|
|
#3031 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8
A jeszcze mam pytanie, mam wyniki moczu no i różnią się od tych z 19.10 teraz nie mam fosforanow tylko nieliczne szczawiany, mam 20g kwasu askorbinowego, a nie miałam i jak zawsze urobilinogen miałam na dolnej granicy czyli 0,2 to dziś mam na górnej 2,0 ktoś się zna? Dobre czy złe one sa? Bo ja już nic nie wiem ;/
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3032 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na ostatnim usg jak lezałam na płasko to prawie się porzygałam ![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3033 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak nie mam. Też o tym słyszałam, a dzisiaj chyba pierwszy raz trochę bolesne były dla mnie ruchy Malej, ale wyczyniala tam cuda, brzuch na wszystkie strony i ciagala nogami po skórze, gołym okiem było widać ![]() Cytat:
Dobre, ze chociaż tutaj mogę ponarzekać i ktoś mnie zrozumie ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3034 | |
|
Rozeznanie
|
Oho! Wieczorna czkawka
Cytat:
Aaaa dziewczyny nie wiem czy planujecie karmić piersią czy nie, ale dla tych, które planują, alkohol przez kolejne miesiące w dalszym ciągu nie wchodzi w grę, wiadomo, chciałam się więc z Wami podzielić super newsem- w Ikei jest niesamowity grzaniec BEZALKOHOLOWY!!!!!!! za jedyne 10,99zl (placilam 2,50euro) jak dla mnie- ŚWIĘTA URATOWANE!!!!
|
|
#3035 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
widocznie te strony takie gościnne. Moja koleżanka z Lubelszczyzny na wszystkie studenckie imprezy pichciła jak na święta. I zawsze miała jakieś pyszne obiadki jak się do niej wpadało na ploty
|
|
|
#3036 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak się schylę, zwłaszcza po jedzeniu, to też mi wszystko włazi do gardła blah. Cytat:
|
||
|
|
|
#3037 |
|
Rozeznanie
|
Ja dziś znów miałam dobry dzień. Po dentyście porzuciłam małego u mamy i wyskoczyłam sobie na zakupy i spotkać się z koleżanką. Dobrze mi z tym. Mąż wrócił z.pracy zajął się piotrkiem a ja dopiero wróciłam. Jednak mózg kobiety żywi się pogaduchami hehe może jak pospaxerowalysmy po starówce to się dotlenielam i będę spala cala nocke???? Ciekawe
Za to jutro mam sporo pracy wiec może tez uda mi się ogarnąć żeby nie zalegac. Będę pasztet piekła. I ciasto. Choć mąż lepiej by to zrobił. Średnio umiem oj najwyżej wafle zrobię i tez będzie. Grunt że się postsralaln na gości. |
|
|
|
#3038 |
|
Wtajemniczenie
|
Fionka trzymaj ie kochana! !! Fajnie ze mała już taka duża
)Andriuszka ty też mycha! Mnie też zawroty głowy dopadaja. Ostatnio tz mnie prowadził do lozka bo się bałam. Kalusia miałam takie same spostrzeżenia a propo tzta ostatnio. ![]() Co do chrztu - nie chrzcimy Acapella fajnie ze wyniki w porządku Czubasek to nie normalne. Na IP! Albo karetkę! !!! A propo pepkowego mój tz powiedział że nie ma zamiaru dziecka opijac. Bardzo mi to pasuje ![]() Ogólnie kochana nie przejmuj się! To są naturalne rzeczy ! Mój tz powoedzial wcześniej że jak będzie trzeba to mi i tylek będzie podcieral !!! . Nightbuttrfly fajnie ze wyniki dobre ! Mujer z tą niechęcią do wszystkiego mam to samo ostatnio. Ale mnie wali na głowę w drugą stronę. Nerwica nastrectw. Panika czy zdążę że wszystkim. I płacz jak nie mam siły na nic... Acapella jakbym słyszała siebie. Swoją drogą nie muszę się kłaść żeby mi się chciało Ja już w domu po pracy. Czas na leniucha chyba zrobię sobie popcorn.
|
#3039 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzis mialam ktg to lezalam na plecach
i pielegniarka mowi ze rzadko ktora daje rade ale ja to raz prawy, raz lewy raz plecy
|
|
|
|
#3040 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No z tym tekstem o podcieraniu to szacun dla TŻta Ja niby sobie myślę, że gdyby sytuacja miała być odwrotna, to też bym nie miała oporów żeby tak się zaopiekować TŻtem, gdyby tego wymagał....ale jak byłoby faktycznie? Czy nie miałabym oporów? Nie wiem...a Kocham Go niesamowicie...i jest dla mnie Najważniejszym Człowiekiem na Ziemi ![]() Dobre wyniki, na szczęście i oby tak do końca
|
|
#3041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3042 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3043 |
|
Zadomowienie
|
To dobrze słyszeć, że też tak macie tzn. niektóre chociaż z was
A tym, które tego nie doświadczają, zazdro. Ja co chwilę muszę chodzić zęby myć, bo ciągle jedzenie w gardle bleh. A ja pierwsze ktg będę miała w 37 tyg dopiero, chciałabym wcześniej zobaczyć jak to wygląda... i sprawdzić czy moje skurcze to skurcze i na jakim poziomie, żeby wiedzieć czego się mniej więcej później spodziewać ![]() Ja to pępkowe nie wiem jak będzie wyglądało i czy będzie no bo nie wyobrażam sobie imprezy alkoholowej w mieszkaniu u nas, bo małe. A gdzieś no to przykro mi by było zostać sama z dzieckiem, a reszta znajomych sobie imprezuje Jak będę w szpitalu jeszcze to chyba też słabo, wolałabym i TŻ też, żeby był jak najwięcej z nami. Ostatnio się zdziwił, że do domu na noc musi wrócić ![]() Ale chciałabym, żeby przyszli znajomi na trochę zobaczyć małego no i pogadać, może piwo wypić i spadać :P Najlepiej wszyscy naraz to wystarczy raz ogarnąć mieszkanie porządnie
|
|
|
|
#3044 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez na plecach a później mówi żeby delikatnie sie na bok przekręcić, no to ja się przekręcam a ona ma mówiłam delikatnie, jak baletnica a nie slonica bardzo fajna kobietka albo dobry dzień miala.Bosh wspolezaca chrapie :/ Bosh po raz drugi zgaga mnie dopada Jak ja wam zazdroszczę szalejących dzieciaczków. Moja co prawda tez sie juz wierci ale nie tak jak wasze ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Nightbutterfly gratulacje udanej wizyty. Grzaniec bezalko mówisz? Lubię grzaniec ale żeby 70km po niego jechać? Hmmm chyba aż tak bardzo nie lubie ![]() ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
Moja koleżanka jak chciała sobie wypic to sciagala pokarm na następny dzień
|
|
#3045 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe czy i gdzie mój gin wyśle mnie na ktg.
To trzeba mieć skierowanie czy jak to się odbywa? |
|
|
|
#3046 |
|
Zadomowienie
|
U, ale nastukałyście postów. No cóż. Ja dostałam skierowanie do szpitala. Gin powiedział, że jeszcze nie rodzę, ale on woli dmuchać na zimne i podać sterydy, bo te moje bóle wskazują na to, że mogę jednak zacząć rodzić szybciej.
W takim razie w piątek idę na oddział. Powiedział, że nie muszę już od razu, więc ze względu na fakt, że nie chcę się kłaść w swoje urodziny, to idę w piątek. Przy okazji porobią mi te wymazy do porodu już, więc będzie z głowy. Spróbuję was trochę nadrobić.
|
#3047 |
|
Zakorzenienie
|
Co za dzien! 4 w szpitalu o mamo sie zblizmay
|
|
|
|
#3048 |
|
Raczkowanie
|
witam wieczorkiem
znów prawie nic dziś nie zrobiłam, miałam spis treści inżynierki opracować ale wolałam książkę poczytać ![]() nawiązując do waszych dyskusji: nie wyobrażam sobie imprezy z alko i ciepłymi daniami i siedzeniem nie wiadomo ile przy noworodku, odwiedzającym chyba klepki brakuje za przeproszeniem jeśli na coś takiego się nastawiają. jak chcą zobaczyć to zapraszam na kawę, popatrzą i spadówa dziecko spokój musi mieć (i ja też )kumpli TŻ znam dobrze i w sumie na pępkowe mogę mu pozwolić (tak mi się teraz wydaje a co będzie to się okaże )chrzciny to u nas też może być znów ciężki temat. myślałam nad wielkanocą, no ale teście będą tu mieli niestety dużo do powiedzenia bo prawdopodobne że będą u nich... osób będzie co najmniej 14 razem z nami i maleństwem licząc. chrzesną moja siostra, chrzestnym kumpel TŻ, ale mogą się tu pojawić zgrzyty jak ostatnio ( na linii teściowie-my) ale jeszcze trochę czasu jest jak leżę na płasko niedobrze mi się nie robi ale zaraz zaczynam się dusić i muszę się podnieść wyżej albo na bok przekręcić maleństwo znów ma czkawkę... ostatnio zauważyłam że codziennie wieczorem ma... nie lubię tego uczucia "pykania" w środku... |
|
|
|
#3049 |
|
Zakorzenienie
|
To samo miałam napisać, a jeszcze nie ma listopada. Ja idę spać, po całym dniu jedynie krocze mnie mega boli od tego grzebania od środka i naciskacia
Życzę spokojnej nocy i lepszego dnia jutro
|
#3050 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Łojesu A ja panikuję przy naszych 24
|
|
#3051 |
|
Zakorzenienie
|
Witam ze szpitalnego loza.
Na oddziale maja mnie za wariatke bo wylam jak glupia przy przyjeciu. To kto zazywa jeszcze szpitalnego spa. |
|
|
|
#3052 | |
|
Rozeznanie
|
Dopisałam się do listy wózków
Cytat:
Biedny TŻ to pewnie przez mój katar....co zrobić.... No ja chyba się powstrzymam od picia, skoro w ciąży potrafię to podczas karmienia tez dam rade Moja Siostra mówiła, że pierwszą pizzę zjadła jakoś w trzecim miesiącu życia synka i karmiła, a później mały cierpiał z powodu okropnej kolki... Grzanca uwiellllllllbiam a w ikei wstapilismy po drodze do domu 2 dni temu, wtedy wlasnie kupilam papcie i szlafrok z mysla o szpitalu a tam degustacja winka i ciasteczek korzennych ktore nota bene tez uwielbiam mówię więc do TŻta- no to Ty degustuj winko, a ja skosztuję ciasteczko...a koleś na degustacji mówi, że to jest bezalkoholowy grzaniec... a muszę przyznac, ze smak tego grzanca jest pycha, super czuc przyprawy
|
|
#3053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i nie mam zamiaru się upijać ale jakieś piwko czy cuś. No i raczej nie publicznie bo nie chcę uchodzić za jakąś patologię
|
|
|
#3054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja. Jaka diagnoza u ciebie? ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Myślicie ze powinnam cos powiedziec mojej prowadzącej gin ze nawet do mnie nie przyszla? Sama nie wiem ale mnie to jakos zirytowalo. Chodzę do niej prywatnie, zostawiam kasę a ona tylko przez telefon ze mną pogadala
|
|
#3055 |
|
Zakorzenienie
|
Fionka a była w pobliżu?
|
|
|
|
#3056 |
|
Zadomowienie
|
Moj mowi ze nie chce pepkowego, ale z drugiej strony jak nie zrobi, to bedzie obraza majestatu co niektorych. Juz lepiej zeby przylezli, wypili i miec z glowy niz sluchac wypominania przy kazdej okazji przez kilka miesiecy.
Trzymajcie sie w tych szpitalach, mam nadzieje ze pobyt zadnej nie bedzie zbyt dlugi |
|
|
|
#3057 |
|
Zakorzenienie
|
No jak mnie przyjmowali to miala dyżur na oddziale obok
|
#3058 |
|
Zakorzenienie
|
Fionka to czesta procedura..
Niestety gin ma mnostwo pacjentek i kupe roboty- taka prawda. Mysle ze mozesz jej zwrocic uwage, ale czy to cos da.. Taki typ Dobra uff poprasowalam. Mam zagwozdke- te ubranka jakby farfocle maja, i nowki i uzywki. Myslicie ze to orzez to ze pralam bez plynu do plukania? Tak jakos wygladaja na zniszczone a nie byly. Dziwne |
|
|
|
#3059 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
Po każdym praniu tak masz czy tylko dzisiaj? Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||||
|
|
|
#3060 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:24.

rosi:

za jedyne 10,99zl (placilam 2,50euro) jak dla mnie- ŚWIĘTA URATOWANE!!!!
widocznie te strony takie gościnne. Moja koleżanka z Lubelszczyzny na wszystkie studenckie imprezy pichciła jak na święta. I zawsze miała jakieś pyszne obiadki jak się do niej wpadało na ploty 

Jak będę w szpitalu jeszcze to chyba też słabo, wolałabym i TŻ też, żeby był jak najwięcej z nami. Ostatnio się zdziwił, że do domu na noc musi wrócić 
A ja panikuję przy naszych 24
Moja Siostra mówiła, że pierwszą pizzę zjadła jakoś w trzecim miesiącu życia synka i karmiła, a później mały cierpiał z powodu okropnej kolki...
a w ikei wstapilismy po drodze do domu 2 dni temu, wtedy wlasnie kupilam papcie i szlafrok z mysla o szpitalu