|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowe mamy 2015 część IV ♥ to nie żarty! lada chwila i tulimy nasze skarb
Cytat:
Co do reklamy, to wszystko super, ale dużo mam i położnych twierdzi, że te oryginalne pampersy często uczulają, dlatego ja planuję zacząć od najbardziej polecanych, a w moim otoczeniu najlepiej dziewczyny wypowiadają się o tych biedronkowych. Tak samo, jeśli chodzi o kosmetyki. Im krótszy skład, tym lepszy. Zaczynam od Bambino. Na pewno na początku nie będę kupować dużych ilości w promocji, bo może się okazać, że mały z tego nie skorzysta. Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka Edytowane przez limonka1983 Czas edycji: 2015-10-29 o 10:11 |
|
|
|
|
#2852 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowe mamy 2015 część IV ♥ to nie żarty! lada chwila i tulimy nasze skarb
Coś zaczyna się dziać
Póki co ma krótkie ale bolesne skurcze, odleciał jej czop, rozwarcie jest czeka na usg i wio na porodówkę wiec byc moze dzis urodzi ![]() Ja póki co zaopatrzyłam się w 1-ki pampersy te premium właśnie i dwie paczki Dady w rozm. 2. Będziemy testować Póki co jestem tak podjarana tymi malenkimi pampersikami ze mogłabym je miętosić poł dnia :P
Mi wystarczy bym przy Tobie była . . . " (19.05.2006) [luksjaa]104680[/luksjaa] Edytowane przez maartucha Czas edycji: 2015-10-29 o 10:10 |
|
|
|
#2853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2854 |
|
Wtajemniczenie
|
nie dość, że ciężko was nadrobić to jeszcze dzika sliwka w akcji
poznanianka będzie dobrze, jedno USG drugiemu nierówne ![]() limonka dobrze, że już w domku odpoczywaj ![]() wiem, że kilka dziewczyn zaczyna dziś kolejne tyg. ja zaczynam dziś 38 tc Idę na KTG, a później muszę wcisnąć się do gina ponieważ wzywa mnie na pilną konsultację w związku z CRP (mam prawie 19, ale jestem też przeziębiona mam nadzieję że to przez to...) w załączeniu mój bebzol nie wystraszcie się
|
#2855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wg lekarzy tydzień 36, a dokładnie 36+2. Jestem pod stałym nadzorem, już na porodówce. Usg super, wszystkie parametry ok , waga 2512g. Rozwarcie cały czas takie samo czyli na opuszek. Decyzja ordynatora - nic nie hamują, jeśli akcja się rozkreci to będę rodzić. Pozdrawiam i dziękuję za wsparcie
Nasz ślub 16.08.2014 2740g 52 cm Edytowane przez poznanianka1990 Czas edycji: 2015-10-29 o 10:24 |
|
|
|
|
#2856 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ALE CZAD ! powodzenia kochana ! niech szybko, gładko i "przyjemnie" pojdzie porodzik kurde ale się rozkreciły wszystkie no ! ![]() Robusta beauty brzuszek
|
|
#2857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic się nie bój. Nie takie maluchy się rodzą, a dziewczynki sobie lepiej radzą.Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2858 |
|
Zakorzenienie
|
poznanianka trzymma kciuki
![]() wspolczuje Wam tych 'przyspieszonych' porodów. ja chyba wole przenosić niż się denerwowac czy wszystko będzie ok z dzidzią, czy sobie poradzi.
|
|
#2859 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też się bardzo cieszę i jestem przeszczesliwa że mąż sobie tak wszystko załatwił żeby dla nas było jak najlepiej z możliwością urlopu po porodzie itp Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ciekawe co synek by powiedział na takie podanie Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2860 |
|
Raczkowanie
|
Z tych ekstremalnych porodów też słyszałam ostatnio historię od mojej doktorki. Dziewczyna zgłosiła się na IP kontrolnie na ktg, podpieli ją, a tam mega skurcze porodowe i najlepsze w tym wszystkim to, że ta dziewczyna NIC nie czuła, poszła na fotel, a tam 9 cm rozwarcia
za pół godziny urodziła, nawet torby ze sobą nie miała bo tylko na ktg jechała
|
#2861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Poznanianka, to trzymamy kciuki za was ale jak nie będzie się nic działo to Cię wypuszcza żebyś na spokojnie w domu czekała?
|
|
#2862 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mój już sobie zaplanował urlopy do końca roku. W tym roku nie brał jeszcze żadnego bo wiedział, że bedzie potrzebował jak się małą urodzi. I tak bedzie z nami prawie 3 tyg po porodzie i jeszcze 2 tyg grudzien/styczen.Cytat:
o kurde, ładnie też nie doczytałam o niej. Ciekawe, czy urodzi dzisiaj ![]() Cytat:
Cytat:
dziewczyny jak tak dalej pojdzie to sie pozamieniamy terminami
|
||||
|
|
|
#2863 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() no to widze ze dzien bez porodu a wątku to dzień stracony ! ja melduje ze wpadłam w wir przygotowaniowo-przeprowadzkowy i jak tak dalej pojdzie urodze na naszej budowie wczoraj zamontowali nam kuchnie, ciagle na kogos musze krzyczec (bo juz inaczej do ludzi nei dociera,albo cos reklamowac wiec az sie boje ze moja Zuza bedzie małym nerwusem . trzymajcie kciuki dziewczyny za przeprowadzke, czeka nas w najblizszym tygodniu , z kazdym dniem po troszku. w kuchni jestem zakochana i wczoraj z Tż siedzieismy w niej przez pol godziny bo nie chcieliśmy z niej wychodzić pochwale sie Wam zdjeciami z Tż ktore robilismy w niedziele, to przeddzien 37tygodnia DZIKASLIWKA- trzymamy kciuki !! wszystkim Wam dziewcyzny duużo zdrówka
|
|
#2864 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2865 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas w szpitalu jak urodzisz to schodzisz z kozla już poszyta i sama na salę idziesz także każda rodzica u nas tak ma. a jeszcze koleżanka mi mówiła że usłyszała tekst: tylko ostrożnie nie przebieraj za bardzo nogami żeby szwy nie puscily....Cytat:
29 październik A tu tyle już maleństwa tuli ciekawe czy tak miało być czy pełnia swoje paluchy maczala
|
|
|
#2866 |
|
Wtajemniczenie
|
Monic
jaki śliczny brzuszek, a jaka Ty szczuplutka jesteś!!!
|
#2867 |
|
Rozeznanie
|
Robusta- dzięki
dla porównania pokażę Wam zdjęcie z samego początku ciąży, jak na to patrzę to nie wierzę że byłam taka chuda :cojestdobra już nie przynudzam. czy ja dobrze widzę że Patrycja- poznanianka- też już rodzi ?? dziewczyny, a z kim ja bede rodzić jak Wy ak wszystkie tu szalejecie ,kurcze ! :P
Edytowane przez monic167 Czas edycji: 2015-10-29 o 11:38 |
|
|
|
#2868 | ||
|
Zakorzenienie
|
Peachella, no trochę się martwiłam, bo mąż miał już wypowiedzenie normalnie i nie mógłby sobie pozwolić na urlop/l4, ale mu teraz jakby wycofają i przeniosą do działu w którym się akurat zwolniło miejsce
![]() fajnie, że tak dużo wolnego dostanie Twój TŻ, na pewno się przyda w domu ![]() Cytat:
no i zazdroszczę przeprowadzki na swoje ![]() Robusta, bardzo zgrabny brzuszek Cytat:
nieźle z tymi naszymi niespodziewanymi porodami, tylko niebezpiecznie zbliżamy się już do końca listy
|
|
|
#2869 |
|
Wtajemniczenie
|
Monic maluski brzuszek! A jaki gladziutki. Zazdroszcze.
|
|
|
|
#2870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 10 kg to malutko, ja pewnie już z 15 (nie wchodzę już na wagę ) i bardzo na twarzy u mnie widać, jestem jak ten nasz księżyc obecnie
|
|
|
#2871 |
|
Rozeznanie
|
ja i tak mam wrazenie ze zrobilam sie kluska po buzi
ale dziewcyzny- juz niedługo i każda z nas wróci do dawnych wymiarów ![]() ![]() ![]() ![]() kupowałyście monitory oddechu ?? ja miałam okazje kupić roczny od znajomej,z gwarancja i wszytskim BabysenseII ale troche sie zastanawiałam czy przy dziecku które nie jest wcześniakiem ma to sens? choć stwierdziłam że za te 200zł to wole mieć spokojniejszy sen
|
#2872 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ojej naprawde taka chudzinka ze szok ale brzusio super nie martw sie sporo nas tu jeszcze zostalo,zapewne nie jedna z nas przenosi,oczywiscie nie zycze nikomu ale zdaza siePoznanianka jeny ale Cie Julka moze zaskoczyc Normalnie nie znamy dnia ani godziny i witam sie w39 tc!!!
|
|
|
#2873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chciałam kupić i ciągle poluję na używkę na allegro, ale do tej pory nie udało się mi trafić. Jakbym miała ofertę za 200 zł z gwarancją to bym brała bez wahania
|
|
|
#2874 |
|
Zakorzenienie
|
Leżę na oddziale porodowym ale na sali przyporodowej, bo skurcze są ale nieregularne i już nie takie silne. Jakby się nasililo to mam dac znać, wtedy pewnie podłącza mnie pod ktg.
Dostałam w końcu jedzenie
|
#2875 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
prawie jak survival ![]() Cytat:
dlatego nie warto się na zapas zbytnio przejmować. U mojego męża coś za coś. Od początku roku pracuje non stop, nie brał w ogóle urlopu i na tą chwilę ma jakie 35 dni Dziewczyny jak to jest? mam plan porodu i np jest punkt, ze zgadzam się na zakończenie porodu poprzez cięcie cesarskie, kleszcze, próżnociąg w uzasadnionych przypadkach. A jeżeli bym się zgadzała jedynie na cesarkę na 2 pozostałe nie to co? nie wiem czy nie zaznaczać w ogóle czy co? szczerze, to tylko na cesarkę bym się zgodziła
|
||||
|
|
|
#2876 |
|
Zakorzenienie
|
Peachella, mnie się wydaje ze dobrze by było jednak to zaznaczyć, bo jak dzidzia ma juz głowę całkiem na wylocie, a nie daj Bóg cos sie dzieje, dziecko traci tetno czy cos, to wątpię ze mogą cesarke jeszcze zrobić, i wtedy pewnie sięgają po te środki, ale lekarzem nie jestem, to tylko moje przypuszczenia, u nas nie ma czegoś takiego jak plan porodu
|
#2877 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wczoraj akurat piękna pogoda była, dlatego zrobiliśmy ją sobie w parku w tych wszystkich kolorowych liściach, także powinny fajne fotki wyjść skusiliśmy się na tą sesję, bo okazało się, że mam tylko jedno zdjęcie w ciąży - to które wrzuciłam na naszą grupę na Fb Cytat:
zresztą powiedziałam córce, że po pierwszym może już robić co tylko chce ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2878 |
|
Rozeznanie
|
Peachella wydaje mi się że teoretycznie oni nie mogą wykonać żadnej silnej ingerencji bez Twojej zgody jak np. cesarka, ale czy szczypce/ próżnociąg są "silną ingerencją" ? zgodnie z prawem lekarz ma obowiązek chronić zdrowie i życie, więc nie wiem czy wymysły typu- ja się nie zgadzam i już , będą ich interesować.. chyba to zależy jak każdy lekarz do tego podchodzi- jeden ma w du....ie przepisy i robi jak chce a drugi jednak boi się ewentualnych konsekwencji :P
a inna sprawa jest taka,że przy takim wysiłku ,bólu lekarz jednak potrafi przemówić kobiecie do rozsądku i użyc takich argumentów które zdecydują że się zgodzisz na użycie wszelkich sił żeby tylko dziecku nic się nie stało
|
#2879 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2880 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć mamuśki!!
mam już tżta w domu od ubiegłej środy więc jestem spokojna ![]() O kurcze co za ekstremalne historię z tymi szybkimi porodami! też tak chcę ![]() Gratuluję wszystkim rozpakowanym!!! super, że już macie maluszki przy sobie ![]() Za poznaniankę i dziką śliwkę trzymam mocne kciuki!! Cytat:
kosmetyki też upiłam z najkrótszym skłądem jaki się dało. Jak coś to będę dokupować emolienty w razie potrzeby. ja we wtorek byłam na wizycie. Lekarz zorbił mi ostatnie usg przed porodem żeby oszacować wagę małej i powiedział, że urodzi się ok 3 kg z leciutkim hakiem. Ogólnie duża nie będzie. Ale co się dziwić jak ja i mój mąż ważyliśmy ok 3200 g. Mała główką jest już nisko i szyjka ładnie przygotowuję się do porodu, a no i małe rozwarcie się zrobiło . We wtorek chyba odeszły mi resztki czopa więc siedzę jak na bombie Skurcze lekkie czuje - ale to jeszcze te straszaki (tak mi się wydaje). Ogólnie lekarz dużo czasu mi już nie daje ![]() Z gorszych wieści to wyszło mi białko w moczu... kurcze przez całą ciążę było wszystko ok i w ostatnich tygodnaich coś się porobiło. Dziś powtórzyłam badanie moczu bo lekarz mówił, że może pojemniczek był brudny, albo coś w tym stylu bo jest go tam bardzo malutko i we wtorek mam konsultację i ktg. Dziś został równy tydzień do terminu!!! Jeżeli do przyszłego czwartku nie urodzę to rano mam pójść na ktg i od razu do niego na oddział skonsultować wyniki i postanowimy co ze mną zrobić. Ale coś czuję, że to już tylko kwestia dni - jakoś tak w kościach czuję ![]() A dlaczego nie godzicie się na np. próżnociąg lub kleszcze? przecież to w ostateczności i tylko i wyłącznie dla dobra dziecka w razie jakiegoś zaklinowania się w kanale rodnym. Ja w swoim planie zgodziłam się na wszystko.
Edytowane przez Aasikk Czas edycji: 2015-10-29 o 12:29 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:33.

To akurat od położnej ze SR slyszałam 

nie wystraszcie się 

29 październik A tu tyle już maleństwa tuli