Mamusie grudniowe 2015 cz.8 - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-28, 23:03   #3061
SweetViolet
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Witam ze szpitalnego loza.
Na oddziale maja mnie za wariatke bo wylam jak glupia przy przyjeciu.

To kto zazywa jeszcze szpitalnego spa.
Ja od piątku zacznę... I co Ci powiedzieli?

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Jeju, a jakie konkretnie miałaś bole?? Bo tyle nas tutaj dzisiaj bolących ze ja,już nie ogarniam ;/
Takie okresowe w podbrzuszu i przy okazji w nocy skurcze.

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 23:05   #3062
dolinka881
Zadomowienie

O rety, co się dzisiaj dzieje???
Dziewczyny trzymajcie się tam w dwupakach i w weekend macie pisać już z domów!!
Ja się teraz zastanawiam czy z tymi moimi bólami spojenia nie powinnam iść..
Dawajcie znać na bieżąco co i jak.
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 23:06   #3063
sylwoha
Zakorzenienie

Niee to wszystko jest bawelniane i te balweniane rzeczy tak minimalnie widac. Moze to kwestia swiatla- bo przecisz na swoich rzeczach jak sie prxyjrze mam podobnie

Pralam wsio jak trzeba

Sweetviolet to ja tez tak mam, ale moj mnienir polozylZ
A na ktg co ci wyszlo?
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 23:06   #3064
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:

Też bym się zirytowala, tym bardziej z tego co piszesz była tam tak? Koło tej sali? Może poczekaj samą cos powie, np musiała pilnie gdzieś iść czy coś, ale uważam ze niefajnie się zachowała ;/

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka

Nie kolo mojej sali ale na oddziale obok. Ona na ginekologicznym dyżuruje ja leze na patologii dzieli nas polozniczy.

No juz sama nie wiem

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 23:17   #3065
czubasek20
Zakorzenienie

Nie mam juz prawie w ogole szyjki.
Skurcze na ktg powychodzily.
Lekarz ktory mnie przyjmowal powiedzial ze przed porodem powinnam jeszcze wyjsc do domu. Interpretuje to w pozytywny sposob.
Jak zapytalam czy kobiecznie musze sue polozyc to powiedzial ze to tak wysoka ciaza ze nie pusci mnie do domu. Aa i pytali czy dzwonilam do prowadzacego (on jest tu ordynatorem wiec chyba czuja jakis respekt )
W ogole to dzis mieli przede mna 5 przyjec kobitek w miedzy 25 a 35 tyg ciazy... pelnia.

A ja leze i placze do swojej malej. Jak mi zrobia jutro badania i nic dalej z tyn nie beda robic to wypisuje sie sama.
Od piatku mam 34 tyg ciazy. Sterdydy podane wiec co wiecej. Pessar na dwa tyg mi zaloza, no raczej nie...

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 23:23   #3066
ogolnie
Zakorzenienie

Oj dziewczyny trzymajcie się,tak mi przykro że musicie męczyć się w szpitalu :-(

Serio ta pełnia tak wpływa na ciężarne?
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 23:25   #3067
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SweetViolet Pokaż wiadomość
Ja od piątku zacznę... I co Ci powiedzieli?

Takie okresowe w podbrzuszu i przy okazji w nocy skurcze.
Ale te skurcze bolace mialas?

Cytat:
Lekarz ktory mnie przyjmowal powiedzial ze przed porodem powinnam jeszcze wyjsc do domu. Interpretuje to w pozytywny sposob.
Jak zapytalam czy kobiecznie musze sue polozyc to powiedzial ze to tak wysoka ciaza ze nie pusci mnie do domu. Aa i pytali czy dzwonilam do prowadzacego (on jest tu ordynatorem wiec chyba czuja jakis respekt )
W ogole to dzis mieli przede mna 5 przyjec kobitek w miedzy 25 a 35 tyg ciazy... pelnia.

A ja leze i placze do swojej malej. Jak mi zrobia jutro badania i nic dalej z tyn nie beda robic to wypisuje sie sama.
Od piatku mam 34 tyg ciazy. Sterdydy podane wiec co wiecej. Pessar na dwa tyg mi zaloza, no raczej nie...
O kurczę aż tak się skrócila? ;(

A czemu nie założą na 2 tyg, zawsze to dwa tyg Mała w brzuchu posiedzi.

Trzymaj się tam, obys jutro miała lepsze wieści ;*

syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 23:26   #3068
ogolnie
Zakorzenienie

Czubasek te trzy tygodnie dasz radę jeszcze wierze w ciebie
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 23:27   #3069
czubasek20
Zakorzenienie

sylwuska z tego co zrozumialam to nie ma nawet na czym zalozyc...

Ale ja jestem ewenementem i zobaczycie ze jeszcze bez szyjki po terminie urodze.

Ide spac bo jestem wykonczona

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 23:32   #3070
Koritsi_a
Zadomowienie

Poodpisywałam odłożyłam telefon na chwilę i aplikacja zaliczyła crasha :/

Współczuję tym co w szpitalu. Łącze sie w bólu bo w pierwszej ciąży też leżałam.

Sylwoha a nie miałaś w praniu czegoś welurowego? Welurowe często lubią gubić kłaczki i zostawiać na innych rzeczach.

Fionka ja bym odpuściła. Gdyby była na Twoim oddziale to owszem powinna wpaść ale sama mówisz ze jest na innym. Tam ma pacjentki i obowiązki które musi wypełnić. Myślę ze się dowiadywała i gdyby wiedziała ze dzieje się coś faktycznie złego to by przyszła.

Choć rozumiem że chciałabyś ja zobaczyć. Mi było bardzo milo kiedy przyszedł do mnie mój lekarz prowadzący jak trafiłam na oddział. Tym bardziej że nic mu nie pisałam ( położne mu powiedziały). Fakt ze wpadł tylko na chwile. To była niedziela, akurat im dzieciątko zmarło przy porodzie i on jako ordynator przyjechał.

Nie pamiętam co jeszcze miałam pisać... Dopada mnie syndrom zmęczenia ciąża... Do tego syndrom wicia gniazda, którego nie mogę realizować bo zaraz mnie boli i brzuch twardnieje... Jeszcze miesiąc...

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Czubasek trzymaj się w dwupaku jeszcze polez troche na oddziale. Odpocznij. Domyślam się jak tęsknisz ale to dla Wojtusia
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 00:16   #3071
sylwoha
Zakorzenienie

Czubasek a jaka dlugosc mialas osfstnio?
Nie placz pomalu trzeba pepowine odcinac

Kortisia niee to takie cos jak upierzesz tshirt z grubej nawelny i z bliska widac tskie mini mini kuleczki

Woow ale sie
Zmeczylam brzuch i dupa tak boli ze o mamo ale rsczej upa :p

Spakowanam, gotowam, zwartam (chyba) :p
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 02:39   #3072
adka_19
Wtajemniczenie

Night butterfly w końcu mówi że w zdrowiu i chorobie prawda ?
A pozatym nie wiem jak wy ale nie wyobrażam sobie związku w którym jest wstyd jeśli np jedno się kapie a drugie potrzebuje wejść siusiu.

Kalusia a propo picia po porodzie. Czuje ze jedno piwo a ja bym spać poszła hahah
W grecji jak wypijalam 0.5 piwo mieszane że spritem to spało się jak ta lala )

Czubasek bardzo dobrze ze pojechałas
A niech się patrzą tyle ich
Nie szalej tam z tym wypisywaniem się!

A ja usnelam na kanapie po super pysznej kanapce co tz zrobił i dopiero wstałam. Położyłam się do łóżka ledwo ledwo kręgosłup myślałam że mi peknie jak się przebudzilam i teraz spać nie mogę ://

Idę próbować.

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 07:16   #3073
wojniann
Rozeznanie

GG do wojniann

Ale mnie wczoraj skurcz łydki złapał. Nigdy nie miałam takiego. Mąż aż przyszedł zobaczyć co się dzieje bo aż się popłakałam. Rozmasowal mi dał tabletki z magnezem i posmarowal maścią. Miło z jego strony. Ale uwierzcie mi ze nigdy w.życiu nie miałam takiego. Później cala noc starałam się nie ruszać noga bo bałam się kolejnej porcji skurczu. Przez sen normalnie obawiałam się. Żeby nie złapał mnie.
wojniann jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 07:24   #3074
Aartaa
Raczkowanie

Hej,

Zaraz nadrobie nocne strony, ja wreszcie spałam od 22:30 do 6:30 prawie nieprzerwanie. Niestety, tez jestem przeziębiona, a Synek bardzo kaszle((

No i moje cukry sie przez te infekcje rozjechały://// szczegolnie te poranne, z którymi właściwie mam problem. Masakra.

No i dzis ktg, poleze sobie przy głośnym biciu serduszka)

Czy cukrzycowki wiedza, ze powinny miec częściej ktg niz normalnie???

Jesli chodzi o koszule to na przed biorę rożne moje ciazowe tuniki, a na po to raczej szpitalne, ja bardzo -mówiąc dosadnie-krwawilam, i zdarzały sie przeciekania, to nie ma problemu z wymiana. A zawsze bedze mogła użyć tych swoich tunik, tylko je chyba poroscinam. Po CC i tak po korytarzu śmigać nie bede w stanie, wc sa przy pokojach. No i mam taka cienka wielka bluzę jako szlafrok lub gruby szlafrok, zalezy jak tam bede ciepło/zimno lubna po porodzie.

W domu to juz dresowo, choc pamietam, ze miałam koszmar z majtkami bo straaaasznie drażniły ranę... Rozcinalam sobie niektóre, zeby linia była pod linia CC....

No dobrego dnia wszystkim, szczegolnie tym co wróciły lub idą do szpitala, lub najzwyczajniej kiepsko sie czuja!
Aartaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 07:30   #3075
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:

Ja od soboty mam 34 tydzień. Myślę, że te dwa tygodnie wytrzymamy spokojnie U mnie co prawda szyjka się skróciła tylko trochę, ale i Ty wytrzymasz, a może jak poleżysz w szpitalu to spokojniejsza będziesz, bo w razie coś będą mogli szybko zareagować na miejscu

Cytat:
Ale te skurcze bolace mialas?
Podbrzusze bolące, skurcze różnie. Ale ogólnie nieprzyjemne.

To następna pełnia 25 listopada. Ciekawe czy na którąś wtedy zadziała tak konkretnie

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 07:31   #3076
wojniann
Rozeznanie

GG do wojniann

Miałam was zapytać jakie kosmetyki dla dzieci kupujecie? Zostało mi tylko to kupić dla Kornelii i myślę nad mustela ale sama nie.wiem. Na nivee Piotrek miał alergie, używałam dla niego oilatum wiec ostatecznie kupie ale chyba wolałabym coś innego. Mustela, atoperal, czy emolium a może macie inny pomysł?
wojniann jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 07:33   #3077
syylwuska
Zakorzenienie

Czesc.

Ja już od dawna nie śpię, pisze tylko, żeby się przywitać, na więcej nie mam siły ;/ kolejna siedząca noc na kanapie spowodowała okropny ból karku, co się dziwić, jak staram się oprzeć tą głowę na wszystkie strony, żeby tylko nie bolała...

Czekam na wieści dziewczyn ze szpitala, mam nadzieję, że będą dobre, no i trzymam kciuki za te co dopiero idą i za wizyty, jeśli ktoś dzisiaj ma!

syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 07:43   #3078
Fionka_31
Zakorzenienie

Hello. Nic sobie nie pospalam. Co przysnelam to wpadala pielegniarka z detektorem. O 6 ktg o 7 moje tętno.

Mala mi sie ladnie na noc ruszala i rano tez. Takze nieźle rodziców nastraszyła i tyle.

Stary 2015-10-29, 07:45   #3079
limonka_86
Zadomowienie

Dziewczyny 3majcie sie wszystkie w 2paku !! jakich pogrom faktycznie wczoraj był na tym naszym forum :/
Mi najgorzej z brzuchem jest wieczorem przez co moj TZ zestresowany ciagle jest ze zaraz bedzie musial ze mna na ip jechac no ale w dzien jest ok czuje sie calkiem normalnie.

Ale u mnie to juz naprawde koncowka koncowka dokladnie 30 dni do tp !! :/
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 07:48   #3080
_karmazynova_
Zadomowienie

Ojejku to się porobiło... Dziewczyny trzymam kciuki za wszystkie te co są w szpitalach i te co dopiero się tam wybierają

Gratuluje też udanych wizyt i dobrych wyników

Ja wczoraj pojechałam jeszcze raz do gina po L4, bo w poniedziałek było za wcześnie na wypisanie. Zbadał mnie na szybko i jak w poniedziałek szyjkę miałam nie skróconą (z czego się bardzo cieszyłam) tak wczoraj okazało się, że skróciła się o 6 mm. W ciągu 2-3 dni... Nadal długa, ale się skróciła. Bóle nadal w nocy są więc lekarz przepisał mi dodatkowo diphergan. Dziś w nocy było trochę lepiej.. Mam do niego iść za 12 dni.

Ogolnie biedna jesteś z tymi wymiotami głowa do góry, nie płacz

Sylwuska na Twoim miejscu skonsultowałabym te bóle u lekarza. Może coś zaradzi szkoda, żebyś się tak biedna męczyła

Co do chrztu to będziemy robić, ale nie wiem jeszcze kiedy. Albo zrobimy w mieszkaniu i zamówimy catering, albo zrobimy w restauracji co jest bardziej prawdopodobne. Będzie nas 13 osób + Adaś jako gość honorowy. Jeżeli chodzi o termin to jeszcze nie rozmawialiśmy, ale na pewno jak będzie ciepło W Święta będzie pewnie dużo chrztów, więc zrobimy trochę później. Alko będzie, ale nie dużo, tylko symbolicznie, przynajmniej taką mam nadzieję

Sorki, że nie odniosę się do wszystkich wypowiedzi

Grudniowa mama 01.12.2015
Wrześniowa mama 18.09.2020

_karmazynova_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 07:59   #3081
Fionka_31
Zakorzenienie

Czubasek kurczę nie masz szyjki to co małego trzyma?

Wczoraj bylo mi gorąco dzis juz niekoniecznie. Okna pootwierane i leze pod kołdrą. Czekam na tz z kawa. Powinien za godzinę sie pojawić

Stary 2015-10-29, 08:01   #3082
_karmazynova_
Zadomowienie

Czubasek dobrze, że pojechałaś do szpitala i jesteś pod kontrolą.

Fionka ja ewentualnie, że powiedziałabym gin, że miałaś nadzieje, że przyjdzie na chwilę do Ciebie zerknąć. Ale też bym się nad tym zastanowiła czy jej to powiedzieć

Wojniann
też kiedyś pytałam dziewczyn i poniżej są ich odpowiedzi.
Ja kupiłam płyn do kąpieli z pompką z babydream, krem na mróz z babydream i jeszcze jeden krem z babydream tym razem pielęgnacyjny. do pupy mam bepanthen extra i linomag w zielonym opakowaniu.

Cytat:
Napisane przez ogolnie
Obie rzeczy z Hipp babysanft ale ten płyn to chyba dopiero później bede uzywała

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

No właśnie. Ja myślałam żeby nie wracać do pracy i drugie, ale wszystko zależy od tego jak zachowywać się bedzie Szymek no i finansowo trzeba ogarnąć, zobaczymy jak to wyjdzie no bo na razie żadnego doswiadczenia w temacie

Cytat:
Napisane przez syylwuska
Ja mam hipp pielęgnacyjny, na mróz babydream na wiatr i niepogodę (jakos tak się nazywa), do kąpieli żel z pompką hippa, do pupy zamierzam używać Linomag a+e i Linomag masc taka biało zielona tubka, w razie czego bede dokupowala, jak sie nie sprawdzi

Cytat:
Napisane przez ijaa
Moje Belly mówi, że od 37+0 i ja od tego momentu mam zamiar codziennie szorowac podłogi na kolanach, latać po schodach i sexy uprawiać.

Wcale, a wcale bym się nie obraziła za poród na początku grudnia.

Ja do kąpieli i na mróz/wiatr mam z Rossmana oraz linomag zielony.
Ale fajnie.. u mnie jeszcze 79.

Cytat:
Napisane przez czubasek20
Ja chcialam.miec rok po roku... zycie z jednym.noworodkiem szybko zmienilo mi myslenie
Ale kuzynka ma synka pol roku i juz chce sie o drugie starac mimo ze dal popalic

Nie wytrzymalismy 6 tyg. Ale wtedy i w czasie ciazy bylam ostro napalona.
Zreszta po porodzie znow jest burza hormonow i sa jazdy.

Ja mam babydreamu krem. Do kapieli tez babydream a do tylka linomag i sudocrem.

To jest najgorsze czlowiek by cos chcial zrobic a z tylu glowy siedzi .,, przeciez jestes w ciazy, wystopuj "
Mnie bardzo denerwuje nakaz lezenia.

Tez mam 72 dni

Cytat:
Napisane przez Ani_qa
Ja ma pielęgnacyjny Hipp, na niepogodę też Hipp, a do kąpieli Babydream niebieski z pompką
Na odparzenia Bepanthen.

Cytat:
Napisane przez kalusia87
Do kąpieli kupię Babydream (chyba ten z pompką), krem pielęgnacyjny Babydream a na odparzenia Linoderm Plus i zielony Linomag. Na mróz Babydream

Cytat:
Napisane przez kalusia87
Mam zagwozdkę bo niby ten zielony (z alantoiną) ma Petrolatum ale wszystkie opinie zachwyconych mamuś były właśnie o tym zielonym. A może kupię oba

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Na Gemini jest tani

Cytat:
Napisane przez kalusia87
Sroka pisała, że wszystko jedno ale ten z alantoiną ma w składzie Petrolatum. W necie na bardzo dobre opinie

Cytat:
Napisane przez 0enedue
myslałam, ze chcial Cie osądzić, że coś pod koszulką wynosisz w naturze zawsze byli tacy ochraniaCZE - krok w krok za klientami chodzili

do kąpieli HIPP 2 w 1 i krem tez z hippa

bosko

no na to mój tż ma zawsze ochote a że jutro środa - dzień loda..

położyłam sie o 12 .. wstalam jakies 40 min temu obudzona przez domofon .. jestem taka zmierzła ze masakra.. nic mi sie nie chce;/ na obiad zrobiłam sobie kanapki .. nawet jesc mi sie nie chce.. leczo zrobie jutro ale miałam w planach dzisiaj brownie ..( daaaawno nie robiłam i zgubiłam gdzieś mój sprawdzony przepis )

czuje , że moja sielankowa ciąża własnie sie konczy .. laski jak mi źleeeeeeeeeeee :P

Edytowane przez _karmazynova_
Czas edycji: 2015-10-29 o 08:06
Stary 2015-10-29, 08:05   #3083
Ani_qa
Zakorzenienie

Sylwuska u nas między chrzestnymi będzie jakieś 20 lat- tak myślę. Nie wiem ile dokładnie ma brat męża, ale liczę, że 36. Jakoś mi to nie przeszkadza.

Night gratuluję udanej wizyty!

Fionka ja jak ostatnio leżałam w szpitalu to w dzień prawie cały czas z zamkniętymi oczami, trochę spałam, trochę odpoczywałam. Za to w nocy się budziłam i biegałam do łazienki.
Moja gin do mnie też nie zaglądała. Na wizycie była ze wszystkimi. Dopiero jak mi powiedzieli, że zakładają pessar to przyszła dać mi kontakt żebym zamówiła i na drugi dzień po założeniu pessara zaglądnęła na salę. W sumie to nie miałam do niej żalu, bo ona zawsze dużo zabiegów ma do zrobienia, a mi się nic nie działo.

Czubasek a powiedział Ci jaką długość ma szyjka?

Sylwoha u mnie jak robili ktg to mimo że ja chciałąm leżeć na plecach to kazały mi się i tak lekko na bok przekręcać

SweetViolet 25 listopada to ja już będę mogła spokojnie rodzić

Karmazynova z tą szyjką to nie zgadniesz... ja czułam, że będzie coś nie tak i jak pojechałam na wizytę to się okazało, że nie bez powodu się obawiałam

Przeczytałam wszystko, ale nie cytowałam, więc odniosłam się tylko do niektórych wypowiedzi.

Dzień dobry
Wczoraj się trochę martwiłam, bo często mi wieczorem twardniał brzuch, a po wyjściu ze szpitala rzadko się to zdarzało...
Na dodatek poślizgnęłam się w salonie na panelach i upadłam na szczęście nie na brzuch, ale jednak mną wstrząsnęło :/ Mała się chyba przestraszyła, ale później już fikała, a mi nic nie jest więc chyba nic się nie stało. Na szczęście jutro wizyta więc będę miała pewność...

W ogóle to była głupia sytuacja z tym upadkiem bo wystraszyłam się pająka... leżałam na kanapie i się podniosłam żeby się napić, opuściłam nogi, a tak taki olbrzym gruby (miał z 5 cm- nie mam pojęcia skąd takie coś wyszło :/ chyba, że z pola wlazł do domu)...a ja się panicznie boję pająków- dosłownie... więc się zerwałam, nawet papci nie założyłam, tylko skarpetki miałam i musiałam minąć fotel i za tym fotelem się poślizgnęłam oczywiście wrzeszczałam okropnie, mąż słyszał, że go wołam, na dodatek widział, że upadłam i sam się przestraszył.
Powiedziałam mu, że jak nie znajdzie tego pająka, to mnie jutro w domu nie ma no i po jakimś czasie znalazł... jak go zobaczył to powiedział, ze wcale się nie dziwi, że się przestraszyłam...
Wiem, że to głupie, ale serio byłam przerażona i nie chciałam się przewrócić, no ale ze strachu zgłupiałam :/
Stary 2015-10-29, 08:13   #3084
dolinka881
Zadomowienie

Aniqa, całe szczęście, że nic poważnego się nie stało! ale jak zacznie się coś dziać niepokojącego, to jedz od razu na IP- taki wstrząs mógł spowodować oklejanie łożyska!

Mnie dzisiaj obudził o 5 rano mój własny bąk! Był taki głośny, że aż TZ się obudził (wstyd jak cholera), a mały chyba się przestraszył, bo zaczął szaleć w brzuchu..
Ja TZ-owi już dawno powtarzam, że ciąża upodla (popuszczanie, stękanie przy wstawaniu, chidzenie jak kaczka), ale czegoś takiego się nie spodziewałam...
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 08:16   #3085
Fionka_31
Zakorzenienie

Aniqa uważaj na siebie. Powinnaś miec takie skarpetki z gumkami na podeszwie.

Karmazynova wow. Archiwum masz?

Stary 2015-10-29, 08:19   #3086
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
Aniqa, całe szczęście, że nic poważnego się nie stało! ale jak zacznie się coś dziać niepokojącego, to jedz od razu na IP- taki wstrząs mógł spowodować oklejanie łożyska!

Mnie dzisiaj obudził o 5 rano mój własny bąk! Był taki głośny, że aż TZ się obudził (wstyd jak cholera), a mały chyba się przestraszył, bo zaczął szaleć w brzuchu..
Ja TZ-owi już dawno powtarzam, że ciąża upodla (popuszczanie, stękanie przy wstawaniu, chidzenie jak kaczka), ale czegoś takiego się nie spodziewałam...
Na pewno będę obserwować czy nic się nie dzieje, bo z tymi upadkami to różnie... niby dziecko dobrze chronione, ale czasem i to nie wystarczy...

Oj tam, natura
A tak poważnie to Cię rozumiem... Sama ostatnio mam z tym problem, ale w wc i to przez te czopki, które biorę :/ głupio tak trochę, ale nic nie poradzimy

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Aniqa uważaj na siebie. Powinnaś miec takie skarpetki z gumkami na podeszwie.
Zazwyczaj nie chodzę boso, ale tak się przestraszyłam i jak wrzasnęłam to ten pająk się poruszył w moją stronę, więc już nic na stopy nie zdążyłam założyć tylko się zerwałam na równe nogi
Naprawdę uważałam, żeby się nie poślizgnąć, ale nie udało się :/
Stary 2015-10-29, 08:21   #3087
_karmazynova_
Zadomowienie

Aniqa uważaj na siebie dobrze, że nic się nie stało znam ten niepokój po przewróceniu doskonale. U mnie Adaś po upadku przez jakiś czas też się nie ruszał. Dobrze, że przebrzydły pająk został wyrzucony! Ja na takie duże też reaguje podobnie, te mniejsze mnie nie ruszają

dolinka mnie podobna sytuacja też się przydarzyła też mnie taka atrakcja obudziła, a TŻ nie wiem czy spał czy nie, ale nie zareagował zdarza się nawet najlepszym w ciąży, także głowa do góry zawsze można zwalić, że to maleństwo,a nie my

Fionka
znalazłam w swoich postach, które pisałam te odpowiedzi były zacytowane przeze mnie w odpowiedzi na post. nie jestem dużą gadułą na wątku więc szybko to nawet poszło Nie cytowałam wszystkich odpowiedzi, bo już musiałabym się zagłębić bardziej w stary wątek, ale odpowiedzi było trochę więcej

Edytowane przez _karmazynova_
Czas edycji: 2015-10-29 o 08:25
Stary 2015-10-29, 08:38   #3088
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _karmazynova_ Pokaż wiadomość
Aniqa uważaj na siebie dobrze, że nic się nie stało znam ten niepokój po przewróceniu doskonale. U mnie Adaś po upadku przez jakiś czas też się nie ruszał. Dobrze, że przebrzydły pająk został wyrzucony! Ja na takie duże też reaguje podobnie, te mniejsze mnie nie ruszają
Ja właśnie na wszystkie tak reaguję... no może na widok tych milimetrowych maleństwa tak nie wrzeszczę, ale też wydaję dziwne dźwięki
A jak już zobaczę, że mam na sobie pająka to nie dość, że wrzeszczę i się otrzepuję ze wszystkich stron, to później mnie całe ciało swędzi
Stary 2015-10-29, 08:50   #3089
rudaska
Zakorzenienie

Dzień dobry! Kolejny słoneczny dzień - przynajmniej tyle dobrego, bo jak pada to mi się nie chce wstawać.
Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Ja nie wiem czy dam radę bo mam ostatnio takie fazy, że muszę się napić łyka piwa od TŻa, o Warce 0% nawet nie mówię, myślę, że ona daje jakiś efekt placebo no i nie mam zamiaru się upijać ale jakieś piwko czy cuś. No i raczej nie publicznie bo nie chcę uchodzić za jakąś patologię
mi się tak chce piwa i drina, że aż sie głupio przyznać. I co najlepsze choć nie pale już ponad dwa lata przez pół ciąży myślę o tym żeby sobie zapalić. Głupie, ale tak za mną to chodzi, że...
Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Fionka to czesta procedura..
Niestety gin ma mnostwo pacjentek i kupe roboty- taka prawda.
Mysle ze mozesz jej zwrocic uwage, ale czy to cos da..
Taki typ

Dobra uff poprasowalam. Mam zagwozdke- te ubranka jakby farfocle maja, i nowki i uzywki. Myslicie ze to orzez to ze pralam bez plynu do plukania?
Tak jakos wygladaja na zniszczone a nie byly.
Dziwne
A może prałaś jakieś flanele wczesniej? Ja zauwazyłam, że te ciuszki które były nowe ale z gorszej bawełny to nie będą tak ładnie wyglądały jak te lepsze gatunkowo.
Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Nie kolo mojej sali ale na oddziale obok. Ona na ginekologicznym dyżuruje ja leze na patologii dzieli nas polozniczy.

No juz sama nie wiem
Fionka może sie nie poczuła, albo miała rzeczywiście dużo roboty. Pomyśl jakbyś leżała na ginekologicznym, a lekarz latał na inny oddział, bo tam ma swoją prywatną pacjentkę. Czasem jest tak, że lekarze mają dyżury na tych samych oddziałach a swoich pacjentek nie odwiedzają

Cytat:

naprawdę chcesz się wypisać? Ja bym sie bała ryzykować

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Night butterfly w końcu mówi że w zdrowiu i chorobie prawda ?
A pozatym nie wiem jak wy ale nie wyobrażam sobie związku w którym jest wstyd jeśli np jedno się kapie a drugie potrzebuje wejść siusiu.
Wg badań przeprowadzonych w Wielkiej Brytanii takie zachowanie jest wyznacznikiem prawdziwej miłości w związku. Więc jak na razie ja i tż kochamy się miłością prawdziwą
Ja się zbieram do labo, znów mnie będą kłuć Tż już w drodze do domu, po południu jeszcze SR. Kciuki za dzisiejsze wizyty i za szybkie wizyty ze szpitali. I zaczynam dziś 33 tc jeszcze 4 i spokojna głowa....

Edytowane przez rudaska
Czas edycji: 2015-10-29 o 08:51
rudaska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 08:53   #3090
adka_19
Wtajemniczenie

Dzień dobry spanie dziś na raty bylo głowę mi chyba rozwali..
A jeszcze promocja dziś w pracy może być ciężko. ..

Aniqa uważaj na siebie! !

Rudaska nie słyszałam o tych badaniach jednakże moim zdaniem to powinno być jak najbardziej normalne )

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości