|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8
Ja z jedynkami nie będę szaleć bo mój dzieć się spory zapowiada
|
|
#3152 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3153 |
|
Zadomowienie
|
Nie ma co przeliczać na miesiące bo każde dziecko rośnie w innym tempie i w innym tempie zużywa pieluchy. Z tego co pamiętam dwójki u nas były chyba jakieś 2 miesiące ale nie kontrolowałam tego tak co do dnia. Pamiętam ze jak córka miała miesiąc dostaliśmy paczkę trojek i jakiś miesiąc albo 1,5 leżały i czekały.
|
|
|
|
#3154 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To moja logika, niekoniecznie słuszna. Sama w 10tc jadłam chińskie żarcie, po którym czułam się jak na odlocie i do tej pory się martwię, że to zaszkodziło
|
|
|
|
|
#3155 |
|
Zakorzenienie
|
A propos pampersów, miałam ochotę
|
|
#3156 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie budzę go za każdym razem tylko staram się usnąć ale czasem to niemożliwe ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja byłam w dwóch Tesco i w oby była ta promocja, więc może w każdym była
|
|
#3159 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny nie dajcie się zwariować z tym żarciem że tylko ryż, gotowana marchewka i kurczak, te mity dawno zostały obalone.
prawda jest taka że im bardziej różnorodna dieta tym lepiej, nie bójcie się też mocniejszych smaków, zwłaszcza jeśli w ciąży z nich nie rezygnujecie. smak przechodzi do wód płodowych i jak dziecko je sobie popija to już zna preferencje mamy, przechodzi też do mleka i im więcej dzidzia smaków pozna w ten sposób tym łatwiej będzie je później wprowadzać do jego diety(ponoć) oczywiście może się zdarzyć że czosnkowe mleczko dziecku nie podejdzie ale to trzeba obserwować i nie rezygnować całkiem z czosnku tylko użyć natępnym razem nieco mniej np. a takie monotonne diety szkodzą wam przede wszystkim bo grożą niedoborami no i wiadomo samopoczucie gorsze jak ciągnie do tej pizzy ale gdzieś tam powiedzieli że to ZUO i się znów męczy z tym kurczakiem, a jak mama ma się źle ti o dziecko to wyczuwa i też ma gorsze samopoczucie także podsumowując ten mój (nie wiem czy logiczny wywód) RELAX ![]() i nawiążę jeszcze do alkoholu który się wczoraj przwijał, ponoć 3h po wypiciu piwka spokojnie można karmić ja przy poprzedniej zaczęłam popijać jak mała w noc już nieco dłużej umiała pospać, i wiedziałam że jak wypiję po karmieniu to będę miała te parę godzinek na przetrawienie
|
|
|
|
#3160 |
|
Zakorzenienie
|
Aniqa no ale ja serio nie wiem komu ufac :p
Ale spoko, dobrze ze trafilam. Mysle ze wypuszcza ale hik ich wie ![]() Narazie tz przyniosl kanapki a to najwazniejsze Nie zeobia mi krzywej dniowejc, tylko 4 pobrania. Bez sensu lekara prxyszla i powiedziala ze bez konkrtnego powodu zostalam skierowana. Heloooolll szyjka niewydolna i cikier?? Glupia pipa Mujer/ na oko :p jasne ze na oko, bo mam uplawy. Co mam sie z nia klocic A jak cie cale podwozie nie boli jakby ci ktos kopa w dupe zasadzil to pewnie jest oki
|
|
|
|
#3161 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja siostra co miesiąc rozmiar zwiekszala. 1 w pierwszym potem 2, 3 tez miesiąc tylko i na 4 juz dluzej byla ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
Ja się na wcześniejszy nie nastawiam bo podobno dziewczynki lubią sobie posiedziec
|
|
#3162 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3163 |
|
Zakorzenienie
|
Pizza moze byc zdrowa. Taka domowa. Podejrzewam ze zrobię jakos niedługo bo tez mam smaka.
Co do diety to nie zamierzam stosować jakiejś specjalnej do kp no chyba ze mala nadzwyczaj wrazliwa bedzie
|
#3164 | |||
|
Rozeznanie
|
Witam Was Kobietki i Maluszki
Ufff ale sie malutka kreci i wierci to pewnie po porannej kawie... Pijecie dziewczyny kawe? Ja sie ograniczylam do jednej dziennie, ale takiej dobrej, nie jakiejs tam rozpuszczalnej...tylko ze swiezo mielonych ziaren, taka jest najzdrowsza (lub jedyna zdrowa?). No i z mlekiem. Cytat:
nieraz tez juz siusialam przy TZ, gorzej z Jego siusianiem przy mnie Ale mamy 3 wc w domu, wiec nie ma tez nigdy cisnienia zeby siusiac jedno przy drugim, jak jedno sie kapie, to drugie idzie do innego wc Ja mowie o bardziej esktremalnych sytuacjach, jak np ta o ktorej mowilas, z wycieraniem sobie wzajemnie pupy ![]() Cytat:
dobrze jest wtedy dac sobie jakas poduche pod lydki zeby stopy miec nieco wyzej niz biodra Cytat:
|
|
#3165 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Głową bolała mnie i przed ciążą, lekarz mi nic nie zaradzi. Cytat:
Całe szczęście, ze nic Ci się nie stalo, jak to był taki wlochaty to te bym uciekała ;/ Cytat:
![]() Mąz pojechał po termofor, więc może wygrzeje ten kark. Cytat:
Cytat:
Kurczę to serio z tym ginem coś jest nie tak ;/ przecież też Cię oglądał, powinien widzieć takie rzeczy ;/ ja się obawiam, ze mój to wyniki mojego moczu też z przymrużeniem oka przyjmuje ;/ Cytat:
![]() Ja mam podły nastrój dzisiaj, nawet nie chce mi się opowiadać, jestem glupkiem i nie potrafię tego zmienić, za mietka jestem i za bardzo się przejmuję ;/ Idę sprzątać salon, bo jednak mamy gości dzisiaj, ale na 16 juz, jak będę siedzieć długo to pier.dole wychodzę i kładę się do łóżka, po 3 nocach może w końcu dzisiaj zaś na normalnie na łóżku bez bólu. Nie szykuje prawie nic, zrobię tylko rosół, bo od 2 dni jak już złe się czułam miałam ochotę na niego i w sumie będę miała czym też poczestowac, a tak to będą jajka, śledzie, wędlina, a Tz powie siostrze żeby zrobiła sałatkę, wisi mi już wszystko, czy będzie mało czy nie. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||||||
|
|
|
#3166 |
|
Zakorzenienie
|
Wyliczenia dla dziewczyn, które chcą używać wielorazówek http://domowa.tv/ile-pieluszek-kupic-lista-wyprawkowa/
|
|
#3167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A oilatum to nie jest juz dla lekko problemowej skory? Ja nie mam zamiaru używać emoilentow bez wyraźnej potrzeby. Moja mala będzie miała bardzo ograniczona ilosc kosmetyków
|
|
#3168 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ojjjj moj TZ bylby w siodmym niebie jakbysmy tak srody praktykowali buahahaha Cytat:
A z pajakami mam to samo, ja po prostu cala sztywnieje i pokrywam sie gesia skorka jak widze jakiegos Kiedys, na wynajmowanym domu, jak TZ byl w pracy, poszlam do lazienki sie kapac. Nachylam sie zeby wlozyc korek do wanny, a tam MONSTER!!! Do dzis sie ze mnie TZ smieje, ze nie rozumie po co ja wtedy do Niego dzwonilam przeciez na odleglosc, z pracy, i tak nie mogl nic pomoc..... Wysluchalam wtedy Jego rady zeby puscic wode prysznicem i go splukac ![]() Cytat:
Moj TZ to nie od dzis marudzi na co druga czy co trzecia noc, podczas ktorej nie moze sie wyspac, ze albo Go moje chrapanie budzi albo moje bąki Nic sie nie przejmuj Jak dlugo jestescie po slubie?
|
|
#3169 |
|
Zakorzenienie
|
Słuchajcie a 1 Premium care bywają w promocji?
|
#3170 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O jeżu. . Pojechaliśmy z TZ-em zameldować się na porodowce (żeby już podczas porodu nie musieć wypełniać tony papierów) i jestem przerażona! 40 min szukaliśmy miejsca parkingowego, bo szpital nie posiada własnego parkingu.. zaparkowalismy w końcu jakiś kilometr od szpitala i zasuwalismy pieszo... nie wyobrażam sobie iść taki kawał z regularnymi skurczami.. chyba zamowimy po prostu taxe... |
|
|
|
|
#3171 |
|
Raczkowanie
|
co do kosmetyków to hipp, baby dream i J&J mają dobre opinie
nivea te do mycia mają ponoć drażniące detergenty wysoko w składzie, ale używałam ich dla pierworodnej i nic się nie działo, tak więc jak ze wszystkim trzeba sprawdzić co pasuje, a co nie za bardzo
|
|
|
|
#3172 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co mój tz ostatnio tez marudzil ze spać przeze mnie nie moze, bo się wierci bo smarkam bo puszam bąki itp ale jak wczoraj spalismy tylko jedna noc osobno to stwierdził ze nic mu nie przeszkadza i ze najważniejsze ze śpię przy nim.
W ogóle nic w domu nie zrobil. Mamy taki syf ale wybaczam mu bo wiem jak bardzo sie zdenerwował moim pobytem w szpitalu. Juz nie pamiętam kiedy tak brudno mieliśmy a najgorsze jest to ze sama nie mam sily żeby to ogarnac. Wypije kawke, poleze moze energia wróci
|
#3173 |
|
Zakorzenienie
|
Raczej nie...jedynie co to w smyku sie z tyn spotkalam.
A ja ide na usg zaraz. Tzn jade na wozeczku bo mam akcje po fenoterolu. Masakra jakas. |
|
|
|
#3174 |
|
Zakorzenienie
|
No z parkowaniem pod szpitalem lipa jest. U nas miejsca są ale płatne. Wiec podejrzewam ze porod kosztowałby jakies 50 zl.
Wczoraj dzwoniłam po rodziców żeby zabrali auto bo tez bym nieźle zabuliła. Taksowka to dobry pomysł wszak taksówkarz nie powinien być tak zestresowany jak tz i zadnych glupot nie zrobi (teoretycznie)
|
#3175 |
|
Zakorzenienie
|
Bywają np w Rossku po 42 gr/szt ale u nas ta promocja jest lipna. Opakowanie kosztuje 13,99, na cenówce jest cena za sztukę ale nie ma podanej ilości. No a opakowanie jest tylko 22 szt więc cena za sztukę się nie zgadza. Ale np u Ogólnie cena się zgadzała więc to może tylko u mnie taki błąd
|
|
#3176 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przepraszam że dopiero się witam ale skleroza nie boli jak to mówią ja piję kawę z mlekiem bo mam niskie ciśnienie, przed ciążą nie piłam wcale (hahaha) a teraz poniekąd sytuacja mnie zmusza bo są takie dni że bez kawy jestem nie do życia.
|
|
#3177 |
|
Zakorzenienie
|
Czubasek jaka akcje?
To jaka cena na 1 będzie dobra?
|
#3178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko martwi mnie napięty brzuch dość często. Już wczoraj wieczorem zaczął i dziś już kilka razy miałam napięty... No, ale jutro wizyta więc się okaże czy wszystko ok.Ja też kiedyś jak spotkałam takiego olbrzyma na swojej drodze w domu to dzwoniłam do męża i też nie wiem po co skoro nie mógł przyjechać z pracy i się z nim sam rozprawić Ale faktycznie byłam odrobinę spokojniejsza jak zadzwoniła i dałam radę usunąć wroga
|
|
#3179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale źle myśleliśmy No a taksówkarz nawet jak źle zaparkuje to przecież on płaci
|
|
|
#3180 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwuska a huk ich wie, ale spoko przyszedl docmnie zapytal co i jak, powiedzial ze spokojnie bedzie dobrze i tak to
![]() Czekam sobie i leze i mam skurcze albo cos tskiego |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:23.

Tylko tak się głośno zastanawiam jak długo dziecko nosi dwójki
Ostatnio w Tesco kupiłam 144 szt. i się zastanawiam jak duży zapas robić gdyby była promocja
Nie jem tego nie wiadomo ile więc mam nadzieję, że Małej krzywdy nie zrobiłam 

dobrze jest wtedy dac sobie jakas poduche pod lydki zeby stopy miec nieco wyzej niz biodra

na szczęście nie na brzuch, ale jednak mną wstrząsnęło :/ Mała się chyba przestraszyła, ale później już fikała, a mi nic nie jest więc chyba nic się nie stało. Na szczęście jutro wizyta więc będę miała pewność...
Staram się
krotka rozwarcie na pol palca
Kiedys, na wynajmowanym domu, jak TZ byl w pracy, poszlam do lazienki sie kapac. Nachylam sie zeby wlozyc korek do wanny, a tam MONSTER!!! Do dzis sie ze mnie TZ smieje, ze nie rozumie po co ja wtedy do Niego dzwonilam
ale źle myśleliśmy