|
|
#1951 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V
Napij się wody - ja mojemu pozwalam mieć czkawkę parę minut a jak czuje się że się zaczyna wkurzac to pije trochę wody i przechodzi mu
Olka zresztą jak ma czkawkę to też daje pić i przechodzi od razu
|
|
|
|
#1952 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez bym kupila zestaw pampersy I chusteczki nawilzane
, Co do marki to my na poczatku uzywalismy Dady ale zaczely nam przeciekac, potem Pampersa ale od rozmiaru 4 uzywamy pampersow z Lidla I jestem bardzo zadowolona
|
|
|
|
#1953 | |||||
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkich
Cytat:
Ja to potrzebna jej tylko do podania jedzenia jestem i sprawdzenia zadania. Syn za to ma dwie drzemki po 2h i nauczyłam go sobie do ciszy, więc wtedy zazwyczaj odpoczywam i przeglądam forum ![]() Cytat:
Do dzisiaj mam jedną paczkę, więc nie muszę kupywać Cytat:
ale znam dzieci, które na Pampersy źle reagowały.Cytat:
![]() Cytat:
Witam się w 30 tygodniu Jaka to poważna liczba ![]() Widziałam, że ktoś ma dzisiaj wizytę, więc powodzenia życzę i samych dobrych wieści |
|||||
|
|
|
#1955 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratulacje dziewczynki nowych tygodni i kciuki za dzisiejsze wizyty...
|
#1956 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie tez juz chyba 30 tydzien leci ale przegapilam
|
|
|
|
#1957 |
|
Zakorzenienie
|
Jerzyczka cudne wiesci po wizycie
Dziec już prawie 2kg! O caly kilogram wiecej od mojego jednak na tym etapie ciąży te kilka tygodni różnicy robi wielką różnicę Co do biustonosza to polecam przedłużkę Co do minky to ja będę kupować u Makaszki, przynajmniej pewność, że dobre i oryginalne http://allegro.pl/rozek-minky-dwustr...005841396.html ewentualnie mamo_tato : http://allegro.pl/mamo-tato-kocyk-mi...144317420.html Tylko tak się zastanawiam czy brać kocyk ocieplany bo w sumie w gondoli mam taki mega fajny śpiwór polarowy, dostalismy gratis przy zakupie wózka. Czy nie lepiej kupić cienki, przyda się od razu na wiosnę ![]() A jakby któraś wiedziała o dobrej promocji na pampki to plis dawajcie znać
|
#1958 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Ja przez tą rwę kulszową nie wychodzę już od kilkunastu dni z domu i świruje czuje się jak jakaś księżniczka zamknięta w komnacie dziś wyjdę na balkon posiedzieć ![]() Czekam na przesyłki z gemini i allegro Zostało mi tylko z zakupów proszek do prania dla małego, wanienka, pieluchy tetrowe, tantum rosa bo zapomniałam. No i się zastanawiam czy kupować nianie elektroniczną bo mały będzie miał swój pokój zamykany, wiadomo na początku będę z nim, mam tak łóżko zamontowane. |
|
|
|
#1959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O to już wyprawka na wylocie praktycznie Ja wczoraj puściłam resztę ciuszków dzisiaj wezmę się za prasowanie trochę, ale tylko trochę obiecuję
|
|
|
|
|
#1960 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, gratuluję nowych tygodni i kciuki za dzisiejsze wizyty.
Czy w końcu wszystkie kupujecie odrazu ochraniacz do łóżeczka? Uaoo jak dla mnie chmurki dla dziewczynki tez pasują. Magda ja planuje chmurki nad łóżeczkiem powiesić tzn. najpierw nad kołyską, ale już w tym miejscu gdzie łóżeczko. I będę robić sama, kupiłam juz niebieski filc obrysuje chmurki z szyję wypchm wata lub poduszką i powieszę, tak myślę o 3 różnej wielkość. |
|
|
|
#1961 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1962 |
|
Zakorzenienie
|
No ja właśnie myślałam namalować bo farby nam białej troszeczkę zostało.. Albo dorwe białe prześcieradlo na ciuchach i zrobię chmurki z materiału.. Kurde dylematy
|
|
|
|
#1963 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1964 |
|
Zakorzenienie
|
A ja ochraniacz kupuję od razu
nie zaszkodzi a później nie będę.musiała wybierać między tym wzorem a tamtym Haha
|
|
|
|
#1965 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że zdania na temat rożka są podzielone, sama nie wiem już czy kupować.
Z drugiej strony jak mam tylko 1 otulacz, no to w razie awarii nie mam nic. No i faktycznie, kwestia podnoszenia dziecia przez koleżanki, czy mamę - zawsze łatwiej w rożku Co do ochraniaczy modułowych, to patrzyłam na nie, ale są dość drogie. Wezmę u milutkiej ten 180 x 30cm. Miałam w ogóle nie kupować ochraniacza, ale wiecie, że pościeli nie kupuję teraz, bo jest zbędna, więc chociaż chcę prześcieradło i ochraniacz mieć ![]() Magda - kasę generalnie mam żeby kupić, ale wiesz o co chodzi - tu 50, tam 50 i zaraz się zrobi dodatkowych kosztów 400zł ![]() Jerzyczka, matko boska, 4cm szyjka, chyba jesteś rekordzistką tu na obecnym etapie U mnie 3,1 cm było chyba w 20 tygodniu ![]() Dziewczyny, a co do ułożenia dzieci, to mój jak się ułożył po mojej prawej stronie, tak trwa tam już od kilku tygodni, u Was też tak jest? Tzn. wiadomo, rusza się itp., ale widzę cały czas, że jest po prawej, bo tu mam wybrzuszenie ![]() Martwiłam się dzisiaj o małego, bo budziłam się w nocy ze 3x a on się nie ruszał Wiem, że niektóre z Was rzadko czują ruchy, ale u mnie to dziwne. Rano się obudziłam, też nic.. To TŻ przyłożył ucho, żeby posłuchać, czy mały się rusza i co? I od razu dostał kilka puknięć + młody dostał czkawki Ja nie wiem skąd on wie, że to tata przychodzi ![]() Pampersy biorę na razie 1 Casaa, koniecznie walcz z kaszlem, bo on jest niewskazany w ciąży, bo powoduje niepotrzebne skurcze macicy. |
|
|
|
#1966 |
|
Zakorzenienie
|
Magda namalowane też będą fajnie wyglądać. Ja na razie nie chciałam nic na ścianie malować, bo nie wiem czy mi do końca to ustawienie będzie odpowiadać jak juz się rozłoży łóżeczko, jak mały z kołyski wyrośnie.
Lune strasznie się tak siedzi w czterech ścianach, wyjąć nie można, zrobić nic nie można, współczuję. Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-10-29 o 09:49 |
|
|
|
#1967 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam takie miękkie rożki wiecie takie na rzepe Pościeli też nie kupuję No ja wiem ze koszty się robią ale jeśli chcesz spróbować to może kup przynajmniej będziesz miała dwie opcje jak coś ![]() Wszystkie tu chyba siedzą po prawej stronie bo mój też. Z lewej strony mam miękko a po prawej wiecznie się ktoś przewraca Haha i po prawej mam częściej skurcze i twardnienie więc może dziec napiera i dlatego?Mój tz też czuje. Uspokaja się momentalnie, posłucha co tata gada, a jak tz sovie pójdzie to ja później mam bombardowanie Cytat:
|
||
|
|
|
#1968 |
|
Zakorzenienie
|
No, to myślę sobie, że bym wzięła:
1. Kocyk minky, wzór: misie czerwony (ew. gwiazdki na czerwonym; potworki na zielonym? ) http://allegro.pl/milutka-ocieplany-...156285856.html2. Rożek minky, wzór: misie, ale grafit? http://allegro.pl/milutka-becik-otul...198624422.html 3. Ochraniacz minky, wzór: misie czerwony? http://allegro.pl/milutka-ochraniacz...480536294.html Wychodzi mi 179,99, wysyłka 8zł, a od 199 jest za darmo, więc zamówię jeszcze to: http://allegro.pl/milutka-sensorek-m...131435602.html |
|
|
|
#1969 |
|
Zakorzenienie
|
Magda mój też tak reaguje na męża. Tz coś mówi, mały cicho, przykłada usta mówi jeszcze raz mały przyjdzie przywita się delikatnie i cisza. Po czym mąż stwierdzi, że mały śpi i odchodzi, a on zaczyna się wiercic.
|
|
|
|
#1970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1971 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko w wariancie jednokolorowym. A możesz mi napisać, jaka jest cena? Bo jestem ciekawa i chciałam porównać ze swoim sklepem. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1972 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My bierzemy wariant albo jednokolorowy albo ten szaro biały ![]() Komplet Set Xl czyli stelaz, gondola plus fotelik kosztuje 2330 zł, a jesli bysmy wzieli spacerowke to caly zestaw 3285 zł jest mozliwosc wziecia kol piankowych i wtedy zestaw kosztuje 200 zl mniej,ake ja wole na tych lepszych a u Ciebie jaka cena?Spacerowki chyba na razie nie bierzemy, bo potem mozna ja zakupic osobno i bede mogla wybrac sobie jaki kolor chce i moze zmienie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do szyjki - ja też mam ok 4 cm tzn. wg jednego usg 3.7, wg drugiego 4. I wczoraj bylam na wizycie i lekarz powiedział "szyjka jak marzenie". Więc już nawet skurcze mniej mnie stresują.
|
|
#1974 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1975 |
|
Zakorzenienie
|
Ruda, nie - napisałam,że rożek chcę, bo mam tylko otulacz, a jak go wypiorę, to wtedy nie mam nic.
Tak, mama podnosiła dziecko, ostatnie jakieś 25 lat temu
|
|
|
|
#1976 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
chmurkę ostatnio przecudowną poduszkę w ikei kupiłam, teraz zastanawiam się czy karuzelę spróbować zrobić samej (niespodzianka, drogie materiały tu są) czy zamówić, na allegro znalazłam śliczną "deszczową chmurkę" za 60zł albo ta sama dziewczyna robi gwiazdki po 8zł szt, zamówić kilka i przypiąć nad łóżeczkiem ![]() :no niewiem:Cytat:
ja będę brać potwory na zielonym dla dziewczynki, ale ja dziwna jestem ![]() ![]() dzisiaj mam dzień lenia, postanowiłam że co najmniej do południa nie wstanę z łóżka, potem pójdę na jakiś delikatny spacer (co próbuję chodzić dalej niż 200/300m to mi się brzuch bardzo twardy robi, już takim flakiem mięśniowym jestem ), ogarnę dom, wybiorę płytki do kuchni na ścianę i do jutra nic więcej w planach. główny plan lenistwo i NIERUSZANIE auta, bo już mam dosyć jeżdżenia jak głupia.aaa i ciągle zapominam - czy któraś z was kupiła w końcu woombie? albo jakieś tańsze zamienniki? bo nie wiem co robić, ta ciąża mnie doprowadzi do szaleństwa
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce Edytowane przez baby montana Czas edycji: 2015-10-29 o 10:18 |
|||
|
|
|
#1977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że tego się aż tak bardzo nie zapomina. Ja nigdy nie podnosiłam - i będę musiała sobie poradzić, także ten tego...
|
|
#1978 |
|
Zakorzenienie
|
DOTKA, podobają mi.się misie zarówno na szarym jak i czerwonym (choć te bardziej)
potworki jakoś nie przemawiają do mnie. Ostatecznie nie kupiłam karuzelki, tylko maskotkę Z przypinką co wibruje po pociągnięciu sznurka i szeleści w dotyku (słoń ze skrzydłami ). Albo ktoś nam kupi, albo nie, ale w sumie uznałam, że na początku może nam przeszkadzać przy schylaniu się do kołyskiBABY, ja mam woombie
Edytowane przez medeline Czas edycji: 2015-10-29 o 10:23 |
|
|
|
#1979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ona mówi, że jak jej małego zostawimy, to chyba będzie siedzieć cały czas przy nim i patrzeć czy oddycha ![]() A nas (mnie i brata) zostawiała samych w pokoju, my spaliśmy, a ona gotowała obiad itp.
|
|
|
|
|
#1980 |
|
Zakorzenienie
|
Co do ułożenia dziecia to chyba faktycznie większość siedzi po prawej stronie
Mój tu ma główkę i ciałko, ale nózkami mocno wierzga na dole po lewej stronie
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:52.

Olka zresztą jak ma czkawkę to też daje pić i przechodzi od razu 

?
ale znam dzieci, które na Pampersy źle reagowały.