|
|
#4801 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016
Madzia uważam że nie powinnaś miec wyrzutów sumienia przez to ze jestś na L4 tym bardziej po przejściach jak jesteś!!!!!
Ja mam złe doświadczenia z pracodawcami uważam że są wyrachowani i bezwzględni, napewno nie wszyscy. Teraz musisz dbać o siebie i maleństwo i reszte mieć wiesz gdzie ![]() teraz odpoczywaj bo jak urodzimy to już nie będzie w ogóle czasu dla siebie na nic ![]() ![]() ![]() Psiaki słodkie no ale dla mnie karzdy piesek to cudeńko ![]() WIZYTY 3-mam kciuki za piękne wyniki i fotosy
|
|
#4802 |
|
Raczkowanie
|
z kebabu
co Tych naszych mężowskich czeka jeszcze ![]() no mi non stop jakieś ekscesy , i mówiam, czasami muszę małżowskiego w nocy obudzic i gwałcić |
|
|
|
#4803 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja się coś źle dziś czuje
![]() przed chwilą zrobiłam porządek w szufladzie Juliana ![]() ![]() ![]() i troszkę już tam łupów mam, ale się zastanawiam jakich rozmiarów mieć, kupować najwięcej...kurcze, bo rozmiar rozmiarowi nierówny.. na przykład PEPCO body z krótkim rękawkiem ma 0-3 mce i one są oznaczone jako 62 cm, a są o wiele mniejsze niż te z F&F czy Next oznaczone jako first size (na metce było, że do 1 mca).. totalnie się gubię... no i jeszcze pytanie za 100pkt ![]() ![]() ![]() te nasze wiosenne dzieci... na jakiej garderobie wyjściowej skupić się najbardziej? np półśpiochy/spodenki + body/koszulki ? czy jakiś inny zestaw preferujecie? oświećcie świeżaka ![]() bo w domu to śpiochy i body pewnie będą królować
|
#4804 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia, siedź na L4 i miej wyrzutów sumienia. Ciąża po poprzednim poronieniu jest ciążą podwyższonego ryzyka i masz siedzieć w domu. Żadnego przepracowywania się, bo jak potem znowu będziesz mieć problem to nikt tego nie doceni. Ważniejsze niż praca jest w tej chwili zdrowie nawet nie Twoje tylko Malucha. I tego się trzymaj.
Ja teraz jak coś zaczyna się dziać to od razu do lekarza. Wcześniej dopiero jak nie mogłam przez kilka dni zbić gorączki (i to tylko dlatego, że pracuję w spożywce i przychodzenie do pracy w takim stanie jest niebezpieczne i stresujące dla klienta). Ale ja to ja, jestem dorosła i mogę kilka dni pochorować. A Dziubek nie. I to dla niego teraz odpuszczasz. Dentysta Ja miałam wczoraj niebywałą przyjemność być na pogotowiu dentystycznym, gdzie pani doktor, lat 70, patrzyła na mnie trochę jak na panikarę, bo zęby zdrowe a ja twierdzę, że mnie bolą i to cała szczęka. Pojechałam po konsultacji z położną. Więc nie dowiedziałam się nic, bo jak usłyszała o ciąży to bez zaświadczenia od gina, że mogę leczyć zęby nawet niechętnie mi zajrzała do ust. Wszystko pięknie poleczone według niej i mam iść do mojego dentysty. U mojego dentysty się okazało, że mi wykruszyło się wypełnienie w górnym zębie i zapalenie dziąsła się pojawiło, a w dolnym faktycznie ruszyła mi się 8ka, więc boli od 8ki... Zresztą tą 8kę mi położna podpowiedziała (przez telefon). Także się śmiejemy w domu, że: a) dziecko wcześnie zaczyna ząbkowanie b) zęby najlepiej leczyć u ginekologa-babka z pogotowia dentystycznego kazała mi się zgłosić z bólem zębów do gina... (albo prywatnie) Położna okazała się fantastyczną kobietą, do 22 siedziała na telefonie z moją mamą i mówiła jak mogę sobie pomóc i co mam dalej robić - a w życiu mnie jeszcze nie widziała, bo dopiero przedwczoraj dostałyśmy jej numer i miałam się z nią umawiać, bo wiem z polecenia, że jest fantastyczna. Teraz z autopsji już też ![]() OLX Myśmy wczoraj znaleźli wózek, jedziemy oglądać w sobotę-nasz wybrany tako acustic w kolorze niedostępnym już w salonach-czerwonym
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#4805 |
|
Zakorzenienie
|
Linaewen genialna historia
żeby polozna lepiej podejrzewala co moze powodować bol zębów hihih o to gratuluje znalezienia wózka 💖
|
|
#4806 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję pięknie za wszystkie mądre słowa. Teraz najwazniejszy jest dzidziolek!
Farbowanie Raz na ruski rok 😀 niestety musiałam bawić się farba na samym początku ciąży. Ale W salonie zrobili pasemka i jest ok. Na weselu brata musiałam jakoś wyglądać. Teraz to dopiero po urodzeniu młodego. 😀 Obiad Kurczak w rękawie w piekarniku. Sasasa ![]() Linawen rozbawilas mnie ta wizyta u dentysty. Niesamowita kompetencja doktorki. Sny erotyczne. U mnie.dno. głębokie dno. Przez zakaz bzykania w 1 trymestrze, mój się wycierpial. Ale już możemy, tylko co.z tego jak mi się niechce. Eh może dzisiaj się wczuje w te rytmy 😁. |
|
|
|
#4807 |
|
Zakorzenienie
|
To że podejrzewała to jedno. Ale podpowiedziała co mogę brać, żeby posmarować dziąsło palcem umoczonym w spirytusie, żeby je rozmiękczyć, żeby przykładać lód lub jeszcze lepiej schłodzoną białą kapustę... A na pogotowiu usłyszałam, że nie ma przecież pośpiechu (bo co tam, że w domu już miałam moment, że ryczałam z bólu), mogę sobie na spokojnie załatwić najpierw gina, a jak mi nie rozboruje zębów to iść do dentysty, który mi robił tego zęba to będzie miał RTG. Co tam, że leczyłam go 10 lat temu, ważne, że będzie RTG
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#4808 |
|
Zakorzenienie
|
Na szybkiego zrobiłam zdjęcie bo jeszcze nie pokazywałam brzucha
Zdaj sobie sprawę, że tłuszczyk jest bo to już 7kg do przodu no ale :P
Edytowane przez lulka19 Czas edycji: 2015-10-29 o 16:46 |
|
|
|
#4809 |
|
Zadomowienie
|
Ale naprodukowałyście postów.
Sunmade super, że jestes już w domu, teraz już będzie tylko lepiej. Polinezyjka maleńki jeszcze ten brzuszek, mój tez podobnie wygląda na tym etapie (dziś 16 tydzień i 3 dzień). Z osob, które nie wiedzą nikt raczej nie zorientuje się, że to ciąża. Muszę Wam w końcu zdjęcie wrzucić. Może jutro uda mi się coś zrobić. Ostatnio byliśmy u znajomego i jak przyznałam się do ciązy to stwierdził, że pewnie jakiś drugi miesiąc, bo nic nie widać jeszcze. Zdziwił się jak przyznałam, że połowa czwartego ![]() Madzia muszą dać sobie radę bez Ciebie. Musisz teraz dbać o siebie i maleństwo (w końcu ono jest najważniejsze). Odpoczywaj, śpij, czytaj, spaceruj i w ogóle nie myśl o pracy. Jak będzie trudno znajdą kogoś na zastępstwo. Trzymaj się Cloche ale piękna relacja z porodu. Ja nie wyobrażam sobie, że miałabym rodzić sama. Mam wrażenie, że wspólny poród zbliża ludzi do siebie. Mąż całe szczęście nie protestuje i mówi, że jeżeli tylko chcę to będzie. Któraś z Was pisała tez o tym, ze położne czy lekarze bardziej się starają jeżeli ktoś im patrzy na ręce. Czekam na męża i jedziemy na wizytę do gina, zobaczymy co tam u Leona słychać i czy to na pewno Leon Mam ostatnio problem z bardzo suchą skórą. Brzuch smaruje co wieczór po prysznicu oliwką z Ross, a i tak mam wrażenie, że skóra jest sucha. Podobnie z rękami i nogami. Macie coś dobrze nawilżającego do polecenia? Chyba znalazłam swój ideał wózka: Adamex Barletta 2w1. Nie widziałam go na żywo, ale na zdjeciach wygląda ok, cenowo też no i spełnia większośc moich kryteriów. Mam nadzieję, ze zaraz po Nowym Roku coś kupimy. |
|
|
|
#4810 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przyznam się,że ja mam w tej kwestii dylemat. Nie pracuję tak długo jak Ty,bo tylko 8-13 4x w tygodniu,w piątki 15-18.Szef zatrudnił mnie rok temu na umowę o pracę na moich warunkach i głupio mi tak szybko iść na zwolnienie,jeśli nie ma istotnego powodu. Czuję się średniawo,taka na spowolnionych obrotach,kłuje mnie ten brzuch i cierpliwości mi zdecydowanie brakuje.Fizycznie nie pracuję,czasem jest trochę luźniej,czasem taki zapieprz ,że mocz mi mózg zalewa,bo nie ma czasu na siku. No i niestety kontakt z chorymi ludźmi. Powiedziałam szefowi,że postaram się pracować jak najdłużej,on myśli ,że do lutego,ja myślalałam raczej,że do końca grudnia,ale nie wyprowadzałam go na razie z błędu. Ale nie ma bata,jak ginekolog mi powie na wizycie,że mam się oszczędzać i ze te pobolewania to skurcze to się szczypać nie będę i biorę ZLA. ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- super! |
|
|
|
|
#4811 |
|
Zadomowienie
|
Wrocilam z wizyty. Serduszko bije, wyniki ok. Tylko okazalo sie ze mam inna grupe krwi niz myslalam
Powinnam miec 0- a im wyszlo 0+. Kolejna rzecz do sprawdzenia w Polsce... Niestety moje przeczucia co do poloznej sie potwierdzily. Powiedzialam jej ze chce na normalnej porodowce, to najpierw mi wpierala ze wtedy jest ryzyko niepotrzebnych interwencji (wtf od samego pobytu w tym miejscu, ciekawe ) i ze powinnam isc do domu narodzin. Ja jej powiedzialam ze nie chce bo bede sie czula niekomfortowo a poza tym chce zzo. To ta mi od razu ze od zzo sie ma porody kleszczowe i cesarki, ja jej na to ze wiem jakie sa ryzyka ale i tak chce, to nagle zmienila front i ze przeciez jeszcze tyle czasu No to na wala sie pytala mi juz miesiac temu... Do tego wpierala mi szkole rodzenia, ja jej powiedzialam ze nie mam na to czasu i ze sobie wszystko w necie przeczytam to tez wielce oburzona, ze potem nie bede mogla podjac wyborow bo nie bede miala informacji. No kurrr... A teraz mysle ze moglam sie zgodzic na ta szkole rodzenia bo juz widze ze beda problemy wielkie ze znieczuleniem i chyba im dalam kolejny pretekst do niepodania mi go... Jestem zalamana, siedze i rycze...
|
#4812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piękny brzusio
|
|
|
#4813 | ||
|
Zadomowienie
|
Hehe,ja w zeszłym tygodniu się napaliłam jak szczerbaty na suchary na devolaja. Teściowa robi przepyszne i mi się zamarzyło. No to się zabrałam za robotę,przedzwoniłam tylko zapytać jej o tajniki,oczywiście jej prozpozycję pomocy przy robocie odrzuciłam,no bo jak,ja sobie nie poradzę? I co?Tragedia,niezjadliwe,z zewnątrz spalone, w środku surowe,niedoprawione,nawe t kot nie spojrzał
![]() ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Cytat:
zazdroszczę, ja już nawet snów erotycznych nie mam,a mąż ostatnio odprawiany z kwitkiem,az mi go żal,ale zmuszac się nie lubię---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- musiałam wygooglać co to ta ciapkapusta,pierwsze słyszę ![]() ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4814 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To byla odpowiedz na moj wpis? Uwazasz ze moja ciaza nie przebiega prawidlowo? Z tego co dziewczyny tu pisaly to nie ma powodow do niepokoju |
|
|
|
|
#4815 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oj mój mąż by miał mega focha po takiej akcji,obawiam się,że mógłby nie wierzyc ![]() Farbuję zazwyczaj w domu,ale nie sama sobie- proszę teściową lub mamę. |
|
|
|
|
#4816 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4817 |
|
Wtajemniczenie
|
Lucy111 fajny wózek, a przynajmniej gondola. Super prezentuje sie na zywo
jak juz pisalam, nie podoba mi sie spacerowka ale kazdy ma inny gust![]() ![]() Alicjag3 temat USG to rzeka. Mysle ze zostaw prowadzenie ciazy swojemu lekarzowi, wie co robi ![]() ![]() ![]() Salud zapraszam, wlasnie takie robi mi mama ️Justyna_fli nie przejmuj sie glupia baba ![]() i nie placz,bo dziecko wszystko czuje co do grupy krwi to skad mialas wiedze ze masz 0-? Bo jesli z okresu dziecinstwa to krew miala prawo sie zmienic takze nie martw sie na zapas. Co do zzo to ja szukalam szpitala zeby takie miec, ale moja super polozna powiedziala z to wg niej nie ma sensu. Spowalnia to porod czy cos ja przed ciaza zawsze mowilam ze CC na zyczenie a teraz zrobie wszystko zeby urodzic naturalnie, bez znieczulenia itp. Wiadomo, moge zmienic zdanie w miedzy czasie to wtedy podadza jakies przeciwbolowe..ale nie jestem do konca przekonana bo podobno dziala na dziecko jak narkotyk. No ale nie dajmy sie zwariowac wszystko okaze sie w praniu nosek do gory, zjedz kawalek czekoladki ️
|
#4818 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
kejka - a te szare kluski to co to jest dokładnie? I z jakiego regionu?
My w pracy mamy batalie bo u mnie: kopytka są z serem i z ziemniakami leniwe są tylko z ziemniakami A mi w pracy mówią, że u nich to jest odwrotnie i tak się sprzeczamy jak ktoś przyniesie na obiad- Podkarpacie z Mazowieckie hehhe Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ta położna to Twoja jedyna opcja? I ten szpital? Nie płakaj, trzeba skupić się na rozwiązaniu problemu! Każdy problem da się rozwiązać - zacznijmy od burzy mózgów: co możesz zrobić byś po pierwsze nie miała problemów z znieczuleniem (tak jak wspomniałaś chodzenie do niej na szkołę rodzenia a nóż mogłoby Ci pomóc). Ja bym troszkę zagrała - poszłabym do tej baby kolejnym razem bym jej powiedziała, ze przekonała mnie Pani, faktycznie przemówiły do mnie Pani argumenty i chciałabym przyjść na szkołę rodzenia. Miejsca porodu bym starała się nie poruszać - w jakim Państwie jesteś bo mi wyleciało z głowy? Anglia to była? Nie wiedziałam, że tam tak preferują domy rodzenia. Cytat:
devolaj dobra sprawa A ja nei wiem co to to ta ciapkapusta ![]() ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Cytat:
Cytat:
nie miałam pojęcia---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Wygooglowalam ta ciapkapuste i eeeeeee nie przekonała mnie do siebie ale najfajniejsze: Inne określenia to: ciaperkapusta, ciaperkraut, ciaprówa, pańczkraut ![]()
|
|
|
#4819 |
|
Zadomowienie
|
lucy fajny wozio. Kolor dokladnie taki chcesz? Ladny i praktyczny
kejka tak z dziecinstwa, ale grupa krwi nie moze sie zmienic. Takze albo pomylili sie w dziecinstwie albo teraz. Dlatego chce sprawdzic. A porod to moj strach i zmora odkad pamietam i nic sie w tym temacie nie zmienilo. Ja wiem ze nie urodze bez znieczulenia i wszystkie powiklania biore na klate. Jesli mnie zmusza do porodu bez srodkow przeciwbolowych to nie skonczy sie dobrze dla mojej psychiki... polinezyjka no niby nie, pytalam o szpital w innym miescie ale mi powiedziala ze niby oni nie maja dostepu do moich badan ale ze jak bede chciala to niby moge. Ta szkola rodzenia to nie jest z nia chyba. Nie wiem juz co mam robic, najchetniej bym sie na poczatku marca spakowala i przyjechala do Polski. Tak, jestem w Anglii i tutaj preferuja wszystko to, co ich mniej kosztuje. Jak poczyta sie strone NHS to rzygaja tecza, ze mozna sobie wybierac co sie chce w kwestii porodu, lacznie z cesarka a w praktyce jest jak jest. Dzieki za wsparcie
|
#4820 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Ja wiele farb wypróbowałam ale zawsze wracam do Joanny Naturia kolor palona kawa-wiele lat temu poleciła mi ten odcień fryzjerka,jest jak mój naturalny,wiec nie widać odrostów.Mam tylko parę kępek siwych włosów,które mnie bardzo wkurzają,dlatego farbuję. Ale wychodzi ok co 3 m-ce jak się spłucze kolor z tych siwych pasemek. Jak próbowalam fabowania w salonie,albo skusiłam się na jakąs inna farbę to potem załowałam,bo albo był odrost i ciężko było znów zafarbować równo,albo się spłukiwała po 2 tygodniach. A tak mam idealną farbe za 6 złotych-szok. U mnie ciężko dostępna,wiec jak gdzies dorwe to biore wiecej opakowan i mam na rok. |
|
|
|
|
#4821 |
|
Winter is coming
|
justyna w twoim przypadku może faktycznie lepiej pomyśleć o Polsce, bo z tego co piszesz Anglia to jakieś nieporozumienie. Ja nie ogarniam w ogóle do końca o czym ty piszesz, co to są te domy rodzenia i co do tego wszystkiego ma położona
Ale jak masz się stresować, to przemyśl, czy nie da rady tu u nas ogarnąć porodu, chociaż z zzo to i tak może być problem.I niech ci nie będzie wstyd, to normalne. Większość z nas się boi albo będzie bała ![]() Co do farbowania, to ja mam naturalne, od czasu do czasu poprawiane henną. Ale jeszcze w ciąży nie farbowałam.
Edytowane przez velika Czas edycji: 2015-10-29 o 17:58 |
|
|
|
#4822 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A czy Ciebie zacytowałam...
|
|
#4823 |
|
Zadomowienie
|
velika no ja Polske rozwazam jedynie z opcja prywatna, czyli place i wymagam... Tyle ze nie wiem czy dam rade sie wyrobic z pisaniem pracy. No i troche by mi bylo zal zostawiac meza na tyle czasu samego tutaj
Sama juz nie wiem co mam robic, czasem mysle ze chyba sie pospieszylam z decyzja o dziecku bo nie jestem przygotowana zupelnie. A wstyd mi bo zewszad dookola ludzie daja mi do zrozumienia ze sobie wymyslam, bo kazda kobieta to przechodzi to normalne, no znacie te gadke... Moze jestem nienormalna ale po prostu nie rozumiem czemu u dentysty nikt nie bedzie mi probowal odmowic znieczulenia (a tu wrecz popatrza jak na idiotke jak powiesz ze chcesz bez), dorabiajac do tego ideologie, a przy porodzie (gdzie bol jest milion razy gorszy) nagle okazuje sie ze musi bolec i co ja se wymyslam znieczulenia jakies? Jak dla mnie paranoja.Zezarlam se Pringelsy paprykowe na pocieszenie
|
#4824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym porównywaliśmy z innymi wózkami i wykonanie jest słabe i niechlujne. Także dokładnie obejrzyj na żywo, najlepiej w sklepie, żeby mieć dużo czasu i dokładnie pomacać.
|
|
|
|
#4825 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny przegielam....
od zawsze mam mega giga przyciąganie na działy dziecięce i od jakiegoś tam czasu (2 lata) kupowałam po troszkę, to hodziaki, to skarpetusie czy spodenki i wiecie co? Dzisiaj postanowiłam co w pudła się kryje (pudeł sztuk 3) i tak sądzę, że mój dzieć to wszystkiego nie zdąży chyba założyć, a w grudniowych wyprzedażach to już jadę z rozmiarem 68... O to co mam na dziś. Rozmiar mjni mini 56: 2 spodnie jeansowe ogrodniczki 6 spodenek długich (typu dresowe jak polspiochy) 2 bluzy z kapturem, pilarki 4 pajacyki jako piżama 4 czapeczki serwetki 4 bluzki dl rękaw 12 par skarpetusiów body: 8 długi rękaw i 5 krótki ________________ Rozmiar nieco większy 62 5 pajacyk piżama Body: 3 dl rękaw i 10 krótki 1 koszulka dl rękaw 2 bluzy z kapturem 2 rajstopki 2 skarpetusie. Chyba przegielam?! Ale samo jakoś się tam nazbieralo nie będę chyba prac tylko przebierać dziecia 10x dziennie i mam pytanie, skoro rodzimy w kwietniu to kupujecie jakiś kombinezon? Ja myślałam o takim misiów, wygląda jak niedzwiadek jest w h&m np I pytanie na jaki rozmiar ten kombinezon???. |
|
|
|
#4826 |
|
Raczkowanie
|
Pokazuje moj brzusio
w końcu cos widaćImageUploadedByWizaz Forum1446140128.583017.jpg
|
|
|
|
#4827 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak już pisałam kiedyś jestem zwolennikiem bodziaków i pajaców. Koszulki i spodenki się nie sprawdziły bo podjeżdżały na plecach,ciężej ubrac,bo przez głowę. Oczywiście były sytuacje ,że wystroiłam małego jak stróża w Boze Ciało w bluzkę i jeansy,wyglądał jak leleczka,a potem się "okupalił" aż na plecy a ja tą koszulkę z kupą musiałam przez głowę sciągać, i tyle było strojenia. Pajace są ropżne-cienkie bawełniane, welurowe i z różnej grubości polaru więc i do domu i na wyjście.Dla nie wygoda mal8cha i łatwe ubieranie bez wciskania głowy i kończyn w różne otwory przede wszystkim |
|
|
|
|
#4828 |
|
Zakorzenienie
|
Grrr juz milion razy próbuje coś tu napisać. Ta appka jest do d.py.......
---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Oo ale takie coś to mi dodaje. Super...
|
#4829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Eseme pisz jaki tydzień bo nie pamiętam! A brzusze i figure masz BOSKĄ Apropo jabłuszek: stoję na przystanku a obok mnie stoi taki mały kurdupelek na oko : 9-10 lat. I wyciąga z dresików iphona nie wiem którego bo się nie znam, coś tam sprawdza i szuuuu do kieszeni w dresach. Moje przemyślenia: po 1. ja nie mam iphona ! To moje dziecio na pewno nie otrzyma w prezencie komunijnym iphona tylko jakiegoś taniocha po 2. dobra, niech będzie, że będę jednak rozpieszczającą mamą i otrzyma iphona albo za te 9 lat telefon odpowiadający aktualnej wartości tych telefonów - to jakbym zobaczyła, że tak beztrosko siup do kieszeni dresów gdzie może mu wypaść ![]() po 3. chłopak po prostu lubi markowe rzeczy bo dopiero potem przyglądnęłam się i wszystko co miał na sobie było adidasowo, reebokowo - pumowe ![]() PS: teraz tak gadam, że bym nie kupiła- a co zrobię to się dopiero okaże hehe
|
|
|
#4830 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też nie wiem co z tym kombinezonem, kupujecie dziewczyny?A ja dzisiaj odczuwam dyskomfort tam na dole. Piecze i lekko boli wejście do pochwy do tego mam białe upławy. Kurcze pieczone w tamtym tygodniu na wizycie było wszystko ok. Następną wizytę mam dopiero W następnym tygodniu mam wizytę na Kopernika w poradni i usg połówkowe 2 trymestru może tam by mi lekarz coś przepisał. A NARAZIE TO CHYBA PORATUJE SIĘ VAGOSANEM I TANTUM ROSA.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:59.

jak juz pisalam, nie podoba mi sie spacerowka ale kazdy ma inny gust
️
i nie placz,bo dziecko wszystko czuje 
Sama juz nie wiem co mam robic, czasem mysle ze chyba sie pospieszylam z decyzja o dziecku bo nie jestem przygotowana zupelnie. A wstyd mi bo zewszad dookola ludzie daja mi do zrozumienia ze sobie wymyslam, bo kazda kobieta to przechodzi to normalne, no znacie te gadke... Moze jestem nienormalna ale po prostu nie rozumiem czemu u dentysty nikt nie bedzie mi probowal odmowic znieczulenia (a tu wrecz popatrza jak na idiotke jak powiesz ze chcesz bez), dorabiajac do tego ideologie, a przy porodzie (gdzie bol jest milion razy gorszy) nagle okazuje sie ze musi bolec i co ja se wymyslam znieczulenia jakies? Jak dla mnie paranoja.