak mówisz, zero socjalu, a pracy, że ledwo żywym się wychodzi. Ja 3 miesiące temu zmieniłam dział, niestety nie do końca był to trafiony wybór, póki co praca niezbyt mi się podoba. Męczy mnie - to jest u mnie główny powód. Wiem, że jak będę zmieniać to albo swój biznes albo inne korpo, bo faktycznie mam ten socjal: prywatna opieka medyczna, karta OK system, są paczki dla dzieci na święta, co jakiś czas bonus i chociażby inflacyjna podwyżka. U prywaciarza zdajesz się na łaskę pana, najlepiej zapierdzielać na umowę o dzieło za 4 zł/h po 12h... Dlatego pod tym względem bardzo doceniam korpo. Kwestia właśnie tego, że nie jestem do końca zadowolona z charakteru pracy, a teraz już nie chcę zmieniać i wdrażać się w coś nowego, jak planuję zajść w ciążę. Chciałabym spróbować z własnym biznesem, ale wiem że to wymaga dobrego pomysłu i poświęceń.
No tak, ale ja np. nie mam zadnego socjalu... Ani opieki, ani bonow... Ani prowizji Jedyne co to 2x w roku mamy szkolenia w naprawde fajnych miejscach. Ale mimo wszystko nie sa to urlopy tylko calodniowe szkolenia, a wieczorem czas wollny Fajne zarobki, ale moge zapomniec o 160 godzinach w miesiacu.
Korporacja korporacji nie rowna. Prywaciaz prywaciazowi takze

Stary 2015-10-28, 11:02   #1630
monique_05
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez StayStylish Pokaż wiadomość
Korporacja korporacji nie rowna. Prywaciaz prywaciazowi takze
W pełni się zgadzam Ale niestety w większości przypadków, które znam prywaciarze tylko wykorzystują..
Niestety za to ja z moich zarobków nie jestem do końca zadowolona, wiem, że w innych firmach na takim samym stanowisku zarabiają co najmniej 1000 brutto więcej w moim mieście of course).. Ale, tak jak pisałam wcześniej, nie chcę zmieniać póki mam zamiar zajść w ciążę, teraz mam umowę na czas nieokreślony, więc mam pewność zatrudnienia.

Edytowane przez monique_05
Czas edycji: 2015-10-28 o 11:09
monique_05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 11:45   #1631
confused women
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny

Cytat:
To jest racja, moja koleżanka spędziła tydzień w stresie w szpitalu z podejrzeniem ciąży pozamacicznej, bo za szybko poszła do gina i nie widział pęcherzyka..
Stary 2015-10-28, 11:53   #1632
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez confused women Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny

To jest racja, moja koleżanka spędziła tydzień w stresie w szpitalu z podejrzeniem ciąży pozamacicznej, bo za szybko poszła do gina i nie widział pęcherzyka..
Confused jak przed wielkim testem? jakieś przeczucie jest? jeszcze tylko ten dzień i następny i będziesz naszą trzecią
kciuki za to trzymam mocno razem z gałgankiem (choć on chyba paluszków jeszcze nie ma)
Stary 2015-10-28, 11:56   #1633
Panna_Hanna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniusia49 Pokaż wiadomość
Hej powodzenia w staraniach! Też dziś kończy mi się @ i będziemy działać więc będziemy testowac w podobnym czasie

Możecie zmienić mnie na liście: testuje 20 listopada. Dziękuję

Ja tez obym sprawila sobie taki prezent urodzinowo mikolajkowy
Panna_Hanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 11:58   #1634
tija93
Zakorzenienie

Hej

Wczoraj byłam w pracy i tylko Was podczytywałam. Dni, które zapowiadają się spokojnie, nigdy nie kończą się spokojnie Co się okazało, że w planie była jedna pacjentka do krótkiego zabiegu. Potem nagle zrobiły się 3 A jeszcze przed 18 (pracuję do 19) przyszły dwie ciężarne do przyjęcia na oddział. Hurra

Cytat:
Napisane przez AguŚ87 Pokaż wiadomość
wiecie co.. mialam test owu pzytywny w nd.. dzisiaj mam taki ból jajnikow jak na okres ktos miał w owulacji takie bóle? rwie kłuje masakra.. dziwnie jakos
Pamiętam, że już w gimnazjum tak miałam, że jak miałam owulacje to była masakra. Nie raz, nie dwa ze szkoły wracałam zgięta w pół. Potem trochę się to uspokoiło, a potem byłam na hormonach. Teraz mam pierwszy naturalny cykl od 4 lat i bolało. Bolało tak, że siadać nie mogłam U mnie to jest takie intensywne kłucie z jednej strony.

Cytat:
Witaj

Dzień Dobry
Jeszcze 10 dni, tylko 10 dni i zobaczę gałganka
Tija jeszcze 11 dni i dwie kreski zobaczysz Ty
chyba, że nie wytrzymam i zrobię test 6.11

Cytat:
Dzien dobry

Nie moge sie odkopac w postach ale widze, ze duzo nas tutaj z korpo...
Ja sie chce zwolnic, ale bardzo chcielismy skorzystac z dosc wysokich zarobkow Wiem, ze nigdzie tyle nie dostane, a juz na pewno nie na poczatku.

Moj TŻ wczoraj sie ogarnal, ale dzisiaj mnie ZABIL "robilas test?"
Musialam mu wytlumaczyc, ze dzien/dwa dni po stosunku to nieodpowiedni moment na test ciazowy gdzie ten facet sie uchował mądry, wykształcony, a zerowe pojecie na tak ważne tematy

Przed decyzją o staraniach TŻ mnie wypytał o wszystko co wiem o ciąży. Kiedy jakie badania, co ile co. Kiedy dowiemy się o tym czy dziecko jest zdrowe. Baa, pojawiło się pytanie w ile czasu musimy się dostać do szpitala, gdy zacznę rodzić

Cytat:
Ja tez bym od razu pobiegla ale czy ginekolog jest cos wtedy w stanie powiedziec??

Niestety nie za wiele Beta jest fajnym badaniem, które nam mówi, że lekarz już coś zobaczy. Przy becie 1500 widać pęcherzyk ciążowy. A już przy becie 65000 widać czynność serca. Ewentualnie ginekolog przy badania wyczuje zmienioną szyjkę macicy (koło 6-8 tygodnia ciąży).

Cytat:
Czyli na L4 nie ma co liczyc od razu po 2 kreskach
Zart oczywiscie

Nie
Stary 2015-10-28, 13:02   #1635
confused women
Zakorzenienie

Cytat:
Confused jak przed wielkim testem? jakieś przeczucie jest? jeszcze tylko ten dzień i następny i będziesz naszą trzecią
kciuki za to trzymam mocno razem z gałgankiem (choć on chyba paluszków jeszcze nie ma)
Dziękuję za kciuki Szczerze, to jak już wcześniej pisałam, czuję, że się nie udało raczej.... Ale mimo wszystko jakaś tam nadzieja jest Okaże się za 2 dni
Stary 2015-10-28, 13:06   #1636
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość

Zdarza się i prywatnie że olewa pacjenta
Wiadomo, ale tak można powiedzieć o wszystkim, że się zdarza, z reguły jednak opieka prywatna jest dużo lepsza od tej na nfz, choć wiadomo, że możana trafić na super darmową opiekę

Cytat:
Moj TŻ wczoraj sie ogarnal, ale dzisiaj mnie ZABIL "robilas test?"
Musialam mu wytlumaczyc, ze dzien/dwa dni po stosunku to nieodpowiedni moment na test ciazowy gdzie ten facet sie uchował mądry, wykształcony, a zerowe pojecie na tak ważne tematy

Spoko, faceci zbyt wiele nie wiedzą na ten temat na początku, zresztą mój tż mi ciągle kazał czytać i opowiadać, co już Wikusia może w brzuchu, kiedy słyszy, kiedy mi brzuch urośnie, itp. A o porodzie jak mu mówiłam, to zestresowany jak nie wiem...
Teraz mu już będzie łatwiej, bo ma doświadczenie i już wie dużo więcej

Cytat:
Dzisiaj wreszcie odebralam testy owu + zel Conceive plus i w piatek (16 DC) zaczynam testowanie, a przed tym wprowadzam przerwe w przytulankach żeby napalić mojego i zgromadzić dobre zapasy

Miłego dnia!
A ten żel to sobie sama "przepisałaś", czy lekarz kazał stosować?
Ja się chyba muszę zaopatrzyć jednak w termometr dokładniejszy, z dwoma miejscami po przecinku. Chociaż poprzednio u mnie była różnica nawet z jedną kreską bardzo widoczna
Jak Was tak czytam, to nakupiłabym wszystkiego ale może warto najpierw zaczekać z jeden cykl i spróbować "normalnie", a dopiero potem się wspomagać?

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
A Ty byłaś już u lekarza po zrobieniu testu, czy czekasz na pierwsze usg jak będzie już widać serduszko?

Ja też nie wyobrażam sobie wracać po mniej niż roku do pracy po macierzyńskim. W ogóle nie do wiary, że roczny macierzyński został wprowadzony tak niedawno, ja się fartem załapałam w 2013 roku, dzięki walce matek pierwszego kwartału czy jakoś tak😁

Piszę z telefonu-pozdro szejset
Ja sobie nie wyobrażam rocznego dziecka zostawić i iść do pracy A wcześniej to już w ogóle...

Cytat:
W ciazy chcialabym sie super odzywiac, bo na chwile obecna nie mam czasu i domowy obiad jem tylko jak tż ugotuje a tak to na miescie codziennie

Ja w domu siedzę i z tym odżywianiem się jest różnie... Z obiadami czekam na męża i jemy koło 18, a do tej pory ja albo coś zjem, albo nie, albo np jogurt... A chciałabym tak ładnie co 3-4 godziny jeść i głównie zdrowe rzeczy. Udaje mi się tydzień góra dwa, a potem nachodzi mnie jakaś zachcianka, albo leń i nie chce mi się gotować i jemy jakieś pizze i inne niezdrowe rzeczy

Cytat:
Nie radzę iść od razu. Ja robiłam testy w piątek i niedzielę, pozytywne, we wtorek byłam u lekarza i potem tydzień żyłam w strachu, a całą drogę od lekarza do mieszkania wyłam. Bo się dowiedziałam, że pęcherzyk ciążowy owszem, jest, ale nie wiadomo, czy nie jest pusty, bo za wcześnie (a chciałam zrobić betę to się ginka uparła, że najlepiej od razu usg ). W efekcie miałam tydzień stresu i więcej do tej babki nie poszłam, a za tydzień było widać i zarodek i serduszko biło.

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam w pracy i tylko Was podczytywałam. Dni, które zapowiadają się spokojnie, nigdy nie kończą się spokojnie Co się okazało, że w planie była jedna pacjentka do krótkiego zabiegu. Potem nagle zrobiły się 3 A jeszcze przed 18 (pracuję do 19) przyszły dwie ciężarne do przyjęcia na oddział. Hurra

chyba, że nie wytrzymam i zrobię test 6.11

Niestety nie za wiele Beta jest fajnym badaniem, które nam mówi, że lekarz już coś zobaczy. Przy becie 1500 widać pęcherzyk ciążowy. A już przy becie 65000 widać czynność serca. Ewentualnie ginekolog przy badania wyczuje zmienioną szyjkę macicy (koło 6-8 tygodnia ciąży).

Nie
A Ty pracujesz w szpitalu?

Ja właśnie chciałam za pierwszym razem zrobić betę. W ogóle to trzeba mieć na nią skierowanie, czy można iść do przychodni i poprosić pielęgniarkę, żeby zbadała?
Teraz mi moja gin kazała przyjść tydzień po zrobieniu testu. W mojej sytuacji od samego początku ciąży może będę musiała brać leki, więc niby najlepiej by było pójść jak najszybciej, ale z drugiej strony zastanawiam się, czy nie odczekać chociażby 1,5-2 tygodni od testu, żeby była pewność, że jest zarodek i serce bije

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 13:10   #1637
Milagr0s
Raczkowanie

Byłam dzisiaj na stronie iHerb żeby jak zwykle zamówić jakieś naturalne kosmetyki i środki do czyszczenia domu i stwierdziałam że poszukam też jakieś suplementy sprzyjające płodności
Najwięcej pozytywnych opiniee miały te - Daily Wellness Company, Fertility Blend. Są w wersji dla kobiet i dla mężczyzn. Najpierw chciałam zamówić sobie, ale później pomyślałam ze zamówie lepiej wersję dla męża bo jak już mamy problem, to prawdopodobnie po jego stronie gdyż po chemioterapii jego nasienie jeszcze nie wrociło do normy (przynajmniej w lipcu jak robił badanie). W opiniach piszą że właśnie po kilku miesiącach zażywania lub wcześniej wyniki tych badań zdecydowanie polepszają się i udaje się zajść w ciążę... Nie są też tanie więc zamówiłam na razie wersję dla niego także zobaczymy...
Stary 2015-10-28, 13:15   #1638
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez confused women Pokaż wiadomość
Dziękuję za kciuki Szczerze, to jak już wcześniej pisałam, czuję, że się nie udało raczej.... Ale mimo wszystko jakaś tam nadzieja jest Okaże się za 2 dni

[QUOTE=Panna Izabela;53263290

A Ty pracujesz w szpitalu?

Ja właśnie chciałam za pierwszym razem zrobić betę. W ogóle to trzeba mieć na nią skierowanie, czy można iść do przychodni i poprosić pielęgniarkę, żeby zbadała?
Teraz mi moja gin kazała przyjść tydzień po zrobieniu testu. W mojej sytuacji od samego początku ciąży może będę musiała brać leki, więc niby najlepiej by było pójść jak najszybciej, ale z drugiej strony zastanawiam się, czy nie odczekać chociażby 1,5-2 tygodni od testu, żeby była pewność, że jest zarodek i serce bije [/QUOTE]

Tak

Można bez problemu prywatnie iść zrobić betę
Stary 2015-10-28, 13:19   #1639
Milagr0s
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
A ten żel to sobie sama "przepisałaś", czy lekarz kazał stosować?
Sama sobie przepisałam
Przeczytałam na tym wątku jakieś opinie i na innych forach i stwierdziłam że może byc pomocny - podobno odżywia plemniki i pozwala im dłużej żyć w naszym ciele czekając na odpowiedni moment zapłodnienia
Mamy za sobą 2 cykle nieudane - pierwszy był całkiem na luzie tylko z kalendarzykiem; drugi już z testami owu; a trzeci teraz już będzie dodatkowo z tym żelem i suplementami na płodność
Stary 2015-10-28, 13:31   #1640
kasia_ruda
Zakorzenienie

A ja się właśnie umówiłam z moim ginem na wizytę i dokładne zaplanowanie wszystkiego. Boję się!!!

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 13:37   #1641
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość

Tak

Można bez problemu prywatnie iść zrobić betę
No to git, myślałam, że mimo że prywatnie, to trzeba miec skierowanie

Cytat:
Sama sobie przepisałam
Przeczytałam na tym wątku jakieś opinie i na innych forach i stwierdziłam że może byc pomocny - podobno odżywia plemniki i pozwala im dłużej żyć w naszym ciele czekając na odpowiedni moment zapłodnienia
Mamy za sobą 2 cykle nieudane - pierwszy był całkiem na luzie tylko z kalendarzykiem; drugi już z testami owu; a trzeci teraz już będzie dodatkowo z tym żelem i suplementami na płodność
Aha Ja chyba też tak zrobię - w listopadzie, jak będziemy już mogli, postaramy się normalnie. Jak styczniowy test będzie negatywny albo jak dostanę @, to kupię testy owu i będziemy kombinować dalej. A póki co pozostaniemy przy selenie i cynku dla męża i będziemy czekać na rozwój wydarzeń.

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
A ja się właśnie umówiłam z moim ginem na wizytę i dokładne zaplanowanie wszystkiego. Boję się!!!

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Będzie dobrze!!!

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 14:34   #1642
Fantasmagori
Zakorzenienie

Uff mam przerwę

Co do l4 to ja poleciałam od razu po zobaczeniu 2 kresek i dostałam zwolnienie, był to 3 tydzień ale że mój nie ma w gabinecie usg to poszłam do innego w 5 tygodniu i było już serduszko właśnie dlatego myślę nad zmianą giną bo nie ma usg i muszę chodzić osobno...

Stary 2015-10-28, 14:50   #1643
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Uff mam przerwę

Co do l4 to ja poleciałam od razu po zobaczeniu 2 kresek i dostałam zwolnienie, był to 3 tydzień ale że mój nie ma w gabinecie usg to poszłam do innego w 5 tygodniu i było już serduszko właśnie dlatego myślę nad zmianą giną bo nie ma usg i muszę chodzić osobno...
A w sumie czemu tak szybko poszłaś na zwolnienie?
Stary 2015-10-28, 14:56   #1644
Fantasmagori
Zakorzenienie

Bo pracuję w supermarkecie więc to nie są warunki dla ciężarnej a po drugie nie lubię swojej pracy więc takiej okazji żeby nie musieć tam chodzić nie mogłam przegapić no a po trzecie uważam że ciąża to taki wyjątkowy czas że szkoda go marnować na pracę no chyba że ktoś ma szczęście i swoją lubi

Stary 2015-10-28, 15:00   #1645
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Bo pracuję w supermarkecie więc to nie są warunki dla ciężarnej a po drugie nie lubię swojej pracy więc takiej okazji żeby nie musieć tam chodzić nie mogłam przegapić no a po trzecie uważam że ciąża to taki wyjątkowy czas że szkoda go marnować na pracę no chyba że ktoś ma szczęście i swoją lubi
Rozumiem Ja myślałam o pracy do 30 tygodnia (jak moje i dziecka zdrowie pozwoli), bo lubię swoją pracę i chce nabrać jak najwięcej doświadczenia
Stary 2015-10-28, 15:02   #1646
Milagr0s
Raczkowanie

Cytat:
Jak bym siebie słyszała :brzyda l:
Stary 2015-10-28, 15:06   #1647
StayStylish
Raczkowanie

Cytat:

Stary 2015-10-28, 15:27   #1648
asicuha
Wtajemniczenie

Juz tez chcialabym te 2 krechy zobaczyc
Czekam na to z utesknieniem

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 15:48   #1649
justyna1406
Raczkowanie

Hej dziewczyny
Przed chwila zrobilam test owu
:thumbup::thumbup:
Chyba pozytywny ?
16 dc cyklu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1446043629774.jpg (36,5 KB, 28 załadowań)
Stary 2015-10-28, 16:01   #1650
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna1406 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Przed chwila zrobilam test owu
:thumbup::thumbup:
Chyba pozytywny ?
16 dc cyklu
Do dzieła!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości