Mamusie kwietniowe 2016 - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-29, 13:40   #4801
GGI
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016

Madzia uważam że nie powinnaś miec wyrzutów sumienia przez to ze jestś na L4 tym bardziej po przejściach jak jesteś!!!!!
Ja mam złe doświadczenia z pracodawcami uważam że są wyrachowani i bezwzględni, napewno nie wszyscy.
Teraz musisz dbać o siebie i maleństwo i reszte mieć wiesz gdzie
teraz odpoczywaj bo jak urodzimy to już nie będzie w ogóle czasu dla siebie na nic

Psiaki słodkie no ale dla mnie karzdy piesek to cudeńko

WIZYTY
3-mam kciuki za piękne wyniki i fotosy
Stary 2015-10-29, 14:13   #4802
RoseLady
Raczkowanie

z kebabu
co Tych naszych mężowskich czeka jeszcze

no mi non stop jakieś ekscesy , i mówiam, czasami muszę małżowskiego w nocy obudzic i gwałcić
RoseLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 14:16   #4803
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

a ja się coś źle dziś czuje

przed chwilą zrobiłam porządek w szufladzie Juliana
i troszkę już tam łupów mam, ale się zastanawiam jakich rozmiarów mieć, kupować najwięcej...kurcze, bo rozmiar rozmiarowi nierówny..

na przykład PEPCO body z krótkim rękawkiem ma 0-3 mce i one są oznaczone jako 62 cm, a są o wiele mniejsze niż te z F&F czy Next oznaczone jako first size (na metce było, że do 1 mca).. totalnie się gubię...

no i jeszcze pytanie za 100pkt
te nasze wiosenne dzieci... na jakiej garderobie wyjściowej skupić się najbardziej?
np półśpiochy/spodenki + body/koszulki ?
czy jakiś inny zestaw preferujecie? oświećcie świeżaka

bo w domu to śpiochy i body pewnie będą królować

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 14:34   #4804
Linaewen
Zakorzenienie

Madzia, siedź na L4 i miej wyrzutów sumienia. Ciąża po poprzednim poronieniu jest ciążą podwyższonego ryzyka i masz siedzieć w domu. Żadnego przepracowywania się, bo jak potem znowu będziesz mieć problem to nikt tego nie doceni. Ważniejsze niż praca jest w tej chwili zdrowie nawet nie Twoje tylko Malucha. I tego się trzymaj.
Ja teraz jak coś zaczyna się dziać to od razu do lekarza. Wcześniej dopiero jak nie mogłam przez kilka dni zbić gorączki (i to tylko dlatego, że pracuję w spożywce i przychodzenie do pracy w takim stanie jest niebezpieczne i stresujące dla klienta). Ale ja to ja, jestem dorosła i mogę kilka dni pochorować. A Dziubek nie. I to dla niego teraz odpuszczasz.

Dentysta
Ja miałam wczoraj niebywałą przyjemność być na pogotowiu dentystycznym, gdzie pani doktor, lat 70, patrzyła na mnie trochę jak na panikarę, bo zęby zdrowe a ja twierdzę, że mnie bolą i to cała szczęka. Pojechałam po konsultacji z położną. Więc nie dowiedziałam się nic, bo jak usłyszała o ciąży to bez zaświadczenia od gina, że mogę leczyć zęby nawet niechętnie mi zajrzała do ust. Wszystko pięknie poleczone według niej i mam iść do mojego dentysty.
U mojego dentysty się okazało, że mi wykruszyło się wypełnienie w górnym zębie i zapalenie dziąsła się pojawiło, a w dolnym faktycznie ruszyła mi się 8ka, więc boli od 8ki... Zresztą tą 8kę mi położna podpowiedziała (przez telefon). Także się śmiejemy w domu, że:
a) dziecko wcześnie zaczyna ząbkowanie
b) zęby najlepiej leczyć u ginekologa-babka z pogotowia dentystycznego kazała mi się zgłosić z bólem zębów do gina... (albo prywatnie)

Położna okazała się fantastyczną kobietą, do 22 siedziała na telefonie z moją mamą i mówiła jak mogę sobie pomóc i co mam dalej robić - a w życiu mnie jeszcze nie widziała, bo dopiero przedwczoraj dostałyśmy jej numer i miałam się z nią umawiać, bo wiem z polecenia, że jest fantastyczna. Teraz z autopsji już też

OLX
Myśmy wczoraj znaleźli wózek, jedziemy oglądać w sobotę-nasz wybrany tako acustic w kolorze niedostępnym już w salonach-czerwonym
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 14:55   #4805
Polinezyjka
Zakorzenienie

Linaewen genialna historia żeby polozna lepiej podejrzewala co moze powodować bol zębów hihih o to gratuluje znalezienia wózka 💖
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 15:17   #4806
madzia2409
Raczkowanie

Cool Dot.: Mamusie kwietniowe 2016

Dziękuję pięknie za wszystkie mądre słowa. Teraz najwazniejszy jest dzidziolek!

Farbowanie
Raz na ruski rok 😀 niestety musiałam bawić się farba na samym początku ciąży. Ale W salonie zrobili pasemka i jest ok. Na weselu brata musiałam jakoś wyglądać. Teraz to dopiero po urodzeniu młodego. 😀

Obiad

Kurczak w rękawie w piekarniku. Sasasa

Linawen rozbawilas mnie ta wizyta u dentysty. Niesamowita kompetencja doktorki.

Sny erotyczne.

U mnie.dno. głębokie dno. Przez zakaz bzykania w 1 trymestrze, mój się wycierpial. Ale już możemy, tylko co.z tego jak mi się niechce. Eh może dzisiaj się wczuje w te rytmy 😁.
madzia2409 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 15:41   #4807
Linaewen
Zakorzenienie

To że podejrzewała to jedno. Ale podpowiedziała co mogę brać, żeby posmarować dziąsło palcem umoczonym w spirytusie, żeby je rozmiękczyć, żeby przykładać lód lub jeszcze lepiej schłodzoną białą kapustę... A na pogotowiu usłyszałam, że nie ma przecież pośpiechu (bo co tam, że w domu już miałam moment, że ryczałam z bólu), mogę sobie na spokojnie załatwić najpierw gina, a jak mi nie rozboruje zębów to iść do dentysty, który mi robił tego zęba to będzie miał RTG. Co tam, że leczyłam go 10 lat temu, ważne, że będzie RTG
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
Stary 2015-10-29, 16:37   #4808
lulka19
Zakorzenienie

Na szybkiego zrobiłam zdjęcie bo jeszcze nie pokazywałam brzucha Zdaj sobie sprawę, że tłuszczyk jest bo to już 7kg do przodu no ale :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1050150.JPG (136,8 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1050156.JPG (163,7 KB, 55 załadowań)

Edytowane przez lulka19
Czas edycji: 2015-10-29 o 16:46
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 16:49   #4809
lucy111
Zadomowienie

Ale naprodukowałyście postów.

Sunmade super, że jestes już w domu, teraz już będzie tylko lepiej.

Polinezyjka maleńki jeszcze ten brzuszek, mój tez podobnie wygląda na tym etapie (dziś 16 tydzień i 3 dzień). Z osob, które nie wiedzą nikt raczej nie zorientuje się, że to ciąża. Muszę Wam w końcu zdjęcie wrzucić. Może jutro uda mi się coś zrobić.

Ostatnio byliśmy u znajomego i jak przyznałam się do ciązy to stwierdził, że pewnie jakiś drugi miesiąc, bo nic nie widać jeszcze. Zdziwił się jak przyznałam, że połowa czwartego

Madzia muszą dać sobie radę bez Ciebie. Musisz teraz dbać o siebie i maleństwo (w końcu ono jest najważniejsze). Odpoczywaj, śpij, czytaj, spaceruj i w ogóle nie myśl o pracy. Jak będzie trudno znajdą kogoś na zastępstwo. Trzymaj się

Cloche ale piękna relacja z porodu.

Ja nie wyobrażam sobie, że miałabym rodzić sama. Mam wrażenie, że wspólny poród zbliża ludzi do siebie. Mąż całe szczęście nie protestuje i mówi, że jeżeli tylko chcę to będzie. Któraś z Was pisała tez o tym, ze położne czy lekarze bardziej się starają jeżeli ktoś im patrzy na ręce.

Czekam na męża i jedziemy na wizytę do gina, zobaczymy co tam u Leona słychać i czy to na pewno Leon

Mam ostatnio problem z bardzo suchą skórą. Brzuch smaruje co wieczór po prysznicu oliwką z Ross, a i tak mam wrażenie, że skóra jest sucha. Podobnie z rękami i nogami. Macie coś dobrze nawilżającego do polecenia?

Chyba znalazłam swój ideał wózka: Adamex Barletta 2w1. Nie widziałam go na żywo, ale na zdjeciach wygląda ok, cenowo też no i spełnia większośc moich kryteriów. Mam nadzieję, ze zaraz po Nowym Roku coś kupimy.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: png 2356_433a2cc8e3cb7f18826a5aa69c358d18.png (87,5 KB, 9 załadowań)
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 16:51   #4810
salud
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madzia2409 Pokaż wiadomość
Eh właśnie zawiozlam L4 do.pracy, a tam Sajgon. Poczułam się winna, ze jestem na L4. Ale kurcze są dni kiedy czuje się ok, ale większość jednak jest tragiczna. Rano.zyg, skurcze, bóle, uczucie slabniecia, brak sił fizycznych do zrobienia czegokolwiek. Nie wspomne o balach głowy, które uniemożliwiają praktycznie funkcjonowanie, bo zaraz pojawiają się mdłości, zawroty i wrażliwość na światło i głosy. Dzisja wszystko robię 3 razy wolniej, nogą za nogą, wręcz ja ciagne. Więc nie chce rezygnować z L4. Widzę że potrzebna jest im pomoc, bo aż 3 osoby są na L4, ale nie chce wracać kosztem dziecka i moim. W poprzedniej ciazy chodziłam nawet chora i nikt nie oszczedzal mnie. Stres i ciśnienie przez 10-11H. Ciąże straciłam i mimo wszystko lubię tych ludzi, ale nie zrezygnuje z możliwości spokojnego rozwoju ciazy w domu. Wiem, że to nie daje mi pewności ze wszystko będzie ok. Ale na pewno dla dziecka jest lepiej, kiedy mogę się położyć (a spędzam w łóżku leżąc praktycznie cały czas...).
Uzewnetrznilam się ale kurde czuje się winna trochę tej sytuacji w pracy, a z drugiej strony jest dobro nasze: dziecka i moje. Nie planowalam takiego szybkiego L4, ale jak zaczęłam krwawic lekarka wysłała mnie odrazu. Może to też był wynik przemęczenia i stresu w tej cholernie pracy. Eh.
Nie miej wyrzutów sumienia,skoro jest powód to myśl o własnym dziecku,w pracy sobie jakoś poradzą.
Przyznam się,że ja mam w tej kwestii dylemat. Nie pracuję tak długo jak Ty,bo tylko 8-13 4x w tygodniu,w piątki 15-18.Szef zatrudnił mnie rok temu na umowę o pracę na moich warunkach i głupio mi tak szybko iść na zwolnienie,jeśli nie ma istotnego powodu. Czuję się średniawo,taka na spowolnionych obrotach,kłuje mnie ten brzuch i cierpliwości mi zdecydowanie brakuje.Fizycznie nie pracuję,czasem jest trochę luźniej,czasem taki zapieprz ,że mocz mi mózg zalewa,bo nie ma czasu na siku. No i niestety kontakt z chorymi ludźmi. Powiedziałam szefowi,że postaram się pracować jak najdłużej,on myśli ,że do lutego,ja myślalałam raczej,że do końca grudnia,ale nie wyprowadzałam go na razie z błędu. Ale nie ma bata,jak ginekolog mi powie na wizycie,że mam się oszczędzać i ze te pobolewania to skurcze to się szczypać nie będę i biorę ZLA.

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Cytat:
Napisane przez beth007 Pokaż wiadomość
Dostałam właśnie wyniki testu podwójnego z krwi i wszystko jest w porządku . Całe szczęście :-D
super!
salud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 16:53   #4811
justyna_fli
Zadomowienie

Wrocilam z wizyty. Serduszko bije, wyniki ok. Tylko okazalo sie ze mam inna grupe krwi niz myslalam Powinnam miec 0- a im wyszlo 0+. Kolejna rzecz do sprawdzenia w Polsce... Niestety moje przeczucia co do poloznej sie potwierdzily. Powiedzialam jej ze chce na normalnej porodowce, to najpierw mi wpierala ze wtedy jest ryzyko niepotrzebnych interwencji (wtf od samego pobytu w tym miejscu, ciekawe ) i ze powinnam isc do domu narodzin. Ja jej powiedzialam ze nie chce bo bede sie czula niekomfortowo a poza tym chce zzo. To ta mi od razu ze od zzo sie ma porody kleszczowe i cesarki, ja jej na to ze wiem jakie sa ryzyka ale i tak chce, to nagle zmienila front i ze przeciez jeszcze tyle czasu No to na wala sie pytala mi juz miesiac temu... Do tego wpierala mi szkole rodzenia, ja jej powiedzialam ze nie mam na to czasu i ze sobie wszystko w necie przeczytam to tez wielce oburzona, ze potem nie bede mogla podjac wyborow bo nie bede miala informacji. No kurrr... A teraz mysle ze moglam sie zgodzic na ta szkole rodzenia bo juz widze ze beda problemy wielkie ze znieczuleniem i chyba im dalam kolejny pretekst do niepodania mi go... Jestem zalamana, siedze i rycze...
Dawidek 31.10.2018
justyna_fli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 16:54   #4812
GGI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Na szybkiego zrobiłam zdjęcie bo jeszcze nie pokazywałam brzucha Zdaj sobie sprawę, że tłuszczyk jest bo to już 7kg do przodu no ale :P

Piękny brzusio to mój wygląda jak wzdęcie
Stary 2015-10-29, 17:06   #4813
salud
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez RoseLady Pokaż wiadomość
o dzięki, u mnie devolaje będą już mi ślinka cieknie
Hehe,ja w zeszłym tygodniu się napaliłam jak szczerbaty na suchary na devolaja. Teściowa robi przepyszne i mi się zamarzyło. No to się zabrałam za robotę,przedzwoniłam tylko zapytać jej o tajniki,oczywiście jej prozpozycję pomocy przy robocie odrzuciłam,no bo jak,ja sobie nie poradzę? I co?Tragedia,niezjadliwe,z zewnątrz spalone, w środku surowe,niedoprawione,nawe t kot nie spojrzał

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Cytat:
Napisane przez RoseLady Pokaż wiadomość
dziewczyny ratujcie mnie, ja mam sny erotyczne z coraz to nowymi osobami, które znam, i co lepsze, to sa osoby, co normalnie nei miałabym pociągu do nich fizycznego , jak się budze to az mi głupio
zazdroszczę, ja już nawet snów erotycznych nie mam,a mąż ostatnio odprawiany z kwitkiem,az mi go żal,ale zmuszac się nie lubię

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Smarrita Pokaż wiadomość
A ja dziś na obiad mam krupnik, żeberka i ciapkapustę

Lecę do gina
musiałam wygooglać co to ta ciapkapusta,pierwsze słyszę

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Pychota obiad
Ja dziś idę do rodziców na szare kluski..nie wiem czy u Was w regionie coś takiego się jada
Mniam,uwielbiam z twarogiem i skwarkami.Sama oczywiście nie robię,ale do mamy bym się chętnie na to wbiła
Stary 2015-10-29, 17:07   #4814
alicjag3
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Tak jak napisałam 4 usg JEŻELI CIĄŻA PRZEBIEGA PRAWIDŁOWO z tego co piszesz Twoja nie przebiega prawidłowo. Ja nie chce juz poruszać tego tematu. Każdy decyduje sam o własnym ciele i dziecku.

To byla odpowiedz na moj wpis? Uwazasz ze moja ciaza nie przebiega prawidlowo? Z tego co dziewczyny tu pisaly to nie ma powodow do niepokoju
alicjag3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 17:19   #4815
salud
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MaLoS Pokaż wiadomość
na fajne spodnie trzeba polować mi się udało ostatnio kupić super, praktycznie nówki z HM jeansy rozmiar S za 40zł od sympatycznej babki, ale polować trzeba i od razu zaklepywać

Sny usmiałam się z Waszych a ja też miałam dziś jazdę, nad ranem w półśnie zaczęłam TŻ całować i przepraszać i się tłumaczyć, że z tamtym kolesiem z kebabu do niczego nie doszło... TŻ zbaraniał hehehe ach ta ciunża

Farbowanie włosów
Dziewczyny farbujecie same w domu? czy fryzjer? mi tak średnio teraz na fryzia wydawać i mam fajną farbę w domu i zastanawiam się czy jej użyć... Któraś coś na ten temat?
Kurcze,jakoś nie mogę wypatrzyc fajnych spodni-nic mi się nie podoba w necie,może poprzymierzam w sklepie i do jakiegos modelu się przekonam. W ogóle te ciążowe rzeczy mi się średnio podobają,a jak juz cos jest ok,to cena powala.Szkoda mi wydawac jak ponoszę trochę i wiecej nie skorzystam.Dużo latwiej było rodzić we wrześniu,poza legginsami nic nie kupiłam-wchodziłam w elastyczne sukienki i ekspoowałąm brzuszek.

Oj mój mąż by miał mega focha po takiej akcji,obawiam się,że mógłby nie wierzyc

Farbuję zazwyczaj w domu,ale nie sama sobie- proszę teściową lub mamę.
Stary 2015-10-29, 17:21   #4816
lulka19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alicjag3 Pokaż wiadomość
To byla odpowiedz na moj wpis? Uwazasz ze moja ciaza nie przebiega prawidlowo? Z tego co dziewczyny tu pisaly to nie ma powodow do niepokoju
Przecież to nie był cytat do Twojego posta
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 17:21   #4817
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Lucy111 fajny wózek, a przynajmniej gondola. Super prezentuje sie na zywo jak juz pisalam, nie podoba mi sie spacerowka ale kazdy ma inny gust

Alicjag3 temat USG to rzeka. Mysle ze zostaw prowadzenie ciazy swojemu lekarzowi, wie co robi

Salud zapraszam, wlasnie takie robi mi mama

Justyna_fli nie przejmuj sie glupia baba i nie placz,bo dziecko wszystko czuje co do grupy krwi to skad mialas wiedze ze masz 0-? Bo jesli z okresu dziecinstwa to krew miala prawo sie zmienic takze nie martw sie na zapas. Co do zzo to ja szukalam szpitala zeby takie miec, ale moja super polozna powiedziala z to wg niej nie ma sensu. Spowalnia to porod czy cos ja przed ciaza zawsze mowilam ze CC na zyczenie a teraz zrobie wszystko zeby urodzic naturalnie, bez znieczulenia itp. Wiadomo, moge zmienic zdanie w miedzy czasie to wtedy podadza jakies przeciwbolowe..ale nie jestem do konca przekonana bo podobno dziala na dziecko jak narkotyk. No ale nie dajmy sie zwariowac wszystko okaze sie w praniu nosek do gory, zjedz kawalek czekoladki

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 17:28   #4818
Polinezyjka
Zakorzenienie

kejka - a te szare kluski to co to jest dokładnie? I z jakiego regionu?
My w pracy mamy batalie bo u mnie:
kopytka są z serem i z ziemniakami
leniwe są tylko z ziemniakami

A mi w pracy mówią, że u nich to jest odwrotnie i tak się sprzeczamy jak ktoś przyniesie na obiad- Podkarpacie z Mazowieckie hehhe

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
A tam tłuszczyk! Brzuszek wygląda śliczniuteńko uwielbiam ciążowe brzusie

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
Chyba znalazłam swój ideał wózka: Adamex Barletta 2w1. Nie widziałam go na żywo, ale na zdjeciach wygląda ok, cenowo też no i spełnia większośc moich kryteriów. Mam nadzieję, ze zaraz po Nowym Roku coś kupimy.
Kurcze ! Ładniutki! wy-googlowałam i będę zaraz obczajać parametry

Cytat:
Napisane przez salud Pokaż wiadomość
Nie miej wyrzutów sumienia,skoro jest powód to myśl o własnym dziecku,w pracy sobie jakoś poradzą.
Przyznam się,że ja mam w tej kwestii dylemat. Nie pracuję tak długo jak Ty,bo tylko 8-13 4x w tygodniu,w piątki 15-18.Szef zatrudnił mnie rok temu na umowę o pracę na moich warunkach i głupio mi tak szybko iść na zwolnienie,jeśli nie ma istotnego powodu. Czuję się średniawo,taka na spowolnionych obrotach,kłuje mnie ten brzuch i cierpliwości mi zdecydowanie brakuje.Fizycznie nie pracuję,czasem jest trochę luźniej,czasem taki zapieprz ,że mocz mi mózg zalewa,bo nie ma czasu na siku. No i niestety kontakt z chorymi ludźmi. Powiedziałam szefowi,że postaram się pracować jak najdłużej,on myśli ,że do lutego,ja myślalałam raczej,że do końca grudnia,ale nie wyprowadzałam go na razie z błędu. Ale nie ma bata,jak ginekolog mi powie na wizycie,że mam się oszczędzać i ze te pobolewania to skurcze to się szczypać nie będę i biorę ZLA.
Pracujesz na stojąco? Kurcze ten kontakt z chorymi ludźmi mi się nie podoba. Ale podejście masz świetne! Też bym tak myślała jak Ty, i też bym do końca grudnia została tylko.

Cytat:
Napisane przez justyna_fli Pokaż wiadomość
Wrocilam z wizyty. Serduszko bije, wyniki ok. Tylko okazalo sie ze mam inna grupe krwi niz myslalam Powinnam miec 0- a im wyszlo 0+. Kolejna rzecz do sprawdzenia w Polsce... Niestety moje przeczucia co do poloznej sie potwierdzily. Powiedzialam jej ze chce na normalnej porodowce, to najpierw mi wpierala ze wtedy jest ryzyko niepotrzebnych interwencji (wtf od samego pobytu w tym miejscu, ciekawe ) i ze powinnam isc do domu narodzin. Ja jej powiedzialam ze nie chce bo bede sie czula niekomfortowo a poza tym chce zzo. To ta mi od razu ze od zzo sie ma porody kleszczowe i cesarki, ja jej na to ze wiem jakie sa ryzyka ale i tak chce, to nagle zmienila front i ze przeciez jeszcze tyle czasu No to na wala sie pytala mi juz miesiac temu... Do tego wpierala mi szkole rodzenia, ja jej powiedzialam ze nie mam na to czasu i ze sobie wszystko w necie przeczytam to tez wielce oburzona, ze potem nie bede mogla podjac wyborow bo nie bede miala informacji. No kurrr... A teraz mysle ze moglam sie zgodzic na ta szkole rodzenia bo juz widze ze beda problemy wielkie ze znieczuleniem i chyba im dalam kolejny pretekst do niepodania mi go... Jestem zalamana, siedze i rycze...
osz kurde co za baba....
Ta położna to Twoja jedyna opcja? I ten szpital? Nie płakaj, trzeba skupić się na rozwiązaniu problemu! Każdy problem da się rozwiązać - zacznijmy od burzy mózgów:
co możesz zrobić byś po pierwsze nie miała problemów z znieczuleniem (tak jak wspomniałaś chodzenie do niej na szkołę rodzenia a nóż mogłoby Ci pomóc).
Ja bym troszkę zagrała - poszłabym do tej baby kolejnym razem bym jej powiedziała, ze przekonała mnie Pani, faktycznie przemówiły do mnie Pani argumenty i chciałabym przyjść na szkołę rodzenia.
Miejsca porodu bym starała się nie poruszać - w jakim Państwie jesteś bo mi wyleciało z głowy? Anglia to była? Nie wiedziałam, że tam tak preferują domy rodzenia.

Cytat:
Hehe,ja w zeszłym tygodniu się napaliłam jak szczerbaty na suchary na devolaja. Teściowa robi przepyszne i mi się zamarzyło. No to się zabrałam za robotę,przedzwoniłam tylko zapytać jej o tajniki,oczywiście jej prozpozycję pomocy przy robocie odrzuciłam,no bo jak,ja sobie nie poradzę? I co?Tragedia,niezjadliwe,z zewnątrz spalone, w środku surowe,niedoprawione,nawe t kot nie spojrzał

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

zazdroszczę, ja już nawet snów erotycznych nie mam,a mąż ostatnio odprawiany z kwitkiem,az mi go żal,ale zmuszac się nie lubię

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

musiałam wygooglać co to ta ciapkapusta,pierwsze słyszę
Hehehe devolaj dobra sprawa
A ja nei wiem co to to ta ciapkapusta też wygooglam w takim razie hehhehe

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Cytat:
Kurcze,jakoś nie mogę wypatrzyc fajnych spodni-nic mi się nie podoba w necie,może poprzymierzam w sklepie i do jakiegos modelu się przekonam. W ogóle te ciążowe rzeczy mi się średnio podobają,a jak juz cos jest ok,to cena powala.Szkoda mi wydawac jak ponoszę trochę i wiecej nie skorzystam.Dużo latwiej było rodzić we wrześniu,poza legginsami nic nie kupiłam-wchodziłam w elastyczne sukienki i ekspoowałąm brzuszek. .
heh dlatego ja szukam tylko używki

Cytat:
Justyna_fli nie przejmuj sie glupia baba i nie placz,bo dziecko wszystko czuje co do grupy krwi to skad mialas wiedze ze masz 0-? Bo jesli z okresu dziecinstwa to krew miala prawo sie zmienic takze nie martw sie na zapas. Co do zzo to ja szukalam szpitala zeby takie miec, ale moja super polozna powiedziala z to wg niej nie ma sensu. Spowalnia to porod czy cos ja przed ciaza zawsze mowilam ze CC na zyczenie a teraz zrobie wszystko zeby urodzic naturalnie, bez znieczulenia itp. Wiadomo, moge zmienic zdanie w miedzy czasie to wtedy podadza jakies przeciwbolowe..ale nie jestem do konca przekonana bo podobno dziala na dziecko jak narkotyk. No ale nie dajmy sie zwariowac wszystko okaze sie w praniu nosek do gory, zjedz kawalek czekoladki
Poważnie grupa krwi może się zmienić w ciągu życia ? nie miałam pojęcia

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Wygooglowalam ta ciapkapuste i eeeeeee nie przekonała mnie do siebie
ale najfajniejsze:
Inne określenia to: ciaperkapusta, ciaperkraut, ciaprówa, pańczkraut
21 tc córeczka
Stary 2015-10-29, 17:32   #4819
justyna_fli
Zadomowienie

lucy fajny wozio. Kolor dokladnie taki chcesz? Ladny i praktyczny
kejka tak z dziecinstwa, ale grupa krwi nie moze sie zmienic. Takze albo pomylili sie w dziecinstwie albo teraz. Dlatego chce sprawdzic. A porod to moj strach i zmora odkad pamietam i nic sie w tym temacie nie zmienilo. Ja wiem ze nie urodze bez znieczulenia i wszystkie powiklania biore na klate. Jesli mnie zmusza do porodu bez srodkow przeciwbolowych to nie skonczy sie dobrze dla mojej psychiki...
polinezyjka no niby nie, pytalam o szpital w innym miescie ale mi powiedziala ze niby oni nie maja dostepu do moich badan ale ze jak bede chciala to niby moge. Ta szkola rodzenia to nie jest z nia chyba. Nie wiem juz co mam robic, najchetniej bym sie na poczatku marca spakowala i przyjechala do Polski. Tak, jestem w Anglii i tutaj preferuja wszystko to, co ich mniej kosztuje. Jak poczyta sie strone NHS to rzygaja tecza, ze mozna sobie wybierac co sie chce w kwestii porodu, lacznie z cesarka a w praktyce jest jak jest.
Dzieki za wsparcie Wstyd mi za siebie, ze mam taka slaba psychike.
Dawidek 31.10.2018
Stary 2015-10-29, 17:39   #4820
salud
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez HappyGirl888 Pokaż wiadomość
To i ja wrzucę mojego Rysia tylko, że my już wiemy, że będzie z nim problem jak się dzidziuś urodzi bo już teraz jak biorę na ręce inne dzieci to on strasznie zaczyna szczekać z zazdrości.. wyczytałam w necie, żeby wziąć w domu jakąś lalkę i udawać przez jakiś czas, że to dziecko (tulić, kąpać, nosić na rękach nucić) i po jakimś czasie piesek powinien się przyzwyczaić, że nie jest jedynakiem
Ale fajowski!to szpic miniaturowy? Takie małe psiaki to zazwyczaj waleczne i szczekliwe. Ale wpadłaś na super pomysł z tym przyzwyczajaniem

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
FARBOWANIE

ja zawsze farbowałam w domu, przed ciąża pokochałam farby Joanny. Ale teraz nie widze sensu, mam jednakowy kolor to co bylo pofarbowane zlalo się z odrostem wiec dam odpocząć wloskom dłuższy czas😊
Ja wiele farb wypróbowałam ale zawsze wracam do Joanny Naturia kolor palona kawa-wiele lat temu poleciła mi ten odcień fryzjerka,jest jak mój naturalny,wiec nie widać odrostów.Mam tylko parę kępek siwych włosów,które mnie bardzo wkurzają,dlatego farbuję. Ale wychodzi ok co 3 m-ce jak się spłucze kolor z tych siwych pasemek. Jak próbowalam fabowania w salonie,albo skusiłam się na jakąs inna farbę to potem załowałam,bo albo był odrost i ciężko było znów zafarbować równo,albo się spłukiwała po 2 tygodniach. A tak mam idealną farbe za 6 złotych-szok. U mnie ciężko dostępna,wiec jak gdzies dorwe to biore wiecej opakowan i mam na rok.
Stary 2015-10-29, 17:57   #4821
velika
Winter is coming

justyna w twoim przypadku może faktycznie lepiej pomyśleć o Polsce, bo z tego co piszesz Anglia to jakieś nieporozumienie. Ja nie ogarniam w ogóle do końca o czym ty piszesz, co to są te domy rodzenia i co do tego wszystkiego ma położona Ale jak masz się stresować, to przemyśl, czy nie da rady tu u nas ogarnąć porodu, chociaż z zzo to i tak może być problem.
I niech ci nie będzie wstyd, to normalne. Większość z nas się boi albo będzie bała
Co do farbowania, to ja mam naturalne, od czasu do czasu poprawiane henną. Ale jeszcze w ciąży nie farbowałam.

Edytowane przez velika
Czas edycji: 2015-10-29 o 17:58
velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 18:04   #4822
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alicjag3 Pokaż wiadomość

A czy Ciebie zacytowałam...

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 18:12   #4823
justyna_fli
Zadomowienie

velika no ja Polske rozwazam jedynie z opcja prywatna, czyli place i wymagam... Tyle ze nie wiem czy dam rade sie wyrobic z pisaniem pracy. No i troche by mi bylo zal zostawiac meza na tyle czasu samego tutaj Sama juz nie wiem co mam robic, czasem mysle ze chyba sie pospieszylam z decyzja o dziecku bo nie jestem przygotowana zupelnie. A wstyd mi bo zewszad dookola ludzie daja mi do zrozumienia ze sobie wymyslam, bo kazda kobieta to przechodzi to normalne, no znacie te gadke... Moze jestem nienormalna ale po prostu nie rozumiem czemu u dentysty nikt nie bedzie mi probowal odmowic znieczulenia (a tu wrecz popatrza jak na idiotke jak powiesz ze chcesz bez), dorabiajac do tego ideologie, a przy porodzie (gdzie bol jest milion razy gorszy) nagle okazuje sie ze musi bolec i co ja se wymyslam znieczulenia jakies? Jak dla mnie paranoja.
Zezarlam se Pringelsy paprykowe na pocieszenie
Dawidek 31.10.2018
Stary 2015-10-29, 18:16   #4824
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lucy111 Pokaż wiadomość
Ale naprodukowałyście postów.

Sunmade super, że jestes już w domu, teraz już będzie tylko lepiej.

Polinezyjka maleńki jeszcze ten brzuszek, mój tez podobnie wygląda na tym etapie (dziś 16 tydzień i 3 dzień). Z osob, które nie wiedzą nikt raczej nie zorientuje się, że to ciąża. Muszę Wam w końcu zdjęcie wrzucić. Może jutro uda mi się coś zrobić.

Ostatnio byliśmy u znajomego i jak przyznałam się do ciązy to stwierdził, że pewnie jakiś drugi miesiąc, bo nic nie widać jeszcze. Zdziwił się jak przyznałam, że połowa czwartego

Madzia muszą dać sobie radę bez Ciebie. Musisz teraz dbać o siebie i maleństwo (w końcu ono jest najważniejsze). Odpoczywaj, śpij, czytaj, spaceruj i w ogóle nie myśl o pracy. Jak będzie trudno znajdą kogoś na zastępstwo. Trzymaj się

Cloche ale piękna relacja z porodu.

Ja nie wyobrażam sobie, że miałabym rodzić sama. Mam wrażenie, że wspólny poród zbliża ludzi do siebie. Mąż całe szczęście nie protestuje i mówi, że jeżeli tylko chcę to będzie. Któraś z Was pisała tez o tym, ze położne czy lekarze bardziej się starają jeżeli ktoś im patrzy na ręce.

Czekam na męża i jedziemy na wizytę do gina, zobaczymy co tam u Leona słychać i czy to na pewno Leon

Mam ostatnio problem z bardzo suchą skórą. Brzuch smaruje co wieczór po prysznicu oliwką z Ross, a i tak mam wrażenie, że skóra jest sucha. Podobnie z rękami i nogami. Macie coś dobrze nawilżającego do polecenia?

Lucy, mi się ten wózek strasznie podobał, ale poczytałam o Adamexie i mi przeszło-ponoć bardzo awaryjne i trudno uzyskać naprawę gwarancyjną.
Poza tym porównywaliśmy z innymi wózkami i wykonanie jest słabe i niechlujne. Także dokładnie obejrzyj na żywo, najlepiej w sklepie, żeby mieć dużo czasu i dokładnie pomacać.
Stary 2015-10-29, 18:27   #4825
nunus89
Raczkowanie

Dziewczyny przegielam....
od zawsze mam mega giga przyciąganie na działy dziecięce i od jakiegoś tam czasu (2 lata) kupowałam po troszkę, to hodziaki, to skarpetusie czy spodenki i wiecie co? Dzisiaj postanowiłam co w pudła się kryje (pudeł sztuk 3)
i tak sądzę, że mój dzieć to wszystkiego nie zdąży chyba założyć, a w grudniowych wyprzedażach to już jadę z rozmiarem 68...

O to co mam na dziś.
Rozmiar mjni mini 56:
2 spodnie jeansowe ogrodniczki
6 spodenek długich (typu dresowe jak polspiochy)
2 bluzy z kapturem, pilarki
4 pajacyki jako piżama
4 czapeczki serwetki
4 bluzki dl rękaw
12 par skarpetusiów
body: 8 długi rękaw i 5 krótki
1 koszulka dl rękaw
2 bluzy z kapturem
2 rajstopki
2 skarpetusie.

Chyba przegielam?! Ale samo jakoś się tam nazbieralo nie będę chyba prac tylko przebierać dziecia 10x dziennie
i mam pytanie, skoro rodzimy w kwietniu to kupujecie jakiś kombinezon? Ja myślałam o takim misiów, wygląda jak niedzwiadek jest w h&m np I pytanie na jaki rozmiar ten kombinezon???.
nunus89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 18:35   #4826
esesme
Raczkowanie

Pokazuje moj brzusio w końcu cos widaćImageUploadedByWizaz Forum1446140128.583017.jpg
esesme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 18:37   #4827
salud
Zadomowienie

Cytat:
a ja się coś źle dziś czuje

przed chwilą zrobiłam porządek w szufladzie Juliana
i troszkę już tam łupów mam, ale się zastanawiam jakich rozmiarów mieć, kupować najwięcej...kurcze, bo rozmiar rozmiarowi nierówny..

na przykład PEPCO body z krótkim rękawkiem ma 0-3 mce i one są oznaczone jako 62 cm, a są o wiele mniejsze niż te z F&F czy Next oznaczone jako first size (na metce było, że do 1 mca).. totalnie się gubię...

no i jeszcze pytanie za 100pkt
te nasze wiosenne dzieci... na jakiej garderobie wyjściowej skupić się najbardziej?
np półśpiochy/spodenki + body/koszulki ?
czy jakiś inny zestaw preferujecie? oświećcie świeżaka

bo w domu to śpiochy i body pewnie będą królować
Tak to jest z tymi rozmiarami,zobaczysz w praktyce,że rozmiar,rozmiarowi nierówny.
Jak już pisałam kiedyś jestem zwolennikiem bodziaków i pajaców. Koszulki i spodenki się nie sprawdziły bo podjeżdżały na plecach,ciężej ubrac,bo przez głowę. Oczywiście były sytuacje ,że wystroiłam małego jak stróża w Boze Ciało w bluzkę i jeansy,wyglądał jak leleczka,a potem się "okupalił" aż na plecy a ja tą koszulkę z kupą musiałam przez głowę sciągać, i tyle było strojenia. Pajace są ropżne-cienkie bawełniane, welurowe i z różnej grubości polaru więc i do domu i na wyjście.Dla nie wygoda mal8cha i łatwe ubieranie bez wciskania głowy i kończyn w różne otwory przede wszystkim
Stary 2015-10-29, 18:38   #4828
cloche
Zakorzenienie

Grrr juz milion razy próbuje coś tu napisać. Ta appka jest do d.py.......

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Oo ale takie coś to mi dodaje. Super...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-29, 18:43   #4829
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez esesme Pokaż wiadomość
Pokazuje moj brzusio w końcu cos widaćZałącznik 6078746
Jest jabłuszko hihi
Eseme pisz jaki tydzień bo nie pamiętam! A brzusze i figure masz BOSKĄ

Apropo jabłuszek: stoję na przystanku a obok mnie stoi taki mały kurdupelek na oko : 9-10 lat. I wyciąga z dresików iphona nie wiem którego bo się nie znam, coś tam sprawdza i szuuuu do kieszeni w dresach.
Moje przemyślenia:
po 1. ja nie mam iphona ! To moje dziecio na pewno nie otrzyma w prezencie komunijnym iphona tylko jakiegoś taniocha
po 2. dobra, niech będzie, że będę jednak rozpieszczającą mamą i otrzyma iphona albo za te 9 lat telefon odpowiadający aktualnej wartości tych telefonów - to jakbym zobaczyła, że tak beztrosko siup do kieszeni dresów gdzie może mu wypaść no way! miałby chociaż jakiś pokrowiec przypinany czy coś
po 3. chłopak po prostu lubi markowe rzeczy bo dopiero potem przyglądnęłam się i wszystko co miał na sobie było adidasowo, reebokowo - pumowe

PS: teraz tak gadam, że bym nie kupiła- a co zrobię to się dopiero okaże hehe
21 tc córeczka
Stary 2015-10-29, 18:44   #4830
sunshine1551
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nunus89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny przegielam....
od zawsze mam mega giga przyciąganie na działy dziecięce i od jakiegoś tam czasu (2 lata) kupowałam po troszkę, to hodziaki, to skarpetusie czy spodenki i wiecie co? Dzisiaj postanowiłam co w pudła się kryje (pudeł sztuk 3)
i tak sądzę, że mój dzieć to wszystkiego nie zdąży chyba założyć, a w grudniowych wyprzedażach to już jadę z rozmiarem 68...

O to co mam na dziś.
Rozmiar mjni mini 56:
2 spodnie jeansowe ogrodniczki
6 spodenek długich (typu dresowe jak polspiochy)
2 bluzy z kapturem, pilarki
4 pajacyki jako piżama
4 czapeczki serwetki
4 bluzki dl rękaw
12 par skarpetusiów
body: 8 długi rękaw i 5 krótki
1 koszulka dl rękaw
2 bluzy z kapturem
2 rajstopki
2 skarpetusie.

Chyba przegielam?! Ale samo jakoś się tam nazbieralo nie będę chyba prac tylko przebierać dziecia 10x dziennie
i mam pytanie, skoro rodzimy w kwietniu to kupujecie jakiś kombinezon? Ja myślałam o takim misiów, wygląda jak niedzwiadek jest w h&m np I pytanie na jaki rozmiar ten kombinezon???.
Zaszalałaś z tymi zakupami. Ja też nie wiem co z tym kombinezonem, kupujecie dziewczyny?

A ja dzisiaj odczuwam dyskomfort tam na dole. Piecze i lekko boli wejście do pochwy do tego mam białe upławy. Kurcze pieczone w tamtym tygodniu na wizycie było wszystko ok. Następną wizytę mam dopiero 19 listopada i wtedy lekarz miał mi zrobić cytologie .
W następnym tygodniu mam wizytę na Kopernika w poradni i usg połówkowe 2 trymestru może tam by mi lekarz coś przepisał.
A NARAZIE TO CHYBA PORATUJE SIĘ VAGOSANEM I TANTUM ROSA.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości