|
|
#3091 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8
Rudaska pralam pieluchy flanelowe
Ale iwdze wlasnie ze ma to zwiazek z dobra bawelna Witam sie ze szpitala- weazenia pozytywne juz po ktg i co beda mnie kluc co godzine i potem co 2 w nocy ![]() Boze jaka jestem glodna ;p |
|
|
|
#3092 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W nocy myslalam ze zgaga mnie wykonczy, co sie budzilam (a budzilam sie czesto) musialam wziac rennie bo myslalam ze mi przelyk wypali Jeszcze w kwestii chrzcin tez wolelibysmy bezalkoholowe, ale ta opcja nie przejdzie :/ Moze sie uda chociaz bez szalonych prezentow, bo nie o to chodzi. Wole zeby mała dostała jakieś zabawki, coś dla niej. Sama tez nie lubie dawac dzieciom pieniedzy w prezencie |
|
|
|
|
#3093 |
|
Zakorzenienie
|
Piatek lub sobota dom takze spooocxko
|
|
|
|
#3094 |
|
Zakorzenienie
|
Adka kiedyś w tv to słyszałam przy okazji, raczej ciekawostka ale mi utkwiło to w pamięci. Było też o bekaniu, puszczaniu bąków, pawia i innych takich, że to powinno być naturalne
|
#3095 | ||||
|
Zadomowienie
|
Faktycznie, straszny pogrom, trzymajcie się w szpitalach.
Aż sama się zestresowałam, bo mój też wczoraj był mało fikający, a ja się źle czułam. Na szczęście rano się ruszył. Choć chyba coś ogólnie spokojniejszy... Cytat:
http://www.iherb.com/Aubrey-Organics...z-237-ml/12217Cytat:
Choć oczywiście, obserwuj, czy wszystko ok.---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ech, no i przecież kiedyś byłam imprezowiczem, jakoś mi tego nie brakowało, dopiero ostatnio, zwłaszcza, jak wyszliśmy na piwo ze znajomymi i wszyscy żłopali, szaleli, a ja zamulałam nad wodą. |
||||
|
|
|
#3096 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry
mój tż też ostatnio mi zwraca uwagę, że głośno chrapę... głupio się czuję ale co poradzę? faktycznie ciąża trochę upodla, coś w tym jest a ja w ogóle jestem z takich osób, że jak nie ma zamka w łazience to czasem się nawet nie wysikam ze stresu, że ktoś mi wlezie- tżta też się to tyczy. czubasek kciuki za Ciebie! dobrze, że pojechałaś sylwoha ale będziesz kłuta! (jak to brzmi )sylwuska współczuję bóli i ciężkich nocy, oby ci coś cokolwiek szybko pomogło aniqa uważaj na siebie, chociaż doskonale rozumiem- mam taką samą reakcję na pająki...FUJ a jak mówicie, że pełnia tak na nas działa to przy następnej na bank polecę wczoraj mały tak się kręcił w nocy, że nie mogłam spać- mam nadzieję, że to niemożliwe ale miałam wrażenie że się przekręca- bił mnie z lewej strony brzucha bardzo mocno- a wcześniej nigdy tam! więc coś się zmieniło...
|
#3097 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3098 |
|
Zakorzenienie
|
o tak wstrzymywanie to nawet bardzo może zaszkodzić. Zapomniałam o jeszcze jednym ważnym wydarzeniu dziś Teściowa wraca z Londynu. Właśnie do mnie pisała z samolotu. To dziwne co teraz napiszę, ale nawet chciałabym się z nią zobaczyć
|
#3099 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
On twierdzi, że nic nie słyszał, a ja się zerwałam zestresowana co się dzieje...I wprawdzie wysikam się w wucecie bez zamka, ale bardzo mnie to denerwuje. Z TŻ też raczej razem nie sikamy... Przy okazji ciąży to sporo faktycznie juz mej fizjologii doświadczył, a to i tak początek. Strasznie mnie to żenuje, ale nic nie mogę poradzić niestety :/ Samo odbijanie się w pewnym momencie mnie doprowadzało do szału, bo cokolwiek jadłam, czy wolno, czy szybko, to i tak potem przez godzinę bez końca bekałam :/ |
|
|
|
|
#3100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szyjka ma 3mm z usg... My po obchodzie. Moj prowadzacy jak tylko zobaczyl to pytanie co pani tu robi. Nie moglam dodzwonic sie do niego wczesniej. Wzial mnie na badanie. Mam miec usg dzis jeszcze. Dostaje fenoterol i magnez plus cos ba i. Na ktg skurcze wiec troche zostane... Na pewno dwie doby bede miec to podawane. |
|
|
|
|
#3101 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja taka chętna na spotkanie ze swoją nie jestem... moja przyjeżdża 20 listopada i od razu chce do nas wbić, żeby czekać aż urodzę tak jakbym k*rwa potrzebowała na końcówce publiczności, żeby ktoś nade mną stał i czekał aż stęknę
|
|
#3102 | |||
|
Zakorzenienie
|
Staram się ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja w sumie też mogę, powinnam już wtedy mieć krążek ściągnięty, więc wszystko się może zdarzyć ![]() Obyś się jednak myliła, niech już się nasze dzieciaki nie przekręcają, chyba, że jeszcze jakieś nie wiszą główka w dół ![]() Moja zazwyczaj w nocy grzeczna jest, czasem się kręci, bo ja się budzę w nocy często, ale ona wtedy może podczas jednej pobudki się przekręci i dalej śpi spokojnie ![]() Raz, albo dwa razy mnie tylko obudziła, ale nad ranem
|
|
#3103 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
takie to wszystko straszne! a ja jestem control freak i nie lubię jak coś się dzieje bez mojej woli.... jakimś cudem do tej pory bąka przy tżcie nie puściłam normalnie mój mały sukces---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
bez % szybciej pójdą... no cóż, życie ![]() a co do przekręcania to w ogóle możliwe na takim etapie jak jestem w 35/36 tygodniu? w niedzielę usg więc będzie jasność ale jak mieszkał pod żebrami to teraz w ogóle tam nic nie czuję, tylko boki brzucha zbieram
|
|
#3104 |
|
Wtajemniczenie
|
Rudaska oczywiście że powinno być!
|
#3105 |
|
Zakorzenienie
|
mervie ja podejrzewam ze moj sie obrocil tylkiem.w dol wczoraj bo myslalam ze brzuch mi rozerwie. Pozniej seria ruchow w dole a potem cisza... i teraz tez ruchow nie czuje. Jedynie na ktg slysze.
|
|
|
|
#3106 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co te chłopce
|
|
#3107 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Raz mnie tak kopal że bolało. . A jutro już 33 tc
|
|
#3108 |
|
Zadomowienie
|
Ja chrapałam już przed ciąża, ale dużo ciszej niż teraz...
Mam nadzieję, że moja przyszła szpitalna współlokatorka/współlokatorki będą miały twardy sen i nie będzie im to przeszkadzać Mój mały jak na razie spokojny, mało się rusza...
|
#3109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie będą czekać, aż skurcze się uspokoją tak jak i u mnie było. Mam nadzieję, że leki pomogą i będziesz mogła jeszcze w dwupaku wrócić do domu Ja się zastanawiam jak ta moja szyjka mimo tego krążka się ma. Trochę mi dają do myślenia te wczorajsze skurcze
|
|
#3110 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podobno i podczas porodu dziecko potrafi się obrócić- dziewczyny wczoraj pisały ![]() Mi się zdarzyło dwa razy w ciąży 'chrapnąć', ale to dlatego, że leżałam na płasko bez poduszki, ale od razu się budziłam jak to zrobiłam. Za to mąż co noc chrapie
|
|
#3112 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
|
|
#3113 |
|
Zakorzenienie
|
Zaciekawa chyba większość z nas nie potrafi usiedzieć na miejscu nie mówiąc o leżeniu i nic nie robieniu... Ja też już przesadzałam ze sprzątaniem itd... no i w szpitalu wylądowałam (cały czas myślę, że to jednak moja wina)... Teraz jestem ostrożniejsza i robię dużo mniej niż wcześniej, bo jakoś nie potrafię nic nie robić, no ale bardziej na siebie uważam.
|
#3114 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkich w moim 36tc
9 miesiącu witaj jutro wizyta wiec dowiem sie dokladnie za ile dni będzie maluch na świecie już bym chciała ale niech jeszcze posiedzi.Mąż wczoraj przyniósł z pracy pizze 60 cm. Zjedliśmy wczoraj troszkę a reszta została, wiec bardzo zdrowo wszamałam pizze na śniadanie. Ja tez srednio kontroluję czasem fizjologiczne odruchy. Ale mam nadzieje ze TŻ po pierwszym porodzie to już nie obrzydza. Był miedzy innymi obecny jak mi wody chlusnęły na podłogę. |
|
|
|
#3115 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chwilę odczekuję czy mu przejdzie to chrapanie czy zanosi się na dłuższe słuchanie... jak na dłuższe to mu zwracam uwagę, bo dlaczego tylko on ma smacznie spać
|
#3116 |
|
Wtajemniczenie
|
Pocieszę Was troszkę...mamusie martwiące się o szyjke....ja w poprzedniej ciąży leżałam od 5 tyg. ciąży, wstawałam tylko siusiu, mimo to w 32 tyg. trafiłam do szpitala ze skurczami....szyjka 10mm, gdy wychodziłam w 34 tyg. szyjka zgładzona była całkowicie. Lekarze dali już przyzwolenie na normalne funkcjonowanie, więc w końcu wróciłam do "żywych".....a urodziłam dopiero w 42 tyg. ciąży!
![]() Teraz też mam non stop skurcze, bóle itd. ale nie przejmuje się dopóli nie staną się regularne....byle do przodu
|
|
#3117 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już możesz być spokojna jak coś się zacznie ![]() My też wczoraj pizzę mieliśmy na obiadokolację ![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
|
|
#3118 |
|
Zakorzenienie
|
Kurdee ale baba mnie badala wstretna, paskudna
Wczesniej sikalam i sie oodcieralan- a wiadomo paoier w szoitalu to taka cienizna i poprzyklejalo sie. Nie widzialan ze bede miala badanie od podwozia i co i mowi stoi i wola pielegniarke ze pania to trzeba podmyc. Paskudnica zamiast oiwiedziec ze niech pani pijdzie i sie umyje Badz cobadz, szyjka niewydolna :p krotka rozwarcie na pol palca I zapalenie I powiedzcie mi komu ufac, przeciez wczeoaj bylam u lekarza i nic nie zauwazyl- a ja mu mowilam ze mam wrazenie ze cos tam swedzi piecze hik wi co.. Ale dostalam ten macmirror. Ajj wstrecicuha. Gorzej jak mnie beda trzymac dluzej |
|
|
|
#3119 |
|
Zadomowienie
|
Aniqa w moim przypadku lepiej niech sie samo nie zaczyna... Ja nie powinnam rodzic sn a bałabym sie ze jakby sie akcja samoczynnie zaczęła ze mi nie zdążą cc zrobić...
Sylwoha jak Cie boli to pewnie infekcja jakaś jest. Niech Ci dadzą jakieś globulki. |
|
|
|
#3120 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też uważam że jak się jest ze sobą na dobre i na złe to nie straszna fizjologia. Ja sikam przy mężu, widział jak wymiotuje ja jego też no i był przy porodzie, zajrzał gdzie trzeba i generalnie to jedyna osoba, przy której niczego się nie wstydzę ani nie krępuje.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.

juz po ktg i co beda mnie kluc co godzine i potem co 2 w nocy 

oczywiście wrzeszczałam okropnie, mąż słyszał, że go wołam, na dodatek widział, że upadłam i sam się przestraszył.
no i po jakimś czasie znalazł... jak go zobaczył to powiedział, ze wcale się nie dziwi, że się przestraszyłam...

tak jakbym k*rwa potrzebowała na końcówce publiczności, żeby ktoś nade mną stał i czekał aż stęknę

Staram się 

Czekamy na Ciebie fasolko
już możesz być spokojna jak coś się zacznie