Mamusie styczniowe 2016, cz. V - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-29, 09:04   #1951
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V

Napij się wody - ja mojemu pozwalam mieć czkawkę parę minut a jak czuje się że się zaczyna wkurzac to pije trochę wody i przechodzi mu Olka zresztą jak ma czkawkę to też daje pić i przechodzi od razu
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 09:10   #1952
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Ja tez bym kupila zestaw pampersy I chusteczki nawilzane
,
Co do marki to my na poczatku uzywalismy Dady ale zaczely nam przeciekac, potem Pampersa ale od rozmiaru 4 uzywamy pampersow z Lidla I jestem bardzo zadowolona
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 09:17   #1953
iola14
Rozeznanie

Witam wszystkich

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Ale ostatnio pedzicie widac ze porody sie zblizaja wielkimi krokami!
Caly czas nadrabiam ale dopiero wieczorami I nie mam sily juz pisac nawet...
Podziwiam mamusie z dziecmi ktore tak aktywnie sie udzielaja skad wy macie na to czas ?
Córka już duża jest i albo w szkole albo po koleżankach lata Ja to potrzebna jej tylko do podania jedzenia jestem i sprawdzenia zadania. Syn za to ma dwie drzemki po 2h i nauczyłam go sobie do ciszy, więc wtedy zazwyczaj odpoczywam i przeglądam forum

Cytat:
Aaaa pampersy ja mialam.rozmiar 1, dwie paczki chyba, potem przeszlysmy na 2. To tez nie jest tak ze dziecko z dnia na dzien wyrasta z danego rozmiaru I sie marnuje, ja zawsze zuzywalam wszystkie rozmiary do konca I potem spokojnie przechodzilam na kolejny
Do mnie jak przychodził ktoś z rodziny albo znajomi to zawsze z pieluchami w rozmiarze 2 i mimo że bardzo chciałam to nie dałam rady ich zużyć Do dzisiaj mam jedną paczkę, więc nie muszę kupywać

Cytat:
Napisane przez candyyfloss Pokaż wiadomość
Witam się z rana

Jeśli chodzi o pampersy, koleżanka przetestowała wszystkie i dla niej najlepsze Pampers. Ja też chyba na nie się zdecyduję.
U mnie też Pampers wygrywa, ale to tylko dlatego, że syna uczula prawie wszystko i kupiliśmy kiedyś na próbę Dadda i te z Lidla i był problem co z tym zrobić bo on zaraz miał wysypkę. Przestałam testować ale znam dzieci, które na Pampersy źle reagowały.

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
My kupowalismy pampersy wiadomo to się zawsze przyda Haha Nawet na chrzciny ostatnio kupiliśmy duża pake pampersow I w środek daliśmy takie kaczuszki do kąpieli
Tak samo robię ewentualnie jakiś gryzak do tego albo książeczka.

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Kurka, nic ten kaszel nie odpuszcza... Jutro pewnie antybiotyk wejdzie
Czasem lepiej jest wziąć ten antybiotyk, ja się tak w poprzedniej ciąży z anginą załatwiłam. Zwlekałam, zwlekałam aż lekarz chciał mnie na nacinanie migdałów wysłać bo tak przerosły. Przy czym przepisał mi duomox na 4 dni i przeszło jak ręką odjął

Cytat:
Napisane przez iwonai Pokaż wiadomość
dzien dobry,
a my dzis 29 tyg
ja kupilam na razie pampersy 1, dokupie jeszcze z dady i zobacze ktore podpasuja. Dzis mam zamiar znalezc otulacz minky - zastanawiam sie czy przez allegro nie bedzie kiepskiej podroby, moze w sklepie lepiej?
I bede szukac poscieli do lozeczka, chcialabym cos podobnego co na tym wczesciejszym zdjeciu styczniowej mamusi ( to z chmurkami szarymi) , wyleciali mi imie bo tyle stron postow przeczytalam.... strasznie mi sie podoba a ta torba na przodzie lozka z pluszakiem to juz w ogole super.
Moze jakies linkina takie kompletne posciele macie?
ja jak cos to bede pelny ochraniacz na lozeczko kupowac, podobno na drobne przeciagi potrzebny.

A ja mam jasna karnacje i czarne wlosy i duzo, mecze sie bardzo, kiedys zafundowalam sobie laserowa depilacje kilka sesji, ponad 10 tys poszlo , grr... a guzik dało poczatkowo bylo mniej tych wloskow a potem wszystko to samo.
Gratuluję kolejnego tygodnia Przypomniałaś mi, że i my dzisiaj mamy tydzień więcej

Witam się w 30 tygodniu Jaka to poważna liczba

Widziałam, że ktoś ma dzisiaj wizytę, więc powodzenia życzę i samych dobrych wieści
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 09:23   #1954
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Iola - 30 tydzień
Stary 2015-10-29, 09:25   #1955
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Gratulacje dziewczynki nowych tygodni i kciuki za dzisiejsze wizyty...

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 09:25   #1956
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

U mnie tez juz chyba 30 tydzien leci ale przegapilam
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 09:30   #1957
mojakaren
Zakorzenienie

Jerzyczka cudne wiesci po wizycie Dziec już prawie 2kg! O caly kilogram wiecej od mojego jednak na tym etapie ciąży te kilka tygodni różnicy robi wielką różnicę

Co do biustonosza to polecam przedłużkę można dostać w pasmanterii

Co do minky to ja będę kupować u Makaszki, przynajmniej pewność, że dobre i oryginalne
http://allegro.pl/rozek-minky-dwustr...005841396.html
ewentualnie mamo_tato : http://allegro.pl/mamo-tato-kocyk-mi...144317420.html

Tylko tak się zastanawiam czy brać kocyk ocieplany bo w sumie w gondoli mam taki mega fajny śpiwór polarowy, dostalismy gratis przy zakupie wózka.
Czy nie lepiej kupić cienki, przyda się od razu na wiosnę

A jakby któraś wiedziała o dobrej promocji na pampki to plis dawajcie znać

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 09:35   #1958
lune1992
Zadomowienie

Dzień dobry
Ja przez tą rwę kulszową nie wychodzę już od kilkunastu dni z domu i świruje czuje się jak jakaś księżniczka zamknięta w komnacie dziś wyjdę na balkon posiedzieć
Czekam na przesyłki z gemini i allegro
Zostało mi tylko z zakupów proszek do prania dla małego, wanienka, pieluchy tetrowe, tantum rosa bo zapomniałam. No i się zastanawiam czy kupować nianie elektroniczną bo mały będzie miał swój pokój zamykany, wiadomo na początku będę z nim, mam tak łóżko zamontowane.
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 09:38   #1959
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Ja przez tą rwę kulszową nie wychodzę już od kilkunastu dni z domu i świruje czuje się jak jakaś księżniczka zamknięta w komnacie dziś wyjdę na balkon posiedzieć
Czekam na przesyłki z gemini i allegro
Zostało mi tylko z zakupów proszek do prania dla małego, wanienka, pieluchy tetrowe, tantum rosa bo zapomniałam. No i się zastanawiam czy kupować nianie elektroniczną bo mały będzie miał swój pokój zamykany, wiadomo na początku będę z nim, mam tak łóżko zamontowane.
biedna a nie ma cie kto odwiedzić?

O to już wyprawka na wylocie praktycznie

Ja wczoraj puściłam resztę ciuszków dzisiaj wezmę się za prasowanie trochę, ale tylko trochę obiecuję
Stary 2015-10-29, 09:40   #1960
kinga1701
Zakorzenienie

Dzień dobry, gratuluję nowych tygodni i kciuki za dzisiejsze wizyty.

Czy w końcu wszystkie kupujecie odrazu ochraniacz do łóżeczka?

Uaoo jak dla mnie chmurki dla dziewczynki tez pasują.
Magda ja planuje chmurki nad łóżeczkiem powiesić tzn. najpierw nad kołyską, ale już w tym miejscu gdzie łóżeczko. I będę robić sama, kupiłam juz niebieski filc obrysuje chmurki z szyję wypchm wata lub poduszką i powieszę, tak myślę o 3 różnej wielkość.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 09:41   #1961
lune1992
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
biedna a nie ma cie kto odwiedzić?

O to już wyprawka na wylocie praktycznie

Ja wczoraj puściłam resztę ciuszków dzisiaj wezmę się za prasowanie trochę, ale tylko trochę obiecuję
No własnie ja mieszkam troche poza Warszawą i nie każdy ma czas sie zorganizować. Na szczęście mąz pracuje do 16 i weekendy ma wolne
Stary 2015-10-29, 09:42   #1962
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

No ja właśnie myślałam namalować bo farby nam białej troszeczkę zostało.. Albo dorwe białe prześcieradlo na ciuchach i zrobię chmurki z materiału.. Kurde dylematy
Stary 2015-10-29, 09:42   #1963
lune1992
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość

Magda ja planuje chmurki nad łóżeczkiem powiesić tzn. najpierw nad kołyską, ale już w tym miejscu gdzie łóżeczko. I będę robić sama, kupiłam juz niebieski filc obrysuje chmurki z szyję wypchm wata lub poduszką i powieszę, tak myślę o 3 różnej wielkość.
ja kupowałam używane łóżeczko i Pani mi dała swój nowy ochraniacz i pościel gratis
Stary 2015-10-29, 09:43   #1964
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

A ja ochraniacz kupuję od razu nie zaszkodzi a później nie będę.musiała wybierać między tym wzorem a tamtym Haha
Stary 2015-10-29, 09:45   #1965
Dotka90
Zakorzenienie

Widzę, że zdania na temat rożka są podzielone, sama nie wiem już czy kupować.

Z drugiej strony jak mam tylko 1 otulacz, no to w razie awarii nie mam nic. No i faktycznie, kwestia podnoszenia dziecia przez koleżanki, czy mamę - zawsze łatwiej w rożku

Co do ochraniaczy modułowych, to patrzyłam na nie, ale są dość drogie.
Wezmę u milutkiej ten 180 x 30cm.
Miałam w ogóle nie kupować ochraniacza, ale wiecie, że pościeli nie kupuję teraz, bo jest zbędna, więc chociaż chcę prześcieradło i ochraniacz mieć

Magda - kasę generalnie mam żeby kupić, ale wiesz o co chodzi - tu 50, tam 50 i zaraz się zrobi dodatkowych kosztów 400zł

Jerzyczka, matko boska, 4cm szyjka, chyba jesteś rekordzistką tu na obecnym etapie U mnie 3,1 cm było chyba w 20 tygodniu

Dziewczyny, a co do ułożenia dzieci, to mój jak się ułożył po mojej prawej stronie, tak trwa tam już od kilku tygodni, u Was też tak jest? Tzn. wiadomo, rusza się itp., ale widzę cały czas, że jest po prawej, bo tu mam wybrzuszenie

Martwiłam się dzisiaj o małego, bo budziłam się w nocy ze 3x a on się nie ruszał Wiem, że niektóre z Was rzadko czują ruchy, ale u mnie to dziwne. Rano się obudziłam, też nic.. To TŻ przyłożył ucho, żeby posłuchać, czy mały się rusza i co? I od razu dostał kilka puknięć + młody dostał czkawki
Ja nie wiem skąd on wie, że to tata przychodzi

Pampersy biorę na razie 1 Kupię jedną paczkę, a potem wielo.

Casaa, koniecznie walcz z kaszlem, bo on jest niewskazany w ciąży, bo powoduje niepotrzebne skurcze macicy.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 09:46   #1966
kinga1701
Zakorzenienie

Magda namalowane też będą fajnie wyglądać. Ja na razie nie chciałam nic na ścianie malować, bo nie wiem czy mi do końca to ustawienie będzie odpowiadać jak juz się rozłoży łóżeczko, jak mały z kołyski wyrośnie.

Lune strasznie się tak siedzi w czterech ścianach, wyjąć nie można, zrobić nic nie można, współczuję.

Edytowane przez kinga1701
Czas edycji: 2015-10-29 o 09:49
Stary 2015-10-29, 09:53   #1967
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość

Z drugiej strony jak mam tylko 1 otulacz, no to w razie awarii nie mam nic. No i faktycznie, kwestia podnoszenia dziecia przez koleżanki, czy mamę - zawsze łatwiej w rożku

Miałam w ogóle nie kupować ochraniacza, ale wiecie, że pościeli nie kupuję teraz, bo jest zbędna, więc chociaż chcę prześcieradło i ochraniacz mieć

Magda - kasę generalnie mam żeby kupić, ale wiesz o co chodzi - tu 50, tam 50 i zaraz się zrobi dodatkowych kosztów 400zł

Dziewczyny, a co do ułożenia dzieci, to mój jak się ułożył po mojej prawej stronie, tak trwa tam już od kilku tygodni, u Was też tak jest? Tzn. wiadomo, rusza się itp., ale widzę cały czas, że jest po prawej, bo tu mam wybrzuszenie

Martwiłam się dzisiaj o małego, bo budziłam się w nocy ze 3x a on się nie ruszał Wiem, że niektóre z Was rzadko czują ruchy, ale u mnie to dziwne. Rano się obudziłam, też nic.. To TŻ przyłożył ucho, żeby posłuchać, czy mały się rusza i co? I od razu dostał kilka puknięć + młody dostał czkawki

Ja mam takie miękkie rożki wiecie takie na rzepe jak ktoś będzie się bał wziąć małego na ręce to niech trzyma za palca hahaha
Pościeli też nie kupuję ta od babci schowałam aktualnie.

No ja wiem ze koszty się robią ale jeśli chcesz spróbować to może kup przynajmniej będziesz miała dwie opcje jak coś

Wszystkie tu chyba siedzą po prawej stronie bo mój też. Z lewej strony mam miękko a po prawej wiecznie się ktoś przewraca Haha i po prawej mam częściej skurcze i twardnienie więc może dziec napiera i dlatego?

Mój tz też czuje. Uspokaja się momentalnie, posłucha co tata gada, a jak tz sovie pójdzie to ja później mam bombardowanie i czasem jest tak ze dzidziuś śpi, tż pogada do brzucha (przykłada usta do brzucha i mówi), czeka z 5-10 min i cisza. Wystarczy że sobie pójdzie a dzidziuś od razu działa

Cytat:
Magda namalowane też będą fajnie wyglądać. Ja na razie nie chciałam nic na ścianie malować, bo nie wiem czy mi do końca to ustawienie będzie odpowiadać jak juz się rozłożyć łóżeczko jak mały z kołyski wyrośnie.
No ja mam jedno miejsce na łóżeczko więc nie mam z tym problemów
Stary 2015-10-29, 09:55   #1968
Dotka90
Zakorzenienie

No, to myślę sobie, że bym wzięła:

1. Kocyk minky, wzór: misie czerwony (ew. gwiazdki na czerwonym; potworki na zielonym? ) http://allegro.pl/milutka-ocieplany-...156285856.html
2. Rożek minky, wzór: misie, ale grafit? http://allegro.pl/milutka-becik-otul...198624422.html
3. Ochraniacz minky, wzór: misie czerwony? http://allegro.pl/milutka-ochraniacz...480536294.html

Wychodzi mi 179,99, wysyłka 8zł, a od 199 jest za darmo, więc zamówię jeszcze to:
http://allegro.pl/milutka-sensorek-m...131435602.html
Stary 2015-10-29, 09:58   #1969
kinga1701
Zakorzenienie

Magda mój też tak reaguje na męża. Tz coś mówi, mały cicho, przykłada usta mówi jeszcze raz mały przyjdzie przywita się delikatnie i cisza. Po czym mąż stwierdzi, że mały śpi i odchodzi, a on zaczyna się wiercic.
Stary 2015-10-29, 10:00   #1970
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Magda mój też tak reaguje na męża. Tz coś mówi, mały cicho, przykłada usta mówi jeszcze raz mały przyjdzie przywita się delikatnie i cisza. Po czym mąż stwierdzi, że mały śpi i odchodzi, a on zaczyna się wiercic.
No właśnie identycznie! I to jak zacznie kopać to aż czasem boli! Ja się śmieje że to dlatego że on chce posłuchać dłużej taty, a tata czeka na jakikolwiek znak od niego i się chłopaki dogadać mi nie mogą hahaha
Stary 2015-10-29, 10:01   #1971
candyyfloss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
Celujemy w komplet Peg Perego Book Plus S z gondolą Navetta XL nie pytajcie o kolor, bo śnią mi sie po nocach :P ja ciagle chcialam wozek klasyczny albo Peg Perego Culla albo Inglesine Vittorie, ale jak zobaczylam tego Booka na sklepie to zwariowalam

Może rzeczywiscie pampersy i jakis drobiazg do tego kurde, z ciuszkami u nich bym chyba nie kombinowala, mimo,mze zawsze ciuszki kupuje. To ten typ co dziewczynke ubiera cala na czarno i ja nie umiem sie wpasowac w ich styl bo cukierkowych rzeczy tez nie lubie, ale tego jest masa w sklepach :p

Wczoraj o 13 zamowienie w coccodrillo i dzis o 1 w nocy, ze juz wyslali :O szok!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
To my mamy stelaż Book Plus S z gondolą Navetta XL Tylko w wariancie jednokolorowym. A możesz mi napisać, jaka jest cena? Bo jestem ciekawa i chciałam porównać ze swoim sklepem.

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Jerzyczka cudne wiesci po wizycie Dziec już prawie 2kg! O caly kilogram wiecej od mojego jednak na tym etapie ciąży te kilka tygodni różnicy robi wielką różnicę

Co do biustonosza to polecam przedłużkę można dostać w pasmanterii

Co do minky to ja będę kupować u Makaszki, przynajmniej pewność, że dobre i oryginalne
http://allegro.pl/rozek-minky-dwustr...005841396.html
ewentualnie mamo_tato : http://allegro.pl/mamo-tato-kocyk-mi...144317420.html

Tylko tak się zastanawiam czy brać kocyk ocieplany bo w sumie w gondoli mam taki mega fajny śpiwór polarowy, dostalismy gratis przy zakupie wózka.
Czy nie lepiej kupić cienki, przyda się od razu na wiosnę

A jakby któraś wiedziała o dobrej promocji na pampki to plis dawajcie znać
Ja kupiłam grubszy kocyk La Millou do wózka. Nie mamy żadnego śpiworka.

Cytat:

Ja nie kupuję ochraniacza. Czekam aż koleżanka uszyje
candyyfloss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 10:05   #1972
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez candyyfloss Pokaż wiadomość
To my mamy stelaż Book Plus S z gondolą Navetta XL Tylko w wariancie jednokolorowym. A możesz mi napisać, jaka jest cena? Bo jestem ciekawa i chciałam porównać ze swoim sklepem.

Ja kupiłam grubszy kocyk La Millou do wózka. Nie mamy żadnego śpiworka.

Ja nie kupuję ochraniacza. Czekam aż koleżanka uszyje

My bierzemy wariant albo jednokolorowy albo ten szaro biały
Komplet Set Xl czyli stelaz, gondola plus fotelik kosztuje 2330 zł, a jesli bysmy wzieli spacerowke to caly zestaw 3285 zł jest mozliwosc wziecia kol piankowych i wtedy zestaw kosztuje 200 zl mniej,ake ja wole na tych lepszych a u Ciebie jaka cena?

Spacerowki chyba na razie nie bierzemy, bo potem mozna ja zakupic osobno i bede mogla wybrac sobie jaki kolor chce i moze zmienie

Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 10:07   #1973
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:

Jerzyczka, matko boska, 4cm szyjka, chyba jesteś rekordzistką tu na obecnym etapie U mnie 3,1 cm było chyba w 20 tygodniu

Pampersy biorę na razie 1 Kupię jedną paczkę, a potem wielo.

Casaa, koniecznie walcz z kaszlem, bo on jest niewskazany w ciąży, bo powoduje niepotrzebne skurcze macicy.
Dotka ale to rożek chcesz kupować, żeby koleżankom było wygodniej podnosić??? Kup tak, zeby Tobie i TZtowi było wygodnie, no i dziecku. A koleżanki najwyżej popatrzą, bo mama to chyba już kiedyś dziecko nosiła, i pewnie wie jak.

Co do szyjki - ja też mam ok 4 cm tzn. wg jednego usg 3.7, wg drugiego 4. I wczoraj bylam na wizycie i lekarz powiedział "szyjka jak marzenie". Więc już nawet skurcze mniej mnie stresują.

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 10:07   #1974
candyyfloss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
My bierzemy wariant albo jednokolorowy albo ten szaro biały
Komplet Set Xl czyli stelaz, gondola plus fotelik kosztuje 2330 zł, a jesli bysmy wzieli spacerowke to caly zestaw 3285 zł jest mozliwosc wziecia kol piankowych i wtedy zestaw kosztuje 200 zl mniej,ake ja wole na tych lepszych a u Ciebie jaka cena?

Spacerowki chyba na razie nie bierzemy, bo potem mozna ja zakupic osobno i bede mogla wybrac sobie jaki kolor chce i moze zmienie

Za stelaż z lepszymi kółkami, gondolę, fotelik i spacerówkę w wersji jednokolorowej zapłaciliśmy 2800 zł.
candyyfloss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 10:13   #1975
Dotka90
Zakorzenienie

Ruda, nie - napisałam,że rożek chcę, bo mam tylko otulacz, a jak go wypiorę, to wtedy nie mam nic.
Tak, mama podnosiła dziecko, ostatnie jakieś 25 lat temu
Stary 2015-10-29, 10:17   #1976
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez bym kupila zestaw pampersy I chusteczki nawilzane
,
Co do marki to my na poczatku uzywalismy Dady ale zaczely nam przeciekac, potem Pampersa ale od rozmiaru 4 uzywamy pampersow z Lidla I jestem bardzo zadowolona
ooo ucieszyłaś mnie że te lidlowskie w miarę ok, mam nadzieję że u mnie też się sprawdzą. jak już pisałam tu mały wybór jest

Cytat:

ja będę robić motyw nieba, tzn. dużo gwiazdek, chmurek itd chmurkę ostatnio przecudowną poduszkę w ikei kupiłam, teraz zastanawiam się czy karuzelę spróbować zrobić samej (niespodzianka, drogie materiały tu są) czy zamówić, na allegro znalazłam śliczną "deszczową chmurkę" za 60zł albo ta sama dziewczyna robi gwiazdki po 8zł szt, zamówić kilka i przypiąć nad łóżeczkiem :no niewiem:

Cytat:
No, to myślę sobie, że bym wzięła:

1. Kocyk minky, wzór: misie czerwony (ew. gwiazdki na czerwonym; potworki na zielonym? )
2. Rożek minky, wzór: misie, ale grafit?
3. Ochraniacz minky, wzór: misie czerwony?

Wychodzi mi 179,99, wysyłka 8zł, a od 199 jest za darmo, więc zamówię jeszcze to:
http://allegro.pl/milutka-sensorek-m...131435602.html

ja będę brać potwory na zielonym dla dziewczynki, ale ja dziwna jestem

dzisiaj mam dzień lenia, postanowiłam że co najmniej do południa nie wstanę z łóżka, potem pójdę na jakiś delikatny spacer (co próbuję chodzić dalej niż 200/300m to mi się brzuch bardzo twardy robi, już takim flakiem mięśniowym jestem ), ogarnę dom, wybiorę płytki do kuchni na ścianę i do jutra nic więcej w planach. główny plan lenistwo i NIERUSZANIE auta, bo już mam dosyć jeżdżenia jak głupia.

aaa i ciągle zapominam - czy któraś z was kupiła w końcu woombie? albo jakieś tańsze zamienniki? bo nie wiem co robić, ta ciąża mnie doprowadzi do szaleństwa

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce

Edytowane przez baby montana
Czas edycji: 2015-10-29 o 10:18
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 10:17   #1977
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Cytat:
Ruda, nie - napisałam,że rożek chcę, bo mam tylko otulacz, a jak go wypiorę, to wtedy nie mam nic.
Tak, mama podnosiła dziecko, ostatnie jakieś 25 lat temu
No to źle zrozumiałam.
Myślę, że tego się aż tak bardzo nie zapomina. Ja nigdy nie podnosiłam - i będę musiała sobie poradzić, także ten tego...

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 10:21   #1978
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

DOTKA, podobają mi.się misie zarówno na szarym jak i czerwonym (choć te bardziej) potworki jakoś nie przemawiają do mnie.

Ostatecznie nie kupiłam karuzelki, tylko maskotkę Z przypinką co wibruje po pociągnięciu sznurka i szeleści w dotyku (słoń ze skrzydłami ). Albo ktoś nam kupi, albo nie, ale w sumie uznałam, że na początku może nam przeszkadzać przy schylaniu się do kołyski

BABY, ja mam woombie

30.12.2012
26.04.2014

Edytowane przez medeline
Czas edycji: 2015-10-29 o 10:23
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 10:23   #1979
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość
No to źle zrozumiałam.
Myślę, że tego się aż tak bardzo nie zapomina. Ja nigdy nie podnosiłam - i będę musiała sobie poradzić, także ten tego...
A właśnie rozmawiałam wczoraj z mamą i nie do końca tak jest

Ona mówi, że jak jej małego zostawimy, to chyba będzie siedzieć cały czas przy nim i patrzeć czy oddycha
A nas (mnie i brata) zostawiała samych w pokoju, my spaliśmy, a ona gotowała obiad itp.
Stary 2015-10-29, 10:23   #1980
mojakaren
Zakorzenienie

Co do ułożenia dziecia to chyba faktycznie większość siedzi po prawej stronie Mój tu ma główkę i ciałko, ale nózkami mocno wierzga na dole po lewej stronie

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości